Днес чупят витрини в Париж, утре “кристална нощ” в София, подсказват от Червения площад

Българската русофилщина, представяна днес от телевизионния екран от вечно намусения експерт ( по русофилско мърморене и заклинания) Боян Чуков,, не се сдържа да си покаже рогата чрез интригантско греене на ръчичките си върху пожара в чуждия дом. Уж не искал да каже, че френското правителство е организирало атентата в Страсбург вчера, довел до много убити и ранени (  съотношението на загиналите спрямо ранените се мени към времето на писането на този текст). А в същото време Чуков подхвърля точно това внушение: “някой” има интерес на първите страници на пресата да бъде атентатът в Старсбург, а не проблемът с “жълтите жилетки”.

Интересно, кой ли би могъл да има интерес да измести общественото внимание от затрудненията на омразната на Чуков и компания френска либерална власт? Ако не е самото правителство на Макрон, то остава да приемем друг абсурд – че радикалните ислямисти и свързаните с тях терористи искат да помогнат на същия този Макрон да бъде отслабено впечатлението от погромите в Париж с надежда, те да затихнат.

Нашите русофили са радостно превъзбудени от затруднението на френски либерали, но не смеят да си го признаят открито докато от Москва не дадат сигнал. 

Междувременно такъв сигнал вече е подаден.

Не друг, а гуруто на съвременната руска шовинистична реакция Александър Дугин се обади в публичното пространство, припознавайки “жълтите жилетки” като явление, полезно за Русия. Те били, според него, аналог на “Новорусия”, т.е. те се родеят с руснаците, чиято агресия се опитва да разпокъса Украйна. 

Дугин, който се е самоназначил за говорител на руския народ отдавна и се изживява като духовен покровител на русофилщината по света, този пъти се изказва в профила  си във Фейсбук от името на френския, че и на всички народи, които щели да въстанат срещу “либералните свине”.

След този шедьовър на руското мракобесие от страна на близкия до Кремъл идеолог на “руския свят” можем да очакваме и подопечните на Москва нашенски русофили да свалят маските, които и без това не могат да прикрият злорадството им по повод събитията във Франция. Следващият етап от тяхната публична дейност явно ще бъде да припознаят универсалния съвременен враг в лицето на Макрон като “чисто глобалистко, универсално зло”, както учи техния духовен вожд Дугин.

А какво д(р)уго могат да искат в България, освен да се борят интернационално срещу врага? В България либералната политика отдавна е стъпкана от слона ГЕРБ. На кого да се ежат тук? Защо нашите дугинисти да стъпват внимателно в този разгромен “стъкларски магазин”, в който не остана здрава либерална чиния? 

Няма да е чудно да последват последващи призиви за вариант на “кристална нощ” срещу остатъците от “либерални свине” и у нас. Желаещи да чупят либерални витрини и глави тук се наплодиха около трапезата на властта и рубладжийството повече от достатъчно. Само трябва някой да ги поведе – роля, за която се борят като псета за кокал практически всички “рейтингови” политици на власт и в опозиция.

Сега Дугин им сочи пътя на полезния за Русия световен пожар, подобно на прероден Ленин и Троцки, призовали преди 100 години към “световна революция”. Казва им в прав текст: който е против либерализма, той е съюзник на “руския свят”. 

Днес този кремълски съюзник чупи витрини в Париж, утре другаде, а при добра мобилизация на съответно пожълтяване тази радост за русофилите може да се уреди и в София.  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/a-dugin-zhaltite-zhiletki-sa-vragove-na-liberalizma-a-znachi-priyateli-na-rusiya

 

КОЛАЖ В ИНТЕРНЕТ: Дугин като Распутин, съветващ Путин

Rasputin-13-450x342

 

34 мнения за “Днес чупят витрини в Париж, утре “кристална нощ” в София, подсказват от Червения площад”

 1. Трябва да се направи едно малко пояснение за “либерализЪма” в путлеристкият бандитустан – НРБ.
  И така , в НРБ си имаме МЕНТЕ-“лЕбералите” от догановото ДПС. Същото важи и за МЕНТЕ-“социалистите” от болшевишкият ТЕРОРистичен клон на Кремъл – БКП, с настоящият си “вождь” – лево-десният ПРИВАТИЗАТОРСКИ и лукойлски “джедър” – ниновна.
  А още повече това важи и за МЕНТЕ-“десните” каликовоКРАСНОкожи МУТРОмилиционери от герб, предвождани от своят “партиен””вождь” – МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА!
  А за МЕНТЕ-“патриотите” в НРБ , трябва да се пита техният спонсор и единствен гасударь – Путлер!
  В НРБ НЯМА реални ПАРТии, нито пък “опозиция”! НЯМА!
  Както НЯМА никаква “разлика” между АНТИлЕбералните дУгинисти и “лЕбералните” дОганисти! Защото ВСИЧКИ
  са МЕНТЕТА , които техният сводник – Путлер представя за “различни” , а в действителност всички са негови лакеи и държанки!

 2. Точен текст и подходящ колаж! Браво. И в този дух… в София кипи настървено първенство между РРадев, ББойко, Каракачанов, Нинова….. кой първи ще забие руското знаме в центъра на София!

 3. На 21 декември от 14,30 часа на бул. Скобелев в Софийският Районен Съд Наказателно отделение е насрочено второто заседание на НДЧХ 6989/2018с жалбар георги жеков срещу Стопанинът на БЛОГА НИ. Състав 133 със Съдия Цветелина Михайлова. Очаквана зала 28.

  Всеки който се чувства съпричастен към мисията на Иво и има възможност нека го подкрепи на място. При възпрепятстване поради една или друга основателна причина няма пречка да осигури делегиран(и) представител(и). Както правя винаги аз.

 4. Днес в Украйна и по света се отдава почит към жертвите на Гладомора.

 5. Донякъде ми е приятно, че проблемите с “дългата ръка на Москва” вече не са само наши български. Малко останаха здравомислещите европейци, които да не виждат, че всички “спонтанни гневове на народа”, насочени към разпад на съответната държавност, от там и към разпад на ЕС основно и най-вече са организирани от Москва. Съветски байраци се развяваха в Каталуня, наблюдават се и на исконно френските пърформанси. Православна Гърция не изтърпя руските православни разведчици да й мътят водата с Македония; рязко и категорично ги изгони. Катедралните любители от Солзбъри също клечат наритани зад английския жив плет. Още по-интересно станА в Австрия- понеже го прекалиха отвсякъде, наложи се дори булката министър яко да се възмУти от Щирлиц. ‘Па това Холандия, Швейцария, Германия със Северните й потоци – здраво място не остана. Пропуснах Черна гора и Македония, обаче тях кой ли ги брои. Хак му е на Макрон сега да бере ядове, защото нямаше никакво читаво обяснение поради ‘що толко се натискА с гЪрди да се среща с Путин на “Г-20” след Азовската афера. В тази връзка препоръчвам на Макрон, Салвини, Орбан и Меркел да си направят по един язовир, да го кръстят “Копринка” и после да гледат какво става. Едва ли ще им допадне.

 6. Когато си чук, проблемите за теб са пирони!

 7. Я какви “качествени” милиционери (от висок ранг) са си купували имоти в България !

  ttps://frognews.bg/novini/ostavka-general-ruskoto-mvr-zaradi-imoti-balgariia-italiia.html

 8. ИВАНОВА, разсмяхте ме се глас! Макрон, Салвини, Орбан и Меркел…. и четири Копринки. Радев, Борисов и сие, докато са в странство ще могат да правят копринкино поклонение! А менюто? Другите добре, но не мога да видя Макрон с кебапче и разлята по острия ръб на пластмасовата тарелка лютеница (‘опа, мойто момче’).

  ЕРЗАЦОКРАДЦИЯТА! – записвам си го в тефтера с истини в хумор:

  “Както НЯМА никаква “разлика” между АНТИлЕбералните дУгинисти и “лЕбералните” дОганисти!”

 9. Г-жо Иванова, позволете да не се съглася с мнението Ви, че протестът на жълтите жилетки е организиран от Москва. На сайта на Радан Кънев (вдясно на тази страница) има статия „Жълтите жилетки” – лицето на новото “ляво” или консервативен протест? Или и двете…” Без да изключва възможността за „подбутване” от Москва, Кънев отбелязва, че това е „много френски протест”. Може би ще Ви е интересно да я прочетете.

  Президентът Макрон спечели изборите благодарение на програма за иконом. реформи, но обещаната иконом. промяна не е осъществена и това поражда социално недоволство. В проучване на общественото мнение от френският вестник Le Figaro, 78% от анкетираните смятат, че жълтите жилетки се борят за общия интерес на Франция. Това обаче не изключва притеснения относно характера на протеста – 47% от респондентите го определят като свързан с насилие. Интервютата в различни медии показват, че 1) протестиращите са притеснени от влошаване на материалното си състояние, 2) недоволни са от политиците, които обещават, а не изпълняват, и в частност от Макрон, и 3) че свързват насилието с участието на индивиди от социално-маргинализираните групи.
  Част от теливизионното обръщение на френският премиер: „Хиляди французи изразиха своя гняв. Този гняв е натрупван с години и често е премълчаван. ..Това е гневът на французите, които работят и работят упорито, но все още изпитват затруднения да свържат двата края, които се чувстват притиснати до стената……Те чувстват огромна несправедливост в това, че работят, а не могат да живеят достойно…..” (цитат в мой превод)
  Линк за цитата на англ. в „Гардиън”, Gilets jaunes protests in France to continue despite fuel tax U-turn,
  https://www.theguardian.com/world/2018/dec/04/french-government-to-suspend-fuel-tax-increase-say-reports

  Cтатията на г-н Инджев – точно е показано – Дугин бърза да лови риба в мътна вода.
  А Чуков….. О, Чуков, Чуков…. – словесната ти инсинуация оглавява топ листата на глупостта. Терористичните актове са заплаха за националната сигурност и гражданите и затова са винаги на първа страница. Това не е само информация, а e и сигнал за повишено внимание към личната безопасност и бдителност. Ако това не знаеш, какво знаеш? Не звучи галантно, но каквото повикало, такова се обадило.

 10. Като става въпрос за русофили, някак се учудвам, че в множеството публикации за Николай Банев забравят, че той е основател и шеф на главния им евразийски клуб в София.

 11. Към The Rock:

  Изкушавам се да добавя към тази мъдрост, приписвана на Лао Дзъ ( а сред някои източникът е Конфуций), да добавя: “когато имаш сърп, проблемите за теб са трева”.

  Комбинацията от сърп и чук се оказа най-смъртоносното оръжие за масово поразяване в историята на човечеството.

  Справка: “Черната книга на комунизма”, в която авторът Стефан Куртоа ( бивш краен френски комунист, направо маоист) събира сведенията на историци от цял свят и чрез техните данни обобщава жертвите на комунизма на 100 милиона души физически унищожени, включително чрез изкуствено причинен глад, както в Украйна.
  Там днес честват годишнината от руско-съветския геноцид, причинил смъртта на над 7 милиона украинци, мъже жени, старци, деца…

 12. Вижте как келнерът на Путин у нас, красавчикът Макаров, се прави на умряла лисица, когато става въпрос за натовски бази в Бургас или Варна и как се опитва да изтъргува Турски поток през България, създавайки илюзията за някаква конкуренция и с “възможно гръцко трасе”, в замяна на отказ от натовска база по Българското черноморие. А на нас точно натовска база ни решава проблема с руските крадливи и нагли заселници. Изведнъж ще станат по-тихи и по-ниски от тревата:

  https://www.mediapool.bg/ruskiyat-poslanik-baza-na-nato-v-bulgaria-nyama-da-donese-toplina-v-otnosheniyata-ni-news287442.html

 13. Любимия ми Конфуций:
  “Това което виждаме е само сянката на това, което се задава!”
  До SMS..това за българското жилище на руския шеф…. интересно е да се провери вече има ли и българско гражданство! Минали са 5 г от покупка жилище и съответно право на постоянно пребиваване!!!

 14. Путлер вече се отказва от своите “жълти човечета” в Париж:
  https://bit.ly/2C73r23
  Да се готвят и путлериските му шлюхи в НРБ!

 15. Г-н Инджев, коментарът не е по темата на статията Ви, така че го игнорирайте.
  Искам да покажа как в една наистина демократична страна правителството в лицето на премиера поема отговорност и как премиерът разговаря с гражданите без словесна еквалибристика – гневните французи са гневни французи. У нас хипотетично те биха били “хората, които смятат, че въпросният данък е неуместен…” Трябваше директно да сравня изказването на френския премиер с изказването на г-н Борисов за „свободната” ни преса, но реших, че сравнението е в междуредието и че читателят ще чете и на двете места. Няма проблем, ще използвам друг контекст. Приятна вечер 🙂

 16. @ sms Това е едно от нещата, които предвидих в коментара си за инцидента в Керченския пролив. Утре ще си търся коментара.

 17. Какво да се предприеме незабавно, ако нещастникът Борисов откаже на предложението за създаването на натовски бази по Българското черноморие и реалната диверсификация на газовите доставки така, както отказа и осуети създаването на черноморски натовски флот в отговор на окупацията на Крим и превръщането му в руска военна база?! Съдейки по налудното му поведение и истеричните публични изказвания за “онези гадове, които искали да започнат война в Черно море и да съсипят българските курроти, които били най-хубавите и си мислят, че ние не знаем”. Това е била причината за истерията му: предложението за създаване на натовски бази по черноморието ни, което веднага би озаптило окупационния нагон на руските заселници у нас.
  Борисов е страхлив, не особено интелигентен политик и слугински предан на руснаците. Много е възможно да извърши това национално предателство срещу народа си и да откаже базите на българска територия.
  Какво да правим ние в тази почти сигурна ситуация на върхова опасност за националната ни сигурност? Има ли изработен план на службите и на извънпарламентарната опозиция за изритването на предателя от властта заедно с марионетната му кохорта от “министри”? Кога да започнат протестите и националната стачка този път до оставката му?
  Или ще изпуснем и последния влак, за да живеем с децата си
  в свободна и независима България ?

 18. България е територия не държава командвана от МЕКЕРЕТА на бившата БКП и ДС. Много пъти съм писал че всички те мутират в различни партии които са предани на бившата СССРе и сегашната ЕВРАЗИЯ. МУТРОПИТЕКА се прави на ЛЪВ където не трябва – но пред гасударите той е една малка МИШКА, винаги е наведен когато засяга интересите на МАСКВА но не и за нашите интереси присъщо на кумира си ТАТО който добре го е подготвил по време когато МУТРАТА му беше охрана!IIC…..oIL.

 19. Хастарите на тези жилетки са в специфичен кафявочервен цвят, подходящ за консервинтернационалсоциалисти.

 20. Към г-н Инджев:
  Много добре казано.
  А комбинацията между сърп и чук наистина е смъртоносна.
  А пък ако и името ти е Чуков, направо можеш да забиеш пирон в ковчега на ЕС и със сърп подаден от Макаров да застреляш окосената трева на недоволството.

 21. Зам.-държавният секретар на САЩ пристига в София, ще говори за енергийната диверсификация
  (със сигурност и за други неща като укрепване на югоизточния фланг на НАТО. Борисов тоя път няма да му се размине, ако пак изпредателства интересите и бъдещето на България!)

  https://www.faktor.bg/bg/articles/zamestnik-darzhaven-sekretar-na-sasht-pristiga-v-sofiya-shte-govori-za-energiynata-diversifikatsiya

 22. Още изключително лоши новини за Русия и нейните съюзници арабските терористи:
  “Using a geology-based assessment methodology, the U.S. Geological Survey assessed undiscovered, technically recoverable continuous mean resources of 46.3 billion barrels of oil and 281 trillion cubic feet of gas in the Wolfcamp shale and Bone Spring Formation of the Delaware Basin in the Permian Basin Province, southeast New Mexico and west Texas.”
  https://pubs.er.usgs.gov/publication/fs20183073

 23. Част от речта на Солженицин при получаването на Нобеловата награда през 1970г.:
  https://frognews.bg/novini/soljenitsin-vlezem-shvatkata-bez-opravdavame-lipsata-orajie.html
  И може да се види КОНТРАСТА между неговата реч(особено втората ѝ част!) , тогава – през 1970г., и подкрепата на Солженицин след 30 години за путлериският ДИКТАТОРски режим!
  През 1970г. Солженицин ОТРИЧА примитивната , ПЕЩЕРНАТА , ОМРАЗА. А само след 30 години ,самият Солженицин ПОДКРЕПЯ ДИВАШКАТА раШИСТКА пропаганда на ОМРАЗАТА на чекисткият бандит Путлер!!!……

 24. В тъмната нощ не се знае кой ще изяде ножа. А аз знам, че у нас има много луди глави от другата страна на барикадата – много по-луди, отколкото русофилистиците могат да си представят.

 25. Към SMS:
  „Има ли изработен план на службите…“!?

  От появата на Борисов на политическия небосклон досега, оставката се оказа най-сигурния начин за оставането му във властта и гаранция за управлението му. Същото се отнася и за „марионетната му кохорта от “министри”- пример:ФИОЛЕТОВЬIЙ петкова. Същото се отнася и за това 44НС. Т.е. трябва ни нещо друго, за да се освободим от тях, а България от плен.
  Единственото, което можем да направим засега само с наши сили, и на което можем да разчитаме е да следим ВНИМАТЕЛНО изявите НА РЪКОВОДИТЕЛИТЕ на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. От там ще се появи искрата даваща отговор на въпроса ви ” Кога да започнат протестите…“

  ДА ОСВОБОДИМ БЪЛГАРИЯ. ХО!

 26. Rе: Нобеловата омраза
  Солженицин на Путин е популярен (след указ), но ‘АРХИПЕЛАГ ГУЛАГ’ се чете все по-рядко в Русия. Авторът си заби нож в гърба.

 27. И аз че изокам: Прави сте всички, особено предпоследния коментатор Тервел, но как се събужда народ със закърняло чувство за ДОСТОЙНСТВО? И това е благодарение на над Стогодишната обработка на този народ – да не знае историята си! Да благодарим на другарите и на Матушката! Истински Българи, ЧАШАТА ПРЕЛЯ, крайно време е да се събуди този заспал народ! Е, кой пък съм аз,че да отправям такива опасни призиви? Така е, но повече не може и не трябва да се трае!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.