Борисов тушира конкуренцията на тепиха на подмазвачеството пред Кремъл

Вчера за регионалното лидерство на България в коалицията не нежелаещите на своя територия бази на НАТО. https://ivo.bg/2018/12/14/българия-е-регионален-лидер-в-коалици/

Часове по-късно осъзнах, че съм пропуснал най-важното по темата: личното мнение на премиера Борисов. Той го сподели в петъчната държавна изповедалня на властта в телевизионното предаване “Панорама”.  

vlcsnap-2018-12-14-21h30m31s110-335676-400x0

 

 

 

 

Без да споменава въпроса за базите на НАТО Борисов на практика обясни защо не са (му) нужни и какво би гарантирало националната ни сигурност ( без тях). Руските енергийни проекти!

“Страхът ми е от война. Тази вътрешна необходимост на държавите от враг да не избие към Черно море. Затова искам тези геостратегически проекти да минат през България. Защото там където има газопроводи и реактори – война няма”, заяви Борисов от Брюксел в телефонно интервю. 

Точно както обяснява, че иска да вижда ( руски) туристи, яхти и прочее заредени с миролюбие гаранти за мира в Черно море, Борисов в прав текст се изказа по държавната телевизия отново срещу опасността от война ( сякаш има луди, които искат да се самоубием колективно ), но вече нагнетява заплахата. Гаранция за мира, според него, не е членството ни в най-големия отбранителен съюз в света, а поканата към сибирския вълк вълка да заповяда кошарата ни, срещу което явно трябва да очакваме да бъде така милостив да не се отнесе с нас така, както постъпи през 1944 г., превръщайки българския народ в свое стадо.   

Досега Борисов е вадил от много кладенци ( включително и от виртуалните, които по заповед на “Газпром” така и не бяха прокопани в търсене на природен газ у нас), за да обосновава нуждата от по-нататъшно заробване на българската икономика от Русия. Нека отбележа няколко от досегашните му оправдания за прокопаване на трасета за руски газ през цяла България и за осъществяване на нова постсъветска ядрена база тук под кодовото название “АЕЦ Белене”.

 • Това е необходимо на самите нас, защото ще печелим от тези проекти

– Не само ние, други европейски държави също са заинтересовани руският газ да мине през нас

 • Налага се, защото вече сме платили милиарди ( специално за АЕЦ “Белене) и не можем да си позволим да не си доплатим още няколко пъти по толкова
 • Да не дразним Путин ( като авторът на тези редове чу лично от устата на Борисов в телефонен разговор по негова инициатива през април 2012 г.)
 • Да създадем работни места ( “аргумент”, с който Цецка Цачева дефилираше в плевенския регион преди решението за спиране на проекта в Белене)

Има и още за изброяване, но сервираното от Борисов ново предложение да градим руски газопроводи и ядрена централа в България като гаранция за националната ни сигурност съдържа наистина новаторска сърцевина – предлага България на Русия от сърце. Борисов ни плаши, че ако не се подмажем и преклоним пред руския интерес, то …може да има война. 

Уникален шантаж със свирня на тънката струна на човешката нормалност, която отхвърля войната с всичките и ужаси!

Ако уникалното може да бъде степенувано, то още по-уникално е внушението на Борисов, че отново всичко зависи от Русия. Ако успеем да я приласкаем и умилостивим, като й позволим да се разпорежда с нашата икономика чрез задълбочаване на енергийната ни зависимост от нея, тя може да ни пощади. Нещо като трето, превантивно “освобождение” на България от Русия. Иначе – война. Така излиза.

Подобна теза досега не беше формулирана и от най-върлите русофили във властта и в опозицията. Те се състезават непрекъснато по подмазвачество на Москва, но Нинова, Радев, Сидеров и прочее претенденти за вниманието на Кремъл  отново загубиха от Борисов в тази конкурентна битка. И не по точки, а направо с туш на собствения им тепих, на който някогашният каратист използва силата ( на аргументите) на противника в своя полза.   

24 мнения за “Борисов тушира конкуренцията на тепиха на подмазвачеството пред Кремъл”

 1. Абсолютен ПРЕДАТЕЛ – МЕКЕРЕ на КРЕМЪЛ не можем да очакваме нищо добро от такъв. МУТРОПИТЕКА би продал майка си и баща си а може би и България за да угоди на ПУТЛЕР!IIC…..oIL.

 2. А “умният” Бойко Методиев може ли да обясни, защо, след като в Украйна има и газопроводи и АЕЦ, Русия я нападна, анексира ѝ Крим и води агресивна война в Донецк и Луганск? То бива, бива да си прост и с простотиите си да заглавичкваш простия народ, ама чак толкова ….

 3. Писах преди време нещо…ще го повторя: РРадев, ББойко Каракачанов…. се надпреварват кой ще забие руското знаме в центъра на София!

 4. Да.И аз се шашнах се от “интервюто” в бнт, въпреки че хванах края . Е как русия ще бомбардира собствената си собственост . Айде за собствено население знаем че на русия не и дреме, но преди да е свършена задачата докрай не вярвам да си бомбардира инфилтрирани пешки .
  Докога медии , журналисти ще работят в ползу путино? Всичко по бнт е против БЪЛГАРИЯ в полза на русия. Дори предавания като стани богат, история бг….

 5. “… сервираното от Борисов ново предложение да градим руски газопроводи и ядрена централа в България като гаранция за националната ни сигурност съдържа наистина новаторска сърцевина – предлага България на Русия от сърце.”

  Глупости (американците позуват един по-изящен израз в случая – “бул шит”).
  Украйна има не един, а цяла мрежа газопроводи, плюс съветски АЕЦ. Да не би това да ги спаси от “братската” агресия?

 6. ”Един от възможните източници на опасността са атомните централи. В Украйна има пет такива електроцентрали, включително и печално известната Чернобилска АЕЦ. Работят четири АЕЦ – Запорожката, Хмелницката, Ровенската и Южно-Украинската.”

 7. Не е идиот банкянското човекоподобие – нас се опитва да прави на идиоти!
  Почти век, арена на най-кръвопролитните сблъсъци са близкия и среден Изток, преситени със сонди, кладенци и тръбопроводи.
  Ядрен взрив само на една АЕЦ /напомням, че в Чернобил такъв не е имало/ е напълно достатъчен, за да превърне държава като България в радиоактивна пустиня!

 8. Искам да подкрепя казаното от – CHOSS, СИМЕОН В. и ЗДРАВКА РУБИН. Те са изразили и моите мисли по този въпрос.
  Украйна е НАЙ-красноречивият ПРМЕР ,че Путлер нападна Донбас и Крим въпреки ЕДИНСТВЕНИТЕ газопроводи за ЕС , и въпреки украинските АЕЦ.
  Явно МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА вече е станал тотално НЕадекватен, и вместо да “натрупава” управленски опит, той се връща към пожарникарското , кантрабандисткото и мутренското си минало. Но това не е и “уяудващо” , след като бокоТИКВАТА е постоянно на екзотични туристически екскурзии, и няма и един ден присъствие нито в парламенТа , нито на Дондуков1.
  Той даже няма реална представа какво е положението в НРБ. И няма как да се очаква някаква логична и нормална реакция и “адекватност”.
  Явно МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА не с интересува и от това дали ще се построят “хъбчетата” и беленският гьол. НЕго го интересуват само МИЛИАРДНИТЕ ПОРЦИИ от рушветите и откатите, които вече е получил от неговият гасударь Путлер.
  Същото е положението и с ЕВРОфондовете , по-голямата част от които също са отишли за ПОРЦИИТЕ на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и неговите ЛОБИстки кукловоди.
  И за това бокоТИКВАТА е “усвоил” над 40 миларда от ЕВРОфондовете, но даже и не мисли да изпълни ПРЕДприсъединителните договори за влизане в ЕС, вече 13 години след формалното членство. Даже МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е върнал положението още повече назад дори и спрямо ниско ниво на КРИВОсъдието през 2007г.. Особено с БЕЗконтролното слухтене на БАНДИТската ОПГ-КОНПИ(р), която е ТОТАЛНО зависима от бокоТИКВАТА, и от допълнителните привилегии за вишинската цацаратура, които вчера бяха гласувани от милиционерският МУТРОмилиционерски “юрист”-кирилов!
  Това ясно показва ,че МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и неговата “партийна” ШАЙКА от герб, се интересуват само от десетките МИЛИАРДИ от ЕВРОфондовете и путлеристките рушвети.
  Отделно са и десетките милиарди , които ежегодно “усвояват” от “бюджета” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ”, които ще дойдат от ОГРОМНОТО повишение на ДДС, “осигуровките”,акцизите и таксите.
  Които вече са повишили цените на бензина, газа, тока и водата.
  Оттам цените на храните са СКОЧИЛИ от ПРЕДизборната ИНФАЛЦИЯ , за да има за многомилиардните ПОРЦИИ на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА с които ще си КУПИ следващите избори!
  В допълнение е и ОГРОМНОТО повишение на автомобилните данъци и “застраховки”, и ДОПЪЛНИТЕЛНИЯТ 1 милиард за ПОРЦИОНната “тол система”.
  ПОРЦИИТЕ са единствените ,които са важни за МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА.
  И за това той вдигна цените на тока , тол системата, “студеният резерв” за доган, автомобилните данъци и “застраховки”, водата, газа, бензина….
  А, това ще вдигне с ОГРОМЕН скок и цените на храните, лекарствата и на всичките други стоки и услуги…………

 9. Преди време изказах сериозно мнение за бойко борисов че предпочитам на неговия пост маймуна защото тя щеше да направи по-малко поразии на държавата.Сега съм още по убеден.

 10. А за отношението на Русия към газопроводите говори една руска карикатура, в която върху газопровада Русия-ЕС Порошенко е сложил договора за приятелство с Русия и го реже с бензинов трион. Поука – опасно е да правиш нещо неприятно за русия (Европа е за камуфлаж) върху руската собственост. Та нашият гоепулитик да има предвид, че Русия по-скоро ще влезе да си брани тръбите, отколкото да не ги бомбардира.

  Да е жив и здрав чл. 5!

 11. Да ни е честита Автокефалната поместна православна църква на Украйна. Слава на Украйна!

 12. Идват избори,надявам се народът да се е събудил В цял свят експерти по отбраната посочват,че атомни централи и пайплайни са най-опасните точки при терористични или други атаки,но Бокйко счупи тъпомера както винаги.Този път дори и бабите от село не знам как ще убеди.Спаси ни Господи

 13. Този човек Бойко Борисов е пълен ненормалник,но защо и нас ни прави на дебили.Няма ли да се намери български патриот да гръмне когото трябва и където трябва за да си отдъхнем.Нали като им позволява руска собственост и руско население ги кани и без гърмене да ни окупират и направят отново роби.Този филм вече многократно го гледахме.Даже някои играхме там като герои и миманс.
  Ако сега не отхвърлим руските проекти и не позволим поне една или две натовски бази на наша територия на Черно море,обричаме България да стане руска провинция во веки веков.
  В следващите сто години няма да има българи благодарение на Бойко Борисов,Румен Радев и останалата продажна пасмина .Така ,както я няма Волжка България.
  А малоумникът Бойко Борисов не може да се сети защо Украйна,като има АЕЦ и газопроводи,а също и Сирия е бомбандирана.А .Тъп ,та дрънка.Но през глупавата му глава минава мисълта,че само русия е агресорът,само тя може да пуска бомби.Да се маха.

 14. КАРАИВАНОВ
  Какъв член 5, бе човече.Кой ще поиска да се активира ,ББ или РР.Така ще си отидем *на хакере* с тези наши управници.По западната ни граница ще минава НАТО,там ще има база,а от там до морето ще е русия.Такава е картинката.
  ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПОВТАРЯ И ПОТРЕТВА,БЕЛКИМ ВЛЕЗЕ В ЧУТУРИТЕ ИМ.

 15. На интервюто добре се видя,че отговорът на Борисов е импровизация-т.е. необмислен. Но от сърце.
  Това само говори,че той пет пари не дава какво е мнението на другите българи по въпроса и сам решава съдбата им набърже,без да се замисля.
  Ето,нагледно-от какво и как се решава съдбата ни.

 16. Толкова е глупав този мутър Бойко Борисов, че говори врели-некипели за да се подмаже на носителят на високи токчета в Кремъл, кагебееца Путин.
  Но и “избирателяТ” му (на пожарникаря) си го заслужава – да връчиш ключа от дома си заедно с портфейла си на един бандит??? Това му се и полага да българският данъкоплатец!

 17. До D.SAVOVA:
  Напълно сте права.
  Ако ние не се отбраняваме, никой няма да ни помогне. Уж не вярвам всички офицери да са предатели и да си кротуват без заповед (все пак това няма да е набралата скорост РККА през септември 1944), ама знае ли човек?
  Но едно е ясно, от нас самите никой не може да ни спаси. Това се отнася и до политиката, и до отбраната, и до журналистиката….
  На опашката сме по свобода но словото, но в. “Стършел” и “Прас-Прес” показват, че няма истинска цензура (дори и Волгин, с обранет знак). Има влияние на собствениците върху журналистите (автоцензура), но очевидно на повечето журналисти това им харесва или поне ги устройва (не съм чул за стачка по този повод).
  Не искам да измествам темата. Само искам да подчертая, че сте права….

 18. “Миротворецът” ни с яхтите и платноходките не разбира ли, че ТОЧНО ОТКАЗВАЙКИ НАТОВСКИ БАЗИ по окупиранто ни от руски орки Черноморие, със сигурност ще ПРЕДИЗВИКА ВОЙНА, защото Русия напада само слаби и неподготвени срещу агресия държави.
  Би ли нападнала Русия съседна територия, където има поне две натовски бази в готовност на секундата да неутрализират атака по въздух, вода или суша? Никога!
  Но по-страшно за България е другото, че всъщност Борисов не е толкова тъп, че да НЕ РАЗБИРА значението на военните бази като гаранция за ненападение, ясна му е и фаталната зависимост, която ще донесат на България газопроводите, предназначени за руския газ (под прикритието на “хъбчета”) и ядрените централи с допотопни руски технологии и руско ядрено гориво, на които ние, българите, скоро ще станем заложници, ако не се противопставим категорично и не се защитим, но въпреки това той ПРОДЪЛЖАВА да играе по свирката на Кремъл! Ясно е, че Борисов просто НЯМА ДУМАТА “за важните неща” в България, но иначе, за замазване на рухналата му репутация на отдаден “европеец” и отклоняване на вниманието от това национално предателство Кремъл ще му разрешава да арестува колкото си иска рублофили като Баневи, Диневи, Арабаджиеви, Каракачанови, Цацарови и други “радкодимитриевци”. Тях като едното нищо ще ги пожертват, само и само, за да запазят ценния им Борисов на власт.

 19. “Защото там където има газопроводи и реактори – война няма.”
  Изглежда Борисов напълно осъзнава какво ще последва, след като газопроводите заобиколят Украйна.

 20. Срещу Русия са отстоявали само силни личности.И са спасявали България в критични моменти.Те се знаят и са национални герои,да не се повтаряме Прав е СМС.Б.Б .и Р..Р. трябва добре да изучат съдбата на Радко Димитриев,руска подлога.Воюва в 1 Световна война срещу България в състава на руската армия.И там руснаците го убиват,той не им е нужен вече.Такава е съдбата на много български изменници включително и комунисти,които бягат в Русия и там срещат лагер или куршум.Такава ще е съдбата и на Б.Борисов и Румен Радев ,ако продължават с анти българската си дейност в полза на Русия.
  Тези примери трябва да се повтарят ежедневно за малоумните ни управници.
  То Лукашенко бие тревога за опасността от поглъщане на Беларус,а нашите гледат и говорят като малоумни идиоти.

 21. До Савова
  Това за гръмването си е само ваше лично мнение. Не ги замествайте в провокациите.

 22. Асене ,не бой се.Лично мнение си е.Говоря да гръмнем по една кокошка за Коледа.Печена кокошка чудесно.

 23. Г-н АСЕН, напълно съм съгласен с Г-жа Савова! Повече не трябва да се търпи! Нима повечето българи сме мижитурки? Трябва да действаме така, че да събудим заспалите. А “журналистите”, какво да очакваме от тях, като повечето са се учили от Жоро Папионката? МИЖИТУРКИ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.