Хибриден московски подарък грейна коле(д)нопреклонно във владенията на Фандъкова

Онзи ден в Брюксел ЕС поднови за още 6 месеца санкциите срещу агресивната политика на Путин.

Вчера американският Сенат беше сезиран от десетки сенатори с искане за гласуване на резолюция срещу нарастващата  руска агресивност в региона на Черно море.

Днес в центъра на евроатлентическа София, край църквата “Света Неделя”, грейна хибриден руски подарък, на който пише като за български читатели с руско съзнание:

“Москва приветствует София с Новым 1019 годим!”https://www.dnevnik.bg/photos/snimka_na_denia/2018/12/20/3365342_snimka_na_denia_elha_darenie_ot_moskva_ukrasi_centura/

 zx860_3365337

29 мнения за “Хибриден московски подарък грейна коле(д)нопреклонно във владенията на Фандъкова”

 1. Кви чарвени питулъчки са налепили и казаци, а тези дни в щатите пуснаха на стриминг сериала “Троцкий”, където показват как един от най-големите масови убийци за всички времена чука във влак различни хубавици, които се възбуждат от кръвта на убитите от него хора, подобно на приятелките на жълтите жилетки в наши дни, които изпитваха ароузъл като гледаха техните хубавци как трошат и палят-

 2. Vpechatlenie praviat mnojestvoto cherveni zvezdi.Nadali e sluchaino.Da napomniat na guberniata za istinskiat I vladetel!

 3. Последна Напомка!
  ДНЕС!
  На 21 декември от 14,30 часа на бул. Скобелев 23 в Софийският Районен Съд-Наказателно отделение е насрочено второто заседание по НДЧХ 6989/2018 с жалбар георги жеков срещу Стопанинът на БЛОГА НИ. Съдия Цветелина Михайлова, 133 състав, очаквана зала №28.
  Всеки който се чувства съпричастен с мисията на Иво и има възможност нека с присъствие на място го подкрепи. Ако е възпрепятстван поради една или друга основателна причина няма пречка да осигури делегиран(и) представител(и). Както правя винаги аз.

 4. Има “подаръци”, кат горният изцяло в духа на древната максима:”Бой се от данайците И когато поднасят подаръци” и Подаръци. Истински. Дарени без задна мисъл. От сърце и душа.
  Та, от мен, клип от култовият филм “Чапаев” за сетен път демонстриращ, че и век по късно ментално-манталитетно блядовете си остават меко казано недоразумения. Как е минало през цензурата в зверските 30-те години или просто в кочината не са се усетили, мога само да гадая. Колкото и да избелват и лакират история и действителност, каквито и опорни точки да смислят, няма как да се отърват от същността си.
  Вторият ми линк ни отпраща към признатия за най-добър спортен филм в историята на киното-“Чудо”. Със субтитри на български. Въпреки че в него има и доста семейни и психологични сцени които биха правили чест на всеки шедьовър. Предлаганият филм е посветен на най-голямата колективна спортна сензация за “всички времена и народи”. Титлата на американските колежански аматьори по хокей на лед на ЗОИ в Лейк Плесид 1980г. Включваща и победа над практическа непобедимата Червена машина. Успех дошъл на фона на най-трудното във всяко едно отношение десетилетие на Америка. Иде реч за 70-те години. Оставката на Президентът Никсън, безславното изтегляне от Виетнам, петролната криза, заложниците-дипломати в Техеран, експанзията на СССР довел до влизане на “ограничен военен контингент” в Афганистан и т.н. Чрез 20-те голобради юноши водени от гения Хърб Брукс, САЩ показва, дежа вю, величието на духът на нацията и неизчерпаемият потенциал ма “матрИяла”.

  https://www.youtube.com/watch?v=UeV5WNku1Ps

  http://filmisub.com/filmi/5199-miracle-chudo-2004.html

 5. Ех, ако по елхата висяха лъскави картички с размера на раздадените от Москва през изтеклата годиа пари и имената на техните получатели – юридически и физически лица и задници…

 6. Данайски дарове. Някои хора не се учат от историята.

 7. Нещастна руска история.
  Жалка работа.
  Виждам я по телевизията, тя знае.
  Знае, че вече мнооого са прекалили, срам я е.
  Вижда се.
  Дори съм сигурен, че се чуди един ден дали ще се намери някой да и прости, да и прости репресиите които прокарва.

  Винаги съм се чудел едно, Йорданке, когато след 10тина години по улиците се движат основно електрически автомобили и когато половин европа се зарежда с американски газ, откъде ще взимат пари руските ви приятели за да ви крепАт на власт бе, е това се чудя.

  Много важно е всички българи да знаят, че зад всичкото беззаконие, арестуването на кметицата на младост, корупцията и въобще.цялата престъпна дейсност на герб седи и тя, госпожа фандъкова.

  Жалките опити на герб да я скрият от политическата сцена и да ни я представят като една добра учителка по руски сдадоха багажа още преди години. Още преди години стана ясно че основна цел на самоковската рускиня е осигуряване на пълен монопол на цгм в София.

  По темата има пълно информационно затъмнение.
  Пълно информационно затъмнение има и по темата за реалното мнение на софиянци за тази жена и за това управление.

 8. Ето една доста оригинална интерпретация на абревиатурата ГЕРБ, която е сътворил колига от фопума на сайта frognews:
  “Гасударственая Евразийская Резидентура в Болгарии-(ГЕРБ)”

 9. Много точно и с голяма болка го е казал Кирил.Но колкото повече руски нишани/маркери/толкова повече хората отварят очи за руското блюдолиство на управниците ни.Срам ме е от тях.Бъдещето няма да им го прости.

 10. Москва и София да не са станали побратими градове? Утре Сочи може да поздрави Пловдив…
  А вчера в центъра на евроатлентическа София (бях на коледно парти с колегите ми) в студената и мъглява вечер слязох на Орлов мост и пеша минах покрай осветения Монумент на ОЧА много мрачно издигащ се над облаците и открояващ се в иначе тихата вечер, за да стигна до сборната ни точка в една кръчма…на улица Гурко…поогледах се, потръпнах и влязох на топло.

 11. Нечовеците от руския Мордор са се готвели да взривят ядрени заряди, които “предвидливо” зазидали в стените на язовирите ни близо до турската граница, без капчица мисъл и жал за хилядите български деца, жени и мъже, които “при възникнала (за руските примати!) необходимост” ще бъдат изпепелени и издавени, а ние днес ПОЗВОЛЯВАМЕ в самия център на София, на едно от най-представителните места, до МС, Президентството, сградата на Народното събрание и хотел “Шератън”, безродницата Фандыговна да постави руската ЙМ йолка (в комплект с Дед Мороз и Снeгурочка) и лицемерни ногодишни пожелания “С новым годом!”
  Да! С новым годом, жалки балхари, затлъстели курици с подрязани от руската пропаганда крила, които отдавна са забравили да летят, не поглеждат към небето и вече нямат нужда от свобода! Колкото и да запасвате пищовите и да играете “екстремни” хора в ледените рилски езера, колкото и да се дерете “Българи ,юнаци!” и “Само Левски!” на масата с ракийка, саладка и силиконова мацка, вие си оставате все същите безмозъчни твари, обитаващи торището на българо-съветската дружба, осъдили себе си и децата си на живот в унижение!

 12. Вече рублата премина 68 бр. за 1 бр. долар. Да здраствует БанкРУ(т)СИЯ!

 13. “Вече рублата премина 68 бр. за 1 бр. долар”

  Колкото по-скъп долар, толкова повече рубли в бюджета – ще има за пенсионерите…
  Я, Жан Виденов какви пенсии беше направил…ехеее…

 14. Предлагам размяна,вземаме елхата връщаме МОЧА.Невярвам да има недоволни.

 15. Светли празници, и си пазете подаръците от Дядо Мраз, защото много краде! Даже дрехите, шапката и дегизировката му са крадени!

 16. До Васил Атанасов
  Съгласен!
  Конгениална идея и шапо за нея.

 17. До SMS “Нечовеците от руския Мордор са се готвели да взривят ядрени заряди, които “предвидливо” зазидали в стените на язовирите ни близо до турската граница, ”
  Не така, това не е вярно. Истината е че при проектирането на стените са предвидени камери в които при необходимост да се сложат фугаси за срутването на стените. Но никога не са поставяни предварително, и още по-малко ядрени.
  В онези времена имаше секретни отдели свързани с проектирането и изграждането на критични инфраструктурни обекти, язовири, мостове, електропроводи, тунели….където се предвиждаха такива мероприятия в случай на война.

 18. Дали се сети някой да погледне вътре в елхата да не са я напълнили със зелени човечета!? Нощес софия(троя)нците трябва да усилят охраната ! Все пак знаем какво се е случило с Троя.

 19. Червената петолъчка, с която обилно е налепена елхата, е много стар от векове пивоварчески символ, който включва лъчите на ечемика, хмела, и другите съставки на бирата, справка Хайнекен. Другарите очевидно много солидно са се изложили на времето. А сега продължават…

  Наскоро световните медии дружно се изсмяха на рекламирания като висше постижение на руската техническа мисъл и практика робот-андроид, който се оказа облечен в подходящ костюм, като от филма Междузвездни войни, някакъв актьор.

  И още нещо от последните дни. Във връзка с даването на автокефалност на Украинската църква, служители на вселенския патриарх в Константинопол, са направили проверка на историческите документи в архива, и не са открили запис за даване на самостоятелност на РПЦ – Руската православна църква. Става въпрос за 16 век.

  И много други примери, като например цветовете на знамето, бяло-синьо-червено, а и жълто-черната орденска лента, които са символи на армията на генерал Власов.

  Забелязвам обаче и много отчетлива досада в коментариите на западните средства за масова информация на поредните руски гафове.

 20. Разбрах защо е подарена елхата. През октомври е имало Дни на културата на Москва в България. “Разговор о городе” – одно из важнейших событий Дней культуры Москвы, которые не проводились почти десять лет. София и Москва имеют схожие проблемы в развитии города и нас впечатляет результаты, достигнутые в Москве. Мы тоже хотим сделать нашу Софию комфортным городом для людей”, – сказала мэр Софии Йорданка Фандыкова, открывая форум.

 21. Към RADA:

  Не, боя се , че не сте разбрала.
  Това, че Фандъкова се възхищава на Москва, не е причина да приема московските версии за празнуване на Рождество Христово и да ги превръщат в главното символично (пред)коледно зрелище по съветски образец, натрапвайки своя съветски вкус и афинетет към снегурочките и дямо мразовците тук.

  Досещате ли защо от Москва не ни поздравяват за Рождество Христово, а за Нова година?

  Защото ни приравнява към себе си. Там Рождеството е по техния си стил през януари, следователно не признават нашата традиция и не ни поздравяват за нещо, което те смятат за неправилно да се празнува по-рано в България.

  В съветски стил посолството ни пробутва поздрав за Нова година в навечерието на Рождество Христово, украсено с безбройни петолъчки. Нещо като омекотена версия на МОЧА, която да стърчи до църквата “Света неделя”, до която напоследък се огранизират протести, вкл. и (с)поменът за Гладомора беше организиран там от украинската диаспора в България.
  Изобщо Москва ни казва “ние пак сме тук, каквото и да правите, не можете да се откачите от нас”. И Фандъкова козирува с възторг. Което не “културно” събитие, а политическа демонстрация.

 22. „Москва ни казва “ние пак сме тук, каквото и да правите, не можете да се откачите от нас”.“.

  Русия да си приказва, каквото си ще, и каквото и скимне. Всичко е московски глупости. Те дори едно служебно Здравей не могат да направят. Същото е и със символите им. ПОЗДРАВИ И СИМВОЛИ НА ШИЗОФРЕНИЦИ. Не те поздравяват с РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО на 25 декември, когато го празнуваме, а те поздравяват с РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО на 1 януари, когато празнуваме СУРВАКИ. Генна обремененост, идваща от Ал.невски.
  На Русия нито жилото, нито меда! Нито газта, нито нефта, нито атомното гориво, нито дружбата, нито поздравите. Това всеки БЪЛГАРИН го е разбрал, но булгарлъка все още не. И затова възторжено козирува на всичко, което на Москва и скимне да каже. Безродници и слуги облечени във власт, държащи в плен държавата на БЪЛГАРИТЕ в угода на Москва. Но чашата започна да прелива, търпението ни се изчерпа. Всичко е в нашите ръце. Да освободим държавата си от московския плен. 2019 ГОДИНА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОДХОДЯЩА ЗАТОВА. ХО!

 23. Операция „Хибридна елха 2018” е развитие на Операция „Хибридна елха 2017”.
  Тогава елхата беше по-малка и в градинката до руската църква, в съседство с „дом на Москва в София” и паметник на Пушкин (издигнат по настояване на друг посланик – Юри Исаков, по времето на Софиянски). Беше „открита” пак от Макаров, пак със стихотворения на руски. Изглежда не е предизвикан търсеният пропаганден ефект, и през 2018 се прави друг опит. Първо се подготвя терена. Близо 2 месеца до мястото на бъдещата елха се настанява „певец” , пеещ непрекъснато на руски с уредба. След него идва елхата, с руски Дядо мраз и Снежанка, отново със стихотворения на руски. Представена като дар от град Москва, открита е не от гост от общината в Москва. Елхата е „дарена” с вече поставена украса – сред тях огромни червени звезди (това е много показателно, и другаде се даряват елхи, но градската управа ги украсява според местните традиции). Излиза, че това е една руска елха, украсена по руски, свързана с руски традиции открита на руски от руският посланик. Остава „случайно” само местото, но и то не е! Според заместник-кмета по култура на София от Асеновград, руските войски влезнали в София и стигнали до Митрополитската църква св. Крал (сега св. Неделя) точно около Коледа, като била извършена служба .
  Иначе градската „елха за гражданите ” на София е в района на НДК , открита преди месец , спазвайки „традицията” центърът на София да е резервиран за руски елхи, ритуали, паметници и т.н.
  Когато софиянци ще празнуват коледни празници в големите храмове в София или са на новогодишният концерт на площад “Александър Батенберг”, тяхната елха ще е само на някакви си 2 километра, а “хибридната” пред очите им, което е и целта на “операцията”.

 24. И все пак мястото,където се намира елхата беше препикано вече от руските кучета.До скоро най големият атентат в света извършен по нареждане на Кремъл със срутване на православен храм и стотици жертви беше на това място.Ние издигнахме отново храма.Ето защо там/до елхата/ трябва да има надпис *тук са ибити стотици българи по нареждане на властта в Кренъл в мирно време*.Това трябва да го направи Фандъкова и да уведоми руският посланик *какви дарове* сме получавали там от руснаците.Напомня ни за много страшни работи.
  Да си слагат елхите пред посолството.

 25. Поклон, дълбок поклон на хората които днес протестираха пред елхата!

 26. Това е още една московийска гавра с България.Само допълват преливащата чаша.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.