Защо официална София дръзна да възрази плахо на руското нахалство

Българското правителство най-после се скандализира от нахалното поведение на руското посолство, което публикува на официалната си страница  пасквил с обидни квалификации относно КОНКРЕТНИ български граждани, наричани “олигофрени” от приласкания в сайта на посолство Костадин Костадинов. 

Акцентирам върху думата КОНКРЕТНИ ( сред които и моя милост), защото не е вярно, че авторът на пасквила Костадин Костадинов е обидил българите изобщо. Напротив, вярва си, че пише от името на българския народ е много е КОНКРЕТЕН срещу “маргиналите”, които нарича “олигофрени”. Направо си е невинен относно някакво обобщение. 

Този фанатик си присвоява правото да изразява някаква (все)народна гледна точка и пледира срещу някакви си “умнокрасиви” врагове, сочени и от руското посолство от години насам като “маргинали” сред цели 80 на сто русофили. Толкова били русофилите в България според руското посолство и слугите му. 

Това конкретно отношение личи особено ясно в публикуваното от Костадинов поругано стихотворение на Вазов “О,Шипка”, в което поименно са заклеймени “жълтопаветниците” и няколко души. Нима тях е защитило българското външно министерство чрез  жеста си на неодобрение, предизвикал посещение на ниско равнище в руското посолство? Там е бил изпратен заместникът на директора на дирекция “Източна Европа и Централна Азия” посланик Георги Панайотов. Провел е разговор с ( неназован, защото МВнР се отнася щадящо като васал към “репутацията” на руските началници) съветник в руското посолство и му е предал мнението на МВнР, че ( на практика) публикацията вреди на…Русия. Т.е. създавало  “антируски настроения”, което е лошо за самата Русия, обясняват сервилно от МВнР на руското посолство. Водещ мотив в оплакването на София, е че Москва може да претърпи някакви неудобства!

Както се вижда, властта е загрижена да не се навреди на руското влияние в България от акцията на Костадинов, припознат от руското посолство като достоен за цитиране изразител на позиция, одобрявана от Кремъл.  

В съобщението на МВнР се съдържа лъжата, че Костадинов е отправил обидни квалификации срещу “българския народ”. Нищо подобно, той просто от години плюе онези българи, които не с съгласни българският народ да бъде третиран от Русия като собствено покорно стадо. Само че този път храчките на Костадинов, сменил вече няколко партийни окопа, но не и руската си козина, са превърнати в споделена от Москва позиция.

За сравнение, в декларация на “Демократична България” по повод същото руско безобразие солидаризирането на Кремъл с гадостите на Костадинов е определено като обида за “български граждани”. Някой може да не харесва “Демократична България” , но е факт: става дума за изправени пред строя от Костадинов отделни български граждани, нарочени за морално бичуване поради дързостта си да не слугуват на московските интереси – бичуване за назидание на българския народ. Да не би този народ да кривне още повече в западна посока ( подкрепяйки евроатлантическата си интеграция) от “правия” православно-фундаменталистки път, по който Москва върви и претендира да го води – ако трябва и насила с помощта на своя русофилски слугинаж на място.

Истината за проявената необичайна загриженост на властта тук от безобразието, което руското посолство си е позволило да направи, се съдържа в една едра подробност. Костадинов препечатва и се възхищава на стихоплетство, в което наред с името на такива, като автора на тези редове, напълно несправедливо се бичува ( като “олигофрен”) и Бойко Борисов. Ето това е възбудило мижавия жест на “разочарование” от страна на страхливата по отношение на Кремъл българска т.н. дипломация.

В случая не мога да не се съглася с МВнР в едно отношение: Бойко Борисов с нищо не е заслужил да бъде включван поименно като противник на руското влияние в България. Ето защо той има основание да бъде разочарован. Лично. Толкова се старае да се хареса на Путин, а го вкарват в един списък с “жълтопаветниците” ( ненавиждани от самия Борисов), “пасмината” и “олигофрените”. Нима това е заслужил за старанието си собственикът на управляващата партия ГЕРБ, припозната от генерал Решетников за по-полезна за Москва от БСП?

Тъжното е, че МВнР изпада в положението на самия Костадинов с тази манипулация в акцента на слабохарактерния си демарш. Той лъготи, че в България имало “бруталната американска цензура по уж “българските” медии, които позволяват за Русия да се говори само лошо и нищо друго освен лошо”.

Защо и МВнР да не послъже, че същият обиждал българите наред, макар да е ясно за политически зрящите хора, че всъщност обиденият лично и напълно незаслужено е самият Борисов.

Казано в скоби, авторът на тези редове ни най-малко не се обижда от преценката на един слугуващ на Кремъл фанатик, подкрепена от официалните пратеници на Москва. 

Ето какво се казва в съобщението, разпространено от МВнР, без обаче да се споменава нищо за личната обида на Борисов, че е набеден за “олигофрен” заедно с хора, които нарича публично идиоти ( като моя милост), нито за името на руския домакин на нископоставения български дипломат, нито какво са му отвърнали на руски в посолството в София. Както се казва, “хубава работа, ама бойковска”:

“Представителят на МВнР изрази разочарование по повод публикуването на мнение, съдържащо обидни за българския народ ( ? -бел. ИИ) квалификации, като посочи, че подобни действия не допринасят за двустранните ни отношения с Русия, а напротив, създават благоприятна почва за антируски настроения сред българските граждани.”, се казва в съобщение на МВнР, публикувано в официалната страница във “Фейсбук”.

Освен чисто личната обида, Борисов има основание да се притеснява и от друго. Този номер вече му го играха с  Румен Радев. Кремълските политически кукловоди го извадиха от нищото и успяха да го пробутат за български президент, превърнал се в рейтингов конкурент на Борисов. Сега демонстрират одобрението си за друг свой заек, изваден от ушанката. Дори и той да не е опасен в самостоятелно качество, все пак се е заявил открито като сателит на БСП. С нея Борисов има сметки за уреждане в борбата за власт – в смисъл, че си мерят с Нинова услужливостта към Москва. А онзи един процент, който спечели на последните парламентарни избори варненският политик Костадинов, сменил вече няколко партийни окопи, може да изиграе ролята на новия “златен”пръст , който досега се олицетворяваше от Сидеров.

Един Костадинов пролет не прави, но с Кремъл зад гърба си…КОЙ знае. 

33 мнения за “Защо официална София дръзна да възрази плахо на руското нахалство”

 1. Това което съобщава г-н Инджев (имам предвид пасквила на Константинов) и рахитичният демарш по темата от страната М ВН Работи е нещо,което буди съжалението на хората със самочувствие в РБ.Отделно,на вниманието ми не попадна съобщение в на наши медии за скандала породен от публикацията на К….ОВ в сайта на руското посолство.

 2. Аз не съм много запознат с такива неща ама такава пряка, поименна, публична обида не е ли наказуема? Мисълта ми е – това си е очевидна обида в прав текст. И то много лесно доказуема. Според мен този Константинов би трябвало да може много лесно да бъде осъден. Пак казвам – изобщо не съм запознат с подобни неща.

 3. Не се правя на оригинален но мен плагиятското “инджевчета” на кк, преди него преди години самата в.дърева по аналогичен повод го беше плеснала. Защото по тяхната логика Стопанинът на БЛОГА НИ е Съществително, останалите коментатори-нарицателни. Берекет-версин и на туй. Само дето няма как И аз да приема да съм в една редичка с Баце. Той ако има и най-малката възможност, без да носи отговорност, в една вирткапка вода би ни залял сите тук.

  Чудя се и на акъла на външно. Стига И те са въртели дирника си по всички азимути. Превърнаха вазелина в дефицитна стока. Никой, никога и при никакви обстоятелства не да те уважава, да те взема малце от малце сериозно.

  ДГД от една долна, мръсна гад!

 4. На Борисов не му бяха достатъчни доказателствата, на които всички страни повярваха, че Русия стои зад опита за отравяне на семейство Скрипал, че да изгони поне един руски дипломат от България. Борисов „..е набеден за “олигофрен”“ Засегнато е егото му и то едва ли ще се успокои само с изпращането на един заместник директор за РАЗГОВОР с руското посолство. То не би трябвало да се успокои, ако не изгони цялото руското посолство от страната ни? Или няма и его?

  Костадинов, Сидеров, Нинова, Радев, Каракачанов, Симеонов, Борисов с „Кремъл зад гърба“ все тая. Убийствена система и няма промяна. ПРОМЯНАТА СТАВА САМО С ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. ХО!

 5. Подобен случай и в Париж!
  https://www.yaplakal.com/forum2/topic1888729.html

  “Мой папа предлагает вырывать печень у тех, кто митингует против режима”
  Живущая во Франции гламурная дочка главы путинской пресс-службы недовольна протестами в Париже. Лиза готова применить к свободолюбивым французам карательные меры, принятые у нее на Родине.

  Вълкът козината си мени,но нравът НИКОГА !!!

 6. Давайки линк към писанието му, посолството е допуснало дипломатически фал.

 7. Костадинов вероятно се е изказал непремерено, но как всъщност трябва да бъдат наричани хора, протестиращи срещу… елха?

 8. И все пак един такъв уж случаен пасквил е дирижиран отдалеч от масква. Всички играчи са контролируеми, а тези, които не са са обречени на пълно мълчание, дори и в интернет пространството. И така маснаселението отдавна смята бб за слуга на САЩ. Също така Русия и САЩ се смятат като две свръхсили, които си гледат интереса за наша сметка. Но отношението към русия ни е по специално, защото те два пъти са ни освободили. Но покрай този дирижиран пасквил отзад, в тъмното обикновено се подписват едни договори с много мъчно, които в последствие се плащат. И ползите са винаги за масква, а щетите са за наша сметка.
  1 77 милиона евро заради поддържането на монопола на масковската газ.
  2.Приемането на закон нямаш нищо общо със здравият разум. Според този закон една комисия може да ти отнеме имота без да си осъден. Е сега кой ще ги спре московците да вземат някой апетитен имот, който е на Българин и разваля идилията за руски анклав.
  3 . Според една събеседничка по тв Европа вече са преведени 2 милиарда лева за руски , маскиран като турски паток. Водещият на темите най-сигурно и авторитетно заяви че това не е вярно. А КОЙ, масква ли ще ни каже истината??? Отваря се много работа за Мартин Димитров и Петър Славов от Демократична България. Законът изисква информация от голям обществен интерес да не може да се крие, зад фразата : фирмена тайна. Като че ли путинските фирма имат нещо общо със смисълът който се влага в нормалните държави.

 9. Г-н Иво Николов, защо трябва да са наричани по някакъв начин? Протестите срещу нещо са израз на мнение и не е нужно да бъдат наричани с обидни епитети хората, които протестират. И вече достатъчно се писа, че протестът не е срещу елха, а срещу неуместната украса и провокативното място, на което е позиционирана. И се питам каква щеше да е реакцията на МВнР, ако тези нелепости бяха изтипосани на официален сайт на друга държава- Франция да речем.

 10. @ ИВО НИКОЛОВ

  Протестът не е срещу елхата, символ на добри пожелания, а срещу демонстрацията на ЛИЦЕМЕРИЕ от страна на окупатора, който след всичките злини, които ни е причинил и със сигурност ще продължи да ни причинява, има наглостта да ни подарява …елха!

 11. По случай Рождество (по истинския астрономически календар, в Москва празнуват Коледа на Богоявление поради проблеми с математиката) получихме безценен подарък от Дед’Мороз от Кремъл:
  Действията на руското посолство създават почва за антируски настроения
  – Информация кой стопанисва фейк сайтовете у нас, пълни с клевети, лъжи, простотии и обикновени глупости;
  – Информация кой въведе в българското публично пространство и дирижира цялата хейтърска пропаганда за “жълтопаветни”, “умнокрасиви”, “протестъри” и т.н. (говоря за пропагандата, самите изрази обикновено са плод на собствената ни глупост);
  – Напомняне, че не е добре да се ползва Фейсбук в пияно състояние, дори – или особено – ако си, примерно, посланик;
  – Напомняне колко е опасно, когато хора, които използват Фейсбук в пияно състояние, имат на разположение ядрени подводници. При това, например, в Черно море…
  И тъй като в съвременния свят няма нищо по-ценно от информацията (освен, разбира се, Любовта – но нашата любов към руския народ никой пиян посланик не е успял да ни отнеме, а опитите продължават вече близо век и половина…), не остава друго, освен да отвърнем с присъщата си признателност:
  Сърдечно благодарим за информацията, товаришч Макарафф! И на вас светло посрещане на Рождество, по Богоявление.
  И не вземайте пример от братята сърби, които използват проблемите с математиката, за да пият непрестанно от 24-ти декември (Бъдни вечер по истинската математика) до 20-ти януари (Ивановден по грешната)

  От фейсбук профила на Радан Кънев

 12. За чии интереси ся се закъхърили от “родното” външно. За раззийските, за тези на петоколонците и полезните идиоти или най-паче за собственият си комфорт. “Изокваме” се под сурдинка. Повече, по-долу.
  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/stiga-ste-palzyali-i-hlencheli-che-publikatsiya-na-proputinski-chernodroben-metil-sazdavala-predpostavki-za-antiruski-nastroeniya

 13. Към Иво Nikolov Мы рубим лес по-сталински

  Наричай ги БЪЛГАРИ!

 14. Точен анализ.Руските кучета се сдавиха за вниманието на Москва.А идват евро избори.Костадинов директно напада Борисов,като се надява не само на рубли,а и на хибридна помощ.Борисов усеща ,че изпада в кръгова отбрана за руската любов.Претендентите са много,похватите са им непредсказуеми.Затова МВнР. меко пипа.Да не дразни Путин.И да не бъде отсвирен тотално..
  ИВО NIKOLOV
  На това място са избити стотици българи от атентат поръчан и финансиран от Москва.
  Протестира се защото не може да приемем данайските им дарове безмълвно.Протестира се за себе уважение.

 15. ИВО NIKOLOV,хората протестират срещу това,къде е сложена и,че е украсена с червени петолъчки.В цивилизования свят се нарича коледно дръвче (елха е по комунистически)и се украсява със звезди

 16. Към RADA:
  Да цитираш на официалната си страница просташките думи на кк това не е дипломатически фал. Това е вечния руски манталитет по отношение на БЪЛГАРИТЕ, спонтанно изразен. Дипломацията последва след това.

  Към ИВО NIKOLOV:
  Срещу „хора, протестиращи срещу… елха?“- (подаръка на москва) бяха пратени въоръжени с автоматично оръжие полицаи. Ако можете да дефинирате хората издали заповед за пращането на въоръжени с автоматично оръжие полицаи срещу хора протестиращи срещу елха, то със сигурност сам ще си отговорите и на въпроса, който задавате. При положение, че не се получи нищо, попитайте единомишленика си, RADA КАСАТЕЛНА.Тя напоително ще ви отговори.

 17. До ИВО NIKOLOV

  Според мен протестиращите срещу елхата “подарък” трябва да се наричат БЪЛГАРИ, които знаят какво се е случило точно на това място и с чии пари през 1925г., за разлика от вас и фандъковица. Сигурно не знаете, че България продължава да плаща ОКУПАЦИОНЕН ФОНД на русия под формата на неплащане на данъци от руски фирми и високите цени на горивата заради продължаващия техен монопол и т.н. Вероятно не знаете, че русия е страна агресор, обявена като такава от Общото Събрание на ООН и срещу нея има САНКЦИИ. Така, че НАГЛОСТТА на руснаците няма граници, както и вашето невежество.

 18. Честно. не мога да разбера що им отдавате вниманието си на тролските боклуци. Нека се пържат в собственият си сос.
  Ето нещо, извинявам се, че е на съвеЦкий диалект което няма никак да им хареса. Стига да имат, гонят ме едни съмнения де, че нямат капацитет за вдяване на долното. Иде реч за “подаръкът” на кремълският гном за НГ на ватниците.
  Нека Одат кат амурчетата. Голи но въоръжени.

  Комплекс из сомнительной эффективности боеголовки и списанной ракеты Стилет, это смешно… Авангард это боеголовка с активным подруливанием и созданием при падении боеголовки из космоса горизонтальной составляющей скорости. Так вот, на самом деле, боеголовка максимально эффективна, как раз если падает строго вертикально. А горизонтальную скорость придают для гашения вертикальной составляющей, что бы заряд не сгорел в атмосфере. При советах рассчитали, что пассивное (без спец. двигателей, которые увеличивают вес) подруливание эффективнее активного. Поскольку одной ракетой-носителем можно забросить большее число боеголовок и ложных целей. Так что этот блок – боеголовка Авангард – старый, отвергнутый советский проект. Но главное даже не это. А то, что нет ракеты. Испытания Авангарда проведены на старых, советских ракетах СС19 Стилет – УР-100Н, давно снятых с вооружения, но не утилизированных. Вместо утилизации их запустили с этим блоком. А новой ракеты, аналогичной Стилет или, что более важно, Сатана – СС18-Воевода, таких ракет у РФ нет и не будет. Сармат с жидкостными двигателями так и не сделали. А все твердотопливные ракеты линейки Тополь-Ярс, они куда менее мощные и не могут, например, лететь через Южный полюс. Как это могли ракеты Сатана, чем и наводили ужас на США. Поскольку в 2018 ракеты Сатана после 30 лет службы утилизированы, а они составляли основу ядерных сил РФ, ракет Сармат нет и не будет, страна фактически безоружна перед США. Потому Трамп и выходит из договора РМСД , ему больше нечего боятся, он делает что хочет.

 19. Русия загражда анексирания Крим с бодлива ограда от Украйна. Нищо ново. Добре дошли в концлагера. Ама това просто няма как да стане – Украйна в НАТО, а част от нея зад бодливата ограда. Джуджето живее в измислен свят, в който нещо зависи от него. Хайде да отиват американските тюлени и да го взимат за Гуантанамо. Това поне е репетирано.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/rusiya-zagrazhda-aneksiraniya-krim-s-bodliva-ograda-ot-ukrayna

 20. Макаров,

  Ако на Путин ако му спрат ботокса за един месец ще започне да прилича на мършата на вечно живия Ленин. И всички вие покрай него. Махайте се от България!

 21. Макаров,

  Вие московците сте посмешището на света. Знаем ви от самото ви начало, измет подла и крадлива. Номерата ви минават пред нормалния свят не толкова, защото е добронамерен, а защото ни ви познава.

  В българския език има една поговорка “Не питай старило, а патило!” То есть какво сте вие. А вие сте крадци. Това е основното – от както съществувате. И като следствие от това – и лъжци, и фалшификатори. Защото вие крадете всичко – територии и народи, техните истории, техните придобити и събрани богатства, техните природни залежи.

  Това може да го потвърди всеки от поробените 130 народа в “Руската федерация” – ха-ха уж доброволната федерация.

  Заради всичко това – заради 140-годишния неспирен обир – съвсем естествено – ви мразим и ненавиждаме! Махайте се от България! Махайте се и ни оставете сами да живеем!

 22. Мислех да пиша още нещо, но стига толкова.

  Няма да върша работата на Външно министерство, я. Затова ли ги издържам? Да си гледат работата и да защитават България, че дяволите ще ги вземат на другите избори.

 23. на комунделното изпражнение к.к. пожелавам чамадан,вакзал,сибир….и веднага да си купи хита на алкохолния раззйски пазар ,препарата за почистване на вани и кенефи “Боярщник”!!!И докато си го лока,да си пусне др.Кобзон..!!!

 24. През 2010 Таип Ердоган става “Доктор хонорис кауза” на Московския държавен университет. Аз пък се чудих кой поддържа авторитарния му режим.

  Мисля си, че целият политически тоталитарен възход на Ердоган поразително следва този на приятеля му Путин. И също – ислямизацията на Турция. И честите им срещи. И построяването на най-голямата джамия в Европа до Кремъл.

  И всичко останало, а то е много! Който иска – да дописва.

 25. С Новым годом!

  Я что-то написал, это переводили и вот вам:

  Като става дума за Русия, ние не можем да не кажем и две думи за нашето руско национална питие – самогона. Понеже на север в Русия няма лозя и овошки, нашето национално руско питие САМОГОН се прави от дървесни стърготини. Предпочитат се брезови, защото те са най-ароматни. И така – настъргва се около кубик брезови стърготини, вари се като за ракия в казан и готово. Наша тайна е, че това е чист дървесен спирт – метилов алкохол, отровен. Мирише на смачкани вонещици. По тази причина се пие на екс – хващате си носа и пиете водна чаша на екс. Така два-три пъти и падате долу. Затова най-разпространеният руски тост е: “До свидание под столом – довиждане под масата!”

  Ето това искаме от вас, българи! Това няма кой друг да ви даде! И винаги да сте ни благодари! Довиждане под масата!

  Ваш: Безаналоговый посоль №16 F

 26. Подкрепям СМС и ТЕРВЕЛ.
  Всички по-горе са казали доста истини, аз ще обърна внимание на по-общото. Доган, Борисов, Каракачанов, Сидеров, Радев, ДС-елита и неговите пионки в службите, русофилските организации и клубове, зависимите от руските пари местни перачи и бандити – всички те са русофили и рублофили! Затова реакцията на България е вяла и мишковска. Доган и сие са в пълна зависимост от Москва, където често пътуват, Лукойл държи за топките финансовата стабилност на правителството с цените си, дадохме на руснаците милиард за неизползваем реактор, раздадохме на строителните фирми на пеевски-доган милиарди, дадохме на доган тец Варна…… Каква реакция да очакваме при тази корумпирана и руско-шпионска власт???
  На този фон ужасно липсва дясната алтернатива!!!!

 27. Към JEEP PATRIOT:
  „На този фон ужасно липсва дясната алтернатива!!!!“

  Не е така. Не само, че има, но е и единствената надежда и опора на всички демократични хора, на всички БЪЛГАРИ. Учудвам се да го чуя това от Вас. Горе главата и погледнете за малко: https://demokrati.bg/

 28. За радост или съжаление,гледано генерално руската квалификация за българите или по-голямата част от тях е НАПЪЛНО СПРАВЕДЛИВА.

  Проблема не е в самата елха,изпратена от чекистите,проблема е,че такава традиция по света не съществува.Нито една държава не подарява на един град в друга държава Коледна елха,още повече по линия на чекистите.Това го няма никъде.Второ,поради пълната липса на култура и етика,бългаските власти допускат това да се случи.Все пак един български град попада под юрисдикцията на държавата.Съвсем друг въппрос е ако град в Русия изпраща на град в Бълария такава елха,но нивото Руска държава(правителство,посолство),съвсем не съответства на ниво “Община София”.Следващ фактор е че самите обшински власти в София приемат такъв жест.И те са примитивни и неграмотни.Нужно е само да направят справка дали съществува подобна практика в културните страни.Ами няма!!!!! Значи чекистите в посолството на Русия са измислили нещо,което не е цивилизовано и нерегламентирано и нетрадиционно.Следващ фактор е че град в България получава един вид религиозно-християнски символ от държава,която принуждаваше България да се бори срещу религията близо половин век…

  И последен фактор,елхата ще стои само изключително кратък срок-няколко седмици.Докато символите на съшата тази руско-съветска мърсотия стоят повече от 60 години,а засега се очертава да стоят ЗАВИНАГИ.Тка че една Коледна елха със скромни геометрически размери съвсем не може да се сравни с 85 символа на Съветската агресия,окупация и болшевизация на България. Къде е дна елхичка и къде са 85 Альоши.

  Така че ,всеки достоен българин би трябвало да се съгласи с коментарите на руснците и техните слуги.Българите са действително олигофрени,безумци и примитивци,търпейки такава масова мърсотия над своите глави и домове.Разбира се,има силно ограничен брой българи,които не са съгласни страната да се осветява ден и нощ от окупаторски символи,но те не са фактор.Само един приклет народ и проклето и мръсно общество може да търпи тази мърсотия.Така че оценките на руснаците са просто комплимент,реалната оценака за българите е къде-къде по-тежка.

 29. Към антикомунист или най-точно Василй II БЕЗ ШАНС:

  Между вас и руснаците почти няма разлика. Взаимно се опивате от злорадството си спрямо БЪЛГАРИТЕ, но руснаците са далеч по-умни от такъв задръстеняк като вас и не наричат БЪЛГАРИТЕ „олигофрени,безумци и примитивци“ и т.н. Те само цитират аутсайдери безродници или накратко булгарлъка: вас, к.костадинов и други пленили държавата на БЪЛГАРИТЕ. Съгласен съм, че „реалната оценака за българите е къде-къде по-тежка.“. Наистина страшно тежка. БИЛИ СМЕ В ОСНОВАТА НА ЧОВЕШКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ.Но какво да се прави, като ни е такава ОРЕНДАТА. Носили сме я повече от 2000 години и ще я носим докато свят светува. ХО!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.