Московското изнасилване с елха (не) се хареса на някои българи

Руското посолство в София снизходи да ни осведоми, че не споделя “напълно” провокацията на свой местен мужик, чието антибългарско подмазвачество в полза на Кремъл официализира чрез публикуване на собствената си страница във Фейсбук.  И ни дари с обяснението, че ставало дума за право на мнение, което те били публикували. Нещо като упражняване на свободата на словото. Същата, която в днешна Русия, производна на вчерашния СССР, е смачкана дори по – радикално, отколкото в малкото подобие (Н)РБългария. 

Дали не съжаляват вече русофилстващите столични общинари от “Московска” 3 , че угодиха на Москва чрез монтирането на тяхната данайска елха в центъра на София и предизвикаха отзвук, който кара техните господари от Червения площад да се оправдават? Дали не им извадиха очи, вместо да им изпишат веждите?

Как да разчетем посланието на посланика Макаров, според което посолството му не подкрепя “напълно” гадостите, което е публикувало на своя официален сайт? Може би не е съгласен напълно, че сме олигофрени, а одобрява напълно “само” квалификациите, че сме малоумници и пасмина?

Не е вярно, че подобни обиди са просто мнение на отделен екземпляр от българската политическа фауна. Защото тонът за тази песен отдавна е даден лично от руските посланици в София. Предшественикът на Макаров на този пост Юрий Исаков наричаше “маргинали” онези от нас, които си позволяваме да протестираме срещу наследството на съветската окупация в България. И двамата многократно са се произнасяли с оценка за обратното: че (почти) всички българи ужасно си падат по (почти) всичко руско. Това е наглост. Защото те би трябвало да са говорители на господари в Кремъл, а не да плямпат от името на българския народ с обидни оценки за част от него, които нито могат да докажат, нито прилягат на един дипломат.

В опит да разнообрази арсенала на тази имперска пропаганда на местна почва Макаров обича да повтаря в интервютата си за сервилните медии у нас, че където и да отиде в България бива посрещан топло. Което е (половината) истина, т.е. манипулация. Защото  той ходи там, където му изнася и където са му подготвили въпросната топлота – като онази, която още държи “топло” на България след 45 години съветска окупация, пратила на “топло” десетки хиляди несъгласни с нея българи и  още толкова- на два метра под земята.

Дарителите на съветска хибридна елха, с която столицата на северната империя препика тук своето присъствие преди Коледа, се опитаха по този начин да дублират МОЧА, Монумента на окупационната червена армия в София. На върха на МОЧА червен армеец е вдигнал оръжие над главите ни. На връх Коледа червени петолъчки символизират вдигнатия крак на шефа от Червения площад, който иска да препикае опитите на България да се откъсне от своя съветско-руски изнасилвач и да бъде оставен на мира да живее в европейското си семейство, към което исторически принадлежи.   

Явният подтекст на посланието на тази нова МОЧА е, че българите не трябва да празнуват Рождество Христово по волята на своите предци ( избягали от задушаващата руска църковна хватка), а по съветско-руски маниер на 6 януари. По съветска традиция “братушките” у нас, според Москва, имат само един избор: да приемат поздравления за предстоящата 2019 година, но не и за настоящата Коледа. Защото в Русия тя не се е състояла. Няма Коледа ( в Русия), няма и в България. Това е закодирано в иначе прозрачното московско послание.

Макар Макаров и копания да не признават гафа в пряк текст, едно е факт: за пръв те вкупом изпадат в обяснителен режим. Така де, началниците обикновено не дават обяснения на подчинените си за препикаването на тяхната територия. “Молчать и не разсуждать” е обичайният им начин на общуване със съществата, които са по-низши в техните (пост)колониални очи. 

Гафът на Макаров, доколкото той е негово лично дело, а не на фабриката за фабрикуване на подигравки с България нейде в Москва,  би трябвало да предизвика отзоваването му по искане на българските власти за подобна гавра.  По – вероятно е обаче в Москва да му бъде изказана благодарност, че успя на цената на едно дърво да постигне ефекта на МОЧА, т.е. да маркира продължаващото руско имперско присъствие и да покаже по този начин, че руският неоколониализъм няма намерение да си тръгва от България. А щом Москва иска, на Борисов друго не му стиска.

Нищо ново под сянката на мрачното московско слънце. Даряват ни със своя символика от векове. Например златото на кубетата на катедралния храм  “Александър Невски” е основополагащо руско дарение, срещу което се изисква поколения наред да коленичим с благодарност за това, че сме дарени да имаме светилище на руски светец, който е бил слуга на мюсюлманката “Златна орда”, но пък е водил войни срещу западните християни. Заради което е бил канонизиран за светец от руската църква, известна с това , че още от времето на Петър Първи, обявил се за император и църковен вожд едновременно, е на официална хранилка на държавата.

От такива “дарители” можем да очакваме именно подобни дървено-бодливи дарове. Като въпросната елха, с която Макаров и неговата свита у нас искаха да се отличат с коварен ход пред началството в Москва, но не срещнаха топло разбиране сред софиянци и изобщо сред българите, които в своя реален материален живот пребивават в западния вят ( както и поданиците на Путин, впрочем), но са обект на продължаващите опити на Москва да прави с тях “любов” насила.

И понеже шизофренично разкрачените между западния избор на собственото си западно по форма съществуване и менталното си пребиваване в ловните полета на онези от Червения площад жертви на русофилщината се правят, че не разбират какъв е проблемът с “една елха”, ще трябва да им обясня картинно какво не е наред с този данайски подарък. По своя смисъл той наподобява на хрумване от страна на системен изнасилвач (  на по-малки народи, какъвто е случаят със СССР и Русия) да подари на обект на своята похотливост еротичен атрибут от секс магазин уж от добро сърце. След което, ако жертвата се дърпа, да заяви най-спокойно, че не споделя “напълно” нейните опасения. Т.е. готов е на ново изнасилване по взаимно съгласие. 

Изнасилвачи винаги е имало. Лошото в нашия случай е, че тук съгласни с техните домогвания има доста и не ги е срам да си поискат “още от същото”, но не само за себе си, но и за несъгласните с тях.

21 мнения за “Московското изнасилване с елха (не) се хареса на някои българи”

 1. ” Изнасилване с елха”… много сполучливо, браво! Наистина така се чувствам с тези натрапени имперски подаръци, внушения…
  А какво стана с младежа лежал в ареста за посегателството на МОЧА? Интересно ми е дали стои и въоръжената охрана на елхата на Макаров, колко цивилни полицаи и колко камери снимат около нея за да уловят евентуален протестиращ!

 2. Не им ща ни меда, ни жилото.

 3. Нищо чудно измамникът Борисов в качеството си на Премиер на България утре-другиден пак лично да цъфне при джуджето да му се извинява за несъгласието на повечето българи с руската арогантност и безочие.

  А пожизнената кметица на София и Зам.-председател на ПП ГЭРБ др. Фандъкова да отиде на крака да се извини на наследника на Александър Каулбарс.

  Между другото Речника на думите в българския език
  /Тълковен, синонимен, етимологичен, двупосочен Английско-Български речник/ дава следното тълкувание на думата “фъндък”:

  мн. фъндъци, (два) фъндъка, м. Разг. Малко валмо памук, вълна, козина, коса и др. под. А на турски думата се употребява и за окосмяването на женски полов орган.

  Такива ми ти работи напоследък в българо-руските отношения. Гэрбаджийски и фандъкови.

 4. Нашият народ е изнасилван и разпъван на кръст /по братски/ от самото начало на новата му история. За времето на светославовите орди да не говорим. Това е ставало по различни начини,но винаги е било съпроводено с наглост. Пример за тази наглост е МОЧА. МОЧА става символ на силата,лъжата и покорството. Този символ вещае покорство пред лъжата за нашето освобождение и покорство пред силата на размахания шмайзер.
  Сега носителите на наглостта /по силата на обстоятелствата/ си служат с по- деликатни символи. Вместо с МОЧА ни “даряват” с елха. Това е символ – напомняне за “братската любов”,при това любов-незабравима,любов от която няма отърваване.
  Ето зашо,истинските българи,наречени от слугите на наглите “олигофрени”, протестират срещу данайските дарове.

 5. Смешките на историята.

  Цар Борис Първи Покръстител и Боко Борисов Безкнижни Порусител.

 6. Ето един възможен отговор на българската дипломация с притчи, като в Библията.
  Един баща постоянно натяквал на сина си (както Русия на нас), че той му бил дарил живота. Видин момент синът не издържал и му казал: Добре, наведи се да ти върна семето.

 7. сега нямам време, но после ще напиша – Ал. Невски, домът Романови, евразийството и София – по един или друг начин (но не причина-резултат !) тези четири неща са свързани с Ал. Невски и помежду си.

 8. Да си взимат и елхата и Лукойл и всички български ибрикчии! На влака за Сибир със “one way ticket”Само тогава ще имаме шанс за промяна към по-добро!

 9. За отбелязване е все пак, че числено мурзиляжът (съдейки по броя на подмазваческите писания по форумите) рязко е намалял до по 1-2 РУшанки, поддържащи огъня с по 2-3 ника. Ами че то за какво по-напред рубли, дето стават все по-кът. А кк като изяде още 10-на шамара от марешки,

 10. За отбелязване е все пак, че числено мурзиляжът (съдейки по броя на подмазваческите писания по форумите) рязко е намалял до по 1-2 РУшанки, поддържащи огъня с по 2-3 ника. Ами че то за какво по-напред рубли, дето стават все по-кът. А кк като изяде още 10-на шамара от марешки, ще се умълчи отново. От всички бг хиени в пропутиняшката глутница той е най-дребен. Дори буквално.

  Сега, ПАК ще повторя, скъпи съфорумци – БЕЗ МАЙДАН НИЩО в Задунайския Милиционеристан няма да се промени. За да побеждава рАЗИЯтското зло у нас, е предостатъчно добрите и умни хора да седят пред компютрите, вместо да излязат на улицата.

  На Стопанина респект, а на всички – светли и благословени празници!

  ПП – нещо обърках, та половината пост излезе преди да довърша, моля г-н Инджев, изтрийте го.

 11. СТАБИЛНОСТ…….
  От БНБ отчитат, че при някои банки има “недостатъчна ангажираност” на ръководствата в управлението на кредитния риск.
  Според БНБ при някои банки трябва да се подобри цялостният подход спрямо процеса на вътрешен анализ на рисковете и адекватността на капитала. Препоръката на БНБ е заради изискването за по-добра устойчивост на кредитните институции в условията на стрес и необходимостта да се предвидят всички значими рискове, пише още в отчета на институцията

 12. Минах покрай елхата и останах с впечатление, че е подарена с голямо уважение (респект) към България.
  На върха ѝ вместо огнена петолъчка се кипри емблемата на НАТО!
  Спасибо, братушки!

  Шегата настрана, Румен Радев май се е изцепил много яко за керченската агресия….а може да е и стара новина… той такива ги ръси непрекъснато, че не мога да следя творчеството му…

 13. Потвърждавам, че не съм руския робот последно поколение. Аз съм сибирска мамутка последно поколение. Чудя Ви се как още не сте го разбрали от деликатността на общуването ми с околните.

 14. “Елхата от Путин” е част от така наречения Руский мир. Това е експанзия на руската имперска политика. Това си е официална държавна идеология на руската държава-потърсете и ще видите. Дугин, Решетников, Макаров, Путин – няколко страни на една и съща рубла.

 15. ФАКТОР-20 токсични тактики на Кремъл
  …..Ние прекалено се съсредоточаваме върху Кремълска пропаганда, която може лесно да бъде видяна, особено когато е на английски и други западни езици. А всъщност, информационната война, която означава

  умишлено прокарване на подвеждащи”фалшиви новини”

  плюс манипулативните послания на тролове и ботове, е един от много очебийните елементи в добре заредения арсенал на Русия. На конференция на НАТО през септември описах още 19 токсични тактики на Кремъл:

  1. Целевото използване на корупцията;

  2. Кибератаки срещу конфиденциалността, целостта и годността на данни, съхранявани в компютърните системи на целевата държава;

  3. Дипломатически игри, предназначени да отслабят международни организации, базирани на правила, с цел да бъде създадена представа за изолация и незащитеност на целевата страна;

  4. Експлоатация на икономически, етнически, езикови, регионални, религиозни, социални и други разделения;

  5. Икономически санкции, като ограничения върху вноса и рестрикции по отношение на износа и транзита;

  6. Смущения в доставките на електроенергия, особено на природен газ;

  7. Поддържането на паника във финансовата сфера;

  8. Милитаризиране на историята, с цел омаловажаване на репутацията на целевата страна и в същото време да бъдат прикрити престъпленията на Кремъл;

  9. Прикриване на информационни операции, като например хакерските атаки и изтичането на ифнромация, каквито бяха наблюдавани в американските и френските президентски избори;

  10. Злоупотреба с международната правна система, като издаване от Интерпол на “Red nfotices“ на критици, масирани клеветнически кампании и злонамерени действия;

  11. Военни блъфове и постоянно дрънкане на оръжие, инспириране на подмолни и видими военни конфликти;

  12. Използване на мрежи на организираната престъпност, за да деморализират лицата, които взимат решения, и общественото мнение;

  13. Явни и скрити плащания за купуването на влияние в политически партии, мозъчни тръстове, медии и академични институции;

  14. Физическо сплашване на опоненти и критици;

  15. Психологическа война на индивидуално и колективно равнище;

  16. Използване на религиозните настроения, особено сред православните вярващи;

  17. Физически саботаж на критични инфраструктурни обекти;

  18. Подкопаване на социалните норми, обществено доверие и държавни институции;

  19. Даване на подкрепа на насилственото антисоциално поведение.

  За да усложнят ситуацията, тези тактики не се прилагат в статична или линейна последователност. Руските шпиони не са глупави. Те разработват нови подходи, нови комбинации и различна последователност от тактики, като ги променят въз основа на това, коя от различните тактики работи и коя не. Ние мислим, че гледаме снимка, а нашите противници всъщност пишат сценарий.

 16. Ако руската елха е съвместен проект на София и Москва, както е написано в сайта на руското посолство, би следвало този проект да е бил разгледан и приет от софийския общинския съвет и съответният московски орган. Ерго, трябва да има заседание – съвместно или поотделно, протокол и подписи на оторизираните лица поименно!

  Този протокол не може да бъде таен! Настояваме да бъде публикуван на сайта на общината!

  Ако е полулегална инициатива на Фандъкова и доверени нейни лица – тези хора трябва да си подадат оставките!

  Гопожица Марта Георгиева и господин Иво Божков би трябвало да поискат обяснение и да изискат документите по този “съвместен проект”!

  И ако за този “съвместен проект” официално не стои никой, но неофициално стоят Фандъкова, посланика и Решетников, то той си е чисто активно мероприятие…

 17. Реалността показва, че за съжаление има много българи, които все още сляпо вярват в Русия. Те възхваляват “гиганта” Русия, пишейки на китайските си компютри, използвайки американски Интернет, гледайки корейски телевизори, карайки германски автомобили и топнали краката си в Егейско море. И най-важното, никога не пътували до Русия.
  И ако това не болестно състояние, какво друго е?

  Ще намерите уникални причини защо тези хора обичат Русия, в този Фейсбук пост.

  https://www.facebook.com/100001222017028/posts/2166603110057068/

 18. До г-н БЕЛЧО ДОНЧЕВ.
  Въпросите към г-жа кметицата Йорданка Фандъкова вече са зададени от Марта Георгиева. Да видим дали ще получим отговор?
  “Въпросите, на които Фандъкова трябва да отговори. Задавам й ги и от ваше име като общински съветник”
  https://www.facebook.com/notes/marta-georgieva/%D0%B2%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D0%B9-%D0%B3%D0%B8-%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-/1991113290925948/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.