КабиНЕТ на демокрацията

Годината по традиция завършва за телевизиите с обобщаващи репортажи и сред многото бих откроил един дребен на пръв поглед щрих, който ни предложи водеща по гледаемост в страната нашенска медия. Репортаж от петричкото село Самуилово прикова вниманието към кабинета на кмета Кирил Стоянов ( на сниката от 2016 г.) , горд с портрета на Тодор Живков над главата си. 

Unknown

 

 

 

 

Ако някой не беше разбрал за този почин, който е медийна тема от години, сега вече го видя цяла България. “Светъл пример” по време на светлите празници. Пък и “какво толкова”, преди няколко години в кабинета на полицейски шеф в София висеше портретът на Ленин ( снимката по-долу) . По свидетелство на очевидци ( успели да снимат тази реалност), разкарвани по участъците заради дързостта си да напишат истината за съветската окупация върху съветската светиня със заплашителното си въоръжено стърчене над столицата ни. https://ivo.bg/2014/10/25/българското-мвр-е-все-още-с-ленин-на-шия/

20141008_174658

 

 

 

 

 

Селският кмет Стоянов придобива не за пръв път геройския статут на медийна звезда именно поради “портрета от стената”. В предишно свое интервю селският, който явно се изживява като едноличен собственик на една административна единица ( феодал от комунистически тип в условията на фалшива декомунизация) ,  дори заплашва, че ако бъде накаран да свали този портрет, ще го замени със снимка на Путин. http://ilindenpres.bg/svetsko/10-likut-na-tato-krasi-kmetskiya-kabinet-v-samuilovo/

Две години след заканата на Стоянов да си закачи Путин над бюрото не се е наложило да прибегне до тази протекция от страна на по-големия началник. И Живков  (му) е достатъчен. Засега.

Но бъдещето е пред нас. Липсата на критично отношение към миналото, неговото идеализиране дори, вещае ескалация на носталгията по съветските времена.

Това не е просто селски епизод. Символично е за цялата държава и обстановката, която държавното ръководство и присъдружната му опозиция градят.

“Нали имаме демокрация”, казват ехидно борците против демокрацията, които се кичат с портрети на Живков и Путин. Биха удавили “най-демократично” в капка носталгия по времето на концлагерите всеки опонент. Вярват искрено, че това хубаво време ще  възкръсне от жаравата като птицата Феликс ( Дзерджински). 

Дочувам виртуално аплодисментите за кмета от недрата на българската озлобеност към промяната в България, която донесе проклетата свобода. Защото кметът Стоянов обича Живков заради асфалта, който е бил положен в селото по негово време, използван за транспортиране на стотици жители на запад, където работят и живеят, за да преживяват ( доста добре, както се видя от репортажа) останалите жители на селото. 

Асфалта, глупако! 

Това е логиката и на преродения Живков в наше време. Него сигурно също ще го помнят и ще му кадят тамян по села и кабинети. В страната, в която асфалтът е основополагаща ценност, той ще продължава да бъде религиозен символ на властта, зареден с носталгия по онзи, който асфалтира повече от другите пътя към миналото. 

Несъстоялият се докрай разговор за свободата подгря култа към асфалта. Как стана така? Много “просто”: в страната, в която гордите с простотата и простотията си печелят избори и носталгични дивиденти, свободата ( на словото) е презрян, досаден и нетърпим за властта ( селска и всякаква) апендикс, подлежащ на опериране. Стига на касапите да се докопат до скалпела отново. 

Като че ли никой ( в широкия смисъл на думата) у нас не страда от факта, че преди да ни приютят в най-богатия клуб на света ЕС и да ни запушат устите с милиарди левове за полагане на магистрален асфалт, медиите бяха три пъти по-свободни според всички международни мерители на индекси на медийната свобода.

Не е луд онзи ( ЕС), който дава зелника в добрия стар Брюксел. Той не може да си представи, че в София и във феодалните владения в страната той ще бъде консумиран за пропаганда на централната власт чрез полагане на асфалт и раздаване на порции на медии – чрез рекламни кампании, които целят да ги заситят на цената на мълчанието.

Резултатът е налице. Въпреки закона, който забранява пропагандирането на комунистическата символика, всеки функционер в държавата може да се пъчи с любовта си към душителя на свободата по съветско време и да заплашва, че ще повика на помощ Путин, ако му посегнат на точно тази свобода на избора на кумир.

Както всички останали закони, така и този се прилага избирателно в зависимост от протекцията и толерантността на силните на деня към нарушителите. Кой казва, че тук толерантността не е на почит- въпрос на прочит!

В страната, в която свободата на словото се е сринала в позорните низини на стълба на демокрацията, класирайки се на около 120 място сред около 160 възможни в света, няма кой да опонира адекватно на свободните интерпретации на истината за тоталитаризма.

Както се вижда, днешният хитрец от Банкя се оказва не просто бивш телохранител на хитреца от Правец, но и настоящ охранител на наследството му в нашата частично свободна България, в която главното завоевание на демокрация е свободата да си тръгнеш без да те застрелят на границата, както по времето на Живков. Прав ни път!

1464619301

 

 

 

 

Никак не е случайно, че завиждащите на успеха на хитреца от Банкя негови конкуренти от БСП се поклониха ритуално на паметника на хитреца от Правец като форма на покаяние и признание, че развенчаването на култа към него е било грешка, която са готови да поправят ( видно от приложената по-горе снимка на колективния позор). С калашников на стадиона, ако питате избирателите им. 

Едновременно с това всички борци за власт в тази конкурентна битка наддават в надпреварата да се харесат на Путин. Палят свещи на елхата му с пожелания да му паднат от нея санкциите и да му се случат енергийните проекти, които да сбъднат мечтата на Кремъл България да бъде превърната чрез тях в руски протекторат, зависим от “кранчето” на Москва от много десетилетия. 

Това е посланието на случката със селския кабиНЕТ (  НЕТ да се чете с руски акцент), показан на цяла България като апотеоз на тоталитарното минало и отрицание на демократичните премени.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА ( ЗА СРАВНЕНИЕ): http://clubz.bg/77724-novogodishnata_ceremoniq_na_tajms_skueyr_shte_byde_posvetena_na_jurnalistite

 

23 мнения за “КабиНЕТ на демокрацията”

 1. На грешящите като изтъкнатите,послучай празниците да пожелаем: Прости им Господи,те не знаят какво правят.

  На добрите форумци-пишещи и четящи,на господин Инджев и милото му семейство-Честита Нова 2019 Година.Сърдечни пожелания за здраве и щастие. И повече радости.

 2. Какъвто беше “кметь” на София МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА,преди, и какъвто е “вождь” на НРБ, сега, та такива са му и “областните управители”, такива са му и областните и сельските “кметове”. Той си е проЗДь , а и ТЕ са му ОЩЕ по-проЗДи. Не случайно ЦЯЛАТА му РАЗПЛУТА бюрокраДция е КАЛИНКОВА! А, такава калинквоКРАСНОкожа ПАПЛАЧ може да проявява някаква “ЛОЙалность” към бокоТИКВАТ ,само……САМО , ако той и раздава ПОРЦИИ и СУДЖУКци!
  Такава е ЦЯЛАТА “властова конструкция” на “бай” бокЮ ба(л)кяНСКИ:
  – КАЛИНКИ-СУДЖУКци-ПОРЦИИ-ЛОЙалность към “вождь”!!!
  И докато МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е “вождь” на НРБ ще се увеличават и селяндурските му калинковоКРАСНОкожи подобия ,както е и в този конкретен случай със социалистофреника от Симеоново!
  И за това ТРЯБВА да се повтаря , ПОСТОЯННО, че заради правешкият каскет НРБ беше във фалит 2-3 пъти преди 1989г., а след това НРБ фалира още 2 пъти ,пак заради натрупаният от него ОГРОМЕН външен дълг – един път през “лукановите зими”, и след това през 1997г. ,когато бяха разграбени и фалирани повечето банки в НРБ. Което показва ,че тато-ди-тути-каскети е виновен пряко и косвено за 5 фалита на НРБ! А външният дълг дълг от времето на соца все още не е изплатен докрай дори и сега! И още – заради тези фалити , правешкият каскет искаше поне два ПЪТИ да присъедини колониалната задунайска губерния НРБ към метрополията – СССР. ДВА ПЪТИ! Заради фалитите МУ!
  Ето това е!
  ТРЯБВА да се повтаря , НЕпрестанно, на дИбилните КАЛИНКИ на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и неговите “опозиционни” другари от БКП , колко пъти са фалирали НРБ, до сега! И колко пъти са искали да присъдиняват НРБ към СССР! И за ОГРОМНИЯТ външен дълг , който натрупаха въпреки ВАРВАРСКИЯТ чудовищен ГРАБЕЖ с “национализацията” и “колективизацията”.
  И този ОГРОМЕН външен дълг все още не е изплатен ,въпреки огромните ЕВОфондове и достъпа до платежоспособният ЕВРОпазар!!! За което вината е пак на клоннингите на БКП – герб,бсп,дпс,мвро,атака и другите “опозиционни” другари , извън парламенТа им!

 3. ДГД отдолу-нагоре по целият вертикал и прилежащите им хоризонтали на “силните на деня” от една долна, мръсна гад. Колкото до гуруто им пут.ин, Педерацията МУ бере душа. Казва го един искрен руски патриот захранван с изпреварващо инфо от т.н. там силоваци облечени в цивилно облекло.
  На съвеЦки е но се надявам, защото боклука от първата снимка няма как да не прочете статията и проследи коментарите по нея, ще схване поне същността на цитата.
  “С точки зрения не просто интересов, а выживания Белоруссии ответ очевиден – пока в Кремле властью является нынешняя клика, любое объединение с ней станет для белорусов чем-то сродни немецкой оккупации в сороковые. Особенно, если учесть, что путинский режим принес России и ее народу беды похуже, чем гитлеровское нашествие. Треть российского народа – беспросветно нищие, промышленный потенциал разрушен, уничтожено здравоохранение, образование, социальная сфера, убита наука, разгромлена экономика, беспощадно разворовываются и вывозятся природные богатства страны, коренное население страны стремительно убывает и общая численность с трудом поддерживается исключительно за счет экзогенного нашествия. Ну, и перманентные войны, которые ведет путинский режим. Пока это всё белорусы ещё не ощутили на своей шкуре, но это пока. Иллюзии быстро развеются. Россия – это не нечто абстрактное, это всегда конкретный политический режим. Интеграция с сегодняшним режимом – смерть для Белоруссии, которую точно так же разграбят и уничтожат.”

  Амин!
  Последният да дръпне шалтера на
  Ереферията.

 4. По лични причини не се чувствам добре,в най-общ смисъл.Пубикацията на г-Инджев допринесе за допълнително вгорчаваме на живота ми ( не виня за това автора ).Ще обясня: как стана така ,че стойностни люде (образовйие,професионализъм,честност и т.н. )въпреки надеждите ,че след 10.11.89 и ” на нашата улица ще грейне слънце ) до голяма степен тръгна по старому ( нямам предвид официялният финанов напредък на държавата ) и просперитета на хоратан до голям степен не зависи от качествата които споменах по-горе,а от това дали са хитри,адаптивни и без историческа памет за това какво е било преди ,за доста голяма група от народонаселението….

 5. Такива като селския кмет на снимката винаги ги питам: “Като беше много хубаво при Тодор Живков защо го изключихте от БКП?”

 6. Готвят се за член Първи, затваряне на границите, лагерите и въвеждането в учебната програма на термина “европейско робство” за последните 12 години.

 7. Този кмет е тъп до малоумие.А тези ,които са го избрали също.Той явно сеното на две магарета не може да раздели,камо ли да управлява за съжаление българи/жал ми е за тях/.
  Тодор Живков мачкаше,заробваше ,гонеше половината българи,а другата половина го изгони него за престъпни деяния.От коя половина е този кмет.
  Няма ли кой да му каже на този кмет .че Тодор Живков докара държавата до фалит.а гражданите до абсолютен глад.Е ,това ли е моделът му на управник.
  Отделно дето искаше да затрие България и да я джироса на Русия.
  ТОЗИ КМЕТ Е СВЕЩЕНА ПРОСТОТА.

 8. Много точно казано:
  “…свободата на словото се е сринала…”
  Не е задушена (като в Куба или Беларус), не е удавена в кръв (РФ), а се е сринала…. защото нейните потребители (журналистите) са се сринали (смижитурчили) и тук-таме оазиси на свободното слово само подчертават правилото…

  Весело посрещане на Новата година на стопанина на оазиса и неговите гости!

 9. До кмета Кирил Стоянов и всички тъпунгери-носталгици:
  За да опресня паметта ви, прилагам тук мнението на възвеличаваните /и до днес от вас/ ваши партийни лидери. И не се правете на умрели лисици – всичко е документирано. Погледнете в архивите си и в парцалите си “Работническо дело” и “Дума”.

  “Приземяване, приземяване, приземяване! Може некои да кажат: “Абе, другарю Живков, партията така ли ще остане, бе? Нема ли партията нещо да направи?” Другари, ние решихме да изчакаме, да видиме… и най-накрая, ако требва, ше се преустройваме. Нека така да погледаме, да видиме… Така ще се поснишиме да мине тая буря, па след това ша видиме какво да правиме. Но ние чакаме, така че ние ако накрая нещо… ако не мине бурята, тогава ше се преустройваме… Абе, глейте какво – как ще решиш проблема? Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти немаш право да решаваш!”
  Тодор Живков в историческо слово пред актива на профсъюзите по време на перестройката /август, 1989/.

  От Доклада на ПЕТЪР МЛАДЕНОВ пред Политбюро на ЦК на БКП, от 11,12,1989:

  “ /…/ … – Прогресиращ икономически спад;
  – Остри диспропорции в икономиката;
  – 40-45 на сто от производствените фондове са напълно амортизирани;
  – Нарушени са основни народно-стопански баланси;
  – Стремително е нараснал външният дълг – над 10 милиарда долара;
  – Нараства пропастта между паричните средства на населението и стоките и услугите;
  – Абсолютно намаляване на конкурентоспособността на българската икономика;
  – Мощности, които тежат като воденичен камък на националната икономика – обекти, които издържа цялото общество;
  – Замразени и унищожени милиони декари земя – от традиционален износител България стана ежегоден вносител на картофи, фасул, зеле, лук, фуражи и други селскостопански продукти, струващи стотици милиони долари;
  – Замърсени с химикали плодородни полета;
  – Бистри води са отровени и черни, а въздухът в много градове е направо опасен за здравето.
  Ето такава е в най-общи линии социално-икономическата ситуация в България в края на 80-те години, която образно можем да характеризираме като прединфарктно състояние…”

  От изказване на Андрей Луканов, направено на 03,01,1990, по време на първата среща от подготвителните преговори между БКП и новосъздаващата се опозиция, за организиране на “Кръглата маса”. Луканов все още не е избран за премиер на РБ. Току-що регистрираният СДС е от шепа хора водени от Ф. Димитров и в програмата ѝ изобщо отсъстват планове за домогване до властта. Идеята стига до реформиране на БКП и изграждане на “демократичен социализъм”. Още тогава самият Луканов /безспорен лидер в БКП/ дава ясна и категорична оценка за състоянието на българското земеделие, вече доведено на прага на тоталната си разруха от комунистическото управление.

  “ /…/ Аз съм свидетел, както и всички, на многото постановления по селския въпрос до сега. Какви резултати дадоха те? Никакви. Защо? Защото поражението е вече толкова дълбоко, че аз самият не мога да си представя как ще бъде полезно едно решение и какви полезни мерки могат да се приемат сега.
  /…/ Но, другари, защо тогава една идея, едни хора, които с цената на много неща са отстоявали тези неща и които преди години са казвали: недейте по този път да разсипвате селото и селското стопанство, защо да не им се даде заслуженото,не друго, а да им се даде гласност кой е бил на правилния път тогава и кой е бил на погрешния път. Аз съм от тези, които не са се борили за никаква власт. Аз съм посветил живота си да не стигнем до това положение, до тази безизходица.
  /…/ Аграрният въпрос, не само сега, но и в цялата човешка история е бил най-трудният. Имаме селски войни. И в болшевишка Русия се сблъскаха най-напред с него и затова днес плодородната украинска земя и т.н. не може да изхрани съветския народ. Защо? Защото се тръгна по погрешен път.
  /…/ Все пак основата си остава нашата плодородна земя, която е занемарена, унищожена екологически и за която никой до сега не мисли какво става с нея и да я спасим от отравяне, а хората от отчуждение от тази земя. /…/”

  От изказване на Жан Виденов пред 42-я инзвънреден конгрес на БСП от 21-22,12,1996, обн. в.”Дума”, бр. 303, от 23,12,1996, стр. 7 и 8:

  “ /…/ … Много бързо забравихме, че още в края на 80-те години страната вече беше в остра икономическа криза… Бяха вземани огромни кредити от чужбина за чиста консумация от населението…за притъпяване на недоволството му…
  /…/ В онези години, които на много хора днес изглеждат златни, беше натрупан огромен за мащабите на страната ни дълг…
  /…/ Вземаха… кой от където и колкото може, без всякаква мисъл кога как и дали ще се връщат! Ограбваха се с предизвестие няколко бъдещи поколения…
  /…/ През май и юни /1996 – бм/, вместо с кризата и с необходимите реформи… се занимавахме с безсъдържателни ултиматуми за излъчване на силни правителства!”

 10. КметО е тежък Ентелектуалец – антропологичните характеристики не могат да се скрият. Остава обаче въпросът: Защо я има тази носталгия? И, ако е вярна поговорката “Ела зло, че без теб – по-зло”, то дали т. нар. “демокрация” не е по-лошия вариант на комунизЪма, който другарите така и не дочакаха? И отговорът като че ли се налага сам.

 11. На Фниманието на кмет кирил стоянов

  “Тодор Живков-човек надарен с феноменална памет, с изумителна хитрост и несъмнен организационен талант. Това компенсираше неговата необразованост, невежество, примитивизъм, теоретична неподготвеност и крайно ниска култура”.

  Академик Мито Исусов

 12. Чух го с ушите си от талавизията. Както писах преди пасквилите с елхата и олигофрените е добре дирижирана операция на масква целяща постигането на няколко цели. Едната от тях е : парите от бюджета на България ДВА МИЛИАРДА И НЕЩО СА ПОХАРЧЕНИ В ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ НА 2018 ЗА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА ЗА ГАЗОВА ВРЪЗКА.

 13. ….При Ефекта на Дънинг-Крюгер некомпетентните хора имат самоувереността и самочувствието, че са по-компетентни от останалите и изобщо не са в състояние да осъзнаят и да оценят своята некомпетентност. Те правят погрешни изводи и вземат неправилни решения, но поради слабата си квалификация, не могат да си дадат сметка какви груби грешки допускат. Колкото по-слаба е тяхната компетентост, толкова по-високомерно и по-агресивно, без никакво съмнение в своята професионални умения и в катастрофично неведение за експертната си непригодност, те отстояват своите виждания и знания. Освен това се самовъзпроизвеждат, защото ако компетентият човек се заобикаля с компетентни хора, то некомпетентният човек се заобикаля с некомпетентни хора.

  Безкрайно безполезно е да се опитваш да обясниш на некомпетентния човек, че е некомпетентен – той няма да те разбере именно защото е некомпетентен. Обречен на неуспех е всеки опит да му покажеш и докажеш, че даден проблем има трудно и сложно решение, защото той е убеден, че всичко е много по-лесно и много по-просто и че той най-добре знае какво и как.

  Можем да обобщим с по-философски привкус така – колкото повече знае (и може) един човек, толкова повече той знае, че нищо не знае; а колкото по-малко знае (и може) един човек, толкова повече той не знае, че нищо не знае…
  Ефектът на Дънинг-Крюгер се превръща в основна характеристика на днешната ни власт. Този ефект е главната причина да виждаме толкова много нарцисизъм, нахаканост, напереност, неграмотност, пълна липса на трезво схващане за способностите си, свещена простота в изказа, наивна самоувереност в силите, нахално демонстрирано самочувствие и тотална неспособност за преценка на тяхната компетентност у изключително голям брой хора.

  Именно поради този ефект толкова много представители на властта са като излезли от един калъп – говорят с груби грешки и неразбиране на материята, като колкото по-повърхностни са техните познания, колкото по-семпли са те в интелектуално отношение, толкова по-самовлюбени и по-силно повярвали са си в говоренето…

  Николай Слатински, Фейсбук

 14. от прочетеното – „Луканов все още не е избран за премиер на (Н)РБ”….. Но се кани да бъде избран.
  „Току-що регистрираният СДС е от шепа хора водени от Ф. Димитров и в програмата ѝ изобщо отсъстват планове за домогване до властта” . Да заменим „домогване” с демократично реформиране. ….. Ф. Димитров-премиер – 1991-1992гг.
  Моето мнение е, че и двамата са били наясно, че ще бъдат в най-челната редица, ако не и премиери. Луканов обединява онези, които най-бързо са се сапикасали, че ще изгубят полит. власт, но могат да я заменят с икономическа. Касателно Ф. Димитров- също е ясно, че през прехода ще има едно масово демократ. движение (по-късно ще се трансформира в партия). Естествено, че който го създава и оглавява при потенциална изборна победа ще стане и премиер.

 15. Портретите са за това, да висят на нечия стена. Това не е най-страшното. По-страшно е, когато са на Ботев и Левски, а в душата си оставаш Бай Ганьо. На този наместник можеше и някой да му се накара и да го принуди да го свали. Но щеше да си остане същият. Огледайте се – напълни се с хора, които искрено вярват на Путин и неговите български поклонници. Всеки, който беше опустошен душевно и финансово през последните 30 години, вярва, че виновна за това е демокрацията…Какво можем да очакваме от такива сънародници? И не съм съгласен, че трябва да приравняваме обикновеният селски хитрец с прекрасният и традиционен български деликатес суджука. “Суджуци” винаги е имало и ще има в съвременната българска действителност. Весело посрещане и дано е честита и мирна новата 2019г.

 16. “…в нашата частично свободна България, в която главното завоевание на демокрацията е свободата да си тръгнеш без да те застрелят на границата, както по времето на Живков.”
  Великолепно казано г-н Инджев!
  За мое (и надявам се не само мое) съжаление – дотук ни докараха…
  И съм много любопитен – ако някой го накара този “кмет” да махне портрета на любимия си “тато”, дали наистина ще окачи този на Путин?
  И дали, ако възмущението от това, че го е направил и исканията да се премахне ликът му няма да го накарат този “кмет” да закачи един лозунг “Путин введи войска!”???
  Докъде я докарахме – нашата си Татковина?!

  Все пак, въпреки черните мисли, които ме гнетят – пожелавам на Стопанина на блога и всички съмишленици тук – крепко здраве, много сили, вяра и смелост!
  Да си пожелаем всички БЛАГОДАТНА НОВА 2019 ГОДИНА ЗА ЛЮБИМАТА НИ ТАТКОВИНА!

 17. Руската зараза не може да вирее у нас вече!Руското влияние е противно и трябва да бъде смачкано до нормални отношения на независими държави!И факт е,че българите са на запад в Европа и Америка ,а НЕ в Русия,която трябва да си признаем,ни е враг,защото сме в НАТО и ЕС по наше желание!Които са против са национални предатели и мястото им не е у нас!

 18. А на тоя кмет трябва да се ударят 50 тояги на голо и един месец да чисти градинките на село Самуилово.

 19. Светли и благословени празници г-н Инджев!Да е здрава и успешна за вас и прекрасното ви с-во и най-доброто да предстои! Благодаря за статиите,анализите/изящен стил и ирония/Дарявате ни духовна наслада.На другите съфорумци пожелавам коледен дух и празнично настроение! Да подкрепят блога на любимия ни автор,според финансовите си възможности!Необходимо е,преди завесата на варварството да се е спуснала!

 20. Струва ми се, че “развитият постсоциализъм” ще завърши като “развития социализъм”, защото апологетите му са едни и същи идиоти, които нищо старо не са забравили и нищо ново не са научили. Само не знам дали преходът към истинска демокрация, който тогава ще започне, ще бъде мирен като прехода към фасадна демокрация. Дори на апатичен народ като българския отвреме-навреме му прелива чашата на търпението, и то без да се налага да чака чак поредното рухване на Педерацията.

  На всички, които пишат, четат и се учат в този блог пожелавам весело посрещане на Новата 2019 година!

 21. Кирчо от с. Самуилово, на твоя кумир принадлежат думите казани през август 1989г: “Социализъма се оказа едно недоносче”. Ако и ти си мечтаеш за него, меко казано не се в час.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.