Малък отчет за успехите (ми) през 2018-та, но без главозамайване от тях

IMG_0025

 

 

 

 

Малката равносметка за личната ми година в професионална област гласи на първо място: все по-малко участия в телевизионни предавания. Този факт е напълно в крак с времето и е персонална илюстрация на тенденцията за задушаване на свободното ( ми ) слово. Намирам това телевизионно единодушие в графата “малодушие” за комплимент.

В същото време на фронта на изявите, които не зависят от дългата ръка на късата памет за последиците е неволното героизиране на един автор чрез неговото остракиране, авторът на тези редове може да сподели нещо доста по-различно.

Последният ден на тази година завърши със споменаване на книгата ми “Измамата “Сан Стефано”. Храбро е от страна на водещия на “Библиотеката” Георги Ангелов да хвърли този камък в блатото на премълчаването.

Заобикалянето на цензурата на БНТ беше осъществено дори в новините на държавната телевизия и по-рано. Трудно е за вярване, че е било случайно, но в репортаж на БНТ за 46 -тото издание на Международния панаир на книгата камерата показа  на 11 декември откроената сред морето от издания “Измамата “Сан “Стефано” ( на снимката от екрана – размазана, но ясна като послание).  https://ivo.bg/2018/12/11/бнт-без-да-иска-показа-измамата-сан-ст/

 

IMG_0150-300x225

 

 

 

 

 

Сайтът Дебати.бг съобщава в последния ден на годината, че сред 10-те най-четени коментара в тази медия за 2018 -та са два от обзорните текстове на автора на този скромен отчет.  https://debati.bg/obzor-10-te-nay-cheteni-komentari-za-2018g/

Доколкото бройката има значение, към днешна дата посещенията в ivo.bg са 40 970 387 за целия период на съществуване на блога. Коментарите наброяват 70703. Най-голям интерес за “сверяване на часовника” ( както изглежда) читателите са проявили на 14 юни 2013 г. , когато избухна “случаят Пеевски”. Цели 39003 са били посещенията за деня.

Упълномощен да заявя от свое име: коментарите не са задължителни за онези, които се опитват да се налагат като мои ментори и манипулатори на останалите мнения на “правата” на анонимни модератори, борещи се да пренасочат вниманието на всички в желаната от тях ( или работодателите им) посоко.

Личният (ми) блог не е кош за отпадъчни мисли на диверсанти. Който си въобразява, че това има нещо общо с цензурата, нека опита да се натрапва на която и да било медия в света.

 

Горният малък отчет за успехите (ми) през годината не бива да се приема в духа на злокобната статия на Сталин “Главозамайване от успехите” писана като оправдание за големия терор в СССР, наложен от режима му.

А на коректните читатели и коментатори, пожелавам успешна 2019-та!

22 мнения за “Малък отчет за успехите (ми) през 2018-та, но без главозамайване от тях”

 1. Иво, на теб и чудесната ти фамилия, на многобройните коментатори и безбройните читатели, съмишленици и виртуални приятели, засега, весело посрещане на Новата 2019г. Надявам се, тя да донесе на всички много здраве и благополучие и да ни отърве от символите на малкото и голямото зло.

  Да бъде!

 2. Честита Нова Година Иво!!!
  На теб, твоето семейство и всички съблогъри най-сърдечни пожелания за успешна, благодатна и радостна 2019 година!!!
  Крепко здраве за всички, и ако не напълно, поне да отпочне желаната ПРОМЯНА!!!

 3. През изминалата година ми бе особено приятно да черпя и споделям позитивната енергия, струяща от този блог. Убеден съм, че през 2019-та именно тук (първи) ще разберем, че „пуснатият гълъб ще се върне с маслинова клонка в човката“, че нещата се нормализират от стигналия ни руски потоп.

  Успешна нова Година на Вас, г-н Инджев, на членовете на Вашето семейство, а и на всички посещаващи личния Ви блог, които се чувстват част от „голямото Ви семейство“.

 4. На Иво, на семейството му и на всички съмишленици от блога – здраве и късмет през Новата 2019-та година! Бог да пази България!

 5. Успешна Нова година за г-н Иво Инджев и за всички доброжелателни коментатори и четящи в блога!

 6. От скоро посещавам този блог и разбирам колко много съм пропуснал назад във времето. Научавам много нови неща. Желая Ви здраве и успехи г-н Инджев. Нека и през Новата година се наслаждаваме на актуалните Ви статии и коментарите на читателите.

 7. Щастлива и успешна 2019-а, г-н Инджев.Да се разраства броят на “прогледналите” и най-после да задуха отнякъде антикомунистическият бриз.

 8. Изпадам в положението на онзи, който раздавал празни листове за позиви. Какво да пиша, всичко е ясно. Много дарба и много умение се иска, за да напишеш тук нещо умно, достойно за този блог.
  Да е честита новата година на всички, които влизат тук с добро сърце и чиста мисъл.
  А на Иво и семейството – много нови успехи и един усърден ангел хранител.

 9. Даниела Николова, Варна. Бъдете здрав и все така успешен в благородното Ви дело да сте Будител. Ние се нуждаем от такива като Вас да ни отвори очите за истината, за историята българска!

 10. Иво, на теб и близките ти, Весела Коледа и Щастлива Нова Година.
  Бъди здрав и неуморен унищожител на червените хлебарки по хубавата ни земя.
  Бог да те пази

 11. Честита нова година на всички приятели!

  Руската работа е да ти дойде разбойник в къщата, да ти я вземе, да убие родителите ти и да те набута в избата със семейството ти, като в къщата настани ратаите ти. И няколко поколения да го храните, като освен това ти взима и всичко спечелено, И допълнително да храниш наследниците на ратаите, които те надзирават. Като на всичкото отгоре иска и да го обичаш и да му благодариш.

  Това са отношенията Русия – България през последните 75 години.

 12. Честита нова година г–н Инджев !Желая на вас и на вашето семейство здраве ,щастие ,късмет и всичко най хубаво през новата година ! Не коментирам но ви чета всеки ден ,защото вие сте будител на нашето време …

 13. Честита Нова Година на Вас,семейството Ви и на многобройните посетители на блога Ви,оказал се едно от малкото прозорчета за Истината,уважаеми г-нИнджев!Здраве и надежда за нещо по-добро за всички ни!Пожелавам да продължите по пътя който сте избрали,за да имате нашата подкрепа!ЧНГ 2019!!

 14. Уважаеми г-н Инджев, единственото,което мога да кажа за вашия безкористен многогодишен труд,за вашата смелост и всеотдайност и за вашия ненадминат стил и слово е благодаря,благодаря,благодаря. И да ви пожелая здраве и сили за да моще каузата за свобода и истина да възтържествува.
  Изживяхме Новогодишната нощ,както всяка друга,може би. Ако си припомним словото на президента,да му отдадем заслуженото. То беше добре режисирано,отрепетирано и издекламирано.
  Честита Нова Година!
  След фойерверките и измамните бръщолевения над главите на едно сбъркано общество/вж. площад Батенберг/ със страшна сила се е задала реалността на инфлацията, Белене,всякаквите там потоци,тоталната чужда инвазия, носена от наша агентура и нарастващо беззаконие.
  Единствената искрица надежда остава Демократична България.

 15. Честита Нова Година г-н Инджев,на семейството Ви и на Всички добронамерени съблогъри!Надеждата в доброто да ни обединява!

 16. Честита Нова година на всички пишещи и четящи блога. Бъдете щастливи и вярвайте в доброто на този свят. Другото е пропаганда на всички фронтове : исторически, икономически, военни, политически, расови, полови … Борба!

 17. Честита Новата 2019 година на всички добронамерени съблогари и семействата им с пожелания за здраве и лично щастие!

  През 2019 година трябва да започне обединяването на българските демократи около АЛТЕРНАТИВАТА на омразното, мракобесно путинско-сарайско-библиотекарско статукво: АЛТЕРНАТИВАТА е Демократична България. Нищо добро не се случва, когато добрите хора бездействат.

 18. Този блог за мен е като отворен прозорец към България и света! Пожелавам на СТОПАНИНА на блога Г-Н ИНДЖЕВ и семейството му по-щастлива и успешна Нова година! Желая същото и на всички читатели и коментатори на този блог! С пожеланията е лесно, но аз желая истинско здраве на всички от Вас. Като най-възрастен (така мисля) читател на този блог Ви пожелавам: Който не е прочел книгата на Харви Даймънд “Сила за живот” да си я купи и прочете естествено. Не е достатъчно спортуването за да е здрав човек! Пожелавам на всички истинско здраве!!!

 19. Честита Нова тодина! Много зраве,щастие на Вас и семейството Ви!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.