Полицията пази предано МОЧА , но не и българската църква пред цитаделата на самата полиция в София

Църквата “Св. седмочисленици” в центъра на София, която и без това е превърната в нещо като заложник на безкрайния ремонт на Столичната община, обградена без право на помилване с железни тараби за неизвестно колко още време, осъмна с драсканици. 

orig

 

 

 

 

 

Не само по фасадата , но и доста по-високо от човешки (?) ръст, както се вижда от снимките ( от сайта dir.bg).

orig-1

 

 

 

 

 

Стандартният въпрос “къде е полицията” в случая звучи като жива, но основателна подигравка. По няколко  причини.

Защото не просто полицията, а направо цитаделата на нейното началство, е на броени метри от тази църква, от която я делят няколко крачки през ул. “Паренсов” ( руски “освободител”, както околните “Граф Игнатиев”, “Гурко, “ , “Аксаков” пр. ). 

Не е учудващо, че това се случва под напудрения със статистика за успешна  борба с престъпността меверейски нос. Под същия нос, на практически същото място, през септември миналата година многобройна тълпа екзалтирани нашистки расисти пребиха безнаказано и до днес до безсъзнание британски гражданин заради тъмния цвят на кожата му, озвучавайки свинщината си с имитации на маймунски звуци. Направили са го буквално пред официалния вход на министерството на (неговите си) вътрешни работи, които явно не включват външната страна на ставащите наблизо престъпления. 

Още по-краткият и още по-верният отговор на въпроса “къде е полицията” е :  по нареждане на руското посолство тя е струпала силите си пред мониторите за наблюдаване на най-важното място за властта в българската столица, подлежащо на полицейска охрана, в каквото е превърнат фетишът на руската окупация МОЧА. 

Както многократно съм писал ( и споменавал на няколко конференции с международно участие в София) столичната полиция слугува на руския интерес косъм от главата на съветския окупатор с вдигнатото оръжие над някакви си български глави да не падне. За целта полицията е въоръжена с камери, подарени от руското посолство. Ако някой дръзне да напише каквото и да било на фасадата на МОЧА срещу съветската окупация, винаги готовата за (по)бой над българските противници на съветската светиня хвърковата чета от мобилизирани за тази цел полицаи пристига на момента – като да е станал пробив в националната сигурност – и на мига арестува извършителите.

Така е и така ще бъде, докато на власт в България не дойдат българи, които не мимикрират зад фасадата на “европейското развитие”, нито пък са патреоти, заразени от времето на съветското иго с русофилството като висша форма на любов към родината. 

14 мнения за “Полицията пази предано МОЧА , но не и българската църква пред цитаделата на самата полиция в София”

 1. Полицията трябва да бъде разформирована тотално и наново да се подберат кадри от знаещи, можещи и способни млади и не толкова млади хора, по грузинския модел на Саакашвили. В нашия бантустан, по разбираеми причини, това няма как да стане, ако няма коренна промяна на статуквото. В този си вид, това МВР, е на Бойко Бекапето, т.е. почти същото от времето на диктатора от Правец.

 2. Българската милиция-полиция е една затворена наследствена кастова структура, в която трудно проникват външни лица. Разбирай – хора с “неблагонадежден” произход по критериите от преди 30 и повече години. Когато за да се ожени милиционера, се правеше проучване на рода на бъдещата му “другарка” и трябваше да получи разрешение за това. Сега вероятно формално не е така, но едва ли е много по-различно. Затова никак не е чудно, че така усърдно служат на Руското посолство и нямат чувство за национална принадлежност. За национално достойнство да не говорим. Нещо като Борисов, нещо като Фандъкова, нещо като Сидеров…

 3. За много години, Иво, с пожелание към теб и близките ти за живот и здраве, сили за преодоляване на откровената простотия, бюрократичност и некадърност на избраниците ни! Така е, както винаги си прав! Откровено за дълго се отказах от коментар в блога ти, защото с времето се отчаях от размерите на метастазите на раковото заболяване, обхванало българското население – съветски болшевизъм. Загубих вяра, че ще се промени съотношението на вярващите в истината към вярващите в кремълската лъжа българи, в полза на първите. Все пак, гарантирам, че съм ти верен читател на статиите ти и коментарите! Успех в борбата през 2019-та!

 4. Това не е ПОЛИЦИЯ – това отговаря на МИЛИЦИЯТА до 1989 година, и сега тя трябва да носи старото си име защото е в услуга на ПРО РУСКОТО ни правителство и защитава техните интереси и интересите на ЕВРАЗИЯ и на ПУТЛЕР. ПОЛИЦИЯТА трябва да защитава интересите на ГРАЖДАНИТЕ и ДАНАКОПЛАДЦИТЕ затова тя трябва да носи името ПОЛИЦИЯ. Съгласен съм с ЧИТАТЕЛ! Поздравявам всички от БЛОГА на господин Инджев и господин Инджев с НОВАТА 2019 година, да сте живи и здрави и много късмет!IIC…..oIL.

 5. Позволявам си да цитирам истината,казана вчера по радиото”ехото на москва”от
  Александър Невзоров.Надявам се и до русото посолство да стигне ехото…

  ”окончательно разрушился практически во всех странах Восточной Европы миф о том, что эти страны были освобождены сталинскими войсками, потому что значит, освободить? Освободить — это значит дать свободу.
  А прийти и навязать свой режим, пусть и с не ежедневными режимами расстрелами на улице, опутать своей колючей проволокой — это не есть освобождение. Плюс все эти мифы про воина-освободителя, они были очень хороши, когда был информационный вакуум, когда никто не мог вмешаться и когда не добавлялось никаких лишних информационных вбросов в ту сусальную картину воина-освободителя, которая существовала, скажем так, всё время, пока существовал СССР.”

 6. Различни аршини, двойни стандарти. Така е разпоредил решетников на КОИто трябва и тъй ще да е. Докога, казва ли ти някой, смееш ли да питащ.
  ДГД от една, долна. мръсна гад!
  И нещо не по темата което стига анализът да е точен никак не зле. Блядовете изпускат и последният си съюзник на Балканите.

  http://focus-news.net/news/2019/01/03/2608153/ea-daily-sarbiya-premina-rubikon-tryabva-li-rusiya-da-se-strahuva-ot-protestite-v-belgradi.html

 7. Иво,
  Без да подценявам актуалността и важността на поставения от теб “полицейски проблем”, изказвам своето възхищение от майсторски написания фейлетон. За мен това е поредният образец на “хумуристичната” публицистика, ако мога така да се изразя за написаното.
  Използвам случая, за да поднеса своите най-искрени пожелания за здраве и благоденствие към теб и твоето семейство през новата 2019 година.

 8. Извинявайте,господин Инджев,за повторението от Невзоров. Изпратих този цитат до посолството на рсфр в София и до мария захарова.

 9. ++++++++++ Г-н Инджев, отново в Десетката! БЛАГОДАРЯ! Много жалко, но България се оказва най-русофилистичната страна в Източна Европа! Май без Майдан няма да се отървем от тях!?!?

 10. Ако се замисли човек, естествено е всеки насилник, да иска да се представя за освободител. И е естествено да ползва пропаднали слуги, да го хвалят! Но не е естествено, българската нация, (която уж нито е глупава, нито е неграмотна) да не го забелязва. Мита за добрата комунистическа държава, отдавна рухна и го събориха не други а самите “комунисти”, защото властта, която получиха ги направи по-умни, по-алчни, по-жестоки и по-знаещи. Те разбраха, че комунизъма не може да им даде богатствата, които имат техните братя по власт в капиталистическите държави. Съблазниха се защото природата им беше не много благородна и всичко се разпадна. Но как можеха българските комунистчета, да задържат тази власт, която получиха даром от “Освободителя” на който и сега лъскат ботуша, като послушни ратайчета… Как можеха да живеят като капиталистически барони сред поколенията обучавани да бъдат комунисти, пионерчета и комсомолчета, които уж трябваше да са равни помежду си? С много лъжи, които продължават и до днес. Пред старите си другари са бивши комунисти, които милеят за ” славните” години на соца и плюят люто по американски империализъм. Пред техните деца са “европейски” граждани, оцелели мутро-герои от пост-комунистическия хаос, които днес като по-големи загрижени батковци им строят магистрали и фабрики. Лъжи, лъжи, лъжи, които всеки ден ни се сервират, чрез обслужващите ги медийни чудовища, за да не виждаме истинския образ на другарчетата им в политиката и бизнеса. Те никога няма да махнат паметника на техния Освободител, защото без него, никога нямаше да бъдат “герои”. Въпроса, обаче към Българите е трябват ли ни наистина тези фалшиви герои. Нима ни спасиха наистина? България гони последните места по всичко не само на Европейския континент. Докога ще участваме в играта им като подкрепяща публика, страхуваща се да има собствено поведение, различно от режисираното? Някой ще каже, че сме луди ли? Да, ще го кажат но какво от това братя!! Нали за това им плащат. Не им вярвайте и лъжата им ще увисне а вие наистина ще се освободите! Защото всеки може сам, без чужда помощ, да си отговори на въпроса, Аз свободен ли съм? Кой ме освободи? Наистина ли Комунистите ме освободиха от Фашистите? И трябва ли да им се кланям и да им нося цветя, когато това означава да почитам убийците на хиляди Българи и поробителите на хиляди хвърлени в концлагери наши дядовци и бащи, на хората, които са били истински български герои, които са градили една здрава и силна държава и нация! Това означава да почитате създателите на бетонените палнелки, които нямат аналог в свободните държави, създателите на хиляди отровни заводи, унищожили фермерството в България, защото роба нямаше право на земя но имаше право да избира само Другаря Тодор Живков! И когато се осмелим, да си отговорим честно, тогава братя ще се освободим без нужда от чужд “освободител” на който да отдаваме почит и уважение за сметка на потъпканото ни достойнство и чест!

 11. Доколкото виждам символа на кръг с точка в средата е символа на тангра.
  Та оскверняването на християнски храм с езически символи е много сериозно нарушение.
  Полицията спи зимен сън и мисли само как да си увеличи заплатите.

 12. Както и при “другите” “служби” на НРБ, така и в милиционерското МВР деградацията все повече се УВЕЛИЧАВА! И няма как да не е така ,след като от 20 години се управлява от МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, който отначало беше генсек на милицията при Кобурга, а след това вече стана и задкулисен вождь” на МВР , макар да назначаваше през трите си “мандата” своите марионетки за “министри” и генсекове на милицията , които му служеха само за фасада за ЕДНОичното му “управление” милиционерското МВР и “службите” на НРБ, пряко зависим от задкулисните си зависимости от неговите кукловоди.
  И сега милицията е изцяло подчинена на личните зависимости на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, повече отколкото по времето на соца!
  И числеността на милицията е РАЗПЛУТА още повече от тогава, въпреки че населението е с по-различна възрастова структура , и с 30-40 процента ПО-малко от тогава! Ето такава е ЕДНОличната мутробаджанашка милиция на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА. ОГРОМНА ….КАЛИНКОВА и пряко зависима от него! И след като милиционерският “вождь” е проЗД, то и милицията му , и “службите” му са такива, като него, НАЛИ! Още повече ,че МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА не е единственият милиционерски “вождь” на калинковоКРАСНОкожите “партийци” от герб. Там е цвъкиУМНОТО , физкултурният “министър” на милицията. И при такъв пожарникарско-физкултурен “тандем” при герберокожите, не може да се очакаква че милицията ИМ ще е “по-различна” от тях, НАЛИ!

 13. Навсякъде се назначават на ръководни държавни / и не само/ длъжности бивши офицери от МВР и МО. Без нужната квалификация, без нужната специалност… Защо ли? Сигурно се готвим за война?… Вероятно се назначават след спечелен конкурс?…
  Нормалността е на вън! По-далеч от това проклето място… Другото е БОРБА! БИТКА! Но трябва българинът да се събуди. Това е оксиморон : буден българин…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.