Бойко(не)явление

На Богоявление едни хващат кръста в студената вода, други кръстосват България и  се присламчват “джендърски” към мъжкото хоро от женски партийни позиции, а трети си носят кривославния кръст  с форсирани двигатели с външно горене. 

Image_7230086_126

 

 

 

 

 

Да оставим мъжките изяви на Корнелия Нинова. Не й е за първи път на тази “истанБулка”, която зовеше Борисов да се сборят като мъже.https://ivo.bg/2018/01/24/от-кой-пол-е-истамбулката-нинова-коят/

 

Какво ли не направи тя на този мъжкарски фронт: след като яхна БСП и се качи за снимка на кон ( същий Путин в рокля ), сега се намърда между мъжете на мъжкото хоро в Калофер. Е, за разлика от Путин, който се топна в ледена вода за пред камерите ,  не се снима гола до кръста, нито пък скочи с мъжете в ледената вода, но няма и нужда – все пак и женското мъжкарство си има джендърски ограничения.

putin-491899-810x0

 

 

 

 

 

Не се подвеждайте по твърдения, че става дума за лична изява. Пресцентърът на БСП с умиление отрази мъжката проява на Нинова. 

По интересно е да си кажем защо президентът Радев едвам дочака първата си публична изява за годината, за да ревне гороломно срещу хипотезата България да се сдобие с американски изтребители.

Лошо започна за Радев тази година. Копенхаген удари на руската тръба една датска секира ( викингската брадва, използвана в цяла северна Европа като основно оръжие векове наред, е била известна като “датска”). Дания обяви, че окончателно отказва да предостави акваторията си за прокарване на “Северен поток” и при това го направи по открито геополитически причини, предизвикани от руската агресивност.

Още по-зле се развиха за Радев събитията и с томоса, т.е. с разрешението на патриарх Вартоломей, подписан в Истанбул (пустият Истанбул, пак е намесен!). В резултат на това Украинската църква получава своята независимост от руската. В Москва бълват змии, гущери и клетви като езичници около казана, в който жилавата храна отказва да се вари и им се плези предизвикателно.

На всичко отгоре сигналът, че съветските самолети, толкова скъпи на сърцето на Румен Радев, могат да бъдат заменени с американски, дойде ден преди края на последния работен ден на миналата година. 

Е, как да не изригне при първа новогодишна възможност срещу всичките тези лоши новини натовският ни генерал Радев! При това Русия е на прага да отбележи своята си Коледа и Радев трябва да разтопи предколедено сърцата на онези в нея, които ни даряват с елхи за българската Коледа, която не признават. Датчани, поляци, украинци може да бойкотират “Северния поток” на Северната империя, но тук на юг има много желаещи да й подарят за руската Коледа няколко топли антиамерикански думи в целофан. Като не могат да обвинят гордите датчани, че са американски слуги, поне могат да балансират северния им шамар с поклон пред Москва откъм южния фланг на НАТО. 

Много пъти съм призовавал да не се обръща внимание на това кой къде е учил. Защото това не го прави непременно “възпитаник” в духа на образованието, което е получил в съответната чужбина. Да не се връщам към примерите със Стамболов и обучението му в Духовната семинария в Одеса, което не му пречи да удари една българска брадва на дългата ръка на Петербург и да пресече опитите й да задуши поривът на българите към свобода след Съединението от 1885 г.. 

Радев дава своя принос към доказателствения материал за тази теория, потвърждавана многократно на практика.  Да си се обучавал в САЩ да летиш на американски самолети не означава, че ще поискаш същите в родината си, доказа Радев. Напротив, той ескалира атаката си срещу тази вероятност. Досега упреците му срещу опитите България да се сдобие с американски изтребители се свеждаха до намеци за лобизъм. Днес той пришпори атаката си и заяви, че ако си купим Ф – 16 това щяло да е удар срещу България.

Дотук- нищо учудващо. С изключение на факта, че нито мъжкото хоро , нито  осветяването на бойните знамена на Богоявление не превърнаха празника в Бойкоявление. Що за изключение, което намирисва на примирение? 

Или пък Бойко не се явява на мъжките хора в ледената вода поради липса на извинение да постъпи като останалите мъже – ако на Нинова й е простено въздържането от газенето в Тунджа посред януари по джендърска линия, то главният юнак на републиката няма да може да се измъкне от подобно приключение. Поради което предпочита да си стои на топло на цената на няколко пропагандни шамара от конкуренцията.  Пък що е година, все е пред него да навакса с дължимите плесници. 

13 мнения за “Бойко(не)явление”

 1. Великолепно!
  Само да “доразвия”, според мен де, защо кУрнелия от Крушовица не се е пуснала кат любимият и на нея ввХУЙЛО, няма да пада по-долу от баце и пРЕЗИДЕНТ Фърчилков, я гола до кръста, на мъжкото ледено хоро.

  Едва ли изпъкналостите ѝ са в по-добра кондиция от тези на политгуруто Путя.

 2. ЧИД на притежаващият страхотна ерудиция нестандартен съблогар Йордан Тасев.
  Всичко най-най и дано се “излекува” по-скоро от увлечението си да обявява при “необходимост” баце за ракета-носител на дясното. Другаде вече е разделителната линия-Евроатлантика и евроазия.

 3. Импортзаместване

  Съединените щати забраниха износа на руските Сухой Superjet за Иран не издавайки сертификат за импорт. Загадката се обяснява просто-повече от 10% от компонентите на самолета се внасят от САЩ, така че държавите имат право да контролират продажбите на самолета което позволява или не позволява износа от територията на САЩ на тези компоненти.
  Интересното е, какъв е процентът на компонентите от страните от НАТО в нашето военно оборудване. По-специално, на хиперракетите от последните мултфилмчета на Путин за нашата несъкрушима мощ при скоростите на десетки махов в плътните слоеве на атмосферата. И как ще се държат разните авангарди в случай на хипотетичен военен конфликт

 4. Добър ден! Приятели, забързани във времето и нашите дневни задачи, увлечени в политически събития у нас и по света, забравяме неща важни. Отмина 1 януари, а забравиха Яворов–поет и революционер,който може да бъде сравняван с Ботев. Разбирам чувствата на обречените на русия българи. Затова да си спомним за Великия Яворов когато се навършват 141 години от неговото рождение. Нека си припомним малката, чудесна книжка “Хайдушки копнения”, която разкрива част от неговото хайдушко ежедневие. За стихотворенията му не мога да кажа нищо-или ако можеш, използваш точните думи или просто мълчиш…. И ще допълня-да си спомним омайния певец-Борис Машалов–на 30 януари се навършват 105 години от неговото рождение-пуснете си “Заблеяло ми е агънце”, за да чуете със сърцето си песента на ангелогласния композитор и певец!

 5. Малко хора у нас знаят за датската брадва,г-н Инджев. Най красивата разновидност е т. нар. Mammen ахе – украсена със сребърни инкрустации. Позната ми е от книги за изкуството през вековете.
  https://www.google.com/search?q=the+mammen+axe&rlz=1C1GGRV_enCA751CA751&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwj6zaSBzdnfAhWjz4MKHXrp

 6. А може би г-н Борисов и г-жа Нинова ще се хванат под ръка (още му казват алабра, а по-игриво алабърце) и ще си тръгнат заедно – власт и опозиция together :). И въобще LOL

 7. Давам думата на добре познатият ни вече Максим Мирович. И пак за остатъците от Нъръбъ. Много снимки придружени с адекватни коментари.

  https://maxim-nm.livejournal.com/470344.html

 8. Може да е отскочил до вилата в Барселона…….

 9. Днес е БОГОЯВЛЕНИЕ, ЙОРДАНОВ ДЕН, ВОДИЦИ. Казват, че небето се разтваряло сутринта и водите преставали да текат за минута. И всеки, който си вкара главата в този времеви прозорец и поиска в този момент нещо от Господ се сбъдва. Затова и Клонус, и Нинова и Радев се надпреварват да искат. Само че не знаят, че на неверниците не само няма да им бъде изпълнено желанието им, но няма и да могат да си извадят главата от прозореца,

  НО ДНЕС Е И РОЖДЕННИЯ ДЕН НА ХРИСТО БОТЙОВ. ЕДНО ИМЕ-ДЕВИЗ ЗА ВСЯКА СПРАВЕДЛИВА БОРБА. ЕДИН ОБРАЗ ЗА СТРАСТНО ОБОЖАНИЕ. ТОВА Е БОТЕВ. ЖИВАТА ВОДА НА БЪЛГАРСКАТА ПРОЗА И ПОЕЗИЯ.

  „Нѣма славянинъ юженъ или западенъ, нѣма свѣстенъ човѣкъ, който би можалъ да съчувствува на такава абстрактна идея, каквато е тази на руситѣ, съ осѫществяването на която се поглъщатъ цѣли народности, отдѣлени една отъ друга съ история, литература, нрави, обичаи. Съ химическото сливане на подобни народности става композицията на робството…“

  „И в това царство кърваво, грешно,
  Царство на подлост, разврат и сълзи,
  Царство на скърби-зло безконечно!
  Кипи борбата и с стъпки бързи
  Върви към своят свещен конец…
  Ще викнем ние: „Хляб или свинец!““

  ПОКЛОН ДОЗЕМИ И ВЕЧНА МУ СЛАВА!

 10. Изборът на натовски изстребител е практичното решение и няма нищо изумително освен криводолската проява на Луцифер, който на 28.12.2018 година подписва указ за обнародване на ултра дискриминационния закон за конфискацията без наказание. този Луцифер изнесе истерична реч по време, когато на хората им е през кура за всякаква политика, като думите му бяха точно обратното на подписания указ. А Инджев все още не вижда какъв съюзник е президентът на герб…

 11. Ех Гума, Гума. Все пак преди да пишеш, почети малко повече! И не бързай да триеш. Иво Инджев стои много по-високо от нас във вся

 12. ко отношение! Не се заблуждаваше както за гоце, наясно е сега и за отношенията радев – банкянска тиква! Весел месец на Трезвеността!!!

 13. Решетниковият “генерал”-()РЕЗИДЕНТмаршаль е в ръководството на задунайските ВВС откакто беше ()резидент агенть-гоцье, неговият “предшественикь” по “партИЙНА” линия от БКП!!!
  И след толкова ПРОДЪЛЖИТЕЛНО “назначение” за начальник във ВВС , ()резидента не успя да превъоръжи ВВС, и не само това, той също е отговорен и за това,че доскоро “основен” “боен” “самолет” във ВВС беше “ветеранът” МиГ-21. И то във “ограничени” МУЗЕЙНИ “бройки”, колкото да има по 2-3 за “авиационното шоу” за редките военни ПАРАДИ за 6 май, през последните 15-20 години!
  Ето такава е “заслугата” на решетниковият “генераль”-фатмакмаршаль, като ДЪЛГОгодишен “начальник” на задунайските ВВС.
  И освен това той си позволи да го “кандидатират” за най-висшият цивилен пост в НРБ. При това дори още не беше преминал дори в запаса, поне на хартия.
  Той прие НАЗНАЧАВАНЕТО си за ()резиденть на НРБ , както преди беше назначаван и за различните длъжности в БНА и ВВС, от своите “партИЙНИ” начальници, и от “върховните” си начальници от КГБ ,като решетников!
  Единствен МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА може да го “конкурира” по отношение липсата на превъоръжаването на БНА. Той за своите три “мандата” не е купил нито един джип, поне. Но за сметка на това прахоса стотици милиони, за да “национализира” военните заводи , останали от времето на неговият охранник- тато-ди-тути-каскети!
  А освен това сега даде и над 2 милиарда за “модернизацията” и поддръжката на МУЗЕЙНИТЕ експонати МиГ-29 и Су-25, до 2028г.. Ето това е “заслугата” ВВС и БНА на МутромилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА през последните 20 години ,откакто беше монтиран във властть……

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.