Топъл “воден поздрав” за имениците

Родителите избират имената на децата си, но аз дължа ( отбелязването на) имения си ден днес именно на съпругата си. Не е шега. 

Споменавал съм и друг път, че съм кръстен Иво, за да не бъда Иван. Такава е била волята на майка ми, когато се е обсъждало дали да бъда кръстен на дядо си Иван. Съответно близо 50 години отказвах да празнувам на днешния ден. Докато един ден…

IMG_3009

 

 

 

 

Един ден на днешния ден моята съпруга Роси ми даде практичен съвет с риторичен въпрос: не ти ли омръзна да обясняваш на хората своята странна история – приемай поздравленията и това е!

Речено, сторено. Освободих се от бремето на собственото зацикляне. Роси стана нещо като моя повторна кръстница и причина да се присъединя към зачитащите този празник, макар и да не го празнувам специално. 

IMG_4141

 

 

 

 

 

Продължавам да смятам, че рождената дата е нещо, което не може да се промени, за разлика от името ( какво да кажат омъжените, които си сменят фамилиите!). Но в схоластичен спор с хората, смятащи именния ден за най-важния в живота си празник, няма да влизам.

На всички носители на имена, които празнуват днес и на онези храбреци, които скачаха вчера в ледената вода, топъл “воден поздрав” ( с доста лед) и от мен!

IMG_9696

 

36 мнения за “Топъл “воден поздрав” за имениците”

 1. ~ЧИД, бате Иво!!!
  Наздраве!!! С оранжевите панталонки си като спасител…/на народа ни/

 2. Честит имен ден, г-н Инджев!
  Да сте жив и здрав, да продължавате дълго време да пишете Вашите статии и книги, с които поддържате и нашият дух жив!

 3. Към Брамин:

  Оранжевите панталонки са случайност от малката сценка с “трона” в “царствената поза”, която съм заел – с надежда да се разбира, че става дума за майтап…

 4. ЧЕСТИТО,РАДВМЕ СЕ ЧЕ ВИ ИМА,ГЛАСЪТ ВИ СЕ ЧУВА ОТ МИСЛЕЩИТЕ!
  П.С МНОГО ИДЕЙНО ДЖАКУЗИ,ВЕДНАГА ГО ЗАПОЧВАМ,БЛАГОДАРЯ!

 5. ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на Стопанинът на БЛОГА НИ.
  Господ много здраве да му дава и все така да ни събира тук.

  p.s. Иво, да нямаш самурайска жилка. При тях водещото е да се наслаждават на всеки миг защото после, не се знае-знае ли се. Снимките са страхотни, показателни и доказателни!

 6. Честит имен ден, драги Иво!
  Чета те редовно, даже се познаваме, макар и бегло (веднъж те заговорих на касата на един супермаркет, някъде в Подбалкана, където се оказа че често ходим и двамата). Дори живеем почти в един и същ квартал, често те виждам да минаваш по нашата улица. За това си позволявам да ти говоря на ти.
  Поздравявам те за гражданската ти позиция и за смелостта, с която я отстояваш!

 7. Честит имен ден, на уважавания журналист, писател и будител.

 8. Честит Имен Ден , Сър Иво ! Със здраве ,напред и нагоре!!!!

 9. Г-н Инджев, съжалявам ако коментарът ми се нуждае от moderation. Лично аз го написах съвсем чистосърдечно.

 10. Удоволствие за мене е да Ви кажа : Честит Имен Ден,уважаеми г-н Инджев.Не Ви познавам лично,но чрез вашите публикации и публично поведение,Ви имам за добър приятел.Пожелавам Ви добро здраве и ХЪС да продължавате просветителската си мисия за онези,които съзнателно или не,се нуждаят от нея!

 11. Към Дядя Иван:

  Честито и на Вас, както разбирам…

  А “джакузито” е елементарно надуваемо басейнче, което съм облицовал по неговите размери с разни изрезки, останали от моите дървени конструкции. Идеята ми беше децата и внуците да го ползват, но понякога и аз “плувам” в него.

  Ако представлява интерес: методът ми на подобно “строителство” се базира на забити в земята части от винкели с пробити в тях дупки, през които хващам дървените колони и после си укрепвам с какво имам под ръка от дърво, хванати помежду им. Прилича малко на бобърска работа ( ако изключим железата в основата).

  Шантаво е, но децата си го харесват. И дори “началника” Роси ( която ме е карала да преправям някои конструкции заради тяхното несъвършенство), архитектско чедо със строги изисквания за качеството на работата ми, го одобри с акт 16 преди няколко години. След беседките, пейките и безбройните стелажи, облицовки на рушащи се стени – и особено след като завърших втората къщичка в клоните на големия орех на 8 метра височина ( което се видя в предаването “Черешката на тортата”), акциите ми на пораснаха от прост “дървен философ” в “знатен дърводелец” – пръв на село в конкретния имот.

  Апропо, “джакузито” наистина става за водна гимнастика с “плуване на място” със задържане над водата. Стига човек да има време и търпение.

  Малко, но сърце наистина- колкото и да е банално да се каже.

 12. ЧИД г-н.Инджев!Ех, че сте прекрасни!Музата ви е очарователна,наистина стимулира за духовна дейност и запълва празнота,ако има такава! Бъдете здрави и щастливи!Любим и обичан сте от много почитатели! Ще ви подкрепят безрезервно! Наздраве и хубави срещи с приятни хора!

 13. Честит Имен ден!
  Много здраве, още повече здрави нерви и най-повече леко перо!
  Наздраве!

 14. ЧИД, г-н Инджев. Здраве и успешно прегазване и на по-дълбоките води,населявани от различни хищници.

 15. Благодаря много за разясненията за джакузито!
  Да си изкарате чудесно на празника! Наистина ценим ,че умеете да споделяте не само тревогите,но и радостите от живота ,затова за мен лично сте Човек с главно Ч!
  Наздраве!

 16. Честит имен ден от нашето Женско Царство (три дъщери плюс съпруга)на Вас и на Вашето хм…смесено царство! Желаем ви прекрасни изживявания!

 17. Честит имен ден ,г-н Инджев.Много здраве и успехи на цялото ви семейство.Нови книги и нови публикации през Новата година за да ни радвате със стойностни неща.Блогът ви е явление в скучната медийна среда.Нямате престава колко много хора ви четат и чакат с нетърпение новите неща.

 18. Включвам се в играта на ‘топло’ и ‘студено’ с инуитски поздрав:
  May you have warmth in your igloo, oil in your lamp, and peace in your heart!

 19. Честит имен ден! Особено пък когато човекът е и именит като Вас !

 20. Г-н Инджев, честит имен ден,бъдете здрав и много усмихнат!

 21. Честит имен ден!

  Хубав ден – Иванов ден! Днес чета, че Шаренкова и Гестапото започнали да издават вестник за Китай на български език ?! Какво става, другари? Трябва ли Първият ни летец да си настрои жироскопа?

  Наздраве!

 22. С риск да та затрупаме с поздравления Специални поздрави и от мен! Поздрави и на милото ти семейство! Трябва да знаеш, че не минава ден и нощ без да чета блестящите ти статии! С нетърпение очаквам следващите бисери! И още по-важното: Пази се!

 23. Честит имен ден, г-н Инджев!
  Малко със закъснение,но за сметка на това от сърце.

 24. Щеш-нещеш, Иванов ден е, да ти е честит празника. Поелавам по-здрав дух и басейнче с олимпийски размери!

 25. Честит имен ден Будителю Иво!!!. Да сте живи и здрави именяците и тяхните близки и познати. ( малко със закъснение) Пък по- нататък когато позволява времето и темата ще е добре да изясним защо първият Будител, Българин в списъка на Будителите Йоан Рилски е преименуван на Иван и защо аз пък и много други предполагам не знаем нищо за неговите дела по факти, а не по митове и легенди. Наздраве!

 26. На патерица – да сте жив-здрав , и все така колоритен – за радост на почитателите Ви !

 27. На патерица и от мен: Честит Имен ден, г-н Инджев, с пожелание за здраве, щастие и все така остро перо!

  Честито и на Иван Лечев, който заедно с другите пичове от Фондацията ми напълни душата преди 10 дена в City Stage 😉

 28. Пропуснах и се ядосвам, че забравих да Ви поздравя навреме. Но по-добре даже и доста късно, отколкото никак. Все пак патерицата трае 3 дни. Здраве, щастие, любов, радост и късмет за супер, брилянтният и начетен журналист и Човек -Иво и за хората до теб, които те обичат!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.