Благо(у)родия като граф Игнатиев са ни посочили пътя към решаването на “циганския проблем”

Предисловие като за предсказуеми комента(то)ри: не се кандидатирам за нищо – както и през всички изминали десетилетия , белязани от избори – нито за баснословната заплата на евродепутат, нито за поста на “бедния” в сравнение с него местен роднина в туземното ни Народно събрание, нито за местен управник. Не ми пука,  че мнението ми не печели толкова любимата на публичните плямпачи “всенародна” подкрепа.

Става дума отново за еврейския, пардон – циганския проблем в България, в която толкова се гордеем със спасяването на българските евреи от концлагарите на смъртта, но е пълно с желаещи при първа възможност да натикат циганите в газовите камери. Вкупом и без остатък, че каквито са плодовите тези нечовеци не бива да им се оставя шанс да ни застрашават с бебетата си.

Сред бойците на антициганския фронт тече “патреотично” състезание с пълното съзнание, че да правиш обобщения срещу “циганската наглост” по повод конкретно престъпление да отделни индивиди е печеливша ( предизборна) тактика.

Търсенето на виновника за несгодите ни като народ и държава у нас ескалира и без повод, но когато той се появи, какъвто е побоят, нанесен от двама цигани над българин в пловдивското село Войводиново, афектираните откриватели на универсалното зло у нас моментално предлагат варианти на “окончателното решение” ( както в нацистка Германия наричат плана за унищожение на евреите и циганите).

Кой е предизвикал инцидента във Войводиново ще се изяснява тепърва, но за хиляди наблюдаващи ( по телевизора) случая прокурори и съдии всичко е ясно по отношение на вината. Както обикновено, когато са замесени цигани. А и да не са замесени, щом има престъпление, те са обичайните заподозрени. Друг е въпрпосът, че когато българи отмъкнат 4 милиарда чрез фалирането на една банка държавата не бута къщите на заподозрените, а прави възможното да обезщети пострадалите от падението на бившия банков възход, от който ловко са се възползвали приживе на КТБ.

Фашизоидите в България не се свенят да говорят за престъпност по етнически признак. Не се притеснявам и аз да определям като фашизоидно това поведение и склонността към подобно обобщение.  Защото това подвеждане под общ знаменател е пропагандна стратегия, върху която цели партии си прокараха пътя към парламента.

Циганите в България станаха изключително нагли вече. Преди няколко дни набиха полицай, преди два дни бият военен. Това не може да продължава повече и търпимостта на българското общество се изчерпа”, отсече в рамките на неофициално започналата вече предизборна кампания бившият кандидат за президент Красимир Каракачанов, който вкуси от сладостта на изборния успех, почти достигайки чрез брутални лъжи във връзка с очаквана многомилионна бежанска вълна до втори тур на президентските избори през 2016 г. 

За такова изказване в нормална държава с демократични традиции всеки управляващ политик щеше да бъде принуден от обществения натиск да си подаде оставката. Но у нас няма такъв – имам предвид обществен натиск. Защото омразата по колективен признак срещу цял етнос отдавна е превърната в политическа норма, която не само е приемлива за мнозинството българи с арийско самочувствие за етническо превъзходство, но и е платформа за израстване в политиката на спекуланти, които не се гнусят да сеят омраза в нарушение на самата конституция.

Знам всички отговори на така поставения въпрос и те варират в диапазона от аморфните призиви за усмиряване на “циганската престъпност” , през уж умерените предложения за насилствени мерки за налагане на образователен ценз чрез финансови репресии, ограничаване на избирателните права и раждаемостта, до …Да не продължавам с разнообразието на човекомразието, съсредоточено върху най-низшата каста от обществото.

Фашизоидността на призивите за разправа с най-уязвимата част от българските граждани, както вече отбелязах, контрастира рязко със самочувствието ни на нация, спасила своите евреи от газовите камери на Хитлер, в които той е изпратил повече от милион цигани. За последните обаче тук никой не споменава. Защото са последните, които биват споменавани у нас, когато става дума за съпричастност и толерантност към различните човешки същества.  

И друг път съм питал и пак ще повдигна въпроса: къде са русофилите, изживяващи се като антифашисти, да се възмутят от тази фашизоидност? А че тя вирее ( не само ) у нас, можем да се уверим по аналогия с тъмния пример на “братска Русия”, за която правозащитничката Анна Политковская отбелязва в своя дневник ( издаден след убийството й в отделна книга)  на 23 декември 2003 г. във връзка с намерени в Москва в кофи за боклук отрязани глави на мургави кавказци, жертва на масираната расистка пропаганда в Русия срещу кавказците:

“Такива са резултатите от расистката пропаганда в предизборната кампания. Нашият народ е много податлив на фашистка пропаганда и реагира веднага. По-рано този месец Родина, партията на Дмитрий Рогозин, спечели в москва 15 процента”. ( Анна Политковская “Руски дневник, стр. 56)” https://ivo.bg/2016/10/25/московската-група-на-20-те-г-20-срещу-отбо/

Знам също, че разгневените от моята позиция любители на омразата срещу циганите ще се опитат да ме заковат на рендосаната на техните компютри дъска на позора с най-трудния въпрос: какво предлагам!

Какво ли? Ето какво. 

Предлагам да си гласуваме антицигански закони, че поне да узаконим ставащото в главите ни, вместо да нарушаваме масово конституцията, забраняваща пропагандирането на омраза на етническа основа. 

Имаме пример как се прави това с първото в света антиеврейско законодателство, прието в Русия през 1882 г под формата на т.н. майски закони. Автор: министърът на вътрешните работи Николай Игнатиев, ярък представител на крайния руски шовинизъм, антисемитизъм и прочее мракобесни характеристики на руските традиции в преследването на всяко свободомислие, но любимец на българските русофили заради ловкостта, с която успява да ги излъже, че Русия ни е дарила свобода и земи.

У нас си имаме готови прототипи – като граф Каракачанов, граф Сидеров и прочее благоуродия.

В помощ на търсещите “окончателно решение” цитирам част от въведението в книгата “Измамата “Сан Стефано”, посветена на това кой е бил наистина Игнатиев.

Всяка прилика между отношението на Игнатиев към евреите и на Каракачанов към циганите не е случайна.

“Игнатиев е награден за заслуги към руското мракобесие от новия император Александър III с поста министър на държавното имущество. Броени седмици след като на 1 март 1881 г. загива при атентат царят Освободител ( на крепостните роби в Русия) Николай Игнатиев става по волята на новия император министър на вътрешните работи. 

Генерал Игнатиев е издигнат за заслуги в борбата му срещу евр(оп)ейското влияние като най – виден представител на руското мракобесие. Доказал се е като върл реакционер още като дипломат на Балканите, воювал  “ с болка на сърце” срещу проникването на европейско влияние сред народите на полуострова. Натоварен е в ролята на водещ руски православен фундаменталист и радетел на идеята за подчиняването на славяните на руските имперски интереси да бди в самата руска империя да не покълне европейско влияние. Това го прави особено актуален за реанимирана употреба от страна на съвременната кремълска пропаганда в България за нуждите на московската антиевропейска и антизападна доктрина в усилията на Москва да насъсква България срещу нейните западни съюзници. 

Николай Игнатиев се самоопределя като заклет антисемит в интервюта с меродавни автори. Сред тях е английският журналист Чарлз Марвин, който познава Русия от 16 годишен. Живее там с баща си, нает като инженер по проект на река Нева. Научава руски по време на своя 6 годишен престой, продължил до 1876 г. От в. “Глоуб” го наемат като кореспондент за година и половина в Санкт Петербург. Завръщайки се в Лондон е приет на работа във външното министерство. Доверяват му на 29 май 1878 г. да направи копие от тайната сделка на Великобритания с Русия, подготвена за подялбата на плячката от Руско-турската война ( за сметка на българите), обявена по онова време. Чарлз Марвин предоставя още същата вечер резюме на документа на в. “Глоуб”. Скандалът принуждава премиера Солсбъри да заяви на 1 юни в камарата на лордовете, че публикацията е лъжа. На 14 юни “Глоуб” публикува пълния текст на срамната сделка с Русия ( за българска сметка). Храбрият журналист Чарлз Марвин е арестуван на 26 юни, но три седмици по-късно е освободен поради липса на доказателства за извършено престъпление. След това журналистът публикува пълни разкрития как Англия и Русия тайно са се договорили на 31 май 1878 г. за подялбата на балканското наследство на победената от Русия Османска империя.

Чарлз Марвин интервюира министъра на вътрешните работи на Русия Николай Игнатиев през 1882 г. и му задава въпрос за отношението му  към евреите. На което Игнатиев отговаря:

„Евреите сами се обявяват за общност. Те имат свои собствени обичаи и навици и не биха следвали тези, установени в Русия. Те са държава в рамките на държавата. Как бихме могли да се справим с подобен чужд елемент?“  

  Чарлз Марвин пита за уточнение:

„Но недоволството е, че Вие няма да позволите на евреите да се възползват от привилегиите на останалите граждани на Русия”. 

На това министър Николай Игнатиев отвръща с кратка лекция по отношение на “мръсния евреин”, който  “угнетява хората” и заслужава да бъде изгонен от Русия ( както и става с 1 милион евреи след погромите от май 1881 г. в руската империя):

“Ако сте живели в Южна Русия тогава ще знаете какво е евреинът. Той е мръсен, облича се различно от всички останали, организира свое собствено общество и угнетява хората. Както отбелязах преди време пред една делегация, която ме чакаше – да уважаваме изгонването на евреите от определени градове и територии – как бих могъл да накарам хората да те приемат ако ти правиш всичко по силите си, за да ги накараш да те мразят и отлъчват?“  (Чарлз Марвин, „Руското настъпление към Индия“, разговори със Скобелев, Игнатиев и други изтъкнати руски генерали и държавници, централно азиатския въпрос, Лондон, Законът Сампсън, Марстън, Съърл и Ривингстън, 1882, стр. 233.)

За същото свидетелства и Уйлям Томас Стийд, известен и като писател, предвидил катастрофата на “Титаник”, загинал отгоре на всичко въпреки пророчеството си в катастрофата на борда на същия този кораб през април 1912 г..

“Генерал Игнатиев има често посещения от равините, когато е Министър на Вътрешните работи, и в своите интервюта с делегациите той се изказва по обичайния си начин. Той им казва, че когато равините ревизират Талмуда и  прочистват пасажи, които учат евреите, че вярата не трябва да се поддържа чрез идолопоклоничество, те самите могат да се върнат и да помолят да им бъдат възстановени и да споделят именно привилегиите на идолопоклоничеството. „Ние страдахме под робството на Египет,“ казват равините. „Но“, язвително отвръща Игнатиев, „ако е така, защо не си излязохте от Египет? Къде беше вашия Моисей? Аз бих бил твърде доволен да му дам всичката власт да заведе вашите хора в земите на Ханаан. Фараонът не би ви пуснал; аз, от друга страна ще изпитам задоволство да ви дам всяка възможност да заминете.“ W.T. Stead, “Truth About Russia”, London, 1888, Cassel and Company, Ltd, pp. 305”.

Както се вижда, има решение на въпроса с циганите. Подсказва ни го самият “граф”, т.е. един руски благуородник, който явно е впечатлил своите германски следовници, създали също толкова благоуродно ударно в Германия антисемитските закони за прочистване на нацията. Колко му е да се възползваме от този богат опит!

 

НА СНИМКАТА: Бившият руски посланик Юрий Исаков скланя глава пред паметника на антисемита Николай Игнатиев в София – един блогоуроднически, достоен за копиране жест, продължен и от сегашния посланик Макаров

images-1

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА С ДНЕШНА ДАТА:

jertvi_na_komunizma1_1_https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/oskverniha-pametnika-na-zhertvite-na-komunizma-zashto-mvr-ne-go-pazi-kato-mocha

 

47 мнения за “Благо(у)родия като граф Игнатиев са ни посочили пътя към решаването на “циганския проблем””

 1. Респект, г-н Инджев!
  Мечтая за деня, когато такъв Ваш коментар излезе по големите, “свободни” нашенски медии…Тогава съотношението на силите между свръхвъзбудените от национал-социалистическата расова омраза “патриоти” и нормалните българи рязко ще се промени в полза на вторите!
  Дотогава…ще ни прожектират сериали тип “Катуница”, “Гърмен”, “Раднево”, “Вовйводиново” и къде ли не още.
  На Кукловодите подобни криминални изцепки им идват дюшеш!

 2. Много силна статия!

  Не е зле коментиращите “руския въпрос” по черноморието да си я препрочитат от време на време…

  Това не е тролски опит да се отклони темата, а плах опит да се напомни, че към всички въроси трябва да се подхожда с един аршин.

 3. Евреите също не обичат джипситата и никой не ги иска. И в Европа не ги искат. Стига си се самозаблуждавал или нарочно го правиш? Ако бяха стока щяха да си направят държава а не да снасят кукувичи яйца в чужди гнезда. Тази нация е превърната в оръжие срещу българите а ти къде се буташ глупако!!?? Малко ли тегла понасяме?? Не виждаш ли че народа носи на гърба си всички. И комунистите и масоните и джипситата и лудите като тебе. Кога ще поумнееш?? Ако искаш го публикувай ако не не. Ясен си че пускаш само ласкателите си. И това наричаш плурализъм на мнения. И си го вярваш. Хаха.

 4. Върховенството на закона за всички, без оглед на раса, пол и възраст, е решението не само на един, а на всички въпроси в България…
  Така смятам аз, г-н Инджев!

 5. Каква армия командва Каракачанов, след като двама цивилни на по 17 и 21 години могат да пребият елитен командос.
  На какво ги учат и какви умения имат тези хора?
  Сега четох, че един друг измислен генерал отстранен от армията зове за сборище на себеподобни във Войводиново.
  Не господа, армеяските ви кадри не стават за нищо щом двама необучени цивилни пребиват един командос.
  Помните ли гордите жители на село Коиловци, които биха френски командоси?
  Тогава Румен Петков с нескрита ехидност се радваше как прости селяни пък пребили елитните френски командоси.
  Ако тогава бяха дошли “жълти жилетки” от Франция, за да изравнят село Коиловци със земята какво щеше да стане?

 6. През Втората световна война царство България спасява не само евреите, но и всички други малцинства , и циганите – също.
  Сегашните проблеми с циганите са останали от времето на социализЪма, където се гетоизираха, а част от циганите бяха привлечени в БКП ,като им се даваха привилегии спрямо останалото “пролетарско” население, същото беше и с българските турци, преди БКП и тато-ди-тути-каскети да им наложат “възродителният процес”.
  Така че гетоизацията , неграмотността и числеността на циганите се дължат изцяло на социализЪма , а тази социалистическа практика продължи и след това ,по времето на прИхода, когато циганите станаха едни от най-многобройните платени “гласопoдаватели” за клонингите на БКП- дпс,герб,бсп,мвро,атака,…. и т.н..
  Те са взвимно “(с)вързани” в общ ПОРЦИОНен “тандем”, едните дават “гласопдавателни” ПОРЦИИ, а другите им се “отплащат” с гласоПОЛУЧАТЕЛНИ ПОРЦИИ……
  А пък пУтлериотите , преди да предлагат “окончательни решения”, нека обяснят ЗАЩО получават толкова гласове от циганските гета?!?…………

 7. Добър ден! Иво, благодаря за новата, великолепна думичка “благоуродно”! Как отлично пасва на набедения благородник! Велико!… И разбира се, за всичко написано, издадено и изговорено от теб през миналата година! Пожелавам да сте живи, здрави, щастливи и с пари, семейството,твоите близки хора и приятелите! Защото без пари, можем само да си мъдруваме без никаква полза!

 8. Към Веселин Колев:

  Абсолютно вярно и тъкмо поради тази причина вменяването на колективна вина по етнически признак трябва да се наказва като нарушение на конституцията – особено щом става дума за подстрекател с ранг вицепремиер.

 9. Поздравления за хуманната статия!

  Аналогията между отношението към евреите и кавказците в Русия и „циганите” в България е съвсем уместна. Ако може само да добавя, че европейската инициатива за възприемане на самоназванието РОМИ намери широк прием дори и в страна като Румъния, където самият Парламент отхвърли екзонима „цигани” като натоварен с презрително съдържание. В Русия, обаче, упорито се игнорира ендонима „роми” и техните русофилски поддръжници у нас не се отказаха да ги следват. Дори академична личност като бившият председател на БАН Сендов, се оплакаваше, че напразно го измъчвали с европейското изискване да казва „роми”. До какви висоти стига простотията в България!

  Европейската идея беше да се даде шанс за етническо достойнство поредством въвеждане в масова употреба на един ендоним, ненатоварен с обществено презрение. Веднага се намериха, обаче, подставени лица от самото малцинство, които заявиха, че те не намирали думата„цигани” за презрителна. Намериха се и мастити просветници, които доказваха, че „цигани” била широко навлязла в литературата (операта „Цигански барон”, „Хор на циганите” от „Трубадур” на Верди и пр.) и нямало как да се игнорира. Както се казва при такива случаи – Ти му казваш „бай Иване”, той ти вика . . . знаете какво.

  Разбира се, ясно е, че една по-масова употреба на термина „роми”, не е достатъчна за промяна на общественото отношение към този етнос, но при всички случаи е необходимо условие за неговата цялостна интеграция. Необходими са още много мероприятия, най-важните от които са финансовите. Овен думи са нужни и пари. Това се разбира навсякъде в Европейския Съюз, но не и в Русия или България. За съжаление!

 10. Към еха:

  Ти се буташ тук анонимно имаш наглостта да ми държиш сметка, че съм се бил “бутал” с мнението си в собствения блог.
  Кого и какво обичат евреите не е работа на наглеци, като теб, които си присвояват правото да говорят от тяхно име.
  А народът – това не си ти, малодушнико. Говори от свое име и със своя физиономия, каквато явно те е срам да покажеш.

 11. От един селски инцидент някКОЙ се опитва да подпали държавата.
  Дали са взели проби за алкохол на участниците в сблъсъка?

 12. Аз обаче съм твърдо против на циганите да се казва “роми”.
  Най-малкото от срам пред римляните и създаденото от тях.
  За мен “циганин” не е натоварено отрицателно има други думи, които наистина са такива и те не трябва да се използват, няма да ги цитирам но се знаят.

 13. Като не искате да казвате на цветето “Циганче” ще трябва да запомните и използвате латинсктото му име – “Импациенс Балсамина” – Impatiens Balsamina Camelia.
  Това в кръга на шегата.

 14. До EXA:
  А тоя т.нар. “командос”, като не знае да се бие, да не се прави на мъж.
  Ял е боя, сега реве.
  Ами да реве, никой не му е виновен че е тръгнал да се прави на мъж.

 15. Карам ежеднено в града и това някой да изскочи пред колата ми е толкоз често, че въобще не ми прави впечатление , камоли да искам да се разправям , а пък чак да слизам от колата си е такава простотия, че не може да се отрече категорично предположението за употребата на алкохол и от двете страни …

 16. Съжалявам, имам малко по-различно мнение. Рядко се случва. Ще кажа мнението си, пък после – здраве!

  Първо мисля, че нещата са несъпоставими.
  Не може да се приравняват евреи и цигани. И за тях да се говори по един и същи начин. Обидно е. Това, че Николай Игнатиев и Адолф Хитлер са ги приравнявали, не е оправдание.

  Да кажем – за евреите е ясно – спасили сме 50 000. Това са основно шпаньолски евреи и около 5% ешкенази от Изт. Европа. Това е наша заслужена гордост. Браво!

  Но да видим циганите в това време тук. Според преброяването от 1939 циганите в България са 40 280 души. Днес са около 900 000. Преди да се спра на причините за невижданото им размножаване за 80 години, ще разгледам самия цигански етнос.

  Мога да се похваля, че през втората половина на 70-те прочетох всичко, което е в Пловдивската библиотека и се отнася до циганите – ей-така – за знание. Ще разкажа по спомени. Така, че спрете с това – кой, кога, защо и как – и цитирайте!

  Циганите в България са два етноса.

  1. Циганите, които произхождат от устието на река Чингам в Индия. Етимонимия. Покрай движенията на тюрките са дошли тук. Танци, проституция, кражби. Те разберат индийски, но вече говорят турски.

  2. Така наречените “гюпти” или “агупти”. В Родопите още наричат циганите така. Това е от Египет, букв. “египтяни”. Те са тук от римско време. Те са занаятчии – кошничари, калайджии. Днес са строителни работници. Те не разбират турски.

  Вече трудно се чете, след малко продължавам.

 17. И така, как циганите в България в периода 1939 – 1019 от 40 000 станаха 900 000?

  Това стана основно по времето на престъпния комунистически режим, когато застопориха циганите в гета. Преди това общо взето бяха пътуващи и общо взето – безобидни. И когато режимът видя, бе умира, започна да започне да ги размножава и т.н.

  Да спестя: В момента ги размножаваме насила. Огромният им прираст се дължи на това, че на 37 циганката е прабаба и взима помощи над 10 000 лв месечно за 5 щерки и 19 внучки. Кога ще спре това?

  Иначе – безкрайно уважавам евреите.

 18. И накрая – как да интегрираш хора / да не кажа племе/, което не признава законите на държавата, в която живее? Те казват “Само Мешерето мен може да ме съди и никой друг!” Примерно циганинът е убил и влиза в затвора, но Мешерето го е оправдало /по техните закони/ и той какъв е? Смешно!

 19. Моите 5 стинки по темата. Веднъж Иво в “частен” разговор с мен сподели. Жоро, често ме питат, вкл. и съмишленици какво да правим с циганите. Отговарям им: Ако знаех сигурно ще ми дадат Нобеловата награда за мир”.
  За мен интеграцията не работи по три основни причини. Липса строгото спазване на Закона за ВСИЧКИ, парите. вкл. и евро фондовете се крадат на мах и никой от факторите които прилагат приобщаването на ромите не вярва в успеха ѝ Целта е отбиване на номера. И те, така.

 20. Не е луд този, който изяжда зелника, а този, който му го дава!

 21. Рецептата? Равенство пред закона за всички български граждани!

  За педофилия да се наказват всички еднакво. Иначе какво става? Става това, че циганите имат малцинствена привилегия по отношение на ранното размножаване.

  За другите малцинствени привилегии да не говорим – не плащане на данъци, здравно осигуряване, пенсионно осигуряване, ток, парно, вода. И всичко това им го плащаме ние – останалите български граждани – българи, турци, арменци, евреи. Всички плащаме – само те – не!

  Равенство пред закона – това е пътят за решаване на големия цигански проблем.

 22. Много добра статия.
  От малкия ми опит с деца ромчета по домовете, мога да кажа, че някои от тях правят много добро впечатление говорейки абсолютно чист български и знаейки кка да се държат. Да,.единици са, но найстина вдъхват надежда.
  Много отдавна трябваше да се направи нещо в по сока истинско асоцииране на всички роми, на първо място образователно.
  За съжаление подобна мярка соред мен започне ли се сериозно от държавата, ще се наложи овечето деца да бъдат отделени от родителите, така си мисля.
  Едно ново ,образовано поколение, може дори да се окаже спасение за България.

 23. До СКЪСВАНЕ С РУСИЯ!

  Само да Ви попитам, какво “скъсване с русия” може да има, поставяйки под един знаменател 700 (750? 800?) хиляди български граждани, заради етническия им произход?
  Толкова ли сте сляп, заблуден или неориентиран, че точно лелеещите за прикрепване към Русия и “руския мир” са най-гръмогласните викачи за радикални решения по отношение проблемите с този етнос?
  Не мисля, че сте такъв!
  А по отношение конкретния случай, пак казвам, КОНКРЕТНИЯ случай и КОНКРЕТНИТЕ биячи братя Пакетови, има си Закони и съм сигурен, че ще си получат заслуженото!

 24. За Скъсване с Раша ++++++
  Ето моя пост. 1. В края на 70-те работих заварчик. В бригадата имахме звама цигани, работеха, грамотни, гледаха си децата, учеха… 2. Последно където работех колега споделяше: Бате, аз съм копанар, дядо, тати цял живот дълбаха копанки… моите деца няма да го правят. Голямата му дъщеря учи медицина в Германия, малката е отличничка в гимназията. 3. Приятел адвокат е служебен защитник на роми за кражба. Обвинени са дядо, баща и внуче. Дядото чете обвинението, разбира, коментира… бащата срича но не разбира, внука на 17 години ни може и да срича! Е този вече е мангал за мен!
  Вече ще е трето поколение роми в България, които не знаят, че трябва да се ходи на работа, на 10-то число аванс, на 28-ми заплата и така се живее! Според мен тук е проблема, политиците ги направиха “социални” наркомани, да правят деца и да живеят без да работят. Те не знаят какво е заплата, какво е сутрин в 6-7 часа да отидеш на работа…. След дни да получиш заплата и да живееш с нея до следващата. Милиардите изсипани в ромската интеграция отидоха в политици и
  ромски барони……
  Решение? Спиране на всички пари и строго прилагане на закона!
  Лек ден на всички.

 25. @ БЪЛГАРИН
  Руският етнически окупационен десант, стоварил се ОРГАНИЗИРАНО (за броени месеци) по Българското черноморие, ЗАД КОИТО СТОИ С КОНКРТНА ЦЕЛ РУСКАТА ДЪРЖАВНА МАШИНА, десант, съставен от ЗАВИСИМИ руски силоваци “в пенсия” и нагли руски шпиони, които мишкуват (необезпокоявани от българските институции!?) по цялата тeритория на България, в никакъв случай не са невинен, мирен и беззащитен руски етнос. Става въпрос за ОКУПАТОРИ с български лични карти. В ХОД Е ОПЕРАЦИЯ ЕТНИЧЕСКА ОКУПАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ.
  Така че, г-н “Българин” , не ни призовавайте да си траем, да не се съпротивляваме, докато руската боа бавно ни поглъща, както в момента поглъща Белорус!

 26. До SMS ++++
  ” В ХОД Е ОПЕРАЦИЯ ЕТНИЧЕСКА ОКУПАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ.”
  точно това ме тревожи, аз съм в точно тази среда…. Днес пак рускиня пресичаше не на пешеходна пътека… и като и свирнах ме навика хубаво!

 27. Чудесна статия! Знаех за споразуменията на премиера Солсбъри с граф Игнатиев, но за Чарлз Марвин чух едва сега. Между другото руснаците са искали да разделят сегашната територия на България по ВЕРТИКАЛЕН принцип / за да могат да заграбят по-лесно източната част, докато англичаните са казали по ХОРИЗОНТАЛЕН начин през Стара планина.
  Макар малко в страни от темата искам да съобщя на аудиторията, че от април се затварят пунктовете за вторични суровини в София. Това действие е удар срещу най-бедните, който ще останат без коричка хляб, като няма къде да предадат събраните рекламни диплянки и кашони.

 28. sms | януари 10, 2019, 10:30

  Уважаеми SMS, мисля, че ми дължите извинение!
  В моя пост от 08-35 съм визирал българските граждани от РОМСКИ произход!
  Насъскването на обществото против ВСИЧКИ ТЯХ, АНБЛОК обслужва точно евразийските хибридни кукловоди!
  Изваждането на един криминален инцидент, с цел разпалване на расова и етническа омраза, обслужва същите интереси!

 29. https://www.mediapool.bg/valeri-simeonov-poiska-protsedurata-za-iztrebitelite-da-bade-prekratena-news288394.html

  И още нещо важно.
  “Десният”, “националноотговорен” “патриот” W.C.(същият, дето ходеше на границата с още няколкостотин тъпанджии да спират български граждани да изпълнят конституционното си право на глас) предлага…прекратяване на процедурата за избор на изтребители, и пак…нова процедура!
  В деня, в който с кански мъки най-после се взе решение за покупка на F-16 V !
  Изводите ги оставям за вас.

 30. “вменяването на колективна вина по етнически признак трябва да се наказва като нарушение на конституцията – особено щом става дума за подстрекател с ранг вицепремиер.”

  абсолютно вярно и болезнено необходимо!

 31. Сутрин към 7:00 е пълно с роми в 111. Чисти, спретнати, загледани в смартфоните, отиват на работа.
  Само аз ли ги забелязвам?

 32. Известно е, че министър Н. Игнатиев задържа няколко дни готовия документ на ‘Майските закони’, и преди царят да го види и одобри, изпраща своята възрастна майка до Киев, в чиято околности има имения, като я упълномощава да поднови от негово име всички договори с еврейските управители и наематели на именията му за 12 години напред. Едва след като майката телеграфира и потвърждава, че договорите са подписани, Игнатиев придвижва законите към имперския подпис. Само дето племенникът на царя закъснял да направи същото. Има лисици, по-лисици и най-лисици. Героят на шаренкова е за статуя на ‘световната лисица’, ‘The Infamous’… Не чак толкова известен факт е, че Игнатиев предлага на евреите в Санкт-Петербург срещу скромната сума от 1,000 000 рубли да изключи тяхния град от бъдещите клаузи, слухът за които e успял да ги паникьоса. Те правят опит да съберат парите, но сумата се оказва твърде голяма, а и се страхуват, че може да се разчуе; най-вече няма гаранция, че лъжливият генерал ще спази обещанието си. В крайна сметка санктпетербургската еврейска общност решава да не даде поискания от министър Игнатиев подкуп.

 33. А по темата грах Каракачанов и граф де генерирал Сидеров то му стига на човек да отвори вестниците.

 34. @Мика

  Сигурно още не са прочели гундяев, които имал видение как Антихристът прецапва през смартфоните.

 35. Да си спомним как г-н Ц. Цветанов в качеството си на министър на МВР на среща с министрите на вътрешните работи от др. страни-членки беше казал, че циганите генерират само престъпления, за което трябваше да се извини публично. И той се извини-пред европейците.
  Всяка държава има механизми да интегрира маргинализираните групи. Всяка държава има механизми да постигне социална кохернтност. У нас социалната кохерентност е слаба – ромите са социално изолирани (доминантната група (ние) изолира по-слабите групи). Резултатът от това е конфликт, сегрегация и отрицат. иконом. тенденции.
  Нашите медии обслужват полит. и иконом. интереси на собствениците. А собствениците какво са? Част от иконом. елит, който има различни лостове да оказва влияние върху полит. елит. Тоест медиите обслужват интересите на елитите, а не на гражданите. А интересите на гражданите, на дребния и среден бизнес вкл. са ромите да бъдат разглеждани на първо място като част от работната сила и като такава да бъдат адекватно вкключени в пазара на труда/икономиката. Но това да стане са не обходими: полит. воля, пълноценно вкл. на ромите в обрзованието и системата на здравеопазването. Тоест, ромите от иконом. и социално маргинализирана група да бъдат трансформирани в „човешки капитал” с необходимите качества за пълноценно включване в икономиката.
  Популистките партии – ГЕРБ, БСП и формациите на патриотарите заиграват с – да го наречем „ромския въпрос” защото такъв наистина съществува. Но въпросните не го признават, защото трябва да намерят ресурси за да го решават. Ресурсите обаче не са свързани само с данъкоплатците (както ни внушават), а и с оптимизиране на данъчната система, с отказ от практиката да се обслужват интересите на „наши хора”, регионалните политики, политиките за трудова заетост, фамозната тристранка според която бизнесът е винаги затруднен да повишава заплатите, с оптимизиране на соц. политики и начина, по който работят соц. служби със социално и иконом. маргинализираните групи.
  Ще дам пример. В изт. Европа преди години статистиката сочеше, че ромите живеят средно 10-11 г. по-малко от останалата част от населението. Възможно е и у нас да има такава статистика, но не съм попадала досега на нея. Тоест, много граждани от ромски произход ще работят, но няма да получават пенсия. Така излиза. Е, част от нея ще получава оцелелият член на семейството, но въпросът остава принципен. Ако медиите не странят от такива теми, а те странят като дявол от тамян, обществото ще има по-голяма готовност да оказва натиск на полит. класа най-накрая да признае съществуването на ромски въпрос и да се заеме ефективно с решението му.
  И накрая ще обърна вниманието на прогресивния данък. Преди месеци писах, че плоският данък вече не е оптимално решение и вероятно всички тук решиха че това е анти-демократично изказване. Ние приехме плоския данък -парламетариите гласуваха 100% за него) по препоръка на Международния валутен фонд. Тук превеждам няколко извадки от
  World Economic and Financial Surveys / Fiscal Monitor October 2017 Tackling Inequality /INTERNATIONAL MONETARY FUND от октомври 2017

  https://www.imf.org/en/Publications/FM/Issues/2017/10/05/fiscal-monitor-october-2017

  There is no strong empirical evidence showing that progressivity has been harmful for growth. In sum, the analysis confirms A DECLINE in tax progressivity that CANNOT

  be fully explained by optimal tax theory or likely by a strong negative impact of progressivity on growth. Therefore, there would appear to be scope for increasing the progressivity of income taxation without significantly hurting growth for countries wishing to enhance income redistribution. However, this could be difficult to implement politically, because better­off individuals tend to have more political influence, for example, through lobbying, access to media, and greater political engagement стр. 13

  Тук е казано, че може да има прогресивен данък (в цитата-да се увеличи там където съществува) без това да има значителен ефект върху иконом. ръст. Но че това е трудно изпълнимо политически, защото заможната класа има по-голямо полит. влияние чрез лобиране, достъп до медиите и по-висока полит. ангажираност.

  Disparities in health outcomes between groups in the population according to their socioeconomic status are sizable in many countries and do not appear to be narrowing. In advanced economies, the gap in life expectancy between males with tertiary education and those with lower secondary education or less ranges from about 4 years in Italy to 14 years in Hungary стp. 26

  В нашия случай, ако не интегрираме ромите-и заможната класа рано или късно ще изпита негативен иконом. ефект. Нашата иконом. е малка и трябва да разчита не само на инвестиции, но и на мобилизиране на ВСИЧКИ ВЪТРЕШНИ РЕСУРСИ за иконом. ръст.

  Извинете ако има грешки, нямам време да проверявам написаното

  Ако някой сметне за важно би могъл да преведе цитата. Наистина нямам време.

 36. Трябва след първо раждане всяка гражданка на България да има ПРАВО на безплатна кастрация, за което да получи държавна помощ от 10000 лева.
  След второ раждане трябва да има ПРАВО на безплатна кастрация, за което да получи държавна помощ от 5000 лева.
  След трето раждане трябва да има ПРАВО на безплатна кастрация, за което да получи държавна помощ от 2000 лева.
  За първо дете държавна помощ от 50 лева.
  За второ дете държавна помощ от 100 лева.
  За трето дете отпада помощта за второто дете.
  За четвърто дете отпада помощта за първото дете. Очевидно това семейство е богато и може да си позволи да отглежда повече деца.
  Раждането на близнаци се в брои за съответното раждане съобразно предишни раждания – първо, второ, трето и т.н.

 37. @sms
  Приемам Вашето извинение!
  (handshake)
  С уважение

 38. До MEL:
  Не е ли по-лесно да кастрираме мъжете, които имат по едно дете и да им дадем по 10 000 лева, хем и операцията е по-лесна.

 39. До MEL
  А какво прави кастрираната жена, ако някой Ставийскоподобен връхлети връз детето(децата)и и го(ги) остави “на място”?

 40. До The Rock.
  Не, не е по-добре, защото жените раждат, а в много случаи не се знае бащата.

  До Българин.
  Кастрацията не е задължителна, а е право, от което всеки може да се възползва или не. Както съм написал това право може да се ползва и след второ и трето дете, но със съответната по-малка държавна помощ.
  Затова не виждам резон във въпроса, още повече, че това може да се случи и на жена влязла в менопауза и късно раждане, както все по-често се случва.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.