И момиченцата трябва да ги почнат патреотично от детската градина

Знам, че ще е като в пустиня, през която бродим вече 30 години без да си имаме Моисей, но ще опитам все пак да дам своя глас.

IMG_9948

 

 

 

 

 

 

Положението става все по-патреотично, както се вижда и от автентичната снимка от Борисовата градина в София ( не е монтаж, това е обиталище на бездомник в района на т.н. маймунарник, заснето от автора на тези редове).

IMG_0337

 

 

 

Модата на печелившия патреотизъм напира и в детските градини или поне ( като начало) в две от тях в Пловдив, където момченца имитирали мъжкото хоро на Богоявление под умилителните погледи на родители, възпитатели и попове. 

phpz1ascn_559x*

 

 

 

 

Че какво му е лошото да бъдат възстановявани традициите, застрашени от глобализацията, гневят се множащите се консерватори по села и градове! 

Така е. Прави са. Традициите трябва да се пазят и да се налагат все повече в името на прогреса и оцеляването ни като уникален вид. Инак под влиянието еврогейските чиновници  съвсем ще се еврогеизираме и ще си забравим хубавите християнски традиции, като тричането на кучета ( да се възстанови и тази традиция с възстановка на тричане на кутренца в детските градини немедлено!).

Като казах за кутренцата, знаете ли как в Третия райх са укрепвали тевтонската мъжественост на своите арийчета, за да не се размекнат като римляните и да рухнат от мекушавост?

IMG_8043

 

 

 

 

Момченцата от Хитлерюгенд се калявали за бъдещите битки като режели ушичките на живи зайчета със собствените си джобни ножчета под надзора на своите командири по време на летните лагери. Някои плачели, но в крайна станали корави СС кадри. По големи патреоти, проявили чудеса от фанатизъм, човечеството не помни. Изводът е: като видите прекален патреот с блеснал патреотичен плам в очите наблизо, пазете си зайчетата или поне му конфискувайте ножчето.

Само че защо само за момченцата да важи партийно…пардон, патреотичното възпитание? Нима и малките момиченца не трябва да ги минат по реда?

Имам няколко предложения, признавайки си, че съм пропуснал да ги наложа във възпитанието на моите 4 дъщери. Говорят европейски езици, свирят по ноти на разни инструменти, пеят дори в операта, а един хубав традиционен български бой не са изяли през живота си – разхайтена работа.

Но пък какъв патреот ще да съм аз щом си позволявам да  поставям под съмнение политиката на Кремъл и лично на неговия върховен обитател Владимир Владимирович Путин…

Предлагам на първо място момиченцата у нас да започнат да ядат бой от момченцата в детската градина, които са бъдещи съпрузи и бащи. След което битите бъдещи булки да целуват ръка за прошка на бъдещите съпрузи. Защото така се е правело едно време. И е имало ред и дисциплина в семейството, не като сегашната демократична слободия.

Момиченцата трябва да знаят, че хванат ли се на хорото, ще ги щипят. Няма да странят цял живот я, все някога ще трябва да се хващат, да запретват фустани, за да оправят демографията. 

Момиченцата у нас не трябва да избързват все пак – не бива да взимат пример от ромските  гета и подобния на тях запад. Бабата на английския крал Хенри VIII родила баща му на 13 годишна възраст. Нищо чудно, че внучето се оказало кръвожаден многоженец и е бил наказан от Бога въпреки това да не се сдобие с наследник, та се наложило щерка му Елизабет да осквернява цяла епоха английския престол с женското си възцаряване на него.  

Жените, т.е. бившите момиченца, не са имали право едно време в патриархална България ( знам от прабаба ми Елисавета Лукова и от Иван Хаджийски, който потвърждава думите й в “Бит и душевност на българския народ”) да топят залъка от двете му страни в общата тава на трапезата. Знаели са си мястото. Хубаво е на малките детски масички в детските градини да се разиграе този патреотичен сюжет. А топнало залъка от двете му страни в общата купичка с малката си нахална момичешка ръчичка, а си заминало гладно в креватчето.

Много важно е патреотичното възпитание на момиченцата да им набие в главата ( с юмруци и гьостерици ако не разбират от блага псувня), че като пораснат няма да могат да отказват на съпрузите си нищо. Днешните жълтопаветни олигофрени и прочее малоумна пасмина ( по К. Костадинов, любимец на руското посолство) ще ме упрекнат, че с призива да бъде възстановена тази традиция правя опит за склоняване към  масово изнасилване. Не ги слушайте либералчетата. Само със здрава българска ръка ( и не само) ще осигурим демографското бъдеще на обезлюдяващата се Татковина ( не случайно я наричаме така, докато дори във Великата Русия й викат Матушка). 

Като стане дума за детеродните задължения, не бива да се свеним от малки да обучим момиченцата на старинните ритуали, така правдиво описани от Хайтов в неговите див(н)и разкази. За целта в детските градини трябва да подготвят бъдещите булки как се развява чаршафче с червено петънце след първата брачна нощ под зоркия поглед на слухтящите на стената на панелката близки, роднини и просто любопитни петреоти, загрижени за чистотата на нравите и съответното доказателствено зацапване на чаршафите. 

На момиченцата от най-ранна възраст трябва да бъде обяснено онова, което вече е казано на момченцата от носталгиците за времето на потурите: “едно време бехме с потури, но имахме мъдури, а сега одите в дънки, а имате трънки”. Убеден съм, че патреотичният гений ще подскаже някой еквивалент  в рими за момиченца – птиченца, шалвари – шамари, забрадки – патки, пазви като палатки и т.н.

Когато вършите тези бокоугодни възстановки у дома с малките момиченца не забравяйте да извикате поп и фотограф, а може да привлечете цял телевизионен екип ( ще ви се зарадват на поканата, басирам се). Ако ли не – запишете сценките с айфона си. Така ще можете най-патреотично да ги тагнете, да  гипостнете в нета, да ги пуснете в тубата, за да ви кликнат лайкове. Все пак сме 21 век!

25 мнения за “И момиченцата трябва да ги почнат патреотично от детската градина”

 1. Така не съм се смял скоро. Не че е за смях, ама.

 2. ++++ на автора за написаното!
  Наистина това е издевателство над дечицата…Отвратен съм.
  Някъде прочетох: За Гергьов ден за им заведат да заколят агънце!
  Ще се учудите ли ако това наистина се случи в името “да пазим традициите”?

 3. Надеждата ми е и ввХУЙЛО, това го “признава” и “натовският генерал”, туй по пРЕЗИДЕНТ ФЪРЧИЛКОВ, Дейвид Петраус, се изявява като първий сторонник на планетата на НАТО и дава всичко от себе си да затрие Педерацията. И у нас тогава на мига
  ще се окаже, че няма и един русофил за дамазлък. Въпрос е на технологично време. За повече не търсете мен а направо го изяснявайте с ДП какво е имал ИЗпредвид правейки горната декларация. Аз като фен на руско езичният опозиционен ресурс напълно споделям оценката на ексшефа на CIA.
  Кой разбрал-разбрал.

 4. Христо Ботев има едно стихотворение и то описва нашите т.нар. “патриоти”.
  Няма просто какво повече да се добави.
  Отчето какво прави там, защо не спира тази ерес?

 5. БЛЕСТЯЩО! Възхитен съм от хумора ,сърказъма и поетичната дарба ,която имате приятелю, г-Иджев!

 6. Вече би трябвало да е кристално ясно на всички българи защо толкова се уплашиха от Истанбулската конвенция и се обединиха срещу нея всякакви патреоти, воеводи, социалисти, прасославни мутри в раса и килимявки, психонасилници в семейството и на работното място… ВСЕ РУСОФИЛИ! Нали точно в Русия боят в семейството е традиционна православна ценност и, не случайно, президентът- традиционалист Путин го разреши със закон!

 7. Едва ли някой е очаквал ,че в третият “мандат” на МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА може да има някакъв ДРУГ “прогрес” и “възход” , освен… освен ПОРЦИОНен регрес???
  При него може да има само милиционерски националь-“КОНСЕРВАтизЪм” , и НРБ вече е милиционерски бантустан. Същото беше положениетои в последните години на режима на неговият охранник – тато-ди-тути-каскети.
  Тато-ди-тути-какети е ПРЕДШЕСТВЕНИКЪТ на МУТРОмилиционеропитекът-бокоТИКВАТА , защото правешкият каскет също е бил начальник на “КОНСЕРВАтивната” милиция, също както бокоТИКВАТА беше генсек на СЪЩАТА “КОНСЕРВАтивна” милиция, построена по заповед на Сталин по образ и подобие на съветското НКВД и КГБ! Ето тава е истинската “КОНСЕРВАтивна дружба” от векове за векове, между “българо”-съветските милиционери, останала НЕпроменена и ВЕЧНА ,дори и след 1989г. ,и “възродена” при Кобурга и етно-монархосоциализЪма от ба(л)кянският генераль МУТРОмилиционеропитекът-бокоТИКВАТА!

 8. Смехът ще спаси Света. Когато всичко е загубено остава смехът. Него не могат да обсебят силните на деня. Никой не си спомня /с добро/ за властващите,когато са се смяли Ярослав Хашек,Илф и Петров,Алеко Константинов и Радой Ралин. Същото ще се случи и с властващите днес,когато се смеят карикатуристите,Вешим,Иво Беров и автора на тази развеселяваща и малко тъжна статия.

 9. В четверг президент Беларуси Александр Лукашенко заявил о возможности перенаправить потоки торговли нефтепродуктами исключительно через страны Балтии и предупредил о возможном ухудшении отношений с Россией из-за проводимой Москвой финансовой политики.
  ДА ПОЗДРАВИМ РУСОФИЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ-ТЕ МАЙ ОСТАВАТ ПОСЛЕДНИТЕ РУСОФИЛИ В СВЕТА…..
  Россия продолжает удерживать Беларусь в своей геополитической орбите через энергетические субсидии и займы, но планирует поэтапно уменьшить нагрузку на собственную экономику, испытывающую давление из-за западных санкций, введенных после российской аннексии принадлежащего Украине Крыма

 10. Да ме извиняват патреотите ама българщина ми звучи като свинщина да му се не види…
  Традициите са хубаво нещо ама с мярка инак прекомерната им употреба може да е знак, че няма много стойностни неща в съвремието ни на които да се облегнем…
  Със здраве!

 11. Да, за момиченцата непремено трябва дасе въведе обучение по бродерия, кръстат бод, да шият национални носии; да плетат на една кукичка, на две и на пет куки за чорапи и терлици, както си е по изконна българска традиция. Щеше да е смешно ако не беше тъжно и жалко. Не иска българина да се раздели с потурите и цървулите и това е. Какво да правиш, идентичност българска!

 12. Впечатлих се от горното:
  “Модата напечелившия “патриотизъм” напира и в детските градини или поне в две от тях в Пловдив, където момченца имитирали мъжкото хоро на Богоявление под умилителните погледи на родители, възпитатели и попове”.
  Прочетох следния текст в известна медия:
  ” In the central Bulgarian mountain city of Kalofer, dozens of men dressed in white embroidered shirts waded into the Tundzha River waving national flags and singing folk songs Sunday.Inspired by the music of drums and bagpipes, and perhaps by homemade plum brandy, they performed a slow “mazhko horo,” or men’s dance, stomping on the rocky riverbed.
  Ще издигнем ли тази вулгарна традиция като “историческо наследство”?

 13. Първо “Gesundes neues 2019” на всички!
  Възхитен съм от израза на многоуважавания от мен инж. Лазар Маджаров и затова ще го цитирам: “БЛЕСТЯЩО! Възхитен съм от хумора ,сърказъма и поетичната дарба ,която имате приятелю, г-Иджев!”
  Като четях и гледах снимките, си помислих, че все-пак (ментално) още не сме свалили потурите и цървулите.
  Аз лично съм атеист и да си призная, не съм срещал по “православен, вярващ и религиозен” народ от гундяевския и бойковския.
  Клозет да се открие, поп ще го освети! Човешките права – кучета ги яли!

 14. Не е много по темата. Радио Свобода от а до я за “аферата” банев и още покрай нея. Има я и историческата снимка от 30 май на баце как цИлува. туй по конгениалното попадение на Иво пагоните на о.з. подполковник от КГБ ввХ. Представяте ли какъв лешпер трябва да си за да те пенсионират кат майор. Звездичката в повече е само за да ти е по-висока пенЦията.
  https://www.svoboda.org/a/29702029.html

 15. Помня като бях малък, до такава степен ни бяха напълнили главите с глупости в училище по разни там пионерски лагери и прочие със саветска пропаганда, че в час по български език, когато учителката ни попита какви искаме да станем като пораснем, аз се изцепих, че искам да стана Герой и да загина геройски за Родината! А едно момиче пък в подобен дух, каза, че иска да я заловят жива и да я измъчват, а накрая да я накарат да си копае гроба сама, както нейната любимка Сашка— ето така ни бяха промили мозъка с книжки като Помни тяхното детство, пълни с лъжи.

 16. Гонка до дупка за немските пеликани-петоколонци. Има пряка връзка с интервюто на Виктор Суворов. СП2 е обречен колкото ина инцидентният трол змей горянин да му се привижда обратното. Въпрос на технологично време е танте Меркел да клекне.
  http://focus-news.net/news/2019/01/11/2610874/berlin-sanktsiite-na-sasht-sreshtu-gazoprovoda-severen-potok-2-biha-bili-pogreshni.html
  Сега, да дам думата и на най-яркият последовател на Виктор Суворов-Марк Солонин който по-долу се изява в битността си на професионален авиоинженер. По повод станалият вече мит и легенда пуск на хипермегаултра балистичната ракета Авангард.

  https://www.novayagazeta.ru/articles/2019/01/09/79132-kuda-shlepnulas-boevaya-chast-my-ne-znaem

 17. Абе,Инджев, Спри се бре! То бива, бива, ама ша ма умориш от смех! Господ давал, давал, та се забравил! Голем смех ме надува, коги се сета за Калоферските патреоти с потури как плацикат в Тунджа балкански мадури!

 18. Николай Флоров
  В Италия пееха и свиреха тангото SUONA SOLO PER ME, VIOLINO TZIGANO…
  От картинката на плочата ви гледа едно сладко цигане с цигулка, бяло, пухкаво и с арийски черти – просто да го изпапкаш!
  В Германия тангото е DU SCHWARZER ZIGEUNER, COM SPIEL MIR WAS VOR…
  В България тангото е РОДЕНО СЪМ ЦИГАНЧЕ ЧЕРНО…, а Лили Иванова се напъва безуспешно да пее като испанска циганка АЙ, КАМИНО, КАМИНО…
  В Русия и в цяла Европа пеят циганския романс ДОРОГОЙ ДЛИННОЮ, ПОГОДОЙ ЛУННОЮ…
  Испанците са погълнати от циганското ФЛАМЕНКО – арабска екзотика с цигански сексапил.
  Австро-унгарски цигани праскат чардаши и свирят на ухо за имперската синя кръв.
  Във Франция пушат цигарите GITANES (циганки) – най-добрия конкурент на газ «Циклон Б».
  Даже в шейсетте години на миналия век Боби Соло ще ви изпее PRENDI QUESTA MANO, TZINGANA…
  Да не остане по-назад и Азнавур вие на френски LA BOHEME.
  Наричат ги бохеми. Чехия и досега е Бохемия, тоест земя на цигани, захаросана с малко романтика.
  До тук романтиката свършва.
  Свършват и катуните, и циганките, които крадат деца и гледат на ръце, събират с чували стария хляб на българите по села и градове и вече не плетат кошници от старите върбалаци.
  Историята им е кратка – от конегледачи на табуните на Цингис Хан (от тук и циганин) та до джамбази и конекрадци в Отоманската империя.
  Циганите днес са мизерия, педофилия, проституция, кръвосмешение и апартейд. Те се плодят като зайците и без съмнение ще променят цветовата гама на българите и на всички останали европейци с по-голямо циганско население. Практиката обаче показва, че ако стандарта на живот подскочи нагоре, циганите намаляват разплода си.

  Като зайци се плодят и китайците, и мюсюлманите, но щом стандарта на живот подскочи и раждаемостта намалява. Кой би повярвал, че Иран (освен Турция) раздава масово презервативи и че мюсюлманките масово абортират, противно на заповедите на Корана?
  Според един италиански кмет, циганите нямат представа за мястото на труда в човешкия живот. Всяка протестантска мисия в България ще ви каже точно обратното, както и циганите, обучени от нея, точно в протестантския дух на протестанта Георги Димитров и неговия библейски цитат: «Който не работи, не трябва да яде»!
  Комунистическото православие мълчи като пукал по въпроса.
  Циганското гето е създание на Живковия комунизъм – по-малко копие на голямото комунистическо гето България, а Азис е неговата соц-емблема.
  Иска се голямо чувство за хумор да твърдиш, че Делян Пеевски или Димитър
  Като зайци се плодят и китайците, и мюсюлманите, но щом стандарта на живот подскочи и раждаемостта намалява. Кой би повярвал, че Иран (освен Турция) раздава масово презервативи и че мюсюлманките масово абортират, противно на заповедите на Корана?
  Според един италиански кмет, циганите нямат представа за мястото на труда в човешкия живот. Всяка протестантска мисия в България ще ви каже точно обратното, както и циганите, обучени от нея, точно в протестантския дух на протестанта Георги Димитров и неговия библейски цитат: «Който не работи, не трябва да яде»!
  Комунистическото православие мълчи като пукал по въпроса.
  Циганското гето е създание на Живковия комунизъм – по-малко копие на голямото комунистическо гето България, а Азис е неговата соц-емблема.
  Иска се голямо чувство за хумор да твърдиш, че Делян Пеевски или Димитър
  Като зайци се плодят и китайците, и мюсюлманите, но щом стандарта на живот подскочи и раждаемостта намалява. Кой би повярвал, че Иран (освен Турция) раздава масово презервативи и че мюсюлманките масово абортират, противно на заповедите на Корана?
  Според един италиански кмет, циганите нямат представа за мястото на труда в човешкия живот. Всяка протестантска мисия в България ще ви каже точно обратното, както и циганите, обучени от нея, точно в протестантския дух на протестанта Георги Димитров и неговия библейски цитат: «Който не работи, не трябва да яде»!
  Комунистическото православие мълчи като пукал по въпроса.
  Циганското гето е създание на Живковия комунизъм – по-малко копие на голямото комунистическо гето България, а Азис е неговата соц-емблема.
  Иска се голямо чувство за хумор да твърдиш, че Делян Пеевски или Димитър
  Иванов и Сие са по-висша раса от циганите!

 19. В Новогодишната нощ 45-годишен мъж от Враца заплашил да убие 33-годишната си жена и детето си със сабя. Мъжът отказвал да отвори на пристигналите на място полицаи, но проявил невнимание и бил обезвреден. Насилникът е задържан.

  На 03.01.2019 г. служител на Военна полиция, след скандал, намушкал шест пъти с нож съпругата си в централно заведение в Плевен. Раните по тялото на жената са били повърхностни и няма опасност за живота й. Мъжът е задържан.

  На 07.01.2019 г. млада жена е била пребита с тухла от приятеля й в дома й в Благоевград. Пострадалата е приета с тежки наранявания в отделението по хирургия на благоевградската болница, където са й направени множество шевове. Нападателят е задържан.

  На 08.01.2019 г. е убита първата жена за 2019 година. 25- годишната Юлияна Иванова е била намушкана с нож в сърцето от съпруга й. Двамата имат дъщеричка на 8 месеца. Извършителят на престъплението е задържан и привлечен като обвиняем за умишлено убийство.

  Какво са четири жертви на насилие за осем дни? Добро начало? Може би, особено предвид черната статистика за убитите през 2018 г. – 30 жени и 3 деца. Колко са били насилените, но останали живи? Колко са косвените жертви на насилието – децата, родителите, близките на жертвите?
  https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/chetiri-jertvi-nasilie-osem-dni-kolko-oshte.html
  ======
  Но иначе циганите ни виновни.

 20. Изследване: Опитите за влияние върху руските граждани в Германия са много по-големи, отколкото се смяташе

  Припомня се, че преди 2014 г. структурите на руснаците в Украйна бяха използвани за насърчаване на радикални и антилиберални проруски мрежи
  Щом мощната Германия на територията си не успява да се справи с деструктивното руско влияние, питам се какво ще стане с нас? Да не стане така, че вместо ние, българите, да интегрираме руските примати към българската и европейската си идентичност, със своята умишлена пасивност и престъпна безотговорност националните предатели во главе с Борисов и патреотичната му шайка, които позволиха на руските окупатори без контрол да формират свои анклави на българска територия, ще докарат точно обратното: агресивните орки от блатата да ни погълнат в пещерната си (прасославно-славянска) идентичност! Тия примати, които вече 800 години не могат да разберат какво е това Магна харта, великата харта на свободите, ще ни преподават уроци по цивилизация и ще ни приобщават към русския си мир?! Борисов, тая няма да стане!

  https://www.faktor.bg/bg/articles/izsledvane-opitite-za-vliyanie-varhu-ruskite-grazhdani-v-germaniya-sa-mnogo-po-golemi-otkolkoto-se-smyatashe

 21. Нправо ми се РЕВЕ със глас! Докога проклетите мужици ще сквернят нашето бащино огнище? Ако бях в момента в България, щях да направя каквото мога, за да помагам да се спре това! Дано българофоба ива христав да не излезе прав!

 22. В допълнение на написаното от sms ще припомня, че преди две години, покрай последните парламентарни избори в Германия, в центъра на германския град, в който живея, имаше плакати, на които на руски език призоваваха да се гласува за АfD.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.