По пътя на копривата по гол … мозък

В своя символичен отчет в ivo.bg за миналата година година вече споменах, че за мен тя се отличи с все по-редките покани от т.н. големи телевизии към моята коментаторска особа – вероятно и поради удобното обстоятелство, че настоявах за равнопоставеност с мнозина други коментатори, които са добре дошли да говорят без опонент, опитващ се да им запушва устатата с персонални атаки. https://ivo.bg/2018/12/31/малък-отчет-за-успехите-ми-през-2018-та-но/

За противник на статуквото, като моя милост, няма “милост” в това отношение. Ето защо скритите зад обективите фактори, които решават на кого да дадат думата по критериите на своята зависимост от опозиционно-властовото статукво, т.е. по линията пари-власт- прим(адони) , явно са си намерили ( още една) “обективна” причина да не им развалям със солови арии фалшивия плуралистичен хор.

Щом Инджев не ще да пее в хора, като толкова много други драги гости и щом не ще да се хване на хорото, няма да му позволяваме да друса ръченица. Соловият танц е само за опитомените коментари, които трябва да бъдат откроени от масовката.

Колега в това отношение е и Илияв Василев, единственият българин, включен в черния списък на Кремъл. Познайте защо същото правило на изключване важи в същите телевизии за бившия ни посланик в Москва – щом Москва не дава, значи тук козируват по веригата. Така се малките медийни колелца в основата на този хибриден механизъм на руско-българската работилница за шлифоване на дялани камъни.

Както пише Илиян Василев на своята страница във Фейсбук, соловата поява на коментатори, вкл. такива, които го играят опозиционери, е ключов критерий за това “кой кой е”. Забележката на колегата е във връзка с поредната еднолична телевизионна визитация на Татяна Дончева, представяна от гореспоменатите телевизии като специалист по всичко и най-вече по рецепти за горчиви хапове, поднасяни с хаблив език от името на беззъбто обслужване на същото това статукво. . 

Мога да изброя още поне дузина нейни подобия, на които невидими занаятчии на медийното задкулисие ваят от години публичен образ на фалшиви борци за справедливост. Те са нещо като опозиционери от запаса, който може да бъде мобилизиран винаги, когато на статуквото му стане напечено и се наложи да се вадят резервните му отбори за балансиране на нестабилността (им). Само че тези дялани камъни, както всяко оръжие, се нуждаят от поддръжка . Ето защо ги вадят през телевизионните сандъци за смазване и лъскане ( на имиджа ). 

Така работи машината на бремето, което влачим докато съвсем се забатачим на дъното на световните класации по свободно слово. Режисьорите на този призрачен театър се надяват широката публика да не забележи прозрачно повтарящата се избирателност на сервираните й мнения въпреки очевидната амортизация на селектираните от тях актьори.

Хайде да спомена още един такъв любим на властовата опозиционност солист, за да не излезе, че нещо съм се фиксирал върху смятаната за колоритна персона на бившата адвокатка на Мултигруп. Едно към едно подобен продукт е и Георги Кадиев. Родеят се не само по линия на тяхното изстрелване в политиката чрез първата космическа скорост на ракетата носител БСП, отхвърлена от двамата театрално на един етап като ненужна при полета в самостоятелна политическа орбита, но и също по критерия “Мултигруп”. Тя адвокатстваше на проруската корпорация, а той пък й “услужваше” журналистически като автор на програмната статия в “Дума”, чрез която босът Илия Павлов оповестяваше опита си да изпълзи на чисто.

Но този тандем най-вече е сиамски по основната кръвна линия: безпрекословната вярност към руското влияние в България.

По стечение на обстоятелствата се случи така, че тяхната привързаност бе проверена и демонстрирана върху моята скромна глава. В случая с Дончева бях задочно наречен от нея на 10 май 2015 г. в предаването на Георги Любенов на БНТ в мое отсъствие  “урод”. Нападна ме във връзка с позицията ми срещу руската намеса в България. А на 29 май 2015 г. Георги Кадиев се опита да ми запуши устата в БТВ с лични нападки, различаващи се с това, че поне бяха “лице в лице”. Поводът за гнева му беше, че подкрепих позицията на президента Плевнелиев да не демонстрира подкрепа за Путин на командвания от него парад на Червения площад в светлината на тъмната история с руската агресия срещу Украйна.   

Ефектът от сблъсъците на такива като мен със “сделаните в Россия” камъни  е, че се оказваме в ролята на “гърнето”, което се чупи в сблъсъка с камъка, както казва поговорката. В детската игра на криеница “счупено гърне” означава: “разкрит си”. Следва “пуу(тин)  за теб”.

Освен това дори да е спукано, гърнето си остава интелектуален продукт, който говори нещо на археолозите. и не символизира  не означава непременно пречупване пора спецификата на материяла, който не подлежи на прегъване. Може да послужи за целите на каляването и поуката във връзка с бъдещи сблъсъци. Само че онези с чугунените глави не са в състояние да изчислят подобен парадоксален резултат от своята твърдолинейност.

В БТВ все пак ми е позволено  около два пъти в годината на участвам (в ) “Лице в лице”, но на намеците ми, че бих се възползвал от правото си на отговор срещу обидата от страна на Дончева БНТ отвърна с три годишно мълчание, което прераства вече четвърта година в постоянна забрана. Ако някой може да преброи междувременно дефилетата на Дончева ще лъсне  от съответната пропорция цялата уродливост на съзнателно дисбалансираната система, която служи на чуждите господари. 

Рекордът сред трите “големи” телевизии в личното ми декласиране от тях се падна на Нова тв, от чийто екран съм вече напълно заличен. Само водещият Милен Цветков наруши моето остракиране ( “отстраняване” по древногръцки, чрез пускане на парченца от счупени грънци в изборната урна) и ме покани да представя книгата “Измамата “Сан Стефано”. Нямам представа дали тази капка е изиграла някаква роля в чашата на търпението спрямо него, но е факт, че това беше едно от последните му предавания преди лятната ваканция , след което  на есен началството на телевизията запя познатата песен: вече не бил интересен. Свалиха му предаването от екрана.

Не казвам нищо ново, но някои стари истини трябва да се повтарят, за да не си въобразяват хитреците, че тези истини ще бъдат оставени да умрат от старост.

Пък и не е вярно, че от гласа в пустинята няма полза – не и в “пустинята” интернет. 

IMG_9948 2

 

 

 

 

При всичките си несъвършенства мрежата е оазис на свободното слово въпреки нейните несъвършенства, експлоатирани яростно от разбойническите кервани от платени тролове и прочее дебнещи разбойници. За едни това е Пътят на коприната,  връзката между Изтока и Запада, търговската артерия за световен обмен на мисли и постижения от всякакви области на прогреса. Но има и други ( като Гундяев от КГБ, маскиран като руски патриарх, за когото модерните комуникации водят “антихриста” на земята), които подскачат като ужилени при мисълта за свободата. За тях той е път на копривата, в която газят по гол … мозък. 

 

30 мнения за “По пътя на копривата по гол … мозък”

 1. Така са те, назначени управляващи и опозиция, командвани от дългата ръка на Москва.
  Търпение г-н Инджев и смелост.
  Блестящи мнения и статии, неща които по дръчащите на кухо телевизии не можеш да чуеш и видиш.
  Казал го е още Ботев: “светсните у нас считат за луди”.
  Българите не сме се изменили за тия години, ще дам пак за пример стихотворението “Патриоти”, също и “Грамада” на Вазов.
  Жив и здрав да сте, напук на нЕкои докторя!

 2. Заглавието, текста, снимката са перфектна картина илюстрираща нагледно 112 място на свободата на словото у нас.
  Не е далеч ДЕНЯТ когато рублофилите кат цитираните и техните колеги петоколонци и полезни идиоти ще проклинат мигът в който са се поддали на Антихриста. На истинският, а не на соченият от кадърът на кагебе-го ГУНДЯЕВ.
  Много мина, мъничко остана.

 3. Колега по кагебе-го на ввХУЙЛО който е известен сред колегите си с характерните прякори Фас и Молец споделя служебни “тайни” за “израстването на място” на кремълският гном.

 4. Наистина е жалко,че персонажи като И.Инджев и Илиян Василев са недолюбвани коментатори кажи речи във всички БГ телевизии.Не зная дали така стоят нещата в Евроком.Едно е сигурно,обаче,че е пределно ясно КОЙ поръчва музиката…В контекста,сетих се че радио Свободна Европа на български би трябвало да е в ефир от О есента на м.година.На руски и романси май че има нещо такова.Ако знаете нещо по темата,моля напишете тук.

 5. Гениално! Кой, кой е! Соловите играчи ,от друга страна мобилизираните от запаса такива! Най-отгоре пък овластен примитивизъм,плебейско безочие,които се гаврят с достойните и образовани хора. Наистина в “пустинята” интернет високия интелект намира отворена врата във времето и казва истината за поколенията. Поклон г-н Инджев за поредния шедьовър!

 6. “Разликата” е в наименованията и несъществени детайли. Практически, методи, средства, идеологии и пътища за никъде 1:1.
  Гестапо и НКВД, ръка за ръка.
  https://www.svoboda.org/a/29704294.html

 7. Навсякъде трябва да повтаряме: къде сме в класацията за свобода на словото.. Рублофили и всичката останала мърсотия остават с увиснало чейне и нямат отговор. Глупостите от рода ” всеки може да си прави класации” следва отговора да всеки който няма свобода на словото може да си прави класация за свобода на словото. Ми чакам някой в България или русия да направи такава класация. Ама никой не иска. Иначе щеше да стане много хубаво като в народнодемократична република Корея как си бяха направили световно по футбол и бяха стигнали до финал. Не си спомням дали го спечелиха, но дълго време ми оправиха настроението. Въпреки че на чужд гръб смях не е хубаво, за да не си разменим ролята.

 8. Илиян Василев: “Между Ф-16 и роми няма пряка връзка, но идеята на Радев и Нинова е да мобилизират ромски протест, който да свали Каракачанов – слабото звено, според тях, и така да блокират приемането на решението на Народното събрание за избор на нови бойни самолети.”

  Така е, в паника са. И не могат да сътворят план. Ромите няма да помогнат. Остава дежурният от кремълската столова да излее горещата супа в гърба. Трагична гледка са, но в случая я гледам с удоволствие.

 9. Това е знакова статия.Разкрива очевидни истини,за които никой не говори,защото в нашата нещастна територия трънлив е пътят към истината.
  Не съжалявам,че чух само част от интервюто нэ Т.Дончева. Тя е от онези приказливи лелки,които ше видиш по ъглите /в случая по екраните/, омайващи с многознание за минало,сегашно време и бъдеще.

 10. EVERYONE ELSE,
  според глупостите на Илиян Василев излиза, че ромите няма защо да протестират срещу расистките изцепки на добрия Каракачанов. Нали така?

 11. Защо България е част от Руския свят, в който ТЕ определят играта?

  Ние сме “Ватикан на Левия проект” – знамето, което за кратко захвърлихме, но така и не го вдигна никой друг

  Бележка на Faktor.bg: Прочетете този текст и с ужас ще разберете, че България безусловно е част от “руския свят”. Според изброените критерии – православие, кирилица, славянство, левичарство, наличието на руско оръжие, руски газ, руски изложби, постановки, наличие на руски институции, хора, които се самоопределят като руснаци, използване на руски език – България е част от Руския свят, иска или не иска, част от Великата Руска Игра, в която задължително трябва да играем по техните правила.
  Прочетете този текст и ще разберете какво ни се готви, искаме или не искаме, и най-после осъзнайте заплахата, която е надвиснала над България.

  Евгений Фатеев, zavtra.ru

  Понятието “Руски свят” напоследък в Русия не се използва не много активно, за съжаление, но парадоксално активно се дискредитира от нашите врагове.
  От моя гледна точка, “руски свят” е нещо по-голямо, сложноустроено, културно, ментално “стопанство”. Руският свят е най-сложната връзка на връзките, местожителство на потресаващи, красиви, но още не разказани наративи, руският свят е удивителен универсум, който е и място и условие.

  Руският свят е местообитание на прекрасни митове, вълшебно пространство на образи, управлявани от особена образна физика, неевклидова математика, потресаващо неизчерпаем багаж за всеки човек, удивителен кладенец, неизчерпаем

  източник на всичко необходимо за всеки устремен в бъдещето

  1. Руският свят са всички онези места, където живеят руснаци, самоопределящи се като руснаци, всички тези, които дишат с руския език, които мислят на руски, които можем да отнесем към латентните руснаци, към тези, които още не са станали руснаци в пространството на великата Руска игра – с една дума, цялото население на всички населени места, включени в самоосъществяването на руската цивилизация извън Русия: това е и Украйна, и старообрядска Аржентина, и Беларус, и Брайтън бийч, и Северен Казахстан, и Сирия с нейните руски жени…този списък може да продължи доста дълго. Руският свят е и пространствената транскрипция, предполагаща множество различни техники на “усвояване”.

  2. Руският свят – това е пространството на руския език, който се изучава и в Харвард, езикът, на който грузинците разговарят с украинците. Мисля, че руският език преминава в етап на една особена зрялост. Руският език демонстрира потресаваща способност към речникови и понятийни заемки, езиково “храносмилане” на новия свят. Докато ние сме в състояние на постимперско объркване, нашият език вече се научи да разговаря с още непоявили се, но някакви много правилни бъдещи “ние”.

  3. Руският свят – това е православният свят, с всичките му църкви от диптиха, а също така и с тези, които не са признати, и това също е пространство на Руската игра.

  4. Руският свят – това е светът на кирилицата, светът на общата визуализация, въплъщение на езиците, една дълбинна протообщност, съдружество на автоматизма на предчетенето – от

  Сърбия и България до Монголия,

  затова сега на нас ни е нужна “кирилична политика”, голяма кирилична игра.

  5. Руският свят – това е извънредното, аномално, невероятно, тържестуващо разнообразие на руската култура. Руският свят – това е Метрополитен, по времето, когато там поставят Чайковски, и музеите на Ватикана, когато показват шедьоврите от Третяковската галерия – и всички тези лампички засега дискретно, засега “точково” се запалват по целия свят, но дискретното може с работа и грамотен мениджмънт да се превърне в континиум на руския свят, на руското сияние.

  6. Руският свят –това са многобройните съкровища разхвърляни по целия свят – колекциите във Вашингтон, Дрезден, Париж, Рим, и т.н.

  7. Руският свят – това е символична реконкиста на всички отломки, присвоени от други култури. При това на това поприще трябва да бъдем напористи, дръзки и амбициозни. В пространството на Руския свят трябва да върнем и Марк Ротко, и Хаим Сутина, и Ерте, и много други. Тук ни чакат сложни, дълги символически войни. И това ободрява, дисциплинара и вдъхновява.

  8. Руският свят – това е “присъденият” на руснаците велик Ляв проект, за който сме си запазили правото на първородство, знамето, на който за кратко захвърлихме, но така и не го вдигна никой друг. Ние сме “Ватикан на Левия проект”. Ние съхраняваме основната част на сакралните леви текстове в Института на марксизма-ленинизма, ние показахме на света действеността на лявата експанзия, лявата актуалност, левите практики… Ние ги познаваме, разбираме ги, знаем кое е доброто и кое е лошото в тях, притежаваме имунитет. Ние вече сме убедени в неразривността на руското и съветското, имаме въпиющи доказателства за дълбинната общност на руското и съветското. Това са и Руският модернизъм, и Руският модел на управление и Руският мелос, и поетичният континиум и много други неща. И на пост-майданната Украйна преподадохме урок за абсолютната неразривност на десъветизацията, декомунизацията и дерусификацията.

  9. Руският свят – това е и пространството на сигурност, предоставено от руското оръжие, руската държава и другите руски институции.

  10. Руският свят – това е и светът на руския икономически експорт, свят, който се “храни” с руска енергия – атомна, газова, нефтена и т.н. Това е светът, който се храни с руски хляб, с руски продукти.

  11. Руският свят – това е светът на руските институции, светът, в който живее руският модел на управление. Това е светът на стандартите на нашето потребление, поведение, светът, който сме превърнали в поле на институционално творчество.

  12. Руският свят – това е пространството на историята, на плътното и пълно с подробности минало.

  13. Руският свят – това е светът на руските топоними, руският географски свят и дори космоса. Тук просто е нужна политиката на “усвояване” защита, тъй като има “покушения” върху нашето първородство. Путин и нашата върховна власт вече разбират това.

  14. Руският свят – това е славянският свят. Жива е паметта за нашето общо славянско минало, общността на дискура. Това е наследството на панславистката мисъл, панславистките мечти. Както можем да видим днес, “братята славяни” са най-ненадеждните, най-инфантилните, най-слабите. Нашите славянски братя са лоши партньори в геополитическите, изперски игри. Ние трябва да измислим нови игри. Трябва трезво да се откажем от глупавия “братски дискурс”. Предстои ни голяма, пълна с изпитания работа, увлекателна игра. На нашите “братя” ще им се наложи отново да се запознаят с новия руски прагматизъм.

  Руският свят е пространството на голямата игра, Великата Руска Игра. Великата Руска Игра е институционална и продължителна.

  Това е нашата игра, на която ние трябва да определяме правилата

  Трябва да се научим да изпитваме удоволствие от това, че притежаваме ключовете към истинското управление, към усещането на Демиурга.

  Много важно е да разберем, че Руският свят не се свежда до Руската държава. Съвършено ясно е, че в ролята на Руската държава в тази Велика Руска Игра ще бъде определяща.

  П. С. Запазена е орфографията на автора
  Превод: Faktor.bg

 12. Гледах филма “Давлатов”, ярък пример на маргинализацията на истинския човек в тоталитарното и псевдодемократичното общество. Един от най-големите руски писатели на 20-ти век е принуден да напише своите книги в Ню Йорк, по простата причина, че в СССР никой не го издава, канят го за други неща, например да опише на древногръцки сексуалните похождения на известен уролог, който вози пълна американска кола с момичета, за да ги препоръча на свои приятели и така да си оправят живота през неговия креват. Давлатов умира в имиграция в Ню Йорк, е Иво твоята съдба е по-завидна от неговата, все пак освен със самиздат, подобно на Довлатов, те издават и твоите “книжки” както Давлатов нарича своите произведения.

 13. Въобще, зачести ли показването и ухажването по медиите на някоя отдавна употребена, проскубана русофилска лисица от прехода като “дисидентите” в БСП Александър Маринов, проф. (по конституционно право) Георги Близнашки, колегата му Александър Кьосев, , “демократите” Евгени Бакърджиев, Борислав Цеков активистът на ДСБ Нено Димов и т.н., значи, че куководите , разчитайки на слабата памет и обоняние на дебилите (по праф.Иво Хрыстов) подготвят завръщането на оцапана и воняща на национално предателство матрьошка (вече изпраната и проветрена чрез временното отсъствие) в активната политика на България и то на възлова за краденето и слугуването на Матушката позиция!
  Благодаря на Иво за анализа на чудовищната медийна цензура, направен с хирургическа точност! Но, може би, за да бъде завършена картинката на медийния ни ГУЛАГ, би трябвало да се спомене и за отмъщението чрез съдебния тормоз, издевателства с цел финансово смазване и гавра с личното достойнство на набелязания “обект”.

 14. До инж. Лазар Маджаров: Макар че съм в САЩ, редовно следя Евроком. Николай Колев все пак дава думата ио на зрителите. В сряда в “Честно казано” гледам Люба Кулезич, а в петък “Евродикоф”. Специално за Кулезич, моето мнение е, че не обича Иво Инджев, защото стои много по-високо от нея във всяко отношение! Не всеки (особено жените) е така скроен, че да уважава по-кадърния и ерудуран индивид от него. Това е мое мнение. А за Сашо Диков (малко майтап) водещият на тв СкОт, мисля, че беше Касабов: “А сега да чуем дърваря Сашо Диков.” После разбрах, че е имал предвид че Сашо е от Троян. Такива журналисти се канят да водят предавания в тези телевизии! Какъв журналист е такъв, който постоянно А_-А_-ка? И “Стършел” писа за него, че е самохвалко, а “Стършел” за мен е най-меродавният източник за това, което се случва в България!!!

 15. Mika, не ми вменявай скорострелно (само щото не искам да кажа първосигнално) мисли за ‘добрия каракачанов’. Ф 1 не работи в разговора.

 16. И този път Решетниковите слуги,Радев и НИНОВА не изпълниха задачите на Кремъл.Нисък интелект,слаби анализаторски способности,паника.Притекоха се дежурни, по необвързани играчи като Райчев,Дончева.Мобилизираха се цигански протести.Горките цигани,посред зима да им бутат къщи,изградени преди 30 година.Тези кметове сега ли намериха време и видяха,че постройките са незаконни.Пълен вандализъм,безхаберие и жестокост.Но протестите няма да помогнат за спиране на избора на Ф 16.
  Видяхме обаче ,че Радев и Нинова са готови да жертват не само ромите,а и държавата за да няма Ф16 и изпълнят заръката на Кремъл..Достойни наследници по национална продажност на Т.Живков.Мерзавци.

 17. Мисля си ,че тайният план на Радев-Решетников е самолетите шведски,а оборудването после руско.За по *евтино*,

 18. На екран се допускат само контролирани играчи и безобидни плямпала като Диков и Кулезич. Според мен и тези двамата са програмирани като Езекиев навремето който вадеше на показ “допуснати грешки при социализма”. Постановка след постановка. Но щом шараните кълват, защо да се сменя блесната.

  Тези факти категорично доказват, че всички значими медии са тотално овладяни. Както икономиката е под пълен контрол на наши хора, а така също съд, прокуратура и МБР. Или казано с други думи, това което става е продължение на комунизма с други средсва. Резултатите са същите. За съжаление ЕС изпусна момента да се намеси. Сега вече е късно. Под въпрос е самото оцеляване на съюза. Периферията очевидно не е приоритет. Което е огромна грешка. Основните проблеми идват от Русия и преминават през периферията. Смешно е, че Русия укрепва границите си, а НАТО и ЕС блеят.

 19. Това със самолетите е ясно. Руснаците искат срещу себе си в една засега натовска държава да има по-слабите самолети, т.е. по-слаб потенциален противник.

  Когато България избира бойни самолети основният въпрос трябва да бъде с какво разполагат евентуалните противници за да не се окажем в по-слаби позиции от самото начало. Маневрите на Русия не са толкова сложни. За тях добрият вариант е или никакви самолети като досега или по-слабите самолети, а това са Грипен.

  Когато една държава купува оръжие то трябва да е с ясното съзнание, че се взема за да се използва в бой, а не просто за патрулиране. Особено при сегашната натопрочена обстановка.

 20. Поздравления Иво за чудесната статия описваща дерджето ни на управлявана от рубладжии държава.
  Да си жив и здрав и все така непрощаващ свинщините на руските плазмодии у нас и по света…

 21. Евроком,Сашо Диков и Кулезич за сега се фокусирят върху мафията Около Борисов,Цацаров,Леевски и др.Това е добре ,но не е достатъчно за една сериозна, разследваща журналистика.Трябва да се гледат с аналитичност и скептицизъм.Показват голяма доза приотрасност.Най опасната тема за България -Русия не ги вълнува.Често се подиграван и с истинската деснсца.Така че гледайте ги *с акъл*

 22. За “явления” от рода михнева, дикоф, кулезич, аз имим собствена диагноза /от преди раждането им/ – ТАМБУЕВЩИНА …

 23. За “явления” от вида михнева, дончева, дикоФ, кулезич и др. п., аз отколе имам своя диагноза – ТАМБУЕВЩИНА …

 24. SMS,вашият цитат е богат на хумор и заплаха.Заплахата е ясна и осезаема. Комичното е,че “руски свят” е балон, който след прочитане на всяка от многобройните му точки,очакваме да се спука. За нещастие,в сянката на балона /докато се спука/ виреят,както пишете, медийния ГУЛАГ,беззакония,гаври и издевателства над достойни хора.
  Трябва ли,като овци,да чакаме безгласно балонът да се спука от самосебе си.

 25. @QUEST – АКО ИМАХМЕ 80 САМОЛЕТА ИЛИ 180..:) НО С НАШИТЕ 8 ! SORRY, С ОСЕМ МОЖЕ ДА СМЕ ПРОТИВНИЦИ САМО НА СУРИНАМ ИЛИ НА НЯКОИ ТИХООКЕАНСКИ ОСТРОВИ БЕЗ ЛЕТИЩЕ. ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ РУСНАЦИТЕ БИХА ПРЕДПОЧЕЛИ ДА КУПУВАМЕ РУСКИ САМОЛЕТИ. КАТО КУПИШ САМОЛЕТ ИЛИ ДРУГ ВИД ВЪОРЪЖЕНИЕ ОБИКНОВЕНО ПОДДРЪЖКАТА И РЕМОНТА МУ СА С РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ.

 26. @ Асен
  Като отворихме дума за хумор, един цитат от днес за бленуваните срещи между две нежни души:

  “Президентът на Сърбия сподели някои спомени от своите „14-15 срещи с Путин“, като каза, че винаги разговаря открито за ВСИЧКО с руския президент, дори е бил в дома му и Путин му е свирил на пиано!” предаде Танюг.

 27. SMS 21:33, ама то се чете като захарен памук! Панаир на менталното стопанство! Зашеметих се.
  Ето и от мен едно напомняне за руския свят в шапката ‘Мономаха’: https://fergana.agency/articles/103851/

 28. @ Everyone else |
  Най ме впечатли описанието на “Третия Рим”:

  …На карте Киевской Руси Москва была настоящим медвежьим углом – отдаленным северо-восточным городком, основанным посреди болот и массы финно-угорского населения, чья ассимиляция заняла не одно столетие (даже само слово «Москва», скорее всего, является финно-угорским по происхождению).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.