Защо левите не защитават ромите – не пият ром без мезета ли?

Известно правило е, че с фанатик не може да се спори. Поради което и слагам точка на опитите ми да споря фанатиците, че земята се върти наистина.

Ти им казваш, че техният Каракачанов е ловец на гласове сред фанатиците и заедно с това сред обектите на тяхната омраза в гетата, но е също нарушител на конституцията, обявявайки за “прекалено нагъл” един цял етнос, с което разпалва омраза по етнически признак. Гази не просто закона, а конституцията. Те ти отговарят, че земята не се върти. Защото истината е била само в това, че законът трябва да се спазва от ромите, които не си плащат сметките и толкоз. Пък нека вождът на фанатиците да гази основния закон колкото си иска. 

Ти им викаш, че да се призовава към репресии от финансово, багерно и прочее отмъстително естество спрямо същия етнос е не само несправедливо, но и покана за ответни репресии с  брадви, а някой ден и с нещо по-горещо. Те ти отговарят, че това не са репресии, а мярка за неотклонение от правилата на демокрацията, според които обитателите на гетото трябва да си знаят мястото. 

Ти им казваш, че е злобно да отказваш да ги наричаш роми и че нищо не ти струва да опиташ. Те ти се тросват, че винаги си си ги наричали както са си искали и имат правото да продължават да го правят независимо от правото на някой друг да не бъде наричан по обиден начин. Защо да се променяш ( така е, не му отива на един фанатик). 

Ти им посочваш, че другаде борбата с расизма е довела до налагане на правила, според което се носи отговорност за наричането с обидни думи на “противниковата раса”. Те ти препоръчват в отговор на това да си осиновиш черно дете ( както направиха разни западняци с наши ромски деца от домове за вегетиране на отхвърлени малки българчета – ама кой да им каже на злобарите, че “има такъв филм”).

Ти им говориш за толерантност, те ти ти крещят в ухото на личния ти блог , че си “толераст” – многодетен при това. 

Ти им споменаваш нещо за хуманизъм и европейски ценности. Те ти грухтят от копанята да си ги ядеш сам тези бисери, каквито те не кльопат. 

Ти им напомняш за някакви общочовешки правила. Те ти заявяват да се махаш, да отидеш да живееш там, където те се спазват – колкото по-на север, толкова по-хелзинкско.

Ти заявяваш, че да се рита падналия и да се бие по-слабия ( просто защото можеш ) е гадно. Те ти съскат, че битият по рождение трябва да продължава да бъде бит. 

Накрая се отказваш да водиш разговор с глухи, на които и жестомимичният превод им изглежда като покана за бой. 

Ясно е, че да виеш срещу луната няма смисъл. Оставаш си вълк единак, а онези от глутницата тържествуват колко са много и поради това се имат за прави – нали глутницата ловува по-успешно и всеки получава парче месо от жертвите. Пък и да се опитваш насила да повлияеш с добро не е възможно, особено спрямо въоръжени с бухалките на омразата фанатици.

Интересното обаче във тази неравна война е къде са изпокрили онези, които най-много крещят за необходимостта от социална справедливост, та се налага калната война да бъде водена от някакви отделни “либералчета”, на които работата им е да глобализират, соросоидстват  като отварят обществото, но най-вече да подкрепят социалното неравенство ( според хибридните схващания на процъфтяващия ляв неоконсерватизъм с руски корени у нас).

Къде са левите да защитят ромите? Ако не за друго, то поне от едната опозиционност. Нали тъкмо виден отвсякъде представител на властта нападна грозно традиционния електорален резервоар на социалните спекуланти?

За управляващите е ясно. Излиза цял вицепремиер – министър не на друго, а на войната, наричан по форумите “шкембе войвода” и атакува цял един етнос.  От името на властта. Защото съучастниците му във властта мълчат солидарно и одобрително. 

Едва ли “шкембе войвода” би се изцепил толкова храбро без да има малодушното мълчаливо съгласие на храбреците в сянка от правителството и парламента. Пуснали са го да им бъде говорител. Крият се по парламентарните сокаци зад шкембето му.  А той се радва да играе  войвода във връзка с побоя на двама роми над българин във Войводино и качва освен собствения си рейтинг кръвното на шепа “либаралчета”. Останалите са в политическа хибернация. Чакат бурята да попремине в духа на Живковите завети и да подкарат отново при първа възможност електоралното стадо по застланите с кебапчета пътеки към избирателните секции. 

Дотук – нищо ново на източния фронт на обичайните нрави в българското предксулисие. Повтарям: от “десни” няма какво да очакваш, освен  дясна, по-дясна и крайно враждебна дясна реакция срещу един мизерен етнос от бедняци. Защото бедняците по дефиниция са врагове на дясното и пълнят урните на левия политически враг в многобройните му превъплъщения у нас. 

Обаче къде са левите? Те не трябваше ли да се нещо обратно? Не в истанбулско конвенционален смисъл. По истанбулски признак те са конвенционално същите ориенталци като управляващите “десни”. Но пък обикновено се репчат на тепиха на социалната реторика в напъна си да се разграничат от своите подобия във властта.

И малко по-конкретно: къде са им левичарските публицистични остриета да кажат нещо тъпо от рода на това, че приемат рома само с мезета? Или поне да си признаят, че си падат повече по водка “Беленкая” с руски хайвер и филе от белуга. 

Къде е Сашко ( на снимката сред червени фенки), любимецът на Нинова и останалите живковисти в БСП, които толкова му се радваха и аплодираха, когато се намърда в ръководството на партията? https://ivo.bg/2016/06/03/келепировата-победа-на-новото-поколе/

Media-51713-pic

 

 

 

 

Най-окаяните хорица в държавата, каквито са ромите, нямат обществен защитник когато се наложи да бъдат защитавани колективно. Ухажват ги само на парче по предизборно време. А в промеждутъците ухажорите си траят по точно толкова “десен” начин, колкото и десните имитатори в българската политика.

Някакви хилави организации се опитаха да кажат няколко думи сред тътена от закани с разправа заради инцидента с участието на двама от тях над един от нас, белите. Не че конкретни тъмнокожи индивиди са прави да бият безнаказано бял човек, но последвалата буря от белокожо възмущение, превърната във вълна от закани по расов признак, се натъкна на истинско дебелокожо мълчание от цели партии, от които се очаква да застанат на страната на слабите. Защото се бият в гърдите и още къде ли не, че са техните политически представители.

Ако нейде из Европа управляващи (псевдо) десни бяха вдигнали такава топка на лявата опозиция, тя щеше да ги изяде с парцалите. Нашите обаче използват собствената си парцалива безпринципност, за да си запушват с нея устата. И никак не ги е гнус. Тъкмо напротив, услажда им се това хитруване. Което утре няма да им попречи да гракнат отново и да ни проглушат ушите със своята борба за социална (не)справедливост, върху която лицемерно си строят постоянното присъствие в политиката.

ЗАБЕЛЕЖКА: Ако определен читател се е разпознал по някой от посочените по-горе критерии като фанатик, не моля за извинение. Не съм длъжен да давам трибуна на фанатиците, които могат да си направят собствени форуми за взаимно надъхване, вместо да ме ласкаят ненужно с прекомерното си внимание.

 

13 мнения за “Защо левите не защитават ромите – не пият ром без мезета ли?”

 1. За Иво-ШАПО!
  За свинеподобний шкембе войвода АГЕНТ ИВАН и прасеподобний саша симава-ДГД от една долна, мръсна гад!
  За техните волни и неволни последователи- ФАНАТИЦИ дето издевателски питат какво предлагаме насреща за решаване на “циганизацията” моята формула е- Разрушаване на МОДЕЛЪТ КОЙ. Прелюдия на което да стане бутурясването на МОЧА.
  Any questions?

 2. Признавам,аз съм Ваш единомишленик,уважаеми г-н Инджев.Като такъв Ви поздравявам за статията.

 3. ? Наистина, къде е Сашко (Россотрудничество)

 4. E,днес по темата се чу най-после гласа на ДПС,но това е напълно в ритъма на ориенталското темпо (там открай време си я карат яваш-яваш),явно очаквайки
  височайши барбекю-указания.Но какво да кажем за БСП – оказаха се още по-яваш!И имат право – ромският електорат по презумпция е отстъпен на верния съюзник ДПС – там те имат грижата да прибират гласовете,а антагонистичния вот с националистическа окраска е грижа
  на престарялата столетница и в крайна сметка двата вота се окрупняват в общ електорален бонус.Неслучайно
  Нинова се закахъри сериозно (по коминтерновски)за националните български интереси в отношенията с Македония.Пустите му социалисти, както казва Иво,
  станали национал-консерватори!Но май много погрешна стратегия(тия дни др.Станишев ги поучаваше да имат стратегическо мислене),понеже има още ловци на национален вот, които изпреварващо са ударили питомното и вече са на трапезата,а БСП, както са я подкарали(вместо да се противопоставят, имитират националистите),ще гарантират на ГЕРБ още един мандат.И ДПС няма да им
  помогне – нали се чу вопъл,че ВМРО не се свени да обира и ромските гласове.

 5. Към ИНЖ. ЛАЗАР МАДЖАРОВ:
  Прибавете ме към групата съмишленици. За мен е чест!

 6. Въпросния наречен от обществото “Шкембе войвода”
  имаше навик , колчем види българи пристигащи от федералната Република или още по-лошо – ако му попаднеше някой нещастен германски гражданин да задава перфидният въпрос : ” … иии как вървят нещата в Райха ?”

  Яснота за умствения багаж- в половин изречение ..!

 7. На левите им е много добре известен механизма, по който се отвлича вниманието на обществото от истински значимите проблеми и как се помпа позавяхнал рейтинг. Винаги когато на властта й се разклати стола – била тази власт лява или /псевдо/ дясна, се пускат в ход нагли провокации, в които участниците предварително са подбрани и ролите разпределени. Веднага след това на пълни обороти се включват опитомените и дресирани медии,които преекспонират темата до кресчендо. Идват на свой ред футболни агитки,рокери и на финала се появяват патриотарите с техните жежки речи. Изводът се налага от само себе си-само “Шкембе войвода” ще ни спаси!” След това завесата се спуска и настава пълно медийно и всякакво друго институционално затъмнение – как се развива по-нататък случая, стига ли се до съд и влезли в сила ефективни присъди за виновниците. Не се чува нищо. Случаят вече е забравен, остава само горчивия привкус на нещо пошло и по байганьовски отвратително.

 8. Левите партийци са ясни , нo не разбирам вдъхновението на автора. Влезте в произволна дискотека или кръчма ,особено в малките градчета и села и ще видите две категории хора: едни които кротко си пият и други за които това е трамплин към поредния бой и себедоказване. Колеги ми разправяxa за едно село около Ихтиман където в местната дискотека някакъв тип ходел с дърворезачка…
  Изобщо щом разбирате нещастието на малцинствата ,опитайте се да разберете и тия злобари и фанатици ,които очевидно не познават друг живот. Иначе всичко това напомня популизма на предизборна кампания ,както в случая със Шкембе Войвода. Естествено за ощетените ,правосъдие и равноправие за всички е лъжа ,която ражда омраза в една или друга посока.

 9. НАШЕНЦИ, накарахте ме пак да се обадя: За голямо съжаление, такова е нивото на повечето българи! Прав е бил ЩАСТЛИВЕЦА, като е казал; “Европейци сме, но не чак дотам!”

 10. Тази сутрин съобщиха за поредната убита българка от българин, с който е живяла на “семейни начала”.
  Не ратифицирахме “Истамбулската конвенция”, но никой не коментира фактите с насилието над жени, което вече достига тревожни размери, мисля че вече 5-а жертва от началото на годината.
  Никой не протестира срещу легализирането на съжителството без брак, което е много по-опасно за обществото.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.