Българските баби станаха прекалено нагли – да им бутнем ли къщите?

Дълго се сдържах да не реагирам на новините за поредица от убийства на жени, заклани, застреляни или удушени от техните тестостеронни господари в нашата хетеросексуална, бореща се срещу Инстанбулската конвенция все по-консервирана на дъното на толерантността държава.

Не броя колко станаха тези убийства. Но май са поне 5 умъртвените. Все от ревност. Или поради сезонната разпродажба на женския живот в контекста на галопиращата хетеросексуална консервативност?

Наканих се да дам воля на възмущението си  след поредното зверство от страна на представители на “силния пол” по повод факта, че тази серия от приличащи си убийства на ( предимно млади) жени не предизвиква специална обществена и институционална реакция. В този момент дойде новината – новина на баналния журналистически принцип, че не е сензация куче да ухапе човек, а обратното.

Този път жена е убила мъжа си. Опитала се да скрие престъплението. Случило се е в пловдивското село Труд.  Една “баба” ( както се изразяват едни новинари по адрес на 67 годишната жена, без да знаят дали има внуци)  убила нейния “дядо”. 

Дотук – “новината” е половинчата. В края на краищата и на жени им се случва да убиват “половинките” си, макар и доста по рядко ( поне според криминалната традиция у нас напоследък). Но се замислих: какво ли е общото в в тази черна поредица от престъпления с фатален край?

Нещо липсва в картината по повод резонанса в медиите, партиите и партиотичните им реакции. Досещате ли се какво си спестяват?

Точно така. Българи убиват българ(к)и. Но в никое заглавие този факт не получава внимание, подобно на случаите, когато роми са нападнали нероми ( защото всички български граждани са българи пред закона – застанат ли на подсъдимата скамейка, ще ги съдят като такива). 

Не си правете труда да търсите подобна смислова конотация в медиите нито за престъплението в село Труд, нито за някои от останалите убийства, спомената по-горе.  Няма да намерите такъв наратив, когато избиващите се помежду си са “бели хора”. Това не е акцент за чувствителните души и клавиатури на патриотарските чукундури.

Става дума за убийства, а не за побой или за буйстване на някой ром с брадва срещу мъжаги, които все пак са имали поне на теория шанс да се защитят срещу “извънредно наглите цигани” ( по  Каракачанов, който си запази място в късопатмената ни история като образец, единица мярка със своя принос в речника на омразата по расов признак ).

Сега става ли ясно какво не е наред в подстрекаването на истерии срещу цял един  етнос, когато отделен негов представител посегне на “бял човек”? 

За съжаление расовите предрасъдъци са толкова устойчиви, че се налага ”конска доза” сарказъм срещу тях. За целта, както и поради ненормалната ситуация,  ще си позволя по изключение да прекрача границите на нормалността и да предложа по аналогия с въпросната истерия няколко огледални примера за това, как би изглеждала реакцията, ако имаше нещо логично в това да се заклеймяват престъпниците по етнически признак. 

Започвам от най-щадящото ехо: “ Българин уби ( закла, удуши, гръмна) българка”!

Но има и по-абсурдно : “Българите станаха прекалено нагли, убиват българските си съпруги”.

Ами това?- “Време е прекалено наглите български баби да бъдат поставени на мястото им!” ( като доказан дядо на доста внуци съм малко чувствителен по темата, но щом това е гласът на народа, ще се присъединя към този призив).

Мога да продължа ОЩЕ ПО ТЕМАТА, но май няма нужда. Ако читателите имат мозък, сърце и чувство за справедливост, със сигурност са разбрали тънкия ми намек чрез съзнателно употребения за контра(ст) дебелашки хумор. 

16 мнения за “Българските баби станаха прекалено нагли – да им бутнем ли къщите?”

 1. БРАВО!
  Сега с нетърпение очаквам да се включат “демократичните расисти” от коментарната част на серията статии започнати с “Нискочелите влияят и на онези у нас, които са чели повечко”.
  Да ни обяснят с думи прости, че “тази работа не била като онази”.
  О, свещена простота.

 2. Скандалите с циганите и ужасните битови убийства са само симптом на явлението ПЪЛНО БЕЗЗАКОНИЕ. А самото беззаконие е едно от проявленията на факта, че държавността в България се е разпаднала – т.е. имаме територия превърнала се в разбойнически стан където няколко бнанди се боричкат за власт, но не точно в политическия смисъл на думата “власт” нищо че на повърхността се разиграва нещо наподобяващо на политически театър главните роли в който са раздадени на откровени мутри.

 3. И сега трябва да бутнат цялото село Труд. Все ще им намерят някоя незаконна постройка – я плевня, я обор, я някоя тераса …

 4. Виктор Суворов: Западни политици от най-висок ранг напълно свободно се продават, а Путин и обкръжението му ги купуват

  За Русия всяка проточила се война е фактор за разложение

  https://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/intervyu/viktor-suvorov-zapadni-polititsi-ot-nay-visok-rang-napalno-svobodno-se-prodavat-i-putin-i-obkrazhenieto-mu-gi-kupuvat

 5. “Светлината, която не виждаме” от Антъни Доер.

  Препоръчвам я горещо. Ако зависи от мен, ще е задължителна в учебната програма от 4-ти до 8-ми клас. Всъщност, ще е задължителна за всеки, който може да чете. На неграмотните ще им се дава да я слушат на запис. Книгата е красива.

  “Не би било възможно да дойдем на власт или да я упражняваме така пълноценно без помощта на радиото” – Йосеф Гьобелс

  ——-

  Ще бутаме къщи. Как не сме се сетили по-рано? Хората ще треперят или от страх, или от студ. Гениално решение за студените месеци!
  За топлите – все ще измислим нещо… С такива капацитети във властта няма начин да не измислим. Може би газове камери?

  ——

  Съвсем наскоро разбрах по какво се познават гербаджиите в обикновен разговор. Те изпозват изрази като “бонус-малус”, “всичко се подобрява” и “Европа ни затваря заводите” в речта си съвсем свободно, без никаква ирония. Сякаш в тези изрази има някакъв смисъл. Гербаджиите изглеждат така, сякаш знаят какво правят. Толкова е страшно това. Та те са съвсем обикновени хора… Кога се разболяха толкова?

 6. На тази дата спря да тупти сърцето на ЯН ПАЛАХ!
  Поклон пред подвига!
  Поклон пред саможертвата!
  Нека бъде вечна паметта за него!

 7. Не му е тука мястото на маята “новина”, обаче съм потресен и искам да го споделя!

  В днешно време, в България има държавно училище с име Че Гевара!
  Възмутен съм дълбоко, знам че няма какво да се направи в краткосрочен план, но в дългосрочен нещо трябва да се измисли!
  Ето го училището: Професионална Гимназия по МСС „Ернесто Че Гевара“
  http://pgmss-boyanovo.com/

 8. Много подобни теми има в ерата на Боко т-та. Позволявам си и аз да зачекна една тема,която би могла да е хумористична за хора с мозък,чувство за справедливост и устойчивост на глупости.
  Цяла сутрин четох вестници,грешка-гледах телевизия. Марещки и Георги Марков /Николай/ си казаха тежката дума за българската национална независимост. Американците ползвали пет военни бази на българска земя и трябвало да плащат наем за това. Така бил каза и Воален Сидеров пред парламента.
  След това Стойчо Керев ни ощастливи с новината за ново ТВ предаване в стил “Всяка неделя” на Кеворкян-т.е. без политика. От Стойчо Керев съм запомнил само хитрата му усмивка.
  Въобще-хумористично време.

 9. Току-що гледах сутрешното участие на агент никалай по телевизора, в което превъзбуден и с радостно хвърчаща от устата му слюнка сподели предизборната си прогноза, че предстоялo ЕП да се напълни с националсоциалисти. Не мога да си обясня как е възможно някои индивиди да са толкова сбъркани в главата. Отивам да драйфам.

 10. “Българските учителки обират банки”
  “Бългаските десетокласници бият учителките” ит.н.

 11. Малко е Труд(но)
  за вярване
  млада българка на 67 години
  да заколи своя дядо на Гергьовден
  особео в село Труд ПоловДивско…
  освен ако не е дърта циганка

 12. покрай силният вятър в Кар лово,разбрах,че има училище и на един български генерал,продал се за долари,та даже и портрета с биографията карасят стените на училището,а там май беще кмет бивш шеф на СДС.

 13. Какво е това политкултурно бълнуване? В България такъв тип насилие попада под ударите на закона и ИК по никой начин не би го предотвратила.

 14. Знаем какво стои зад заглавието на статията и затова е нормално да се върнем към идеологическото гнездо,излюпило този злободневен рефрен.
  Има една хубава македонска песен – “Се ме е яд,майко”.Слушах я днес и си
  рекох:Се ме е яд,майко,на туй пусто българско ВМРО,което все не знае какво
  прави!Как така се допусна името на тази легендарна организация да се свързва
  с расизъм,недемократичност,ксенофобия,еврофобия и още ред други фобии?!Може
  ли една свята българска национална кауза да се превърне в платформа за
  проповядване на идеи,които вместо да ни приближават,ни отдалечават от
  цивилизована Европа?!А вън от Европа няма решение на македонския проблем!
  Всяка проява на антиевропеизъм проваля и без това твърде ограничените
  възможности за защита на българските национални интереси в
  Македония.Политическото поведение на ВМРО изобилства с подобни прояви
  (самолетната сделка въобще не може да се впише като персонален партиен
  евроатлантически актив по редица причини).В тази организация има
  историци,даже доктори по история,но трябва,казано императивно-
  препоръчително,тези хора още веднъж да прочетат уставите на ВМРО и да следват
  почтено техния дух.Да се броиш за консерватор не означава да бъдеш сляп за
  развитието на света и да заравяш глава като щраус в пясъка на миналото.Някои
  световни сили със сигурност имат полза от такива нашенски интерпретации,но
  България – категорично не!Парадигмата “консервативна демокрация”,пробутвана
  ни от т.нар.”патриотични партии”е ни повече,ни по-малко пълен оксиморон –
  демокрацията,ако е истинска,може да бъде единствено само либерална.
  Ето защо,ВМРО,за да бъде полезна на народа си,да е адекватна на днешния ден и
  бъдещето,трябва да съобрази идеологията,организационната си структура,целите
  и пътищата за постигането им точно с базата “либерална демокрация”.За да не се повтарят никога повече унизителни истории,като войводиновската.Всичко
  останало е тотално разминаване с истината и полезността за България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.