Руски дрънкулки за васали срещу тяхната кучешка преданост

Получихте ли си новите сметки с калкулираното в тях поскъпване на руския природен газ? Честито на победените!

Преди 5 години искрата на протестите, приключили с оставката на премиера Борисов, пламна в буквалния смисъл от точно такива поскъпнали сметки ( за ток). Само че обектът на гнева бяха електроразпределителните дружества, нито едно от които не е руско. Докато скокът в цената за отоплението, свързан с поскъпналия руски газ, е изцяло свързан с монопола и българската зависимост от него, срещу която на практика властта не направи нищо.

Че от България не зависи нищо, след като и власт и опозиция гледат да не настъпят руската мина ( по израза на прогонения от върха на ДПС Лютви Местан след онова кратко захлаждане по трасето на дружбата между Москва и Анкара в края на 2015 г.), стана ясно по време на помпозното посещение на Путин в Сърбия. 

Телеграфната агенция на Съветския съюз ТАСС ни информира, че Газпром ще започне изграждането на инфраструктура в Сърбия за газопровода „Турски поток“. агенцията цитира шефа на Газпром Алексей Милер пред телевизия Россия 1. А за да стигне до Сърбия турският поток трябва да потече през България. От сръбска гледна точка това звучи малко като онзи цех1 който пожелал Китай да окупира Чехословакия, защото това означава първо да прегази Съветския съюз. 

Понеже и в България има путинолюбци, не е лошо да се замислят какво показва примерът на съседите, които ни надвикват по този показател. Ако България, заразена с русофилство по рождение, крета на дъното класациите по качество на живоа в ЕС, то Сърбия, шампион по русолюбие, инкасира от своята промосковска емоция фактът, че стана нарицателно за провал на една национална доктрина, заразена от шовинизма на онова минало, към което се обръща непрекъснато и с умиление вижда в него неизменната муцина на руската мечка. 

“Трогателен” е бартерът на любовна основа между Сърбия и Русия! Путин подари на Сърбия самолети Миг 29, които да го ескортират в балканското небе на смалилата се до размерите на регионален дребосък държава. В замяна Путин получи куче. Шарпланинско, с проследено до 7 коляно родословие. Изчислено в “кучешки години”, прародителите на животното са живели в кучешките времена, когато Булгаров пише фантастичната си сатира срешу болшевизма “Кучешко сърце”.

Няма как да не погледнем на кучешкия подарък от българска гледна точка.  Путин вече беше дарен с куче от премиер Борисов. Понеже става дума за езика на жестовете трябва да се запитаме какво иска да каже сръбския президент Александър Вучич с този дублаж. 

Че Сърбия иска да върви по стъпките на България като член на НАТО и ЕС?

Че Сърбия не може да позволи едно българско куче да препикава покоите на Путин без към него да се присъедини и сръбско? 

Че макар и втора по ред Сърбия иска също да покаже първостепенна кучешка преданост?

Че си мерим кучетата?

Не е много ясно. Изберете сами верният отговор. Едно обаче прави впечатление: Путин явно не си пада по дрънкулки от рода на орден “Георги Димитров”, с който Тодор Живков закичи едно време тройния носител на званието Герой на Съветския съюз маршал Леонид Брежнев. Путин получава живи подаръци : коне, леопарди, кучета, че и коза от кмета на Москва Юрий Лужков, когото след това натири от поста му защото беше навирил рога и претендираше за ролята на коча, който един ден да води руското стадо.  И се отплаща с дрънкулки като колонизатор спрямо аборигени.

В същото време самият Путин добави към Миг – 29 и един орден, който не е подходящ за представители на запада. Те му излизат по-скъпо. Плаща в брой, а не с руски тенекета. Пазарува ги като ги урежда за баснословни суми на руска служба след края на политическата им кариера. Докато орденът “Александър Невски” се връчва на верни поданици и васали , какъвто е бил самият “Александър Невски” по отношение на азиатската “Златна орда”, заедно с която е воювал срещу западното християнство.

Двама сръбски крале са носители на наградата , учредена от Петър Първи през 1724 г. и оттогава е връчен на 47 души в Русия и в чужбина. Сред тях има двама сръбски крале – крал Милан и Крал Александър. За васални заслуги сред лауреатите в наши дни с този орден са наградени президентите на Беларус Александър Лукашенко и на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов. И двамата после изпаднаха в немилост пред Кремъл. Като българският княз Александър Батенберг. Той е бил удостоен с отличието преди да бъде низвергнат от руския император Александър III и дори да бъде лишен от офицерския му чин от руската армия заради проява на непокорство във връзка със Съединението на България. 

В днешна България честта е оказана тържествено през 2007 г. на червения бизнесмен Георги Гергов ( на снимката от руското посолство). А освен него с различни степени на тази награда попълват списъка и други нашенци.

 

640-420-georgi-gergov-udostoen-s-ordena-sv-kniaz-aleksandyr-nevski

 

 

 

 

С орден “Княз Александър Невски” I степен са отличени Валентин Златев, генерален директор на “ЛУКОЙЛ България”; Вежди Рашидов, скулптор; Стефан Начков, скулптор. С орден “Княз Александър Невски” II е награден писателят Дончо Цончев. Премия “Ломоносов” получи акад. Антон Дончев “за значим принос в славянските литератури”.

Интересно е да сравним тази руска оценка с липсата на такава за стърчащият като МОЧА над всички конкурент за първото място в любовната листа на Москва в България Георги Първанов. Той е носител на екзотични награди от Ливан, през датския “Орден на слона” до орден Гейдар Алиев ( Азърбайджан). Обаче за цели два мандата, въпреки старанието му, така и не получава руско отличие. 

Дали това не е руска форма на наказание за несправяне с работата? Защото трите мегаломански проекта на Русия се провалиха. Каква по-ярка илюстрация за онова, което твърдя многократно: Първанов е българският политик, който се провали най-зрелищно за целия период на прехода. Не изпълни обещанията си към Русия и по трите показателя, по които пое конкретен ангажимент. Явно Матушката не му прощава 

За разлика от него Бойко Борисов е награден през 2007 г. с орден “Михаил Ломоносов” за заслуги към дружбата с Русия, а преди това през 2004 г. и с отличие за отличната му работа с руските правоохранителни служби. Руският посланик Михаил Потапов изрично подчертава, че с награждаването на главния секретар на МВР генерал Бойко Борисов изпълнява личната заръка на армейски генерал Николай Патрушев. 

Просто “армейски генерал”? Не, Патрушев по онова време е човекът, оглавяващ  след Путин външното разузнаване вече 5-та година, останал на този пост до 2008 г., когато в разгара на руската агресия срещу Грузия през август е повишен да ръководи и до ден днешен Съвета по сигурността при президента, нещо като “шапка” на руските тайни служби. Патрушев също е носител на “Александър Невски”.

Неизповедими са пътищата на московската пета колона у нас. Верният русофил, най-големият лобист за руските енергийни проекти в България Георги Първанов беше награден за “компенсация” с учредената от Института за лидерство ( нали кадрите начело на колоната трябва да бъдат обучавани за лидери) награда на името на най-знаменития водач на българската национална съпротива срещу руската намеса в България Стефан Стамболов – награда, която тикнаха в ръцете и на Бойко Борисов. 

Ще рече някой на финала: откъде тръгна, а къде стигна този текст. Отговарям: няма грешка, става дума за едно и също, а именно, че Русия дрънка оръжие край своите граници, а в гостоприемни островчета на остатъчната русофилщина в чужбина връчва руски дрънкулки на свои васали, които се надпреварват да му се умилкват по кучешки. 

 

13 мнения за “Руски дрънкулки за васали срещу тяхната кучешка преданост”

 1. От край до край-ВЕЛИКО!
  А долното влиза в дисциплината “История на журналистиката”.
  “Няма как да не погледнем на кучешкия подарък от българска гледна точка. Путин вече беше дарен с куче от премиер Борисов. Понеже става дума за езика на жестовете трябва да се запитаме какво иска да каже сръбския президент Александър Вучич с този дублаж.
  Че Сърбия иска да върви по стъпките на България като член на НАТО и ЕС?
  Че Сърбия не може да позволи едно българско куче да препикава покоите на Путин без към него да се присъедини и сръбско?
  Че макар и втора по ред Сърбия иска също да покаже първостепенна кучешка преданост?
  Че си мерим кучетата?
  Не е много ясно. Изберете сами верният отговор.”

 2. Боже, боже, Стефан Стамболов, вечна му памет, сигурно се обръща в гроба си, че такова нищожество като Г.П. има награда с неговото име! Позор! А пък сега и Р.Р. раздава награди в президентството – дори Тодор Живков имаше по-интелигентна физиономия от сегашния резидент! Господи! Ние ли грешно ти се молихме или ти грешно ни разбра?

  Но, ще дойде Видовден. Винаги идва. Кръвта на невинно избитите българи вика от земята. Предателите ги помнят с предателството, героите – с юначеството. Никой не е останал в историята, защото си е построил хотел в Бечин бани с откраднати пари.

 3. И малко цифри за порното, извинявам се – парното, в София:
  За предходните 5 години (до 2017 г. вкл.) сметките ми за декември средно са били 40 лв.
  Последният декември – 60 лв, или рррррръст къде 50%….
  Без промени в количеството използвана топлоенергия.
  А порното е с рррруски газ, нали?

 4. Г.П. и Р.Р. и Б.Б. Ц.Ц , В.З. и т.н. Кога сте се молили , къде и на кого? Защо се оплаквате, че го няма Стамболов? Няма и да дойде.

 5. Няма как МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА да не е верене васаль на альфа-началника си Путлер, след като беше назначен от такива потомствени рублофили като агент-гоцье, доган и Кобурга. Те са и “родоначальниците” на етно-монархосоциализЪма в НРБ , още от 2001г..
  Голямата част от вината за установяването на ПОРЦИОНните зависимости във власта , след това , е на агент-гоцье с неговият Троен (ч)лем.
  И сега това продължава с някакви напълно случайни марионетки ,като маГАрешки, който е тръгнал и той да “лобира” за НАПЪЛНО корупционният беленски гьол, както са му заповядали неговите “спонсори” и гасудари!
  И в резИлтат на това сега БЕХ и НЕК са НАЙ-задлъжнелите “държавни” “предприятия” в НРБ, и фактически са във ФАЛИТ, заради над 5 миолиарда ЗАЕМИ, които потънаха във беленският гьол до сега, също и в ТЕЦ-Варна и Цанков камък. Излишно се СУБСИДИРАТ и “топлофикациите” в НРБ ,за да има далавера и за “еФтиният газ” от Газпром, който продава газа в НРБ на НАЙ-високата цена в целият свят!!! Иначе, без изкуственото и НЕзаконно СУБСИДИРАНЕ “топлофикаците” щяха да ФАЛИРАТ, официално! Защото те и сега са ФАЛИРАЛИ НЕофициално , също като НЕК и БЕХ , но заради милиардите скрити “помощи” от МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, те се поддържат , за да има,уж, някакво формално “потребление” от тях на “еФтин газ” от Газпром, за да се “оправдаят” 10 милиарда, които ще се “усвоят” през следващите 30-40 години за “печелившият” Южен поток!!!!!
  Към 10 милиарда за Южен поток се добавят и 30-40 милиарда за беленският гьол. И освен тези 50-60 милиарда ЗАГУБИ за путлеристките “енергийни проети”, това ще доведе и до ПЪЛНАТА ликвидация на цялата българска енергетика, защото само АЕЦ-Козлодуй и беленският гьол ше МОНОполизират цялото производство на електроенергия в НРБ, защото ще произвеждат над 60-70% от електоренергията в колониалният бандитустан НРБ! Дори и Франция НЯМА да има такъв МОНОполен процент на ядрената енергетика, както в НРБ!!!!!!!
  И за сметка на двете ядрени централи , доганската ТЕЦ-Варна, няма да остане НИКАКЪВ друг вид електроенергетика в НРБ. Нито ВЕИ , нито газови и въглищни цебтрали, нито мините е Марица изток.
  Още повече ,че беленският ГьОЛ ще произвжда НАЙ-скъпата електроенергия в НРБ , за да има за ПОРЦИИТЕ за Росатом и неговите корупционни агенти в НРБ ,като агент-гоцье.
  Ето това е “резултатата” от Тройният (ч)лем на агент-гоцье и назначеният от него за “генерал” на милицията-МУТРОмилиционеропитек-бокоТИКВАТА. Сега заемите на БЕХ и НЕК са над 5 миларда , и са във ФАЛИТ, отделно трябва да се вземат ОЩЕ заеми и за беленският гьоль ,и за Южен поток, които ще струват над 50-60 милиарда през следващите 30 години. Което няма как да не повиши СКОКООБРАЗНО цената и на газа и на тока.
  Отделно е и ТОТАЛният МОНОпол на Лукойл при горивата и акцизните складове, и бензиностанциите.
  И при такава ТОТАЛна зависимост и ТОТАЛен МОНОполизъм от Путлер, “енергийни” Иксперти ,като маГАрешки, са тръгнали да “лобират” за ОЩЕ повече “енергийни проекти” ,и още повече Тройни (ч)лемове на Путлер в НРБ?!?!?!
  Отделно “експерта” маГАрешки се изказа и срещу превъоръжаването на БНА, което ще доведе до фактическата ликвидация на армията в НРБ. Да не споменаваме и ,че и Т.Дончева, също като маГАрешки, се изказваше за изтребителният конкурс в НРБ. Повтаряйки “генеральските” заклинания на “авиационните експерти” около решетниковият ()резидент и неговите кукловоди от петата колона на Путлер……
  И , да не забравяме ,че това всичко това се дължи на етно-монархосоцилизЪма , като оначало ПОРЦИИТЕ се “усвояваха” и раздаваха от агент-гоцье и доган , а сега ги замести МУТРОмилиционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА ,като ПОРЦИОнен монархосоциалистически “вождь” на НРБ, който си избра за “парламентарни” патерици – путлериотите и маГАрешки. И им “помогна” със намирането на купени гласове и изборни ФАЛШИФИКАЦИИ да се докопат и те до “парламенТа” му………..

 6. Инфо на уше за носителите на ордена “александър невски”

 7. Отново – Държавна агенция “Разузнаване” (ДАР, отказва началниците им да бъдат проверени за досиета от Държавна сигурност. Това става ясно от редовния шестмесечен доклад за дейността на комисията по досиетата, който е внесен в Народното събрание. Документът обхваща периода от 1 юли 2018 г. – 30 ноември 2018 г

 8. БАБХ-КУЧЕШКА КРАЖБА
  Агенцията по храните демонстрира видимо несъответствие между декларирано и технически възможно, с което подхранва всички подозрения в пране на пари. За утилизацията на животински трупове са отпуснати 90 милиона лева, които трябва да се усвоят до 2020г. От предколедните анекси на БАБХ излиза, че за 34 дни у нас са унищожени близо 2700 тона (2,7 млн. кг.) такива отпадъци, съобщи в своя Фейсбук профил журналистът Генка Шикерова, която следи темата. До този момент при средно месечно това прави 700 тона, при наличието на 4 инсинератора, чийто капацитет по документи е едва под 10 тона на денонощие, подчертава тя. Подобно разминаване (4 пъти!) в статистиката поражда редица въпроси

 9. Кратичък клип но върло съдържателен. Има думата познатият ни вече генерал Ивашев. Фактите и числата които дава са умопомрачаващи силни.
  Последният да дръпне шалтера на Педерацията.

 10. Нали съм се “само назначил” за спортен дописник на БЛОГА НИ. В долното инфо на Радио Свобода за сетен път се вижда как мащабно, с космически висоти действат в матушката. 100 000 допинг проби скрити от РУСАДА. Признанието е на сегашният ѝ шеф Юрий Ганус. Дали и на него няма да му се случи случка както на предишните двама негови предшественици или, де да знам, на своя глава е решил да вкара ведомството си в правият път.
  Ще да видим.

  https://www.svoboda.org/a/29719546.html

 11. Моята версия за смисъла на височайшия сръбски подарък е малко по-различна.
  Подарява се куче порода “югославска овчарка” или “шарпланинец”(с произход тибетския мастиф,донесен след походите на Александър Македонски,тоест – македонска нАправа),основно селектирани още от старо македонско време в областта на Шар планина и сред албанското население в Косово -“илирски овчар”(по македонския диалект).Една от най-обоснованите научни теории за произхода на древните македони е,че те са били трако-илирийско племе.По-ясна и по-точна от тази символика едва ли може да има за кахърните сърби,но въпросът е дали драгоценният им подарък ще хване дикиш,въпреки,че при всички случаи,който трябва му е схванал смисъла.Да му мислят сръбските комшии(отгледали породата),които явно са взети предвид,а и ние също,защото и нас засяга…
  http://hybread.mk/sarplaninec-golemo-kuce-so-golemo-srce/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.