Дано от “Свободна Европа” намерят къде е заровено кучето

Новият сайт на “Свободна Европа” обяви “изпит” за името на кучето, което сръбският президент  Александър Вучич подари на гостуващия в Белград Владимир Путин. https://www.svobodnaevropa.bg/a/29719312.html

Ето няколко предложения от  ivo.bg:

Unknown-2

 

 

 

 

 

Ако трябва да напомня за дарителя- Кучич

Ако трябва да споменава политическото родословие на Путин и неговия баща в политиката – Соб(ч)ак 

Ако трябва името му да говори за родословието на шарпланинеца – Шарик

Ако трябва да възприеме и елемент от новото си родословие – Шарпут

Ако трябва да се хареса патриотично на българските русофили – Кучнаш

Ако трябва руснаците да разберат за какво става дума – Сукнаш

Ако трябва да е ясно на целия свят – Кагебей ( Кагебау )

Ако трябва да сме честни – на кого му пука 

Unknown-3

 

 

Честито на новата смяна в “Свободна Европа”. Дано намерят къде е заровено кучето.

FC0DAA98-0E90-4FA4-BD89-D097E2911A45

20 мнения за “Дано от “Свободна Европа” намерят къде е заровено кучето”

 1. БРАВО и ШАПО за ИВО!
  На Радио Свободна Европа на Добър Път и по-често да канят за коментари и анализи Стопанинът на БЛОГА НИ!
  УСПЕХ!

 2. Три пресни случки с парижки адрес.
  Търся, единствената вече във Франция руска книжарница. Преди разпадането на ссср1 имаше няколко само в столицата. Най-сетне, ориентацията далеч не ми е най-силната страна я откривам. Малка но за сметка на това на хубаво място от търговска г.т. Мисията ми е улеснена на мах. Книгите са подредени по азбучен ред на фамилиите на авторите. Мен ме интересува единствено буквата С. Там би трябвало да бъдат книгите на любимците ми Виктор Суворов и Марк Солонин. Да, ама не. Няма и няма. Нищичко. Погледът ми попада на съседният ред където се кипрят десетки заглавия на плодовият певец на “руската пролет”, “новорусия” и “третият Рим” Захар Прилепин. За когато чух едва когато го назначиха м.г. за комисар на бандфмированията на Доганската, туй по Болен Лидеров, НР. Явно шумоленето на “преводните” рубли и тук си е казало думата. Подчертавам “тук” защото с ръкополагането на ввХУЙЛО за президент на Педерацията за по-малко от година легендарният властелин на свободното слово на рускоезичната емиграция “Русская мысль” се превърна в редови рупор на кремълската пропаганда. Случайност. Не бих казал. Имам обоснови съмнения, че и тук московското злато е дало направление на нова, беззъба, даже нещо повече, стигаща до откровени съжаления, примерно, при “бламирането” на пудела на кремълският гном Янукович.

 3. Случка втора. Действието се развива в Лувъра. Стигам до Мона Лиза, но това е извън темата, колкото пак да се убедя, за мен де, в правотата на фейлетониста Арт Бъкуолд който чрез свой герой прави саркастичната забележка: “Какво толкова намират в нея” и чувам до мен, добре облечена двойка в третата възраст на руски да си споделят, ти да видиш, жената го изтърси:
  “Прилича на владимир владимирович.”
  Бах ти обсебията, бах ти и чудото.

 4. Трета случка. Музеят на армията. Невероятно богатство на експонати от всякакъв характер. Стигам до раздела на т.н. ВОВ. И още от първи поглед, то дни ти трябват за да обхванеш всичко, виждам два фрапиращи пропуска. Манекен облечен кат боец на РККА с будьоновка на главата вместо пилотка. И втората. Снимка на касапина маршал жуков и под нея текст-победителят при Сталинград. А той там има нулев принос. По същото време усърдно праща на гибел стотици и стотици хиляди, войници, офицери и генерали в некадърното проведената под негово ръководство настъпателна Вязмо-ржевската операция.
  Изводът ми е, всеки може да допусне грешка. Визирам уредниците на музея. Но в него са влизали хиляди какви ли руснаци. Не познават историята си. Или им е през дедовият.
  Нали точно ВОВ им е единственото в което са се вкопчили, “можноповтарить”.

  https://www.bbc.com/russian/features-39634460

 5. До Георги Николов
  “Прилича на владимир владимирович”
  Ох, 10 минути се смях, сърцето ми не може да влезе в ритъм! Ще ме “погребеш” бе човек!
  Жив и здрав да си!

 6. Аз предлагам “Пуделът на Вовкин”, но се колебая дали да е за кученцето или за двуметровия Вучић…:)

 7. Кучето ясно е заровено в символиката – “верен като куче”, както сега, така и преди, но за това им пука само на “независимите анализатори”. На определящите фактори им е достатъчно да държат “нашите копелета” на къс сенаторски повод, да не кръвнат от международния и финансово изходния път.

 8. ДО Висок
  А ти какво си очаквал. Няма Самият ввХуйло да прилича на Джокондата, я. Когато са насаме и никой не им противоречи стигат до неподозирани висоти на фантасмагории от всякакъв род и вид, вкл. и цитирания. Дори и сред “екстрем либералите” има доста които ги тресат порядъчни дози великоруски шовинизъм. Имам приятели руснаци и сме се разбрали от самото начало, че тези алабализми при мен не минават. Добре че са путинофоби и ерудити в области които ми са или предпочитани или хобита да цари мир и любов и не скучаем.

 9. Отсега ви казвам, че никакво “куче” няма да намерят и изровят от радио”Свободна Европа”, защото ПОСРЕДСТВЕНИ и СЛУГУВАЩИ на чужди интереси журналисти не могат да направят силна и честна медия, която да е от полза за българското общество.

 10. Хм, посоченият горе адрес не отваря сайт на СЕ! Къде го намирате?

 11. Re: владимир владимирович ака джокондовата съпруга. Двойката в трета възраст е дошла от конспиративната теория директно в Лувъра. А в дипломатическия стил на Лавров нещата звучат така: Не Русия дестабилизира Украйна, а Мона Лиза; впрочем, това е всеизвестен факт.

 12. По-важното е, че е шарпланинско – на границата между Македония и Косово.

 13. Захари Стоянов за Русия

  ”Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия.”

  “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”
  Русчук, 1-й Март 1886 г.
  З. Стоянов Из предговора към статията на Георги С. Раковски “Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите”, публикувана във в. ”Дунавски лебед”, 1859 г.
  Захари Стоянов, статия “Русия и българската криза” пише:

  “С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите. Трябва да се отбележи, че тези войни не се вдъхновяваха никога от интересите на България, чието име не бе дори произнасяно.

  Не е ли Русия тази, която разруши градове като Свищов, Русчук, Силистра, Сливен, Стара Загора, Разград, Варна и т.н.” Коментар: Разгледана в по-широка перспектива, тази политика на Русия към България (а и не само към нея) е “дообогатяване” на панславизма, същността на който се изразява главно в непризнаването на отделни славянски нации и тяхното разглеждане като различни групи от един и същ народ, предопределен да се обедини под скиптъра на руските императори. Точно в този дух е прекроена и цялата история на българо-руските отношения.

  “Всяко тържество на България е смърт за Русия”, пишеше в един брой на “Русь” покойний екзалтиран славянофил Аксаков, за когото се проляха толкова сълзи в Софийското книжевно дружество. “Какви са тия Крумовци, Симеоновци и Борисовци? Разве не можеше и без тях?”… пишеше същий тоя Аксаков на княжеската прокламация към българските солдати, в която се казваше: “Вие, синове и потомци на Крума и пр.” Виждате доколко е жесток бил горещий славянофил. Негова милост желаял, щото ние да се не обърщаме към нашето минало, да заместиме името на Крума, и Симеона с Иван Грозний и с Екатерина Вторая.

  КОЙ?
  Кой въстана срещу нашето свещено дело – съединението на Южна със Северна България? Кой караше турците да навля­зат в България и да пуснат малко кръвчица на братушките? Кой отчисли българския княз от редовете на армията си, за да го опозори и омаскари, когато той се намираше на границата сре­щу неприятеля? Кой си дръпна от нашата войска офицерите, които хрантутехме като просяци с единствена адска цел да ни съсипе войската, когато тя се намираше в път за бойното поле? Кой насъска сърбите да ни нападнат откъм гърба, когато ние бяхме въз друга страна? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Ами я кажете, кой ни открадна княза от Софийския палат в това време, когато на него­вата глава не бяха изсъхнали още лавровите венци от Слив­ница?

  Кой даваше честно и благородно слово, че ако си отиде тоя княз, то и съединението ще бъде пълно, и правата на Бълга­рия ще да си останат непокътнати, и конституцията ще си бъде в сила, с една реч, България ще да цъфти и вирее?Така ли излезе? Кой изпрати подир няколко дена подлия Генерал Каулбарс да развращава, подкупва, лъже, бунтува и беснее? Кой поду­чи пичовите и вагабонтите да вдигат бунтове в Бургас, Сливен, Силистра и Русе, да леят кръв и въвеждат анархия, щото по тоя начин да се отвори път за чужда окупация? Кой унизи и се поди­гра с България като й препоръчваше за княз един развратен черкезин – Мингрели? Кой прибра под свое крило всичките чапкъни в България, а законните власти, в това число и В. Н. Събра­ние, за незаконни с единствена цел, да се продължи още в Бълга­рия безредицата, да се отчая и омаломощи българският народ и да каже: „Дойдете и ни спасете” – Русия, нашата фатална освободителка, покровителка, славянската, братската, христи­янската и великата Русия, с която сме една вяра и една кръв!Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка! Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука… То не прилича ни на даалии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!

  Право имали ония старци, съвременници на Екатерина, на Александра I и на Никсолая, които ни говореха: „Ще плачете за зеленото парцалче”. Видели тия и патили, на основание на факти и на събития говорели горните думи. Цял свят, хора, които не ни бяха ни в клин, ни в ръкав, припознаха нашата висока култура и благородните ни борби, само московците стоят настрана и викат: „Стрижено е !” – Необяснимо. Царуванието на нагайката, монголското иго, татарщината и крепостното право може би да са едни от най-силните фактори, които са направили от руските държавни мъже зверове и идиоти. От друга страна пък, твърде е обяснимо тяхното подло поведение, защото хората искат да ни направят московци, прочее, правят ни всичките злини и пакости, които може да измисли развратният човек. Но и това е недоволно. Малко ли други държави има, които също така се стремят да владеят над чужди земи и народи. Между това, ние не виждаме тая подлост в техните стремления, тия адски и гнусни средства, каквито руската дипломация употребява над България.

  И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава. Ще ни се смеят ташкенците, авганците, черкезите, бухарците и арменците, за които същата Русия не по-малко кръв е проляла. Ще ни кълне Полша, тая китка на славянството, която руските железни автократи три пъти хайдушки разделиха помежду три царства, с бесилници и с колове окичиха цели градове и села. Ще ни кълне още нещастна Босна и Херцеговина, която пак руските дипломати харизаха на Австрия, а ние идиотите заедно с много още идиоти славяни псувахме ли, псувахме Австрия, че ги узурпирала! Но в София, в столицата на България, гдето живеят най-голямото количество интелигенти и патриоти, един развратен до в черната си душа, калугер излиза дьрзостно пред очите на всички и говори, че народът е признателен на своята освободителка!

  Не е крив той. Криво е онова стадо, което е стояло гологлаво отпреде му. То трябваше да запита мръсния калугер, да каже добро ли, зло ли е направила тая покровителка на България от две години насам, то трябваше да му предложи горните въпроси, изложени начело на нашата статия. Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място. Това учение трябва да се продължи дотогава, докогато в Петерсбург царствува Александьр III… Защо московците не са десет или петдесет милиона? Колко любезно ще си решим и наредим аладжака!…

  Захари Стоянов

 14. Към коментара на ВИСОК:
  “Хм, посоченият горе адрес не отваря сайт на СЕ! Къде го намирате?

  POSTED BY ВИСОК | ЯНУАРИ 21, 2019, 19:04”
  Виж сам как го намерих през Гугъл:Пишеш “свободна европа бг”(без кавичките) и ето първия адрес: http://www.svobodnaevropa.net/

 15. Извинявам се че не е по темата,но според мен въпроса е изключително важен.
  Благодаря за написаното от г-н Тодор Тодоров преди две статии във връзка с храм паметника се Кирил и Методий. Позовавайки се на написано в интернет той детайлно разкрива стойността на храма, набраните средства от дарения И ИМЕТО НА ХРАМА СВ КИРИЛ И МЕТОДИЙ, когато са набирани средствата. От руска страна ШЕСТ ПРОЦЕНТА са дарени от цялата сума за изграждане и проекта е дарение на руски архитект, който е италиански възпитаник.
  Остава да се ИЗЯСНИ ЗА КОЙ Е ПОСТРОЕН ХРАМА. На плочата която аз прочетох вътре отдясно в тъмното предверие и където обикновено винаги има хора, които пречат на видимостта към плочата пишеше , цитирам по памет че Храм паметника е в памет на ЗАГИНАЛИТЕ в РУСКО-ОСМАНСКАТА ВОЙНА 1877/1878г (следваше изреждане в този ред БЪЛГАРСКИ ОПЪЛЧЕНЦИ, ФИНЛАНДЦИ УКРАИНЦИ РУСИ …..(още 4 -5 националности)
  Последното е много важно да се изясни защото по всички проспекти, всички екскурзоводи се казва от сорта ” от призателния народ на България към Руският народ.
  Е това не е ли уникално! Да замерен под килима хилядите наши жертви и тези на другите народи освен руският.

 16. Към Бедри Салим:

  Благодаря Ви за събраните текстове!
  Ето такива текстове трябва да разпространяваме във всички възможни сайтове! Време е да бъде събуден българския народ, към който и ние с Вас принадлежим!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.