Русия на Путин вижда себеподобни демони в кривото си огледало

Unknown-2

 

 

 

Заместник-президентът по информационната политика на Руската академия за ракетни и артилерийски науки (РАРАН) доктор на военните науки Константин Сивков заяви, че комплексът за автоматично управление на масирани ответни ядрени удари “Периметър”, известен още като “Мъртва ръка”, не може гарантирано да осигури нанасяне на ответен удар по позиции на военните на САЩ, пише Russia Beyond. https://www.faktor.bg/bg/articles/ruski-voenen-martva-raka-mozhe-da-udari-po-rusnatsite-pri-yadren-udar-na-sasht

Горният цитат на пръв поглед е интересен като вид самопризнание за превъзходството на американските врагове. Подобно изтичане на информация в обсебената от манията за секретност руска публичност обаче е не само типичен начин на военните да си просят още средства от държавния бюджет, но е само прелюдия към към друго “предположение” на този генерал, което много повече си заслужава вниманието

Типично за руските традиции милитаристите там приписват собствения си начин на мислене на враговете си. Защото не могат да си представят нещо друго, живеейки в своя затворен свят, пропит от вековната традиция на незачитане на човешкия живот.

Според генерал Сивков “горещите глави” в САЩ могат да извършат  успешни контрасилови маневри чрез превантивен ядрен удар по Русия в критична обстановка. И тук генералът предупреждава от една страна, че така американският елит ще получи неоспоримо световно господство, а едновременно с това  “ще съкрати броя на излишните членове на собственото си население”.

Да оставим американците да решат как се отговаря на подобна хипотеза, според която една демократична държава крои планове как да избие с ръцете на врага “излишните членове на своето общество”. Вярвам обаче, че Сивков и компания искрено си вярват, че американците са точно такива злодеи, както и руските генерали. И дори като някои обожествяваните руски поети. Александър Блок декламира през януари 1918 г. декларативно в поемата си “Дванадесетте” ( в превод от Гео Милев):

“Ний за скръб на буржоата

ще запалиме земята “

Историята на руското военно дело гъмжи от примери за това, как с руска кръв командването дави противника. Виновници за прилагането на тази тактика не само само Жуков и останалите съветски командири, които имат особени заслуги за факта, че на един германски войник се падат по 10 съветски жертви в боевете по фронтовете на Втората световна война. Жуков просто е най-известният садист между тях, прочул се особено с това, че подгонил хиляди червеноармейци да минат през минните полета край Берлин, за да ги разминират с телата си и да открият пътя на танковете. Той дори се похвалил на колегата си Айзенхайер с този свой “гениален ход”, от което на американеца му притъмняло пред очите, както самият той споменава в мемоарите си.  

В най-новата си книга “Спецназ” Виктор Суворов описва подробно заповедта на Сталин да бъдат обезлюдявани огромни части от европейската част на СССР с цел да се затрудни германското настъпление през лятото на 1941. Чекистите и самата Червена армия, както и отряди от съветски диверсанти с боен опит от Монголия, Финландия, Испания и Полша , прототип на спецназ, са били мобилизирани за изпълнение на тази задача, заличавайки от лицето на земята десетки съветски селища. 

Озлоблението на обреченото на нищета и гладна смърт пред предстоящата зима население срещу предписваното им масово самоунищожение  е било толкова голямо, че местни жители започват да ловят съветските диверсанти и да ги предават на германците. Такъв е бил например случаят с невръстната Зоя Космодемянская, превърната в икона на съветската пропаганда като мъченик на съпротивата срещу германските нашественици.  

                                

Но вождът от Кремъл не е разчитал прекалено на съгласието на своите поданици да се самоубиват масово. Ето защо в секретно приложение към пропагандната си акция е наредил следното:

“ С цел унищожаване на населените пунктове в посочения радиус на действие  ( обхващащ по изчисления на Суворов територия с големината на една България) незабавно да се използва авиацията, широко да се прилага артилерийски и минохвъргачен огън, команди разузнавачи, скиори и партизански диверсионни групи, снабдени с бутилки със запалителна смес, гранати и други взривни вещества” (Виктор Суворов,  “Спецназ”, изд. Факел експрес, София, преводач Иван Тотоманов, стр. 54)

Някой от онези нашенци, които обичат да стоварват лично на Сталин отговорността за най-шокиращите страни на болшевишката диктатура могат да кажат, че др. Сталин е бил безмилостен към всички ( та нали отказал да размени пленения от германците свой роден син , имал е какво да даде в замяна) в името на оцеляването на Родината, но че тези жестоки времена са отдавна отминали. Така ли? А кой нареди да се стовари огромна огнева мощ по въздух и земя върху чеченската столица Грозни по време на т.н. втора чеченска война без оглед на хилядите цивилни жертви, включително етнически руснаци, ако не Владимир Путин, за да се издигне по този начин в очите на възторжените от тази проява на безкомпромисност и жестокост сънародници?

Кой нареди, ако не отново той, военни операции срещу терористите в училището в Беслан и срещу московския театър, при което обезвреждането на шепа терористи беше платено с живота на стотици руски заложници, включително жени и деца?

Горните примери от Грозни, Беслан и Москва ( а има и още от северен Кавказ) обаче не са изключение, а следствие от възхода на Путин, последвал взривовете в жилищни блокове с десетки руски жертви. Приписани бяха на чеченски терористи, за да се отприщи споменатата втора чеченска война под командването на изгряващата звезда Путин. 

За своето твърдение, че тъкмо руските служби  са виновниците за този държавно спонсориран тероризъм погнусеният беглец от руското разузнаване на запад Александър Литвиненко плати с живота си по особено мъчителен начин като беше отровен с полоний през 2006 г. в Англия.

Целият свят знаеше, че при опит да бъде взривена жилищна сграда в Рязан случайна милицонерска рутинна проява на бдителност предотвратяват поредната трагедия. Откритият в основите на сградата взив бива обявен в пристъп на чувство за чер(в)ен хумор за “чували със захар”.  Изразът “рязанска захар” се превърна в саркастично нарицателно за наглостта на официалната пропаганда, която лъже хората в очите. 

Беглецът Литвиненко посвещава в книгата си “ Взриваването на Русия ( в съавторство с Юрий Фелштински) отделна глава , която нарича “ ФСБ срещу Русия народ”. В нея той припомня пророческото ( от днешна гледна точка) предупреждение на Борис Немцов, че Нова телевизия е пред закриване заради предаването  “Рязянската захар – учение на тайните служби или осуетен атентат”. Нефициално генерали от ФСБ са цитирани от авторите на книгата да потвърждават, че собственикът на телевизията Гусински  ( както и други медийни собственици) ще бъдат прогонени от Русия. така и става още на първия ден след победоносните за Путин избори от 26 март 2001 г. 

Първа грижа на президента Путин е да затвори критичните усти в медиите. Не бива да се чудим, че днес промиването на мозъците на руската телевизионна аудитория с постоянно вменяване на вина на лошия запад дава отровни плодове, отгледани по вкуса на началствто, което няма проблем да жертва живота на своите поданици за користни властови цели. Спомнете си цинизма на Путин в погледа му, кога с насмешка отговор и с една дума на въпрос на СиЕнЕн какво е станало с подводницата “Курск” : “потъна”, изгаври се той с усмивка с паметта на загиналите руски моряци. 

Масово се шири например убеждението в Русия, че американците са дали само някакви си няколкостотин хиляди жертви в последната световна война от едната  пресметливост ( наричана от Хитлер презрително “бакалска”) –  но не като израз на загриженост за собствените си мъже и жени в униформа, а в резултат на подлата надежда германците да избият колкото се може повече доблестни съветски граждани. Тази пропагандна теза марширува днес в изказванията на руски политици, военни и коментатори в Русия, в която насаждането на омраза към запада върви ръка за ръка с приписването на собствените грозни черти на образа на врага.  

Днешна Русия явно не е загърбила старите си мании и самовнушения. Ако питате “руския елит” и поданиците му, продукт на неговите кампании по промиване на мозъци, целият свят не просто желае злото на добродушната Матушка, а е готов в името на злодейските си намерения спрямо нея да си унищожи собственото “излишно население”. 

Руското криво огледало, рециклирано от режима на Путин, продължава да ражда демони. Сред тях стърчи доминиращо фигурата на самия баща на СССР Владимир Улянов Ленин, прокламирал, че не е жалко да загинат 90 на сто от жителите на страната на съветите, ако това ще позволи на останалите 10 процента от тях да живеят при комунизма. Не случайно в центъра на Москва в подножието на Кремъл се отдава почит на мумията му – за да напомня на всички да не забравят заветите му. И да се примирят със съдбата си. 

16 мнения за “Русия на Путин вижда себеподобни демони в кривото си огледало”

 1. ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ТЕКСТ ЗА КУХНЯТА НА ТЕРОРА!

 2. Ето и оригиналът на доклада на ген. Куропаткин:
  Доклад Военного Министра
  Генерала от инфантерии А.Н. Куропаткина.
  1900 год.

  Ваше Императорское Величество!
  На протяжении 18 и 19 веков Россия провела в войнах 128 лет, и только 72 года были мирные.
  Из 128 лет только пять припадают на оборонительные войны, все остальные – это захватнические походы. Чтоб Императорское Величество имело определённое представление, начну хронологично.

  18 век для России знаменуется рядом военных заданий:

  — На Северном Западе длятся начатые царями Иваном Третьим и Иваном Четвёртым войны с целью отвоевать у Швеции балтийское побережье.
  — На Западе продолжать борьбу царя Алексея Михайловича с целью захватить у Речи Посполитой Беларусь и Украину.
  — На Юге идти путём, который определили князья Святослав и Олег, чтобы расширить протяжённость границ аж до Чёрного моря. Разъединить Турцию и готовить почву для дальнейших ударов.
  — На Южном Востоке вести впредь военные меры Фёдора Ивановича и Бориса Годунова, превратить Каспийское море во внутреннее море империи и твёрдою ногою стать на хребте Кавказа.
  — В Азии расширить границы в двух направлениях – это Туркменистан и побережье Тихого океана.

  Для осуществления этих стратегических планов Россия в 18 веке провела 19 войн: Северная война (1700-1721гг.), Прутский поход (1711г.), отправка войск в Хиву (1717г.) и Низовье (1722-1724гг.), война с Персией (1725-1733гг.), война с Речью Посполитой (1733-1734гг.), поход на Рейн (1735г.), война с Турцией (1735-1739гг.), военная кампания против Швеции (1741-1743гг.), отправка князя Репнина на Рейн (1748г.), война с Пруссией (1756-1762гг.), война с Речью Посполитой (1769-1772 и 1794гг.), война с Турцией (1769-1774 и 1787-1791гг.), война со Швецией (1788-1790гг.), война с Персией (1796г.), война с Францией (1798-1800гг.).

  К тому необходимо добавить внутренние войны: восстания – Астраханское (1705-1706гг.), Башкирское (1707-1709гг.), Булавина (1707-1708гг.), Пугачёва (1773-1774гг.) и другие мелкие.

  Из 19 войн и походов с захватническими целями велось 17 войн и только две войны можно признать оборонительными. Защите (обороне) было посвящено 2 года и 5 мес., агрессии – 66лет и 1 мес. На Российской территории огонь войны бушевал 3 с половиной года, 65 лет вооружённых кампаний были перенесены на территорию противника.

  В 19 веке Россия вела 15 внешних войн и 3 внутренние войны. Внешние войны продолжались более 67 лет. На мирное время припадает 32 года и 9 мес. С 67 лет непрерывных боёв – оборонительные войны длились 2 года и 1 месяц. Остальные – 121 военная операция – разыгрывались вне границ империи.

  За 200 лет войн Россия, имевшая в начале 18 века всего 12 млн. населения, превратилась в державу, которая в нынешнем 1900 году насчитывает 132 млн. человек.
  http://samlib.ru/l/limanskij_i/x1.shtml

 3. Списък на доставките за СССР по договора Заем-наем от Съединените американски щати:
  летателни апарати -22 150
  танкове -12 700
  джипове и автомобили с повишена проходимост -51 503
  камиони -375 883
  трактори -8 071
  автоматични оръжия -131 633
  пушки -8 218
  пистолети -12 997
  динамит -31 933 тона
  барут -127 000 т
  тротил -123 150 т
  детонатори -903 000
  локомотиви -1 981
  товарни вагони -11 155
  товарни кораби -90
  кораби за борба с подводници -105
  корабни двигатели -7 784
  радиолокатори -445
  торпеда -197
  хранителни припаси -4 478 000 т
  обзавеждане на сгради за 10,9 млн. долара
  машини и обзавеждане на промишлени предприятия за 1,078 965 млрд. дол.
  цветни метали -802 000 т
  нефтени продукти -2 670 000 т
  химикали -842 000 т
  памук -106 893 т
  кожа -49 860 т
  автомобилни гуми- 3 786 000
  военни обуща -15 417 000 чифта
  одеяла -1 541 590
  спирт -331 066 литра (!)

 4. Думите на Виктор Суворов за ссср и русия от книгата “Освободителя” звучат актуално и днес:
  “Убеден съм, че само страна, към която хората тичат на тълпи от цял свят, има право да съветва другите как трябва да живеят. А страна, от която хората си проправят път през границата с танкове, отлитат със самоделни въздушни балони и хипер-звукови изтребители, промъкват се през минни полета под картечен огън, преследвани от глутници служебни кучета, такава страна никого и на нищо не бива да учи. Тя няма такова право. Преди всичко да въведем ред в собствения си дом. Да създадем такова общество, че хората не от нашата страна към чужбина да копаят тунели, а към нас някой да се старае да прокопае такъв тунел. И едва тогава ще се сдобием с правото да поучаваме другите, но не с танкове, не с грохот на веригите им по паважа, не с дрънкане на оръжие , а с добър съвет и личен пример: гледайте, любувайте се, заимствайте опита ни, ако ви харесва.”

 5. Жертвите на янките през ВСВ и според руснаците са няколкостотин хиляди, което на фона на техните вариращи между 27 и 42 милиона е баснословно малко. Едните се “гордеят” с неизброимото количество трупове. Другите просто си пазят максимално хората. Даже не го и коментират.

 6. Да живее руския империализъм и най-великия и най-достойния и най-хуманния империалист в света другаря Путин!

 7. Има и трета хипотеза за тоза какво се крие зад заявлението на константин сивков. Дали пък не си връзва гащите като маршалите Бирюзов и Москаленко които чрез аферата Пенковски спасяват СССР от евентуален превантивен удар на САЩ ако се подведат по налудничавата декларация на волунтариста Хрущов:”НИЕ, бичим ракети кат салами”. Към него момент са имали една балистична чийто пуск се е крепил на магия. За повече, книгата на Виктор Суворов “Майката на дявола”.

 8. Браво за написаното!
  Вчера и днес редовно ровя и чета новата Свободна Европа на български. Всичко което срещнах го има и във всички Пеевски медии!! Та с какво СЕ ще се различава от болшинството платени и манипулиращи медии в България?
  Този блог си остана единственото различно нещо в медийната мъгла!
  Успех на автора.

 9. Политиката на бб да се хареса на всички в края на последния му мандат ще докара България до дъното на дъното. бб бяга от Германия и се подмазва на някои други. То не бяха посещения в някои арабски държави, то не бяха араби на Коледа в София, то не бяха лупинги пред турците. Явно нещо става. Някой има да взема-някой има да дава. Започнаха данъчни провеки. Рекет на напл Дунарит. Спас Русев се оттегля. Дебелия идва през Божков.
  Къщата в Барцелона. Свободна Европа. Иде края на руското управление в България

 10. Към Димитър Симеонов:

  Вашата ирония ми напомня на юношеството, когато сред шумното крещене на стандартни лозунги по време на маршируването пред Мавзолея на Г. Димитров с вождовете върху него си доставяхме удоволствието да си правим майтап с абсурдизми като ” смърт на империализма и неговите врагове”.
  Не че сме били някакви осъзнати антикомунисти, но сме усещали ненормалността на уеднаквяването в мисленето и говоренето – и сме се опитвали да се шегуваме със статуквото.
  Както с голяма доза основание би казал някой днес – правели сме се на интересни…

 11. Не само Литвиненко, но и путлеристкият лакей-жириновски е имал “наглостта” да задава, ТОГАВА, през 1999г., НЕудобни въпроси на своите сегашни чекистки гасудари от КГБ, относно чекистките взривове в Рязань:
  https://www.youtube.com/watch?v=pfQBM2z2a5A
  Ето , пак, същият ,но малко по-дълъг клип с Литвиненко и жирик:
  https://www.youtube.com/watch?v=3mvJweCzxaI
  П.П. А , след като Свободна Европа задава въпрос за името на новото куче на Путлер , което му подари сръбският васаль-вучич, дали не е “подходящо” да се нарече на жирик?!?!? Според мен “жирик” е доста подходящо предложени,а?!?!
  И една малка корекция, отнасяща се до датата на първите(и ЕДИНСТВЕНИТЕ!!!) “избори” ,които спечели Путлер на 26 март 2000г……

 12. @Иво Инджев

  Учителката: Как е на Запад?

  Ученикът: На Запад човек за човека е вълк!

  Учителката: А как е у нас?

  Ученикът: У нас е точно обратното!

  🙂

  Не мога да си спомня как се казваше тоя готин руски филм.

 13. Списък на доставките за СССР по договора Заем-наем от Съединените американски щати:

  летателни апарати -22 150
  ………..
  спирт -331 066 литра ?

  Явно янките доста са се притеснили
  за пилотите при достаставката на толкова малко качествен спирт….
  на всеки пилот се полагат по сто милилитра на ден
  те тук се крие разковничето за успеха на червената армия
  я си представете доставка на
  1000 самолета и
  1 000 000 тона водка
  тогава 1000 години Раих

 14. Още по темата. Тихомълком архивите за ВСВ в Раззия са дозасекретени, аж. до 2040г. Дотогава. гледайте бовевици кат “шедьовъра” “Т-34” и четете Правда и Известия от “такова беше времето”. Колкото до връщането на бастисаните от
  братушките родни архиви даже не е било включено в дневният ред на заседанието на СБС ръководено лично и начело от ввХУЙЛО. Ами и пРЕЗИДЕНТ Фърчилков и баце имат много по-важни “приоритети”-да не дразнят кремълският гном и през ум не им минава да ги поискат обратно.

  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5C46D4D7D7FD2

 15. Като сме на сериозен хумор. Молотов се оплаква на Сталин: “Чета във ‘Правда’, че на еди-кой си площад има новопостроена шестетажна сграда. Отивам на същия площад – няма никаква шестетажна сграда!”. Сталин му казал: “Ти вместо да ми се шляеш по улиците да беше чел по-внимателно вестниците”.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.