Свободни европейски камъни цопнаха в медийното ни блато

Реанимираната след дисекция на трупа на свободното слово у нас секция на “Свободна Европа” съобщи ( преразказвам по смисъл есенцията): близък до Путин руски олигарх е бил лишен от българско гражданство.http://clubz.bg/78570-ruski_miliarder_ostana_bez_bylgarsko_grajdanstvo_zaradi_prisyda_v_sasht

Да сте чували нещо подобно, което се е случило преди доста месеци? Няма как.

БНТ, без да се позовава на “Свободна Европа”, съобщи в 20.20 ч. , на 20-та минута от своята централна за денонощието информационна емисия,  с едно изречение:, което четецът на новините докладва “ днес стана известно…”. Нито дума по същество за скандала и за източника на информацията.

Изводът е: твърденията за някакво американско влияние върху властта, която била предопределила  пропагандния дискурс в най-важната си медия, са силно преувеличени. Точно както в случая с некролога на Марк Твен.

  До българските медии новините за подобна катастрофа по трасето на дружбата с Москва не достигат. Руските приоритети не позволяват да бъдат съобщавани подобни истини. А и на кого да се доверят партньорските служби, на които без съмнение се дължи разкритието на българската държавна тайна за законната процедура по лишаването на един руски измамник от българско гражданство?

Да се отнеме българското гражданство на близък до Путин руски милиардер е нещо повече от това да се прогони някое руско ченге с дипломатически паспорт.

Властта в София не е посмяла да оповести този успех в рамките на евроатлантическата ни евразийска (дез)интерграция. Това е истинската новина със задна дата. 

Тя доказва докъде сме се докарали. Трябваше да се възстанови “Свободна Европа”, за да се намери медия, на която да се доверят партньорските служи, прескачайки партньорската цензура на русофилската повсеместна цензура в България. 

Едва на втория ден от своето завръщане в българската публичност “Свободна Европа” хвърли първия си камък в блатото на руско-българската течна дружба ( очаквайте голямо крякане срещу този факт в блатото на медийния жабурняк). 

Право в десетката  (и не по БТВ ). 

Използвам метафората с камъка, за да избегна думата “бомба”, характерна за бомбастичните заглавия на онези, на които фитилът във връзката им с властта и с Москва е толкова къс, че непрекъснато гърмят с отвличащи вниманието измислени “бомби” в своите медии в Болгария. 

В ivo.bg коментарите са свещени. Стига да има факти за коментиране и да са   поднесени от партньорски ( по подразбиране) медии, на които може да се вярва. https://www.svobodnaevropa.bg/a/29709390.html

Забележка: Редакцията на ivo.bg носи отговорност за коментарите. Авторът им не е разговарял никога с когото и да било относно възстановяването на “Свободна Европа” в България. Позицията на автора е изцяло лична. 

FC0DAA98-0E90-4FA4-BD89-D097E2911A45

7 мнения за “Свободни европейски камъни цопнаха в медийното ни блато”

 1. И долната новина няма да стигне до родните “масмедии”.
  Линкът е към арабски сайт. Имам превод с коментар на съвеЦкий диалект но за да не пострадам, дежа вю, от “приятелски огън” вкратце на български. Внушителни проруски бандформирования и ирански проксита, иде реч за дивизии и от двете страни, са се сбили здравата в Сирия и вече труповете гонят общо стотицата и още не се вижда кога ще приключат. И най-важното, няколко, засега, пленени руски съветници.
  https://www.almodon.com/arabworld/2019/1/22/سهل-الغاب-توسع-الاقتتال-بين-الفرقة-الرابعة-و-الفيلق-الخامس?fbclid=IwAR28SZOaZHVZkVyvlZbFl2rYuS5LQ5jVeD-VGOds9mbN7FvGvrEQozAcbLg

 2. В нашенските масмедии после Раззия, обичат най-паче денгите идващи оттам. Някои само си пазят службата, намират се и искрени полезни идиоти. С три думи-там празно няма. И те, така.

 3. Свободна Европа – Код “Оранжев” за гербо-руската мафия, подарък от САЩ.

 4. Също смущанащ е фактът, че тази информация е свободно достъпна в Уикипедия. За мене е срамно и че разплитането на случая тръгва от … Казахстан. Да, дори Казахстан повдига обвинение срещу Адониев, а България му дава гражданство. На базата на обвинението в Казахстан, който иска съдийствие от Интерпол, информацията стига до САЩ.
  Освен осъден, Адониев е и екстрадиран от САЩ и има забрана за влизане.
  Вероятно българският паспорт е бил начин да пътува в страни, които не биха го допуснали с “такава визитка” в руския му паспорт-

 5. А колко ли се бръкнал като сума за шефовете в ДАБЧ..каква ли е била комисионната на шкембе-войводата агент Иван…все пак милиардер си е разтворил кесията..!!??

 6. Колко ли трябва да се страхува (от самодърВеца в Кремъл) баш-бабаита на България, който за трети мандат се подвизава като премиер на територията България?!? Толкова, че да не посмее да се похвали не само пред обществеността, но и пред конгреса на собствената му банда ГЕРБ тези дни!
  Човекът, който си присвоява всеки принос на някого по тези земи, да не се провикне (!??), че правителството му, е отнело българския паспорт на руски измамник (който самото правителство му е (про)дало!), приближен на дребосъка, яхнал империята на злото в последните 20-ина години!
  Мутърът Борисов не пропуска да лакейничи в руска(та) посока!

 7. За да е ефикасна отнетата натурализация на адониев същата процедура трябва да се приложи и срещу децата и съпругата му, които са също с българско гражданство.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.