Истината за измамата от “Сан Стефано” си пробива път в българската публичност

 

Българската социология е в дълг за опровергаване на една спонсорирана от чуждата враждебност хибридна лъжа, опакована вековно  в целофана на “вечната дружба” .

Сред най разпространените евразийски лъжи във войната срещу европейската ориентация на България е устойчивата манипулация за наличието на 80 на сто русофили сред българите в днешно време. Тя е разновидност на измамата, според която за българската свобода са загинали към 10 пъти повече руснаци от реалното ( при това реалността е такава, че преобладаващо по етнически признак жертвите в онази война на Русия с Турция не са непременно руснаци, а предимно украинци + грузинци, финландци, румънци и т.н.). 

 

Вече една плоча с лъжата за 200 000 загинали за българската свобода руснаци, монтирана в катедралата ( на снимката по-долу), наречена на руския васал на ислямизираните монголи от Златната орда Ал. Невски, тихомълком беше свалена от входа на църквата под натиска на истината, призната дори и от руските историци. Рано или късно и други плочки от това пропагандно домино ще паднат. 

Unknown-1

 

 

 

 

Как се формира и циментира тази пробутвана от чужбина лъжа? 

Тон за фалшивата новинарска песен дава руското посолство в София чрез изявления на представителите на Кремъл в интервюта и изказвания на техния  местен обслужващ персонал. https://www.actualno.com/politics/ruskijat-poslanik-80-ot-bylgarite-sa-rusofili-no-bylgarija-ne-e-trojanski-kon-na-moskva-news_580816.html

Факт:

“…руски сайт писа, че във вените на 12% от българските мъже тече руска кръв, днес онлайн-изданието на Российская газета излиза със заглавие “80 на сто от българите са убедени русофили”. Любовта им към Русия била залегнала в гените. Изданието публикува интервю с Николай Малинов, председател на българското национално движение “Русофили”. https://www.dw.com/bg/българите-русофили-по-природа/a-6315797

Има доказателства за обратното на твърденията, че българите са шарани с ушанки, които се въдят в тинята на руската пропагандна мутрьошка и че гълтат безкритично кюспето на русофилските лъжи.

“Измамата “Сан “Стефано” – книгата, в която авторът на тези редове демонстрира с обилни примери от ( предимно) руски автори  корените на изкуствено създаваното в България преклонение пред имперската добродушност на мракобесната Русия, намира гостоприемен прием не само в домашните, но и в обществените библиотеки. 

В резултат на апостолската дейност на съмишленици, които даряват за обществено ползване книгата, само в Пловдивска област 20 екземпляра от “Измамата “Сан Стефано” са попълнили библиотечния фонд в малки селища. Практически всички селища в околността, които разполагат с библиотеки, са приели с благодарност дарението на спонсорите. Съотношението между радушно посрещналите дарението и съскането по русофилска линия е 19: 1 в полза на българската патриотична кауза,  която поставя под съмнение русофилщината, свидетелства един от участвалите в дарителската кампания.  

Предстои читателите на ivo.bg да научат подробности по темата от източника, т.е. от участниците в дарителската кампания, спонсорирана от родолюбиви българи. 

За илюстрация, че премълчаването на истината за изкуственото създаваното сред българите русофилство се натъква на интелектуална съпротива от страна на достойни българи, припомням последното издание на предаването “Библиотеката” на БНТ от 30 декември 2018 г. 

В последните часове на изтичащата година историкът Георги Ангелов, макар и вече в качеството на гостуващ коментатор, а не на водещ на предаването, успява да фокусира за няколко многозначителни секунди вниманието върху “Измамата “Сан Стефано” като явление през изминалата година.

IMG_0353

 

 

 

Георги Ангелов ( на снимката ) не само откроява “Измамата “Сан Стефано” сред най-важните книги на историческа тема, издадени в България през през 2018 г, изричайки суперлативи за автора и за синтеза на неговата теза. Той апелира ( с книгата в ръка) към зрителите на БНТ да не вярват, когато вървят по улиците с название “Граф Игнатиев” и “Аксаков”, че тези руснаци са искали българската свобода.

IMG_0351

 

 

 

 

  

 

Вижте ( от 23-та минута на видеото) https://www.bnt.bg/bg/a/analiz-na-otminavashchata-literaturna-2018-godina

Това е история с продължение, както ще стане известно във връзка с предстоящия русофилски 3 март, заменил съветофилския 9 септември като национален празник на България.

18 мнения за “Истината за измамата от “Сан Стефано” си пробива път в българската публичност”

 1. Г-н Теодоров с подигравка говореше за величието на България, защото не го осъзнава, не може да го осъзнае. Величието на един народ не е в мнозинството му, нито в обширността на земята му.
  Хора малодушни, отвърнете за момент очите си от дребните си интереси, устремете погледа си в бъдещето, помъчете се да прочетете в мъглявите страници на историята. Хора без вяра и доблест, възвисете духа си над партизанските страсти и погледнете какво става около вас. Преди 30 години по-голямата част от народа диреше поука и възпитание в страниците на псалтира. А днес във всяко село има училище, а София се гордее с величествени храмове на науката.
  ТОВА Е ВЕЛИЧИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
  Преди 30 години единствената печатница в България беше една осакатяла преса, пазена днес в музея, настанена тогава в един самоковски дюкян. А днес плеяда книжовници просвещават народа и духовният живот в своя кипеж.
  ТОВА Е ВЕЛИЧИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
  Преди 30 години овчарите от Софийското поле се събираха на пазар в
  мръсна блатиста паланка. На мястото ѝ възникна град който се разви с бързина, непозната на европейския материк и който краси нашето отечество.
  ТОВА Е ВЕЛИЧИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
  Преди 30 години българинът обездомял, съсипан, отчаян от несполуката на Априлското въстание, мечтаеше само за пощада, спасение. А днес свободен, забогатял, българинът завладя земята си, милее за нея и знае да я брани от покушение.
  ТОВА Е ВЕЛИЧИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
  Преди 30 години българският земеделец влачеше невежеството на средновековният орач и с глад надвиваше надеждите си. Днес земеделието е в пълният си разцвет, дейността кипи, машините завладяват полетата, покоряват безплодието, отечеството богатее и се украшава със съоръжения и с хубавите си плодове.
  ТОВА Е ВЕЛИЧИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
  Преди 30 години нямаше български войник, нямаше българско знаме. Днес една мощна армия, верующа в себе си е щит на отечеството.
  ТОВА Е ВЕЛИЧИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
  Преди 30 години в България живееше едно робско племе за което светът узна по баташките зверства. Днес нашето отечество се населява от един народ енергичен. напредничав който с неимоверни усилия се стреми да се доближи до образованите държави който с гигантски крачки върви към прогреса, всред управлението на приятели и врагове.
  ТОВА Е ВЕЛИЧИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
  И НАЙ-ПОСЛЕ, АКО ВСИЧКО ТОВА Е ЕДНА ХУБАВА МЕЧТА, АКО АЗ СЕ УВЛИЧАМ И СЕ ЛЪЖА, АКО МОЕТО ОТЕЧЕСТВО Е ДОСТОЙНО ДА ВДЪХВА ТАКАВА СИЛНА ЛЮБОВ ЩОТО ДА МИ СЕ ПОМРАЧИ РАЗУМА…
  И ТОВА Е ВЕЛИЧИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
  д-р Никола Генадиев

 2. “Измамата Сан Стефано” не е книгата на годината. Тя е книгата на книгите от 10.10.1989г., та до днес. За утре отново има думата Стопанинът на БЛОГА НИ. Дано да е по-скоро.

 3. Не е по темата.
  Във Венецуела режимът на шофьора на автобус със знаковата фамилия Мадуро бере душа. САЩ, Канада, Бразилия, Перу, Чили, Парагвай, Колумбия,… и последния
  да затвори вратата признаха временния президент Гуайдо. пРезидент Фърчилков и баце могат да нанесат изпреварваш удар в рамките на ЕС и да се присъединят към гореизброените страни. Процесь пошьол и е необратим. Един път да покажем, че дипломацията ни е с един ход пред другите. А дано, ама надали.
  https://offnews.bg/sviat/revoliutcia-sreshtu-maduro-vav-venetcuela-sasht-priznaha-lidera-na-op-696088.html

 4. “Истината …” наистина е като водата – пробива си път дори през невидимите пукнатини на информираното ни информационно общество!
  Но все пак да попитам: Дали авторът на бестселъра не е поне веднъж канен по повод своята творба в някоя от телевизиите на “обединените” ни обеднени патрЕоти?

 5. Das Geschäft mit sogenannten Goldenen Visa floriert. Laut Transparency International vergeben Österreich, Bulgarien, Zypern und Malta gegen Geld Pässe an Nicht-EU-Bürger

 6. И днес, както и преди, ръкопляскания за държавника д-р ГЕНАДИЕВ! Изключителен оратор! По думи на Симеон Радев, веднъж обезоръжени, опонентите са се наслаждавали истински на думите му… Каква силна риторика към русофила Теодоров.

 7. Към Венци Ст. :

  Отговорът колкото кратък, толкова ясен и най-вече логичен: НЕ.
  Пък и с обеднени патриоти и обеднен уран подхождам по един начин: стоя по-далеч от техните облъчвания.

 8. И пак за аферата “полетът на Гагарин в космоса”.
  Този път авторът на статията в поскриптум държи да отбележи. ‘е не изпитва никакви съмнения, че негови

 9. Радвам се от Сърце !!! – и препубликувам веднага
  във всичките си “социални” и несоциални комуникационни канали .

  Шест екземпляра от книгата – Историческо явление за България от последните десетилетия – моята Коледа
  подари на много приятели – българи и чуждестранни – между тях- и европейски Дипломати . Книгата е страхотна ! Благодаря Ви г-н Инджев !

 10. https://www.faktor.bg/bg/articles/dost-zagubim-li-evropeyskiya-sayuz-i-nato-gubim-vsichko

  “ДОСТ – Загубим ли Европейският Съюз и НАТО, губим всичко”

  Достойна позиция!
  Дано нашите приятели десните демократи прочетат това и протегнат десница за общи действия на Евроизборите!

  А не да търсят разни коалиции с Марешки, Валерисимеоновци, Светлювитковци (бригадировци) и тям подобни отровни образувания!
  За справка – вижте последното ключово гласуване на Валери по отношение F-16 – твърдо ПРОТИВ!

 11. “Още преди три години ние изведохме като основен критерий за атлантизъм отношението към съдбата на Украйна и незаконната окупация на Крим. ГЕРБ не издържа този изпит, защото е в съюз с Атака на Волен Сидеров, за която Крим е руска територия.”

  Адмирации, г-н Местан!

 12. Здравейте,
  от къде мога да си купя книгата ?

 13. Когато на паметника пред НС напишат ЦАР ПОРОБИТЕЛ, а на улицата в София вместо Игнатиев..напишат УБИЕЦА НА ЛЕВСКИ…. ще станем независима държава!
  На избори ще гласувам за този който издигне лозунга “140 г руско иго стигат!”

 14. Към Dimitar Petrov:

  Не знам от кое населено място пишете, но в книжарниците на Сиела трябва да я има, а вероятно и в други книжарници. На изложението на книгата в НДК през декември на щанда на Сиела “Измамата “Сан стефано” беше изложена на видно място. Имах приятното преживяване един продавач от издателството да ми благодари ритуално с артистичен поклон със събрани длани като при будистки поздрав ( подтекстът беше, че за работещите в издателството продаденият голям тираж е радостно финансово събитие).
  Ако след няколкото допечатки книгата беше изчерпана, щяха да направят нова и щях да знам.

 15. Към Dimitar Petrov:

  Към Dimitar Petrov:

  Не знам от кое населено място пишете, но в книжарниците на Сиела трябва да я има, а вероятно и в други книжарници. На изложението на книгата в НДК през декември на щанда на Сиела “Измамата “Сан стефано” беше изложена на видно място. Имах приятното преживяване един продавач от издателството да ми благодари ритуално с артистичен поклон със събрани длани като при будистки поздрав ( подтекстът беше, че за работещите в издателството продаденият голям тираж е радостно финансово събитие).
  Ако след няколкото допечатки книгата беше изчерпана, щяха да направят нова и щях да знам.

 16. ПОКЛОН, БУДИТЕЛЮ,Г-Н ИНДЖЕВ! Истината за голямата измама си пробива път! Бавно, но сигурно. Да си жив и здрав, естествено и цялото ти семейство! Специално благодаря и на съблогърите, за ценната информация, която споделят! Да сте живи и здрави!

 17. Намирам идеята за дарение на книгата за изключително полезна и родолюбива инициатива. Самата аз ще даря книги и призовавам и други читатели на г-н Инджев да сторят същото. Зная, че възрастните хора в старческите домове са жадни за нови книги и “Измамата “Сан Стефано” би намерила много нови почитатели. При желание мога да предоставя подробен списък с адреси на читалища и старчески домове.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.