Румънката Кьовеши е потенциален Главен прокурор на ЕС. Лоша новина за “левите” власти в Румъния и за “десните” им колеги в България

Лаура Кьовеши, бивш Главен прокурор на Румъния, има шанс да стане Главен прокурор на ЕС, съобщи румънската секция на “Свободна Европа”, цитирана днес от българската й посестрима. https://www.svobodnaevropa.bg/a/29726140.html

За Лаура Кьовеши не може да се каже, че е илюстрация за библейския цитат, според който никой не е станал пророк в собствената си родина ( по Христос). Защото тя беше вече Главен прокурор на Румъния и с нейната дейност се свърза фактът, че в румънските затвори има министри, които могат да направят самостоятелно правителство. Това не я прави безгрешна светица, но личността й определено генерира и катализира политическото противопоставяне в северната ни съседка. https://www.dw.com/bg/медиатека/тв-на-живо/s-100931

Сега, когато е припозната за потенциален Главен прокурор на ЕС в негласно съревнование с голяма европейска конкуренция, сам по себе си този факт я откроява отново. Голямо признание, чието значение надхвърля националните рамки на родината й. 

В българския контекст открояването на Кьовеши на високо европейско ниво е косвен удар  и върху онези у нас, които буквално бойкотираха нейното посещение в София през март миналата година. Сервилните медии у нас направиха, каквото можаха, да я представят в негативна светлина напълно в духа на очернящата медийната кампания срещу нея в Румъния, водена от близките на управляващите в Букурещ социалдемократи. 

НА СНИМКАТА: Лаура Кьовеши и председателят на ВКС Лозан Панов , две мишени на статуквото в България и Румъния

005-2-360x255

 

 

 

 

 

Нашите и техните управляващи се оказаха близки в своята неприязън по този показател – независимо, че едните се правят там на леви, а тези у нас – на десни.  Нито един български прокурор не се срещна с придобилата международна аура на борец срещу корупцията в Румъния гостенка. 

При вероятност едно към пет Кьовеши може и да не стане Главен прокурор на ЕС, който има наднационални правомощия и може да постановява арести във всяка от страните в съюза. Но самата мисъл за подобна вероятност вероятно е много неприятна новина за нашия опозиционно-управляващ тандем, от чиито редици се чуха не веднъж злоради оценки за “надценяването” на румънския модел в борбата срещу корупцията.

Ако има нещо, от което нашият премиер се бои най-много през 10 годишното си властване, прекъснато само веднъж и само за малко през 2013 – 2014 г., ( освен от руски наказания и местни протести срещу него), това е независимо разследване на делата му извън България. Макар рядко, в българското медийно пространство се промъкват сведения за неговите страхове да не попадне под ударите на американския закон “Магнитски”. Сега и Кьовеши ( му ) се задава на европейския хоризонт…

Очевидци, на които ivo.bg има доверие, твърдят, че истинската причина премиерът Борисов да търси за чести контакти с израелския премиер Бенямин Нетаняху ( през юни и септември миналата година той на два пъти посети Тел Авив) , е желанието му чрез него да изпрати послание до Вашингтон именно във връзка с опасността да бъде разследван някой ден по този безкомпромисен закон.  

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: https://frognews.bg/politika/istinata-poseshtenieto-ekaterina-zaharieva-sasht-roliata-zetia-tramp.html

10 мнения за “Румънката Кьовеши е потенциален Главен прокурор на ЕС. Лоша новина за “левите” власти в Румъния и за “десните” им колеги в България”

 1. Толкова рядко са хубавите новини,че съобщената тук има двоен дикиш( тур.) ефект за мене,а вероятно и за мнозина.Ха ,дано да се случи!

 2. Присъединявам се към инж. Лазар Маджаров
  Освен това да не забравяме, че “биволите” Асен Йорданов и Петър Чолаков сигнализираха надлежно и лихтенщайнската прокуратура за КОЙто си требе. А и така изпълненото с (напразни) надежди пътуване на баце до края на януари т.г. отвъд голямата вода нещо се оттече.
  Надеждата за неизбежният ден на възмездието умира последна.
  Много мина, мъничко остана!

 3. Re: последния параграф. Боко e готов на всичко да опази свидна кожа. Ако никой не гледаше, като нищо Боко да прецапа през лехата на UN, и да признае Йерусалим за столица. Това беше тест за него, ама пусто, от все страни очи. Хаджи Боко може да продължи диалогичния туризъм в името на намагнитскизираната кожа, но един небезизвестен вожд беше казал така: “Никому на слово, товарищи, верить нельзя…”

 4. Дано да се случи това и бъде избрана,тъй като както вървят нещата чл 1 ни е кърпа вързан.

 5. Всички в Европа и САЩ имат достатъчно доказателства, ТВЪРДИ доказателства , за прилагането на Глобалният Акт-Магнитски, както и на европейският му аналог!
  И след като Кьовеши стане ГЛАВЕН прокурор на Европа, трябва да се захване и с БАНДИТската власть както в Румъния , а още повече и в НРБ, започвайки с МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА , както и с бандитските си “колегите” вишинската ЦАЦАратура ,които са “избрани” от бокоТИКВАТА, а същото важи за бандитските му шайки от КОНПИр и НАП.
  И може би най-разследваната шайка в ЕС няма да е тази в Румъния, а тази в бандитустана НРБ, защото в Румъния поне имат действаще прокуратура, докато в путлеристкият бандитустан НРБ няма дори това. Тук ЦАЦАратурата е на пряко подчинение на чекистката “прокуратура” и на неговият генпрокурор Чайка, като преди една година цацаров даже му направи цяло държавно посещение, и подписа васални задължения към него и Путлер.
  Така че е най-добре Кьовеши да започне първо с милЮционерският бандитустан НРБ, а освен това Кьовеши трябва да помогне на своите американски колеги за по-бързото прилагане на Глобалният Акт-Магнитски срещу НРБ, срещу бокоТИКВАТА и неговите “избранници” – цацаров и пееФски , които ограбиха КТБ.
  Все пак срещу никоя друга държава в ЕС няма разследване по Магнитски. И ,както се вижда и тук сме първи. За сметка на това НРБ е ПОСЛЕДНА във ВСИЧКИ класации, и по доходи, и по свобода на словото , последни сме и по КРИВОсъдието ,което все още не отговаря ,дори, на елементарните ПРЕДВАРИТЕЛНИ условия за членството в ЕС , въпреки че вече от 13 години бандитската милЮционерска власть в НРБ “усвоява” ЕВРОфодовете и ЕВРОсубсидиите, без да реформира нито ЦАЦАратурата, нито милЮционерските “чантаджии”, нито ченгесарските “служби”, които са на директно подчинение на КГБ и на сарайско-библиотекарският му клониниг.НЯма “реформа” и на социалистическите БНБ, НАП, КФН, КБН, и заради това има разследване за фалирането на КТБ в САЩ по Магнитски.
  Т.е. единствената “държава” в Европа ,която се разследва е ба(л)кянтуристическият бандитустан , начело с сикаджийският МУТРОмилЮционеропитек-бокоТИКВАТА!
  Изводите нека всеки си ги прави сам!
  Това важи най-вече за платените “гласоподаватели” на Герб и БСП. Защото няма нужда да гласуват нито за МУТРОмилЮционеропитека-бокоТИКВАТА, нито за “лявата” ниновна. Защото и двамата им “вождове” са директно ЗАВИСИМИ от техният ПОРЦИОНнен началник- доган.
  За това нека “гласуват” директно за доган и ДПС!
  Защото ако гласуват за бокоТИКВАТА или пък за Ниновна, пак получават – доган!
  “Гласуваш” за ТИКВАТА и ниновна – получаваш – доган. Получаваш – ТЕЦ-Варна , получаваш Булгартабак и КТБ!

 6. П.П. И последното допълнение – Гласуваш за бокоТИКВАТА и ниновна – получаваш Магнитски и Кьовеши!……..

 7. Изборът на Лаура Кьовеши за Главен прокурор на ЕС ще се превърне в един прекрасен ден за европейската демокрация!
  От което искрено се надявам да “намаже” и България, кагато тя започне да разследва мутрите от бандата ГЕРБ/БСП = БКП!

 8. А на мЪдуро (във Венецуела) му огкъснаха .АШАЦИТЕ 8-:) , което също e добра новина за истинските демократи!

 9. Бившата прокурорка Т.Дончева дава интервю на Тв+ и Дремджиев:
  https://www.youtube.com/watch?v=5txX8J9IDsc
  Особено внимание Т.Дончева отделя и на поведението на пРезидента, между 12.30 и 15.00 мин..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.