Хубава Елена, ама българска

Присъни ми се…

Троянската война, предизвикана от похищаването на Елена на един либийски танкер в Азовско море завършва с победа на (за)дунайците. Ручаме им даровете и гризем тояга им в очакване на големия им морков.  

Ага-мемнон наблюдава от  минарето на сараите си как Троянския кон цвили на  руски в задния му двор и хвърля къчове като магаре на ДОСТ. Мирмидонските казаци настъпват ( мотиката) и зоват ” аванти” като в дублиран по съветско време филм за Спартак. Аванта не се вижда от нийде.

Хилавият Ахил вече се чуди дали да не ме събуди.

Отчаяният главнокомандващ  натиска копи пейст, но му налита копието на Ахил. Командващият командва “мене лай”. Въпрос на Пари(с). Стрелата му намира ахилесовата пета колона. 

Руква ален газ. Еней отстъпва с мигрантската вълна от подпаления Турски поток край останките от Ефес под присмеха на троянските националисти, скандиращи “турчин с фес”. По пътя си прегазва България. Не му харесва в Харманли и мигрира в Италия. С разрешение на Третия Рим основава заедно със Салвини Четвъртия Рим. После суче от нощните вълчици на Путин заедно с един ром и един Ромул. А местните го окуражават галено на чист (ет)руски “молодец, сука!”.

Събудих се изпутин, но щастлив от разсичането на горбиевия възел на късната перестройка в ранната неделна утрин. Сънувал съм един съботен конгрес. Ужасен стрес. Не ми било троянска война, а преторианска вуйна в партията на париите презрели, нивгаш не видели в едно да вият всички кукундели. 

Хубава Елена, ама българска. Или ада? 

“На крак, о партии презрени…” затананиках си кротко и записах горните видения за поука на бъдните поколения какво не бива да (им) се случва дори и на сън. 

 

19 мнения за “Хубава Елена, ама българска”

 1. Хубава Елена? Дори иронията не помага. Тази злобна женица така и не я видях с нормално лице на снимка. Като се появи на монитора…. рибките ми в аквариума панически са блъскат в дъното и се заравят в пясъка! Те дори се плашат и крият!

 2. Хубава, хубава, колко да е “хубава”… 😉
  Сега й е гадно като я отстреля про-кура-тура-та!
  А когато нейните дружки гласуваха ПРОТИВ реформите в съдебната власт що не рИва??
  И когато нейните дружки гласуваха ЗА сегашния ВСС пак не рИва!!
  Ай’ сиктир!

 3. В България няма партии, има кланове на БКП.

 4. Това не и пречи да живее в затворения руски комплекс/на ГРУ/в Красно село-между улиците Ястребец и Дойран.Българска депутатка,ти да видиш.

 5. Чудесно е когато от сериозните неща съумееш да сътвориш весело развлекателно-поучително четиво.
  Браво!!

 6. Мда, в задАнайската губерния НРБ ,вчера, се проведе поредното сборище на задАнайските (т)РУБЛЯнци от БКП. Техният альфа-гасудар Путлер е подготвил поредният си данайски “дар” за своите задАнайски (т)РУБЛЯнци. Путлер е разговарял и със своят задАнайски васаль – ТРУБлянският ба(л)кянтурист – МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, и двамата са обсъждали доставянето на ТРУБлянския кон , “подарен” от Путлер за неговите задАнайски (т)РУБЛЯнци.
  В задАнайската губерния винаги се радват на ТРУБлянските коне и на (т)РУБЛЯнските лошади на своят “върховен” гасударь…………….
  Даже Путлер няма нужда да крие своите чекисти ,от ГРУх и КГБ, “скрити” във МУТРьОшковите си “дарове” за (т)РУБЛЯнската си колония – НРБ, защото самите ТРУБлянци сами се предлагат за “статисти”,които се “крият” във вътрешността на ТРУБлянската МУТРьОшка, “поДАРена” ИМ от техният чекистки гасударь ….
  Дори и задАнйската (т)РУБЛЯнската Елена се “крие” в (т)РУБЛЯнската лошадь на собственият си гасударь……

 7. Феноменално!
  Респект!
  Ботевата фейлетонистика ряпа да яде!

 8. Ех Инджев, Инджев, Какво направи? Как да се събирам, като се пръснах от смех?!? А ми казват,че смехът бил здраве!

 9. Отлично,Превъзходно написано!

 10. Не останаха суперлативи, затова от мен: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 11. Към ПАВЕЛ ТИНКОВ:
  “Ботевата фейлетонистика ряпа да яде!”
  Вместо да изпишете вежди, изваждате очи.

 12. Браво
  Звучи ми ала Тери Пратчет, само дето няма нито един положителен персонаж, освен автора разбира се.
  Благодаря за чудесната сатира.

 13. Велико, г-н Инджев!!!
  За пореден път: CHAPEAU!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.