Ще полетят ли пак заедно Румен Радев и Елена Йончева на борда на нов политически проект?

Румен Радев се отчете вчера в Гербовата зала, която би трябвало да се нарича Герберова, ако е истина, че той стана президент с благоволението на Бойко Борисов в името на плурализма. Макар и възмутен от критиките му, самият Борисов му отговори днес, но не повтори повече знаменитото си твърдение, че е подарил победата на Радев понеже не искал ГЕРБ да имат цялата власт в ръцете си.

Ако греша, съм готов да се поправя, но ми се струва, че есенцията в речта на Румен Радев беше да обоснове защо се налага да има нов политически проект в България. Направи го за първи път и даде заявка да го подкрепи. Което вече не е спекулация по темата дали генералът от резерва търси резервна писта за политическа реализация на своите амбиции. Досега се смяташе, че просто помага с каквото може в компенсирането на опозиционната недостатъчност в страната.

Случайно или не съвсем, изявата на Радев съвпадна по време с конгреса на БСП. А събитието на конгреса бяха аплодисментите за безпартийната Елен Йончева. Получава се интересно преплитане: новината от речта на президента е склонността му да се набърка пряко в политическото инженерство, а новината от върха на камбанарията на БСП беше, че партията си има нова камбана и тя също е “просто” помагач на зациклилата на едно място бесепарска каруца. Радев и Йончева се впрягат заедно да я вадят от опозиционната кал, само че Радев допуска и вариант това да стане с помощно средство, наречено от него изрично “нов” политически проект. 

 

Нека припомня, че самият Радев беше чисто нов политически проект , а Елена Йончева му помагаше в президентското прохождане. Докато не се разведоха скоропостижно по начин, който остави съмнение дали е било точно скарване или разпределение на силите ( им) в зададената от Москва траектория.

Не се (беш)е родил още онзи, който да замени БСП с нещо подобно в богатото на леви кръвни телца българско публично пространство. Най-близко до успеха беше “Атака” , когато нахлу през 2005 г. от нищото в парламентарния живот с цели 8 на сто гласове, а вождът й Сидеров мереше мускулчета със самия Първанов за президент година по-късно. Едното фанатично русофилство и езика на омразата към турци, роми и “еврогейската демокрация” стигнаха само да се издялка кафява патерица за червените, но не й да ги измести от собствения терен. А от пребиваването си властта патерицата съвсем изтъня.

Дали Радев ще успее на попрището на дублирането на БСП, на което всички останали се провалиха? Което не знам, не знам. Но че в лично качество се позиционира в тази ниша, вече няма съмнение. Остава да се “вземат” с Елена Йончева по безпартийна линия и да полетят към нов политически проект в името на споменатата в речта на Радев модернизация, но не на България, а  на левия популизъм. За десния да не се грижат. Там техният Бойко не дава признаци да се пусне от хорото. 

 

10 мнения за “Ще полетят ли пак заедно Румен Радев и Елена Йончева на борда на нов политически проект?”

 1. Вчера отново се видя, че задунайската колония НРБ е на директно чекистко-мафиотско подчинение на чекистката мафия на на альфа-сАбаката Путлер.
  Отново видяхме бутафорното и фасадното “противопоствяне” на двата “конкуриращи” се “генеральски” клонинга на решетников. От едната страна е ()резидентският “генераль”-фатмакмаршаль , а от другата е милЮционерският “генераль”-бокоТИКВАТА!
  И,както се видя, във вчерашната “реч” на решетниковият ()резиденть , основната тема беше ОТНОВО защитата на путлеристките интереси в колонията НРБ, като основни акценти отново бяха “ГОЛЕМИТЕ” “енергийни” “проекти” , и….. и изборът на Ф-16 за БНА.
  ЕТО това е основното ,което вчера ни каза ,за пореден път, “генераль”фатмакмаршаль!
  Въпреки че в НРБ НЯМА нужда от НИКАКВИ путлеристки “енергийни””проекти”. Нито НРБ има и нужните 30 милиарда за “дострояването” на беленският гьоль, нито има още над 15-20 милиарда за лихвите по ЗАЕМИТЕ за “дострояването” на беленският гьоль, или общо само за беленският гьоль и заемите за него ще трябват над 50 милиарда за следващите 3040 години. Но,…. но освен тези 50 миларда ще са необходими и по над 1 милиард , ВСЯКА година, за оперативни разходи и поддръжка, или още 30-40 миларда , за 30-40 години. А ще трябват още милиарди за “модернизациите” и “ремонтите” на беленският гьоль, за следващите 50-60 години.
  Или само за “дострояването”, “поддръжката” и “модернизациите” ще са необходими над 100(СТО!!!) миларда, през следващите 50 години.
  Но, за ядрените централи трябват и ядрени хранилища ,които ще струват още няколко десетки милиарди , и за ежегодната им “поддръжка” -също!
  Отделно няколко милиарда ще отидат и за “преработката” на отработеното ядрено гориво в путлерският рай(Х).
  Или за беленският гьоль ще е са необходими над 150 милиарда през следващите 50-60 години.
  Тук не са включени и десетките милиарди за “извеждането” от експлоатацията , след спирането на беленският гьоль! И за хранилищата за ядрените му отпадъци , през следващите няколко хиляди години!
  За това , аз предлагам , ядрените отпадъци да се съхраняват в ()резиденството и министерски съвет, на Дондуковь1, и на Дондуковь2, през следващите поне хиляда години, за да се “топлят” , БЕЗплатно от тях! Така ще се спестят ,поне, разходите за хранилището за ядрените ОТПАДЪЦИ, от беленският им гьол!
  Както казахме беленският гьоль, ще струва над 200 милиарда ,за следващите 50-60 години, и нека всеки си изчисли КОЛКО трябва да струва произведеният от електроенергия, за да се “изплати” беленският гьоль. Вероятно трябва да получава по над 4 милиарда “приходи” за 50 години, за да не е ,поне, на “загуба”, и БЕЗ никаква “печалба”, за 50 години !!!
  Освен ОГРОМНИТЕ парични ресурси , беленският гьоль ще МОНОполизира произодството на еленергия в НРБ, като заедно с АЕЦ-Козлодуй , ядрената енергия ще е над 70% от цялото производство в НРБ, което никога и никъде не правено, и дори във Франция делът на ядрените централи е все по-малък. Изобщо делът на ядрените централи намалява във световен мащаб, но в НРБ ще си имаме ТОТАЛен ядрен МОНОполизъм. Без увеличаването на ВЕИ и газовите ТЕЦ……
  Отново ще сме ЕДИНСТВЕНИТЕ в света!
  А пък другият “голям” “енергиен” “проект”, за който спомена вчера ()резидента беше Южен поток.
  И за неговото строителство ще отидат 3 миларда, БЕЗ ДДС. А с ДДС са близо 4 милиарда. Отделно ФАЛИРАЛИТЕ БЕХ и НЕК ще трябва да вземат държавно гарантиран заем и за Южен поток, прибавен към заемите за беленският гьоль.
  Или за Южен поток ще трябват над 5 милиарда за земите и лихвите , за следващите 15-20 години. Отделно ще трябват и над 6 милиарда за поддръжката и оперативните разходи, за 20 години.
  Т.е. над 10 милиарда ще отидат и за Южен поток за 20 години, или ще трябват ЕЖЕГОДНИ “приходи” по над 500 милиона , ВСЯКА година, за да няма “загуби”, поне, БЕЗ никаква “печалба”!!!
  А няма как да има такива “приходи” , след като току-що Газпром и задунайският му клон-Булгаргаз ПРОВАЛИХА “търга” за капацитет на Южен поток. Това показва ,че Южен поток няма да се изплати НИКОГА, защото ГАзпром и Булгаргаз не искат да си плащат по 500 милиона “такси” всяка година, за техният си Южен поток, и загубите ще са пак за сметка на НРБ.
  В същото време ЕК задължи Газпром да договори с НРБ нови цени за природният газ, нови такси за транзит!!!
  Но вместо това путлеристкият васал-МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА не проведе никакви преговори и се съгласи на подаянията от Газпром, и без да иска никакви КОМПЕНСАЦИИ за 2 милиарда, заради високите цени на газа през последните 10 години.
  Нито нови цени , нито компенсации.
  И вместо това МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА , заедно със съгласиети и на решетниковият ()резидентз “опростиха” още 2 милиарда НЕустойки , заради прекъсването на трранзита на газ през Украйна за следващите 10 години!
  Или само от липсата на нови договори за ТРАНЗИТ , нови цени на газ, компенсации за транзита през Украйна, икомпенсации за високите цени през последните 10 години, НРБ е загубила заради това още над 5 миларда! Без да включваме и над 10 милиарда ЗАГУБИ от построяването на Южен поток.
  Ето това са “ГОЛЕМИТЕ” “енергийни””проекти” , за които проговори пак “генераль”-фатмакмаршаль , вчера! За него стотиците МИЛИАРДИ
  загуби са “големи проекти”?!?!?!!?!?
  Но след като е монтиран от путлериската пета колона , той НЕ може да защитава националните и икономическите интереси на задунайската колония НРБ,- НЕ! Той ще зашитава само ограбването от неговите путлеристки начальници и гасудари!
  Заедно, и с “подкрепата” на другият “генераль” -МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА!
  Заедно и със “партийната” му секретарка – “левият джендър” -ниновна, чийто мъж е във Лукойл-бургас!
  И след като ()резидента,ниновна и МУТРОмилЮционеропитекът-бокоТИКВАТА искат да строят напълно НЕнужните “големи проекти” на Путлер , то нека си ги строят за СОБСТВЕНА сметка и да пИчелят от тях. Нека вложат по 4-5 милиарда лични средства ,всяка година , през следващите 50 години, в беленският гьоль и Южен поток, и да “печелят” след това!
  НЕка си “скалдират” ядрени отпадъци в личните си имения и да се “топлят” БЕЗплатно от тях!
  П.П. Вчера ()резидента се изказа и за Ф-16?!?!!? Пак!
  Трябва само да му се припомни,че той беше МОНТИРАН за начальник във ВВС , и след като за 20 години НЕ е купил нови самолети, то сега, след като е в “запаса” той има НАЙ-малкото “право”, от всички други в НРБ, да говори за новите самолети. НЕ и след като 20 години е бил начело на ВВС!
  Няма “независими самолети” , НЕзависими са само пилотите ,техниците и “генералите” ,които ги пилотират! От тях зависи и “независимостта” на самите самолети!

 2. Ако “мъдрият” български гласоподавател подкрепи следващия политически проект на БСП – Москва ще гризе дървото още четири години ! Но и истинската опозиция трябва да се престраши и издигне нови лица като алтернатива ! Пътят към промяната минава през Народното събрание .

 3. Това “нов политически проект” е нещо като нищо на света. От 2001г. насам у нас НПП се пръква на всеки кръгъл час- от ляво, че и от дясно; да не ги изреждам. Получи се като краставицата на Мирча Кришан, повтаряй мантрата до припадък с наивното очакване другите да не забележат колко Човеко е неподготвен за каквото и да е. Повечето НПП се оказаха кухи кратуни, намират се и тежички тикви, обаче всички без изключение се вместяват в графа “криви краставици”. Да изброявам ли НПП от европейски и световен мащаб? Само за САЩ да спомена и няма нужда да притурям Италия, Полша, Унгария, Германия, а защо не и Франция. Прави впечатление, че в анонсите всеки месия поставя ударението върху “нов”, все едно че рекламира Космодиск. Прилагателното “политически” деликатно се замита под килима по простата причина, че там политики няма, не се и предлагат. Пълнежът е от лобистки попълзновения и корупционни очаквания, но не и от общополезни, в смисъла на древногръцкото демократично понятие идеи и намерения. В тази връзка изобщо не се главоболя с НПП на Летателния, защото от сега го виждам къде ще се приземи и окончателно приключи- при Жорж Ганчев, Я.Янев, Бареков, Бай Сакса, АБВ-то, разни Воли и Патреоти на повече от три ракии. Може би и при дясното обединение за жалост, защото и тия се обявиха за “нов политически проект”. С всички законови последици от това.

 4. Пет пари не давам за новият политпроект на пРЕЗИДЕНТА Фърчилков. Лицето Жельо Митев Желев имаше одобрение в битноста му на Президент 81%. ПАПКА ГОЦЕ и той тъдява. И какво стана. След като се прекара и бе разгромен на първичните кандидат-президентски избори на опозицията през пролетта на 1996г. ЖЖ си направи партийка която на предсрочните парламентарни избори април 1997г. спечели фамозните …13 000 гласа.
  Къде е днес спретнато по вертикала АБВ. На бунището на историята.
  Няма две без три. Тандемът рр-ей е обречен. Надежда всяка оставете.

 5. П.П.П. Да добавя ,че вчера т.нар. “генераль”фатмакмаршаль директно показа ,че ВИНАГИ е бил “партийноЗАВИСИМ”, след като каза че ще “подкрепи” ТОЧНО определен “партиен проект”. С това решетниковият ()резидент показа ,че не е партийноНЕзависим , и е ()резиденть само на СОБСТВЕНИТЕ си “партийци”, а не е ()резиденть на ВСИЧКИ български граждани. И даже не може да уволни своят “партиец”-ива христав, който няма достъп до секретна информация, почти същото важи и за пловдивският милЮционер ,който му е съветник!
  И ,за да се разграничи от ВСЯКАКВИ “партийни” ОБВЪРЗАНОСТИ, т.нар. ()резиденть ТРЯБВА да ПОСОЧИ и кои други ПАРТИИ би подкрепил, защото той НЯМА право да си прави собствени лични КАЗИОННИ “партийни проекти”, които да си “подкрепя”. Това ще е причина за искането на неговият ИМПИЙЧМЪНТь!!!
  -Нека си подаде ОСТАВКАТА и тогава да си прави каквито си иска “партийки”…, заедно със своят “партиен” “опонент” – МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и неговият физкультурен миЛюционерски “шамань” – цвъкиУМНОТО……….

 6. Радев ми е неприятен още от първият ден,не обичам лъжци на дребно.Лошото е,че има известна популярност,която за щастие започна да се топи.без да мислим даже новия проект ще е поредното разклонение на столетницата.Този човек и съветниците му нямат потенциал за нещо ново,а са и партийно обременени.Жалко е,че ще тъпчем пак на място

 7. Червената мафия вярна на тоталитарното си наследство и рефлекси се опитва да държи всички силни карти, а на останалите да раздаде седмаци и осмаци. В момента по същество контролирва всички парламентарно представени партии. Боричкането между тях е просто театро – кой къде ще се ситуира върху кокала. Проблемът е, че електората разбра какви шмекери си е избрал и рейтингът им започна да спихва, а това създава ниша за нов играч. Точно тази ниша се опитват да запълнят сега преди да се е появило нещо читаво в политическото пространство. Не че има вероятност нещо читаво да се появи в българската политика, но другарите не искат да оставят нищо на случайността. Пусти тоталитарни рефлекси.

  В интерес на истината, добре отиграха номера с “независимия” че и “натовски” генерал Румен (та чак червен) Радев. Що шарани му накълваха. Що да не го метнат отново в избирателното блато с подсилваща блесна Йончева.

  Имам усещането, че се готви и още един политически “проект”. Ей така – за още по сигурно. Скоро ще изплува и той.

 8. Хм, лайномет РРадев може да вземе властта само на върха на щиковете на “зелените човечета” , окупирали Черноморието ни и българските им другарчета! Помнете Крим!

 9. Едно време, генералите бяха генерали, политиците уважаваха народа си, поповете го обичаха и му помагаха. Едно време!
  Днес поповете са служители на Христос но не били негови ученици… Политиците и те били служители но на народа, обаче зад гърба му, работят за себе си и за този, който им е купил поста. Генералите пък видяха, че няма сметка да пазят родината си и станаха бизнесмени и политици, за да я продадат на сметка. Юнаци. А дядовците ви ако се върнат ще ви разстрелят като бесни кучета. Дали изобщо се сещате за тях нещастници!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.