Генерала се гаври с генералите у нас

И най-големите противници на НАТО трябва да признаят, че българското членство в тази международна организация ни пази ако не от външни врагове, то от вътрешни кандидати за военни преврати. Това се видя в контекста на “ексцентричното” изявление на премира Борисов, според когото Генералният щаб си купувал досега самолети с цел да избяга в случай на война. Само той, Бойко Първи, си приписва куража да си напазарува бойни машини, за да се бие с враговете, а не да бяга. 

Unknown-1

 

 

 

 

 

Подобна закачка с военните би могла да струва летално в предкомунистическото минало  на България на всяка “цивилна гарга”, но тя днес спокойно се перчи с бутафорните си генералски лампази от резерва на милицията. Генерала няма проблем да се гаври с нещото, което другаде по света се нарича “чест на пагона”.  

Както съм споменавал, една госпожа, която помни царското време ( истинското, а не монархосоциалистическото от началото на това хилядолетие), ме спря веднъж на улицата с въпрос дали знам кои са били най-ухажваните хора в онова царско общество. “Военните, разбира се”, изпревари ме тя и допълни, че днес това се отнася за журналистите.

Информацията за военните, с които българския политически елит е внимавал да не се подиграва, не подлежи на опровергаване. Но за журналистите като обект на политическо ухажване в най, най-новата ни история от най-последните години бих поспорил. Остаряла е. Защото ухажването на журналистите приключи с брак по сметка и сега верните съпруги на властта и пар(ти)ите, си стоят вкъщи и готвят блудкави манджи по заръка на главата(ря) на семейството. Не всички са такива смирени домакини, но тенденцията е толкова изявена, че обобщението не е далеч от своите основания. 

Не че няма сръдни в този патриархален съюз. Случват се, но брачните партньори не си изнасят кирливите ризи. Политиците лицемерничат пред хората, че онова, което не е за пред тях всъщност не се случва. А пък журналистите от кухнята им може и да плюят понякога тайно в манджата, която сервират на господарите си, но като стане дума за традиционните роли в семейството се придържат към наложеното им приличие. Изпълняват покорно каквото им се нареди. Другото би било “джендърство” по мерките на модерния ляв консерватизъм от десен тип, който се отличава с центризъм при вглеждането в пъпа си. 

Хората, както условно можем на наречем зяпачите, злословят по адрес и на едните, и на другите. За честта на нагона. Онзи, който движи прогреса в името на оцеляването.

Да живее НАТО, нашият пазител от нас! Ако НАТО не беше у нас и ние в НАТО, да се бяхме изпотрепали досега. 

6 мнения за “Генерала се гаври с генералите у нас”

 1. Още една перла в колието на сатирата “Политическа зима” /по ИНДЖЕВ/!
  Шапо!

 2. Те , нашите “генераля” (съвременните имам в предвид) , нещо много са закъсали от към уважение , за “ухажване”…..и дума да не става…Пък, нямаше да е лошо , малко да и се “поразредиме” , викам аз.

 3. Потвърждавам цитата на госпожата от статията. Баща ми се вбесяваше га види офицер от БНА. Обикновено нисък и с шкембе. Никога не пропускаше да ми припомни как е било в пловдивският гарнизон преди 9.9.:”Сине, в областта имаше един полковник и двама-трима майори. Всичките опънати кат струна.”
  Дали беше случайност, че актьорът Стефан Илиев беше предпочитан за ролята на царски офицер. Великолепно телосложение, мъжко излъчване, добре подставен глас.

 4. Без да съм фен на ББойко…. но от година пиша, че всичко което е купено до сега от 90-та година не е оръжие!!! Транспортни самолети Спартан, хеликоптери без никакво въоръжение ставащи само за спасителни операции, и прословутия, мечтан от БСП Грипен без никакво въоръжение!!! Платили сме млрд+ на Русия но само за ремонт на техника ,без да купим нищо ставащо за стрелба!
  Затова реват червените зарази, Ф-ката е боен, въоръжен самолет!

 5. Това е поредната тъпня и поредното НЕграмотно бълнуване на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА , защото той е “вождь” на НРБ още от 2009г., и до сега не е купил дори един патрон за БНА. Станишев и Кобурга поне купиха няколко транспорни самолета и хеликоптера, и то само за 2-3 години.
  Като транспортните самолети Спартан са разработени с директното участие на корпорацията Локхийд ,които произвеждат изтребителите Ф-16!!!!!
  МитромилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА не само не е купил дори едно детско хвърчило за ВВС, но дори и не даваше достатъчно пари за резервните части, и за горивото на малкото самолети на БНА , през полседните 10 години. И заради това българските пилоти не можеха да летят дори минималните летателни часове , които се изискват , за да имат дори минимална летателна подготовка, под минимума!
  И след като МИТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е на постоянни “екзотични” пУтешествия , той има най-малкото “право” да говори за “бягствата” със самолети. Той постоянно лети , извън НРБ, но от това няма никаква “полза”. НЯма никакви резИлтати нито от посещенията на Брюксел, нито на САЩ.
  Според БНБ, чуждестранните инвеститори се ИЗПАРЯВАТ безследно от НРБ, демографският прираст е СПАДНАЛ с над 25% за една година, освен това НРБ е паднала с близо 10 места в корупционната “класация”, само за последната една година. В добавка МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА повиши ПРЕДизборно инфлацията с над 30% , за да има за ОГРОМНИТЕ ПРЕДизборни ПОРЦИИ за ЛОБИстките му ОБРЪЧи, и
  “заплатите” от над 13 милиарда за РАЗПЛУТАТА му калинковоКРАСНОкожа бюрокраДция!
  Всичко това показва,че МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и неговите СУДЖУКови “партийци”, през трите му “мандата”, са давали стотици милиарди от ЕВРОфондовете и “ИЗЛИШЪЦИТЕ” , само……САМО за СУДЖУКовото “превъоръжаване” на ба(л)кянтустанЪТ-НРБ и БНА….

 6. Илиян Василев

  Не забравяйте общата картина. Както и предположих, вдигнаха правителството на “ура” във връзка с Ф-16. Цялата армия от петоколонници е мобилизирана – като се започне от Радев, Първанов, Петков, Йончева /кой мислите, че и осигурява сигурността зад граница в рисковите зони?/, през Галъп. За това не се палете – изчакайте сделката и като се сключи, тогава вярвайте на Нинова и Радев, че са искрено загрижени за новото на корупцията, за дефицитите в бг демокрацията и т.н.
  Тъй като не могат фронтално да атакуват сделката – защото ще им лъснат кремълските връзки,
  атакуват “вокруг, да около”
  Сори, прекалено добре познавам схемата и няма да стане, да подкрепям момичето със сребърната лъжица в уста в битка, в която и тя знае много добре, че няма да бъде обвинена от прокуратурата, за да обслужи по-големите интереси – свалянето на правителството и сделката с Ф-16
  Имам достатъчно информация за да зная, как Йончева влиза в журналистиката, кои сили стоят зад това, как се финансира.
  Нивото на антикорупционната борба у нас, което се извършва от различни граждански структури, е далеч над демонстрираното от нея.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.