Самодървеца и Мадуро в потурите ни

Колкото повече наши съюзнически държави признават Хуан Гуайдо за президент на Венецуела, толкова повече започвам да се досещам защо България не бърза.

Досетихте ли се и вие? Не, не познахте ако сте си помислили, че е заради подкрепата за др. Мадуро от страна на др. Марешки и другарите от БКП, заявили твърдо привързаността си към “твърдия социалистически юмрук “ ( имаше такъв израз в декларация на БКП). 

Не е виновна и “опозицията” заради твърдото ядро на избирателите на БСП, притихнали по навик в очакване на инструкции кога да се възмущават, объркани от факта, че засега само недолюбвания в ръководството на партията евродепутат Пирински публично е подкрепил Мадуро с гласа си в Европарламента. 

А може би в партийната централа на Позитано имат информация на ухо по дипломатически канали от партньорски началници, че Мадуро няма да го бъде. Поради което на българските другари е наредено да стоят в окопите и да не си хабят патроните за един жив политически труп. И без това ще мре, поне да не показват, че пак са на губещата страна. Пък и ще могат  да твърдят един ден, че (поне) веднъж не са налучкали изпреварващо какво мисли Москва.

Нещо много по-твърдо предизвиква мекушавостта на домораслия ни геополитик Борисов, за какъвто беше обявен от неговите ласкатели тук в ролята му на балкански активист за мир – не само в западната част на полуострова, но и поради особеното му миролюбие спрямо руските военни провокации в Черноморския регион, вкл. срещу българското въздушно пространство. За тези провокации вече няма кой да ни уведоми след като си имаме втора година президент, различен от Росен Плевнелиев в това отношение.

От президента Радев, публично изобличен като проекция на Решетников, руския проектант в изграждането на мрежа за влияние на Москва у нас, не можем да очакваме волности. Все пак човекът е военен от кариерата. Свикнал е да изпълнява заповеди. Когато му кажат да мълчи, си трае. И обратното, когато му кажат да си трае, направо си мълчи. Виж, когато му наредят да се възмущава, няма равен в иначе равното си говорене да достигне висоти в четенето на подготвения му за целта текст. 

Това е история с продължение. В нея Венецуела и отношението към този Буратиноамерикански казус е само лакмус за номерата, които ни въртят дърводелците от работилницата на самодървеца от Кремъл. 

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА В РАЗВИТИЕ: https://www.faktor.bg/bg/articles/radev-svali-maskata-ofitsialno-brani-diktatora-maduro

9 мнения за “Самодървеца и Мадуро в потурите ни”

 1. БОКЛУЦИ!
  ДГД от една долна, мръсна гад!
  То бива, бива снишаване но изброените по-горе страхливи мижитурки но те дават всичко от себе си да се надградят във верността си към кремъл. Как пък един път не успяха да “уцелят” посоката на вятъра на промяната. Не че някой ще им подири сметка. Само си докарват поредният минус в дебелата компроматна папка. Иде Видовден. Като всеки проект и този на моделът КОЙ е с амортизационен срок. Много мина, мъничко остана.

 2. Напомняне по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанина на БЛОГА НИ в Софийския Районен Съд-Наказателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – на 13.02.2019 10:30 ч.– очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.03.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Иво на място с присъствие. Аз съм осигурил сестра ми.

 3. Да припомня, че чудесната инициатива на съблогаря Роберт Алтънов е актуална. Иде реч който има възможност да закупи книгата “Измамата Сан Стефано” простирайки се според чергата си и да я подари на обществена библиотека или читалище. Само истината ни прави свободни.
  Да не забравяме и https://ivo.bg/подкрепи-блога/

 4. Оставете др. Марешки. Брат му Ташко Мъдурков е по-влиятелен.

 5. Който иска Мадуро, да ходи в Мадуроландия да му подкрепя мадурите.

 6. Минута след прочитане на статията на Иво, Външно призна Гуайдо за временен президент на Венецуела. Искащ ли да си в крак с “времето е наше” задължително първо си сверяваш часовника тук. Оная със “съветските часовници най-бързи на планетата” умря отдавна.

 7. Многоуважаеми г-н Инджев, моля Ви, не ни натрапвайте този лайномет РРадев!
  Написано с усмивка, дано все повече хора да четат вашите статии, дано повече хора да прогледнат за червената проказа, която разяжда обществото ни! Жив и здрав да сте!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.