Радев заедно с Путин и мадуродерите: “невероятно”, но пак

Президентът Румен Радев проговори и по случайност го направи буквално часове, след като поставих въпроса в ivo.bg защо няма позиция по кризата във Венецуела. Ако някой наивно се е надявал този път той да подкрепи преобладаващата позиция на страните от ЕС, Радев се постара да заяви на ясен мадуровски език : No pasarán!

В превод от испански това означава “няма да преминат”. Не че Радев го каза буквално, но на практика подкрепи този мадуровски лозунг. С него тиранинът заплашва уж  въображаемите външни завоеватели, но практически той е закана срещу  венецуелците, които не са достатъчно богати да избягат от неговото управление и виждат в лицето на временния президент Хуан Гуайдо изход от националната катастрофа, причинена от режима. 

Лозунгът No pasarán! е любима препратка на другарите носталгици към войнствената романтика на левичарите от времето на гражданската война в Испания, когато това френско възклицание от окопите на битката при Вердюн през Първата световна война се превръща в мотивиращо мото за подкрепяните от СССР републиканци срещу монархистите на Франко. Доколкото монархистите побеждават, не ни е дадено да знаем ( освен по аналогия със СССР и неговите колонии ) какво щеше да се случи, ако сталинските главорези бяха взели връх и що за република на терора щяха да наложат – дали щеше да е по-демократична от тази на диктатора Франко?

Противниците на венецуелския тиранин, който се е окопал на върха на властта с помощта на селектирани тъкмо за такива случаи висши военни, превърнати в привилегирована богата каста с огромна икономическа власт в държавните кампании, може и да не “преминат” през окопите на бруталната власт. Но да застанеш на балкона на балканския си президентски пиедестал на тяхна страна никак не е европейско в наши дни.  Това е знак в подкрепа на отдавна преминатата границата на човечността в една държава, която е доведена не просто до просешка тояга, а направо до статута на концлагер с все още отворени врати за бягащите от него венецуелци.

Ако управлението на Мадуро имаше нещо общо с демокрацията, отдавна там трябваше да бъде отхвърлено най-фалиралото управление, което светът е е виждал напоследък – при това в държава, притежаваща огромни природни богатства , радвала се на относителен просперитет преди пагубното й пропадане по идеологическия наклон към днешната пропаст. 

Не става дума само за фанатика Мадуро, колкото за неговите мадуродери, забогатели фантастично на гърба на оскотелите от бедност венецуелци.

Как не бъде подкрепен от капиталиста Путин другарят Мадуро, когато са си лика прилика в лицемерието. Мадуро просто доразвива “успеха” на руското управление, неспособно да извади от бедността голямата част от своето население въпреки несметните природни богатства в пленената чрез нагласени избори държава.  Толкова много плячка има в ръцете на Кремъл, а при разпределянето й страната се оказа с рекорден брой милиардери в световен мащаб, но с все така бедно население в сравнение с омразната на московските началници Европа. Умалено копие на тази Русия с още по-драстични резултатите е днешната Венецуела.

Ето това подкрепя президентът Радев със своя призив ЕС да не поддържа промяната във Венецуела, която предлага временният президент  Хуан Гуайдо.

Апропо, крайният латиносоциалист Мадуро, няма нищо против европейската подкрепа, но ако тя е с крайнодясна окраска, каквато получава в Европа от правителството на Италия, крепящо се на крайнодясната, определяна дори като фашистка ( адекватно за родината на фашизма) Северна лига на вицепремиера Салвини. 

Колкото до факта, че Радев отново застава до до Путин, мога само да кажа отново с ирония: “невероятно”, но пак!

 

ТЕМА В РАЗВИТИЕ: Матео Салвини , италианската “черна овца в европейското стадо”, който се опита да блокира позицията на ЕС  в подкрепа на промяната във Венецуела, си промени междувременно мнението в обратната посока … https://www.mediapool.bg/salvini-zayavi-che-maduro-e-izvan-zakona-news289492.html

28 мнения за “Радев заедно с Путин и мадуродерите: “невероятно”, но пак”

 1. С това но пасаран става ясен крайният резултат,както СССР отмъква златното съкровище на Испания,така и сега извлича със самолет златния запас на Венецуела.Нищо ново под комунистическото слънце.

 2. За пореден път Румен Радев доказа, че е кукла на конци!!!
  Каквато и дивотия да направят в Кремъл, “натовскияТ” “генерал” Радев, монтиран за президент на територията БОлгария, ще следва дребосъкът с високите токчета Путин в имперските му изцепки – жалка карикатура!

  Не би било никак излишно Радев да има мааааалко достойнство! Поне мъничко – човешко достойнство – макар и да е прекарал живота си козирувайки на други кратуни с повечко звезди на пагоните си.

 3. Все пак да не забравяме ,че “генераль”-фатмакмаршаль беше избран със ОСНОВНААТ подкрепа на другия “гнераль” на милицията на НРБ – МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА!
  Едва ли има “друга” “държава” в ЕС в която да има ХУНТОкраДция ,както е в путлеристкият бандитустан НРБ , и то не с ЕДИН , а с цели ДВАМА ерзац-“генерали” , които са начело на ПОРЦИОНАТА власть в НРБ, НАЛИ!
  И преди ден двамата “генерали”, начело на путлеристкият генеральски ХУНТАстан – НРБ, пак ни представиха един от своите бутафорни ФЕЙК-спорове, за да имитират “плурализъм” от “различни” мнения относно режима на Мадуро. Вместо веднага да подкрепят опозицията му.
  Защото Мадуро не може да е легитимен ,след като във венецуелският парламент “партията” на Мадуро е с много по-малко депутати от опозиционните.
  И нито Чавес ,нито Мадуро са “социалисти”, защото Много милиарди отиват директно във техните сметки, и сега една от дъщерите на “социалиста”-КЛЕПТОкраД Чавес има около 4 милиарда долара!
  Ето за това искат “социализъм” и “държавни предприятия” ВСИЧКИ “леви партии” по света и в НРБ. За да могат да ги ОГРАБВАТ по “социалистически” , и за собствена сметка и частни интереси, защото за тях “общото” е тяхно, но тяхното НЕ е “общо”, все пак!
  Навсякъде “социалистите” усвояват и раздават ПОРЦИИ, и няма как двамата “генерали” на ХУНТАстанът НРБ да не покрепят соят ПОРЦИОНнен колега Мадуро, и своят ПОРЦИОНен “социалистически” альфа-гасудар Путлер…..

 4. Волът рие и на гърба му пада.
  Боклукът си остава тъп боклук с нулева гъвкавост. Бах ти и “натовският генерал”, бах и ти чудото.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 5. Напомняне по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанина на БЛОГА НИ в Софийския Районен Съд-Наказателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – на 13.02.2019 10:30 ч.– очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.03.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Иво на място с присъствие. Аз съм осигурил сестра ми.

 6. Да припомня, че чудесната инициатива на съблогаря Роберт Алтънов е актуална. Иде реч който има възможност да закупи книгата “Измамата Сан Стефано” простирайки се според чергата си и да я подари на обществена библиотека или читалище. Само истината ни прави свободни.
  Да не забравяме и https://ivo.bg/подкрепи-блога/

 7. E добре де, какво неясно има? Абсолютно нормално е САЩ да подкрепя единия, Русия другия. Радев подкрепя Русия както винаги е било. САЩ подкрепя новия президент, защото иска да свали стария. Естествено, България върви по свирката на САЩ. Лошо няма. То цяла Европа си върви по тяхната свирка. Днес парламента официално подкрепи опозиционния президент. И това е нормално. За Иво Инджев е също нормално да подкрепя всичко, което подкрепя и САЩ. Защо въобще я коментирате тази тема?

 8. До hEllin:
  знаем, че в САЩ бият негрите, това ли иска да уточни коментарът, без да отчита, че сме демокрация, европейска държава, и членуваме в НАТО? А да, и че Радев е към момента президент на републиката ни?
  Ах, да, той може и да е безпартиен на книга…

 9. Към Елин Борносузов:

  Така е, нормално е един демократ да подкрепя демократи, а един фашизоид да подкрепя друг фашизоид, както е в случая с Путин и Мадуров.

  А колкото до Иво Инджев…
  Оспорвал съм толкова много аспекти от актуалната политика на САЩ, че само човек, който си харесва Мадуров и Путин може да лъже така нахално за обратното.
  Добре, че блогът ми има архив. Всеки може да се убеди сам,че Елин Борносузов е лъжец.

  Русофилстващите фанатици, съдейки по себе си, не могат да си представят, че нещо подобно с обратен знак не съществува на омразния им полюс от другата страна.Те затова и повтарят папагалски руската измислица за “русофобията”. Приписват я на всеки, който си позволи да оспори русофилщината.

  Русофил и посмъртно не би казал крива дума за Русия и много държи да припише подобен фанатизъм на своите опоненти, намесвайки задължително Америка ( по руско-съветски маниер).

 10. Жив да не бях, доживях. Макрон най-сетне се одума за кремльовската хибридна война.
  “Фашисти, ултра прави радикали и руснаците…” — така определи заплахите вя европейската демокрация не кой да е-а президентът на Велика Франция!
  Това се случи онзи ден на среща с водещи местни журналисти. Не изключвам, по-скоро да, че горното заключение го е теглил след като някой(и) от присъстващите ся му светнали, че от раззия нищо друго освен лъжи, пропаганда и “многоходовките” с цел разстройване на западната цивилизация и не само нея не иде. No pasarán!

 11. Радев днес поискал от американския посланик по-активно партньорство със САЩ?! (Ти да видиш!) Дали има връзка с вчерашната декларация на америkанското посолство у нас, че F-16 е суверенен избор на България и че САЩ не е оказвал никакъв натиск относто този избор?

  “Президентът Румен Радев проведе работна среща днес на „Дондуков“ 2 с посланика на САЩ в България Ерик Рубин.
  Срещата се състоя по инициатива на държавния глава и на нея бяха разгледани теми в рамките на стратегическото партньорство между България и САЩ, както и въпроси на глобалната и регионална сигурност, двустранното сътрудничество в икономиката, енергетиката и науката, процесът на модернизация на Българската армия.” 🙂

 12. НАИСТИНА си прав,елин борносузов!
  НАИСТИНА всеки ТРЯБВА да си ИЗБЕРЕ , между дивашката примитивност и цивилизоваността!
  НАИСТИНА всеки трябва да избере дали да се върне обратно в племенните си “корени” , или да продължи напред в 21 век! Още повече , че тук имаме “собствен” социалистически опит, от който все още не сме помръднали много “напред”, спрямо 1989г..
  Същият избор направи голямата част от останалият свят ,който мигрира в западна посока, и макар че НРБ можеше и беше от първите ,които тръгнаха ,уж, нататък, то сега това не е така, защото вече сме в пак в “първите редици”, но …… но отзад- напред……….

 13. тъпото е изтипосан от Полина Паунова в Свободна Европа.Много се смях…и срамувах(за поредния ни внедрен агент) същевременно!

  А на времето мислех,че с фон сирещник сме ударили дъното.Явно блатото-сделано в сесесере е бездънно…
  https://www.svobodnaevropa.bg/a/29752552.html

 14. Обичате си Борисов, това е истината.
  Радев бърка с липсата, на позиция, да. Но разликата в нивото на почтеност между него и Борисов е огромно. Той трябва да бъде подкрепян, не за друго, а за да премахне монопола на “дясното”. Ако Радев бъде подкрепен и ореолът на Борисов падне веднъж завинаги нормалната десница ще може да върне позициите си. От което и самия Радев ще загуби своите.
  Но изглежда, сякаш има хора отдясно, които обичате Борисов.
  Радев не е по-малкото зло, съгласен съм, но енергията от подкрепата за него може да бъде използвана по-умно.
  Колаборациите с Борисов накрая ще оставят БСП единствен субект. Компромисът с Борисов е компромис с БСП. Коалицията с Борисов е коалиция с БСП. Трябва да бъде обезоръжаван, дори, когато се прави на евроатлантик да бъде атакуван, а не обичан, защото това е пирова победа и самоубийство.

 15. Към Красен:

  Може ли по-конкретно и с доказателства кои точно си обичаме Борисов? Да не би това да съм аз, който написа доста дебелата книга “Премиер на РъБъ” за него, з да бъде обект на дебелата лъжа? И вчера го сравни(х) с Радев за липсата му на позиция за Венецуела?

  Правилото при отправяне на обвинения е обвинителят първо да се мисли и да се информира. Защото се получава иначе клевета. И да е от незнание, пак си остава клевета.

  Колкото до “почтеността” на Радев, който се представяше за натовски генерал, а се оказа обикновен инструмент за подкрепа на кремълската политика в България, това е някаква подигравка с истината за неговите рецидиви – с позицията си в подкрепа на тиранина от Венецуела той премина окончателно границата на почтеността, позиционирайки се пореден и последен път път в лагера на Путин – последен, защото вече трябва да направи вече чудеса, за да измие това петно.

 16. Повече подробности по цитираното изказване на Макрон на руско-френско плюс източника.

  Выдержки из традиционной ежегодной втречи с журналистами ведущих изданий.
  https://www.lepoint.fr/…/macron-gilets-jaunes-eric…
  “On l’a bien vu sur Facebook : plus j’ai d’amis, plus j’ai de capacité de diffusion, plus je suis relayé. Or, dans l’affaire Benalla comme Gilets fachosphère, la gauchosphère, la russosphère représentent 90 % des mouvements sur Internet.”
  Это отчетливо видно в Фейсбуке: чем больше у тебя друзей, тем больше тебя репостят. 90% групп в интернете имеющие отношение к “Желтым жилетами” или делу Беналла состоят из людей разделяющих экстремистские взгляды как левого, так и правого крыла и пророссийски настроенных.
  “Les gens qui sont surinvestis sur les réseaux sont les deux extrêmes. Et après, ce sont des gens qui achètent des comptes, qui trollent. C’est Russia Today, Spoutnik, etc. Regardez, à partir de décembre, les mouvements sur Internet, ce n’est plus BFM qui est en tête, c’est Russia Today.”
  Наиболее активные пользователи в этих группах принадлежат либо к левым, либо к правым экстремистам. А еще есть те, кто покупает аккаунты, чтобы троллить. Как Russia Today, Spoutnik etc.
  Посмотрите, на чью информ.поддержку опираются такие движения. Это не BFM, это Russia Today.

  В оригинале fachosphère, gauchosphère, russosphère.
  Все, что относится к ультра-правым называют фашосферой(слово с негативно-уничижительной окраской; фашиствующая публика – Марин Ле Пен и К°), к левому радикальному крылу – гошосферой (от франц. gauche, левый; Меланшон и К°) и по аналогии руссосфера.

 17. КОМУНДЕЛА си остава КОМУНДЕЛ – вари го печи го той остава верен на МИРИЗЛИВИТЕ ВАТНИЦИ и на господаря си ПУТЛЕР! С тeзи си изсцепки едва ли ще има шанс за втори мандат – президенството ще гледа през КРИВ МАКАРОН!IIC…..oIL.

 18. елин борносузов, искам само да ви припомня, че и в НРБ ще се провеждат “избори”, тази година!
  Така че ,когато отидете до урните , може би трябва си спомните, какво се казваше в една от рекламите – ИЗБОРЪТ е ВАШ!!!
  Да , избирайте така, че наистина ИЗБОРЪТ да е ВАШ!

 19. “Президентът Румен Радев проговори и по случайност го направи буквално часове, след като поставих въпроса в ivo.bg защо няма позиция по кризата във Венецуела.”

  Аз се чудех кой е виновен, а то Вие сте го урочасали…

 20. Натовски генерал, пък скача като дресирана маймуна, под палката на московските диригенти. Хаха. Другарю Радев, с какво те плени Мадурото? С чар ? Или с големите си червени топки?

 21. Да не забравяме, че Радев произлиза от Долномитрополското учебно заведение, известно с големия брой ОРТОДОКСАЛНИ КОМУНИСТИ в него, малко известен е случаят от седемдесетте години, когато дъщерята на офицер от това училище се обеси, защото баща й не и даваше да върти любов с момче, поклоник на хард рок групите Дийп Пърпъл и Лед Цепелин. За тези които си спомнят случая – да момичето се казваше Лукреция и бе намерена мъртва.

 22. Радев си направи харакири.Ама така е, като слушаш Путин – гласуваш за Мадуро.
  Щял да прави политически проект – с каква цел да ни докара до дереджето на венецуелците ли.
  Може ли да е толкова елементарен или Путин толкова я е закъсал,че си впрегна цялата прислужваща армия от купени политици.

 23. Путин го прави единствено за да има разкол в държавата,дестабилизация и тотално недоверие в държавните институции-част от хибридната война.

 24. На тоя бастун pрадэв откъде ще му намерят електорат като му направят партийка?!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.