“Джендър” е дума на гадина 2018-та

Unknown-2

 

 

 

 

Гузните гонители на призрака “Джендър”, който броди из Гейропа ( според кремълския речник на нашите джендърмени и джендърменки ) решиха да измият гузната си съвест по съветски образец с прекрояване на наказателния кодекс по специфично български начин с цел да покажем, нашата строгост на закона е най-строгата на света. Гласуваха за целта в своя конвент възможно най-строги наказания за онези, които бият до смърт половинките си у дома. Така “побългариха” Истанбулската конференция, около чието отричане толкова поразително единодушно се обединиха внезапно поразените ни от заразата на консерватизма законодатели и законодателки.
Да се чуди човек за какво му е на президента да оглавява гражданската инициатива, наречена “Единение”. То е факт, при това на здрава, направо праисторическа основа.
Мъжете, които имат уважително отношение към жените, в прокълнатия от руско-българските “консерватори” западен свят, се наричат джентълмени. Българските властващи опозиционери се обединиха в намирането на заместител на това определение с преиначаването на термина “джендър” ( социален пол), чрез който в един друг свят в един друг документ посочват правото на жената да не бъде заробвана и тормозена като втора категория човек у дома.

Ето така “джендър” стана през 2018 г. “дума на гадина”, както би казал повечето руснак. Още повече, че по този начин тя беше превърната в “изискан” синоним на най-разпространената обида към лице от видимо мъжки пол. Не е ли гени(т)ално постижение!
Всеки каруцар вече може да се възползва от този напредък в изкуството да се псува на пътя – под път и над път. Но вече има избор. Вместо с онази изтъркана от употреба дума може изтънчено да заклеймява на “джендър”. Това вече се случва в едни обществени клоаки – в монолозите и диалозите на политиците и по форумите в интернет с дъх на клозет.
Такова първосигнално откривателство  не помним от времето на Христофор Събев, запомнен с прякора Фори Светулката, родил крилатата фраза “отлюспване” в българската лучена политика, причинила доста сълзи. Почти като адаша му Христофор (Колумб), който  е открил Америка без да иска, устремен на Запад в търсене на път за забогатяване към Изтока.
“Джендъра” е като сутиена: обединява левите и десните, притиска слабите и подкрепя силните на деня. Не е виц, а реалност. Почти както вица за онзи, който носил сутиен, защото жена му го хванала с него в джоба и той излъгал, че си и негов, поради което му се наложило вече да ходи с него.

 

26 мнения за ““Джендър” е дума на гадина 2018-та”

 1. Думата на 2018-та е “несправедливост”.

 2. Поредното блестящо сатирично-хумористично есе на Иво.
  Мили, родни картинки. Най-жалкото е, че няма никакъв шанс да се усетят каква посредственост ги друса нон стоп и на мах. И те, така докато не разрушим Моделът КОЙ.

 3. Напомняне по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанина на БЛОГА НИ в Софийския Районен Съд-Наказателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – на 13.02.2019 10:30 ч.– очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.03.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Иво на място с присъствие. Аз съм осигурил сестра ми.

 4. Като чуя думата “джендър” и веднага се сещам за товарищ Кисельов – един от шефовете на хибридната кремълска пропаганда.

 5. Към Българин:

  И не само, кремълските подлоги у нас повтарят папагалски и други “подсказани” от “говорит Москва” обидни квалификации срещу враговете им.

  Саросоид, психо десен, крипто десница, еврогей замениха ( а вече и “джендър” от миналата година) по-старите опорни точки от съветско време като “пещерен антикомунист”, “империалистически слуга” и по-общото “чуждопоклонник”, подразбиращо не любов към чуждата държава СССР, а само симпатия към запада.
  Модата може да се диктува в Париж, Ню Йорк или Милано, но модата на (пост)комунистическата агресивна словесност се кове в лабораториите на Кремъл и стриктно се спазва от московските манекенки у нас, които по задължение, но с гордост, дефилират с тези кремълски парцалки като със своя втора кожа.
  Ако прочетете поне едно изстъпление на депутата от БСП Александър Симов, когото продължават упорито да легитимират в телевизиите с неутрално представяне в качеството му на “журналист” (за заблуда на противника пред екрана), ще видите в концентриран вид потвърждение на написаното от мен по-горе.

  В интерес на справедливостта трябва да призная, че поне “жълтопаветници” най-вероятно е субпродукт на сделаната в Болгария пропаганда. Например гербаджийската. Защото Бойко Борисов мрази да не го обичат, какъвто е случаят с гласуващите срещу него обитатели на Столичния център, недоубити от неговата крайноквартална машина за гласуване “либералчета”.
  Макар и това да не е сто процента сигурно – Москва се грижи всички нейни адепти у нас да се чувстват уютно на дефилето с новите кръпки, под които им прозира голотата.

 6. Както се казва – Честито на пИчелиФшите!
  Сега всички “консерви” в БАНДитустана НРБ си го получиха от техните “вождове”! При това от сърце! Щом не искат Истанбулска “либерастка” конвенция, сега техните си “вождове” им поднасят “консервативни” “закони”. АШШШШКУЛСУН! маШШШШШаллаххх! иншАЛЛАХ!
  Сега вместо ,само, защита на жените чрез Истанбулската конвенция, туземните “мъжаги” си го получиха чрез “законодателният” “КОНСЕРВАтивен” ПРОИЗВОЛ на собствените си вождове! И дори от “КОНСЕРВАтивните” “ДЖЕНДЪРИ” в КАЗИОНният “конституционен съд”!
  Няма друга “държава” в света ,освен БАНДитустанът НРБ, в която “косервативните” путлеристи да предпочетат СРЕДНВОЕКОВНИЯТ мракобесен “законнодателен” ПРОИЗВОЛ на своите ПРИМИТИВНИ “вождове”, вместо далече по-ЛИБЕРАЛНАТА Истанбулска конвенция, в която дори не са предвидени никакви мракобесни “закони”, дори срещу самите “консервативни” противници на равноправието между половете , и срещу домашното им насилие!
  Но, всички мракобесни последователи на “КОНСЕРВАтизЪма” ,които не искаха Истанбулска конвенция, сега си го получиха – “законодателен” “консерватизъм” от техните “партийни” “вождове”!
  Сега, не просто трябва да спазват някакви си “либерастки” истанбулски ПРАВИЛА и ПРАВА, сега си го получиха чрез “законодателните” “наказания” в особено големи размери, наложени им от “техните” си, “СОБСТВЕНИТЕ” си “КОНСЕРВАтивни” вождове!
  Като “консервите” в НРБ ТРЯБВА да имат предвид ,че в сегашният ПОРЦИОНнен парламенТ преобладават “КОНСЕРВАтивните” милЮционери на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, и даже няма и десетина “юристи” там, и то начело с КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ “партиен” “юрист” – кирилов, който е с генетична и потомствена милЮционерска “подкрепа”.
  Ето и едим линк , в който се вижда какви ПОРЦИОНни “консерватори” са в “партията” ГЕРБ, и “юриста” кирилов:
  http://www.banker.bg/obshtestvo-i-politika/read/shaikata-na-politicheskite-hameleoni
  Както се вижда милЮционерът кирилов ,заедно със другите герберокожи са НАЙ-големите “партийни” и “политически” ДЖЕНДЪРИ, които приеха вчерашните “консервативни” закони срещу собствените си “КОНСЕрвативни” “гласоподаватели”, вместо отхвърлената от ТЕХНИЯТ КАЗИОНен “конституционен съд” Истанбулска конвенция! Честито им!

 7. Не знам дали думата джендър е дума на годината, но знам,
  че мъж който не пикае в мифката не е мъж.
  Това е джендър

 8. Скоро попълвах формата за кандидатстване за финансиране на конференции от НАТО, програма Наука за Мир и Сигурност, и там, където се внасят данните на поканените лектори, присъства и въпрос, наречен “Gender”, т.е. “Пол”. Възможните отговори са фиксирано два – мъж или жена. И толкова. И никакви варианти за “социален пол”. Словосъчетанието “социален пол” не отговаря на понятието “Gender”. Тази провокация беше умишлено вкарана в Конвенцията, и начаса се възползваха от това. Четох оригинала на английски език и това е в самото начало. На български е още по-объркващо. Имаше обещание да бъде поправен оригиналния текст, но всичко потъна в разправиите. А основната цел за неприемане на насилието между двата пола също отплува някъде.

 9. Относно човешките ценности, всеки трябва да прочете книгата на Марло Морган, “Заслушани в молитвата на вселената”. Древната цивилизация на Австралийските аборигени се оказва много по-мъдра от поруганата съвременна цивилизация.

  Колко красиво звучи това.
  “Истинските Хора не смятат, че гласът е предназначен за разговори. Те се водят с центъра на сърцето и ума. Ако гласът се използва в речта, то човек е склонен да навлезе в дребнави, ненужни и по-малко духовни разговори. Гласът е даден за пеене, за празнуване и за лечение.”

  А тук е цялата книга. Християнски служители на бога, бели братя, редови християни и цивилизовани модерни хора, учете се!!

  http://www.angeli-raja.eu/bulgarian/svetelna_knihovna/htm/bg/bg_kniha_poselstvi_od_protinozcu.htm

 10. Към И. Инджев
  Напълно сериозно.
  И не защото в други години не е било така.
  А защото през тази гадина унижените и оскърбените с особена сила и яснота го разбраха.

 11. И това осъзнаване ще има делач по-дълбоки и трайни последствия за света нежели джендъросването и псувните на всеки псуващ каруцар от Трънско или Рязанско.

 12. Към Bacho Кольо:

  По нищо не личи – ако имаше такова проглеждане, нямаше вече второ десетилетие да се възпроизвежда статуквото на всякакви избори.

 13. Вчера освен “законите” “заместващи” Истанбулската конвенция , в бандитустана НРБ излезе поредното ШИЗОИДно “окончательно решение” за “циганският проблем” в НРБ. Това “окончательно решение” беше представено за пореден път от най-ЛОЙалният “коалиционен партньор”- ванЮ каракачАНСКИ. Според “воеводата” циганите паразитирали ,като вземали социални помощи и обезщетения .които струват над 1 милиард , годишно?!?!
  И дори да приемем ,че циганите вземат само по 1 милиард, то ЛОЙалният ванЮ каракачАНСКИ не каза нищо за РАЗПЛУТИТЕ паразити в “държавната” бюрикраДция , които се назначават като свръхщатни “ПАРТийни” “квоти” от него и от неговият начальник-МУТРОмилѝционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА.
  Защото циганите вземат само 1 милиард, докато ПАРАЗИТната РАЗПЛУТА калинковоКРАСНОкожа бюрокраДция получава над 10(ДЕСЕТ!!!) пъти ПОВЕЧЕ ,като “заплати”!!! Т.е. ПАРЗИТНАТА “партийна” бюрокраДция в НРБ , която се състои почти изцяло от “партийни” КАЛИНКИ “усвоява” над 13 милиарда за “заплати”, а циганите само 1 милиард!
  Сега бюрокраДцията е по-голяма дори от времето на любимият соц на ЛОЙалният ванЮ каракачАНСКИ!!! ПО-голяма!
  Но….НО населението е поне с над 30% по-МАЛКО от тогава, около 6 милиона, т.е. за 30 години , след 1989г. населението на НРБ е спадало с по 1-2% , ВСЯКА година. Но въпреки това РАЗПЛУТАТА бюрокраДция се увеличава!
  Да не изброяваме ,че в НРБ “университетите” са над 10 пъти повече , същото положението и с “училищата”, при население под 6 милиона. Сега и “болниците” в НРБ са няколко пъти повече, от тогава.
  “народната” милиция е също по-голяма от любимият им соц, въпреки огромният спад на населението на НРБ.
  Да не говорим и за РАЗПЛУТИТЕ “служби” ОПГ-ДАНС, ОПГ-УБО, ПГУ…ДАТО…. , чиито “кадри” са от сарайско-библиотекарският “университет”!
  Същото е положението със РАЗПЛУТИТЕ “спецсъдилищата” и Вишинската “спецпркуратура” и цацратура, които все още не са приети в ЕС и НИКОГА няма да ги приемат.Върпреки намалялото население!!!!
  Тук са и РАЗПЛУТИТЕ “службища” за “държавен ТЕРОРИзъм” – ОПГ-НАП, ОПГ-КОНПИр, ….. при огромният спад на населението.
  И при всичко това ЛОЙалният “воевода” ванЮ каракачАНСКИ не каза нищо за тях?!?!?
  Според него само циганите ПАРАЗИТИРАЛИ?!!?
  А не каза нищо за своите ПАРАЗИТНИ назначения в “държавната” бюрокраДция, които получават “заплати” от над 13 милиарда за 2019г., т.е. повече от целият “бюджет” на “социалистическа” НРБ ,преди 1989г., при нселение с 3 милона по-МАЛКО от тогава!
  Да ама циганите са повече от тогава, а българите са по-малко с 3 милиона от тогава! Но въпреки това ” паразитните” цигани получават 10(ДЕСЕТ!) ПЪТИ по-малко от “честната” бюрокраДция на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и неговият ЛОЙален вицепремиерин ванЮ каракачАНСКИ!!!
  И не са само тези 13 милиарда за “заплати” за бюрокраДцията. – НЕ!
  Отделно се “усвояват” , чрез нея, и по още 5-6 милиарда от ЕВРОфондовете. Отделно и по още над 10 милиарда от КОРУПЦИЯ и откати.
  Но въпреки това ванЮ каракачАНСКИ не предложи нищо срещу “държавната” му бюрокраДция, а само циганите?!?!
  Не предложи поне 50% намаление на всичкиПАРАЗИТни “службички” в НРБ, където са назначени и неговите “партийци”?!?!
  Не предложи намаляване на ДДС, акцизите, данъците, осигуровките и “таксите”. – НЕ!
  Той иска “окончательно намаляване” и “окончательно решение” , само за циганите.
  Нека всеки сам определи, когато отива да гласува пред урните , дали ИЗБИРА “окончательното решение” на “циганският проблем”, което предлага ЛОЙалният ванЮ каракачАНСКИ, или…….ИЛИ избира ОКОНЧАТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ за РАЗПЛУТАТА паразитна бюрокраДция на ЛОЙалния ванЮ каракачАНСКИ и неговият началник-МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА! Защото населението на НРБ е много по-малко от соца, но бюрокрадцията и “заплатите” ѝ – са много по-големи от тогава!

 14. До Йордан Тасев

  Ако нещо го няма във формата за кандидатстване за финансиране на конференции от НАТО, значи то изобщо не съществува?
  Умишлено вкарана от кого?
  Възползваха се кои?
  Насилието не е между двата пола…
  Социален пол???

  Щом се справяте с английския, значи няма да ви е никак трудно да потърсите етимологията на “джендър” в интернет и да се опитате да разберете що за “животно” е това. Казвам да се опитате, защото не всичко може да бъде разбрано от всеки. Около 99,99% от населението на планетата не може да разбере диференциалното смятане, но това не е упрек, а констатация. Разбирането си има граници…
  Социалната конструкция “джендър” е фикция – не може просто така, с пръстче, да бъде показана на онова под каскета и да се свърши с обясненията. Ако Ви е трудно да разберете, то не трябва да се чувствате обиден или уязвим. Но неразбирането не е причина за отричане. Иначе – шопа и жирафа…

  До г.н Инджев.

  Шапка Ви свалям, г.н Инджев, за това, което правите. Днес, докато чаках в колата, чух по радиото David Bowie и неговата China girl. Ще рискувам да Ви провокирам с част от текста на песента (копи пейст – разбира се, че не го знам наизуст):

  I stumble into town just like a sacred cow
  Visions of swastikas in my head
  Plans for everyone
  It’s in the whites of my eyes

  Поздрави до всички коментиращи.

 15. На изгубените в превода предлагам едно елементарно обяснения на думата джендър.
  Когато отговаряш на въпроса SEX? – декларираш какво имаш в панталона, а когато отговаряш на въпроса GENDER? – къде искаш да го разходиш – в мъжката или в дамската тоалетна.
  (тук не става дума за онази мутра, която отговорила “два пъти седмично”)
  Така и не разбирам какъв им е проблемът на мъжагите?

 16. Тяхния Ленин не е ли “джендър” а ??? Разбирам древната еврейска тора, където светци пророци, обясняват, че сексуалните своеволия и разпуснатост са мерзост и по тази причина са унищожени Содом, Гомор, Тир и т.н. Разбирам и това, че хомосексуалистите са описани, като наказани от Бог души, заради предишни техни престъпления. Тоест това не е болест а наказание, което трябва да се изживее от тях.
  Но някакви си червени мижетурки, обикновени крадци и крадли, партийни функционери, които продадоха братята си и родината си, да ми го казват и да го играят на почтени а в същото време точно те са тези които си организираха оргии на Витоша, това вече е много неразбираемо! Та нали Стснишката, технив лидер, също си падаше по тези развлечения?? По-скромно другарки! Има кой да се прави на мъж ама не и вие! Другарката волен лидеров и той поне казармата да беше изкарал като мъж!!! Ай сиктир влечуги!!

 17. Имам две предложения за дума на 2018-а:

  1) джентълмените, държащи се почтително с нежния пол, да се наричат: ДЖЕНДЪРМЕНИ;

  2) МАЧО ТИКВО. Туй второто не знам от де ми дойде.

 18. На снимкта (от линка долу )виждам две вонящи русофилски свинки- прафесарки от “УНИубит”. Едната свинка, Шаренковата, награждава с “почетен” знак “Стефан Стамболов” другата свинка, Идиотовата, щото била коленичила на публично място пред пияндето Гундяев от КГБ… Светотатство и отврат! То все едно Хитлер да награждава с орден за борба срещу Хорокоста, Сталин – за принос в закриването на ГУЛАГ, Тодор Живков да учреди и раздава орден “Георги Марков” и т.н.
  Тия вонящи на руска кочина дебелогъзи свинки отдавна трябваше да са в затвора за умишлена гавра с националната ни чест, заедно с шефовете на държавните институции, които услужливо оставят без последствия поругаването на светините ни.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/politika/hlyab-i-pasti/za-poreden-pat-tezhak-rusofil-se-okichi-s-pochetniya-znak-stefan-stambolov

 19. Прави ми впечатление високата активност на приятелите от блога по темата „Истанбулска конвенция” и ме натъжава. Не разбирате ли, че на комунягите-русофилистици им е „през джендъра” тази пушилка? Цялата интрига е в търсенето на идентичност, на враг и преди всичко – в „отклоняване революционното съзнание на масите”/по Ленин/. За да си осигурят търпимостта на „угнетените” и да продължат да мърсуват както си искат/ свэтлана шарэнкава наградила коленичещата Гундяеву вице ильана йотава с държавното отличие – почетна плакета „Стефан Стамболов”! /

 20. Към sms, Павел Тинков

  Да, и да повърне човек, няма да му олекне. Питам двете кремълски гювендии ЗАЩО ‘почитат’ СТЕФАН СТАМБОЛОВ? Дали не знаят кой е? Ако пък знаят, защо с такава неумолима жестокост се гаврят с паметта му?
  И не, не е ‘бутафория’, както са написали във ‘faktor’, а и някои коментиращи го одумват така – русофили се награждават с русофобска титла… Как да не ми дойдат на ум думите на един стар българин, които ни връщат в началото на миналия век, където впрочем сме и днес:

  “Жизнените интереси на България страдат от маските на ‘филство’ и фобство’. Всеки честен българин трябва да изхвърли маската: няма русофилство, няма русофобство. Да сме на чисто. Има българи, които са за руска губерния, и има – които са за независима България. Да се не лъжем.”

  Тегли човек черта след цитата. Че то има ли нещо по-несравнимо от клечещата радетелка за руска губерния и държавника СТЕФАН СТАМБОЛОВ, дал живота си за НЕЗАВИСИМА БЪЛГАРИЯ!

  Дали пък не се награждават заради антитезата?

 21. др. караиванов, аз ще ви предложа едно Соломоново решение по въпроса с “джендърските тоалетни”.
  Както вероятно сте запознат в НРБ се “усвоени” 40 милиарда от ЕВРОфондовете, но както виждате с тях не са построени някакви видими проекти, които да са на тази стойност. Въпреки че вашите “консервативни вождове”, начело с Винету, постоянно повтарят че НРБ в “загубила” 30 милиарда от “пеиватизацията”. Е, сега ЕС ни подари още повече от “загубените” при приватизирането, но както виждате вашите “вождове” не построиха “втора” НРБ с тях! Те просто ги “усвоиха”,както винаги са правили след 1944г..
  Да ви припомня и ,че през цялото време откакто НРБ е приета в ЕС, “вождь” на НРБ е тъкмо Винету, и той е “усвоил”, само от ЕВРОфондовете, много повече пари ,отколкото са “загубени” в приватизацията, според него.
  Всеки може да прецени какви са РЕЗУЛТАТИТЕ от “загубените” 30 милиарда от приватизацията, и…. и какви са резИлтатите от НЕГОВОТО “усвояване” на близо 40 милиарда от ЕВРОфондовете! Само напомням на вас ,че в резултат на това , след ПРИВАТИЗАЦИЯТА НРБ беше приета в ЕС и НАТО, докато в резИлтат на “усвояването” на ЕВРОфондовете от Винету и порционните му лобисти НРБ все още НЕ е приета нито в еврозоната , нито в Шенген. Така че можете да сравнявате!
  Казвам ви всичко това ,за да ви направя моето Соломоново решение за “джендърските” писоари , и едновременно с това и да се “усвояват” по-рационално , а не просто да се крадат от Винету и лобистите му, все пак това са 40 милиарда!
  Така, аз предлагам да се вземат пари от ЕВРОфондовете , за да се построи по още една , ТРЕТА тоалетна във всяко заведение, всяка сграда , всеки парк и т.н.. Нека се навсякъде има по още една “джендърска” тоалетна. И който се чувства “джендър” нека я използва, без да използва женската или мъжката тоалетни!
  Дори можем да стигнем и до гротескни “предложения” във всеки частен дом да има по три тоалетни, макар че в повечето да има само по една такава!
  Вярвам че моето “предложение” , може да реши вашата “тоалетна дилема” с “джендърите” ви.
  И може би не сте съвсем прав ,дори когато отговаряте, че можете съвсем точно да кажете ,какво имате в панталона си, когато ви питат за вашият SEX. Това не го определя панталона ви , това го определя генетиката и биологията, а те не са съвсем точни нАуки. Друг е въппроса че и “точните” нАуки , може би НЕ са съвсем “точни”, най-малкото!
  Аз предполагам ,че еволюцията може да е създавала в природата и повече от два SEX , може би?!?!?
  Но е вярно само това ,че само тези два SEX – женски и мъжки, могат да имат поколение, а ако има и други SEX, то , може би, самата природа не позволява тяхното размножаване.
  По-подробни отговори на въпросите за видовете SEX , може би повече може да ни кажат генетиците, или пък “джендъри”?!?!
  Така че и в природата определени животински видове нямат точно дефиниран SEX, а какво остава пък за точно определен природен GENDER???
  И точно заради различните видове природни SEX и GENDER , и е най-добре да не ги “ограничаваме” само в две тоалетни, нека използваме ЕВРОфондовете не за крадене, а поне да построим с тях по още една , ТРЕТА тоалетна , и даже и в собственият ви дом…………………………….

 22. Браво Иво! Густо правиш. Велик си. Евала!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.