БПЦ прегърна руския принцип “бий, за да те уважават”

Вместо да се опитва да задава тона на обществените нагласи по морални въпроси висшия клир в Българската православна църква се ослушва коя поредна консервативна вълна да яхне. И се развихря напоследък след години снишаване в собствената си сянка на послушание спрямо силните на деня, към които се обръща предимно по повод имотите и парите си.

Няма да коментирам позицията на върхушката на БПЦ по световно заплетения философско-религиозен проблем за абортите, дискутиран горещо и в най-демократичните общества. И те са дамгосани от атавизма на патриархалния отпечатък на хилядолетията, през които на жените е отказвано да разполагат с тялото си. 

И за отживелицата с отношението на нашите върховни попове по темата за сексуалното възпитание на подрастващите няма да кажа нищо – как да обясниш на брадат мъж в расо, склонен и в това отношение да вярва в плоскостта на земята, че  днешните брадати младежи и техните приятелки са наясно, че земята се върти. Както и за други неща, свързани с размножаването. 

Но имам ( гневна) реплика относно позицията на Светия синод, който на практика защитава правото на родителите да си бият децата. БПЦ била това да се забранява на родителите това “право”. 

С какво право, по дяволите, по -силният и по-големият има правото да малтретира по-малкия и по-слабия? 

Премиерът Борисов, който не пропуска да целуне всяка попска ръка ( на снимките с руския началник и с българския му подчинен от Пловдив ), която му се изпречи пред устата, награди този побойнически манталитет с извънредни 5 милиона лева от бюджета на държавата за заплати и някои други  затлачени задължения, заради каквито нормални граждани щяха да бъдат подложени на конфискация на имуществото им или дори на съдебно преследване за неизплатени дългове. 

IMG_8297борисов-николай пловдивски_cr

 

 

 

 

Не са ли по конституция синодалните ни старци и подчинените им младенци отделени от държавата? 

  ГЕРБ се съюзява с ДПС в общо пред (по)ложение да бъдат опростени данъчни задължение на синодалните ни старци и на мюфтиите. Идат избори и Борисов  пак ще има нужда от златни пръсти, които да го крепят на власт.

Случайно българските граждани да се били питани дали са съгласни за подобно двупартийно подмазвачество за сметка на общите ни пари? 

Явно в манталитетно отношение Политбюро на БПЦ няма разногласие с ЦК на ГЕРБ и неговия Генерален секретар Бойко Борисов. Обединява ги принципът, на който се гради от столетия насилническия консенсус на тяхната северна Матушка. Там се управлява от векове на принципа “бий, за да те уважават” и нашите отци бързат да наваксат изоставането си от руските си колеги по мракобесие.  

ОЩЕ ПО ТЕМАТА И ОЩЕ ПО-ИНФОРМАТИВНО: http://clubz.bg/79291-bylgarskata_pravoslavna_cyrkva_vse_poveche_zaprilichva_na_fanatichna_sekta

15 мнения за “БПЦ прегърна руския принцип “бий, за да те уважават””

 1. Нали всички попове са руски ченгета – те никога не са имали друг принцип (ако изобщо може да се говори за принципи при ченгесарите!).
  А пък мутъръТ Бойко Борисов вече 10 години си се разпорежда с парите ни както му харесва! Той никога не се е интересувал от мнението на данъкоплатците! Винаги с нашите пари се тупа в косматите гърди, че бил построил нещо?!
  Докога ще го позволяваме???

 2. Не е по темата:
  Скъпи приятели,

  Току що подписах тази онлайн петиция: «ПЕТИЦИЯ ЗА ИМПИЙЧМЪНТ НА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ» https://grajdanskapeticia.com/pview.aspx?pi=BG31651

  Аз подкрепям петицията и смятам, че и вие ще изпълните гражданския си дълг като я подпишете, ако сте съгласни с нея.

  Ще съм ви благодарен, ако помогнете за нейното възможно най-бързо разпространяване по имейл сред вашите приятели.

  Благодаря.
  P.S Време е шофьора на летящи съветски щайги да освободи поста,но задължително в комплект с пълзящата при срещи с дегизирани кагебисти!!!

 3. На какво ли “случихме”, та и бпц да ни е наред. Боклуци по всичките хоризонтали и вертикали на власт, институции и присъдружни формирования.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 4. Мощен протест срещу Румен Радев организират граждани днес в 16 ч. пред сградата на президентството. Група от над 3000 човека вече е заявила участие до момента във фейсбук. Гражданите ще изразят недоволството си от скандалните изявления на президента и противопоставянето на нацията.
  За две години Радев успя да наложи невиждан хаос в отношенията между институциите, незачитане на парламента и кабинета, не спазване на Конституцията и йерархията на властите, лобира за изтребители “Грипен”. Чашата преля преди дни, когато на своя глава изрази мнение от името на страната ни по повод кризата във Венецуела и се оказа единственият държавник от ЕС, който подкрепя диктатора Мадуро. Мотото на протеста им е “Да изгоним Румен Радев от президентството”.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/grazhdanski-protest-pred-prezidentstvoto-sreshtu-rumen-radev

 5. Относно гневната реплика за биене на деца, да попитам шамарче по дупето бой ли е? И защо г-н Инджев не заклеймите и българския народ, който е казал Бий малко дупе, за да не биеш голям …. Един приятел точно така постъпи. Само веднъж но сина му отказа цигарите и стана отличник. Сега има професия и е щастливо оженен. Дори е благодарил на баща си за шамара. А баща му цял живот преживява този тежък момент. Според Вас г-н Инджев, трябваше ли да влезе в затвора и да му отнемат бащинството!? Така ли е или греша. Съгласен съм с Вас за жестоките родители но трябва ли да се гневим толкова на добрите и загрижените. Според мен законите трябва да са по-мъдри, защото живота не е елементарен!
  Относно плоската земя… Наистина ли мислите, че християните са убедени в това? Използвате го, за да ги дискредитирате но според мен би трябвало да знаете, че хората не са еднакви. Още по-малко пък християнството учи на подобни глупусти. Можете ли да дадете пример, кой Светия или Апостол ученик на Христос го е казал. Дори напротив ще Ви кажа. Ако имахте щастието да срещнете просветен християнин, той щеше да Ви каже неща, за които дори не подозирате. Неща, които целия свят, само би си мечтал да узнае. Няма плоска земя г-н Инджев. Космоса е голямо чудо но истината се дава само на истинските ученици на Христос. Виждате ли, много лоши и нечестни хора се покриват с християнски кожи но отвътре са вълци! Аз също не обичам попове, които са се самозабравили но зная Кой е създал Християнството и защо! Всички се учим цял живот и си умираме недоучени и грешни. Затова моля, бъдете по-малко гневен!

 6. Към redpoison

  Обикновено не бия по два пъти камбаната за онези, които отказват да разберат – например , че съм искал да дискредитирам християните и под претекст, че трябва да изчета и зачета мнението им, ми изнасят лекции в някаква отнесена посока, “знаейки”, по-добре от мен , че не съм срещал истински християнин. Е, най-после ме срещате със себе си, Откривателя на този мой пропуск в живота, за който не се бях досетил сам досега.

  Щом Ви се вярва в глупости, от рода на тази, че някой се е преобразил от калпазианин в отличник, защото баща му го набил, това си е Ваш проблем.

  Моята теза ясня и Ви обещавам, че няма да ме провокирате да я обяснявам трети път: не само не е справедливо силния да бие слабия само, защото може да си го позволи, но и конкретно родителят, които налага децата си, бие собственото си бъдеще.

  А че хората са различни, спор няма. Някои даже си изнасилват рожбите.

  Ще продължавам да бъда толкова гневен по въпроси, по които сам избирам, колкото сам реша. От проповеди, като Вашата, нямам намерение да се смирявам ( пред несправедливостите).

  И не забравяйте: беззащитните пред вашите шамари и юруци деца не са Ви собственост, независимо , че Ви дължат появяването си на света, след което имате задължението да ги отгледате. Тъкмо по тази причина в държавите, в които хората са проумели това, има закони, които забраняват насилието над деца – най-вече в семейството.

  Така че запазете си руската манталитетна класика ” аз съм те създал, аз и ще те убия” за себе си, не ми я пробутвайте тук,па макар и в мека ( като “дупе”) форма.

 7. ”…да целуне всяка попска ръка, която се изпречи пред устата му…” – моите почитания, г-н Инджев и се питам: дали само попска,и дали само уста?

 8. В ПОРЦИОНният БАНДитустан НРБ, начело с НАЙ-ПОРЦИОНният “вождь”- МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА , и “църквата” е ПОРЦИОна, и “мюфтйството” – СЪЩО!
  Не трябва да ни “учудва” това! След 1944г. църквата е ОЩЕ по-свързана с “държавната власть”, отколкото в периода преди 1944г.. Още повече ,че Българската църква е придобила своята официална НЕзависимост , преди 1878г., НЕзависимост дори спрямо Вселенският патриархат, още преди “освобождаването” и съществуването на “независимата” държава – царство България. Българската църква има свои НЕзависими представителства и НЕзависима ПОЛИТИКА , дори на територии ,които никога не са присъединени към “неЗАВИСИМАТА” “държава” България. Всико това определя ГОЛЯМААТ степен на НЕзаависимост на БПЦ , но …НО преди “освобождението” на царство България от атеистичният болшевишки империалистически халифат-СССР на 9.9.1944г..
  След 1944г. БПЦ е сведена почти до едно от ВСИЧКИТЕ “управления” на КДС, също както руската КРИВОславна църква е част от 5 управление на КГБ! А от друга страна и самата КДС е просто КЛОНинг на КГБ.
  Т.е. след 1944г. БПЦ е част от КДС, а КДС от своя страна е част от КГБ!
  Тоталната ЗАВИСИМОСТ на КАЗИОНната БПЦ от комунистическите ѝ НАЧАЛНИЦИ се видя при т.нар, “възродителен процес” ,когато БКП изгони 300000 български турци. И КАЗИОНното “мюфтийство” “реагира” по същият начин на това прогонване на българските турци , както “неЗАВИСИМАТА” БПЦ. Защото и БПЦ и “мюфтийството” са КАЗИОНни отдели към КДС и КГБ, след 1944г.! А след 1989г. те станаха зависими от водещите “партийни” КЛОНинги на БКП, като – дпс, герб, бсп, ндсв, мвро и т.н….
  Т.е. след 1989г. БПЦ и “мюфтийството” вече не са само с “държавната” КАЗИОНность , както през 1944-89г, а сега с и допълнителната “МНОГОпартийна” КАЗИОНность!!!
  Но няма ,защо да виним само БПЦ и “мюфтийството” за състоянието , в което са! И в другите страни от ЕС техните църкви имат подобни проблеми. Но , но единствената разлика е, че там “светската власт” държи да има малко по-далечни отношения със тамошните им църкви, и да не ги използва за собствените си партийни цели и пропгадность, както е задунайският БАНДитустан НРБ и в неговата колониална метрополия – путлеристкият рай(Х)!
  Иначе БПЦ е един от най-големите СОБСТВЕНИЦИ на движимо и недвижимо имущество в НРБ, на вероятна стойност над 10(ДЕСЕТ!!!) милиарда…… и въпреки тези огромни активи, БПЦ продължава да получава ВСЯКАКВИ данъчни облекчения и дори получава десетки милиони “субсидия” , ВСЯКА година! При такава огромна собственост?!?!? Което прави БПЦ завинаги зависима и КАЗИОНна от властть в НРБ, която им дава от бюджета ПОРЦИОНни “субсидии” и зависимости.
  Това е така , защото през атеистическият “социализъм” бяха обезл’дени огромни селски райони в НРБ, и “населението” натикано в огромниТЕ бетонни ГЕТА на “пролетарският” АТЕИЗЪМ!
  И не останаха никакви църковни общности , защото намаляха посещаващите запустелите селски и градски храмове, от там няма и никакво обществено и социално влияние на БПЦ и “мюфтийството”. И след като спадна влиянието на БПЦ, остана само ЗАВИСИМОСТТА ѝ от “партийните” и “държавните” ръководители и “отговорните дрОгари”! И преди 1989г., и сега. Защото сега освен намалялото влияние на БПЦ върху атеизираното “общество” , наследено от соца, се добавя сега , още, и допълнителното намаляване на населението на НРБ, заради миграцията от “икономическият ръст” при последният милЮционерски “вождь” МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА!
  И така без църковна общност ,и без миряни , “влиянието” на БПЦ зависи само от нейните начальници от КДС, БКП, КГБ и КПСС! А също и “спонсорирането” ѝ чрез “бюджетна издръжка” , след 1944г., и до сега. Същото е и с “влиянието” и “финасирането” на “мюфтийството” , за сметка на “бюджетите” на КДС и на БКП!
  Така че , НЕ “позициите” на КАЗИОННИТЕ БПЦ и “мюфтийство” влияят на властта.
  А тъкмо обратното и властть и “вождь” на НРБ – МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА използва зависимостта им от него за неговите си лични “партийни” и ПОРЦИОНни и ОБРЪЧни “цели” …………

 9. За лицемерните христиани, които много обичат да празнуват
  Коледа, Великден, девети септември, седми ноември, трети март и други родобни.
  Като атеист аз съм по-добър човек от лицемерните христиани.
  Това и Папата го е казал.
  Аз не вярвам в предположения. Лицемерите също не вярват, но се преструват на вярващи.
  Атеистите е възможно да бъдат преброени, понеже не се крият.
  Лецемерите не е възможно да бъдат преброени.
  Те са дълбоко законспирирани. Да не попаднеш на лицемер.
  Същински хамелеони са Да ми простят хамелеоните, че ги сравнявам с лицемерите.

 10. До Деян
  При мен на елпощата не се получава потвърждението. И не смея да го разпространя.

 11. Г-н Инджев, благодаря от сърце! Заставам зад всяка твоя дума в статията!!! За голямо съжаление, повечето българи са много наивни и вярват на уж набожните лицемери! Друг случай: Работниците, коиго членуват в Подкрепа, не напуснаха този “синдикат”, макар и да разбраха, че тренчев е изпечен мошенник! Много жалко, но (според мен), повечето българи са грубо казано балъци! Извинявам се ако съм засегнал някого. Съжалявам, че не съм в България, за да присъствам на протестите срещу рр и на съдебните заседания!

 12. @ REDPOISON: жал ми е за теб. Шамарите към деца и жени са израз на безсилие, а не на сила. Това да го знаеш от мене. Жалко е, че в България има толкова слаби и жалки душици, които се броят за мъже,по една единствена причина – ами в гащите им висело нещо.

  Да си православен християнин е много специално нещо. Ако вярваме на Достоевски православния християнин винаги ще се прекръсти преди да ти отсече главата с брадвата.
  Аз съм изяла много бой от баща си. Беше работлив, не пиеше, но често си намираше повод да ме пердаши.Имало е случаи когато ме е ритал като топка. Майка ми не можеше да ме защити, защото пердашеше и нея. И така си живеехме в нашето дружно семейство. И станах човек, представи си, от пердаха ще да е. Още не съм преживяла безсилието и унижението. Ще се оплачеш на арменския поп. Другите деца и жени също ядядха пердах. То си е голям юнаклък да пердашиш детето и жена си, все за тяхно добро е. Да станат хора, нали така. И най-отвратителното нещо в тази история е, че бият деца, жени, приятелки, любовници, сестри и майки, от любов. Тази година колко жени бяха бити от любов, представете си. Любов,чистата и святата, доказано и подпечатано. Не ми се мисли какво щеше да е ако беше не любов, а омраза. И не ми ги рапзравяйте тия, че еди кой си станал човек, защото го пердашили. Точно обратното, станал е човек въпреки, че са го пердашили. БПЦ, висшия, и нисшия клир няма да ги да обсъждам. В църква не стъпвам, Господ не е там. И си е много православнохристиянско да целуват ръцете с ролексите на полковниците от КГБ. Нали на това се крепи православието.
  Не ме бройте за православна християнка.

 13. Има достойни духовници чудотворци като епископ Борис и архимандрит Харалампи – докато бяха игумени системно изчезваха безследно пари от касите на манастирите както и кашони със свещи от складовете.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.