Виц на деня от руския посланик Макаров: Русия не се намесва без официална покана в чужди държави

Ако целта на руското посолство е била да покаже чрез въпроси и отговори в интернет добре известната ни истина, че в България има фанатични русофили, задачата е изпълнена успешно. 

Няма как да знаем до каква степен подбраната на показ от руското посолство реторика е представителна- още по-малко можем да я смятаме за социологически значима. Но че са се проявили екстремистите, призоваващи Русия да избива българи, това е видно дори и от един отделен въпрос, на който посланик Макаров е сметнал за нужно да отговори и да осведоми за него широката аудитория.http://clubz.bg/79376-nqmalo_shans_putin_da_prati_otrqd_alfa_da_eliminira_sorosoidite

Някой си, които се смята за българин, явно допуска, че е възможно да бъде събрана подписка от 100 000  души, молещи Путин да изпрати отряд “Алфа”, който да се разправи със “соросоидите” в България. А защо не и от няколко милиона подписа да се състои прошението към батюшката в Кремъл, нали уж русофилите били 80 на сто,  колкото и дебилите в България, според техния преброител от червената група в парламента Иво Христов?!

phpxtm9qq_800x*

 

 

 

Нормален дипломат би трябвало да пренебрегне дипломатично диалогът на подобна екстремистка тема. Не и руски посланик, който служи на родината си във военен мундир ( на снимката ). Той не вижда нищо нередно да се оправдава по темата.

Макаров старателно и извинително обяснява, че неговата страна спазвала международното право и без покана от официалните власти не можела да свърши тази работа у нас. Което ми напомня “малкото изключение” в рамките на собствения ни исторически опит как Червената армия окупира България и предостави “тактично” на своите български другари правото да избиват “буржоата”, тогавашните “соросоиди”.  

FC0DAA98-0E90-4FA4-BD89-D097E2911A45Покани СССР е получавала от  от своята пета колона във Финландия през 1939-та, в Чехословакия през 1968 г. и в Афганистан през 1979 г. И ги уважи с ентусиазма на хиляди ръмжащи танкови вериги.

Но СССР беше в този смисъл направо миролюбива държава, в сравнение с днешна Русия  – ако гастролирането с армия на съседна територия и без фалшива покана към Русия се сравни със “законното пребиваване” на съветските дивизии в гореспоменатите държави. 

Руската армия изобщо не беше поканена от Грузия, но я навести с цялата си старателно струпана в Кавказ месеци наред мощ по суша и по въздух. А през март 2014 г. се самопокани , като се промъкна “вежливо” със своите диверсанти без опознавателни знаци на украинска територия в Крим. По-късно повтори същото и в района на Донбас, където “отпускари” от руската армия решиха да си прекарат свободното време в стрелба с артилерия и прочее инструменти на руската дипломация. 

Путин упорито лъжеше, че “зелените човечета” в Крим не били руски войници, а просто някакви местни доброволци. Но си призна само месец по-късно очевидното за всички: че по море, по суша и по въздух човечетата си бяха редовни и специални руски части, окупирали полуострова. 

Сам по себе си отговорът на Макаров е лицемерен, но той поне си защитава руския агресивен патриотизъм. Що за български “патриотизъм”  е обаче да призоваваш армията на бившата окупаторка да се завърне и повтори окупацията на България? 

Дори Турция отказва да направи това през 1885 г., когато руският император Александър III подшушва на султана да накаже България за Съединението като си вземе обратно Източна Румелия на юг от Балкана . Руското подстрекателство към османците е признато от руския военен историк Константин Гайворонски в наши дни, цитиран в книгата ( ми) “Измамата “Сан Стефано”. 

Украинците имат един знаменит израз, който е напълно валиден и в случая с молбата на нашенци към Русия да се разправи с непокорни на Москва българи : не ме е яд на руските въшки, а на нашите гниди. 

 

31 мнения за “Виц на деня от руския посланик Макаров: Русия не се намесва без официална покана в чужди държави”

 1. УТРЕ!!!
  Последно Напомняне по делата водени от жеков и тодоров срещу Стопанина на БЛОГА НИ в Софийския Районен Съд-Наказателно отделение, бул. Скобелев 23
  тодоров: НЧХД № 3556/2018 г. – 116 състав – съдия Ева Пелова- Трифонова, съд. заседание – на 13.02.2019 10:30 ч.– очаквана зала № 31
  жеков: НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.03.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Иво на място с присъствие. Аз съм осигурил сестра ми.

 2. Ватниците отново напъват(със стъкмени в трол лаборатории постановки) да ни убеждават колко много ги обичаме.

  Ето(извън темата)и няколко думи на президента Плевнелиев относно действията на мишката радев.
  https://debati.bg/spetsialno-za-debati-bg-rosen-plevneliev-spisakat-s-gafovete-na-radev-e-bezkraen-video/

 3. Обичащите империята на злото повече от себе си очевидно не са с всичкия си!
  Да отоговаряш на подобни въпроси (зададени от русолюбци, които не са с всичкия си!) си е наглост! Но както знаем – руснаците са най-големите наглеци на света! Макаров не е изключение.

 4. Бих попитала така нареченият *посоль* Макаров има ли данни за избитите българи в т.ч. съмишленици и комунисти по нареждане на руските власти и служби в България и Русия.Като се имат в предвид атентатите,бойните групи,подводничари,мародери и вся руска сволоч.Хиляди са избитите българи от руснаци ей така просто да ги няма хората.Това продължава и сега.Какво ще каже *посоья* на роднините на Гебреви.Колко ли обича Жени Живкова руснаците след като слуховете за убийството на майка й е по заповед от Кремъл.Или това не са хора ,а българи уплашени роби,които не смеят да мислят ,камо ли да кажат истината.А знае ли *посола* поне един убит руснак от български служби.Не не знае,защото няма такъв.
  Ето затова мразя руснаците.Мразя ги заради хиляди причини.Най вече заради избитите българи/Мразя ги и заради Ж.Живкова,защото тя не го смее.

 5. Драги съфорумници,
  Ето утре имаме дело и заставайки пред екрана имам една молба: моля, за развитието на делата да получаваме кратка информация. Да, вярно е, полагате усилия да присъствате, но добавете още малко и ни напишете две, три изречения. За това какво и как. Нямам претенция за изчерпателност от страна на пишещия. Аз обещавам, на 21-ви март мисля беше, да ви осведомя.
  Отново чета другите, чета Иво и направо немея. То такава наглост няма на света като московската. Толкова ли сме вече “опаковани” та даже няма нужда да лъжат със заобикалки… Едно време си мислех-ще умра по време на комунизма сред лъжи, измами, невероятни измами и какви ли не приказки за нашите успехи! Сега се питам дали искам да съм жив! А като слушам следващите лидери на СДС, се чудя кои са луди те ли, ние ли? Извинявайте ако ви подбивам малко ентусиазма, ама нали и аз се лутам… Как да променим всичко около нас след като режисьорите са опитни, а ние сме доверчиви?… И малко разведряващо: Георги, слушай, няма да повтарям! Ще се наказваме! Значи имаш представител на делата, а няма ни звук , ни стон! Ама ха!… На всички приятен ден!

 6. Г-н Инджев, бива ли така – и в Чехословакия 1968 бяха “поканени” и във Финландия 1939, и в Афганистан

 7. Без да съм много наясно с дипломатическата обноска, все си мисля, че този посланик отдавна трябваше да е изгонен от България. С изявите си това лице прекрачи всички норми на международното право. Като не му стигна, па и няма кой да го спре, шаякът яко нагази с “руски сапоги” и здравия човешки разум. Какво означава местната власт доброволно да покани за съпорт Русия примерно. С простия си акъл го тълкувам като покана за чуждестранна инвазия, ergo като подкана за държавен преврат. Ако Министерски съвет не споделя виждането ми, много жалко за него.

 8. Към Милен Петков:

  Мислех си, че абсурдът е достатъчно добре известен и иронията се подразбира, но за всеки случай добавих необходимото пояснение що за “покани” бяха това.

 9. Убийствата по заповед от Кремъл са известни на всички по света.Но толкова нагло, зашеметяващо ослепително показно както тези в България и Великобритания скоро не са се случвали.Убийства без причина,от изпратени специално за това от властите и вероятно със знанието на Путин е чудовищно.Това не може да се оправдае и не може да се забрави.
  Ами ако се повторят,ако се организират атентати.
  Къде са службите,Мин.председателя,Гл.прокурор.Ноти няма да решат проблема.
  Какви са тези отровители и убийци,дето шетат по държавата.Кой ги пуска.Влизат и излизат като в разграден двор.Колко души трябва да измрат за да се вземат мерки.
  Или да напускаме прокълнато място.

 10. Според мен много от зададените въпроси “към негово НЕПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО макаров” са написани от “български” и руски тролове и от помията “дебили” българи които незаслужават да носят името българско и да казват че са БЪЛГАРИ.

 11. Забравя се най-голямата покана, довела съветските танкове в Унгария през ноември 1956 година. Следствие тази братска покана хипяди унгарци напуснаха родната си страна и хиляди други бяха избити заедно с министер председателя /уж осъден-знаем как – по комунистически/ Имре Наги.
  Светът беше потресен. Дали унгарците са забравили откъде дойде тяхната Голгота?

 12. Приятел, който кара такси на убер в Лондон ми сподели, че качил клиент, който считайки, че шофьорът не знае руски, говорил по телефона с някой, който наричал “Четвьортъй” и му доклавал, че на някакъв адрес в Сохо е пристигнала пратка с “раундъп”, която била готова за действие след сваляне на защитите. Казал му също, че трябва да се подпише на дневника, който бил в кутията с пратката и да провери дали са изтрити петолъчките от дръжката на пистолета Макаров, който му е поставен също в кутията, в случай, че “яд не убил до канца”. За нещастие обаче, точно преди да слезе, пътникът забелязал на предната седалка хвърления от шофьора вестник, който за зла участ бил издаваният в Лондон “БГ Бен”, който бил сгънат,но буквите Б и Г не са от латинската азбука, и този пътник веднага попитал на руски дали шофьора знае този език. Моят познат съобразил и веднага казал, че вестникът е забравен от предишен пътник и докато стигне до адреса държал ръката си близо до мястото, където държал малък пистолет Валтер и бил нащрек чак докато оставил руснака на адреса без да е сигурен какво по-нататък ще последва, защото се знае, че тези агенти долагат за всяка възможност за провал или разкриване на информация. Въпреки това, моя познат докладвал в централния офис на компанията за възможен терористичен акт и описал подобно случая. Компанията поела неговата сигурност срещу евентуални намеси.

 13. Браво Иво,
  Добре че си ти, да пръскаш флайтокс /спрей за убиване на гниди/ по тези гадини.

 14. Няма съмнение, че някой у нас е поканил оня с отровите от ГРУ да овкуси салатата на един български предприемач.

 15. Към Асен:
  Явно не мога да обхвана темата в нейната абсолютна пълнота, пък и “поканата” за Унгария е била толкова скандално явна съветска провокация, че просто не влиза в никакви “класации”…Тя е от рода на “основанието” за обявяване на война на Полша от нацистка Германия.
  Иначе и (северно)корейският, и виетнамският народ поканиха съветските пилоти ( за китайските пълчища да не говорим), както и Египет канеше съветски “съветници”, докато Ануар Садат не ги изгони вкупом за една нощ.
  Да не говорим за кубинската покана за начало на трета световна война от кубинска територия със съветските ракети – Кастро наистина е вярвал в тази прекрасна перспектива да се прослави, пък ако ще и човечеството да загине.
  Да продължавам ли какво още се “забравя”?
  Не се забравя. Мнозина помнят. Просто (с)писъкът е прекалено дълъг.

 16. Към ВСИЧКИ ПОКАНЕНИ за делото утре:

  То е от 13.30 ч., а не от 10.30 сутринта.

  Всичко останало е вярно…

  Апропо, очертава се да бъде интересно.

 17. Профилите (във “ФБ”от които са задавани т.нар.въпроси към лицето позиращо на сн. в униформа)реални ли са???Според мен са 100% лабораторни!!!Пробутват ни поредното активно мероприятие(тип димна завеса) спуснато с цел отклоняване на вниманието от темата(кгб/гру)на деня.

 18. Приятели!
  Извинявам се но КОРЕКЦИЯ. Делото УТРЕ е от 13,30 часа! Не знам как се е стигнало до погрешно обявеното. Но важното е да сме на линия. И аз имам интифа от отлично информиран източник не пожелал анонимност, ха-ха, че утре в ранният следобед за присъстващите в залата ще е атракцион както редят моите резервни компатриоти тук.

 19. Макаров отговорил на въпрос на граждани, че не могат да ни върнат архивите, защото имали закон за крадените ценности, който забранявал това…
  Коментарите на това нагло изказване ще ги оставя за по-талантливите от мен. Аз само се възмущавам, че този въпрос го задават граждани, а не президент, парламент и правителство. Този въпрос трябва да е като “краставицата” на Мирча Кришан. “Ще ви изпратим новогодишна елха” – “Добре, ама пратете и три кашона от архивите”. “Искаме паметник на Игнатиев” … а, не, тук малко се поувлякох. Този гад не заслужава паметник, та ако ще целия архив да върнат…

 20. Поредното експертно мнение на Илиян Василев, което обяснява проституиращите зависимости на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и неговите “опозициони” таварищи – “успелият бизмесмем” пееФски БСП ,ДПС,МВРО, сидеров и т.н.:
  https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/nov-goliam-shlem–geopoliticheskata-igra-borisov-postoiannite-useshtaniia-koruptsiia-deja-viu.html
  Няма какво повече да се добави , освен че ВСЕКИ трябва да гласува против БАНДИТската “партия” ГЕРБ, на ВСИЧКИ следващи избори!

 21. Бабрак Кармал пък,бидейки посланник на Афганистан в Прага,покани съветските войски да изпълнят интернационален дълг.Не сме забравили.

 22. Трудно е да се каже колко са путинофилите в БГ. Според мен добра оценка дава електоратът на Атака и Воля от последните избори, който сега вероятно ще бъде глътнат от БСП на Нинова. С други думи до 20% от населението, в огромната си част необразована и/или с нисък статус. Точно за това и не бързат да правят предсрочни избори- не могат да ги спечелят по нормален начин. Радев също не им върши особена работа; не става за политически лидер- прекалено нехаризматичен и елементарен.

  Последното изречение в анализа е много точно- поведението на Макаров е ясно, но родните гниди са тежка гледка.

 23. Крайно време е руското посолство в България да бъде затворено, МОЧА демонтиран и пасолчето макарав да си го занесе на гръб обратно в руската кочина.

 24. Чудесна новина!
  Делото срещу г-н Инджев е прекратено по искане на тъжителя Илиян Тодоров.Явно същият е разбрал че е безсмислица и го губи.
  И тук успяхме.Свърши се.

 25. Д. Савова с такива съмишленици като Теб, справедливата кауза на Иво която и наша обща за една демократична преуспяваща България ще пребъде.

 26. Здравейте, г-н Инджев и скъпи съблогъри! Много радваща новина е тази за делото! Надявам се и за в бъдеще нещата да се развиват в положителна посока.

 27. @G_G

  Избирателите на АТАКА и Воля не са чак такива овце, че да бъат “глътнати” от Нинова. По-скоро разочарованите сред тях ще си спестят ходенето до урните, но няма да подкрепят омразната и за тях БСП. (Говоря разбира се за редовите избиратели, а не на лидерско ниво, където разбирателството е пълно въпреки шумните боричкания).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.