Каракачанов пее фалшиво, но печели конкурса за антиромско надвикване

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заплаши, че ще напусне властта и ще премине в опозиция, ако не бъде приета ( от ГЕРБ на практика) неговата т.н. концепция за интеграция на ромите – същата, която би трябвало да се нарича концепция за сегрегация по полов и етнически принцип.

От ГЕРБ ги бива да си нагаждат позицията в името на властта, както демонстрираха със задното си салто в лагера на БСП по въпроса за Истанбулската конвенция. Дали и този път ще покажат завидните си умения в тази акробатика?

Не бива да се гадае, но и не трябва да бъде подценяван безпогрешният нюх на Каракачанов за извличане на съчувствие от най – мизантропски каузи. Успя на това поприще както никой друг през последните години, надвиквайки конкуренцията по лъжи относно митичната заплаха от мигрантите. Сега се е устремил към висините на антиромското говорене. И не бих се учудил в качеството  на войвода на антиромската “романтика” в българската политика да извлече максимални изгоди, прицелвайки се в нови изборни висини. Защо не и чрез временен отказ от властта по подобие на своя работодател Бойко Борисов?

Шегата с елементи на абсолютна истина, че само мераклиите са повече от китайците, си има българските измерения. Защото у нас мераклиите за власт са надушили абсолютното мнозинство от антиромски настроени българи и свирят все по-безсрамно на тази струна. Фалшиво, но с постоянство, с което Каракачанов спечели преди 8 години един певчески конкурс, макар да беше определено най-фалшивия “певец” на сцената.

Ще направя една несериозна на пръв поглед аналогия с участието на Каракачанов в конкурса “Байландо” по Нова телевизия. Същественото в случая е, че той се беше ориентирал отлично да се присламчи към печелившата кауза на едно бедно многодетно семейство, нуждаещо се от дом и от неговата лична подкрепа. Иначе казано, победата на Каракачанов беше предопределена заради очакваните симпатии на публиката. 

Нямам доказателства дали Каракачанов е мобилизирал партийните членове да гласуват за него като участник в конкурса “Байландо” ( на снимката с Теодора, която се бореше “само” за лечение на болния си брат и остана измамена в очакванията си да й бъде платена някаква сума от изпратените есемеси). Но не мога да изключа тази вероятност. Твърдения в този смисъл не липсваха през януари 2010 г. още преди да се потвърдят очакванията, че най-фалшивият певец ще бъде победител в конкурса.

tn

 

 

 

 

 

 

Ето едно свидетелство. Макар да е публикувано в “сензационна медия”, припомнянето рисува доста достоверна картина по мнението ми на участник в същия конкурс, “отсвирен” от журито на 6 -тия кръг от конкурса, наблюдаващ със смайване как Каракачанов вие в микрофона, но това не му пречи да побеждава професионални оперни певци, като Юлиан Константинов.

Unknown-1

 

 

 

 

 

 

Коментарът по-долу си има автор, чийто коментар оставям без коментар. 

“Войводата активирал хората от ВМРО да пускат денонощно sms-и. Все по-упорито се говори кой е победителят в тв шоуто „Байландо”. И неговото име е Красимир Каракачанов! Интригата е на път да взриви участници и зрители, след като от вътрешни източници изтече информация, че политикът все повече започва да се меси в онова, което иначе наричаме „гласът на народа” или sms-гласуване. Репортер на „ШОУ” проследи на живо някои от репетициите, както и лайфа при пеещите двойки миналия понеделник, за да констатира, че всъщност не всичко на екран е такова, каквото изглежда. Откакто е на „сцената на мечтите”, мнозина се питат как политикът, който не пее, а буквално грачи, успява като по чудо винаги да се спаси от изгонване. Абсолютно винаги! Журито в състав Йорданка Христова, Васил Найденов и Татяна Лолова – къде директно, къде по-деликатно, неколкократно подчертаваха, че „Красимир Каракачанов просто не може да пее и това е видно за всички”, но въпреки това той „отвява” всеки, който му се изпречи на пътя. Прецедент е как оперният певец Юлиан Константинов и сценичната му партньорка Иглика отстъпиха, независимо от разтърсващото си изпълнение, именно на Каракачанов, който нямаше един верен тон. Уж негово величество зрителят разполага с цялата власт да избере, да отсъди по емоция коя е по-добрата двойка, но се оказва, че това не е точно така. Политическото лоби си казва тежката дума, коментират отпаднали участници и редови зрители. 

Зад гърба на Каракачанов, известно на всички, стои цяла партия – ВМРО. Партия, която отдавна не е във властта и няма как по друг начин да напомни за себе си. Но предстоят избори и залогът е много голям! Партия, която явно е толкова отчаяна, че лично лидерът й Красимир Каракачанов ходи и приканва другите участници и мечтатели да се присъединят към нея. А в sms-ите, които валят като из ведро в подкрепа на Войводата, няма нищо лошо, ако не беше вътрешната информация, че съпартийците и симпатизантите му са били принуждавани денонощно да „цъкат” кратки съобщения. Само и само техният лидер и водач да стигне до финала, мощна група поддръжници, дирижирани и наети лично от Каракачанов, до момента са пуснали стотици, дори хиляди sms-и в негова полза. Именно благодарение на тях той продължава да пуска корени в шоуто. 

Мнозина се питат защо Каракачанов не събере и не даде на Рада и голямото й семейство тези пари, за да оцелеят, а ги влага в sms-и, пращани от политическите му поддръжници, които допринасят единствено за повишаване на личния му рейтинг?! Това е шоу, а не политика!, коментират в Интернет. Факт е, че никой друг от участниците не разчита на цяла партия, за да си осигури оставане в „Байландо”! Репортерът на „ШОУ” дори чу една от двойките след поредната елиминация да казва: „Тежко на всеки от нас, който попадне на елиминации с Красимир Каракачанов – дотам сме. Както го кара, и до финала ще стигне”. А за Рада и прекрасното й семейство иначе всеки, който пожелае, по всяко време може да дари средства, тъй като не само нейната, но и сметките на всички останали участници остават отворени и след края на „Байландо”. 

Според запознати Красимир Каракачанов многократно от началото на шоуто досега е имал възможността да сбъдне мечтата й, но не го е направил. „Реших, че мога да помогна на едно деветчленно българско семейство да постигне своята мечта – да излекуват болното си от левкемия дете и най-накрая да имат свой дом”, бяха думите на политика на старта на „Байландо”. Но към днешна дата се случва тъкмо обратното. Той може да събере така нужните за Рада средства, но вместо това държи да помпа рейтинга си на Сцената на мечтите. След като има пари за толкова хиляди sms-и, логично ги е имал и преди да активира електората си, и е могъл, но не ги е дал на сценичната си партньорка, коментират в Нета. 

В „Байландо” вече никой не се съмнява, но не смее публично да признае, че Каракачанов е абсолютният победител. А и той се държи като такъв. Репортер на „ШОУ” видя непосредствено преди последния лайф по-миналия понеделник как Войводата пристигна в Нови Хан, където се провежда шоуто, слезна от колата си, със завидно спокойствие мина покрай всички други участници и директно влезе в залата. Докато останалите двойки трепереха от напрежение дали ще си изпеят правилно песента, Каракачанов бе дори досадно спокоен. С тежка походка той сякаш показа на всички, че дори и да пее фалшиво, дори и да забрави част от текста, дори и изобщо да не пее, мястото му до финала е осеяно с рози и… мощна „телефонна” подкрепа. „Той вече се държи като победител, безсрамна работа”, се чу коментар от член на екипа на шоуто малко след влизането на политика в гримьорната. 

Още в самото начало на инициативата Каракачанов влезе в ролята на човек, който брани българска майка-героиня със седем деца. Въпросът е – докога, а отговорът лесен – до финала! Време, през което къщата на семейството на Рада продължава да е ипотекирана, защото те няма с какво да си платят дори сметките за ток, вода и всичко останало. Време, през което един политик не спази обещанието си и се показа в целия си „блясък” – като човек, който си позволи да използва дори благотворителната Сцена на мечтите, за да си повдигне малко рейтинга. ……………………………… ОТ ВМРО ГЛАСУВАТ, НО ИНАЧЕ СЕ СМЕЯТ НА СВОЯ ЛИДЕР Още от самото начало на „Байландо” участието на Красимир Каракачанов е посрещано с бурен смях от страна на колегите му от ВМРО. Независимо че не спират да гласуват за него, съпартийците на Войводата дежурно се подиграват с пишман изпълненията му. Едва към средата на шоуто и самият политик се осмели да си включи личния телефон, който през цялото останало време бе логично изключен. 

Анелия ПОПОВА

https://www.blitz.bg/article/21764

7 мнения за “Каракачанов пее фалшиво, но печели конкурса за антиромско надвикване”

 1. Въпрос: По какво си приличат ходжите, Мик Джагър и каракОчанов?
  Отговор : По това, че пеят фалшиво.
  По какво се различават? По това, че ходжите и Мик Джагър влагат душа и сърце, а каракОчанов се излага с опорочаване дори на благотворителността. Спомням си за още един фалшив певец с глас, като шмиргел, но с много смислени и съдържателни текстове. Ето една негова песенька, тъкмо за каракОчанов!

  https://youtu.be/HZ2FMCQV834

 2. Само един факт обяснява сегашното нагло и арогантно “поведение” на ЛОЙалният “воЕвода” – ванЮ каракачАНСКИ, САМО един факт!
  Нека си припомним ,че МВРО е КАЗИОНна “партия” създадена след 1989г. от ,илицията, ДС и БКП.
  Също така АВТЕНТИЧНОТО ВМРО НИКОГА във своята история не е била “партия”! Но сега ,след 1989г, вече имаме “чисти нова” “партия” – МВРО!
  Също така ванЮ каракачАНСКИ е потомствен, наследсвен и генетичен номерклатурчик от ДС и БКП!
  И е съвсем ЛОГИЧО като наследствен десар ванЮ каракачАНСКИ да е “вождь” на изцяло КАЗИОНната МВРО ,след 1989г., НАЛИ!!!
  Също така КАЗИОНнаат МВРО получи и ВСИЧКИ движими и недвижими активи и имоти на АВТЕНТИНАТА ВМРО, които бяха “национализирани” след 1944г.
  Никоя друга патрЕотарска “партия” НЕ е получила такъв “първоначален КАПИТАЛь” ,както ванЮ каракачАНСКИ и КАЗИОНната му МВРО. Нито Атака и ()олен ()ИДЕРов, нито НФСБ и симеонов, нито останалите патрЕотари!
  Ето заради тази ПОСТОЯННА и НЕрагламентирано и НЕзаконно “държавно СУБСИДИРАНЕ” МВРО и ванЮ каракачАНСКИ са преди своите останали патрЕотарски “конкуренти”!
  Освен това МВРО и ванЮ каракачАНСКИ получиха ДАБЧ на “концесия” през последните 20 години, и само от ДАБЧ ванЮ каракачАНСКИ и МВРО са получили над 100 милиона ЕВРО , от ПРОДАЖБИТЕ на “българско гражданство”. В допълнение и към другите “субсидии” и ИМОТИ получени първоначално при монтирането на КАЗИОНната “партия” МВРО , след 1989г..
  Дори МВРО получи от десарските си кукловоди и цел евроДУПЕТАТИН, пак БЕЗплатно.
  Това показва ,че МВРО и ванЮ каракачАНСКИ ВИНАГИ са били “субсидирани” и подпомагани с “държавна помощ” и за това винаги са преди останалите си популистки “конкуренти” и патрЕотари!
  Ето и за последните “избори” проведени от МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и неговият “изборен” шаман-цвъкиУМНОТО, те отново “субсидираха” ванЮ каракачАНСКИ с далаверите му в ДАБЧ , а на ()олен ()ИДЕРов дадоха лични “индулгенци” , за да получат от тях коалиционни патерици, които да ги крепят във властта докато те продължат да раздават и “усвояват” ПОРЦИИТЕ.
  Това показва постоянното “държавно субсидиране” на МВРО и ванЮ каракачАНСКИ през последните 30 години, и до днес.
  И за това МВРО и ванЮ каракачАНСКИ си прави реклама ,чрез фалшиви “музикални” шоута, купени чрез НЕрегламентираните му “държавни субсидии”!
  П.П. И докато ВМРО и ванЮ каракачАНСКИ си служат за параван , задкулисно пак се “усвоиха” поредните 250 милиона от ОДИОЗНАТА “магистрала” Струма. И пак НЯМА да има оставка на поредната “министерска” КАЛИНКА монтирана за “министър” на регионалното министерство, от “вождь” на НРБ – МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, и то само преди половин година.
  Той си избира “министрите” му да са проЗДи ,като него. И за това навсякъде има само проЗДи КАЛИНКИ ,като него!
  Сега се разбра ,че ОДИОЗНАТА “строителна” фирма – ГеПи-груп, свързана с Лукойл и Златев, ще продължи да КРАДЕ стотици милиони от ЕВРОфондовете , за да “строи” тунел?!?!?! По 100(СТО!) милиона за ЕДИН километър!
  Уж, ГеПи-груп , уж, се беше “отказала” от този тунел, след разкритията на сайта Биволъ ,че са откраднали 1 милиард от ЕВРОфондовете , през последните 10 години, но …… но това фиктивно “оттегляна” е било само за пред медите, а всъщност ГеПи-груп не са изтеглили своята оферта от “строителното министерство” на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА!
  И въпреки това, все още НЯМА ОСТАВКА на КАЛИНКОВАТА “строителната министърка”, която е ЗНАЕЛА ,че ГеПи-груп НЕ са изтеглили офертата си, но НЕ е ИНФОРМИРАЛА за това данъкоплатците, медиите и Европейската комисия?!?!?!
  Не е ИНФОРМИРАЛА ,че ГеПи-груп всъщност НЕ са изтеглили офертата си , а само ЛЪЖАТ всички , за ЗАДкулисно ,пак ,да могат да “усвоят” поредните 250 милиона от ЕВРОфондовете, в допълнение към предишните над 1 милиард ОТКРАДНАТИ ,чрез манипулации и фалшификации на “обществените поръчки” и европрограмите, както писаха във сайта Биволъ ?!?!?
  За това ТРЯБВА не само поредната “строителна” КАЛИНКА да си подаде ОСТАВКАТА , заради НЕизпълнение на своите преки задължения да информира за ЛЪЖИТЕ на ГеПи-груп, а…….а ТРЯБВА цялата калинковоКРАСНОкожа ШАЙКА на нейният начальник-МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА да си подаде НЕзабавно ОСТАВКАТА!!!! Защото той е “усвоил” много повече, над 40 милиарда, за последните 10 години , само от ЕВРОфондовете, без да включваме поне още толкова от ежегодните “бюджетните излишъци”!
  ОСТАВКА!

 3. Жив да не бях-доживях някой да е по-голям музикален инвалид от мен. Диригентът на училищният хор на прослушване се хвана за главата. Не можеше да повярва, че може да се намери някой на долно до да го изкара фалшиво. Тръгна да ми посяга мислейки с основание, че симулирам. Спасиха ме съучениците които му обясниха, че тройката по пеене е дължа само на теорията. В казармата който е служил при соц-а знае за какво иде реч бях дори “освободен” да не пея в строя. На прегледа на строевата песен, сегмент от т.н. художествена самодейност ме скриха, приклекнал през цялото време на задният ред и ми бе заповядано само беззвучно да си отварям устата.
  Но когато си БОКЛУК кат “войводата” каракачанов срам, съвест, чест, самооценка-НАНАЙ.
  ДГД от една долна, мръсна гад.

 4. Не е по темата но си заслужава. Пък и не виждам разлика в консумацията на властта на сегашните силни на деня отрепки и същността на любимата им необятна “руска душа и характер”.

  ИНТЕЛЛЕКТУАЛОВ ПРОШУ НЕ МОРЩИТСЯ!
  Роберт Рождественский

  Как вешняя вода бегут года,
  И, выбросив в утиль язык Эзопа,
  Я вам скажу: не будет никогда,
  Универсальней термина, чем ЖOПА!

  Пусть не нашлось ей места в словарях,
  Она висит под поясницей гoрдо.
  Все говорят о сердце, о мозгах…
  Оставьте – жoпа самый главный орган
  Терпения, усидчивости символ,
  В ней – боль и радость, тайна бытия,
  И, чтобы не надрали вашу сильно,
  Лизать чужую учат не тая

  Грамматики законам не подвластна –
  (Не ею, а на ней, иль в ней сидим) –
  Она, как Родина – настолько, брат, прекрасна,
  Что выбиратьcя из нее мы не хотим!
  Как верная жена – всегда с тобою,
  Она совсем как русская душа –
  Попробуйте сказать-ка нам иное –
  Мы возразим – нет, наша хороша!

  Дух приключений, что царит в Oтчизне,
  Находит воплощенье в ней свое –
  У русских жoпа – это образ жизни,
  И делается все – через нее!
  Всё жoпой чувствуем, всех в жoпу посылаем,
  Все через жoпу делаем дела.
  Как банный лист мы к жoпе прилипаем,
  Пока нас жизнь за жoпу не взяла!

 5. аг.иван трябва да бъде осъден за държавна измяна заедно с много други усвоители на порции,започвайки се от лицето агент сава ангелов сергеев!

 6. Разкошно, г-н Николов!!!
  Направихте деня ми да завърши със смях! Особено това е върхът:

  Она совсем как русская душа –
  Попробуйте сказать-ка нам иное –
  Мы возразим – нет, наша хороша!

  У русских жoпа – это образ жизни,
  И делается все – через нее!
  Всё жoпой чувствуем, всех в жoпу посылаем,
  Все через жoпу делаем дела.

  Изключително точно го е казал поетът Рождественский описвайки ежедневния живот в Русия!

  Като допълнение ще дам 2-3 линка към една безумна (за мен) песньовка, олицетворение на това, което бих нарекъл руска чалга, в която рускини (и руснаци) безпаметно пеят:

  Танцуй, Россия, и плачь, Европа,
  А у меня самая, самая, самая красивая (ж)опа.

  И се чувстват неимоверно горди! Невероятно (за мен) но факт!

  https://www.youtube.com/watch?v=yW2epmvXU7U

  Това е “оригиналната” изпълнителка. А следващите два са вдъхновени вариации на руска чалга:

  https://www.youtube.com/watch?v=OfDUh3u9wfc
  и
  https://www.youtube.com/watch?v=32wV9kOiAHI

  Не напразно в Русия масата народ е доведена до зомби състояние (както у нас чалгата зомбира десетки хиляди) чрез медиите до степен да си мисли външния наблюдател, че Русия се римува с простотия!

  Още когато съвсем случайно попаднах на тази песньовка преди две-три години (не помня точно кога) си зададох въпроса – що за нация е тази, която издига в национална гордост (ж)опа-та си?
  Още тогава за мен отговорът беше – ами сбъркана нация!
  Лошото е, че вече и нас ни тикат натам – да станем сбъркана нация…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.