Пропагандната мобилизация на плещенето и кинжала срещу версията “българския Скрипал”

Колкото по-очевиден става пробивът в българската национална сигурност, толкова повече и по-тъпо пропагандните остриета на Москва у нас се опитват да запушат пробойната със самоотвержените си говорящи глави. Командата, която изпълняват след разгласяването на необозпокояваните от руските партньори в българските служби гастроли на руски агенти в България е: “ всичко друго, само не и аналогия със Скрипал”. 

Казано като лозунг, подходящ да бъде изкрещян на митинги:  “СКРИПАЛ НА СКРАП”. И нито крачка назад, Москва е зад нас, повтаря ехото в слушалките на медийните домакини. 

Това започва да ми напомня паметната свръхреакция срещу българската комунистическа следа в покушението срещу папа Йоан Павел Втори през 1981 г., когато тогавашната пропаганда в НРБ беше впрегната в кампанията “Антонов е невинен”. Невинен поради липса на доказателства в рамките на италианското разследване. Точно както е и днес на този етап с руската следа в България.  

Цял взвод високопоставени в миналото и ценени в настоящето като апологети на руските умения в изкустното отровителство ( включително на вътрешнобългарските отношения) офицери от някогашните нашенски служби беше мобилизиран да иронизира и минимизира руската намеса от телевизионния екран, да отхвърля и замазва следите на руската отрова в България. Като най-циничен от тях се (д)оказа титулованият и днес като генерал Тодор Бояджиев.

Генералът от често актуализирания за публична употреба резерв на висшите нива на ДС употреби директно путинската опорна точка, според която Гебрев няма как да е бил отровен от руснаците, защото нямало да е жив ако са били те. Цитатът е буквален, както някога беше задължително да се цитира Ленин ( и Сталин преди него). Точно същото изплю и Путин за Срипал, хвалейки на практика своите хора като отлични убийци, които не биха пропуснали да отровят както са обучавани най-безпощадно всеки набелязан за убиване нещастник.  

Тихомир Стойчев, който също е герой от редиците на борбата срещу организираната престъпност ( изстреляна в орбитата на основен играч в българските дела в България по скоростното трасе на “течната дружба” Москва- София-Белград с отчисленията от контрабандата на горива за бивша Югославия насред войната там), е малко по-умерен. Стойчев смятал, че ставало дума за съвпадение, че му  “станало лошо”  на Гебрев точно , когато в България е гостувал руски специалист по отровите. Два пъти се е случило съвпадението, според него. А май ще се окаже, че по още по-голямо съвпадение най-случайно тази руска вещерска мисия се е състояла от повечко знахари с офицерски пагони. 

Първи в хора на дезактивиращите ефекта от разкритието на руската зараза гузно запя бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев.  Изпреварващо и в един глас  с прокуратурата той изпълни соловата ария на оневиняването на руската държава. Ще да е бил някой частник, ако става дума за руснаци, поясни специалистът, за когото се твърди, че е работил в контраразузнаването по “руско направление”. 

Не щеш ли, след серия от извънредни посещения на британския и на американския посланик в Министерския съвет, оповестени и илюстрирани със снимка от срещите им с премиера Борисов, главният прокурор Сотир Цацаров не само допусна снощи версията за новичока, но и съобщи, че чака от британците да се произнесат дали е бил употребен и в България. 

Ами сега?

Е, не очаквайте изказалите се толкова категорично против руската връзка и новичока войни на плещенето и кинжала да се посипят заслугите за дезинформацията с пепел. Пък и има достатъчно дълбок ешелон от продължители на делото им. Като някогашният най-близък съветник на премиера Виденов и днешен университетски учител по геополитика Валентин Вацев.

Понеже за Вацев и подобните му геопутинисти не важи правилото да се явяват пред медии само при наличие на опонент, както това е валидно за враговете на държавата сред “русофобите”, той за пореден път дефилира с яростния си путинизъм и то не къде да е, а в гостоприемния терен на държавното радио в солово качество.  Така от държавната трибуна слушателите научиха за себе си от него, че са нещо като “амазонско племе” заради “Америка за България”, а свързването на случай “Скрипал” с Гебрев било поръчка “от страна на българските журналисти”.

af00d783135c1d2eb5c37a32827ad115

 

 

 

 

Вацев ( на снимката от сайта на БНР), който минава за “интересен събеседник” така се захласна в ехидството си, превъзбудено от посочването на руската връзка от втория човек в Герб Цветан Цветанов, че се опита да остроумничи за някакви дамаджани с новичок, за новичок по руските газопроводи, около които поради това трябвало да бъде обявена забранена зона от 40 километра. http://bnr.bg/post/101080955/valentin-vacev-problemat-ni-e-che-otgore-e-gnilata-chast-na-elita

Ха-ха…Много смешно. Да не би да се е заразил от “Спецназ”  на Виктор Суворов, където авторът съобщава ( на стр. 53)  за заповедта на Сталин да бъде  приложена тактиката на изгорените съветски селища на 40 – 60 километра в дълбочина и на 20-30 километра встрани от железопътните линии с цел да се пречи на германските нашественици?

Самоцелният стремеж на Вацев да се подиграе цветисто на Цветанов не свърши с това да се усъмни в душевното му състояние, което било повлияно от участието в традиционната президентска молитвена закуска във Вашингтов ( с непоносимата за Вацев компания на евангелисти, баптисти и прочее неправославна сволоч). В желанието си да блесне с геополитическа мисловна конструкция от байганьовски щам, но не точно с миризма на родово масло, а на пот от руска партенка, Вацев обобщи, че ние ( вкупом) винаги тичаме пред локомотива на историята, размахвайки долните си гащи. 

Нещо се е объркал геопутинистът. Щеше да е добре да тичаме отпред и да си развяваме каквото и да било, а не да се возим в последния вагон на Европа по милост на богатите ни съседи по континент, които се опитват да ни помогнат да избягаме от руската мечка. 

За подквасване с шупнал оптимизъм на безвкусната каша от  махленски аналогии геомашинистът пусна малко пара и в свирката “Тръмп”. Похвали го, че е като Путин в разбиването на глобализацията. Което обаче не вярвам да помогне с нещо за лекуването на махмурлука от ужаса на евентуално разкритие за новичока – старичък, добре отлежал махмурлук като самото съветско отравяне на България с лъжи и манипулации в полза на нашите имперски колонизатори. 

 

18 мнения за “Пропагандната мобилизация на плещенето и кинжала срещу версията “българския Скрипал””

 1. Изброените защитници с чинове от дс все пак разписват фишове и в рубли.Как да хапят ръката,която ги храни.
  А що се отнася до саморекламата,че ако били те(гру) отровителите…ха-ха,много ми е трудно да се сетя за нещо сделано в сссрусия,което да е направено,както трябва.Може би единствено пропагандата,обаче и тя вече понакуцва.Пример- смешната акция на посланника им от тези дни-много,ама много зле.

 2. Съвсем основателни са бележките на г-н Инджев по отношение на персоната Вацев,добре известна от епохата Виденов.Какт и относно яростната защита на тезата за невъзможността за руско участие в опита за убийство на БГ бизнесмен – оръжейник,появяваща се в общественото ни пространство,най-вече в електронните медии.Това е доказаната от години практика за защита на Матушката от факти и подозрения за нейната (с извинение) курвенска роля в значими събития от световен и регионален характер.По въпроса е писано и говорено доста…
  По интересното ,според мен е,кой и на какво основание кани за събеседници подобни персонажи от сорта на Вацев,пробутващи дезинформацинни тези,гарнирани като експертни мнения.И то в период когато вече не под сурдинка се говори за хибридна война водена от Русия в глобален мащаб.

 3. едва н-тия опит за убийство на Троцки се оказва успешен.Атентатът срещу фон Папен в Турция също е неуспешен,макар и с българско участие.А за колко още не знаем…

 4. Да цитирам Иво по друг повод относно прословутата руска мърлящина в “частен разговор” пред мен. “Толкова си могат”.
  Вижте каква “ирония” изригва на мах от раззийски експерт за последните реакции на управляващите у нас. Баце ако му е толкова акъла па да се мазни и венцехвали за щяло и нещяло.

  http://focus-news.net/news/2019/02/14/2623479/ria-novosti-po-bratski-balgariya-se-predredi-za-ruska-namesa.html

 5. Да припомня, че чудесната инициатива на съблогаря Роберт Алтънов е актуална. Иде реч който има възможност да закупи книгата “Измамата Сан Стефано” простирайки се според чергата си и да я подари на обществена библиотека или читалище. Само истината ни прави свободни.
  Да не забравяме и https://ivo.bg/подкрепи-блога/

 6. Най- после се появи и снимчицата на митичния “Федотов”! Няма начин някой да не го е видял по време на многобройните му новичок “разходки” из България ??? 🙂

  Тайнственият “Федотов” се оказа офицерът от ГРУ Денис Сергеев,
  който по едно време се разхождал насам натам из Европата в компанията на Александър Мишкин (единият от “скрипалите”).

  https://www.mediapool.bg/tainstveniyat-fedotov-se-okaza-ofitserat-ot-gru-denis-sergeev-news289904.html

 7. Нищо не може да скрие явните провали на тайните ни служби в последните години, където си личи “професионалното ръководство” на геройкото, колкото и да се стараят рубладжийте. Не случайно последователно ходиха по тяхна инициатива посланиците на САЩ и Великобритания (която чух да говори на български с аптекарката в аптеката на ул. граф Игнатиев на гърба на бившия нотариат)при “българският” министър председател в опит да го принудят да се задвижи и да покаже евро-атлантическа солидарност. Но според мен той си е непоправим чукундур рубладжия. Крайно време е ЕНП и фондация Аденауер да се събудят, да си измият очите, за да прогледнат какво са сътворили с подкрепата си.

 8. В интервюто на А.Атанасов от ДСБ при Цв.Ризова е обяснил всичко за този случай, и няма нужда да се слушат дежурните ТЪПотии на ЦАЦАров,Йпвчев и цвъкиУМНОТО:
  https://www.btv.bg/video/shows/lice-v-lice/videos/gen-atanas-atanasov-preferencijata-dava-vazmozhnost-na-grazhdanite-da-izbirat.html
  Можем само да добавим ,че единственият ,който може да даде някаква достоверна информация е Гебрев, който каза единствено ,че е отровен от химическо оръжие от групата на Новичок. Без да казва КОЙ(?) е използвал Новичока, срещу него! Той не казва нито че е ГРУх, нито че е руски шпионин, нито че е Путлер! Но единственият друг случай на повторното използване на Новичок е при Скрипал, три години след Гебрев!!!
  И това само потвърждава ,че и в двата случая Новичока е дошъл от путлеристкият рай(Х)!
  Освен това английското разузнаване е дало информацията за присъствието на един и същи агент – Федотов , и при двата случая на използването на Новичок! Гебрев няма откъде да знае че един и същ агент на ГРУх е действал срещу него , и срещу Скрипал!
  И всички путлеристки рублофили, като вацевци,йовчевци и стойчевци няма откъде да знаят нещо повече от Гебрев!
  А ,той казва само за вида на химическото оръжие, използвано срещу него, но не и за извършителя!!!!!!
  Извършителят го посочва АНГЛИЙСКОТО разузнаване, което е предоставило информацията за Федотов!
  И сега , след като 3 месеца няма никаква реакция от “вождь” на НРБ – МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, американският и английският посланици са изразили онзи ден своето НЕдоверие към ОПГ-ДАНС, ОПГ-МВР, ОПГ-ЦАЦАратура във връзка със липсата на реакция на предоставените данни за Федотов , преди 3 месеца.
  Поне един путлеристки “дипломат” да бяха изгонили,поне! Като най-добре е този “дипломат” да е путлеристкият пАсоль – макаренков!
  П.П. А днес се видя за пореден път ТОТАЛната ПОРЦИОНна милЮционерщина на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и на неговият “изборен” ФИЗКУЛьТУРНИК – цвъкиУМНОТО във връзка със “промените” в “изборният закон”! То не може да се очаква и нещо смислено от един потомствен десарски ФИЗКУЛьТУРНИК, като цвъкиУМНОТО!
  Той каза че НЯМА да спазва НИКАКАВИ закони ,които разширяват ИЗБОРните права и правила за ИЗБИРАТЕЛИТЕ в НРБ!
  За него е важно ЕДИНСТВЕНО да има “действащо” правителство, и заради това е готов да ОГРАНИЧАВА и нарушава всички изборни ЗАКОНИ и права, и да се “договаря” със “опозиционата” ДПС и данчУ Ментата. Само и само да остане ВЕЧНО във властта. Е така е в милЮционерският БАДИТустан НРБ, тук е важно да НЯМА честни ИЗБОРИ, и да има единно ПОРЦИОННо МНОЗИНСТВО, без “разлика” от власт и “опозиция”.
  За разлика от НРБ във другите европейски ДЪРЖАВИ се провеждат ИЗБОРИ , а не се НАРУШАВАТ законите, особено тези за провеждането на ЛЕГИТИМНИ и ЧЕСТНИ ИЗБОРИ! Там НАЙ-важноТО е ИЗБОРИТЕ да са честни, дори когато това е причина за ИЗБОРИ до дупка. Там няма “договорки” между властта и опозицията, там всичко се РЕШАВА от ЧЕСТНИТЕ и ЛЕГИТМНИ избори.
  А тук, за гарберокожият ФИЗКУЛьТУРНИК цвъкиУМНОТО НАЙ-важно е да има ФАЛШИФИКАЦИИ до дупка, докато не се получи така “необходимото” му стопроцентово ПОРЦИОНно МНОЗИНСТВО , включващо всякакви “договорки” между управляващите и “опозицията” им, за да има “действащо” “правителство”, начело с МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА. което да раздава и “усвоява” ОБЩИТЕ ПОРЦИИ. Като ОСНОВНИТЕ “договорки” на цвъкиУМНОТО с “опозицията” му винаги са за ФАЛШИФИЦИРАНЕТО на изборите и НАРУШАВАНЕТО на всички ИЗБОРни закони!
  За това единственото решение за противопоставянето на ФАЛШИФИКАЦИИТЕ на цвъкиУМНОТО е – ОСТАВКА до дупка!

 9. Как при подобни университетски “преподаватели” децата ни да не бягат да учат в нормалния запад?
  Мога да си предствавя с както пълни главите на студентите, които имат нещастието да им преподава това руско чучело!

 10. Защо държат още тези в Брюксел, Патинов пуска доноси всяка вечер до Лавров, прецакаха половината народ на България, останалата половина си обра крушите, накрая дано остане един да угаси лампите и да изхвърли кондомите

 11. Българските специални служби продължават да са филиал (по Т. Живков)на руските. Няма да се учудя ако са оказвали логистична и друга подкрепа на гастролиращия отровител от Русия. Прочетете спомените на Судоплатов за тази фабрика за убийства, която не е преставала да бълва смърт от 1917 година досега.”

 12. Мдаа, цитат от другаря Вацев (много точен за случая) …няма нищо по ГНУСНО от ВЪЗБУДЕНИ ЛАКЕИ 🙂

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.