Преференцията на столетницата е да не дразни по руската тема упоения Бистришки тигър

 

Не се заблуждавайте от лютите среднощни препирни между привидно два враждуващи лагера в парламента. Последователен противник съм на обобщението, че всички са маскари, но маскарите са много убедителни в опитите си да убедят колкото се може повече от нас, че наистина са такива. 

Омаскаряването на политиката в България съвсем не се състои в шумните спорове спорове върху механиката как Бай Бойко да нагласи изборите или как стрина Нина да му наложи нещо друго. Въпрос на предпочитание, т.е. на преференция, е да изберете между едните и другите. Нещо като избор между две еднакви коли, различни само на цвят. Жените биха предпочели червената, а мъжете обикновено залагат на заплашителния черен цвят. 

Подробност от пейзажа е дали ще се наложи мъжоритния или женоритарния акцент в този кеч с обиграно имитиране на битка, в който господства принципа “ кеч енд кери” ( по аналогия с Cash and carry, т.е. “плащай е бегай”). 

Как да изберем между тях положителния герой, наблюдавайки взаимодействието им по цял списък теми от съдбовно значение за оцеляването на България като европейска демокрация?  Да не се връщам към многократно коментираните от мен доказателства за опозиционно-управляващия тандем, но пък нека видим какво (не) става около международния скандал с разходките на руски професионални убийци в България.

Управляващите са мълчали цели три години и изпаднаха в неудобна позиция пред западните съюзници в момента, когато бяха разобличени публично от тях. Не се е случвало нищо подобно на Борисов и компания през целия период на техния неспирен политически възход.

Скандалът има потенциала да прекатури статуквото, стига да има желаещи това да се случи сред опозицията. Ако имаше такава. Ако патреотите бяха патриоти, а социалистите не бдяха над своя втори отбор в българската политика, ръководен от граждани за евразийско развитие на България. 

И как реагира на тази вдигната топка т.н. опозиция?

Никак. Докато от ГЕРБ имат навика откровено да се присъединяват към позицията на БСП, когато в нея надушват печалба и за себе си на терена на консервирания популизъм ( Истанбулската конвенция е само един от примерите), то от БСП правят същото в подкрепата си за ГЕРБ, но малко по-подло. “Просто” си мълчат и не създават допълнителни проблеми на съзаклятниците си от управляващата партия по консенсусната им тема за уважителното отношение към всяка руска мина, която биха настъпили заедно или поотделно. Сътрудничат си по въпроса точно, както по братски са си разделили ръководството на Групата за приятелство с Русия в Народното събрание. 

По всякаква друга тема столетницата би се метнала като тигрица на гърба на ГЕРБ, за да се повози в поредно безплатно дефиле за пред наивната си аудитория в ролята на “разярена опозиция” . Би яхнала тигъра, като се изразяват китайските другари.

НА СНИМКАТА: Борисов в отбора на “Бистришките тигри” , рекламиращ на червен фон верига турски казина без това да дразни нито червената “опозицията”, нито патетичните му патреотични партньори във властта).

_T6A0654

 

 

 

 

 

 

 

Само че тигърът е пристрастен към руската упойка, лично дозирана от Путин – друг може и да се отрови от нея, но не и приспания Бистришкия тигър.

1416935704_4_800x*

15 мнения за “Преференцията на столетницата е да не дразни по руската тема упоения Бистришки тигър”

 1. И 7-те парламентарно представени “партии” когато и да ни освободят от присъствието си от публичният живот ще е твърде късно. Поразиите които на твориха за майка България един Господ знае кога последиците ще им бъдат заличени.
  ДГД и за тях и за Убавците от снимките от една долна, мръсна гад!

 2. Добрата новина е, че “Титаникът” потъва. Още по-добрата новина е, че “Титаниците” са повечко, да не кажа всичките, с които разполагаме. Гербери и опозиции на бело, патреоти на полусъединител и депесари на як смукач, Хвърчилников на боярищник, шишковци на Redbul, разведчици на три ракии, пАслАнци- обикновени пияници- цялата пасмина гълта вода и понася яки шутове. В този паноптикум няма положителен герой, доколкото гъмжилото от плъхове по палубата не се брои за такъв. Рано-късно тия скверни създания ще се зачистят от хоризонта ни- зприроден закон на гравитацията. Па един ден, ако сме живи и ние нещо ще избираме. До тогава – keep calm end fingurs

 3. А, бе! Къде е пРезидентът на Решетников да излезе да защити Федотов, Мишкин, Чепига, че тъй като руски флагове много преди 2015 г, се веят по Черноморието ни и навсякъде из България, значи тия тримата са си у тях и могат да си правят каквото си искат! Могат да си перат крадени венецуелски пари, могат да си тровят, ако искат, разни граждани второ качество, натрапници- българи, които не стига, че нахално пребивават на ТЯХНА територия, ами и имат наглостта да развиват разни бизнеси, които те, братушките, са си заплюли и препикали по право! Ако не се вземе в ръце Радев, ще му пратят тоз път не Гундяев, а козкоджамити премиер-пигмей – Медведев! Тогаз щъ види той мечка-пигмей рукола яде ли!

 4. Бившият гл.секретар на МВР К.Манолов,даде поредното принизяващо значение на пресконференциите на посланиците н В.Британия и САЩ.Този демарш всъщност легитимирал на политическо ниво огромната съвместна работа на нашите служби с тяхните хомолози от въпросните държави.С други думи,резултатите от тази съвместна работа,били на техноекспертно ниво.
  Не зная с коя ръка да се кръстя по повод на поредният опит да се измъкне Б.Борисов,от поредният скандал,в който е змесно името на БГ.Изглжда ,че поредният експерт защитаващ нашите спец. служби,не е бил своевременно информиран,че от вчера двама британски спциалисти са у нас,във връзка с опита за убийство на Гебрев.Посланиците за които споменах : ” ряпа да ядат!”Това-за Гебрев.Колкото до траншовете на валута в наша банка,и в този случаи нашите служби нямат никаква вина.Не била тяхна работа,а на съответната наша банка ,да следи за евентуално пране на пари,по установени правила.И в този случай,американците ” ряпа да ядат”….

 5. Ето така другарите от Кремъл “ценят” своите големи химици, когато не харесват Путин.
  Едно интервю с Владимир Углев по радио “Свобода”.

  https://www.svoboda.org/a/29772069.html

 6. Двата клонинга на БКП- герб и бсп, продължават “ВЪТРЕШНОпартийните” с “борби” за докопване до властта, продължаващи още от 1944г.. След като “партията” им БКП, е ОБЩА за тях ,и е ЕДНА за всичките, то единственият начин за изразяване на “различията” между “различните” КЛАНове на ТОТАЛитарната БКП е САМО в тяхната “правоверна” борба, помежду им, за това КОЙ(?) от тях, да получи ПОРЦИОНните “преференции” от ръководството на “държавната власть” в НРБ!!!
  Това се потвърди и днес при “гостуването” в НТВ на “изборният шамань” на герберокожите – цвъкиУМНОТО , който отново ПОТВЪРДИ ,че той НИКОГА не е е спазвал никакви закони, нито като “министър” на милицията, нито като “апартаментен” общински съветник на герберокожите в кметството на София,а още по-малко при провеждането на “изборите” по костинбродскиЯТ начин в НРБ.
  Ето и сутринта в НТВ, цвъкиУМНОТО със редовната си дИбилска физиономия каза ,че няма да спази никакви закони за машинното и електронното гласуване. А също така се е договорил и със своите ПОРЦИОНни “опозиционери” от ДПС да нарушат СВЕЩЕННОТО право на българските избиратели да гласуват ПРЕФЕРЕНЦИАЛНО на избори!!!
  Да напомня на цвъкиУМНОТО и данчуМЕНТАТА ,че в другите държави има даже ПРЕДВАРИТЕЛНИ избори ,които определят партийните ПРЕФЕРЕНЦИИ, и пренареждат партийните номинации и листи! Но в НРБ, от 10 години КАЛИНКИТЕ от герб и цвъкиУМНОТО само ОГРАНИЧАВАТ изборните ПРАВА ,за да могат чрез ФАЛШИФИКАЦИИ да “печелят” изборите, с помощта на над 500 000 купени “гласове” и “мъртви души”! Иначе милЮционерите от герб НИКОГА няма да спечелят дори половината от ФАЛШИФИЦИРАНИТЕ си “гласове”! И до сега нямаше да е остало нищо от “партията” им герб, също както стана и разпадането на НДСВ!
  Това каза сутринта в НТВ “изборният” физкултурник цвъкиУМНОТО , че той ще се “договаря” с ДПС ,за да имало “стабилно правителство” , което да осигури “растеж” с 3,5%?!?
  А във следващият момент цвъкиУМНОТО напълно се ОПРОВЕРГА, като каза че герб няма парламентарно “мнозинство” в парламента, и без ПОРЦИОНни “договорки” с ДПС и БСП даже НЕ може да започне едно нормално парламентарно заседание!!!!!!
  Е ,нека обясни цвъкиУМНОТО – КАК може да има “стабилно правителство”, след като даже не може да си приеме ЛОБИстките “закони” без ПОРЦИОНното “договаряне” с “опозицията” – ДПС и БСП, които да осигуряват ПОРЦИОНнен “кворум” за “правителството” на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА?!?!?
  Явно физкултурният дИбил цвъкиУМНОТО не може да загрее ,че в нормалните държави
  БЕЗ стабилно парламентарно МНОЗИНСТВО , няма как да има “стабилно правителство” , а няма да има и “растеж”!
  А стабилно парламентарно мнозинство се постига само на ПРЕДсрочни и ЧЕСТНИ избори, без никакви “договорки” с “опозицията” от ДПС!
  Стабилно парламентарно МНОЗИНСТВО може да има само при приемане на ВСЯКАКВИ изборни закони ,които ПОВИШАВАТ изборните ПРАВА на избирателите, а НЕ ги ОГРАНИЧАВАТ, както направи вчера за пореден път цвъкиУМНОТО и неговият “юрист”-кирилов, който също се появи днес в БНТ със постоянната си олигофренска физиономия!
  Но цвъкиУМНОТО знае ,че когато ИЗБОРИТЕ станат ЧЕСТНИ и електронни , тогава ще свършат ПОРЦИИТЕ и апартаментите за него , за герберокожите , за етнолЕбералите от ДПС , и за неговият “партиен вождь”-МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА!
  И нека цвъкиУМНОТО не лъже ,че има “икономически растеж” в НРБ, защото ПРЕДизборната ИНФЛАЦИЯ предизвикана от повишаването на “бюджета с ИЗЛИШЪЦИТЕ” с над 20% за 2019г., повишаване с над 6 милиарда, спрямо 2018г., ще повиши цените на храните,стоките,тока,бензина,газа с над 40-50%! А това СКОКООБРАЗНО ще намали ,ОЩЕ повече, “повишените доходи” и “повишеният растеж” в НРБ!
  Растеж може да има само ,когато се НАМАЛЯВАТ преките и косвените данъци – ДДС,акцизи,”осигуровки” и “такси”!
  Но в НРБ се УВЕЛИЧАВАТ тези преки и косвени данъци, следователно дИбилските ТЪПотии на милЮционерският физкултурник- цвъкиУМНОТО за “икономически растеж”, и за “повишаване” на доходите в НРБ, са само предната му ФАЛШИФИКАЦИЯ, както той ФАЛШИФИЦИРА всичките 13 “избори” , през последните 10години, откакто се докопа във властта.
  Той даже , сам каза днес, че герберокожите нямат дори официално парламентарен “кворум”, и той тръгнал да говори за “стабилност” и “растеж”!
  Само му повтарям ,че без парламентарно мнозинство ,няма как да има “стабилно правителство” и “растеж”! Растеж може да има само за ПОРЦИИТЕ за ЛОБИстките им ОБРЪЧи!
  От ПОРЦИОНните му договорки с ПОРЦИОНната му “опозиция” от ДПС и БСП няма да получи нито “стабилно правителство” , НИТО “растеж”, а само ПОРЦИОНен “кворум” и ПОРЦИОНно “правителство” на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА!
  Мнозинство и стабилност се постигат САМО чрез ЧЕСТНИ и ПРЕФЕРЕНЦИАЛНИ избори, а не с ПОРЦИОНни “кворуми” сс ПОРЦИИОНната “опозиция” !

 7. Бомбастично участие на Гроздан Караджов сутринта при Жорето. Забележете освен това Явор Дачков колко е оглупял горкият, откакто Люба Кулезич не е до него да му налива акъл – идейно едва се отличава вече от Петър Волгин, cиpeч е почти готов да пристане на Крюела Нинова:

  https://www.bnt.bg/bg/a/yavor-dachkov-vrkhu-premiera-borisov-v-momenta-se-okazva-amerikanski-natisk

 8. към АВАКУМ ЗАХОВ:
  Г-н АВАКУМ ЗАХОВ, не вярвам И.Костов да е бил безгрешен , за това посочете
  ни конкретно как ,и за какво Гр. Караджов е оплювал И.Костов?
  Ако Караджов е имал основание да критикува И.Костов за негови грешки, то това не е оплюване, нали?
  Посочете ни точно какво е казал Гр. Караджов срещу Костов!

 9. Г-н ГРОЗДОВ, съжалявам, но никога не съм твърдял, че Иван Костов е безгрешен. Измина много време и не мога да си спомня точно какво каза Караджов, но аз не обожествявам никого. Знае се много добре каква помия се изля върху Иван Костов. И тв скот участваше в този хор, да не говорим за останалите!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.