Червенокожите откриха Америка с томахавка срещу дебелокожия режим на Мадуро

Още преди месец, на 13 януари, Ройтерс цитира водачи на индианци от Бразилия, че са готови да помогнат за снабдяването на Венецуела с хуманитарна помощ за бедстващото от липсата на елементарни храни и медикаменти в условията на чудовищна инфлация венецуелско население.

Unknown-1

 

 

 

 

 

Нещо повече, индианците оповестиха, че ако трябва, ще се бият с армията на Мадуро, който спира помощите от чужбина за Венецуела,за да помогнат на съседите си. 

PUERTO ORDAZ, Venezuela (Reuters) – Venezuela’s Pemon, an indigenous people living along the border with Brazil, are determined to allow into the embattled country any foreign aid that may arrive, even if that means a showdown with Venezuelan security forces and the government of President Nicolas Maduro.https://af.reuters.com/article/worldNews/idAFKCN1PY0MS

И по границата на Колумбия с Венецуела “червенокожите” на практика вече въстанаха срещу червения режим в Каракас. Световната агенция съобщи, че колумбийски индианци са започнали операция по снабдяването на венецуелския народ с хуманитарна помощ, блокирана от верни на Мадуро венецуелски военни. 

В картината на съседската индианска солидарност ми липсва засега  Гватемала. На нейната днешна територия древните маи са създали империя с близо 20 милиона население, значително по голяма в това отношение от цялото население на Европа ( по последни проучвания на археолози, откриващи от въздуха с най-модерна апаратура невероятна мрежа от погълнати от джунглата свързани някога с пътища градове на маите). Не се съмнявам, че наследниците на “имперските” наследници на маите в Гватемала ще затворят кръга на индианската солидарност солидарността около режима на Мадуро.

Латиноамериканската суперсила Бразилия е съюзник на САЩ. А Колумбия буквално дължи на помощта на Вашингтон успеха си в прекършването на левичарския тероризъм. Той от десетилетия тровеше поне два континента  като се хранеше от контрола над производството и търговията с кокаин.

Не че проблемът е ликвидиран напълно в Колумбия, но беше овладян от централната власт с американска помощ. Колумбия рязко пое нагоре в своето социално и икономическо развитие, превръщайки се в пример за това как една смятана за отровена до безнадеждност нация може да възкръсне. 

Няма(м) данни доколко хуманитарната помощ, която индианските племена са готови да доставят на мизерстващите венецуелци ( без оглед на това дали са от коренното население) е изпратена от САЩ. Известно е, че САЩ складираха големи количества храни, медикаменти и други стоки от първа необходимост в Колумбия, блокирани от униформените “революционери” на социалиста Мадуро, който обяви, че венецуелският народ не е просяк. Макар да го докара до просешка тояга. 

Това е то “социализъм с чавистко лице”. Изобретен е в този вариант във Венецуела от бившия военен Уго Чавес, чийто телохранител е бил Николас Мадуро. Чавес е лежал две години в затвора заради опита си да дойде на власт чрез преврат. Точно както окошареният в Германия след “бирения пуч” в Мюнхен  националсоциалист Хитлер и латиносоциалистът Чавес превзима властта след това чрез избори, яхнал вълната на обещанията за по-добър живот на гърба на наивниците, надъхани срещу вътрешни и  външните “врагове . Във венецуелския вариант – предимно срещу Америка. 

Тази претенция за наперено отхвърляне на външната помощ по идеологически съображения звучи познато. Напомня за времето, когато Америка предлага и на България икономическо подпомагане чрез Плана “Маршал” след Втората световна война. Сталин забранява. Неговите жертви се предполага да бъдат бедни и зависими от СССР. Не се нуждаят, според него, от американска помощ ( каквато самият той получава в огромни количества във войната срещу своя тоталитарен побратим Хитлер). 

По липса на солидарни с нас коренни жители на Балканите, готови да се бият за нашето оцеляване в период на всеобщо следвоенно възстановяване по онова време, племето на червенокожите дебелокожи колаборационисти у нас се наема в онзи период да служи на Червената армия за нейната антихуманна окупационна мисия.  И до ден днешен го прави. 

Сега индианците откриват Америка. Докато в днешна България руската пропагандна внушава омраза срещу “Америка за България” като източник на злини, а не на благини, за каквито минава руската хибридна война срещу нас.

Дано и на дебелокожите продължители на делото на червенокожите у нас им просветне идеята за необходимостта да направят нещо за населението тук, страдащо от хроничния дефицит на исторически сгазена от окупаторите ни справедливост и дезориентация в условията на продължаващата хибридна война на бившата ни метрополия срещу българския европейски интерес.   

ПОЯСНЕНИЕ: Във връзка със споменаването на “Америка за България” в текста авторът декларира отново, че не е получател на “хуманитарна помощ” нито от Америка, нито откъдето и да било другаде, освен от страна на своите читатели.

9 мнения за “Червенокожите откриха Америка с томахавка срещу дебелокожия режим на Мадуро”

 1. Само за протокола.
  Уточнение за Корни и обкръжение. Гуайдо е ляв по етикет и партията която го е излъчила за депутат “Народна воля” е член на Социалистическият интернационал.
  Ама пусто мързел и нисък хоризонт на очакванията от живота във всичките му проявления. За зомбираният им електорат се иска много малко и няма да се поти кУрнелчето, я за “подробност” кат горната.

 2. “Това е то “социализъм с чавистко лице”. Питам се друг дали въобще съществува. Даже и националСОЦИАЛИЗМА е с “чавистко лице”. Самия Гьобелс признава, че национален е само прилагетлното към тяхната идеология – СОЦИАЛИЗЪМ.

 3. Има инфо, че мадурКо сондира почвата да визитира на място американският президент. Развял е белият байряк, армията над 80% е обявила вече неутралитет и без щиковете ѝ и след като най-верните му поддръжници от гетата на които поради липса на мъни им спря разпределението на мамбото се обърнаха рязко срещу него въпрос на технологично време е да си тръгне. За шофьора на автобус, това му е гражданската професия на незаконният президент на Венецуела за предпочитане е, има си хас, да не е с краката напред. За жена му се носят легенди за безбройните ѝ шопинг туровете в Ню Йорк. Та, ако се стигне до силово решение на кризата никой не може да си Я представи, това по АН, превързваща ранени под бомбите в някоя болница в Каракас. Аналогични картини можем ли да си въобразим-отнюдь и при наша деса и кабаева на кремълският гном.
  Много мина, мъничко остана.

 4. Санкциите срещу петролната компания започват да дават резултат.Най-големата петролна компания с физически нефт в света, Трафигура е прекратила купуването на нефт, както и доставката на лек американски петрол, който се използвал за смесване с тежкия венецуелски петрол. Алекперов е направил изявление, че Лукойл също ще се придържа към санкционния режим. Засега само ГазпромНефт е заявил, че продължава работата си с националната петролна компания на Венецуела.

 5. Винаги така нареченият “комунизъм” започва с големи обещания за светло бъдеще .Но в реалност завършва с празни магазини,и мизерни хора.Една подробност,простака популист Чавес навремето освобождава около 19 Хил. служители в петролната компания на Венецуела.Заменя професионалистите с негови хора и партийни другари.Ето и резултата!

 6. Съжалявам, че е малко встрани от темата, но питам дали някой е видял ужасното падение на Явор Дачков днес в разговор при смешния Георги Любенов с присъствието на перфектния Гроздан Караджов? Случайно попаднах на шоуто в следобедното повторение по БНТ 4 и цподелям.че не съм виждал нищо по-отвратително от говореното на Дачков – надграждане на всички опорни клишета на Румен Петков и Волен Сидеров – за руските агенти, за Скрипал, за Гебрев и особено за Венецуела,

 7. Баце след като не изпълни заканата на неговите Ора, че ще визитира Белият Дом до края на изминалият месец януари взема “реванш”. Поканил е на официална визита вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс който е обещал, че до края на т.г. ще посети страната ни. Бас ловя, че при обявяването на новината е цитирал само позицията на МП или му е сгрешил я името, я фамилията, а най-вероятно и двете. Дежа вю. Няма си и идея каква висока топка е Майкъл Пенс който ще им
  разкатае фамилиите ако още се заиграват с кремльовските изроди.

  https://offnews.bg/politika/vitceto-na-tramp-idva-u-nas-do-kraia-na-godinata-saobshti-bojko-boris-697750.html

 8. Не е по темата, но искам да кажа какво си помислих след като прочетох съобщението, че прокурора
  ИВАН ГЕШЕВ е отишъл в Барцелона.
  Предположих, че е отишъл да разгледа къщата за милиони на онази, как се казваше………хубавелката де.

 9. Петко, не вервам Винету да си търси баджанак нито за Барцелона, нито за гръцкия остров. И то точно пък фатмака гешев?!!?
  Друг е въпроса , че с барцелонският случай требва да се заемат не само прокурорите, а и си е направо клиничен случай за психиатрите, чиято специалност са малолетните и педофилията, по високите етажи на властта, все пак.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.