Демокрацията отне много и на Борисов, но за кратко

Борисов ревизира днес собственото си обяснение за ползата от промените в избирателния кодекс, които правеха практически невъзможно преференциалното гласуване. Сега, след като направи по този начин пропагандна услуга на основните си съперници за властта от БСП да се пъчат като защитници на демократични права на българите, той явно осъзна големия гаф. След кризисно партийно заседание с висши дейци на ГЕРБ, като Георги Марков и Йорданка Фандъкова, стана ясно, че преференциите ще бъдат върнати в закона, а и искането на БСП за избор на нов състав на Централната избирателна комисия ще бъде удовлетворено. 

От притчата за онзи, който отказвал да си плати и предпочел да изяде боя и торба сол, но накрая пак си платил, остава да видим какви ще се реакциите на онези, които се възползваха от глупавата му позиция в качеството си на парламентарна опозиция.  

Какво ли ще стане сега с решението на БСП да напуска парламента в знак на протест срещу ревизираната вече ревизия на избирателния закон? Това решение само по себе си е легитимен политически инструмент за евентуален натиск в условията на демокрация, но… 

Ключовата дума в горното изречение, която придава съмнителен смисъл на автентичната причина за парламентарния бойкот на БСП, е “демокрация”. Защото тя беше оспорена от самата Корнелия Нинова, когато се подмаза на най- автентичните носталгици по антидемокрацията с твърдението си на предизборно събитие в Стара Загора  на 19 март 2017 г. . Тя заяви буквално тогава, че демокрацията ни е отнела много. http://bsp.bg/news/view/12008-korneliya_ninova_v_stara_zagora__nyama_da_dopusnem_chujdi_nachalnitsi_da_ni_opredelyat_sydbata.html

По правилата на правописа на столетницата ДЕМОКРАЦИЯ се произнася само в кавички. Тя е табу за нейните избиратели. 

Припомням за протокола малко встрани от темата, че ги нарекох иронично “измиратели” в една своя статия преди четвърт век, когато се ширеше наивното схващане, че подкрепата за БСП е предимно поколенчески феномен, който ще отшуми с времето по естествен път. Заради тази игра на думи върху все още младата ми по онова време глава се стовари буря. За отбелязване е, че във вентилатора срещу моя скромност бяха пуснати едновременно червени и кафяви оцветители на миналото ми, които до ден днешен ваят образа ми в световната мрежа.

От върха на БСП, където употребяват демокрацията за недемократични цели, подмолно внушават, че демокрацията изобщо е нещо лошо лошо, нещо западно, нещо американско и злодейско ( а и юдейско по подразбиране), натрапено на нашата мила, все по – консервативна родина, люлка на православните ценности и любовта към Русия, закрилница на левия, десния, средния, източния, западния и прочее откат срещу всичко либерално по света.

Е, след като за пореден път борците за повече руски демокрация у нас успяха да принудят своите конкуренти от ГЕРБ на този фронт да преразгледат свое важно политическо решение,  би трябвало от БСП най-сетне да признаят ползата от демокрацията. Обаче това едва ли ще се случи – би било все едно Нинова да признае, че онова, което демокрацията наистина й е отнела, е възможността да се оправдава с другите, които, както се вижда, нямат никакъв проблем да направят във всеки момент да направят “кълбо назад” в името на своя интерес под купола на цирка, в какъвто е превърната нашенската политика.  

18 мнения за “Демокрацията отне много и на Борисов, но за кратко”

 1. ДГД от една мръсна, долна гад и за управляващите баце-та и за “опозиционерка” кУрнелия и ко.
  Каква свещена тъпота ги друса, направо чупят тъпомера.

 2. Време е нашият скъп премиер да слезе от сцената на НРБ,ред е на ЦИЦЕРОН да захапе кокала, преди корни да заеме позиция на богоизбрана от партия-любимка,ех живот-другари, докога ще тъпчете този нещастен-измъчен народец-докога.

 3. Типично за мутЪра Бойко – днес “защитава” една теза, утре вече е “защитник” на противоположната! Прави тези кълбета по няколко пъти на ден – този бандит няма собствена позиция за нищо друго, освен желанието да е на власт!

 4. Току що слушах поредната КРИВОславни дитирамби на доживотният “конституционен” паразитен плазмодий – георги марков, агент на ДС , гласувал против разкриването на досиетата на десарските вербовчици и агентурните досиета преди 20 години ,при управлението на ОДС. Гласувал, без да си направи отвод , въпреки че е бил в конликт на интереси , защото е бил в постоянни зависимости от КДС. Също и в момента ,когато е бил монтиран за “конституционен съдия”, е бил с многократни десарски зависимости!
  И тоя дУпетат на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА си изнесе поредната пропагадна тирада в бТВ, в която нямаше почти нищо “различно” от предишните му КОСЕРВАтивни примитивизми и НЕсвързани КРИВОславни БЪЛНУВАНИЯ, а също така и не забрави да излиже и лакейничи пред поредният си вождь-бокоТИКВАТА , който го е назначил на поредната му синекурна службица в парламенТа му!
  Няма смисъл да се повтаря на такива паразитни доносници ,както марков, че е ТОТАлно зависим от своите нови начальници , като ХУНгарският “арийски” католик – орбан и неговият български “колега” – бокоТИКВАТА. Няма смисъл и да се повтаря ,че нито орбан ,нито МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА са “арийските” пазители на християнска Европа, защото марков явно не е дочул даже ,че неговият туземен “държавен вождь” и дупетатски работодател – бокоТИКВАТА все още не може да вкара НРБ нито в Шенген , нито в ЕВРОзоната, а и НЕ е изпълнил дори ПРЕДприсъединителните договори с ЕС , 13 годинислед “приемането” на НРБ в ЕС, а и НИКОГА …НЯМА да може да ги “изпълни”.
  За сравнение ,да припомня на марков ,че И .Костов успя да накара ЕС да започне преговори с НРБ , само за 2-3години, докато неговият сегашен дУпетатски “благодетел”-бокоТИКВАТА НЕ може да влезне дори в еврозоната и Шенген , и не е изпълнил ПРЕДприсъединителните условия , след повече от 13 години!
  И за да ПОКАЖА ,че всички “арийски” и “християнски” словоблудства на “КОНСЕРВАторЪТ”-г.марков са само поредната му КАЗИОНна пропагадност , за да засвидетелства ТОТАЛното си раболепие на поредният си властови началник , ще му припомня само , че НИТО един , НИТО ЕДИН, от неговите “КОНСЕРВАтивни” вождове в Централна и Източна Европа НЕ изпълнява дори ОСНОВНИТЕ десет Божи заповеди!
  Нито полският нацист Качински!
  Нито неговият ХУНгарски “арийски” католик -Орбан!
  Нито бившият македонски “КОНСЕРВАтор” – Груевски!
  Нито неговият ВЪРХОВЕН альфа-кагебистки “християнин” – Путлер!!!
  Нито неговият ПРЯК КАЗИОНЕН “вождь” – бокоТИКВАТА!
  НИКОЙ от тях!
  НИКОЙ!
  Кой от тях изпълнява божиите заповеди:
  – НЕ кради…не КРАДИ МИЛИАРДИ и ТРИЛИОНИ долари от “бюджета” с “ИЗЛИШЪЦИТЕ”!!!
  -НЕ замествай Божите закони със своите ПОРЦИОНни и ЛОБИстки “закони”, защото така те с апротив Божията воля!!!
  – НЕ лъжи своите “избиратели” с ДИВ “КОНСЕРВАтивен” ПОПУЛИзъм!!!
  -НЕ ФАЛШИФИЦИРАЙ изборите с купен и контролиран вот ,и с ФАЛШИВА си ЦИК!!!
  -НЕ убивай милиони невинни и данъкоплатци с примитивният си и проЗт ПОПУЛИзъм и чекизъм. НЕ убивай милиони невинни в Сирия, Украйна,Чечня,Грузия,Либия,…и т.н..!!!
  -НЕ води СВЕТОВНИ хибридни ВОЙНИ, защото НЕВИННИТЕ жертви и данъкоплатци са РЕАЛНИ!!!
  -НЕ споменавай излишно Божието име, ине го наричай “НАчальникь”!!!
  ……..
  ……
  И още , и още!
  Нека “КОНСЕРВАтивният” синекурен “конституционалист” г.марков каже , дали НЯКОЙ от неговите “КОНСЕРВАтивни” източноевропейски ТИРАНи изпълняват дори една от 10-те Божи заповеди, за да бъдат те “пазителите” европейската цивилизация, както постоянно натяква, докато получава СОБСТВЕНИТЕ си ПОРЦИИ и зависимости от тях?!?!?!?
  Ето такива “КОНСЕРВИ” ,като марков и неговите “арийски” ТИРАНи и ПОПУЛИсти , щели да “оправят” Европа?!??!
  Ето заради такива ,като герберокожият дУпетат и орбанофреник г.марков, НЕКА ВСЕКИ направи СВОЯТ ЕВРОпейски избор и ГЛАСУВА на ПРЕДСТОЯЩИТЕ “избори”!
  П.П. В продължение на изборната тема , нека споменем и за поредното “интервю” на ЕТНОлЕберала данчуМЕНТАТА за “промените” в изборните “закони”!
  Сутринта той каза ,че не било “честно” цялата “партия” ДПС да работи за отделни мажоритарни кандидатури?!?!?
  Дори каза, че един от преференцилно избраните депутати от ДПС – Исаев, не се бил изказвал нито един път, и не изпълнявал и партийните си “задължения” да гласува , както данчуМЕНТАТА
  и Карадайъ му казва?!?
  Все едно повечето депутати от ДПС са големи “оратори”, та точно преференциалният Исаев е единственият ,който не се изказва от трибуната ,а?!?
  Да ама Исаев не гласува ,както му заповядат, както другите неми депутати от ДПС, нали?
  А, има и един друг дУпетат от ДПС ,който вече 10 години , не само че не се изказвал , а даже не е отишъл дори до сградата на парламента, но данчуМЕНТАТА дори забелязва липсата пееФски, ЗАЩО? И даже и си получава цялата дУпетатска заплата , или над 500 000 леа за последните 10 години?!!?
  И в крайна сметка според данчуМЕНТАТА преференциалният вот е НЕсправедлив, и трябвало само партийните централи да нареждат листите?!?!
  Това е все едно да отидеш до магазина , и вместо да си избереш ЛИЧНО от всички РАЗЛИЧНИ стоки, да нямаш никакъв избор , и продавача да ти пробутва само една стока ,без възможност за РАЗЛИЧЕН избор! Както беше по времето на соца им!
  Също така данчуМЕНТАТА каза че искал всички български турци в Турция да имат право на глас. И аз съм за това, но първо нека се ЗАБРАНИ ЕТНИЧЕСКАТА “партия” ДПС, за да могат гласовете от Турция да са само за българските парти , а не САМО за чекистко-етническите лЕберали от ДПС!
  Дори , преди 30 години десарите от ДС принудиха “конституционният съд” на НРБ да приеме “решение”, че ДПС “не е ЕТНИЧЕСКА партия”? Така че ДПС е ТОТАЛно ЗАВИСИМА , от ДС,КГБ и по ЕТНИЧЕСКИ признак, и трябва да бъде закрита , и която не отговаря на Конституцията на НРБ!!!
  Когато “партията” на данчуМЕНТАТА – ДПС , бъде ЗАКРИТА, само тогава е ЛОГИЧНО да се разреши на ВСИКИ български турци в Турция да гласуват на всички български избори.
  Също така ДПС ТРЯБВА да се ЗАКРИЕ и защото корумпира не само турските избиратели , но също така ДПС корумпира, и постави в зависимост 80% от циганските гласове в НРБ!

 5. Пак трагедия с четирима убити!
  Представяте ли си, ако на власт бяха ОДС и “лошият” Иван Костов, какви щяха да са заглавията в наш’те “свободни и независими” медии?
  Е, сега няма да са такива…

 6. Раззия днес
  “Показали НЕ ТУ ракету”, показали бои из видеоигры, показали мультик бомбежки Флориды (Мар-о-Лаго ?!), показали давнишнюю атаку американских вертолетов в Афганистане,выдав ее за свою… Да, и ракеты С-400, только что проданные КНР, “попали в шторм” – непригодны к использованию. И все это продолжают воспринимать всерьёз ??!!
  https://www.svoboda.org/a/29776915.html

 7. Методи Андреев пред Фрог: В докладите на службите нямаше нищо за руски шпионаж и отравянето на Гебрев

  …Никога няма да се разреши на службите да работят срещу руските шпиони, докато управлява Борисов. Подчертавам-никога!

  https://frognews.bg/novini/metodi-andreev-pred-frog-dokradite-slujbite-niamashe-danni-ruski-shpionaj-nito-otravianeto-gebrev.html

 8. Няма по-нагли същества от бившите комунисти, без значение какви табелки са си сложили герб, бсп, патреоти и т.н. Не съм забравил, че ни обвиняваха нас за провала на техния социализъм през 1989г. с наглото и назидателно: виждате ли колко сте бедни сега, използвано в пропагандата им срещу току що появилото се СДС и “лошите” американци.
  Не само преференциите са проблема, но и финтовете около машинното и електронно гласуване. Много ги е страх от това, което би могло да се случи и да им цъфнат наяве манипулациите през всичките тези години. Бих добавил и липсата на електронно правителство, за което до момента са прахосани огромни суми от бюджета без никакъв резултат и солидарно пълно мълчание.

 9. С извинение, но ми се повръща вече от тези поврътливи корумпета,оплетени в обръчи от депесарски рубли.

 10. Всъщност, сиреч-единственият политик, който не се преобръща всеки ден е Доган. Затова може да го наречем главния кукловод на цирка в народното събрание. Той принуждава основните мастити лица от екраните да се връткат всеки ден и ги прави за смях. А те изпълняват защото ролите са им добре платени. Кой стои зад ДПС и Доган? Това е въпроса!

 11. решетников, кремъл-пут.ин
  То дърпат конците на ахмед (боз)доган. Единственият политик който от марионетка биде припознат кат кукловод. Но след срещата с американският посланик Рубин влага неимоверни усилия да се надгради в любимата си роля на “балансьор”. Така че да успее да се Ареса и на едните и на другите и на третите. По така позната схема и това в онова и душата в рая. И неговата не е лесна но наистина изглежда, че се забавлява да разиграва на мах куклите които са му отдадени на разположение.
  На Баце пък вече очеизвадно МУ писва но ТОЙ няма полезен ход. Я се е оттеглил, а там на всичкото отгоре скука, та няма накъде повече, я Кьовеши я подсетили да потърси едни под и около магнолията има-няма 7 ярда евра. Според Атанас Атанасов от само влезлите досега 35 милиарда евро от Брюксел 10 са усвоени по “вторият начин”. Отделно бастисване на Пенсионният Фонд, КТБ, трафици разни, чадъри над контрабанда и проституция, “законни” комисиони” от търгове за държавни поръчки, “възнаграждения” за предоставени постове и позиции. България е номер 1 на планетата в изобретяването на “творчески” корупционни схеми за всичко от което може да “капне” нещичко. И те, така.

 12. Как така кой стой,има една необятна страна на мракобесието.

 13. https://www.faktor.bg/bg/articles/manipulativen-film-izkara-balgarskite-turtsi-teroristi-a-palachite-ot-ds-spasiteli-na-balgariya

  Поздравления за тримата, изказали позиция против кадесарските манипулации във филма!
  Някак си ми се иска и водещи политици от Демократична България да се присъединят към тях.
  Дали ще има реакция от тяхна страна, или поводът изглежда твърде “дребен”?

 14. Към БЪЛГАРИН:
  Актът на насилственото преименуване на част от българските граждани от комунистическата партия е категорично осъден от демократичната общност, но това не означава, че на всяко на ваше искане, тя трябва да ви отговаря, само и само, за да се убедите, че тя не мисли като вас. БЪДЕТЕ БЪЛГАРИН!

 15. Позволете ми и аз да поздравя стопанина на блога, г-н Инджев, за самоотвержения труд, който полага и е полагал и досега! Подкрепям напълно мнението на умните и истински българи в този блог. Благодаря, ПРИЯТЕЛИ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.