“Кучетата”, както ни нарекохте, не “лаят” напразно срещу вашите исторически манипулации, тов. Макаров


Съпротивата срещу съзнателното изкривяване на историята на руско-българските отношения не е така безсмислена, както се опитват да внушават самите русофили у нас с техните твърдения за масови проруски настроения в България. Предишният посланик на Русия в България Юрий Исаков наричаше с имперска надменност “маргинали” българите, които отказват да склонят глава пред съветската “сабя”, символично издигната над главите ни в центъра на София на върха на Монумента на окупационната червена армия МОЧА.

Миналата седмица колегата му, посланик Анатолий Макаров , доразви този “дипломатически” изказ, определяйки отказващите да се покръстят в русофилството българи като “кучета”, които си лаят, докато русофилския керван си върви.

В текста на Георги Чунчуков ( самият той бивш русофил, доказващ с личния си опит колко важно е да се знае истината), който можете да прочетете, се доказва, че “кучетата” съвсем не “лаят” напразно срещу руския керван, натоварен с лъжи и измами.

Москва и нейните слуги у нас внимателно следят съпротивата на българите в резултат на която  на българските политици, включително на откровено русофилстващия президент Румен Радев, се наложи да отдават дължимото на други страни и народи, участвали в Руско-турската война от 1877-1878 г. Най – яркото доказателство, че тази малка промяна е уцелила в десетката Кремъл, се видя от истеричното поведения на полковника от КГБ Гундяев, който беше изпроводен от Путин в София на самия 3 март миналата година да се кара невъздържано от позицията на руски патриарх на българския президент Радев именно заради това, че си е позволил да спомене заслугите на украинци, финландци, румънци, литовци и т.н. за българската свобода.

Друг пример за принудителна корекция на любима манипулация на поколения руски наместници в България, според която за свободата на България били загинали повече руснаци, отколкото е имало изобщо в армията им на Балканите, беше фактът,че паметната плоча с издълбана върху нея лъжа за 200 000 загинали руснаци тихомълком беше свалена от входа на патриаршеския храм в сърцето на българската столица. Щяха ли сами да се “сетят” да престанат да спекулират със завишаването в пъти на пролятата руската кръв, с което ни натякват и изискват нови и нови жестове на благодарност близо век и половина по-късно, ( сякаш междувременно съветска Русия не се превърна в колонизатор и унищожител на България като независима държава) ако не ги бяхме “подсещали”?

 

Факт е, че българските политици, като Георги Първанов, който редовно лъжеше за онези 200 000 загинали заради нас руснаци в своите речи, се отказаха от употребата на този абсурд. Също така тихомълком и без коментар, както на църковните началници им се наложи да демонтират лъжливата плоча от входа на храма, чиято снимка като доказателство се съхрани в и чрез ivo.bg.

Unknown-1

 

 

 

 

 

 

 

Ето какво още е забелязал в този смисъл Георги Чунчуков като резултат от противопоставянето на руските манипулации, изградени върху лъжите за ролята на Русия в българската история.

 

Невероятно, но факт: русофили развенчават мит,

създаден от тях самите

 

“През 2006г. на нос Калиакра бе построен огромен паметник на адмирал Ушаков, представящ го в цял ръст. Пет години по-късно около него бе изградена арка с надпис върху нея „СЛАВА НА ЧЕРНОМОРСКИЯ ФЛОТ НА РУСИЯ, СРАЖАВАЛ СЕ ЗА ПРАВОСЛАВНАТА ВЯРА И СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ“.

 

 

 

 

 

 

 

Този надпис над паметника даде основание на инициаторите да го назоват с гръмкото наименование Архитектурно-мемориален комплекс на руската военноморска слава „Св.адмирал Фьодор Ушаков“. (Вж. снимката от откриването му на 24.09.2011г. и статията ми „Невежество или родоотстъпничество“, публикувана в блога на Иво Инджев (ivo.bg) под наслов „Паметниците на нашата безпаметност“ с дата 20.10.2011г.). https://ivo.bg/2011/10/20/паметниците-на-нашата-безпаметност/

 

sss

 

 

 

 

 

В началото на септември миналата година при обиколка на северното ни Черноморие с приятели, живеещи в чужбина, реших да им покажа поредното „творение“, плод на руско-българската обич и приятелство. Голяма беше изненадата ни, когато видяхме, че върху арката няма никакъв текст. (Вж. снимката, Google: “паметник на адмирал Ушаков“, дата 10.08.2013г.). Очевадно беше, че е премахнат.

 

 

Кога, от кого и защо – може да се разсъждава? На въпроса „кога?“ отговорът е в информацията по-горе: между датите 20.10.2011 и 10.08.2013г. (или по-предна дата от 10.08.2013г., ако в интернет се намери снимка с такава по-ранна датировка). По втория въпрос „от кого?“, кой има интерес е ясно едно: не е възможно надписът да се самозаличи от атмосферно влияние за по-малко от две години (20.10.2011 – 10.08.2013г.), без да остане и най-малка следа.

 

Както и друго: не е премахнат и от противниците на скандалния му текст, защото ако беше така, още същия ден щеше да бъде възстановен от съчинителите му (примери има достатъчно!). Единственият възможен и логичен отговор на въпроса „от кого?“ остава да е: от създателите му русофили! А „защо?“ да са те – е третият въпрос? Какъв им е интересът? Отговорът се крие в техния несполучлив и нескопосан опит да наложат един мит, който е в крещящо противоречие с документално установените исторически факти – мит, съшит с бели конци. И това бе подробно обосновано в статията „Невежество или родоотстъпничество“.

 

Така инициаторите русофили според българската поговорка вместо да изпишат вежди, извадиха очи. Извадиха си и поука от „мероприятието“. Тя е в съзвучие с отговора на руския посланик Анатолий Макаров на въпрос на българина Ивайло Дуков (ИД). (Вж. Част от отговорите на въпросите към посланик Анатолий Макаров(АМ) по случай Деня на дипломата, 10 февруари). Ще приведа въпроса и отговора. ИД: „ Г-н посланик, в РФ някой обръща ли внимание на всевъзможните декларации, мнения, изказвания от България спрямо РФ и нейните политики?“ АМ: „ Разбира се, че думите не минават незабелязано и от тях до голяма степен зависи нагласата на ръководството на страната ни към развитие на руско-българския диалог.“

 

В заключение искам да добавя, че като ученик в прогимназията на село, където има два паметника и два масови гроба от Руско-турската война през 1877-1878г., при поредно честване на 3-ти март съм рецитирал стихотворението „Здравствуйте, братушки!“ Как стана така, че през 73– годишния ми живот от русофил в детството си се промених в „русофоб“ – според квалификацията на русофилите ? Отговорът на този въпрос е: метаморфозата ми се дължи на примери като този – предмет на текста по-горе. А те са много! И в наше време стават все повече. А тази тенденция не привлича, наопаки – отблъсква нормално мислещите родолюбиви българи.

Агресивната руска политика, грубо изопачаваща и фалшифицираща векове наред и дори в наши дни българската история в полза на Москва, кара все повече българи да прогледнат. И аз прогледнах подобно на народния поет Иван Вазов, който пет години преди смъртта си захвърля в своите стихове, посветени на руските войски агресори срещу България в Добруджа през 1916г., русофилските си заблуди и въобще измамата русофилство, ,,отровила“ съзнанието на поколения българи.

Георги Чунчуков,

бивш русофил и настоящ „русофоб“

7 мнения за ““Кучетата”, както ни нарекохте, не “лаят” напразно срещу вашите исторически манипулации, тов. Макаров”

 1. Поздравления за адаша Георги Чунчуков
  Истината, цялата истина, само истината ще ни направи свободни. Допускам каква мъка е за средностатистическите русофили опровергаването по начинът който го прави уважаемият съблогар на митовете и легенди за “неоценимата, от векове за векове животоспасяваща помощ” за която трябва да сме до дупка благодарни касателно задунайская губерния, без кавички, но това е положението.

 2. Всички занимания и политики на Кремъл приличат на тоалетнатa излагация за Зимнитe олимпийски игри 2014 в Сочи. Путин се представя като успешен политик решаващ всички проблеми за минути и лично държи дa oтговаря на хиляди въпроси за кратко време на живо по телевизията.
  Toй e страхотен шахматист, джудист,ловец ,и т.н, но всъщност май е малоумник.
  Единственото което прави “успешно”, e дa точи готови пари от земята, после дa ги пръска за пиар c военни операции и “супер оръжия”, дa облича деца и ученици във военни униформи, да арестува опозицията след като си подаде носа от вратата, да поддържа невъобразима по мащаби корупция и слаба икономика…
  Кой друг, освен Путин изпрати в България най неуспешните, откровени дураци, Макаров и Гундяев.
  За местните “русофили” от рода на Георги Първанов и Румен Петков които изплезват език и нетърпеливо
  размахват опашкa при споменаване на думите ” българско-руски енергиен проект”, каквото и да се каже все ще е много.

 3. Поздрави Георги Чунчуков ! И аз станах “русофоб” след научаване на няколко истини които умът ми не побира как мога да бъдат скрити. Но приятелю в момента върви пълномащабна фалшификация на историята ни през медиите и черквите.

 4. До Георги Николов:
  Адаш, благодаря за оценката на стореното. Не е толкова трудно опонентите ни да бъдат оборвани. Те много ни подценяват,затова и често допускат гафове като този. Ние трябва да бъдем нащрек, с изострени сетива за това, което ни сервират.

 5. До Веселин:
  И на тебе поздрави Веселине!
  Когато Путин дойде на власт освен самолети и ракети, взе на въоръжение и православието. Започна да посещава черкви, да се кръсти и да пали дебели свещи. Но подвластните му прекалиха. Как пък им дойде на ум да напишат, че черноморският им флот се е сражавал за православната вяра, след като е правил точно обратното с православните българи. Благодарен съм на балчишкия историк Дарин Канавров за написаната от него книга “Морският бой при Балчик”, в която излага неопровержими факти.

 6. Впечатляващо изследване на руската агресивност към България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.