Станишев яхна метлата, с която замита следите от абсурдната русофилщина на “левите консерватори” в България

Ако това е грях, признавам си го: заради някои проевропейски позиции Станишев напоследък беше започнал да ми изглежда по-приемлив в ролята на европейски социалистически лидер, отколкото беше в българското си амплоа на партиен и правителствен шеф. Но днешното му изказване в Испания, където сочи “гредата в окото” на врага, без да вижда как тя стърчи от очните кухини на онези, които правят мили очи на национализма и дори се равняват все повече по него в собствения му български заден двор, преля чашата на спомена за Станишев от времето, когато си общуваше с монархическия дявол в интерес на властта.

Ето за какво негово изказване става дума: 

“Заради властта десните са готови на брак по сметка с дявола и така дават легитимност на десния екстремизъм и на национализма, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев в словото си пред предизборния конгрес, който се провежда в Мадрид.

Има една съблазън – да се носим по модата, в която всички повтарят думи като “национална държава”, “нашият интерес”. Ние обаче казваме: социална Европа! Това означава да спасим Европа, променяйки я, преодолявайки неравенствата, които са вече ужасяващи в ЕС, несправедливостта, каза той”. https://offnews.bg/politika/stanishev-desnite-skliuchvat-brak-s-diavola-698202.html

Кой го казва? Не е ли това същият Станишев, който сключи брак по сметка с “разбивача на двуполюсния модел” ( т.е. разбивача на естествения плурализъм в рамките на демокрация на) Симеон Сакскобургготски, оказал се в резултат на това стратегически съюзник на левите у нас?

Не е ли това същият Станишев, който си другаруваше в тройната коалиция в рамките на един противоестествен по идеологически признак съюз с “либерала” Доган в името на властта, която роди уникалния феномен на “монархосоциализма” в симбиоз ( по самия Станишев) с една партия като ДПС, която де юре е българска, но в цял свят медиите я наричат “партията на българските турци”?

 

 

 

 

 

 

 

Да припомня заглавията от онзи период:

Станишев, Симеон и Доган изглежда се разбраха

Ахмед Доган: Убеден съм, че коалиция от трите парламентарни групи – БСП, НДСВ и ДПС, която се очаква, ще бъде най-внушителната в историята на страната”.

Национализмът, измерен по скалата на лявата европейска традиция, е взел днес до такава степен връх в БСП , че тя е неразличима по който и да е нюанс на политическия лакмус от официално заявените националисти в българската политика. Нинова дори е прибрала под крилото си любимия на руското посолство националист Костадин Костадинов, макар той да е сред инициаторите на заклеймявания пак от нея крайнодесен Луковмарш.

Но най-вече БСП се припокрива по своята путинофилщина с уникалната форма на национализъм, какъвто няма никъде другаде в никоя друга държава на света. Защото национализмът, при всички критични забележки към него, все пак би трябвало да поставя на първо място любовта към собствената нация, а не преклонението пред чужда държава, какъвто е случаят с българския русофилстващ национализъм и в лявото, и в дясното пространство. 

Само че как точно Станишев да “забележи” и посочи тази абсурдна нашистка специфика, когато самият той изповядва същото верую. Ако ми съобщите една негова изява, която да противоречи декларативно ( а не както скрит сред колективни европейски позиции подтекст) на Русия, ще се съглася, че той наистина милее за Европа повече, отколкото за влиянието на руския неоколониализъм в  България. 

17 мнения за “Станишев яхна метлата, с която замита следите от абсурдната русофилщина на “левите консерватори” в България”

 1. По далаверите ще ги познаете.
  Жан Виденов, познаващ изтънко кадрите и политиките на БКП-БСП – cрещу какво Станишев получи добра перспективна кариера на международен чиновник.

 2. Който се издънеше едно време , го издигаха и правеха посланик. Станпиев го пратиха в Европа и там си го харесват с всички пропедалски теми, за които дава зелена светлина.

 3. сс е посредствен и високо надценен политик. Куха, политкоректна фразеология която да Фпечатли електората. Просто-толкова си може. Дотам.
  Неговият колега, шефът на ЕНП жозеф дол, оня дето на пейка в столичен парк под благосклонният взор на Баце е турил ръка на коляното на Данчето е от същият десен. Мой авер-агент попада по същото време на конгреса на гербаджиите и потресен сподели оценката си за приветствието на жд. Цитирам го. В сравнение с него, Бочко е Демостен а Цвъки звучи кат професионален оратор.
  https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%B6%D0%BE%D0%B7%D0%B5%D1%84+%D0%B4%D0%BE%D0%BB+%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B8%D0%BB+%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%B0+%D0%BD%D0%B0+%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE+%D0%BD%D0%B0+%D0%B9%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B0+%D1%84%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=WfvQu0fdHPfTaM%253A%252CHGuqsK_SsI-ohM%252C_&usg=AI4_-kRoG7pKgYiLvIBXn7HwJcvZh9Ga2A&sa=X&ved=2ahUKEwjw9eW8xtLgAhUFzIUKHcN3CTEQ9QEwAXoECAYQBg#imgrc=WfvQu0fdHPfTaM:

 4. Дойде новината, че България е гласувала против Лаура Кьовеши. Интересно ми е обаче да знам имената на тези българи, които са гласували против нея! Какво им стряска сънищата и им стричва дъвката?
  ИМЕНАТА????

 5. Защо й е трябвало на Европейската общност за въглища и стомана (1951г.)да включва при развитието си в 21-ви век комунистическо-диктатурни елементи в състава и управлението си? В природата си тези елементи са средства за външна намеса (комунистическият интернационал срещу свободния свят). Без рестрикции за комунистически идеологии и формирования ЕС няма да просъществува. …(следващата цел на кремъл с България е еврозоната и шенген).

 6. “сс е посредствен и високо надценен политик. Куха, политкоректна фразеология която да Фпечатли електората. Просто-толкова си може. Дотам.”
  Да г-н Николов….. но Моника Йосифова видя потенциал в него и то направи шеф на ПЕС! Сега Мониката превърта през своите фирми почти целия бюджет на ПЕС и доста от парите на европарламента!! Мъжко момиче нали, и знаете защо фамилията ѝ е Йосифова.

 7. Ето го нашият представител на сегашната управляваща България клика в комисията КОРЕПЕР II, който е гласувал против Лаура Кьовеши: Казва се Димитър Цанчев и според Уикипедия би трябвало да е свестен човек с много добро образование и подготовка, но на практика се получава, че изпълнява точно указания, спуснати му от нашите дебили, които са яхнали държавата:

  Професионална дейност
  Министерство на външните работи
  от 2012 г.: посланик, постоянен представител на България към Европейския съюз
  2010-2012: заместник-министър на външните работи, председател на Националната комисия за ЮНЕСКО
  2008-2010: извънреден и пълномощен посланик на България в Държавата Израел
  2005-2008: говорител на Министерството на външните работи на Република България (МВнР)
  2005: началник отдел “НАТО и Европейска политика за сигурност и отбрана” в МВнР
  2002-2005: посланик, постоянен представител на България в Службата на ООН и другите международни организации в Женева
  2001-2002: съветник по външната политика на президента Петър Стоянов
  1999-2001: началник на управление “Близък изток и Северна Африка” в МВнР
  1996-1999: заместник-ръководител на мисия, завеждащ политическата секция в българското посолство в Тел Авив
  1993-1996: референт за Ирак и страните от Персийския залив в МВнР
  1992-1993: редактор в Българското национално радио
  Длъжности в международните организации
  Заместник-председател на Управителния съвет на Компенсационната комисия на ООН (2002 – 2004 г.).
  Председател на Съвета за търговия и развитие на Конференцията на ООН за търговия и развитие (UNCTAD) (2002 – 2003 г.)
  Председател на Координационния съвет на Световната организация за интелектуална собственост WIPO (2003 – 2004 г.)
  Председател на V-та конференция на страните-членки на Конвенцията за конвенционалните оръжия (2003 г.).
  Член на Съвета на Женевския център за политика на сигурност GCSP (2002 – 2005 г.).
  Член на Съвета на Центъра за демократичен контрол на въоръжените сили DECAF в Женева (2003 – 2005 г.)

 8. Красимир Каракачанов: България няма никакво намерение да плаща на Русия за оръжейни лицензи

  (Да, бе, за лицензи ДОСЕГА не, ама за “ремонти” на руските бракми, с ГРУхтене пред руската копаня, “винаги готови” щедро да плащаме милиони народна пара от бюджета!)

  https://www.faktor.bg/bg/articles/karakachanov-balgariya-nyama-nikakvo-namerenie-da-plashta-na-rusiya-za-orazheynite-litsenzi

 9. г-н Инджев,

  Аз живея в Западна Европа. По мое впечатление тук управляват нео-комунисти, маскирани като социалисти, зелени, либерали и всякаква боза, които се договориха с руснаците,после изпраха парите на комунистите от Източна Европа, след което плеснаха с ръце и се прегърнаха с тях. Години наред народите на изток се вдигаха – Горяните в България, унгарците, чехите, поляците…и нищо. Никой не ни протегна ръка. Оставиха руснаците да ни удавят в кръв. Чак когато Свети Роналд Рейгън срина руснаците икономически, западноевропейците се юрнаха да помагат на Русия, която вече нямаше как да удържи източноевропейските народи, на които им беше паднало пердето и източногерманците събориха Стената, а румънците разстреляха Чаушеску на площада. Трите балтийски държави пък направиха жива верига от 650 000 души по границата с Русия и категорично заявиха, че ако щат да минат с танковете през тях, но повече няма да бъдат окупирана територия. Тогва Западна Европа призна независимостта и деколонизацията на Източна Европа, но за всеки случай ни тресна визи и дълги години ни унижаваха на опашки пред посолствата си. Паричните потоци, които пък потекоха от Русия към Западна Европа и нейните полезни идиоти са друга голяма тема. Истината е, че и тук, и там, управляват добре дегизирани комунисти. Затова др. Станишев прекрасно вирее в ПЕС и ПЕС години наред не може да излъчи по-добър кандидат за свой председател! Представяте ли си! Наяла се въшката и излязла начело!…Но, замълчи сърце! God bless America! Дори и мръсните игрички на Кремъл не могат да променят факта, че там поне има институции и здравословно разделение на властите.

 10. Точно така, ИВАНКА! Абсолютно права сте и за САЩ, но кога най-после ще се събуди този български народ? Няма ли лек за тази русофилия???

 11. станишев е ОСНОНАТА причина за пълният разгром на ПЕС на всички видове избори в ЕС и в отделните държави от ЕС!
  И след като ПЕС не печели, то пече;ят пропутлеристките “консерватори” и ПОПУЛИсти , за с,етка на ПЕС.
  Още повече, станишев не спечели нито едни избори в НРБ, и няма защо да се учудваме ,че ще след като се е провалил на туземско ниво в НРБ , той ще “спечели” нещо ,като “генсек” на ПЕС на европейско ниво!!!
  Най-много да продължи с семейните и личните си “социални” ДАЛАВЕРИ , след като даже си купи “начальническото” си място в ПЕС, като даде поръчката за издаването на паспортите на фирмата на съпругата на един от предишните “шефове” на ПЕС ,от Австрия.
  Така че , станишев не трябва да търси другаде “виновниците” за фашизирането Европа,защото след като той е провалил ПЕС, заради личните си изгоди, това освобождава милиони гласоподаватели за всички ПОПУЛИсти в Европа. Сриването на ПЕС , лично заради него, е една от основните причини за лево-десният “КОНСЕРВАтивен” ПОПУЛИзъм и фашизъм в Европа.
  П.П. А , също така трябва да си припомним,че заради станишев ДПС влезна в Тройната коалиция ,през 2005г..
  Тогава БСП и НДСВ имаха около 135 гласа , и съвсем спокойно да минат и без ДПС и Доган! Но станишев си избра да раздава ПОРЦИИТЕ заедно със доган!!!
  За втори път станишев се прегърна с доган през 2013 г., когато монтираха “правителството” на ОБРЪЧгархски и “успелият бизмесмем”-пееФски за шеф на ОПГ-ДАНС!
  Всичко това показва личната изгода и зависимости на станишев, и като пропутлеристки премиер на НРБ, и като “партиен” шеф на ПЕС!!!

 12. В Западна Европа станишката е НИКОЙ. Ако застанете за един цял ден на която и да е пешеходна зона да питате минувачите говори ли им нещо това име, няма да намерите и трима, които да са го чували. А ако намерите шепа хора, които да го знаят, това ще са българи. Никога не съм си правил/а илюзии по отношение на него, както впрочем и по отношение на Мая Костинбродска, която медиите натрапчиво налагат като новата уж положителна героиня-месия, чрез която БСП се гласи да превземе Синя София през задния вход на СО.

 13. @Иванка

  Това, че станишката печели конкурси, в които е единствен кандидат, не означава, че ПЕС няма по-качествени членове от него, а че постът не е атрактивен.

 14. Симпатизант/ка на ДСБ
  Не определяте за колко време трима ще се догадят кой е сс. Бас ловя, говоря не само за Франция но и за цяла Европа. без България естествено, че освен най-висшите соцфункционери никой не е и чувал за него. Те тук не си знаят, лидерите на големи партии, поне една трета от хората са напълно аполитични и хич не се напъват да следят политическият живот. Та какво остава за нашенските мижитурки.
  Баце защо се дърпаше да се отзове на “поканата” на Оланд след атентата на редакцията на списанието Шарли Ебдо за да участва в “Маршът на Републиката” на 10 януари 2о14г. Бъзлив е, спор няма, но и никой няма тук даже и да се запита кой е оня деснофланговият. “Гостите” от сите страни на ЕС ги бяха строили на първата редица. Президентът на Франция заедно с този на Мали и те бяха наскоро потърпевши на голяма терористична атака нормално в центъра.
  Саркози тогава го прие и се вдигна, у нас де, голям шум в партийната централа на републиканците за …10 мин. Голяма обмяна на мнения ще да е паднала.
  На такива като споменатите “силата” им е единствено в България грижливо обслужвана от големите придворни, то на практика други няма, масмедии.
  Навън са- зеро, нула, nothing, rien,
  ничего и т.н. и т.н.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.