В Русия протестират срещу режима на Путин с украинското и европейското знаме

В Москва, в Санкт Петербург и  в други градове в Русия ( общо 33  населени места, според данни на организаторите) се състояха демонстрации на хиляди граждани в памет на Борис Немцов, убития преди 4 години под прозорците на Путин в Кремъл негов най-виден руски политически опонент.

Забележителното в демонстрациите на алтернативно настроените срещу статуквото руски граждани е в това, че те от самото начало на своите акции в памет на Немцов демонстрираха широта,  достойна за възгледите на либералния политик, антипод на автократичния самодържец в Кремъл. Не се ограничиха със символиката на заклеймяването на Кремъл, изпращайки позитивни сигнали към Украйна и Европа . 

Насред вълната от руската шовинистична еуфория около превземането на Крим през март 2014 г. хиляди руски граждани дефилираха на демонстрация под знамената на Русия и Украйна ( на снимката от 14 март 2014 г.).

 

 

 

 

 

Година по-късно тази картина се повтори на 2 март 2015 г., но вече с добавеното знаме на ЕС.

 

 

 

 

 

За ужас на режима  в Москва тази година на демонстрациите в памет на Немцов в Русия се появи отново знамето на Европейския съюз –  дразнител, който накара Путин да предложи на продажния украински президент Янукович огромна сума през ноември 2013 г., за да се откаже от процеса на присъединяване на Украйна към ЕС, предизвиквайки по този начин началото на протестната вълна на киевския площад. 

Demonstrators, with flags of different opposition movements, march in memory of opposition leader Boris Nemtsov in Moscow, Russia, Sunday, Feb. 24, 2019. Thousands of Russians took to the streets of downtown Moscow to mark four years since Nemtsov was gunned down outside the Kremlin. (AP Photo/Pavel Golovkin)

 

 

 

С други думи, в Русия далеч не всички са отровени от Новичока на омразата срещу европейския път на развитие. 

 

9 мнения за “В Русия протестират срещу режима на Путин с украинското и европейското знаме”

 1. Общо са три отделни клипа. Най-горе-два, долу кой на кого е агент-пут.ин на Тръмп или обратното е също вярно.

 2. Може би това е ключът към спасението – руснаците да пожелаят да станат европейци. Красиво!

 3. Нищо общо с темата.
  От инфо глава не боли. За всеки случай се чувствам длъжен да го пусна. Далеч по-мъдър от мен хубаво го е наредил-Предупреден, значи въоръжен.
  Плюс това е на български и даже MIKA може да се “пожертва” да го отвори. Стига да пожелае. де.
  Авторката е много пекана, както се изразяват в родният Бермудски триъгълник Монтана-Враца-Видин.

  http://e-vestnik.bg/29831/kogato-hampartsumyan-i-harsev-zagovoryat-za-stabilnost/

 4. Да г-н Николов, банковата система в БГ е опасна. Нямам нито лев в банка на територията на БГ! За три години печалбата на банковата система се удвои, при намалено кредитиране, само от такси и заблуждаване на клиентите.
  Лек ден.

 5. Преди Хампарцун,имаше друг корифей на финансите-Стоянчо-малката Секира,беше финансов министър при Беров,ако не ме лъже паметта,та той се изтъпанчи по някоя от телевизийте тогава и каза,че всеки,който е купил долара по 46 лв се е минал ужасно.След една седмица долара беше вече 60 лв.а когато стана при Виденов 3800 лв,аз обмених 4 долара и си изплатих заема към ДСК.А Хърсев за някаква царевица дължеше 10 тина милиона от скъпит,очевидно и той ги е платил по подобен начин.

 6. Освен финасовите гуру Хампарцун,Гарабед и Хърсев има и друг финансов корифей-Стоянчо-Малката Секира,беше финансов министър при Беров,ако не ме лъже паметта,та той се изтъпани по една от тогавашните малко телевизии и каза,че всеки,който е купил долара по 46 лв.се е минал страшно.След една седмица долара вече струваше 60 лв,а през януари 1987 струваше 3800 лв.Е,тогава си платих заема към ДСК с 4 долара.То и заплатата на жена ми/учителка/беше 3 долара.Аз вече не работех на държавна работа за без пари.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.