Руска класическа ( по своя цинизъм) частушка припява ” МЕГАТОН ЗА ВАШИНГТОН”

В Исакиевския събор, най-голямата църква в Санкт Петербург, затворена от болшевиките и превърната в музей, но действаща от началото на управлението на Путин хибридно също в качеството на православен храм, се състоя уродливо събитие. Представителен хор изпя под купола на църквата-музей в чест на годишнината от създаването на Червената армия долнопробна частушка във възвишен музикален стил.

Дали е на “майтап”? Не трябваше ли изпълнителите да бъдат арестувани, ако са се “пошегували”, иронизирайки милитаризма на Кремъл? Защото бунтарките от Пуси Райът бяха премазани от репресивната машина заради “оскверняване” на православен храм в Москва, където изпяха “молитва” срещу режима на Путин…

Хористите възпяха в Исакиевския събор мечтата за унищожаването на Вашингтон ( и “половината земя на врага”) от руско ядрено оръжие, докато “негрите спят” и пожелаха смърт на Америка, която напразно била открита преди 500 години. 

Който не вярва, че е възможно такова падение на културни по образование хора ( музиканти), впрегнати в агресивната пропагандна машина на Кремъл, може да си пусне клипчето на посочения линк. Перверзията е в това, че музиката звучи културно. Носи се като смирено църковно песнопение, но само ако човек не знае текста. https://www.facebook.com/gennadiy.mokhnenko/videos/10213952903403507/

Това е все едно да изпееш ангелски анатема спрямо милиони човешки същества  или като да играеш художествена гимнастика с прясно отрязани човешки глави, гаврейки се “интелектуално” с трупове в поетична рецитация като вид литературно събитие, организирано на гробищата на човечността.

А може би все пак е сарказъм на опозиционери срещу режима в Москва?

Наистина “руската душа” е широко отворена. Като вратите на ада.  

В помощ на българския читател адаптирам на български език текста на частушката, изпълнена в духа на класическото пеене, класическа и по съдържание като цинизъм. 

Руският текст може да бъде прочетен от желаещите в края на тази публикация.

По липса на посочено заглавие на произведението, предлагам да бъде наречено

МЕГАТОН ЗА ВАШИНГТОН

1. На подводна лодчица с атомно моторче

И с десетина бомбички под сто мегатонамегатон

Пресякох Атлантика и казвам на мерача:

( “ Цели се, казвам ти, – Петров, във Вашингтон”)

ПРИПЕВ

Тра-ла-ла, тра-ли-ли

Правя го за рубли три!

Поздрави за тоз нов бряг,

Бряг на враг!

2.А другарчето ми Вовочка отгоре

Долетя със пълно самолетче ,

В атомната ни подводничка тъдява

Екипажът весело припява:

  

  3. В Норфолк дремят сладко светлинките на брега,

Спят играчки уморени, негри тихо спят,

Ще прощаваш , Америко, хубава Америко,

Напразно те откриха преди пет века!

ПРИПЕВ:

Тра-ла-ла, тра ли-ли

Правя го за рубли три

Пламна половината земя

На неприятеля!

——————————————————————————————

А ето и Уригинала на руски:

На подводной лодочке с атомным моторчиком

Да с десятком бомбочек под сотню мегатонн

Пересек Атлантику и зову наводчика:

\”Наводи, говорю,- Петров, на город Вашингтон!\”

Тру-ля-ля, тру-ля-ля,

Все могу за три рубля!

Здравствуй, новая земля

Неприятеля!

И на самолетике сверху друг мой Вовочка

Не с пустыми люками в гости прилетел,

На подводной лодочке да с атомным моторчиком

Экипаж веселую песенку запел.

Тру-ля-ля, тру-ля-ля,

Можем все за три рубля!

Ты гори, гори земля

Неприятеля!

Сладко дремлют в Норфолке огоньки по берегу,

Спят усталые игрушки, негры тихо спят,

Ты прости, Америка, хорошая Америка,

Но пять сотен лет назад тебя открыли зря.

Тру-ля-ля, тру-ля-ля,

Все могу за три рубля!

Пополам гори земля

Неприятеля!

29 мнения за “Руска класическа ( по своя цинизъм) частушка припява ” МЕГАТОН ЗА ВАШИНГТОН””

 1. Тук службите от ЕС,САЩ,нашето руско ДАНС трябва да се задействуват и нито един от тези певци да не получи виза за ЕС,САЩ,а във възможностите ни е и за други страни.Без адекватна реакция от наша страна ще търпим постоянно руска агресия.

 2. Малееее….. Тия съвсем изкукуригаха ! Перверзен народ – да съчиниш такава щуротия, да я пееш , че и да й ръкопляскаш на всичкото отгоре , показва истинската им душевност !
  Нашенските подлоги да се замислят дълбоко с кого са тръгнали да се сватосват!

 3. Наистина е потресаващо, ако само така се погледне. В Русия тегне тежък тоталитарен строй в усолвията на нещо като полуфеодална, полупазарна и полуникаква икономика, в която ръководно място имат членовете на партията,които си поръчват музиката. А тя е по техен браз и подобие. Песента е поръчана пропаганда, в която някой е изпуснал да види, че авторите самоиронизират – по комунистически, но все пак кой за три рубли би сотрил това злодейство ако не е зле заплатен? Да плашиш 300 млн, защото нищо друго не можеш е пълно безумие, но издава дълбокото нещастие, което витае там. Относно музиката и пеенето , ги смятам за безвкусни, бутафорно приповдигнати, плагиатстващи стила на други руски песни от времето на Сталин, което може и да е внимателно подбрано, но е трагично зле. Язък и осквернението на храма, в който се пее за унищожение на мирни хора, докато спят- поне това да не бяха направили. Това ли иска Исус. Ако решим да четем Новия завет на руски вече не съм сигурен какво може да видим. Руснаците полудяват, защото постепенно осъзнават, че не са №1 на този свят и никой не ги ебава. Но пък шантажът, който излъчиха по телевизията си наистина кърти мивки по скандалност. Официалната им пропаганда се е оляла напълно и се налагат смени, които са много малко възможни на общия фон руска лудост.

 4. Всичко в нашата изстрадала държавица е един голям фарс ,какво НАТО ,какъв евросъюз ,нашите продажни управници точат двете институции в името на народа и си правят каквото си искат …Ето го наш боко сега е извикал разийският премиер да се мляскат …Отврат…

 5. Идиотизмът на Кремъл и руснаците и толерантността на Запада нямат край….. за наше съжаление като руска губерния

 6. Идиот ли си, то е НАВСЕГДА!
  По федералният канал раззия 1 от същото но от позицията на “сериозната аналитика”. Одиозният дмитрий кисилев- екслиберал и днес пръв пропагандист на мракобесническият режим вдъхновен от речта на началникът-гуру пут.кин на 20.02. пред “елита” на матушката отново изпепелява омразният Пиндостан. Гласецът на кремъл Навка е категоричен.Ние не се месим в работата на държавните телевизии. ВЕрваме го!
  Вижте само анонса на предаването. 100 минути словоблудство на изсмукани от пръстите хибридки, полуистини и откровени лъжи може да издържи само колегата на Иво, Игор Яковенко.

 7. Извратено племе! Злокачествен тумор обхванал тъканта на човешката популация! Връщам се в миналото си, във времето когато четях “Техника молодежи” и “Искатель” и настръхвам! Толкова ли съм бил наивен?
  Тези уроди зорлем ще ме превърнат в расист! Страхувам се, че вече ги мразя! Знам, че не бива, но те посягат на живота на внуците ми, на живота на неродените! Посягат със зловещия си, извратен мозък на бъдещето на земното човечество!

 8. Не е по темата. Много точен коментар на Комерсант преведен от Агенция Фокус за отмирането на движението на жълтите жилетки във Франция. Стават все по-малко и оттук, все по-радикални. Нормално, губят И обществените симпатии. Миналият месец социологическите проучвания им даваха 13% за майските евро избори, вчера подкрепата се срина в рамките на статистическата грешка-3%. Нашамаринка която бе сериозно застрашена да не се пренасочи протестно-наказателният вот от нейният див популизъм към хаотичните негативисти на смутителите на “тишината” ЖЖ вече диша спокойно. Маргиналите остават на нейно разположение.

  http://focus-news.net/news/2019/02/26/2628002/kommersant-zhaltite-zhiletki-izlizat-ot-moda.html

 9. Ох, като си представя само на фона на последните принудително (за службите) изплували информации за разхождалите се като у дома си из България руски отровители, взривовете във военните ни заводи, отнели живота на много българи, за да има основания атакистът Караниколов, министър на икономиката от квотата на безродника Сидеров, да пробва тихомълком да “приватизира” и съсипе оръжейните ни заводи, защото са конкуренция на руснаците, на фона на предстоящото ни финансово заробване с Турски поток и Белене, към което ни тика безочливо министър председателят, като си представя большой русский цирк, който ще настъпи около 4-ти и 5-ти март, приповдигнатите репортажи и интервюта на пеевските медии, “сърдечните” целувки и прегръдки пред камерите, пълзенето и клетвите във вярност от страна на Борисов, унижението ни като свободен европейски народ, което ще се случи при “височайшето” посещение на домашния любимец на Путин, Медвед-пигмей, в България за поредното братушкинско извиване на ръце и подписване на поредните заробващи ни (нас и децата ни!) предателски договори и ми става лошо, повръща ми се още отсега!

  Очаквам с нетърпение денонощни протести на горди, млади по дух българи, които обичат родината си България, пред МС и президенството !!!

 10. SMS, няколко майки на деца-инвалиди, мой приятел в София изкъсо е следял протеста им, успяха да постигнат своето. Убеден съм, че няколко стотин БЪЛГАРИ само за по-малко от месец ако постоянстват ще съборят и премиер и президент и парламент.

 11. Новината е старина. Интересни са коментарите под дописката която е почти превод от 24 часа. Има свестни руснаци, не са никак малко но желязната хватка на пут.ин, засега, не им позволява да имат последната дума. Към момента се разчита само и главно на биофактора, битката между кремълските кули и нови, далеч по-сурови санкции които да колабират матушката.

  https://www.svoboda.org/a/29789734.html

 12. Коментарната част на мобилната версия не се отваря.
  Като четя горното и проследим реакцията на международната общност в лицето на световно известни медии и политици би трябвало всички да изригнат.
  Но
  Годината сякаш е 1933. Голдомора в Украйна извършен от Сталин е документиран от талантливият журналист от Уелс Гарет Джоунс. ОБАЧЕ : ЦЕЛИЯТ МЕДИЕН ЕЛИТ С ЖУРНАЛИСТИ С НАГРАДИ ПУЛИЦЪР СЕ ИЗПРАВЯТ СРЕЩУ ГАРЕТ ДЖОУНС И ДОКУМЕНТИРАНИТЕ ОТ НЕГО ФАКТИ.

  Приликите между 1933 и 2019 са случайни, както и участниците в събитията.
  (За това разказва новият филм “Мистър Джоунс “)

 13. Малоумници!
  Междувременно в Китай продажбата на електромобили за м. януари се е утроила в сравнение с януари 2018.

  Индикациите са все по-категорични, че 2018г е историческа – годината с най-много продадени ДВГ в световен мащаб и вече започва спад.

  До 5 години очаквам да настъпят много тежки дни за бензиностанцията с ракети.

 14. Ой какой “бессаналоговий” гумор!

  Национални особености на съвременния руски хумор.

 15. @Georgi Nikolov

  Питам се, защо ли Медвед-пигмей ще дойде на 4-5 март и ще пропусне да се изтъпани на “всенародните” тържества предишния ден по случай “Асвабаждението”? Ами защото 3-ти март е неработен ден и на българите (не дай си Боже!) може да им дойде идеята да отидат да протестират срещу госта на Борисов пред пленените български институции, а 4-ти и 5-ти март са работни дни, хората са на работа и ще им бъде трудно да напуснат работните си места, за да организират заслуженото всенародно посрещане. Затова сценарият на визитата предвижда едно скоростно полагане на венец пред Вечния огън на стриктно охранявания от нерегламентирано присъствие площад “Александър Невски” и… хайде на прибежки зад бетонните стени на “българскте” институции, където скъпият гост вече ще си бъде у дома и ще си назидава Борисов “на четири очи” колкото си иска! Да не говорим за “двустранния туристически форум” на другия ден, за който (не случайно!) още не се снисхожда до обществото КЪДЕ ще се проведе пак по същите причини. Но, който иска да научи КЪДЕ точно ще се състои двустранното цирково представление – научава!

 16. “Извратено племе! Злокачествен тумор обхванал тъканта на човешката популация! Връщам се в миналото си, във времето когато четях “Техника молодежи” и “Искатель” и настръхвам! Толкова ли съм бил наивен?”
  Да Тинков наивни и заслепени спромити мозъци бяхме. Спомням си първото посещение на Масква и Ленинград…. потрес.. а като почнах да чета Огоньок през Перестройката…. не знаех на кой свят съм. В един момент не знаех жълтия цвят жълт ли е, зеления, синия, червения дали са същите цветове както в свободни свят!

 17. Имаше един друг руски хор, дето го раздаваше много смело и възпяваше дори окупацията на Крим, а после нахрани рибите в морето край Сочи! Господ забавя, но не забравя – и тези ще се прочуят накой ден като онези! АМИН!!!!

 18. Нищо човешко не е останало в съветскияТ човек!!! Пълна деградация!

 19. E, то падението на рАЗИЯтските павиани и прочее русопитеци няма дъно – стигнат ли го, почват да се окопават в него. Винаги е било така.

  Ето линк за поредната ядрена заплаха срещу гадния “пиндустан”:
  https://news.yahoo.com/putins-warning-russian-tv-lists-nuclear-targets-u-113819826.html

  Съжалявам, на “пиндустански” е, но ме мързи да я превеждам, вярвам, че Стопанина и колегите-съфорумци ще ми простите.

  Апропо, припевчето на безумния тропар е изцяло задигнато от една “блатна” песньовка от времето на “зрелия” соц, когато ни уверяваха, че каммунизЪмът е аха-аха на прага, а “водочката” в сесе сере беше точно “3 рубля”, и дори имаше банкнота от 3 рубли, да се обслужва по-удобно паричния оборот, види се…

 20. Хм, преди малко научих, че песента е от 80-та година! Но днес е още по-актуална като диагноза!
  До SMS, 4-ти е почивен ден. По този повод една шега, която пускам от няколко години:
  Гледам в махалата събират камъни и павета на купчина. Питам- За какво са ви? Отговор- Ще посрещаме Путин /Медведев/…

 21. Сталинизмът е загрубял, маяковски беше по-мек:
  Ты балда, Колумб,
  скажу по чести…
  я б Америку закрыл,
  слегка почистил,
  а потом опять открыл —
  вторично.

  Тия са все на тяхната. Същият хор опяваше с безумни частушки Украйна, НАТО и Европа в 2009 г. Още недоумявам защо Немцов беше сред забавляващата се публика.

 22. Както отбеляза уместно GEORGI NIKOLOV по-горе: “Идиот ли си, то е НАВСЕГДА!”, но и открай време. Необясимо влечение към злото, есхатологична жажда за разруха:
  http://superdem.ru/14486-dayosh-proliv.html

 23. Не е случайна омразата им към нормалния свят и се чудят с какво да го впечатлят. Плашат го с жопите (задниците) си или с ядрени бомби. Предстои да видим още изобретателност в “творчеството” им. Колко ли мъка са видели, когато като ученици се е налагало да ползват външните вонящи клозети на училищата им.

 24. След като и на АН му е направило Фпечатление изродската изява. умрели са.

  Угар
  Военный психоз в стране перешагнул все мыслимые рамки. На 23 февраля в Исаакиевском соборе хор исполнил песню, посвященную атомной бомбардировке США. Дирижер в ответ на критику, последовавшую после исполнения, ответил недовольным в матерных выражениях.
  В отличие от выступления Пусси Райот по отношению к нынешнему событию церковь хранит полное молчание – по всей видимости, с точки зрения иерархов, все в полном порядке.
  Угар принимает совершенно нездоровые формы. Психическое состояние общества начинает вызывать вполне обоснованные опасения. Путин может быть доволен – ни к чему созидательному он не способен, но уж с разрушением всего вокруг у него всё в полном порядке.

 25. Два свята. На единият когато ѝ да му дръпнат шалтера няма да е преждевременно. Напротив.
  Едните са шампиони по деградацията.
  Другите – на надграждане на нововъведенията.

  https://anatoligreen.dreamwidth.org/

 26. И пет пъти да съмне, няма надежда на тази пропаднала пиянска нация да й просветне.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.