Българите в ноктите на двуглавия Оруел

 

 

 

 

 

 

Този път се обръщам онези, които вият “патриотично” (змийско гнездо в корените на русофилството) и продължават да снасят кукувичите яйца на своята покорност пред лъжата.

 

Обръщението ми е лично не само поради личните ви нападки по улиците, но и защото лично съм се ангажирал с опит да залича златите букви на покорството пред съветската лъжа за българското “освобождение” от поробителите. Успях само за малко, защото бързате да триете българския трикольор от срамния надпис на монумента, който също така лично нарекох с истинското му название  МОЧА, възприето вече от хиляди ( без преувеличение) истински български патриоти.

 

 

 

 

 

 

Ето какво имам да ви кажа.

 

Мина и този 3 март.

Мина ли ви и на вас тръпката се наричате потомци на роби? Кеф, какъвто не си причинява нито един друг народ, а само този, който е на колене!

Мина ли ви възпалението да се гордеете с чуждото благоволение за мнимото ви освобождение, докато всички други народи се гордеят с деня на своята независимост, каквато България не получава на 3 март, принудена да почака “освободителката” да се спогоди с други чужденци вече публично каква форма да има тази независимост в условията на нова чужда окупация?

Ако не ви е минало да интерпретирате миналото си като робство, от което едни други роби са ви освободили, налагайки ви свобода по руски маниер с нагайката по главите, значи сте наистина много болни. 

Страдате от синдрома на преклонението пред двуглавия Оурел, който ви е приклещил в усмирителна риза на господарските си нокти, а вие повтаряте мазохистично, че който ви е поробил отново, всъщност ви е освободил. 

Понеже вярвате на руснаци повече, отколкото на български опоненти , ето едно свидетелство на руския военен  кореспондент Евгений Утин, който цитира разказ за впечатлението от “освободителите” на българин от партията “Млада България” ( известна още като “партията на Левски”) , когото срещнал в Търново по време на войната:

Какво предизвика вашето недоволство?-попитах.

– О! Много скоро ни дадоха да почувстваме как гледат на нас! С първите си крачки ни показаха, че не са дошли в България, за да влезнат в положението ни, да опознаят отблизо страната, да се отнесат внимателно към нуждите ни, а само за да заповядват, да се разпореждат, без да обръщат каквото и да е внимание на нашето мнение, на нашите представи!

Намерих този отзив за голословен и поисках факти.

– Искате факти- продължи българинът: моля. Още преди руските войски да преминат Дунав – започна да разказва той, – към Плоещ се отправи българска делегация. Тя била крайно милостиво приета от самия Император, княз Горчаков, също бил дружелюбен, а след това се отнесли съвсем иначе. Остро им казали, че не се интересуват от някакви депутации, да не са посмели да мислят, че се явяват като представители на българския народ, че България няма и няма да има политическо представителство и със заплахи ги посъветвали да си избият от главите всички политически домогвания. Представете си – разгорещено продължи българинът,- когато един от делегацията поискал да изкаже някакво съображение, високо му закрещели “ Ние нямаме нужда от вашите мнения, длъжни сте само да слушате и да изпълнявате, а не да разсъждавате”! Кажете моля – добави той,- у вас така ли е прието да се отнасяте с хора, които не са извършили престъпление, защото ние мислехме, че така се отнасят само в Турция”. ( “Писма от България”, Евгений Утин, стр. 94-95)

 

На всички онези, които повтарят в захлас опорната точка ” и все пак Русия ни е освободила”, ( т.е. нищо друго няма значение), а не ни е освободила… ( изреждайки други държави в зависимост това коя от тях мразят повече в момента – Германия на Меркел, Америка на Тръмп или Великобритания на Мей), напомням: да, само Русия, която води 12 войни с Османската империя, 8 от които победни, никога не е поискала и грам свобода и права за българите, “изведнъж” решава да ни освобождава. Как така?

 

Ами така, Русия просто много обича да “освобождава”, а народът й ликува предварително ( както в случая с войната от 1877 г.), след което при първите мъчнотии на бойното поле обявява българите за подлеци под въздействието на доносите на своите военни и писанията на своите медии.

 

Броени години преди най-после  да реши да ни освобождава Русия “освобождава” Австрия от унгарските, италианските и полските бунтовници, пожелали независимост. “Освободителите” на Австрия удавят в кръв въстанията им. В италианския химн и днес се пее за кървавите казаци.

 

През 1833 г. Русия освобождава султан Махмуд II от надвисналата опасност да си загуби престола по време на бунта на неговия египетски васал Мохамед Али.

СССР “освобождава” Финландия от “фашисткия” режим по покана на едни местни комунисти, както освобождава по същата схема Афганистан, Чехословакия, а накрая и Крим в наши дни.

 

Двуглавият Оруел трайно се е настанил тук.  Изчегъртал е със същите нокти, с който ви държи в унеса на благодарността, надписа ” На съветската армия освободителка от благодарния българския народ” върху Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА). И вие служите на този култ към лъжата.

 

22 мнения за “Българите в ноктите на двуглавия Оруел”

 1. Честит 3 март 1918 г. на всички истински българи!
  Слава на ген. Колев!

 2. Поздравления на автора, на нашият Иво, с когото всички се гордеем!

  Заглавието и целият материал са неоспоримо доказателство, че ТАЛАНТЪТ може да обезглави и обезсмисли с един замах агресивната медийна посредственост, която марширува в ботушите на руския интерс по страниците на пленените български медии!

 3. Вчера беше ужас в социалните мрежи! Мощно се славеше поробителката Русия, отколкото българите дали живота си през вековете на турско робство. Всяко различно мнение беше атакувано организирано. Обвиняват те, че си малоумник и продажник и как нямаш свян към загиналите руски войници за свободата ни.
  Това трябва да се промени.Трябват фактите и документите да излязът на бял свят. Младите хора се облъчват с носталгия по съветското минало и как Русия ни е дала свободата. Мисля, че трябва цялогодишна просветителна кампания с документи, факти и беседи, както например Вашата книга: Измамата Сан стефано.

 4. Александър Валентинович Амфитеатров – руски писател, публицист, драматург:
  “Русофилите са само разходно перо в Азиатския департамент на Руското външно министерство!”
  Написано е около 1910 г., по днешната терминология се наричат КОРУМПЕТА!!!

 5. Най-после статия в стил, от който тъпунгелите разбират! Браво!

 6. Днес хората с национални увреждания, които вчера имаха празник, са провели разговори в Министерския съвет с Дмитрий Медведев свързани със сътрудничеството в енергетиката,(ЗАРОБВАНЕТО)
  икономиката (ГРАБЕЖЪТ) и туризма (ШПИНАЖА). Да си обират крушите (шпионите и паметниците) и да се махат от Бялгария.

 7. Много протестиращи срещу визитата на Медведев не успяха да се присъединят към митинга пред МС, защото полицията блокира достъпа и видимостта до площада, но пък бяха пропуснати шумни “посрещачи” с руски знаменца, които слязоха от превозно средство с плевенска регистрация.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/protest-pred-ministerski-savet-sreshtu-vizitata-na-medvedev-stop-na-kremalskata-agresiya

  https://frognews.bg/novini/poliiiata-izbuta-protestirashti-plakati-sreshtu-medvedev-dalech-patia.html

 8. Поздравления към г-н Инджев за благородната му борба срещу зловредното великоруско влияние на Балканите! Докато някои извиват патриотични хорца по случай „празника на освободения роб – 3 март”, г-н Инджев се опитва да им налее ум в главите, че държавите не се освобождават едни други.

  С позволение на стопанина на блога, бих желал да отида по-нататък в тази му мисъл, като добавя, че всеки народ първо сам се освобождава духовно осъзнавайки се като такъв, а след това реалното му освобождение е резултат от стечение на случайни исторически обстоятелства.

  Примери – колко щеш:

  Италия вече е осъзната нация, когато Наполеон води успешни войни срещу Австрийската империя. Резултатът от тези войни е няколко италиански кралства. Но няма и помен от „вечна признателност” на италианците към техните френски „освободители”.

  Полша, Чехословакия, Унгария, Финландия и Прибалтийските страни закъсняват доста с освобождението си от Австрийската и Руската империи. Реалното овобождение на тези отдавна осъзнали се нации е очевиден резултат от победата на западната част на Антантата през Първата световна война, затова и никоя от тези нации не си и помисля дори да проявява „вечна признателност” към когото и да било.

  Положението на Балканите, обаче е по-друго, за съжаление. Тук всеки народ, дори и гърците, изпитват и до ден днешен нещо като благодарност (в една или друга степен) към „Великата Русия”. Защо ли? Отговорът е прост – Защото са НЕЗРЕЛИ нации. Защото техните държави са преждевременно създадени преди още да се осъзнаят като нации, т.е. да изградят граждански общества със съответните елити и култури. Представете си само – изостаналите Гърция и Сърбия са получили своята независимост преди културна Италия. България – преди централно-европейските страни!

  Какво национално самосъзнание може да има един народ, чиито народни представители през 19 век гласуват с бобени и царевични зърна в своя Парламент? Народ сред който трябва да преброиш 30 души, за да срещнеш един грамотен! Нека бъдем реалисти. За такива хора е съвсем естествено да повярват, че са освободени роби, дори и когато преди това също са били свободни. Доста преждевременно е било мнимото освобождение както на българите, така и на другите балкански народи.

  Резултатите от тази преждевременност не закъсняват: Балканите – барутен погреб на Европа! Да сте чули централно-европейски държави да са водели войни помежду си? А всички те са получили своята незавиимост след балканските страни, които и до ден днешен всички са някак си признателни на „Великата Русия”. Да, има зловредно великоруско влияние на Балканите, но и тукашната простотия и незрялост си ги бива. Ако не беше така, поне патриотични хорца нямаше да се вият на 3-ти март.

 9. Вижте как се чете само този увлекателно написан разказ, нека е първоизточник за нына дьюльгэравна (правописът запазен от СТАМБО!), за обратната страна на ‘освобождението’. Думите са на Петър Гудев от 1887 г.

  “В нашето село имаше един бей. Една вечер дядо Стоян като се връщал от печалба случило се та затънал с коня си в една тиня. След като се помъчил сам да извади коня си и като видял че не ще може, почакал да мине някой пътник да му помогне. Случайно бейят заминава от там и дедо Стоян, ако и да го знаял що за човек е, повикал го да му помогне. Наистина те изваждат конят, но бея усетил че дядо-Стояновите дисаги не са празни. Тамам стигат в дъбравата и беювия ятаган опрял на дядо-Стояновото гърло: я дисагите, я сега ще та заколя му казва. Напразно се молил дядо Стоян, че цели осем години се е трудил за париците що са в дисагите, че грехота ще бъде след толкова време да посрещне стопанката си с голи ръце. Всичко било напусто. Дисагите се преметнали на бейовий кон, а дядо Стоян трябвало да мълчи, за да остане жив. Сетне много пъти го слушах да кълне тогова бея като стара баба: ,,Да му се не види и добрината гдето ми направи, да му се не види и коня; кешки да потраях още малко, щеше непременно да мине друг някой или щях как да е да излиза самичък.“ Тези негови думи ми припомниха нашето изтегляние из робството от Русия. Аз се позамислих, дали руското освобождение не прилича на бейовото; дали ние сега не вървим към дъбравата, гдето ще ни покажат ножът? Жално, но истина е, че всичките досегашни руски действия показват, какво вече сме нагазили в гората, гдето ще ни оберат. А такова освобождение не е вече освобождение: да помогнеш на человека да излезе от една тиня с цел да го обереш кога стигнете на згодно място, то не значи, че си му направил добро; това не е благодеяние а началото на едно разбойничество. Руското освобождение е също такова извличание от кал, в когото ни блъскаха когато не усещахме и сега ни извадиха за да ни оберат щом намерят згодно време. Свободата що преживяваме днес е само вървение към мястото гдето ще стане обирът; тя може да ни остане ако само уловят разбойника. Дано не ни сполетя дядо-Стояновата участ, но ще … видим.”

 10. Из донесение на генерал Колев до генерал Стефан Тошев след боя при Добрич:

  „…Ето какво ми казват нашите селяни българи, които са чули думи на руски командир: „Мьi думали, что болгарьi не будут стрелят на нас. Между тем они бросаются как собаки, проклятия – десят человек атакуют сорок наши…”
  :-)))

 11. Никога не съм виждал материали относно дезертьорството от руската армия в годината на война с Османската империя 1877 – 1878. Винаги съм си мислел, че голяма част от умрелите от болести са именно такива. Да влезеш в земния рай и да не си помислиш да останеш…

 12. Когато и да видя първата снимка (горе) си казвам: дано не са били спестени добрите думи за корицата; там е кристализирало съдържанието на ‘Измамата Сан Стефано’. В случая важи обратната страна на клишето, аlways judge the book by its cover. За съдържанието съмнения нямам, щом написаното е от ИВО. Но думата ми беше: забележителна работа на г-н Дамянов!

 13. Защо не поканим Путин на 24 май за да сведе глава пред народът, който е освободил руснаците от простотията и им е дал писменост??? Или тогава той и Медведев са заети за да крадат българската история и да я подаряват на РСМ.

 14. От изявленията след днешната среща Медведев- Борисов в МС, освен приказките за ускоряването на неизгодните за България енергийни и газови проекти, ми направи впечатление споменаването от страна на Борисов за някакви договорености за по- тясно полицейско сътрудничество с руснаците, щяли да форсират работата по довършването на ферибота Бургас -Новоросийск, заради многото руски туристи и съвместно щели да пазят руските туристи и домовете, които са си закупили по Българското черноморие! Представяте ли си, хилядите руски наглеци, наводнили морето ни, щели да си имат и руска полиция?! Това си е дефакто окупация! Нашият безродник целенасочено ускорява русифицирането на Черноморието ни и свързването му по море с Руската федерация! И, явно братушките го “юркат”, защото бърза ли бърза, че може да не му стигне времето! Затова той не искал натовско присъствие в Черно море (за да остане само руското ли?), трябвало да има единствено фериботи, лодки , туристи и, забележете(!), газопроводи (руски, естествено, то други няма)! Накрая се обърна към Медведев с подмазваческите думи, “а за новите самолети, които ще пристигнат след няколко години, не се плашете, ние сме страшна сила”, в отговор на което медведът-пигмей го изкомандва, че то било ясно, че самолетите ще дойдат, но сега да сме се били концентрирали върху газопроводите и ядрената енергетика !

 15. За онези които не знаят.
  Най-голямото зло за България и за блгарите са българските русофили

 16. УНИКАЛНИ РАЗКРИТИЯ ВЪВ БИВОЛЪ-ДАЛИ ЩЕ РАЗТРЕСЕ И БЪЛГАРИЯ???!!!
  Системата е позволила на руски олигарси и политици тайно да придобиват акции в държавни компании, да купуват недвижими имоти в Русия и в чужбина, да купуват луксозни супер-яхти, да наемат американската музикална легенда Принц да пее на частно парти и да плащат сметки за лечение. Собствениците на офшорните компании, които са направили възможно всичко това, на хартия са бедни….

 17. Нека припомня във връзка с фериботите – след като фериботът Варна-Иличовск стана украински, рАЗИЯтските павиани загубиха съня си, че нямат възможност за броени часове да прехвърлят до Бълхария напълно окомплектовани ударно-десантни части. Напр. старият варненски ферибот би позволил едновременен десант на 2 танкови батальона (80-85 танка), или на 1 танков и един мотопехотен батальони с всички помощни подразделения (управление, техници, ремонт, ракетна батарея, транспортници, медици и ГСМ-гориво-смазочни материали). Това преди 35 г! Днес фериботите са далеч по-бързи и големи. А цялото ни Черноморие е населено с рАЗИЯтски пенсионер-“туристи”, които редовно се събират на “риболов”, “излети” и “преглед на строевата песен”. За отцепването на източна България до линията Русе-Подкова няма да трябват повече от 2 часа, дори без подкрепа на парашутисти и главорезите от спецназ-“вежливите зелени”.

  В това време лоясалият банкянски РАПОНЬ продължава да бълнува за яхти, шезлонги и хъбчета…

  PS Стопанино, поздравления макар и на патерици за стоицизма в предаването с дюлгэравна (по Стамбо), казахте всичко, което трябваше да бъде казано.

 18. По отношение на Финландия, има един момент, описан от Солонин, който показва точно характера на руската лайнечка (от мечка) – още в самия първи ден на войната, когато рано сутринта на 22 юни Ледоразбивачът Адолф Хитлер, ледоразбива завинаги надеждите на СССР за световна хегемония като го обезкръвява до степен когато е на кантара неговото съществуване, точно тогава, когато много съветски войскови съединения не откриват огън срещу немците, в същото време Сталин издава заповед за нападение и бомбардировки на … Финландия, с която още 40-та година е подписан мирен договор. Такъв е характера на Раша, да мачка по-слабия, който и е под ръка, а с големия да се прави а антиагресор, борец за мир и бля.бля. Няма да се учудя един ден, когато страните от ДЕВЕТОРКАТА на газопроводчика Радев бъдат подложени на агресия от Раша, коя държава ще е първа цел на нейната агресия – това няма да е Полша, където Пилсудски такова Червените ескадрони 20-та година, нито Литва, Латва и Естония, където всеки мъж има в гардероба си тежко огнестрелно оръжие за сдържане на руското локално малцинство от глупости, които биха му хрумнали или заповявани от Путин. Естествено че точно Троянския кон ще отнесе дебелия, за което ни предупреди и норвежецът миналата седмица.

 19. Принципно се считам за информиран по темата, но след като порчетох книгата на Иван Лилов ми е убягнало повторното съвремнно “освобождение” на Крим… апропо – историчката с която се спореше по БНТ… всяка империя си защитавала интересите… само че евроазиатската московия иска Черно море за вътрешно езеро и проливите… НО ние сме тук това са земнаселени с бъгари и наши… те искат вличние тук не через дипломация и договри а със загбравне, поробавне и ако трябвя явно избиване и претопяване… разлика с дипломация, подход и отношениия с други империи…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.