Номерът с автобусите в цирка с един Медвед(ев)

Втори ден полицията прилага на протестиращи срещу посещението на руския премиер Медведев София един номер с автобуси. Подрежда ги като стена, която спира дори визуалния контакт с нисичкия високопоставен гост.

 

 

 

 

 

 

 

Откъде са научили нашите охранители на руския комфорт този трик с кръговата отбрана?

На първо четене, който е чел “Винету”, може да си помисли, че става дума прословутата тактика на белите заселници в Северна Америка да се отбраняват срещу местните племена с подредени в кръг каруци по време на нощуване. А който е прочел и повече от единия “Винету” може също да си помисли, че тази подредба на “каруците” от нашата полиция може да е заимствана и от защитната тактиката на  бурите във войната им срещу африканците и англичаните в края на 19-ти и началото на 20 в. Да не се връщаме чак до Юлий Цезар през 52 г. пр. н.е., чийто военен гений родил идеята да обсади с двойна кръгова защита собствената си далеч по-малобройна от галските въстаници войска при битката край Алезия и така спечелил войната за покоряване на Галия, принуждавайки своя противник, бившия римски легионер Венсержеторикс, да се предаде в крепостта на върха на хълма.  

По-близка ми е обаче друга, доста по-съвременна аналогия.

През лятото на 1989 г. в Пхенян, столицата на победилия в най-чист вид комунизъм в Северна Корея, се състоя поредният ( ако не и последният?) т.н. Световен ден на младежта, спонсориран десетилетия наред от Москва и нейните сателите. За ужас на властите финландската делегация пожелала да организира протест срещу смазания от китайските другари бунт на китайските студенти, пожелали демокрация на централния площад в Пекин на 4 юни същата година. Ами сега?

Властите запазили самообладание. Не отказали и посочили съответен площад в центъра на града.

За изумление на кандидат-протестиращите на следващия ден се “оказало”, че площадът бил превърнат в паркинг на автобуси, спрени плътно един до друг. А друго място за демонстрация, без да е разрешено предварително, не било разрешено да се използва. 

Та, както ми се струва, това е номерът с автобусите, който най-много по своя генезис се доближава до нашия случай, при който за някои наши другари е в реда на нещата да допуснат до руския висок гост български граждани ( извозвани с автобуси с плевенска регистрация), желаещи да създадат впечатление за радушно “народно” посрещане. Но за “другата гледна точка”, с каквато обикновено у нас се аргументира запушването на усти по темата за руските безобразия, любезните домакини са се погрижили да попадне в “автобусна изолация”. 

28 мнения за “Номерът с автобусите в цирка с един Медвед(ев)”

 1. Има рубрика в Euronews – No Comments – когато всичко е пределно ясно!

 2. Пак бели автобуси? Нещата са ясни.
  Освен тук и във Фактор…. някъде другаде беше ли отразен протеста срещу Медведев?

 3. Не зная колко многолюден е бил протеста, но на снимката виждам четирима протестиращи и една рота “органи”, пазещи за всеки случай. Егати смешниците!!!

 4. Всъщност този протест е нещо нормално за всички развити демокрации от Западна Европа, но е признак за недипломатичност, особено ако се цели от правителството извличане на икономически и политически ползи.
  Интересното, с което цял ад ви привлека вниманието е българо – руски икономически форум, на който се отправят критики и изразява недоволство от прикрепения към еврото български лев. Това показва, че руските интереси изискват премахване на валутния борд и сриването ни до нивата ни от 1996 година. Това вече е опасно лошо и фрапиращото е, че на този форум никой не е възразил , че ние платихме неприемливо висока цена със страданията си, за да имаме стабилен български лев и руснаците щом обикалят из цяла Европа, трябва да се съобразяват и тук с нашия лев, а не да се правят на кокошкари!
  Още по- фрапиращото е, че Газпром взима пари за цени с обезпечение в евро, както и бе получено обезщетение от Русатом с пари обезпечени в евро.
  Скандалното е, че за такива интереси съвсем скоро ще надигнат глави всичките малоумни голтаци, които са готови да разорят народа си, стига да получат усмивка за глупостта си от Кремъл!
  Сега ще видите радиомълчание относно този българо – руски форум и си правете сметката какво ще слушате в скоро време..

 5. Умрели са. Нарочно не слагам удивителна.
  Ето ви новина която няма начин да няма начин да стигне до родните масмедии.
  Попадна ми случайно днешният брой на вестник el Periodico. Огромно заглавие на връо, че приближен на ввп олигарх, то други там практически няма, изпрал успешно над 4 ярда по испанско. После, от 2-ра до 5-та стр. вкл. всичко по казуса. Със снимков материал, схеми, карти и др. Прекрасна работа на колективният Иво на Ел Периодико.
  И като си помисля, че много отдавна когато тук се даваха обосновани предположения, че блядовете перат на мах по света и у нас наричаха Стопанинът на БЛОГА НИ, журналистът който още преди 10-тина години пръв и почти до финала сам недвусмислено
  прогнозира фалита на пирамидата КТБ, параноик и вкл.и от “аши Ора” се питам кога най-сетне баламите ще зачезнат.
  Тук давам линк на електроният вариант на разследването.
  https://www.elperiodico.cat/ca/economia/20190304/blanquejo-rusia-costa-brava-7331847

 6. Медведев как уж на шега се “избъзика”, че трябва да вържем лева за китайския юан.

 7. Едно голямо българско флагче 250 на 150 см., още едно украинско със същите размери, 9 мм в тъпата руска тиква, обвиване в двата флага и принасяне в жертва близо до Константинопол. Нали това им е мечтата от повече 200 години. Може и алкохоликът да помогне. Едва ли!

 8. Как ВСВ превърна САЩ в суперсила.
  При 40 милиона по-малко население от ссср1 Америка успява да мобилизира толкова колкото блядовете-12 милиона.
  Всеки час по един бомбардировач В-24, за седмица по един кораб тип Liberty.
  За периода на цялата война произвежда повече самолети отколкото всички взети останали участници.
  Над 6000 кораби от всякакъв клас пуснати на вода.
  И т.н. и т.н.

  https://censoru.net/33857-kak-vtoraja-mirovaja-vojna-sdelala-ameriku-velikoj-derzhavoj.html

 9. Рентгенова снимка е направил Иво! Прозорливо към най-точната аналогия е посочването на маоистката туника като първоизточник за банкянския второизточник с изключителна заслуга по преосмислянето на функцията на барикадите от бунта срещу Анри III в 1588 г. Последователите на Винету класически са уепънизирали автомобилния парк, с респект към метода на хибридната превенция. Естетически също е великолепно издържано – мече зад бял автобус ни преследва в живота на вечната, неназовимата, неизбежната, непреодолимата, руско-българска дружба.

 10. @GEORGI NIKOLOV

  Жоро, благодаря ти за линка.

  Хилария Клинтън нямала да се кандидатира за президент. Печелиш баса, на този етап.

 11. Тези,които разоряват своя народ в полза на руски интереси не го правят за усмивки,а за долари.Вижте материалния прогрес на Р.Овч.и другите от кохортата-Кюстендиски хотели и черноморски такива.

 12. Пускам статията на добре познатият И тук белоруски блогър Максим Мирович. Темата е съветските обредни обичаи. С такова чувство за хумор ги е описал, че съм се смял от все сърце и душа.
  https://maxim-nm.livejournal.com/487636.html

 13. България щяла да плаща чартърите за руските туристи у нас с рекламна цел.
  (И що само за руските? Според статистиките те са чак пети по численост след румънците, гърците, македонците и германците. За тях няма ли да плащаме?) 🙂

  Медведев пък предлагал левът ни да се върже с юана, еврото било много скъпо

  (А ЕС ще разреши ли ДЪРЖАВНА ПОМОЩ ,за да си пълнят хотелите с руснаци Валентин Златев, братя Диневи, Митьо Очите, Арабаджиеви, Баневи и т.н.?)

  https://www.mediapool.bg/bulgaria-mozhe-da-plashta-za-ruskite-turisti-u-nas-news290587.html

 14. МУТРОПИТЕКА пред Столтенберг – (България не е Троянски кон в ЕО )и на следващия ден посреща второто ДЖУДЖЕ от РАЗИЯ за да му даде отчет! И следват договаряния за следващото мащабното доограбване на България.IIC…..oIL.

 15. Буквите казват истината, буквите лъжат.
  Зависи кой ги изговаря,дали Здравка Евтимова или Теменушка Петкова.
  Всичко за гьола и патока е лъжа!

 16. Все имах чувството, че нещо ми убягва, защото не можех да си обясня логично по каква причина Борисов и глутницата му с лека ръка, с нетипична за тях “щедрост” направиха подарък за милиарди (ОТ БЪЛГАРСКИЯ ДАРЖАВЕН БЮДЖЕТ, не от лините си милиарди!) на “Росатом” и “Газпром” и като че ли НАРОЧНО загубиха делото за реакторите с отказа от сериозна правна защита и като че ли пак НАРОЧНО не представиха основателните ни искания пред ЕС за компенсации от “Газпром” за скъпия руски газ и щетите от монопола, както направиха Полша и останалите страни, жертви на руския газов монопол в Източна Европа? Обясних си донякъде това предателско по отношение на България поведение с дежурния страх, робски русофилски зависимости и т.н. Докато не се разбраха някои “подробности”, че Путин бил дал 800 милиона евро за строежа на “Южен поток” и след провала на проекта споменал, между другото, по време на визитите на Борисов и Радев в Москва, че си ги иска. И, тъй като тези пари вече ги няма, откаднати са (едни 150 милина доказано са заминали по офшорни сметки!) първо бе ограбена КТБ, а сега крадците се опитват ДА СЕ ОТКУПЯТ чрез реализиране на неизгодни и опасни за страната ни стратегически руски проекти на българска територия и умишлено НЕ се възползват от възможностите за компенсации на газовия грабеж, за които ЕС се пребори с “Газпром”. Но, въпреки тези усилия за компенсация на кражбата за сметка на народа български, Путин прдължава си иска милионите! 🙂
  Когато безсъвестно предаваш интереса и бъдещето на родината си, заради лични ползи, това си е национално предателство, а тези, които го извършват, представляват изключителна опасност за националната ни сигурност и би трябвало (по конституция) службите за сигурност ДАНС, МВР и т.н ВЕДНАГА да се задействат и да ги арестуват като терористи, като опасна за нациоалната сигурност ОПГ
  (организирана престъпна група)!

 17. По моето скромна мнение… окупационния дълг, който ще изплащаме занапред не е Паток и Белене… а “социалните” спогодби подписани вчера!!!

 18. SMS , мисля че някоя от нашите държавни холдинги изтегли заем от руска банка 800 мил.и поток няма ама фирма “Южен поток ” има и Биволъ мисля че бяха изнесли заплатите на служителите в тази фирма които бяха от 15000 хи/месечно нагоре. Имаше и по 30000 .Така сметките ние си ги плащаме чрез цените на дребно или чрез дотации от бюджета. Тъй че плащането е винаги от България към путин.

 19. Ами така е, като са излели да протестират 5 човека на кръст. Поне 5 хиляди трябва да излязат, че да се види за какво става дума.

 20. Съгласен с Киро! Точно в навечерието на посещението на джуджи2 “бистрехме” тук като как по-“горещо” да го “поздравим”.
  Размечтах се и писах, достатъчни са няколко хиляди и не само по-малкият кремълски гном но цялата система КОЙ заминава на майната си. Те са ужасно бъзливи и след като само няколко майки постигнаха И за всички останали целта си постоянствайки месеци наред какво остава пред Дондуков 1 и 2 да почернее от народ.

 21. Не съм по темата, че тя мина много назад. Станаха няколко неща, които подреждат все по-ясно пъзела за милиционер-питека с ник РАПОНЯ и шайката му като топ петоколонци в Задунайския Милиционеристан.

  Най-главното джудже на рАЗИЯ в прав текст заяви, че му се губят един 800,000,000.oo евра. Като настаяшчий бандит РАПОНЯ правилно разчете това предупреждение. Гледа като инжектиран с оцет. От бъз и нерви е загубил и сън, и апетит. Не му се ритат и мачлета вече май. Мирише му на пърлено. На СВД (снайперска винтовка “Драгунов”). И твори идиотия след идиотия.

  Второто най-главно джудже ни увери, че рАЗИЯ са посетили 56,000,000 българи. Сиреч, и аз съм бил там цели 7 пъти. Всяка година от 2014 насам. Затуй – 20% отстъпка за милиционерите с чин “туроператори”, приютяващи рАЗИЯтски туристи в стъкло-бетонните си киликандзери, като братя диневи, велчеви, станишеви, сестра шопова, брат първанов, брат златев и пр. От моите данъци. Да не стоят празни киликандзерите.

  Плюс “социални” за постоянно пребиваващите в РъБъ “братушки” и “сеструшки”. Колко – засега тайна. Зорко и строго пазена. А шефът на надзора в БНБ напусна потъващата гемия. Явно видя, че туй ще е последната сламка, дето ще счупи гръбнака на троянското магаре.

  Социални за майките с деца-инвалиди – ниц. Заплати за шофьорите и ватманите на София – ниц. За разни там доктори, сестри, пенсионери и пр. да не говорим.

  Ма матрялът щастлив. Дзупа хора и ръченици и по Богоявление, и по Бабин ден, и по Трифон Зарезан, и по 3-ти март. Вее рАЗИЯтския парцал, че и парцалът на донецкая народная республика тоже. Hа Шипка!

  Майданът се отлага.

  Засега.

  Може би до новата зима.

  Или докато джуджетата от кремъл почерпят “братушката” си РАПОНЯ с един 7.62 мм, щото не връща окраденото. Или с чайок палониевъй. Или новичоковъй.

  Барем Кьовеши да дойде да ни оправи…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.