Ще съдя Нина Дюлгерова за клевета

 

 

 

 

 

Не горя от ентусиазъм да си губя времето по съдилища. По тази причина се съгласих на споразумение с управителя на област София Илиян Тодоров. Опита се да ме осъди за клевета и обида и ми заведе две дела за две мои статии, с които съм го бил обидил. Поиска да получи общо 120 000 лева. Както загуби първото на две инстанции, така щеше да загуби и второто. Но приех предложението на адвоката му да си оттегли жалбата , за да избегна принудата да се срещам с него отново.

Този път обаче ще трябва поема инициативата и да заведа дело за клевета на Нина Дюлгерова, която се подвизава в публичното пространство като професор, историк и специалист по геополитика. Беше вече достатъчно непоносимо, че трябваше да изтърпя агресивното й поведение в студиото на БНТ на 3 март, когато с назидателен  господарски тон се опита да ме омаскари като автор на книгата “Измамата “Сан Стефано”, отправяйки обидни квалификации за моята компетентност. 

Сега обаче, след като твърди черно на бяло, че ми се плаща да развивам своите тези и пледира да бъда спрян като свободен журналист, нападайки ме отново с обидни думи за моята ( според нея ) “въпиюща агресивна некомпетентност”, май ще й се наложи да докаже в съда и едното, и другото си клеветническо твърдение. 

Силно се съмнявам, че тя изобщо е чела моята книга, която просташки заклейми. Направи го в духа на червения депутат Александър Симов, който дори се похвали, че не я е чел, но се закле и да не я прочете никога, защо от някаква анотация за нея разбрал достатъчно ( за да я заплюе).

Ето как клевети Дюлгерова в нещо като интервю за в “Труд”, в което на практика я подстрекават:

“Трябва да се спре със свободната журналистика, на която й се плаща да пише творения с въпиюща агресивна некомпетентност, каквито са тезите на Иво Инджев или Александър Йорданов. По-добре е да се остави българският народ да си следва традициите и да показва своята благодарност към подвига на всички, които са допринесли за свободата на България.” https://trud.bg/проф-нина-дюлгерова-историк-и-специал/

Бумеранговата клевета, че пиша за пари, е сред най-разпространените обвинения, които търпя от години. Плащат ми само моите читатели, които оценяват написаното от мен. Време е поне един клеветник да докаже документално обвинението си и да си понесе последиците. Отсега декларирам, че подобни доказателства няма, но ако някой се опита да изфабрикува нещо подобно, ще си защитавам правата докрай. 

73 мнения за “Ще съдя Нина Дюлгерова за клевета”

 1. ИВО, С ТЕБ СМЕ!
  Гонка до дупка на тъпесата с текезесарско излъчване ниначка дюлгеревна.

 2. Чак тази сутрин успях да гледам дебата по темата от 3 март по БНТ и даже се учудих, че професор може да се хвали как е по велик от другите щото бил чел 3 вагона повече книги. Други управляващи пък се хвалят с реципрочното, че само Винету били чели (не е ясно всичките части или само една). Простащина отвсякъде!
  Пожелания да доведете делото до осъдителна присъда г-н Инджев! Успех!

 3. И като как точно си въобразява БОКЛУКА нд, “да се спре със свободната журналистика, на която й се плаща да пише творения с въпиюща агресивна некомпетентност, каквито са тезите на Иво Инджев”
  Сигурно, има си хас по тертипите на любимият ѝ кремълски гном. То лесно е да Фърляш безумни идеи но все пак се водим формално в НАТО и ЕС.
  Когато си ИДИОТ, завинаги е!
  Не се ли погледне каква неугледна от всяка г.т. г-жа или г-ца е ДРУГАРКАТА.
  Докато властва Моделът КОЙ, тъй ще да е.

 4. Гледах предаването по бнт.Такъв чугун пълен със сърпове и чукове(явно това е имало в трите вагона),сигурно трудно ще се намери в цялото сссре дори и през времето на джугашвили.Съд за тази е най-малкото,което може да я сполети.Благодарности моля ти се щяла да показва-бе,аре марш при господарите ти в мАсква,там да благАдарстваш и да си заработваш рублите на място!!!

 5. Междувременно, доде на ниначка ѝ се случи случката на атакиста ит наред е “колегата” георги жеков.
  Точно след две седмици е насрочено решаващото заседание по НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.03.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Иво на място с присъствие. Аз съм осигурил сестра ми.

 6. Да припомня, че чудесната инициатива на съблогаря Роберт Алтънов е актуална. Иде реч който има възможност да закупи книгата “Измамата Сан Стефано” простирайки се според чергата си и да я подари на обществена библиотека или читалище. Само истината ни прави свободни.
  Да не забравяме и https://ivo.bg/подкрепи-блога/

 7. Само така! Гледах въпросното интервю по БНТ на запис и…. се възхищавам на хладнокръвното поведение на г-н Инджев.
  Оная с изцъклените очи и злобен поглед, ако бях аз сигурно нямаше да се сдържа поне да я наплюя в лицето.
  Първо какъв историк и специалист може да си ако мериш книгите във вагони.
  Второ разсъждения от типа “ако ония не бяха направили това, щеше да стане онова” стават за разговор/разбор на футболни фенове след изигран мач, на по бира и цаца. “Ако оня беше вкарал онова положение, а пък ако оня му бяха дали картон, тогава….”
  Ако си историк казващ фактите такива каквито са, иначе явно си манипулатор или просто обслужваш икономически интереси.

 8. Вероятно Ви е ясно,уважаеми г-н Инджев,че навърх сакралната дата 3 -март,звани и още по-звани русофили,ще надуят тръбата за Вашето окипазяване във Вашата публична дейност..Вие редовно настъпвате по мазола БГ русофили,които по наследствена на БКП и БСП традиция да лъжат и манипулират общественото мнение .,Прочем това ет радиация в поведението на Русия и представителните й органи.Така че Вашето възмущение е основателно.Дано БГ съдебна система приеме Вашите аргументи,ако заведете дело срещу въпросната професорка.Искрено Ви желая успех!!

 9. Дюлгерова,маймуна с маймуните.Само те знаят ,само те са компетентви.Забравят ,че комунистическите мантри ,които повтарят са забранени със закон.45 години само те определяха каква да бъде историята и кой какво да говори.Е ,има и по ерудирани хора от тях,които се четат с интерес.А те са вече минало свършено и никой не се интересува ст тях

 10. Тази професорка е толкова противна не само с вида си на настъпана жаба, но и с отвратителния си неосталинизъм! Какви са тези студенти, принудени да търпят присъствието й!? На тази грозотия, ако й падне власт, ще отвори с най-голямо удоволствие лагерите в белене, скравена, ловеч, ножарево и подобни!
  Гнусна от всякаква гледна точка персона!

 11. единствената възможност да се бори м остана съда.И да плащат яко за предателството си.

 12. Не ми остава нищо друго, освен да дойда довечера в Добрич на представянето на книгата Ви. Няма начин да разбера израза “въпиюща агресивна некомпетентност” без да си купя книгата и я прочета. По-скоро ще я даря на университет, защото борбата с празнословието и преклонените главици трябва да почва още там. Знаем каква интелигенция си отгледа бай Тошо. Съвременна България няма нужда от такива професори и дървени философи. Струва ми се обаче, че “тръбата, която пълни басейна е с по-малък дебит, отколкото тази, която я изпразва” и “кучетата си лаят, но руския керван си върви”. Нужно е обединение на истинските демократи и радетели за истината! Поединично можем само да бъдем съпричастни…

 13. Гледах това неприятно същество.С какво самочувствие и назидателен тон говори и какви хуморески разправя като от последна инстанция.Видиш ли не цитатите и документите са важни ,а някакви си “факти” които само на другарката са известни защото тя е прочела “три вагона с книги” Като например кой кого мразил в руският двор и как британците губили война в момента в Афганистан та затова ни защитила.Що за нагло и противно създание е тва?Аз също като читателят по-горе трудно бих издържал подобен червен отпадък без да го заплюя.
  Но сега ,след написаното в оня парцал “труд” се надявам да и смачкате сурата (надявам се да имате добър адвокат)защото тия боклуци от друго не рязбират.Не се отказвайте !Не и прощавайте на тая.

 14. Стига с тия простотии. колко трябвало да сме благодарни на робовладелците руснаци, освободили ни уж, а де факто предавали ни не веднъж и дваж.И до сега – най-големия враг на България е Русия.
  Защо не се говори за приноса на САЩ в много по-близък момент от историята -освободили света от хитлеризма и разрухата.Не съм чувал да искат някой да им е вечно признателен, а и до ден днешен най-голямата част от финансирането на НАТО , което е гарант за свободата на Европа, е тяхна грижа.
  Тази женица да ми каже, кой иска Русия да го пази.Никой.Всички напират да влязат в НАТО, Т.Е. да се пазят от руските ‘освободители’.
  Моите адмирации за намерението Ви,да осъдите тази родоотстъпница.

 15. Комичното в тази оруеловска ситуация, където “свободата е робство” е, че точно Ниночка Дюлгеравна, пълна неграмотница, която нито знае истинската история на България, нито разбира от геополитика, защото е изучавала единствено история на КПСС и на БКП, а “геополитиката” за нея е само руският интерес, обвинява с неграмотност доказани ерудитити като Иво Инджев и Александър Йорданов 🙂
  Народът го е казал просто и ясно: “Крадецът вика дръжте крадеца!”
  Но мен по-скоро ме безпокои другата част от фразта й, която наистина заслужава ефективна присъда и публичен морален линч :” Крайно време е да се спре със свободната журналистика!”, фраза, която смразява със сталинската си жестокост. Но още по-голяма е вината на свинските медии, които й дават възможност да яде ” миризливата си баница” публично.
  Затова, този път,
  НИКАКВИ СПОРАЗУМЕНИЯ!

 16. Г-н Инджев, с цялото ми уважение, кого всъщност смятате да съдите за клевета? Професорката ли? В Български съд?
  Нали знаете, че за да осъдите за клевета въпросната професорка (по история ли?), ще трябва съдът да изслуша експерти по въпроса за “освобождението”? Срещу Вас вероятно ще се тури самият Пантев!! Кои експерти ще призовете Вие?
  И още нещо – БГ съд има право да приема или да не приема дадени доказателства. Чисто юридически такова дело е … Не знам, скептичен съм.
  Квалификацията “клевета” по отношение на дадена компетентност е почти неприложима в областта на историята, философията, религията и икономиката. Тя е чела вагони книги, Вие сте чели вагони книги… Е, може нейните вагони да са повече, като се има предвид какво чудо изписаха съветските Вождове. Технически обаче е невъзможно в БГ да осъдите когото и да било за това, че не приема тезата Ви за трети март и изобщо за т.нар. “освобождение”. Както и никой не може да съди Вас, че не приемате вечната дружба и прочие. В този смисъл Вие ще загубите подобно дело, поради липса на доказателства. Аз познавам хора, които открито се възмущават … как си позволявате … та нали са умирали … и т.н. Те не разбират тезата Ви, а почти сигурно и не искат да я чуят (по Симов). “Освобождението” вече се е превърнало в част от националната ни идентичност. Няма значение дали се е случило Поради или Въпреки Сан Стефано.
  Делото за клевета срещу професорката в личен план е само допълнителен повод да се лае срещу Вас. Ще им подхвърлите кокал…

  НО, ако очаквате, че такова дело може да предизвика широк обществен отзвук и ако мислите, че съдебната зала би била подходяща трибуна за един дебат, лишен от яростни нападки и насмешливи гримаси, в който всяка страна може да ИЗЛОЖИ пълни и аргументирани доказателства за тезата си, тогава всичко придобива друг, положителен смисъл. Документите, внесени в съда, остават. Те вече не са художествена литература, нито са “тезите на Инджев” – в съда се превръщат в ДОКАЗАТЕЛСТВА.
  И, от тази гледна точка, дори да не осъдите професорката поради липса на достатъчно доказателства за клевета, вече ще има достатъчно доказателства за това, което се е случило всъщност в Сан Стефано. Пък тогава “да се остави българския народ” да помсли, да пообсъди в кръчмата, да понадигне глас.
  Кой знае, може пък и да стане нещо.

 17. Уважаеми г-н Инджев,
  С удоволствие гледах жалкото изпълнение на лицето Нина Дюлгерова в опит за оспорване на тезите Ви.
  Този опит за клевета и дискредитиране от набедения професор-историк не трябва да остане ненаказан! Бъдете безкомпромисен и успех!

 18. Уважаеми г-н Инджев, за съжаление мога само морално да ви подкрепя, но го правя по убеденост и от сърце!

 19. Аз бих и отговорил: По-добре да оставим българския народ сам да си решава какво да чете и какво да следва. И още, от кога русофилството (предателството в полза на Русия) е станало традиция на булгарския народ?

 20. Ето такъв е разИлтатът от етно-монархосициализЪма , когато през последните 20 години “вождове” на НРБ са такива “титани на мисълта”, като МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, станишеФ и Кобурга. Също така техният основен ПОРЦИОНнен “балансьор” е бил винаги “най-успешният” “политик” – доган – “академикЪТ” на ПОРЦИОНните нАуки в НБР.
  Заради това в НРБ “университетите” са ПОВЕЧЕ от “студентите”, и навсякъде в тях са монтирани такива “професорски” рублофилски КАЗИОНни ШЛЮХИ ,като дюлгеравна.
  Достатъчно е да припомним ,че доносническият “професор” – Гестапото е “шеф” на УНИБИТ, където се подготвят путлеристките шпиони за ОПГ-ДАНС.
  И при това положение , всички КАЗИОННи “професори” в КАЗИОНните “университети” на НРБ, имат ТОТАЛни и НЕпрекъснати зависимости още от 1944г..
  Те няма как да са “обективни”, след като са получили своите “нАучни” звания “по наследство” от своите синекурни “партийни” родственици,и ще ги предадат пак “по наследство” на своите синекурни наследници. Не случайно синекурната РУБЛОфилска ШЛЮХА – дюлгеровна искаше да пробута своята щерка за евродУпетат, където да продължи да смуче ,като паразитна пиявица , от чуждестранната валута на своите “класови врагове” от “вражеският” Запад.
  Това е единственото нещо ,което ЕДИНСТВЕНО интересува “партийните” синекурни “професори”, като “вагонната професорка” – да не спират паразитните рублови и валутни “потоци”, за нея и за наследниците ѝ.
  И ако НРБ беше нормална ЕВРОпейска държава почти всички КАЗИОНни университетси” хранилки за паразитните синекурни “професори” щяха да са ликвидирани, и РУБЛОфилските учЕни, като дюлгеровна, щяха да са изпратени в путлеристкият рай(Х) при своят своднически гасудар Путлер, за могат “директно” и “лично” да “задоволяват” всичките негови чекистки “нужди”, за които им плаща , през цялата им “наУчна кариера”……….
  Но НРБ НИКОГА няма да е нормална държава, докато “наУчен” “вождь” е ПОРЦИОНният МУТРОмилЮционеропитек-бокоТИКВАТА, който днес дори ще прави “конкурс” за строителството на корупционният Южен поток, който ще струва на данъкоплатците допълнителни 12 милиарда лева,за първите 20 години, и поне още толкова 12 милиарда за следващите 20 години.
  И няма как МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА да не даде ПОРЦИОНната поръчка на своите ЛОБИстки ОБРЪЧи. И тези 12 миларда изллишни разходи ще са за смеетка на ОГРОМНОТО повишение на цените на прироодният газ , което директно ще повиши ВСИЧКИ цени на стоките с 12 милиарда!
  Като се очаква петролните и газовите доставки от Путлер да започнат да намаляват през следващите 10 години, в резултат от липсата на технологии за добив на газ и петрол, зарадии усилващите се санкции.
  И така дори прогнозният транзит през Южен ,Северен и Турски поток НЕ е гарантиран през следващите 10 години, което ще доведе до рязко намаляване на транзитните приходи от тях, които и сега са много по-ниски от необходимите за изплащането им. Което прави още по-проблематично транзитирането през тях след 10 години, защото и сега Газпром не може да запълни изцяло капацитета на Северен и Син поток, което ги оскъпява още повече. А след 10 години добива на газ и петрол в путлериският рай(Х) ще падне още повече, и няма да ги има дори сегашните мизерни приходи от транзитирането.
  И така Южен поток дори няма да може да достигне ФАЛШИФИЦИРАНИТЕ си и НЕдостатъчни прогнозни приходи за първите 20 години, защото транзита ще почне да намалява още след първите 10 години!

 21. Няма как да е по-различно, тази твар е кандидат на историческите науки в МДУ “М. В. Ломоносов”, Москва. Ще благодари това нищожество, и още как. Цялата й научна дейност е базирана на възхвала на руската и съветската политика на Балканите.Още едно доказателство, че БАН трябва да се форматира като хард диск и да започне на чисто, с нови, необременени учени. А,най-лошото е,че това русофилистично изчадие е университетски преподавател и промива мозъците на децата и получава пари за тази антибългарска дейност.

 22. @ GEORGI NIKOLOV
  Колко жалко, че пространството около “Великая прекрасная Россия” на художника Васи Ложкин
  не е по-голямо, за да видим, освен хохлы (украинци), бесы ,степь и говно, обезьяны, всякие, чухонь, немчура, лябусы, булбашы и т.н, КАКВА ТОЧНО ГНУСНА ТВАР пък живее по освободената два пъти от “великите прекрасни руснаци” земя отвъд Дунава ? 🙂

 23. г-н К.ГАНЕВ, ама вие прочетохте ли въобще ,че г-н Инджев ще търси правата си заради клеветата че е “платен”, а?
  Също така са обявени за НЕкомпететни ВСИЧКИ СВОБОДНИ журналисти! само СВОБОДНИТЕ!
  А според вас дали има НЕсвободни журналисти? Или те са си платени пропагандатори?
  Освен това ВСЯКА книга е предназначена за дадена аудитория, нали!
  Не може една и съща книга да “задоволи” ВСИЧКИ , ЕДНОВРЕМЕННО!
  Аз съм убеден ,че г-н Инджев е могъл да напише своята книга за много по-тесен кръг от професионални историци, но е ПРЕДПОЧЕЛ да я направи ДОСТЪПНА за много по-широк кръг от читатели, които да се информират за истинската роля на Руската империя в национално-освободителните борби на българският народ преди, и по-времето на руско-отоманската война от 1878г..
  Още повече , г-н Инджев е използвал буквални цитати от “записките” на НАЙ-мракобесният имперски шовинист – игнатиев!
  За това , книгата “Измамата Сан Стефано” е написана не за да “измерват компететнтността” на дюлгеровна, – НЕ!
  Тази книга предоставя на своите читатели неизвестната информация за историческите фалшификации на руските империалисти и техните платени РУБЛОфили.
  Нека дюлгеровна се опита да опровергае , ако може, написаното игнатиев!

 24. Само да не се докаже, че на другарката Дюлгерова й плащат от ссср2. Тая тук настъпи мотиката. Гонка до дупка! Иво давай номер на сметка. Делото вече не е само твое.

 25. Нина Дюлгерова като историк е прочела доста материал, но май не е разбрала.
  Ако въобще има нещо безспорно доказанo, то е, че e безсмисленo и крайно скъпо , да смяташ историята за своя собственост.
  Например, кариерата на госпожа Дюлгерова започва с ” Контрапроцесът от 1933 г. – В “50 годишнина от Лайпцигския процес“, Москва, юни 1983.
  Колко поколения платиха, плащат и ще плащат, за лъжите и пропагандата впрегнати oт 1944-1989 г. , да създават култ към личността нa Георги Димитров, докато всъщност той е една от най отблъскващите личности в новата ни история и предателствата му към България и нейните национални интереси са безкрайни…

 26. Г-н К. Ганев, Иво няма да иска от съда да реши, грубо казано, кой и защо е “прав” в основанията си за (не)честването официално за празник на 3 март. ниначка е артикулирала както е модно да се реди, битуващите сред петоколонците, полезните идиоти и вся остальная сволочь парадигма, че ТОЙ е “платен русофоб”. Заявила го е пред парцала труд в прав текст “Трябва да се спре със свободната журналистика, на която й се плаща да пише творения с въпиюща агресивна некомпетентност, каквито са тезите на Иво Инджев”.
  Щом като е толкова ербап да го докаже всичко това съдебната зала.
  ДА, ама НЕ!
  Този път не само настъпи мотиката но ѝ си намери майстора.

 27. Г-н Инджев, бъдете много внимателен и ясен при изготвяне на обвинението за да не стане като делото срещу Т. Ж. , обвинен за кокошкарски истории с апартаменти вместо държавна измяна и репресии срещу несъгласните с комунистическата диктатура!
  В резюме :
  1. Призив за РЕПРЕСИИ срещу свободата на журналиста – не може да се опровергае!
  2. КЛЕВЕТА – За платена журналистика! – не може да се опровергае !
  3. ОБИДА за некомпетентност – нека да извади от трите вагона документ, в който руснак казва ” Всяко тържество на Българите е ТЪРЖЕСТВО за Русия ” !Да покаже пред съда точката в Сан Стефанския договор, в която се казва, че се дава НЕЗАВИСИМОСТ на България !( а не АВТОНОМИЯ в рамките на Османската империя със задължение за плащане на годишен данък на султана) – съжалявам я, но няма да може !!!

  За цялата разправия си поискайте 60 000 за да се знае КОЙ ви ги е платил !
  Морална подкрепа и пожелания за успех !

 28. Аз лично намирам за излишно да се води каквото и да е дело срещу въпросната кокошка. Г-н Инджев отдавна е завел друго, много по-важно и по-мащабно дело срещу Кремълската мечка, води го с непостижимо умение и го печели безапелационно. Като резултат посещенията в този блог са рекордни, немислими за никоя друга българска национално отговорна медия. Всички книги на автора се разпродават като топъл хляб, а последната направо изби рибата. Никак не е случайно, че точно след разпространението на “Измамата Сан Стефано” се появи впечатляваща с участието подписка за преименуване на улицата “Гр.Игнатиев”. За протестите срещу МОЧА не отварям и дума, защото е феномен, който отдавна боде руската петичка на Фандъкова, па не само и нейната. Идеята ми е, че г-н Инджев не бива да губи време, средства и нерви с “квартални разправии”. Другаде му е силата, Божието призвание и в това другото той би следвало да упорства. “Неговите песни все ще се четат”. Поколения българи за напред все ще са му вечно благодарни.

 29. Как така журналистиката била хем платена хем свободна според другарката професор?
  Все едно водата да е суха

  Такова животно като платена и ‘свободна’ журналистика може и да има но ще да е в медиите праспрес според мен…

 30. Другарката “професорка” Дюлгерова е описала собствената си персона в това “интервю”! Тя e точно такава – агресивна и некомпетентна – каквито са всички руски подлоги!
  Поздравявам Ви г-н Инджев за решението Ви да я осъдите за клевета!

 31. Успех , ето една статистика

  https://rsf.org/en/ranking

  Bulgaria – 111 , Nord Macedonia 109

  Да сложим всичко на масата в духа на свободното слово и да намалим индекса на полвина.
  Не им се вързвайте , че с парите от продажбата на Аляска са ни освободили. ЧА си ги взима многократно след 09.09.1944 даже с архивите ни , който крие за да не се разбере случайно , че трябва и ресто да връща.Комунистите не случайно са избирали 2500 интелигентни Българи , които са владеели и математика.

 32. На тая колхозничка никой не ѝ знае именцето. Абсолютно посмешище!
  Ало, “библиотекарския”, дюлгеровият боклук ли е най-доброто, което успяхте да извадите? Поредният вмирисан кремълски отпадък. И следващия път да се постараете малко повече, “библиотекарски” скодоумници.

 33. Няма смисъл да повтарям като всички други, че съм с Иво (то се знае), затова ще адресирам посланието си до Нина Дюлгерова, която гледах в дебата.
  Уважаема преподавателке, вие имате по-противно излъчване, отношение, чувство за такт и възпитание дори от най-противните български политици! Жан Виденов излъчваше повече симпатия от Вас!
  Пожелавам Ви за русофилското мислене – руско възмездие. Най-много би ви отивало на някоя шевна машина в Мордовия- https://www.svobodnaevropa.bg/a/29789516.html
  Смятате че няма причини да сте за затвор и особено там? И аз смятам, че Толоконикова не е била за там, но вашите любимци имат други начини на мислене и най-вече на действие.
  Затова подкрепям Иво и мечтая да ви видя там!

 34. Г-Инджев споделям мнението на г-жа Иванова.Не се хабете,не се отклонявайте от вашата голяма кауза!Вие сте я спечелил вече!Вие сте марка за висок професионализъм и етика! Милиони са почитателите в блога.Игнорирайте тези злобно-отмъстителни хора! Могат да впрегнат и други автентични идиоти да ви тормозят съдебно!Поздравления от мен!!

 35. Никак не се съмнявам,че към наглата изява на червената бабичка голяма съпричастност има бнт.С избора на възможно по-войнстваща посредственост от бг-русофилството. Нелесното решение за такъв подобаващ отпор от господин Инджев,със сигурност поражда само адмирации от всички съмишленици в блога.Но също така и неудобство,че води и борбата на всички родолюбиви българи.

 36. Чела професорката три вагона книги. Лош късмет – и трите вагона били натоварени с първи том на събраните съчинения на Щарл Май. Дори като прочела последната книга от трите вагона, не разбрала, кой е главният герой.

 37. Добро решение. Имате подкрепата ми. Крайно време е и наглите комунисти да разберат, че клеветата е престъпление и се преследва от закона.
  Гледах дебата по БНТ и за пореден път се убеждавам, че школата на аонсо ги е правила под калъп. Те всичките например: тази гъска, румен петков, атанас тасев и хиляди други използват една и съща тактика при диспут. Приказват много с цел изяждане на времето на опонента, гледат от високо и пренебрежително и без никаква фактология. Произвеждани са по БДС.
  Гледах и другата изява на г-н Инджев по ТВ Европа в предаването Bisiness Daily с водещ Николай Лефеджиев, където беше сам и имаше време аргументирано да се каже защо 3 март не трябва да е национален празник.

 38. Нещо много и изфръкнали очите на таа професорка, да не са е напъвала да докаже некоя историческа теза например кой разпали Втората световна война и защо продължава да служи на същите тези хора?

 39. Трите вагона, които Ниночка е чела, са били теглени от ЛОКОМОТИВА на ИСТОРИЯТА, а машинист е бил САМИЯ ВЕИЛЕНИН!!

 40. Господин ИНДЖЕВ! Скъпи ИВО!
  От цялата си душа желая успех на всяко твое начинание!
  И все пак, мисля си, че такъв процес в днешна България е кауза пердута. Защото ответникът няма да бъде простакесата Дюлгерова, а “биг брадър”, СИСТЕМАТА! Срещу теб ще се изправи Мордор със СВОИТЕ магистрати, в СВОЯ съд, под сянката на Кремъл! Подобно дело, спечелено от теб, би било смъртоносен пробив – орките знаят това и мисля, че няма да го допуснат.
  Опасявам се, че не си струва да влезеш в кочината и да се оплескаш с изверженията там, за да се пребориш с това прасе…Не и в София – другаде трябва да се води такова дело.

 41. Павле, един път да НЕ съм съгласен с теб!
  Няма основания Иво да се притеснява от съда и то таман в София. Съдът е най-малкото пробит от съдебната система. Та нали Иво на два пъти в столицата размаза атакиста ит. Ред е и на георги жеков на 21 март да последва съдбата на софийският областен управител. Няма две без три.
  Колкото до ниначка трябва да извади доказателства, че Иво е “платен” за да пише по начин който взривява русофилската ѝ тъпота. Кауза пердута!

 42. Господин Инджев,не си заслужава да я съдите другарката. Тя е осъдила сама себе си на селска простота и слугински неприязън.
  Халал да им е на рашите такъв слугинаж от професорски тип.

 43. Комунист от дума не разбира и не се трогва.Трябва да се съди и да има сурова реакция,защото следва качване на главата.Виждате как от войната в Грузия се стигна до окупацията на Крим и война в Донбас.

 44. Тая кремълска овца ТРЯБВА да бъде одрусана съдебно!Такъв сгоден случай не се пропуска! Когато бъде ударена, доста други кремълски лацапала ще млъкнат!Голяма грешка беше навремето, когато Иван Костов не осъди такива като тази т.н. професорка!

 45. “Морално-материалните ценности” които са трите стълба на ватниците в Мордор (не)случайно или да започват с буквата В-Водка, Враг, Вожд.
  И те, така…

 46. Г-н Инджев,а не бихте ли обединили действията си с Александър Йорданов,автор който също е споменат в съответното интервю?

 47. ЖОРЖ, моля се Богу да си прав! Искрено ще се радвам ако се окаже, че греша.
  Сърдечни поздрави!

 48. Здравейте, приятели! Малко майтап: Да ви звучи като “Здравейте, българи !” на Жоро Петрушев? Иво, приятелю, продължавай напред! Съвети няма да даваме, ти много добре знаеш как да постъпиш. Така, че; Успех!

 49. Същото важи и за Александър Йорданов. Сашо, жив и здрав да си!

 50. Уважаеми г-н Инджев,
  Солидаризирам се с Вашето намерение!
  Тая кремльовска тьотка трябва да бъде заклеймена съдебно и публично за да лъсне истинския лик на русофилията!
  Сега ще стане: “три вагона книги прочитала” – пътя към съда съм си послала…
  И поискайте обезщетение – три вагона евро в банкноти по 100! Че цял живот да проклина голямата си уста!

 51. @Georgi Nikolov | март 8, 2019, 08:01
  Ще си позволя да допълня:
  врать, воровать, воевать.

 52. Павле, Приятелю, нали пусто съм завършил право и съм бил известно време юрист, вкл. и после соца. Може и да съм донякъде “професионално увреден” но практиката ме е научила, че таквиз кат ниначка, ако ги оставиш да си веят байряка газейки морал и закон не само продължават в същият дух с кубични напъни но и са “светъл пример” за съмишленици и следовници.
  За това, не ангажирам никого, бой до отмала по чутурата и пак и пак.
  Тя самата е масковский възпитаник а за тях историята е категорична. Руснаците са азиатци по дух, характер и манталитет и единствено разбират от езикът на силата. Оставиш ли ги, опитваш ли се кат наш Баце да интимничиш с тях, да ги приласкаеш, умилостовиш, дори само снимките които Иво пуска редовно тук в тази връзка доказват изцяло тезата ми, това еднозначно се тълкува като изуй гащи с всички произтичащи последици.

 53. @Georgi Nikolov | март 8, 2019, 07:53

  Отличен линк, не бях чувал за тая дама…
  Ама… у на Зузана няма, има Шушана… :((

 54. Стефанко-ДА! “Моите” са съществителни, “твоите” сказуеми. И чудесно се допълват.

 55. “Тази професорка е толкова противна не само с вида си на настъпана жаба, но и с отвратителния си неосталинизъм! Какви са тези студенти, принудени да търпят присъствието й.”

  POSTED BY ДИМИТЪР | МАРТ 7, 2019, 10:52

  Включвам се със закъснение. Мисля, че ДИМИТЪР е напипал много важно нещо.
  Къде остана активната реакция на студентите, като тези, които са освиркали Фердинанд? Защо днешните студенти не изразят своята оценка на прояви като на коментираната професорка с бойкот на лекциите й? Ако това се случи на някой преподавател в западен ВУЗ, той ще загуби мястото си следващия семестър или следващата учебна година.

 56. ДО ГЕОРГИ НИКОЛОВ

  Бяхте писал навремето за един трик за почти безплатен превод в РАЙФАЙЗЕН като “зареждане на сметка”. Ако може да го повторите?

 57. Към АЭРОФЛОТ
  Без никакви трикове в новооткрития офис на Райфайзен банк не взимат такса, без значение големината на сумата.
  Офисът се намира на ъгъла на влизане на тролей 5 или автобус 306 от локалното платно на Цараградско шосе в ул. Йерусалим Младост1. Гишето е веднага в дясно от входа.

 58. Пълна подкрепа за Иво Инджев от мен срещу рубладжии те

 59. Без милост Иво! Благодарение на вас най сетне е ясна истината за Русия в нашата история. Затова сте будители. С това ще ви помнят!
  А помиярите блюдолизци… Пфуу гадост!

 60. Наистина написаното от Нина Дюлгерова е обидно и клеветническо твърдение. Не смятам, обаче че да се пише срещу пари е обидно и неморално. Определено всеки автор има право на хонорар за труда си. От контекста на Дюлгерова, обаче се вижда, че Инджев пише лъжи срещу пари, което вече е грозна лъжа, която му причинява неимуществени вреди и той заслужава обезщетение.
  Едва ли има в България друг такъв боец за справедливост и за прогласяване на истината като Иво Инджев. Буквално враговете му нямат аргументи, защото не са на нивото му и го обиждат в моментите си на слабост.
  Колко са жалки само! излизат срешу един човек с една книга и искат забраната на гласа му! Подлеци!
  За тях Исус е казал: “По делата им ще ги познаете!”

 61. Бат Иво от сарце желая да осъдите другарката Ниначка за клевта.
  Не за друго а защото съм убеден че това дело ще продаде наи малко три вагона
  от една книга Измамата “Сан Стефано”

 62. Г-н Инджев, навремето самият Владимир Иличь, преди сифилисът да доунищожи разсипания му от комунизма мозък, беше изказал желание тъкачките (или, може би, готвачките – цитирам по памет) да се научат да управляват държавата. Нещастната Ви опонентка Нина Дюлгерова очевидно е от въпросната категория и си е въобразила, че е постигнала желаното от Ленин – поне що се отнася до това да определя какво журналистите и публицистите могат и какво не могат да пишат. За да я избавите от тази пагубна заблуда, пожелавам Ви да я осъдите категорично и с това да избавите евентуалните й следовнички от подобни заблуждения. Сърдечни пожелания за успех. Д-р Георги КАРЕВ, д.м.н.

 63. Само за протокола. Готвачките. И неговият следовник Ева Моралес, Президент на Боливия назначи слугиня за министър на правосъдието.

 64. Готвачките са хлъзгави за определение. Готвачка може и да се справи с професура по история, ако й дадете шанс, но рубладжийската кухоглавница, която отдавна служи като аргумент в типологията на Чезаре Ломброзо (думите на Стамбо) няма да преживее и ден, ако й отнемете ‘професурата’.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.