Организирана престъпна група русофили ме нападна в Добрич

Банда русофилски провокатори се опита снощи да осуети представянето на книгата (ми) “Измамата “Сан Стефано” в град Добрич.

Рокерската банда, имитираща руските “Нощни вълци”, извърши това публично в българския град, който не само отхвърли натрапеното му по времето съветската окупация название Толбухин, но и издигна за първи път в страната на пиедестал ( на мястото на някогашния паметник на съветския маршал) победителя на руските агресори в Добруджа генерал Иван Колев ( на снимката)

 

Бях поканен от Регионалната библиотека „Дора Габе”, Общобългарския съюз „Истина” и от общината в град Добрич на среща с читатели, но изпратени от Варна моторизирани агресори буквално ме нападна, окупирайки първите редове в залата на библиотеката. 

Още с влизането ми се опитаха да ми попречат да стигна да импровизираната трибуна ( опита се да ме спре разкраченият екстремист, един от най-агресивните нападатели)

Обърнах се към тях с призив да не провалят срещата с читателите, каквито те не са. Провокаторите от варненското подразделение на путинските “Нощни вълци” обаче започнаха на вият злобно с обиди и закани, че няма да допуснат “предател” като мен да говори за “предателската си книга” – същата, която никой от тях не беше чел.

В продължение на 25 минути, през които бях наричан “боклук” ( спестявам циничното изкривяване на фамилното ми име, с което ме наричаха) и с призиви да бъда разстрелян дузина мъже в черни кожени якета и две жени от същата компания крещяха обичайните за русофилите “въпроси” колко ми плащат американците. Един от тях врещеше, че не съм историк по образование и нямам право да пиша книги на историческа тема. В тон с препоръката на проф. Нина Дюлгерова, която призова във в. “Труд” вчера да бъде “спряна свободната журналистика” в мое лице. https://ivo.bg/2019/03/07/ще-съдя-нина-дюлгерова-за-клевета/

Провокаторите, надъхани в социалните мрежи от варненската партия “Възраждане” , чийто лидер Костадин Костадинов е едновременно сред организаторите на “Луков марш” и участник в митингите на БСП, не позволиха на водещия Георги Чунчуков да говори и бяха на косъм да го нападнат физически, побутвайки го да си ходи.

Всичко, което можах да направя срещу тази банда, беше да запазя мълчание, седнал на няколко метра в пълно обкръжение като заложник в очакване на полицията. Макар хулиганите да се подиграваха на призивите на нормалните хора да бъдат извикани пазителите на реда, когато това най-накрая се случи повечето от тях си подвиха опашката и се ометоха. Останаха само неколцина, но напълно “достатъчни” със заплашителното си присъствие “герои”   с явното намерение да ме “респектират” от упор ако започна да говоря.

Точно срещу мен на един скок разстояние се блещеше здравеняк с кожено яке и големи железни пръстени на юмруците ( на снимката).


На първа “бойна линия” остана и най-забележимият от глутница “вълк” – на вид близо 2 метра висок, вероятно към 120 килограмов русофил ( във видеото се бори за място с една жена, която нарочно му зае мястото на стола )https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/rusofili-opitaha-da-osuetyat-predstavyaneto-v-dobrich-na-poslednata-kniga-na-ivo-indzhev-video

 

Съзнавайки явно, че дори не е нужно да говори, за да изпрати чрез външния си вид съответното послание, въпросният великан остана в позата на застрашителен сфинкс до края на вечерта на метри от трибуната.

В един момент, когато численото превъзходство в залата наклони везните към нормалните хора, дошли за среща с автора на книгата, провокативните подмятания на хулиганите стихнаха и бяха сведени до епизодични реплики на моето изложение. Залата обаче насъбра смелост и на няколко пъти насмете агресорите с призиви да се махат всички “руски мекерета”. 

Най-истеричният от мекеретата, единственият облечен цивилно, а не като паравоенен руски моторист, беше разпознат от публиката като “трансилванец” , на което той отвърна с цинизми, обичайни за подобни простаци. Но когато видя, че въпреки обидите към мен и призивите му да бъда разстрелян нямам намерение да се откажа, почти се разрева от безсилие, че си искал историята, каквато си я знае и за да не слуша “предателското й пренаписване” хукна към изхода за облекчение на гражданите, грачейки клетви по мой адрес.

Срещата с читателите все пак се състоя.

След нея полицаите поискаха от мен да напиша показания за инцидента. Предложиха ми охрана, но се подписах под протокола, че не желая да ангажирам повече полицията.

Увисва обаче въпросът за това как да бъде окачествена подобна терористична акция, съгласувана и ръководена от една национал-социалистическа партия. Да кажат юристите. За мен това беше организирана престъпна група, действаща в интерес на чужда държава и нейната хибридна война срещу България. http://dobrudjabg.com/novina/rusofili-opitaha-da-osuetqt-predstavqneto-v-dobrich-na-poslednata-kniga-na-ivo-indjev-video-/50065

60 мнения за “Организирана престъпна група русофили ме нападна в Добрич”

 1. Тези рокери – русофилистици преди време организираха побой над протестиращите срещу путиновите “нощни вълци” мирни граждани на Бургас на една от бургаските бензиностанции, а полицията явно бездействаше и след това инцидента беше описан като обикновено сбиване между две враждуващи групи! Не последваха никакви санкции спрямо побойниците! Явно те са негласно протежирани от полицията и прокуратурата на БГ по указания от най-голямото зло за страната ни – русия! Който не вижда това, или е сляп, или се прави на такъв!

 2. Не съм изненадан. БКП (БСП, герП, ДПС, атака и подобните им) са руско-съветска терористична групировка за унищожение на България. Исторически доказан факт. За тях е нормално да преследват будители от класата на Иво Инджев и Алекс Йорданов.

  Иво, не забравяй, че всички нормални българи сме зад теб. Бъди жив и здрав!

 3. С цялата тази история трябва да е запозната международната общност за да е ясно че властта в България е подчинена на русия. След като България не може да се справи с наказателните отряди на русия, погазва Българските и Европейските закони за да открадне територия и пари и монопол и да ги даде на русия. Властта е узурпирала всички медии в ползу россию. Нашите приятели от Румъния, Полша , Украйна. … трябва да се запознаят с това.

 4. Иво, поздравления за куража ти и за хората от залата, разкарали тези наистина “руски мекерата” и фашаги!
  Срещу тази пасмина трябва да се дава тотален отпор, но докато Боко, Корни, Соколи и Перхидролени са в явно съзаклятие и на власт не дойде втори Иван Костов, нещата ще стават все по-зле!

 5. Службите да си свършат работа. Без удивителна.
  Няма какво да се заблуждаваме. Докато Моделът КОЙ властва задкулисно и по вертикала и по хоризонтала всичко което не е в зададената от НЕГО посока ще бъде поставяно при всяка отдала им се възможност на изпитание стигащи както снощи в Добрич до изстъпления преминали в хулиганство на ОПГ.

 6. Припомням!
  След 13 дни е насрочено решаващото заседание по НЧХД № 6989/2018 г. – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова съд. заседание – на 21.03.2018 г. от 14:30 – очаквана зала № 28
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Иво на място с присъствие. Аз съм осигурил сестра ми.

 7. Здравейте г-н Инджев!
  Поздрави за достойното и смело поведение. Запознат бях още снощи с неприятната и обидна ситуация, създадена от провокаторите на псевдоисторика КК. Съжалявам за преживяното, но по думите на моя приятелка Вие и нормалните граждани сте показали своето интелектуално и морално превъзходство. Ако бях в Добрич, щях да бъда с нея на срещата. По думите ѝ полицията се е намесила адекватно.
  Уважавам Вашата позиция и се запознавам и ценя аргументираните Ви коментари ежедневно. Бъдете все така смел и безкомпромисно честен! Пожелавам здраве и всичко най-добро на Вас и семейството Ви! Имате моето заслужено уважение.

 8. Най-гнусното нещо , което оставиха като наследство руските окупатори и техните съвременни еничари е , че опетниха думата националист !!! Сега това определение звучи ужасно, а всъщност аз съм истински български националист и патриот, който не мрази, а обича Родината си !!! Тази агресивна простащина, която няма нищо общо с родолюбието и патриотизма , не бива да бъде наричана “национализъм” !!! Тя трябва да бъде наричана АНТИБЪЛГАРИЗЪМ !!! Вие сте истински БУДИТЕЛ , господин Инджев , благодаря Ви !!!!

 9. Комплексарщина породена от предвкусване неизбежния крах на матушка им!

 10. Докато и последния русофил не се измете от България, то тази страна няма да се оправи.

  Те са навсякъде и са българомразци, и национални предатели.

 11. Само на ДАНС и други правоохранителни органи ,не прави впечатление този нарастващ национал-путинизъм в България.

  Вчера, на обяд, в центъра на София от лек автомобил с българска регистрация и отворени прозорци гологлави младежи най-демонстративно развявяха флага на руската федерация.
  Опасявам се , че тези прояви ще зачестяват преди евроизборите.

 12. задавам си въпроса ЗАЩО ЗАЧЕСТЯВАТ хулиганските прояви на българските последователи на руските “нощни вълци”, провокациите на мразещият (поръчково!) ту еврото, ту НАТО и ЕС, ту русофобите варненски помияр Костадин Костадинов, съратник на Корнелия Нинова? Защо години наред продължават да съществуват легално и да поддържат пропагандни сайтове противоконституционни паравоенни формирования и цели псевдонаучни, дезинформационни институции като УНИБИТ, катедри и учебни програми, пропагандиращи евразийство в СУ, които се гаврят с имената и делото на националните ни герои, провокативно развяват знамената на престъпни сепаратистки главорези от т.н. “Донецка народна репубрика”, осквернявайки идеалите и саможертвата на загиналите герои на Шипка и т.н.???
  Защо зачестяват мракобесни случки, целящи да всеят страх, като тази в Добрич, вместо да бъдат скандано изключение? Отговорът е ясен. Липсата, отсъствието на т.н. “правоохранителни органи”, които всички издържаме с данъците си, за да защитават конституционните ни граждански свободи, обществения ред и законност, органи, които с бездействието си, често съвсем умишлено, стават СЪУЧАСТНИЦИ на наруштелите на обществения ред (като се има предвид процентът на българските полицаи, които на руски военни празници се закичват с колорадски имперски лентички, носят портретчета на Сталин и Путин в портмоненцата си и закачат в кабинетите си снимки на “железния” садист Дзержински или дебилния болшевик Ленин.
  Случката, чиято цел, очевидно, е била сплашване на автора и провал на представянето на книгата “Измамата Сан Стефано” в Добрич, съдържа и РЕШЕНИЕТО на проблема с надигналия се у нас платен руски тероризъм : “Макар хулиганите да се подиграваха на призивите на нормалните хора да бъдат извикани пазителите на реда, когато това НАЙ-НАКРАЯ се случи, повечето от тях си подвиха опашката и се ометоха”, както пише Иво.
  ПРОБЛЕМЪТ СЪС ЗАЧЕСТЯВАНЕТО НА РУСОФИЛСКИТЕ ХУЛИГАНСКИ ИЗСТЪПЛЕНИЯ Е В ЛИПСАТА НА ПОЛИЦЕЙСКА РЕАКЦИЯ ИЛИ УМИШЛЕНОТО Й ЗАБАВЯНЕ.
  ТАМ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО! ПРОСТО ПОЛИЦАИТЕ УМИШЛЕНО НЕ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА! ПРЯКО ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ШЕФОВЕТЕ ИМ Е ДА ИМ НАЛАГАТ АДЕКВАТНИ НАКАЗАНИЯ И ДА ГИ УВОЛНЯВАТ. ВЪПРОСЪТ Е ЗАЩО ТЕЗИ ШЕФОВЕ НЕ ГИ УВОЛНЯВАТ ?!

 13. Вървим по пътя на националсоциалистите в Германия през 30те години на миналия век. Същите рокери-бандити от куклус клан виждаме по американските филми. Те са от едно мъртво минало.У нас то се ражда.
  Би трябвало медиите да осъждат случилото се.Не- Очаквана пълна тишина! Не бих се изненадал,ако те предадат случилото се в обратна светлина.

 14. Не трябва да ни учудват притивните примати от ,след като от руското посолство са им назначили за “вожд” такава лумпенизирана мижитурка, като костадинов! Каква партийна програма има шайката “Възраждане”?!? Освен пияндурските сборища на костадинов с моторизираните му дебили ,които използва за “охрана” и “опора”, защото дори Марешки, при това сам , без ничия друга чужда “подкрепа”, го беше “понатиснал” преди 3-4 години. И вероятно от тогава ,костадинов е получил “финасиране” от своите руски сводници от руското посолство, за да може да си купи някои моторизирани дебилски примати,които да му служат за “морална” и “физическа” “подкрепа” , защото дори според него “партийната” му агитка е малобройна и недостатъчна!

 15. Това ме надъха да купя още десет Ваши книги и да ги разпратя по старчески домове. Ако има и други желаещи, готова съм да предоставя списък с адреси на читалища и домове за възрастни хора.

 16. Господин Инджев, ще има ли представяне на книгата Ви в Търново, Габрово или Севлиево. Трябва веднъж завинаги да изхвърлим шумно “…смрадливия казашки ботуш…’ от родината ни. Всички мекерета, прокарващи чужди интереси в родината ни, вън от България.

 17. Руските мекерета са окрилени от поведението на бкп в парламента.Там няма нито един демократично мислещ човек. Само бкп членове,в клубове по интереси наречени с различни имена.Истината за тях е като Новичок.Затова хиените са бесни и са пуснали “Нощни вълци” да вилният срещу българите родолюбци останали все още в България.

 18. Няма държава,няма национална сигурност,държавата ни е пробита и оставена буквално на самотек от това управление.Даде се свобода,даже медийно представяне на на разни паравоенни и други проруски образования,които цъфтят едно след друго в страната.Тези човеци няма да бъдат наказни,няма дори да бъдат разпитани от властите.Това е огромният проблем.управлявани сме от хора от най-ниското ниво на спортните училища,които само смениха спортните облекла,но ниските чела им останаха.

 19. Ето профила на един от мото-боклуците от Добрич : https://www.facebook.com/profile.php?id=100013979025713&fref=pb&hc_location=friends_tab

  Името: Инелин Иванов – циганин

  Баща му държи сервиз по улица Хр.Ботев
  https://www.google.no/maps/@43.5738686,27.8390106,3a,75y,167.29h,81.9t/data=!3m6!1e1!3m4!1swCbsu3wYPzUkhn-FXgIfjw!2e0!7i13312!8i6656?hl=bg

  Другите подони нему тъпанари са на снимките от профила му.

 20. Това не са русофили, а русияфили, защото не обичат руснаците, а са влюбени в Русия на Путин, в “силната ръка”, в “мачото”.
  Няма по-ясно доказателство, че в книгата Ви има само истина, защото такива хора се плашат от истината и мислят, че единственият начин да я спрат е… със сила.
  Ако имаха някакви аргументи срещу Вашите тези, щяха да ги извадят в културен спор и да Ви победят.

 21. Браво г-н Инджев.
  Предвиждате ли подобно мероприятие в Бургас?

 22. Г-н Инджев, извинявам се от името на всички нормални граждани, останали и борещи се в тази държава! Все пак се радвам, че всички тези предатели, включително и тези квази националисти /рокери в момента са в пълен амок заради един човек, който използва таланта и ума си, и помага истината да пробие – огромно благодаря, ние сме длъжниците!

 23. Руския прокиснал планктон така действа срещу българските будители още от османски времена… че не съм бил там , само на русофилченца ще стане цялата зала…

 24. Украйна даде пример какво се прави в подобни случаи, затова премълчавам обичайните си призиви.

  Но видеото е тъй скандално, че е основание за самосезиране на цацарорите срещу известни противо-обществени и антибългарски групировки. Вижда се и, че са измежду планктона (никакви вълци, вълкът е благороден звяр) на постоянния представител на рАЗИЯтските джуджета в РъБъ, едно тоже настаяшчее джудже на име кастадын кастадынаф. Може да приложат и мерки като при футболните гамени – глоби за клуба по интереси-инспиратор.

  Да видим ще му стиска ли на зам.-главната цаца иван гешев, дето ни я таманят за главна декември, когато изтече мандата на сегашния добре напапкал се на поста титуляр. Въпросният гешев напоследът му развиват крупна дейност и пиар с лов на бандити-кокошкари из сичкоту РъБъ, буквално всеки ден.

  На Стопанина – моите уважения за железните нерви!

 25. Екоминистърът, Нено Димов, вчера с голяма неохота отговори на журналистически въпрос КОЙ е международният консултант, избран от Съвета на концесионерите, с който вече бил сключен договор ? Международната компания за консултантски услуги и одит “Делойт” е избрана да направи правен анализ на договора за концесия на ски зоната над Банско, сключен с “Юлен”АД.
  “Делойт” е познато име, едно от четирите най-големи в бранша. Но то и “Галъп” е авторитет, обаче “Галъп” няма нищо общо със световно неизвестният субект “Галъп интернешънъл” на Кънчо и Андрейчо.
  Като се изпише в интернет “Делойт” се появяват следните субекти: Делойт Русия, Делойт Казахстан, Делойт Украйна, Делойт Бишкек, Делойт България, Делойт и Туш , Делойт СНГ и т.н.
  Та въпросът е КОЙ ТОЧНО “Делойт” ще извърши консултацията и ще бъде ли достатъчно принципен и безпристрастен към хищническите, унищожаващи природата ни, щения на руската офшорка “ЮЛЕН” ?

 26. Наборите сигурно си спомнят легендарният министър на войната на Израел Моше Даян. Когато арабелите начело с тогавашният им тато Гамал Абдел Насър се опитаха голям да го вадят, каквото и да означава това в Близкият изток, едноокият военен гений отсече: “Танковете ще спасят мира”.
  Та, гледайки долното видео си мисля, че доде се натуткаме и не излезем няколко хиляди с едно-единствено искане пред Дондуков 1 и 2 и площад НС и сами да си свършим работата, янките главно ще поддържат огъня срещу отровните метастази на русофилщината.
  И те, така. Много мина, мъничко остана.
  rusjev.net/2019/03/08/revolyutsiya-v-boevoy-aviatsii-amerikanskiy-bespilotnik-s-iskusstvennyim-intellektom-provel-bombometanie/

 27. Бог ми е свидетел, че още като видях тази групичка нискочели и малко чели индивиди в кожа с надписи Болгария /сякаш сме губерния/ да приближава сградата на бившия партиен дом в Добрич, казах на дежурния по охрана, че тази среща без полиция няма да се размине. Така и стана. Отправилите поканата към г-н Инджев/шапки долу за човека!/ явно бяха подценили ситуацията. Добре, че успяхме с общи усилия да преодолеем кризата и автора се поуспокои, за да може да поговори с хората, които бяха дошли заради него и истината. Благодаря на г-н Инджев за думите, които написа за ген.Колев – истински български патриот и наш спасител. Благодаря му за неговия стоицизъм в такава обстановка да даде отпор по най-категоричен начин, с аргументи и факти от нашата история. История, за която толкова малко се знае по обясними причини. Господ да му даде здраве и дълъг живот, защото тази изстрадала, но велика страна има нужда от точно такива българи. А на тези, които мислят/ако въобще могат/ че да обичаш Путин и да си русофил е едно и също нещо – тях никой не може да им помогне.
  ПП. Сред присъстващите освен въпросните грачещи псевдо “вълци и патриоти” бяха забелязани и “бивши” служители на МВР, действащ общински съветник, членове на Мотоклуб “Добруджански братя”.

 28. Поздравления, г-н Инджев – достоен Българин и истински Апостол!

  Eееехххххх защо не бях там…да поседна (само да поседна, нищо друго!) с моите 120 кг до този 120 килограмовия “рокер”…Ей така, за “паритет”, безмълвен паритет на гледните точки!

 29. “За мен това беше организирана престъпна група, действаща в интерес на чужда държава и нейната хибридна война срещу България.”
  Господин ИНДЖЕВ, на това определение отговарят всички русофилски организации в България. В т.ч. – политически партии от десена на атака, вмро, дпс, воля, възраждане и всичката останала сволоч – до една заченати в лабораториите на ГРУ, отгледани и обгрижвани до днес от властимащите майцепродавци, маскирали се като “граждани за евроразвитие”. Без изключение.
  Всички те формират ЖЕЛЯЗНАТА ПЕТА, за която загатнах в по-предишния си пост. Те владеят всички видове власт и упражнявайки ги по своя начин, узаконяват престъпната си дейност, като отслабват смъртоносната си хватка единствено при редките случаи /за съжаление/ на приложен от ЗАПАДА натиск.

 30. Забелязвам ,че тия са ги обучили как да ви провокират.Изтъпанчването най отпред е заучено.Явно ги обучават руски боклуци тук на местна почва.Мутрата е виновен за тоя ни хал.Спор няма.
  Явно и по зле ще става.

 31. Нека продължават нощните “възрожденци” в същия дух! Кой вече не разбра кой е К.К. ?
  Изглежда само подобни атаки ще ни събудят, отрезвят, за да отпадне и последната илюзия, че (империята на) злото може и да спи.

  Но “Измамата Сан Стефано” се чете…

 32. Г-н Инджев поздравления за скромността и хладнокръвието, които проявихте. Поздравление и за гражданите на Добрич. Мисля, че това е формулата за успех срещу помиярите на русия, защото това е прецедент гарантиращ бъдещи успехи. Едва ли представянето на книгите ви и в останалите градове на България ще спре /според мен не трябва да спира/, ето защо няма ли да бъде възможно, по подобие на обявяването на делата ви в съда, да научаваме в аванс името на града и датата на поредното представяне на книгите ви. Убеден съм, че ще се задейства синдрома на „снежната топка“. Бъдете жив и здрав!

 33. Борисов да му мисли какво ще прави с неговите лодки, платноходки и шезлонги, когато руснаците ни забранят да влизаме в Черно море, защото вече си го считат за тяхно, вътрешно езеро и ако много искаме да влезем и то само с техен придружител, ще трябва да ги предупреждаваме 45 дни предварително , каквито са условията за арктическия морски път.

  Руски военен експерт: Арктика е руска! Ще се бием до смърт за ресурсите й

  Богатствата на Северния полюс са наши ресурси, пишат руски медии

  https://www.faktor.bg/bg/articles/rusiya-e-gotova-da-se-bie-do-smart-za-bogatstvata-na-arktika

 34. Енергията и интелигентността на всички коментатори тук е изключителен капитал! И здравецът, в менчето пред ИВО, ми задържа усмивката… и оптимизма!

 35. Иво, става страшно!Да се чуди човек как за един такъв безобиден журналист като тебе (нали така те беше определил президента Първанов)са впрегнали такъв ресурс. Значи си станал опасен.

 36. Провокации на представянето на книга в 2019 година, България, член на ЕС. Pусофилството не e престъпление, и дано никога да не бъде. Путинофилcтвото обаче е диагноза, и както някои религиозни секти които могат с лекота да манипулират членовете си да извършват престъпления,би следвало да е под ограничение или възбрана.
  Видеото от Добрич, показва действията на лица, не твърде далеч oт нарушение по Указа за борба с дребното хулиганство или престъплението “хулиганство”, чл. 325 от Наказателния кодекс (НК), престъпление от общ характер “закана” , закана за убийство.
  В последния случай, инициативата e на пострадалият. Ако са налице достатъчно данни, прокурорът или разследващият орган образуват досъдебно производство.
  Този скандал може би e на местна добричка почва. Cвързан със Сдружение „Изграждане в град Добрич на паметник на ген. Иван Колев и загиналите за освобождението на Добруджа през 1916 г.” и неудовлетворенocт на Костадин Костадинов.
  http://dobrich.bg/bg/info_pages/474-%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8
  Списък на направилите парични и непарични дарения и услуги в хронологичен ред
  А) Парични дарения
  2007 г. 1. Георги Чунчуков, Добрич, инициатор на начинанието, средства събрани по повод 60-та му годишнина – 1060, 88 лв.
  2016 г. 152. Костадин Тодоров Костадинов, гр. Варна – 100,00 лв.
  Костадинов тогава разбрал, толкова имал, толкова дал. Ho, cтанал член на Управителния съвет на Сдружениетo в памет, не на друг, а ген. Иван Колев -победителя на казашката конница, Kостадинов след неудовлетворени лични амбиции на откриването , изразени във Facebook, обижда българите и става поклонник на руското посолство.
  Hе е престъпление, но е неприятно.

 37. Глутница от продажни индивиди, с небългарско самосъзнание!

 38. Ние се въртим в кръг – да се намеси полицията, как може това да става в страна член на ЕС и прочие глупости. България е в ЕС само защото Москва е решила, че и върши работа. Присъединяването стана при агент Гуце като президент и агента на КГБ Царчок в ролята на премиер. Трябва да ви е кристално ясно, че ако искаха да провалят членството можеха да го направят без проблем. Без проблем могат да извадят страната сега от ЕС и НАТО – всички партии в парламента са на пряко или непряко подчинение на Москва. Просто не му е дошло времето. “Еще не вечер”, както постоянно пише путинската Афера.
  *****
  Ситуацията има само едно решение. Създаването на нова дясна партия, която да се опита да се пребори за властта като се възползва от масовото недоволство в страната – т.е. да се позиционира така че да успее през наказателен вот. Едва след като се реши “въпросът за властта” могат да се вземат мерки срещу петата колона и цялата червена мафия – и то по стамболовски. Жалко, че не си довърши работата и не ги прочисти напълно след проваления метеж. И те се ококорчиха и му видяха сметката.
  *******
  Трябва да се търсят варианти да се вземе властта от читава политическа сила преди да е станало късно. Иначе спокойно може отново да станем кандидати за членство на Руската Федерация. Не разчитайте на ЕС и НАТО. Те не знаят какъв таралеж са си завряли в гащите.

 39. Поздравление за смелостта и търпението за справяне с провокаторите г-н Инджев!
  За съжаление борбата за изучаване на истинската българска история ще продължи дълго. От 1947г. се преподава в училищата фалшификат. Това са много поколения възпитани в лъжа. Виждаме в какво състояние са медиите, които държат в изолация будители като г-н Инджев. Ще излизат все нови и нови факти за тази “дружба” с русия. Колкото по- скоро започне преподаването на истинскта история в училищата толкова по-бързо ще се оправи държавата. Това обаче минава през добри резултати на изборите.

 40. Когато по подобни събития,като представянето на тази достойна книга,пред всяка руска измет застане готов истински българин,може да има условия за читава дясна партия.

 41. Г-н Инджев,
  поздравления за доблестта и гражданската съвест, които избуяват сред отровните плевели на антинационалното, по същността си, русофилство.
  Тези животинчета са маргинали, те само манифестират безумието на заробената ни държавица.
  Има две организации/сред други подобни/, които кощунствено се наричат БНО “Шипка” и Войнски съюз “Васил Левски” – ръсководителите им са избрали тези имена с манипулативната цел да се представят за дълбоко патриотични и да привлекат наивници и маргинали в редиците си. Тези “лица” са обикновени национални предатели, нямащи нищо общо с националния идеал на Възрожденците ни и борците ни за свобода и национално достойнство. Съсвесм скоро главатарят им – Владимир Русев се представи с видео-обръщение към Руския народ, да подкрепял, видите ли, Владимир Путин в неговата борба, пък Путин бил сам в тази борба и се нуждаел от по- широка народна подкрепа. Дрън- дрън, горкият, той явно иска да захапе повечко от руската хранилка. А и какво общо има това с България?!
  Та, това, което описвате е изцяло в стила на мутричките от тези “патриотични”организации, които с отворен задник, при възможност ще превърнат България в покрайнина на Московията.

 42. @quest Защо нова д.партия. Какво стана със старите?

 43. Господин Инджев на тези БОКЛУЦИ нарекли се РОКЕРИ им трябват звездички наръсени на пътя и са до там! Да сте жив и здрав и още една книга да напишете та дано да я прочетат за да обикнат България. Мисля че не са расли в онова време когато царуваше БКП и ДС или татковците им са били от онази ПАСМЕНА КОМУНДЕЛИ които са им предали ГЕНИТЕ си. С приятелски поздрав!IIC…..oIL.

 44. Изгледах видиото и констатацията ми е че всички тези момчета с ниски челца плюещи Америка са декисани до един с Американски дрешки и си мисля че и моторчетата им са такива, защо не са облякани с ВАТЕНКИ и на краката с ВАЛЕНКИ, на тези мястото не им е в България да си заминават за ЛЮБИМАТА им РАЗИЯ по точно в СИБИР!IIC…..oIL,

 45. Да кажем, че Иво Инджев греши и не казва истината и тези позастаряли младежи са прави. Ето какво тогава кой е сигурен, че зад тях не стои никой?
  Да кажем, че нямаше документи, на които Иво Инджев се позовава, но това не е вярно.
  Не е добре да се заплашва човекът, който говори истината, защото дори и да го убиете, не можете да промените историята. Фактите са се случили и договорите, с които е договорено да има малка Балканска държавичка, вместо единна нация е факт. сключен е между Австро- Унгария и Русия. Това е фактът. Факт е уговорката, че след войната ще има разпределение на земята на освободената българска нация. Факт е, че разпределението е налице и нацията е разделена. Може ли някой да скрие истината от вас с юмруците си? Фактите показват че иво Инджев изнася истината, защото тя лекува и дава решение на проблема, но и премахва заблудите.
  Ако искаме богата и силна нация трябва да се образоваме и да не се крием пред болезнената истина. Не можем да упрекваме никого от хората, които са съвременници на онези събития, защото никой от тях не е жив. Но истината не можем да подминем с лека ръка.
  На мен ми писна да гледам как невежи нападат Иво Инджев и го заплашват- омерзен съм! Така не може да върви една нация нагоре. Всеки може да греши, но не може да се крие истината за събитията и ако авторът я пооказва истинските подлеци и врагове на народа са насилниците, които искат да скрият истината. “Мислете! Нашата задача е да ви накааме да мислите!” Така две мои учителки по история ни говореха през 80-те. Нима не знаеха истината, знаеха я, но не можеха да ни я казват и затова ни караха да мислим независимо, свободно и безпристрастно. дали тези “млади” хора са мислещи свободно и независимо? Със сигурност вярват в свободата щом са яхнали моторите си, но не са убедени, че чуват истината.
  Убеден съм, че са станали на срещата или поне бих искам да вярвам, че са чули истината. Истината е много по- сложна. Изтъкана е от факти, но се спекулира с вероятности. Не можем да кажем, че е истина неслучилото се, но за случили се събития никой не може да упреква автора, че ги разказва и интерпретира. На негово място бих ги предизвикал да кажат истината пред него и да кажат защо смятат, че лъже? Аз бих им дал думата и бих предизвикал интелекта им, но те не са дошли да отговорят.
  Има нещо много важно, обаче или поне си въобразявам, че е станало. Тези хора са седнали и са присъствали срещу един човек, срещу сам човек с книгата си. Те могат да крещят, но не могат да скрият книгата и да заличат факта на авторството. Може да са саботирали срещата, но фактът, че иво Инджев е сам с думите си срещу тях показва, че нямат моралната сила да застанат с аргументи. Ако и те обичат България трябва да мислят върху фактите и да потърсят обяснение за себе си и то независимо от обяснението на Иво Инджев. Някой от тях ще отрече ли, че тези договори съществуват? И да иска не може!
  Може да дюдюка, но и маймуните дюдюкат. А фактите дори и да мълчат удрят като тежки чукове. Въпросът е нацията да направи крачка напред въпреки фактите. Защото има нови предизвикателства и енергията на тези хора ще е много нужна. не може да се похабяват като глупаци и да се жертват в полза на враговете на народа. Българи срещу българи да застават в полза на чужденците е голямата победа на враговете на народа ни, които не желаят да виждат единството на нацията ни.
  Те се борят за унижението и поробването на нацията ни, защото не могат да я унищожат. Ние излязохме от тежко робство на тялото и духа, а враговете ни треперят от страх, че може да бъдат унищожени. Иво Инджев трябва да говори свободен, дори и да не е прав за всичко. Свободата е висша ценност и фактът, че я позволяваме мори враговете ни. Свободата на словото стимулира мисълта, мечтите и създава творците на утрешния ден. Дори и ние да не можем, създаваме ли свободна атмосфера, други след нас ще могат. Има смисъл да вярваме в свободата на личността и да я поощряваме в България. Този народ може повече. Това е нашата държава и трябва да търсим единството като вдигнем летвата и мислим по ефективно и пионерски.

 46. Превземането на институциите на сигурност в България и масовата зависимост от руски схеми за пране на пари и влияние на КГБ и ДС водят до подобни русофилски полюции.
  Няма как да има борба с КГБ и техните агенти с ръководители на руски сектори в ДАНС като Цветлин Йовчев и подобни ДС креатури тип ген Бриго Аспарухов, ген Кирчо Киров, ген Людмил Ангелов, Денчев и др.

 47. За онези читатели на ivo.bg, които нямат възможност или достатъчно време, за да издирват истината и в други отговорни, родолюбиви БЪЛГАРСКИ медии 🙂

  Faktor.bg освети още през 2017 атакиста Христо Маринов – централен нападател за руско влияние, но службите го проспаха

  Неговата фондация „Народно единение“ се превърна в оръжие за прокарване на кремълски политики

  https://www.faktor.bg/bg/articles/faktor-bg-osveti-oshte-prez-2017-atakista-hristo-marinov-tsentralen-napadatel-za-rusko-vliyanie-no-sluzhbite-go-prospaha

 48. Вчера очаквах г-н Инджев ни даде някаква информация с какви мотоциклети са дошли до Добрич ПЛАТЕНИТЕ дебили и пачаври на “възрожденската” шлюха -костадинов! Но сега виждам ,че г-н Иванов от Чикаго в 5.30 часа, днес, е дал задоволителен ОТГОВОР на този “скрепоносен” въпрос!
  Вероятно всеки се е досетил с какви “вражески” мотори са дошли до Добрич РУБЛОфилските примати, които иначе са “ПРОТИВ” всичко американско ,но дори капсите за кожените им якета са АМЕРИКАНСКИ, нали!
  Такава ТОТАЛна шизофренична ДЕБИЛИЗАЦИЯ и фанатична животинска лумпенизация е характерна само за путлеристите и РУБЛОфилските им “братушки” в НРБ!
  Дори техните мотори не са произведени в “цивилизационният” им КРИВОславен рай(Х)! Също така дори азбуката и религията не са московски. Нито пък московската им “култура” и “изкуство”. НИЩО! Д ане говорим за НАПЪЛНО ФАЛШИФИЦИРАНАТА им московска “история” и “историография”! ФАЛШ! Дори Вселенският Патриархат отхвърли “цивилизационните” и “духовни” претенции на Путлер и неговият чекистки “патриарх” към духвоното и културното наследство на Киевска Рус!
  Но въпреки това разни неграмотни двуноги , качени на западни мотори, купени с петролните рубли на техният гасудар ,се обявяват против цялата ЗАПАДна цивилизация?!?!?!?…..?!?!?……?!??!
  Ето само този ВЪПРОС трябваше да им зададе г-н Инджев – КАКВИ са ви моторите, с които сте дошли до Добрич?
  Само това!
  Освен това тези “възрожденски” рублояди имат най-малкото право да говорят за това дали г-н Инджев и е ИСТОРИК или НЕ е!
  Те едва ли са прочели дори оскъдните уроци от задължителната учебна програма по история на НРБ,и те тръгнали да се “СРАМняват” с г-н Инджев , и даже имат претенции” към неговите исторически знания?!?!
  Те дори не могат да сричат правилно на български език,а какво остава да имат някакви исторически претенции?!?!?
  И тъкмо по тази причина г-н Инджев е трябвало да им ПРЕДЛОЖИ те , САМИ, да напишат , ако могат , нещо за руско-османската война 1877-78г., и едва след това да се имат някакви минимални “исторически” претенции , към него!
  Едва след това!
  Или ,ако не знаят ,как да напишат дори ЕДИН верен ред за НЕпрекъснатите империалистически руско-османските войни, нека да си четат само пропагадните “исторически тоНове” от тяхната синекурна пропагадна “професорка” – дюлгеровна , заслужил докторь на РУБЛОфилските нАуки и ВЕЧЕН “лауреат” на ВСИЧКИТЕ рублоядски “награди” ,”кеширани” от путлериският пАсоль-губернатор – макаренковь!
  Също така г-н Инджев е трябвало да повтори на лумпенизираните дебили ,че освен че се возят на американски мотори , носят американски рокерски дрехи и символи, че НЕ могат да напишат дори един верен ред нито за българската , нито за московската “историографии”, те не са чували за американският СВОБОДЕН ЖУРНАЛИСТ – Макгахан, АМЕРИКАНСКИ …..СВОБОДЕН……и освен това – ЖУРНАЛИСТ , който е писал за разгрома и огромните жертви на Априлското въстание. И този АМЕРИКАНСКИ, този СВОБОДЕН, този ЖУРНАЛИСТ е подтикнал европейските империи да повдигнат и решат въпроса за независимостта на българската нация, след Априлското въстание.
  Така че , да, американците може и да са ПЛАЩАЛИ, но са ПЛАЩАЛИ само на СВОБОДНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ, като Макгахан , а не на КАЗИОНните синекурни ПАРАЗИТИ ,като “вагонната професорка” -дюлгеровна, или на рублоядните лумпени и двуноги дИбили , които се возят само на АМЕРИКАНСКИТЕ мотоциклети, но шизофренично обявяват САЩ за своят ЕДИНСТВЕН и основен архиврагь!
  Нека РУБЛОфилите покажат дори ЕДИН, дори един, СВОБОДЕН ЖУРНАЛИСТ на който е платил техният гасударски сводник-Путлер! Поне ЕДИН, такъв! НО, НЯМА, такъв! НЯМА!
  И дори американците да дават долари за СВОБОДНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ, то те НЕ плащат на ВСИЧКИТЕ свободни журналисти ,за съжаление! Случаят с г-н Инджев го доказва! Той е СВОБОДЕН, той НЕ е АМЕРИКАНЕЦ ,като Макгахан, но е ЖУРНАЛИСТ! И все пак американците не му плащат ,за това!
  Дори Макгахан, въпреки че е бил и АМЕРИКАНЕЦ, въпреки че е бил и СВОБОДЕН, въпреки че е бил и ЖУРНАЛИСТ, и той е бил кореспондент не на американски вестник, а на английският “Дейли нюз”! И е получавал лири , а не долари!
  П.П. Но няма как рублоядските лумпени да не си карат свободно американските чопъри, след като и на най-високите властови постове са монтирани само ПОРЦИОНните калинки на путлеристкият васаль-МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, който е ТОТАЛно зависим от своят колониален сюзерен-Путлер.
  Например , вчеа=ра в КАЗИОНната БНТ ,в Панорама беше поканен ПОРЦИОНният “всезнайковец”-т.дончев. И той директно каза ,че при строителството на Южен поток НЕ трябвало да се взема предвид икономическата целесъобразност на този изцяло корупционно-мафиотски “проект”. А трябвало да се търси , само, “СРАТЕГИЧЕСКАТА цел” за НРБ?!?!
  Какво ли има предвид ПОЦИОНният “партиец”-дончев , като говори за “СТРТЕГИЧЕСКИЯТ” проект Южен поток????
  Дали това ,че трябва да се дадат над 8 милиарда за ЗАЕМА и ЛИХВИТЕ за построяването му, през първите 20 години???
  Дали , според дончев, има някаква “стратегия” в прахосването на по 7 милиона за построяването ВСЕКИ километър от Южен поток, при положение ,че в Германия 1 километър от техните газопроводи е поне 2-3 ПЪТИ по-евтин1 За сравнение дори строителството на 1 километър от ПОРЦИОНните магистрали на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е много по-евтин от 7-те милиона на километър, предвидени за Южен поток!
  Отделно ще се дадат още толкова за 20-годишната лихва, за взетият заем.
  Или общо за всеки километър на Южен поток ще се дадат по над 15 милиона , през следващите 20 години!
  И въпреки това ПОРЦИОНният “вицепремиерин”-дончев смята Южен поток за “СТРАТЕГИЧЕСКИ проект”???
  Въпреки че намалиха транзитните такси, за да може путлериският газ да е “конкурентноспособен”, и по-евтин, но за сметка на ниските такси на ПРЕКАЛЕНО скъпият Южен поток, който никога няма да се изплати.
  Поне да бяха намалили , НАПОЛОВИНА, стойността на строителството, на 1-1,5 милиарда, но…. това няма как да стане ,защото другите 1-2 милиарда ще отидат за корупционните ПОРЦИИ за ЛОБИстките ОБРЪЧи на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и “стратегът”-дончев.
  Освен всичко друго, ПОРЦИОНният “стратег”-дончев, излъга и за това ,че те не са се поддали на натиска на Газпром! Уж не са , а пък ОПРОСТИХА на Газпром 4 милиарда, 4 МИЛИАРДА!
  Как ли, според дончев, се опростяват 4 милиарда на Газпром , при това “без натиск”???
  Също както сана и с 4 милиарда за КТБ??!!?
  Или 4 милиарда за беленският гьоль?!?!
  Или само за Южен поток ще се опростят 4 миларда, плюс 4 за стрителството му, плюс още 4 миларда за лихвите през първите 20 години!
  Ето това е “стратегията” на ПОРЦИОНният “стратег”-дончев и на ПОРЦИОНният му “вождь”-МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА! За тях ЗАГУБАТА на 12 МИЛИАРДА за 20 години, и то само за Южен поток , се нарича “СТРАТЕГИЧЕСКИ проект”!
  Явно “стратегическият проект” , за тях, ще са само МИЛИАРДИТЕ ,които ще “усвоят” и ОТКРАДНАТ, и НИЩО друго! Само МИЛИАРДНИТЕ порции са “СТРАТЕГИЧЕСКИ” , за ТЯХ!
  За това, за да СПРАТ всички “стратегически” КРАЖБИ на МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и на неговите ПОРЦИОНни “стратези”, като дончев, трябва на ВСИКИ следващи ИЗБОРИ да ИЗЛЕЗЕМ МАСОВО да ГЛАСУВАМЕ против ТЯХ! МАСОВО!
  Защото ,дори и вчера, МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА и на неговият “мозъчен корифей” – цвъкиУМНОТО си купиха зависимите “избиратели” на ДПС, като “опростиха” над 15 милиона данъци и дългове на мюфтийството, без да броим милионите от еврофондовете. Ето така ,всеки ден , МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА, цвъкиУМНОТО и “стратегът”-дончев раздават милиардните ПОРЦИИ на “бедняците” от Газпром и на “опозиционнните” ОБРЪЧи на ДПС!
  За това , изходът е в МАСОВО и ТОТАЛно гласуване ….и ВИНАГИ – СРЕЩУ тях!

 49. Kак една партия ще свърши работа, щом по ваши думи, сме в ЕС “само защото Москва е решила, че и върши работа.”…
  “Един ден цялата русофобска паплач ще отговаря пред съда за престъпленията си срещу България и българите. Ние от „Възраждане“ …” – автор Костадин Костадинов.
  Честна дума, ако се смени думата русофоб c русофил и името на партията, това приличат на думи на един и същ човек.
  Hе в Европейския съюз, истинска губерния на Русия или Федерален окръг на Съединенитe американски щати да станем, няма да ни уврат дебелите кратуни, и това е…
  Би трябвало да сме доволни.

 50. Иво,
  Преди всичко искам да изразя своята съпричастност и да те уверя в пълна си подкрепа към смелата ти и благородна мисия, част от която е и посещението ти в Добрич. Съпричастността си и подкрепата ми към твоята кауза, аз отдавна съм заявил във форума. А що се касае до терористичното нападение срещу теб, което лично аз окачествявам именно като тероризъм, то възмущението и обидата са единствените чувства, които изпитвах докато четях описаното от теб. Нямам какво повече да добавя и към осъдителните слова и реакциите на нашите съмишленици. Но, това което искам да споделя, е нещо, което ме притеснява дори повече от случилото се с “пара военните” щурмоваци. Да, “настъплението” на петата колона, на кремълската агентура и най-вече на про-руските политически сили е факт, забелязан надявам се от всички. Въпросът, който си задавам е какво правим ние?! Защото „нищо правенето“ и колаборацията с врага, когато Сталин влиза през 44-та, не е помогнало нито на едните, нито на другите. Първите са разстреляни и избесени непосредствено след 9-ти като врагове, а вторите са унищожени също така безмилостно, малко по-късно, като опозиция. И ако някой си мисли, че днешните „опоненти-щурмоваци“ са по-милостиви или толерантни от своите окървавени деди?! Лично аз, не си правя такива илюзии. Зная, че прошка НЯМА ДА ИМА!!! И днешните наследници на „горските хора“, на „димитровските комунари“, на „обичащите Бг, чрез любовта си към Русия“, на призоваващите към разстрел на писатели, на наричащите ни нас „соросоиди“ , европейците „еврогейове“, а американците „пиндоси“ и „кравари“ … всички тези получовеци-изроди, са същите като дедите си и единственото което желаят е НАШАТА СМЪРТ, нашето физическо унищожение. Това искам да ви кажа, да изкрещя! Не се шегувам! Не!Не!Не!
  И така, какво правим ние!!!!!!!!!!!!!!!

 51. До QUEST
  Вие бленувате да се създаде нова дясна /”дясна” ?!/ партия,която чрез наказателен вот да вземе властта.Тази читава политическа сила да направи това,което при Стамболов не е завършено.
  Тъй като всяка партия трябва да има лидер и лидери вие трябва да посочите кои имате пред вид.
  Иначе само ще си говорим.

 52. Към Киро:
  За да има представяне на книгата на г-н Инджев в който и да е бъгарски град, не е в неговия стил да се самопокани, а трябва да бъде поканен от местната обищнска власт, подсетена от един или няколко негови съмишленици (инициативен комитен). Ако тя (местната власт) не откликне на искането, търси се общинска институция – библиотека, читалище, “културен дом”, исторически музей и т.н. В случай, че директорът й не е сляп русофил и не се чувства зависим от общ.власт,което е малко вероятно, би трябвало да не откаже. Ако и така не стане, тогава се търси зала срещу заплащане.

 53. Странна зависимост има в поведението на всички русофилски мекерета – когато са в стадо и много на брой, агресивността им е (почти) неудържима. Когато са поравно с останалите хора вече са по-тихи, почти хрисими. Когато са единици обаче, изобщо може и да не ги чуеш какво бръщолевят.
  Изобщо страхливо стадо си е русофилското, но за сметка на това е гръмогласно. И най-вече НЕГРАМОТНО!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.