Един Журналист пише:

Ги дьо Мопасан е писал: “Посредствените хора са тъпаци, с които е невъзможно да разговаряш за нищо от това, което ние обичаме.”

Иво Инджев

„Банда русофилски провокатори се опита снощи да осуети представянето на книгата (ми) “Измамата “Сан Стефано” в Добрич“.

Това написа в блога си известният журналист Иво Инджев.

Той уточнява, че рокерската банда е имитирала руските “Нощни вълци”. Тези моторизирани агресори са били изпратени от Варна и буквално нападат Иво, окупирайки първите редове в залата на библиотеката „Дора Габе”, където той е трябвало да представи книгата си на среща с читатели.

„На първа “бойна линия” остана и най-забележимият от глутница “вълк” – на вид близо 2 метра висок, вероятно към 120 килограмов русофил.  Съзнавайки явно, че дори не е нужно да говори, за да изпрати чрез външния си вид съответното послание, въпросният великан остана в позата на застрашителен сфинкс до края на вечерта на метри от трибуната” – това описание дава Инджев на един от присъстващите на срещата с читатели.

„Не, не е бедността основният проблем на тази територия… Тя е функция и резултат. И повод за гордост не се вижда… Войнстващата простащина ще ни унищожи.” Това бе написал преди две години във Фейсбук Тео Ушев. През 2017 г. неговият филм „Сляпата Вайша“ е номиниран за наградата на американската филмова академия „Оскар“ за късометражен анимационен филм.

Прав е Тео. Войнстващата простащина и войнстващото невежество шестват безпроблемно в България през последното десетилетие. Срещу тях няма никакви или почти никакви действия от държавните органи. „Обуначиха народа”, бе казал преди време един български президент.

Своя отвратителна роля имат и медиите. За тях войнстващите простаци и невежи са скъпи гости, дава им се скъпоструващо телевизионно време. Потърпевшите на действията на простаците не се канят, или ако все пак от кумова срама някой от тях се появи, участието му се свежда до 1-2 минути, като непрекъснато е прекъсван от водещите.

Хората се примиряват с посредствеността само по една причина – защото са мързеливи, бе казал преди време сегашният американски президент Доналд Тръмп.

Хората не са мързеливи. Нормалните хора са безпомощни пред войнстващия агресивен простак, който е оставен на воля да деребейства. Нормалният човек го е страх да се обади, да не би да бъде пребит от простака. Страх го е да свидетелства, защото рискува да бъде откаран в „Пирогов” със средна телесна повреда. Страх го е, защото на войнстващата простащина никой не й търси сметка и поради това тя се чувства недосегаема.

Свидетели сме на диктатура на войнстващите простащина и невежество.

Войнстващата простотия не признава друго мнение освен своето. Няма никакви аргументи, освен „Я си глей работата”, „Аре мани се” , бухалката и големите железни пръстени на юмруците, както описва Иво Инджев един от присъстващите моторизирани вълци.

Тези вълци със сигурност не са чели книгата на Иво. Съмнително е дали знаят какво е това „Сан Стефано”. Но знаят, по-точно им е казано, че той е „предател” и книгата съответно е „предателска” и че авторът трябва да бъде разстрелян. За такива заплахи едно време се лежеше в затвора, днес потупват по рамото.

„Всички тези хора са посредствени, защото умът им е зазидан между две стени – парите и политиката. Това … са тъпаци, с които е невъзможно да разговаряш за нищо, за нищо от това, което ние обичаме” – цитат от романа „Бел Ами“ на Ги дьо Мопасан

„За мен това беше организирана престъпна група, действаща в интерес на чужда държава и нейната хибридна война срещу България”,

пише Иво Инджев. Такива акции на паравоенни формирования има много и никакви противодействия срещу тях. Зависи коя е тази чужда държава и колко наистина е чужда за някои хора.

Срещата с читателите все пак се е състояла. Увисва обаче въпросът за това как да бъде окачествена подобна терористична акция, съгласувана и ръководена от една националсоциалистическа партия. Да кажат юристите, призовава Иво Инджев. Дали обаче те ще назоват нещата с точното им име?

Историята ще има продължение. Пак от блога на Иво Инджев:

„Този път обаче ще трябва да поема инициативата и да заведа дело за клевета на Нина Дюлгерова, която се подвизава в публичното пространство като професор, историк и специалист по геополитика. Беше вече достатъчно непоносимо, че трябваше да изтърпя агресивното й поведение в студиото на БНТ на 3 март, когато с назидателен  господарски тон се опита да ме омаскари като автор на книгата “Измамата “Сан Стефано”, отправяйки обидни квалификации за моята компетентност.

Проф. Нина Дюлгерова

Сега обаче, след като твърди черно на бяло, че ми се плаща да развивам своите тези, и пледира да бъда спрян като свободен журналист, нападайки ме отново с обидни думи за моята (според нея) “въпиюща агресивна некомпетентност”, май ще й се наложи да докаже в съда и едното, и другото си клеветническо твърдение.

Силно се съмнявам, че тя изобщо е чела моята книга, която просташки заклейми. Направи го в духа на червения депутат Александър Симов, който дори се похвали, че не я е чел, но се закле и да не я прочете никога, защо от някаква анотация за нея разбрал достатъчно ( за да я заплюе).

Ето как клевети Дюлгерова в нещо като интервю за в “Труд”, в което на практика я подстрекават:

“Трябва да се спре със свободната журналистика, на която ѝ се плаща да пише творения с въпиюща агресивна некомпетентност, каквито са тезите на Иво Инджев или Александър Йорданов. По-добре е да се остави българският народ да си следва традициите и да показва своята благодарност към подвига на всички, които са допринесли за свободата на България.“

Бумеранговата клевета, че пиша за пари, е сред най-разпространените обвинения, които търпя от години. Плащат ми само моите читатели, които оценяват написаното от мен. Време е поне един клеветник да докаже документално обвинението си и да си понесе последиците. Отсега декларирам, че подобни доказателства няма, но ако някой се опита да изфабрикува нещо подобно, ще си защитавам правата докрай.”

Нина Дюлгерова е професор по международни отношения, доктор на икономическите науки (енергийна сигурност), доктор по нова и най-нова обща история. Съвсем неотдавна този експерт по геополитика заяви:

Боже опази от тази безпросветност на Паси и Поптодорова за ядрени оръжия на Балканите”!

Ние пък бихме казали:

Боже опази ни от такива „вълци” и експерти като въпросната професорка…“

9 мнения за “Един Журналист пише:”

 1. Ей, стига сте ги наричали рокери, бе!!!
  Това, че вероятно карат мотори, и имитират нещо на външен вид от праисторически UK (в зародиш) и отвъд океана си остава сведено само до инфантилния външен вид.
  Като нищо да са си чалгаджии.
  Така нашего брата да го е срам да си се качи на мотора, а сезонът тъкмо започва.

 2. Къде е журналистическата гилдия.Как търпи тази подигравка със свободата на словото.Как се примиряват със заплахите за убийство на журналист за изказани позиции.
  Ако това продължава утре всеки журналист може да бъде предмет на закана за убийство.
  Министър Банев,как позволявате в Българско читалище да вилнеят агресори убийци.
  Господин Гл.Прокурор,заканите за убийство са публични,лицата ,които ги отправят ги видя цяла България.Самосезирахте ли се вече.
  Господин Президент Радев.какво ще кажете за сигурността на журналистити в България.Или при изяви да си водят телохранители за охрана.Ами тогава защо поддържаме армия от правоохранителни органи
  Г-н Борисов ,къде е прословутата сигурност и къде отива свободата на словото.Просто се убива.
  Днес е г-н Инджев,утре може да бъде всеки от целият спектър журналисти.
  Вземете се в ръце,за да не вземем ние тоягите и вкупом ви изметем за нищо правене.

 3. Браво на Тодор Токин!
  Гордея се с реакцията му И защото на всичкото отгоре сме колеги-юристи от един курс от Софийският Университет “Климент Охридски”. Чудесно ТТ е хванал истинският двигател на визираните-Посредствената Тъпота.
  Дали пък случките с ниначка дюлгеровна, визирам просташкото ѝ интервю пред в-к труд и изстъпленията на пут.инофилите в Добрич няма да събудят поне част, по-добрaтa естествено, от гилдията в посока солидарност.
  ДАНО!

 4. За съжаление журналистическа гилдия няма госпожо Савова ,както няма и прокуратура и всички държавни и даже и неправителствени организации и служби са гнили. А що се отнася до тоягите май не остана енергия за едно такова начинание ,просто на хората им стана ясно че на нашата територия властващата простащина е повсеместна и всичко що годе читаво бяга по белия свят …

 5. Поздрави!Силно и точно казано,г-н Токин.

 6. И аз да добавя, на мотосъбори не съм чувал спорове върху политика, поне не между непознати, току-що запознаващи се участници. Темата внимателно се избягва, и ако някой се отплесне, тактично му напомнят къде се намира.
  Тези с блестящите бутикови елечета, не си ги представям сред моторджиите, отдадени на идеята.. С ненужната, и вероятно режисирана агресия хвърлят лоша светлина на хобито, което и без друго не всички имат възможност да разберат.

 7. Войнствена простащина и агресивност е отразена и на лицето на тази накичена с всевъзможни научни титли тетка. А в нашите университети се подвизават десетки такива професори и “експерти”, гръмогласни, нападателни, ухажвани от медиите.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.