ДПС без ДДС и “ако зажалиш някой ден, за главен мюфтия”

Патриарх Неофит и главният мюфтия Мустафа Хаджи се срещнаха днес с премиера Борисов и обсъдиха промените в Закона за вероизповеданията, които предвиждат данъчна амнистия.https://www.vbox7.com/play:fdb764953a&start=28

Амин, дай Боже такава амнистия всекиму, ама не би…

Като стане дума за религия, човек може да си помисли, че нейна работа е да опрощава грехове. А не да се опрощава ДДС на ДПС . Но явно става дума за заимствана от нашите колонизатори практика. 

В съвременния свят, че и в по-стари времена, не е необичайно и ненормално доминиращата в една държава религията, макар отдавна да е по конституция отделена от държавата, да оказва влияние върху политиката. Изобщо няма да дам пример с Християндемокрацията, за да не се отклонява вниманието в този текст към приетия в нейното йезуитско семейство Борисов, барабар с ГЕРБа му. 

В консервирания от векове консервативен “руски свят” е обратното: там държавата командва религията, която целува ръка на шефа, нищо, че изглежда на пръв поглед да е обратното. Опиум за народа е тази оптическа измама, както се казваше по комунистическо време за религията от всичките й разновидности. 

Става дума за хилядолетна традиция, откакто Московията е покръстена от българи, чиито потомци днес се опитваме да изпълзим по Голяма задушница “неблагодарно” ( според днешните московци) от руската задушаваща консерва и да  разиграем своя руски Троянски кон на европейски простори. 

Вместо те да ни се извиняват за стореното на България – окупирана и тероризирана, почти русифицирана и съветизирана насила, българският президент Радев и конкурентът му в това състезание по коленичене Борисов отидоха миналия май в Русия да искат прошка от Путин, че те ( лично) не са направили достатъчно, за да му се харесат.

Ако някой е забравил и смята, че преувеличавам, нека да си направи справка с фактите. Омръзна ми да давам връзки в интернет, който е измислен от ЦРУ ( според Путин).

Тази московска специфика църквата да е похлупена от държавата и да й служи, подобно на каракачанско куче, подарено на Путин, се налага безвъвзратно  от Петър Първи в Московията. Тя е наречена за пръв път от него Русия през1 722 г. във времето, когато европейските народи се борят да наложат разделението на църквата от държавата. Великият Петър стъпва със светския ботуш над християнското смирение, обявявайки своето царско върховенство над Руската православна църква. 

Така е и днес във времето на цар Путин. Ботушът вече не е просто светски, а направо е съветски. Колегата му от КГБ полковник Гундяев целува президентската ръка (  само символично и на думи, ще кажат путинистите) от благодарност за материалната издръжка. Тя е тази, която е определяща за връзката между властта и религиите и в нашата малка Русия, в каквато е превърната България. Това е още нещо, по което са ни подравнили в наши дни по руския светъл пример от тъмните векове на ранното средновековие. 

Прави са онези, включително ( и по изключение) от страна на завистливата БСП, чиито ръководни другари и другарки коленичеха да целуват кръстове, икони и попски ръце от първия миг на подарената ни от СССР свобода през 1989 г., за да твърдят “опозиционно”, че ГЕРБ заиграва предизборно с плащанията от държавната хазна за нуждите на вероизповеданията. 

Друг е въпросът, че другарите и другарките са целували  ръцете на другари по оръжие в раса. Това стана ясно и на наивниците няколко десетилетия по-късно. Дали целуващите са знаели това или просто беше въпрос на химия при физическото общуване със себеподобните?

Борисов, витален мутант от времето на монархо-социализма, надигра конкуренцията и на този терен. Не се гнуси да целува и да го целуват – който и да е, където и да е. Келепир да пада, както е казал един негов литературен прото(тип) от по-миналия век. 

Алеко, който пророчески е нарисувал търгуващия с мускалите любител на еврофондовете Ганьо, е бил католик. Ама не като днешните “по-католици от папата”. Ще рече, бил е предател на православието по днешните войнствени русофилстващи стандарти. 

В “Измамата Сан Стефано” съм дал пример с цитат от творчеството на Алеко, от който е видно, че и Щастливеца е нещо като “русофоб”, подобно на Яворов, Славейков и прочее български интелектуални великани, потомци на българофилите Раковски, Левски, Захарий Стоянов, Стефан Стамболов и т.н.  

Борисов, както се похвали сам, три папи са го галили по главата. Вдъхновен от този католически мурафет като за всеядна рая от всякакви (деноми)нации , нашият премиер няма нищо против да погали с някой друг милион от джоба на данъкоплатците подчинените му по закона на Мамона владици и мюфтии. За да са му благодарни като на “братушка”, освободител от данъчните им задължения. 

НА СНИМКАТА: Борисов страстно  целува ръката на  руския полковник Гундяев – дали тя го храни?

 

 

 

 

 

И паметник биха му въздигнали неруко(ла)творный приносителите на москалите с Новичока, на които той продължава да услужва, тровейки българите с бавно действащата като за още по-бавно развиващите се лъжа за необходимостта да поддържаме баланса с една дебалансирана като куршум ( срещу нас) от къса цев в тила ни. С дългосрочната цел за нашия национален разстрел, преследвана от руската политика.   

У нас е валидна поговорката “премиер в нужда се познава”. Стига премиерът да се казва Борисов и удовлетворяването на нуждата да е свързано със съответните политически ползи за него. 

Доган самодоволно се хвалеше предизборно, че  ДПС “раздава порциите”. Ама не по време на курбан байрям, когато мюсюлманите са длъжни да раздават курбан, а по време на раздаването на България от държавния казан. 

Да обобщим ли?

Ааа, не.

Обобщавайте си вие, верващите. 

  

12 мнения за “ДПС без ДДС и “ако зажалиш някой ден, за главен мюфтия””

 1. Иво за сетен път надмина себе си, дори!
  Съвършено сатирично-аналитично есе!
  Шапо!

 2. Eх, старост-нерадост. раззия на пут.ин ход с коня пълен назад. Що ли не съм изненадан.

 3. Е, за туй сакат да видят сметката на изобретеният, има си хас, от ЦРУ Интернет.

 4. Статията най-общо е по-темата и заслужава Фниманието. “Лошото” е, че я намирам само в резерватът на съветофилството-путинизма вестник Сега. Който е “устойчив” да НЕ види и коментарите под нея, има и адекватни но повечето са на дърти комуняги виещи на умряло по тертипа: “Ама, вие защо биете негрите” няма да сгреши ако си “загуби” пет минути четене.
  https://www.segabg.com/category-observer/sasht-vurnaha-bulgariya-na-popravitelen

 5. Най – българска религия – богомилството е все още незаслужено обругавана и неглижирана. Проилизаща от древността, преминала през орфизма, апостолското християнство, през албигойци, патарини, катари,(които французите упорито искат да си присвоят) масони, розенкройцери и продължена от Бялото братство на Учителя Беинса Дуно, първа издига идеята за обединена Европа, която е трън в очите на Путин. Днешното т.н. православно християнство, измислено по Събори и платено от с византийски пари стана мощно оръжие за подтискане на българите още от самото му създаване в 1325 г.
  https://photos.app.goo.gl/ZXwyZFR4R3oQnAfd7

 6. Стратегическо сътрудничество с Русия е равно на мазохизъм и национално предателство

  Националният ни интерес минава само през взаимодействие със страните от ЕС и НАТО
  Александър Йорданов

  https://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/strategichesko-satrudnichestvo-s-rusiya-e-ravno-na-mazohizam-i-natsionalno-predatelstvo

 7. Какво било измислено и какво не било измислено Вие ли ще кажете? Още малко ще изкарате Цар Борис гръцка подлога. Гърците са покръстени от св.Павел по заръка на Христос. Царица Елена, лично донася кръста на Христос в Константинопол. Най-верояно не познавате нито един французин катар щом ги обвинявате в присвояване. Изобщо не усещате ли колко обвинителен сте отвсякъде.

 8. Все пак да не забравяме ,че МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е “канонизиран” и “обожествен” , ВЕЧЕ! И то не от КОЙ(?) да е , а от атеистическите комунистически “служби”!!!
  Едва ли има често случаи , когато ДС или народната милиция да са завеждали АГЕНТУРНИТЕ си дела , за вербуване на техни АГЕНТИ, които да носят имената на БОГове или на СВЕТЦИ, НАЛИ!
  Е , МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е “специално” “ИЗКЛЮЧЕНИЕ”……. МНОГО “специално”, …… МНОГО, НАЛИ!
  Да си припомним ,че МУТРОмилЮционеропитекЪТ-бокоТИКВАТА е ЗАВЕРБУВАН , като агент……… АГЕНТ…. агент “БУДА”!
  Надявам се ,че ВСЕКИ е запознат с божествената същност на реалният Буда, живял преди 2500 години.
  Е, сега “службите” на НРБ си имат собствен агент , “божествен” АГЕНТ , и този “божествен” агент е – агент “БУДА”!
  И няма как агент “Буда” да не се погрижи за “ОПРОЩАВАНЕТО” на ПОРЦИОНните МИЛИОННИ ДАНЪЧНИ грехове на своите религиозни “колеги” , от другите ПОРЦИОНните религии на НРБ, НАЛИ, а и без това в НРБ , официално, няма много “будисти”, НАЛИ!
  Неофициално “будистите” в НРБ са “членовете” на “свещената” “будистка” “партия” – ГЕРБ, ….на “религиознаТА” “партия” – ГЕРБ!
  Така е , то и другите религии в НРБ , като БПЦ и Мюфтийството, също са КЛОНинги на “партията-майка”-БКП, но все пак те не са “партии” ,като “колегите” им от “будистката” болшевишка “партия” ГЕРБ, НАЛИ!
  И вчера “божественият” агент -буда, е проявил своята “религиозна” солидарность към другите религии в НРБ, и особено пък сега ,когато трябва да се ФАЛШИФИЦИРАТ поредните “избори” в НРБ.
  Какво ли значат някакви си “религиозни” ПОРЦИИ за 12 милиона, а???
  ТОЙ – “божественият” агент буда, всеки ден “усвоява” милиардни ПОРЦИИ, и някакви си “мизерни” 12 милиона, при това за ОТКРАДН….. ПАРДОНь! – “усвоени” за “религиозни” ПРЕДизборни ПОРЦИИ, въобще няма как да доведат до намаляването на “ИЗЛИШЪЦИТЕ” в ПОРЦИОНният “религиозен” “бюджет” на “финасовата” КАЛИНКА – горановь! НАЛИ!
  Още повече – както знаем Мюфтийството е от “квотата” на агент-сава!
  И така, освен по “религиозна” причини, агент-буда ТРЯБВА да прояви своята “колегиалность” и по “агентурна линия”, към агент-сава. И двамата са агенти от “службите” на НРБ, НАЛИ! Единият е от “пожарникарското управление” на ДС ,а другият е от “доносническото управление” на ДС, значи са “колеги”, и трябва да си раздават ПРЕДизборни ПОРЦИИ, НАЛИ!
  Няма как “божественият”св.БудаБанкянски да не даде ПОРЦИОНен данъчен “курбан” на своят “свети колега” – св.СаваЕТНОгански, НАЛИ!
  И от днес, няма само “религиозната” “партийна” секта на “будистокожите” – ГЕРБ, и от КАЗИОНнната БПЦ , да поздравяват “божественият” агент-буда с – ОСАННННА! -НЕ!
  От днес и КАЗИОнното Мюфтийство ще запее с тях в един глас – ЕДИН е ПОРЦИОНният всевишен-доган, но “божествениЯТ” агент-буда е неговият НАЙ-верен ПОРЦИОНен п(р)орокь……

 9. П.П. Само припомням ,че и агент-буда ,и агент-сава са участвали във “възродителният процес”!!!
  А ,също така, и дамата агенти, дори и до сега, не са се извинили на българските мюсюлмани за своето лично участие в промяната на имената им, след повече от 30 години.
  И вместо това , проявявайки своята върховна арогантна наглост и “религиозен” ЦИНИЗЪМ, те използват българските мюсюлмани , за своите лични ПОРЦИОНни цели и фалшифицирането на ВСИЧКИ “избори” , особено през последните 10 години!
  За това нека призовем българските мюсюлмани да НЕ гласуват на НИКОИ избори за агент-БУДА и агент-САВА , защото над 30 години нито един от тях не се е извинил, дори , за тяхното ПРЯКО участие в промяната на техните имена преди над 30 години , през т.нар. “възродителен процес”!
  Също така нека призовем ВСИЧКИ българи да гласуват МАСОВО на изборите, за да не позволим постоянните фалшификации на на цвъкиУМНОТО да решават изборните разултати ,както през последните 10 години!
  Защото раздаването на ПОРЦИИТЕ между агент-буда и агент-сава ще си продължат ,както през последните 10 години, а това са десетки и стотици МИЛИАРДИ!
  Нека да спрем това , нека спрем “религиозните”, ЛОБИстките и еннергийните ПОРЦИИ на агент-БУДА и агент-САВА, СЕГА! ВЕДНАГА!
  ОСТАВКА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.