Глас от Добрич: парад на агресия, безпардонност, невежество

За битката за знанието и агресията на невежеството… 

 „Когато искаш да смениш един морал, изглежда тежка битката. В третото хилядолетие обаче битката няма да е вече за нови морални стойности, а за знанието. Знаещият е повече от безгрешния…“  Вероятно все по-често ще се връщам към тази мисъл на Ваклуш Толев – за битката за знанието, за пътя към истината… И тази битка явно ще става все по-ожесточена. Все по-освирепяло ще се бранят териториите за контрол. И проекциите на страха – агресията, все по-видимо ще се врязват в ежедневието ни. И дори представянето на една книга ще се превръща в печално стълкновение, маркиращо разделителната линия в обществото ни… Разделителна линия, за която толкова усърдно и последователно се работи повече от век…  Или вече представянето на една книга ще бъде по-скоро поредният повод – огледало за израстването на един народ по пътя към истината…

 

 

 

 

 

 

 

На 7 март в Добрич дойде един българин – Иво Инджев, за да представи своята книга „Измамата „Сан Стефано”. И трябва да призная, че не съм присъствала на по-нагъл сценарий за провал на едно публично събитие. На такъв парад на агресия, безпардонност, невежество. На 7 март 2019 година в центъра на Добрич преживях почти час, в който изгубих изцяло усещането си, че съм български гражданин и че се намирам в родината си – в България. 

„Банда русофилски провокатори се опита снощи да осуети представянето на книгата (ми) “Измамата “Сан Стефано” в град Добрич.

Всичко, което можах да направя срещу тази банда, беше да запазя мълчание, седнал на няколко метра в пълно обкръжение като заложник в очакване на полицията. Макар хулиганите да се подиграваха на призивите на нормалните хора да бъдат извикани пазителите на реда, когато това най-накрая се случи повечето от тях си подвиха опашката и се ометоха. Останаха само неколцина, но напълно “достатъчни” със заплашителното си присъствие “герои”   с явното намерение да ме “респектират” от упор, ако започна да говоря…

Увисва обаче въпросът за това как да бъде окачествена подобна терористична акция, съгласувана и ръководена от една национал-социалистическа партия. Да кажат юристите. За мен това беше организирана престъпна група, действаща в интерес на чужда държава и нейната хибридна война срещу България”. Това написа в блога си Иво Инджев.

А аз си мисля за това, което ни предстои, след като присъствах на тази агресия. Агресия в печално разнообразие – от плачевно невежество, вероятно достатъчно добре овъзмездено финансово, до откровени проекции на Стокхолмски синдром /Стокхолмският синдром е психологически феномен, при който заложникът се привързва към похитителя си и изпитва съчувствие и симпатия към него, често до такава степен, че да го защитава и да се идентифицира с него./  А и затова, че разделителната линия между свободния и роба ще става все по-очевадна… А непоносимостта все по-ожесточена…

Красимира Димитрова

За „ГЛАС“, 11.03.2019

43 мнения за “Глас от Добрич: парад на агресия, безпардонност, невежество”

 1. Към КРАСИ ДИМИТРОВА –
  РЕСПЕКТ!
  За гражданската съвест, за смелостта, за непримиримостта, за неподкупния професионализъм на Журналист!
  Към жалките отрепки, самоопределящи се като рокери:
  Не ви притеснява русофобията, не ви плаши Иво ИНДЖЕВ, нито книгата му “Измамата “Сан Стефано”.Като всички националсоциалисти и комунисти, плаши ви
  К Н И Г А Т А изобщо!
  И не заради собственото ви невежество, а защото срещу нея сте безсилни. На нея не можете да причините нито физическа, нито душевна болка, с нея не можете да се гаврите, в концлагери не можете да я затворите, да я убиете – няма как. Да – горите я, но тя като Феникс, винаги възкръсва, още по-разобличаваща, още по крещяща, още по-търсена!
  Тя е, която ви демаскира, изкарва на показ цялата ви уродливост и ви прави смешни и жалки!
  П П Направете едно върховно за възможностите си усилие – опитайте се да узнаете от ИСТОРИЯТА, кои са били авторите на клади от книги и каква е била последвалата ги съдба…

 2. Струва ми се, че некъдърната руска сган отново си вкара автогол. Резултата от глупавата им акция ще бъде, че много повече българи ще отворят очите си, че в България върлува безнаказана руска/съветска агентура и подрива държавата ни. Но това е положението, когато доктрината ти е да разчиташ на лумпенизация.

 3. Когато фактите говорят Боговете а мълчат, а съществата с измити мозъци лаят1

  Др. И. Бакърджиев

 4. Моите Почитания и Поздравления за Красимира Димитрова. Изключително въздействащ текст. Истината, само истината, цялата истина ще ни направи свободни.

 5. Припомням!
  Сега или никога!
  След 9 дни-на 21 март от 14,30 часа в Софийският Районен Съд Наказателно отделение на бул “Скобелев” 23 е насрочено решаващото заседание по НЧХД № 6989/2018 г. с жалбар георги жеков – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова – очаквана зала № 28
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Стопанинът на БЛОГА НИ на място, с присъствие. Аз съм осигурил сестра ми.

 6. Не исках да се включвам в темата за насилието над Вас, г-н Инджев, защото от много време имам тягостни очаквания по отношение на свободата в БГ въобще, а не само в областта на журналистиката. В този смисъл, донякъде очаквах нещо подобно да се случи, но много ми се искаше да съм си внушавал разни страхове… Искаше ми се да съм преувеличавал в анализа си. Но то се случи, и това не стресна още повече.
  Разбира се, аз категорично съм против всякакви форми на насилие, когато става въпрос за нашите ежедневни хорски дела. Има си органи (дори и у нас), които имат право и когато трябва… могат да използват насилие, но и там трябва да има граница. Възмущението ми е искрено, загубих ума и дума. Почувствах се виновен.
  Всъщност – да, почувствах се виновен. България е такава и заради мен. Извинявам се за това, г.н Инджев.
  Напоследък виждаме как властта раздава пари (от нашите, не от техните си) наляво и надясно (без политически намек) и щедро обяснява, че така държи “стабилността” и “етническия мир” на поносими нива. Това или е откровение, граничещо с изповед, че стабилността и етническият мир могат единствено да се купят (с парите на данъкоплатците!), или е неумел опит да се направи параван пред неизбежното рухване както на стабилността, така и на етническия мир. В същото време, като цунами, към нас се носи открита расистка и националистическа вълна, която не тревожи нито хората във високите етажи на властта, нито обикновените хора в ниските етажи (цунамито удря първо ниските…). Хората масово мразят (не казвам кои, защото не само тях)! Мразят, мразят и не на последно място, мразят.
  За мен е очевидно, че катастрофата е неизбежна. След десет години идиокрация, след три поредни мандата на The Master Of Puppets просто няма никакъв начин да имам положителни очаквания за близкото бъдеще. Странно се чувствам, когато в коментарите тук видя неуместен оптимизъм.

  Все пак се включих, заради едно нещо, което ме мъчи.
  Усещането ми е такова – измивам си ръцете. Чувствам се виновен, че България е на това дердже; че може писател да бъде нападнат заради темата на книгата си, после сядам на компа, пиша коментар и какво… Свърших ли си работата? Не, нищо не съм свършил! Не споделям оптимизма, не се вписвам в общата атмосфера на трепетно очакване за внезапно подобряване в най-общ вид, не подвиквам бодряшки възгласи. Вероятно сте наясно, но нека да спомена, че ако група агресивни хулигани се канят да нападнат онази професорка (която смятате да съдите, а според мен не бива) по време на преставяне на нейна книга, аз пак ще съм против. Просто не се прави така. Ако не можем да бъдем цивилизовани при обсъждане на мнения, тогава не бива да съдим другите, че и те не са. Това в никакъв случай не е упрек към Вас! Вие сте прецизен и сдържан и това е основната причина да харесвам стила Ви. Просто така мисля по принцип.

  “Демокрацията ще победи чрез възхищението, което предизвиква”
  Не знам кого цитирам, чух го в един френски филм. Слагам кавички, защото аз не мога да измисля подобно изречение. Но съм съгласен с казаното.

  Хубавото е, че в БГ все пак се дава някаква гласност на това, което Ви се случи. В други страни подобно нападение над писател щеше да е медийно събитие номер едно поне една седмица, а отзвукът щеше да е впечатляващ … с много гневни хора по улиците и оставки в поне две министерства. За съжаление у нас нещата не вървят в тази посока – нито сред хората, нито в министерствата. Може би, в скоро време, в чужди медии ще се появи репортаж за случилото се с Вас. Надявам се.

  Един паднал от небостъргач и на всеки етаж си казвал “дотук – добре”…

  Ето такова ми е очакването за развитието на България в близко бъдеще.

  Бъдете здрав!

 7. Баце чрез Пиги е на ход. Газпром пак с мерак да ни “изтемарят курвенската”. При тези измекяри на власт никакъв проблем за ватниците. Да се запасяват с вазелин “силните на деня”. Накрая естествено го отнася Анка-данъкоплатка.
  https://www.faktor.bg/bg/articles/gazprom-e-uvedomil-balgariya-che-ot-2020-spira-tranzita-na-gaz-prez-transbalkanskiya-koridor

 8. г-н Инджев,

  Вие сте горе, там, нависоко, и светите в тъмното – от години. Отдавна сте си заслужили място в галактиката на световната независима журналистика и като сериозен автор, боравещ с документи и факти. А те са там долу ниско и се въргалят в мтъсотията на невежеството и националното предателство. Нищо не могат да Ви направят. Всеки техен опит да Ви нападнат е все едно да гасят огън с бензин. Не се гаси туй, що не гасне! Бъдете жив и здрав!

 9. Истина е,че само знанието може да ни спаси от тези мракобесни сили надвиснали над България.Независимо от факта,че сега ако човек иска би могъл да се информира,много хора,смятащи се за интелигентни,повтарят като папагали,че трябва да сме благодарни на Русия и не искат дори да се докоснат до истината,защото знаят ,че илюзията ще приключи.Възхищавам се на стоицизма на г-н Инджев,а иначе действята на тази пасмина са за съд

 10. Г-н Инджев, не давате анонси за ваши ТВ изяви… а трябва. Случайно мернах “Лице в лице” и щях да пропусна вашето участие. Гледах го, възхитен съм.

 11. Н-та бляскава изява на Иво на малкият екран. Само водещата да бе по-подготвена. Никога няма да забравя и това е правило тук за ерудицията на журналистите как в битността си на Президент на Франция Никола Саркози едва не стигна до бой с интервюиращият Пиер Бурден. Сарко твърди, че френските жертви в Афганистан са 70, ПБ 71. И всеки по своему бе прав. Имаше нещо заплетено около смъртта на един от легионерите и оттук идеше спекулацията с числото.

 12. Удоволствие беше да ви слушам г-н Инджев при Ризова.Бяхте непоклатим.Само факти и цитати.И никакво отстъпления.Заслужава си ,защото -истината ще ни направи свободни*.Много хора вече я казват,но вие сте най силният,автетичен Свободен.Българин.Родолюбец.
  Защото лъжата за *освободителя-поробител* тежи като хомот на шията и носи нещастия на българите до ден днешен и во веки веков ,ако не я осъзнаем.Да бъдем унизени и покорни.
  Харесаха ми цитатите от Раковски,Стамболов,Аксаков,Утин.Къде е Екзархът Антим1 при договорите.Тезата за зачатието също е убийствена.Защото Свободна България става много по късно и благодарение на българите,въпреки *освободителите*,които като не постигат завоевателните си цели ,късат отношения.Защо.
  А за насилието над журналисти да са срамуват управниците.

 13. Логично изложение на фактите в “Лице в лице”. Без обичайните заклинания, типични за поклонниците на митичният образ, „дядо Иван“.
  E, ясно е че за 10 минути не може да се хвърли светлина върху нещо , покрито с половин вековна тоталитарна тиня, но един позаспал “русофил” да се събуди,и започне да мисли с главата си, свършил сте си работата.
  Само заключението нa водещата за заклетия “русофоб” развали обстановката.
  Заедно с погледa и́, прозвуча почти като обвинение в предателство.
  Липсваше обичайното разтапяне с гости от ДПС ,когато атмосферата в студиото е най-задушевна,пълна с нежни очи и щастливи усмивки….Идилия , да ти е драго да ги гледаш.

 14. А аз съм възмутен от индиректната обида, която ризова нанесе на Раковски и Стамболов с гнусната руска опорка, как Иво Инджев бил русофоб. А той просто цитираше гореописаните български възрожденци, а и не само те госпожо водеща. Срам
  ме е от вас.

 15. Г-н Инджев, няма смисъл да се опитвате едно корумпирано и порочно общество да признае истината само си създавате врагове. Цялата история на България е подправена, но не само на България на всички държави историите са им подправени. Няма как да ви повярват хората, защото истината т.е.Бог е съвсем различна от тази на хората, общоприетата за официална в нашето греховно общество. Както го потвърждава и президента Тръмп в своите изказвания, FAKE, FAKE news, то е корумпирано от горе до долу. Че, българите са славяни е лъжа,българите са Тюрки, българите го отричат, но това е факт, цялата арийска(бяла) раса са Тюрки, това го знае всеки един авторитетен историк, който не изпълнява политически поръчки, хан Аспарух, славянин ли е, ханове никога не са управлявали славяните. Българите са си Българи няма такова нещо като Прабългари,подчертавам Българите са имали държава още през 3-5 век по време на великото преселение на народите от Изток на Запад, имали са и азбука. Братята Кирил и Методий не са измислили никаква азбука те просто са пригодили вече съществуващата глаголица(руните) със кирилицата, всичко това става под водачеството и надзора на Византийската църква.Византийците са направили много зулуми не само на българите, но и на много други народи. Така, че цял един спомен на един народ е заличен. Ако не знаем кои сме и какви сме били, как ще знаем какви да бъдем в бъдещето.

 16. Поздравления за впечатляващото участие в предаването “Лице в лице”!
  НЕОТРАЗИМО!!!

 17. Думите на Иво звънят като звуците на камбана. Звънят като истини чисти и ясни. И хиляди ги чуват и вървят с по свежа стъпка, защото казват това, което милиони мислят но мълчаха, мълчат и сега.

 18. Изключително представяне по БТВ, г-н Инджев. Струва ми се най-доброто досега. Поздравления! Имате огнено слово и то трябва да стигне до всеки Българин, до всеки демократ. В тази връзка искам да запитам ръководителите на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ- гравитационен център на всички свободни и демократични хора в България с проевропейска и проатлантическа ориентация, Хр. Иванов, Ат.Атанасов и Вл. Панев. Господа, ние сме с вас, но защо все още нямате сектор „Медии“?

 19. Констатацията Ви г-н Инджев, че “в третото хилядолетие обаче битката няма да е вече за нови морални стойности, а за знанието” не е вярна. Точно сега в Европа се налага нов морал за възпримане на биологичния пол като избор а не като физическа даденост при раждането. Дори във Франция стигнаха до замяната на Татко и Майка със Родител1 и Родител2. Има и други ценности, които се подменят неизвестно по какви причини.
  Разбирам Ви, че така обслужвате интереса си но не подценявайте толкова читателя. Освен ако си пишете за себе си разбира се.

 20. В Румъния , дори корумпираните социалисти , никога няма да могат да достигнат до моралната бездна на банкянското човекоподобие:
  http://aeropress-bg.com/news/military-aviation/6014-%D1%80%D1%83%D0%BC%D1%8A%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%B4%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%89%D0%B5-36-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D1%8F-f-16
  Не случайно Румъния , дори при сегашното ѝ положение, е с над 50 места преди НРБ по свободата на словото.
  А след далаверите с НТВ , и особено след агресията срещу свободното слово и сободната журналистика в Добрич, сега НРБ ще се срине поне с 20-30 места и ще изостане дори след путлеристка росия.

 21. За разлика от Вашето представяне вашата колежка ме разочарова!Щом един журналист така реагира,какво да очакваме от по-непросветените?А може би иска да смекчи обстоятелството,че Ви е дала трибуна…

 22. Към Иван Ангелов:

  Понеже не можете да посочите цитат къде и кога съм написал въпросната “констатация”, явно сте поредният лъжец,който се опитва да ми приписва думи, които не съм писал.
  Апропо, лъжа е също, че във Франция са “стигнали” до въпросната замяна на Татко и Майка. Тази тлъста руска лъжа си я залепете някъде у дома, за да й се радвате. Няма такова нещо във Франция, където се обсъждат какви ли не неща.

 23. Хайде сега!

  Браво на Красимира Димитрова за статията и на Цветанка Ризова за интервюто!

  В коментарите, от последните дни, се прокрадват едни песимистично-пасивни нотки, които не харесвам. Особено четейки форума в Дневник под статията за Иво Инджев и виждайки подкрепата на хората.

  Само искам да кажа, дерзай Иво! В България все още има нормални хора, които те подкрепят.

 24. Хората от масковския център или не координират добре действията на многобройните си легионери, или са в криза за що-годе чели индивиди. Няма друго обяснение за проявата на нискочелите башибозуци, които са пратили.
  Страшно става щом мутрите тръгнаха да стават интелектуалци. Нищо чудно вместо да ги арестуват и осъдят, да ги окичат с някоя научна титла. Колко му е? Щом Антон Дончев направиха академик, баш пожарникаря защити научен труд по сигурност, защо след тази агресия да не станат доценти по история, примерно?????

  Съжалявам за това, което сте преживял, г-н Инджев.

 25. Г-н Инджев, ПОКЛОН!!! Крайно време е да се самоорганизират няколко истински българи и да те придружават когато се налага, защото тези изроди не се спират пред нищо. Ти си национално богатство! Сам знаеш колко опасни българи бяха премахнати по най-различни начини от 89 г. до сега. Тези изроди не се спират пред нищо! Затова, бъди много внимателен, ти и цялото ти семейство! Да сте живи издрави!

 26. Ако не се лъжа, този Костадинов е един примитив от едно НПО ли партия ли, които издигат национални лозунги, но в същото време работят активно за осъществяване на руските интереси в България. Той трябва да служи на България! Хванали са етнически цигани и викат силно, като първи християни и славяни. Идеите им за славянството и християнството са пълна измама, каквато е и Истанбулската конвенция срещу която заявиха, че се борят. Толкова са зле идеологически, че не е трудно да бъде подведен като пълен балък. Всъщност същите тия бяха срещу санкциите срещу Русия заради налапания Крим, като си затваряха очите за нахлулата армия цивилни руснаци в Украйна. В България също има такива паравоенни образувания, които мълчат като Динковци, но в същото време бродят из горите и сукаците по Южното Черноморие, уж пазейки нещо. И това го има от години. Всъщност трябва да се направи разлика между обявения договор, който е подписан от турците и руснаците от една страна и руските договори с Австро- Унгария ,а вероятно и с Германия и Франция за положението на българите след войната. Сан Стефанският мирен договор очертава границите на българската екзархия, като руснаците много добре са знаели, че по този начин нарушават интересите на Патриаршията в Цариград и всичките договори с “партньорите”. Сега си обяснявам враждебното, изразяващо омраза поведение на цариградкста змия, когато дойде при Плевнелиев.. Това е израз на вековна омраза и е много показателно. С този на една маса не може да се седне.
  Сан Стефанският договор е договор, който е в интерес единствено на българите и на никой друг. Особено против гръцката патриаршия и меголоманската ‘и идея. Няма как българите да не го припознаят за своя справедлива кауза, но поради незнание на особеностите да се втурнат да го изпълняват. Всъщност добре е да се прочете Сан Стефанският мирен договор, за който авторът не пише много конкретно, а логически свързва всички останали събития, които го правят абсурден. Договорът и книгата са две различни неща- В договора има клаузи, които покриват границите на Българката екзархия, а договорите на Русия са съвсем други и в ущърб на българите. Какво всъщност е мнението на Австро- Унгария? Те са много добре запознати с Панславизма и руската имперска идеология, която има за цел да прилапа всички славяни под свое управление и не искат да го допуснат. Тях не ги е страх от един напълно неграмотен народ, страх ги е от руската възможност да прилапа тези земи. Никой не се съмнява в руския апетит и следва Берлинския конгрес, на който са затавени руснаците да приемат правилата, с които са се съгласили по- рано. А в това време руската пропаганда лъже безочливо в България. Българските първенци също не вярват на очите си и до днес руската пропаганда чрез своите агенти говори за Брлинския конгрес! Той не е справедлив, но изпълнява договорки между Австро- Угария и Русия. Никой всъщност не познава българите – ние не съществуваме като нация до 1850годна. Не сме признати като хора от турците, а гърците ни унищожават, усърдно. В Турция не се дава диплома за български студент, нито се дават духовни чинове на българи- пълна сегрегация на годните за работа в администрация с асимилация като гърци. Едва, когато ни се дават права с Хат и Шерифа, и впоследствие с Хатихумаюна, Русия вижда, че ние не можем да бъдем спрени повече и е въпрос на време да се обединим още повече. Като чета колко хиляди българи са загинали в глад и мизерия в Русия след увещанията на руските емисари да си оставят земите от Одринско,Родопите, Солун Тракия и Тесалия, определено никак не смятам, че руснаците са искали само нашето освобождение, а не са преследвали своята имперска цел да си укрепят държавата с годно население и впоследствие да прилапат Цариград. Всъщност, по време на нашата борба за църковна независимост всички грамотни българи се борят основно срещу Русия и гръцката патриаршия повече отколкото с турците. На Запад и в Русия се е виждало каква жестока политика водят гърците с тяхната мегаломанска панелинистична идея за елинизация на българите. Ясното е, че българите са мразели руснаците до дъно, защото са загинали хиляди излъгани от руските емисари за роби. Ясно е, че българите открито ненавиждат гърците и най- малко турците, с които постигат за 50 години някакво разбирателство. Дори априлското въстание е против съгласието на Русия.
  Ако се прегледа Сан Стефанският договор, ще се установят клаузи за уреждането на държавата по границите на Българската екзархия и се пита на какво са разчитали руснаците, след като са оставяли свои генерали да устройват държавата, а не са повикали Австро- Унгария и Франция да правят устройство на държавата на българите? А кой победител във война би оставил други да формират държавата, за която е давал войниците си? Много е сложно, защото те не са участвали, а убитите е много възможно в някаква част да са и българи по произход. Иначе казано руските жертви съдържат и етнически българи и наследници не оцелели преселници.
  Със сигурност договорът от Сан Стефано противоречи на другите договори и руснаците са знаели, че ще претърпи изменения, но не са казали това на българите, за да се ползват от всички възможни дивиденти.Няма и как да кажат защото с това влиянието им върху Високата порта приключва завинаги. Руснаците са знаели, че българите всъщност са народ, който не иска да е руски и славянски по същата причина и не желае да се влива в никакво славянско море или народ, изгубен за каузата на руската империя. Ние сме извоювали свободата си с победата за Църковна независимост и установяването на българската екзархия. Освобождението е било въпрос на време и руснаците явно са помислили: ” Или българите ще бъдат с нас или ще им попречим да бъдат силна държава, която ще се издигне сама и може да ни застрашава в бъдеще. Не е случаен фактът, че ни заплашват с война , когато сме на километри от Цариград 30 години по- късно. Фактът е, че ние пречим на руската имперска политика с факта на нашата независимост и присъствие на света като държава. А по време на борбата за църковна независимост, българите чрез Драган Цанков вече са провеждали преговори за уния с католиците. Постигнали църковната независимост от 1870година, никой не може да спре нацията да се вдигне със страшан сиа на крака. И то преди да се разправи с турците да се саморазправи с гърците, които открито мрази. Такава саморазправа щеше да е по- страшна от Априлско въстание, както за руската имперска доктрина, така и за турците. Тогава щеше да има неуправляема нация в границите на Отоманската империя и ако това бе сторено, никой нямаше да ни спре с нищо. Войната в този смисъл става неизбежна за интересите на руснаците, но просто нямат повод и не искат да пречат на Патриаршията в Цариград, която търпи голям погром със загубата на българите от тесалия до Цариград и Видин на Север. Българското население е плащало църковни данъци на гърците, които са били повече от тези на турците. Няма как българите да не мразят открито гръцката асимилация, която е съчетана с грозно отношение. На практика гърците и руснаците са по- големи врагове на нацията ни от турците, които са буквално негодни да управляват държавата си. След като през 1960-62 година загиват хиляди българи из пустеещи места в Русия и Крим, а на тяхно място са заселени черкези и татари/ които пак може да са ислямизирани българи неподчинени от руснаците/, недоволството на българите тук преминава в открит гняв срещу Русия и нацията започва да става сплотена с ясен поглед за враговете си. Цялата преса ясно посочва Русия като лицемерна и подла империя, а не обединителка на славяните. Цялата българска преса сочи гръцката патриаршия за унищожителка на нацията и мрази гърците навсякъде, където ги види. Няма как това да се скрие. Няма как да се скрие, че руснаците са събрали роби за укрепване на южните си граници от турска експанзия. Така, че самото Освобождение е неизбежно и Русия обявява войната, за да не бъде закъсняла, както се оказва с обявяването на българската патриаршия, която е постигната въпреки нейната съпротива. На този фон трябва да се отбележи един човек, който е големият колос на българската свобода – Раковски. Той е учителят на Васил Левски и основополжник на цялата концепция за национално освобождение. Тази концепция е актуална и днес. Аз виждам нов път за нацията ни, основан именно на тезите на Раковски, Левски и Ботев. Този път не включва Русия като майка закрилница и е път на национално самоосъзнаване и израстване.
  В този смисъл Иво Инджев не просто казва истината- той осветява мазетата на историята, в които се крият руските шпиони и върху които е построена руската имперска доктрина, която е истерична и мегаломанска. Самата Русия трябва да се откаже искрено от имперските си цели и да се промени из основи, като промени и модернизира народа си.
  Те не само, че не са ни били братя, но и са ни държали с измама в ръцете на гърците, карали са ни да стоим мирни с турците и са ни унищожавали като преселници в Русия. За такива страдания, мястото на руската империя е в дъното на пъкъла.

 27. Това което пак ще напиша е НЕВЕЖИЕТО на определен кръг хора! Вече 28 години от демокрация и тук виждаме един прецедент на злоба срещу човек който с труда си написан по исторически факти беше нападнат от СТАДО ПАВИАНИ в Добрич облечени в КОЖЕНИ РОКЕРСКИ дрешки олицитворяващи Американските рокери и които са далеч от такива с омразата си към Америка и прославящи ЕВРАЗИЯ и тяхния кумир ПУТЛЕР. Това не може вече да продължава, тази ескалация и злоба както мисля се подклажда от ВЛАСТОСТОЯЩИТЕ които и до сега подържат връзката си с МИНАЛОТО и тоталитарния режим по времето на КОМУНИЗМА подържан от БКП и ДС сега под името ГЕРБ БСП АТАКА и ПАТРИОТИ трябва вече те да се вземат в ръце и да прекратят този затаждащ се ТУМОР. Тук отбелязвам че полиция и прокоратура трябва веднага да сезира този прецедент защото утре това може да се стовари върху тяхните глави! Демокрация се защитава с закони и противо действия.IIC…..oIL.

 28. Аз няма как да се присъединя с “браво” на Цветанка Ризова за интервюто (заради определението и към г-н Инджев в края, а и не само поради това…), но все пак си давам сметка колко ли и е било трудно да покани г-н Инджев за участие, и то, забележете, САМ в студиото!
  Такова журналистическо “чудо” наистина рядко се среща, дотам я докарахме да оценяваме такова събитие като “журналистическа смелост” и “заслужаващ похвала професионализъм”!

 29. Отдавна най-гледаните тв-канали у нас представят новините и темите на деня едностранчиво. Не се съмнявам, че както сценария, така и въпросите, и гостите в студиото минават първо през одобрението на главните редактори /а защо не и собствениците/. Затова не се учудвам, че от сутрин до вечер ни облъчват с отявлени радетели на “източната идея за величие” чрез дежурните коментатори и журналисти. “Който слушка – папка” е казал народът. Кощунство е Богомил Манчев и Румен Овчаров да говорят за АЕЦ Белене и енергетика; Румен Петков за F-16 и МВР; Емил Хърсев и Хампарцумян за лихви и спестявания; Андрей Райчев и Кольо Колев за електорални нагласи и процентни разлики. Да не говорим за “райските пръцкала” Волгин и Сашето Симов – всички теми им са ясни. И трябва да се радваме, че веднъж месечно вместват Инджев, Йорданов, Василев за по 10 минути или обикновено срещу някой “червенодупест” идиот или шут, на който устата можеш запуши единствено с мълчание. Юмрукът не е аргумент срещу чугунени глави. Уви!

 30. С уважение към госпожа Красимира Димитрова и гражданската и позиция!

 31. Респект към г-жа Димитрова за силната статия. Респект и към г-жа Ризова първо задето изобщо покани г-н Инджев по тази тема, защото знаем, че напоследък го канят само за коментар по външнополитически теми. Съмнявам се, че дори Коритаров, Кулезич или Диков ще последват примера на Ризова, а за такива като наведения под прав ъгъл пред шайката ГЕРБСПАТАКАДПСВОЛЯ Бойко Василев пък да не говорим.

  Изобщо не мога да се съглася с критиките към воденето на интервюто. Така се прави: задаваш провокативни въпроси и интервюираният или се проваля, или се представя блестящо. Г-н Инджев се представи перфектно и според мен успя да каже в концентрирана форма всичко по темата на книгата.

  Срам за Бойко Борисов, който ще влезе в историята не само като унищожител на дребния и среден бизнес в България, а и като унищожител на свободата на словото, както е тръгнало. Потресаващо е, че след 30 години уж демокрация трябва да се води борба за истината и срещу простотията. Затова още веднъж РЕСПЕКТ за Димитрова, Ризова, Инджев и всички българи, които не искат да се приомирят с това положение.

 32. Към Вълчев:

  Прав сте за схемата на “плурализма” в нашенските медии – да заливаш с пропагандна и заради “плурализма” да направиш едно малко изключение, колкото да потвърди правилото.
  Но не сте прав, че е “веднъж месечно”.
  По темата за преклонението пред окупаторите ме допуснаха в БНТ на този 3 март за първи път, след като на 9 май 2015 г. си “позволих” да шокирам Георги Любенов с истината за “освободителите” ни. Трябваха им близо 4 години за това решение, след което ми дадоха 5 минути, през които трябваше да слушам екстремната путинофилка Нина Дюлгерова да се гаври с обобщения за моята “некомпетентност” във връзка с книгата ми, която няма как да е чела ( знам, че е така, защото се поинтересувах и видях с очите си, че тя е почти напълно незряща и има нужда от помощ, за да прекрачи от помещение в помещение). Отделно, че участието ми в БНТ беше съкратено почти на половината спрямо обещаното с “аргумента”, че репортажите ( възхваляващи детайлите от паметника на руския цар) са “изяли” времето.
  В БТВ се появявам около два пъти годишно и само в предаването “Лице в лице”.
  А в Нова телевизия съм вече повече от 2 години напълно забранен, ако не се брои самоволието на Милен Цветков да ме покани миналия юли да си представя ( посред нощ) книгата. След което му спряха предаването ( не твърдя, че е заради мен, но със сигурност съм допринесъл ).

  Номерът да ме пускат по малко го въведоха т.н. часови вестници в края на 90-те г. За известно време се хванах на въдицата им на принципа “все пак е нещо”, докато Гочева не започна да ми маха цели абзаци от статиите и “прозрях”, че не бива да им играя играта. Не че съм им накривил шапката, но поне не можеха да ме ползват повече като “доказателство” за някакъв плурализъм в медиите им.

 33. Категоричните съждения и изводи “от последна инстанция”, изречени на висок, лишаващ от възможност за възражения тон, относно “освободителите” на Цветанка Ризова (в края на разговора с Иво) обясняват дълголетието й като водещ на това предаване.

  Следва един линк с отговор на въпроса
  Кои са съучастниците на Кремъл в Западна Европа и как съучастват?

  Това е едно от основните заключения на втората книга на “Сценарият на Кремъл” – “Докладът за съучастниците“. Той е разработен съвместно от Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД) и Центъра за стратегически и международни изследвания (CSIS) и беше представен официално на 11 март 2019 г. в централата на CSIS във Вашингтон.

  https://terminal3.bg/koi-sa-sauchastnicite-na-kremal-v-zapadna-evropa-i-kak-sauchastvat/

 34. Да ме прощавате за троленето, но според мен е редно да припомняте на такива примитиви като тези дето са ви посрещнали така “радушно” в Добрич, че новите изтребители, които русофилите възприемат като лоши оръжия насочени срещу истинската им родина по ирония на съдбата, ще са базирани на “Авиобаза Граф Игнатиево” 😀

 35. Този Иван Ангелов не знае какво говори.

  Посещението на г-н Инджев при Цветанка Ризова беше събитие.Показани бяха черните якета въоръжени с боксове и бухалки,заплахи и обиди как малтретират мирни хора дошли,въпреки всичко,да се докоснат до човека когото обичат и уважават.Той като апостол беше дошъл да им разкрие дълго прикриваната истина.
  За самия разговор при Ризова времето не стигаше на г-н Инджев да разкаже всичко. За разните софри,шоута и какви ли не други има безкрайно много време по медиите.За важните неща времето го ограничават.
  Цв.Ризова многозначително слушаше думите на г-н Инджев,който явно бързаше да каже повече неща.
  Накрая тя се застрахова с познатата до болка мантра “И все пак те /братята?/ са ни освободили”. “Да,ако опита за завладяване може да се сметне за “освобождение”- беше естествения отговор.
  Видяхме един от малкото пробиви на целенасоченото празно /и манипулативно/ говорене по медиитке.

 36. Не сме прави с укори,към Ц.Ризова.По важно,от показаното недоразбиране,към ясната позиция на Инжев,е поканата за участие,което е много повече скандално, за хората от левият тротоар.Поведението на водещите,без стратегия е пагубно и не само за тях.

 37. Не знам какво е положението на Н.Дюлгеровна ,но щом като има и здравословни проблеми ,то това я прави още по зависима нейните РУБЛОфилско обкръжение, отколкото е била преди.
  Решението дали да си търси правата в съда е на г-н Инджев, но при това положение може би ще е добре да вземат предвид всички фактори преди да се стигне до съдебната зала………

 38. Обикновен фашизъм. Или “прото” фашизъм, или постфашизъм… Това е било в Добрич. И така трябва да се казва. Нека по умните и знаещите от мен го поанализират и категоризират, ама няма накъде – това си е чист фашизъм – случил се, случващ се в Европейска България. Организиран…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.