// Русофилско чувство за тумор

В БЕСЕДКАТА

Русофилско чувство за тумор

 

Най-краткият отговор на въпроса на какво се присмиват русофилите у нас е: над себе си. Допълненият вариант гласи “ и над собствените си страхове”. Вземат ли да се подиграват и да си служат с хиперболи относно “русофобите” бъдете сигурни, че се издават къде най-много ги стягат валенките и ушанките.

Това пролича от интервюто на шефа на АБВ Румен Петков днес по Нова телевизия. Говори си сам и сам си се наслаждава на “остроумието”. За такива видни говорители на русофилщината се подразбират соловите акции в телевизиите точно толкова, колкото е задължително за опонентите им, ако изобщо бъдат допуснати до екрана,  да бъдат контрирани в телевизиите от агресивни кремълски пропагандатори.

В желанието си да обори врага ( в негово отсъствие) дежурният подигравчия предложи да “разрушим” Паметника на съветската армия и “Альоша”. Каза го в контекста на други подобни шегички ( да сме си купели атомни подводници и прочее абсурдни, според него, неща).

Значи така, без да го питат по темата, Петков държи съветския фронт по въпроса за съветските светини. Това е добър знак. Явно нещо са се разтревожили московските му куратори за съдбата на жалоните на робството, както ги нарече в писмо от САЩ през 1994 г. авторът на част от скулпторите на МОЧА проф. Любомир Далчев. 

Опитите на Петков да блесне със сарказъм са част от визитната му картичка на виден говорител на Москва в България. Именно като такъв го определи косвено президентът Плевнелиев в интервю за книгата “Течна дружба”. Попитах го да обясни защо Москва е премълчала епизода с появата на термина “хибридна война” и свързването на Русия с нея в проект за документ на българското Министерство на отбраната в края на лятото на 2015 г.. В отговор се президентът беше пределно ясен: защото Москва си има говорители в България. 

Тъкмо такъв говорител беше именно Румен Петков, който “загадъчно” се ангажира в едно интервю с прогноза, че скандалният за Кремъл абзац от проектодокумента “Визия 2020“ ще отпадне. Ангажира се и с конкретен срок в прогнозата си, която се сбъдна напълно.  Така че Румен Петков може да е голям смешник, но въпреки че отдавна е бита карта в политиката продължава да е в челните редици на путинофилската пропаганда. 

Трябва да му се отдаде дължимото, че не му е лесно да се задържи на този връх при конкуренцията от страна на властта и т.н. опозиция, надпреварващи се да се харесат на Путин. Пък и младите путинофили, като Александър Симов или Петър Волгин, мечешки се борят да го изместят, сипейки подигравки срещу “психодясното” и вменяваната на “русофобите” фобия от руския Новичок. 

Да не забравяме и чер(ве)ният му хумор на Крум Зарков по адрес на едни “дядовци”, които бил изтезавал и поради това закъснял за телевизионно предаване. Нито пък Антон Кутев, който под формата на шега уцели в десетката, признавайки, че се заразяват идеологически по полов път ( спестявайки препоръката в коя поза става най-сигурно зачеването, а тя ще да е партер). 

Пред всички тях обаче води хорото по майтапчийство конвенционалната истам(булка) Нинова, призоваваща не веднъж Борисов на разговор между мъже, имайки предвид себе си. 

Като става дума за създадената от Първанов партия АБВ, поверена напоследък на най-верния му съратник Румен Петков, тя проявява своето чувство за проруски хумор не само на думи. 

На 7 септември 2016 г., на откриването на издигнатия в Добрич паметник на победителя на руските нашественици в Добруджа през 1916 г. генерал Колев, АБВ са се опитали да се присламчат патриотично към събитието. Обаче са пропуснали предварително да забележат, че на паметника, заменил на същото място монументалното присъствие на съветския завоевател маршал Толбухин, са гравирани прословутите думи на доблестния български генерал, с които той призовава своите кавалеристи да бият руските агресори. 

НА СНИМКАТА: Надписът на паметника на ген. Колев, който накара АБВ да си глътне азбуката

 

 

 

 

 

“Недогледалите” дейци на АБВ първоначално поднесли венец в нозете на генерал Колев, но прочитайки гравирания цитат си взели цветята обратно. Толкова били бързи, че свидетелите на случката така и не успели да прочетат и запаметят какво е било изписано на злополучния венец. Поради което си позволявам обосновано ( от логиката на поведението на АБВ) предположение:

“ На руските войни достойни, от благодарните за тяхната визита русофили” ( написано на азбуката, дошла от “македонските земи”). 

Discussion

29 коментара for “Русофилско чувство за тумор”

 1. Форменият идиот-рублофил румбата ШАДРАВАНСКИ е автор на кредото на алфата и омегата на философията на петоколонците-ДГД от една долна, мръсна гад.
  “Ние сме с Русия, останалите да си ЕМ.”

  Posted by Georgi Nikolov | март 13, 2019, 12:33
 2. Припомням!
  Сега или никога!
  След 8 дни-на 21 март от 14,30 часа в Софийският Районен Съд Наказателно отделение на бул “Скобелев” 23 е насрочено решаващото заседание по НЧХД № 6989/2018 г. с жалбар георги жеков – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова – очаквана зала № 28
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Стопанинът на БЛОГА НИ на място, с присъствие. Аз съм осигурил сестра ми.

  Posted by Georgi Nikolov | март 13, 2019, 12:35
 3. пикач галев се опитва да го играе шегобиец,смешното при него е, че се мисли за сериозен политик с чувство за хумор.ако не изглеждаше жалък,можеше и да мине за веселяк на няколко малки без лед.

  Posted by Деян | март 13, 2019, 13:16
 4. Представяте ли си каква тлъста сума рублички (конвертирани в евро или долари) е получил плевенският неандерталец и на колко бутилки водка е бил, за да изрече на всеслушание популярната си РОДОЛЮБИВА фраза: ” Ние сме с руснаците, а останалите да си еб.т майката!”
  Сега Путин чака приматът да си изпълни обещанието, урежда му и му плаща медийни изяви, унижаващи националното ни достойнство и самочувствие…

  Posted by sms | март 13, 2019, 13:21
 5. 15 години след Освобождението от варварското турско робство / словосъчетание, което някои не смеят да произнесе от страх пред Доган и Местан! /, през 1892 г. Българската народна печатница в София издава една уникална книга – ОКУПАЦИОНЕН ФОНД, ОСНОВАН ЗА СЪЗДАВАНЕ НА РУСКО- ДУНАВСКА ОБЛАСТ В БЪЛГАРИЯ. Красноречиво и точно звучи, нали?! Не стана, но си остана „лелеяна детска мечта” на поколения национални предатели, като се започне от Драган Цанков, Петко Каравелов и се мине през вожда Георгий Михайлович Димитров, Васил Коларов, Тодор Живков и се стигне до някои от днешните ни продажни политици.
  Книгата е съставена и издадена от големия български патриот- публицист, държавник, председател на Народното събрание и успешен кмет на София – Димитър Петков / 1858 – 1907 /, автор на пространния и аналитичен предговор, и е всъщност чисто документална. Без добавки и коментари. Съдържа документи от секретните архиви на руските консулства в Русе, София, Пловдив, Букурещ, Цариград, които / както пише съставителят / : „дохождат да изкажат пъклените планове на онази Държава, която се нарича „наша освободителка”, а чисто и просто е искала да ни пороби, за да бъдем нейния мост до Цариград и Проливите! .Да, лъжата за напълно безкористната освободителна мисия на Матушка Рус е така втълпена в промитите мозъци на много наши сънародници през времето на комунизма, че твърде трудно може да се обори. Затова просто трябва да се чете – истинска история, автентични документи, а те вече са налице и са достъпни. Конкретно за планираната от Русия Задунайская губерния Болгария можем да прочетем в тази безценна книга.
  Тези автентични документи са добити от бившия руски чиновник, а после в Букурещкото посолство , г-н Якобсон. Като човек, който се е възмущавал искрено от подлостите, които вършат руските дипломати в България и който не е видял нищо зло в тази България, г-н Якобсон е измъкнал една голяма част от тези документи, които се отнасят до България…”
  И така: пред нас са автентични писма, доклади, телеграми, рапорти – неоспорими документи, които разкриват по един категоричен начин намеренията на Русия – чрез различни средства да постигне своята заветна цел – завладяването на България и превръщането й в Задунайская губерния. Такава е цялата, при това, твърде последователна политика на нашата „двойна освободителка” и на нейната доста кадърна дипломация / много по- кадърна от нашата, която винаги е предавала националните ни интереси!/ . Ето какво казва за нея Димитър Петков: „От тия документи читателят ще види, че всичките бъркотии, преврати, бунтове/ като този на русофилите/,смутове, заговори, политически убийства и пр., които са се случвали в България, откакто съществува като държава / а той говори само за един кратък 15- годишен период, да не говорим за 1923, 1925 или 1944!/, са дело на коварната руска дипломация. И всичко, което на нас се е виждало необяснимо, нередовно, за руските дипломати е бил предварително скроено, предначертано и обмислено…” За да ни докара единствен беди и неволи. Да ни отклони от цивилизована Европа, да се превърнем във васално / колониално/ княжество, каквото, за наш срам, сме и досега! Само че на други сили…

  Posted by ОГНЯН СТАМБОЛИЕВ | март 13, 2019, 14:36
 6. Така е, за мотото на Шадраван Пиклев “Ние сме с Русия,…”, припомнено от г-н Николов, трябва винаги да си даваме сметка, когато му слушаме “остроумията”. Кон с капаци.

  Posted by симпатизант/ка на ДСБ | март 13, 2019, 15:12
 7. “Если завтра война”?
  В киреча са!
  Иде реч за “любимият” Кузя, за Армата и за други “страшилки” на ватниците които предизвикват само холеричен смях.

  Posted by Georgi Nikolov | март 13, 2019, 16:07
 8. Ето нещо, без сарказъм. Русия преоткрива бъдещето си. Просветената монархия.
  http://www.ng.ru/ideas/2019-02-11/5_7503_surkov.html?print=Y

  Posted by Николай | март 13, 2019, 17:11
 9. Г-н ОГНЯН СТАМБОЛИЕВ, тук НИКОЙ не се “страхува” да говори за “турско робство”, – НЕ!
  Но това не е исторически и фактологически вярно!
  Турска държава няма до 1923г..
  В Османската империя тЮркските народи са само едни от всичките народи. И то много малка част, от всичките народи в Османската империя!
  Но ,след като толкова държите да сте “прецизен” в терминологията , то Российската империя има много по-малко основания да се нарича “руска”, защото Московията е васална на Златната орда и на техните наследници от Кримското ханство до царуването на цар Петър, който се самопровъзгласява за първият рОссийски император , и спира да плаща данъци на кримският хан едва в началото на 18 век.
  За това фактологически най-правилно е да се казва ,че войната от 1877-78г. е МОСКОВСКО-османската война , пордната московско-османска война ,която водят за контрола на Босфора и Проливите!
  И сега , дори , Московията се нарича РОССИЯ, а не рУсия , така че няма никакво основания да ги наричате “рУснаци”!

  Posted by до ОГНЯН СТАМБОЛИЕВ | март 13, 2019, 18:11
 10. @НИКОЛАЙ

  Благодаря за сурковския τέλος. Зашемети ме тук с вулгарната завършеност на намерението. Иначе знаем, че Русия е качена на пързалката.
  Ето неподходящи илюстрации към текста: https://bit.ly/2F9vyOL

  Posted by everyone else | март 13, 2019, 18:47
 11. Въпросният другар беше талантлив като млад, но попадна в пиянска тиловашка компания в Смядово където пияни офицери тиловаци го караха да им свири по цяла нощ на своята гъдулка докато те се отдаваха на оргии и това го травмира психически за цял живот, наред с интоксикацията с алкохол. Въпреки това Петков остава доверен ковчежник при разпределяне на Кремълските траншове за българските слуги-путиногъзолизци, защото той е официално упълномощен за наследник на плевенските ултракомунисти Карло Луканов, Андрей Луканов и след това Румен Путков, натоварени с разпределяне на лукановите куфари пристигащи от Кремъл за поставяне под съветско робство на малкото останали в България нормални българи. Наред с това на Путков биват възлагани и интернационално-бригадистки задачи вследствие на които имението му в Барселона беше превърнато в нелегален разпределителен пункт на Кремълски финансови ресурси целящи откъсване на Каталуния от Испания и от Европейския съюз, един вид отмъщение за загубата в Гражданската война в Испания вследствие победата на генерал Франко, но затова пък беше изнесено в Москва цялото испанско злато от Мадрид, натрупвано столетия! От тези интербригадистки пари и до днес се финансират латиночервено Мадурковци и Че Геварковски и вся терористичная паплач, само и само да се разбунва световния хулиганиат и да се дразнят САЩ. Тук пияницата Путков също изпълнява важна роля, наред с другите Барселоновци част от които бяха арестувани тези дни, защото правило е, че комунистите и криминалните престъпници са винаги ръка са ръка.

  Posted by DDT | март 13, 2019, 19:00
 12. “министър” галев, както и сестра галева , не можа дори да си довърши мандата като милЮционерски шеф преди 10-ина години, в правительството на станиШЕФ. Така че той е доказал ,че не може да е нещо повече от плевенски “водопроводчик”, и за това напусна и “партията-майка” БКсП!
  А днес, докато се опитвал да се прави на “остроумен” и “духовит”, е успял да си издейства СПИРАНЕТО на рублевата “субсидия” ,която получава от пасоль-губернаторът на НРБ – макаренковь.
  Защото петков е поискал “референдум” против разполагане на ядрени ракети от НАТО в НРБ?!?!?
  А в същото време петков е ОСНОВНИЯТ лобист на Путлер за строежа на изцяло КОРУПЦИОННИЯТ ЯДРЕН беленски гьол?!!?
  От една страна петков е против ядрените ракети на НАТО, а от друга страна прави точно обратното – иска построяването на ЯДРЕН беленски гьол ,от неговият сводник Путлер??!?!
  При положение ,че е доказано отдавна,че радиацията при взривяване на ядрено оръжие е ХИЛЯДИ пъти по-ниска от радиацията в всеки от реакторите на една ЯДРЕНА централа!
  При това беленският гьол ще използва и ядрени хранилища за ядрени отпадъци , които ще трябва да се ОХРАНЯВАТ хиляди и милиони години! Но въпреки това петков не иска ядрени ракети , но пък иска да строи с държавни заеми ЯДРЕНИЯТ беленски гьол?!!?
  Нека петков си построи ядрената централа в собственият си двор, и да си съхранява ядрените отпадъци хиляди поколения у дома, така ще се “отоплява” безплатно няколко милиона години , подред!
  П.П. И ако петков не иска ядрени ракети в НРБ, то нека помоли челобитно своят гасудар Путлер да демонтира ЯДРЕНИТЕ си ракети от окупирания Крим!
  Щом като петков иска “референдум” против разполагането на ядрени устройства в НРБ ,то най-опасното и най-радиационното съоръжение ще е беленският гьоль, за който лобира той, и би трябва първо него да премахне и да не го строи, преди да говори против ядрените ракети на нашите съюзници от НАТО.

  Posted by "референдумният" ядреналинь | март 13, 2019, 19:46
 13. Румбата от край време си е веселяк но, хич не му беше весело когато др. Румен-също веселяк го подхвана след изтипосването му като Р.Овч. в медиите. Тогава търси защита къде ли не, в Дупница и дори прекръсти МВР-Маджо вика Румен, т.к. беше баш началника там за зла участ на страната ни.

  Posted by Веселяци | март 13, 2019, 21:55
 14. АБВ са предатели и разбойници. Да върнеш венеца е срамно и недостойно дело, като тях самите. Това, което е казал генерал Колев, обаче не е в синхрон с Автора на блога. Той е признателен на Русия, докато тук се призовава за обратното и дори се твърди, че Американците са ни освободили. Това също е залитане но в обратната посока. Може и да са помогнали но не трябва да се преувеличава. Твърди се, че руснаците не са спасили Левски. Ами то и българите не го спасиха и американците не го спасиха и европейците не го спасиха. Защо тогава се лъжем така??

  Posted by Петър Хаджиев | март 13, 2019, 22:38
 15. Към Петър Хаджиев:

  Ама абсолютно сте прав, как не – не само американците, но дори и индианците и исландците не спасиха Левски.

  Нищо, че Русия и нейният “вицесултан” ( както е бил наричан в европейската преса посланик Игнатиев) наистина са могли да постигнат спасяването на българския национален герой с едно намигване. Както спасяват Сърбия от пълен военен разгром във войната й с османците през 1876 г. ( започната по внушение на Игнатиев , който после се отмята и цинично заявява на сръбския кралски пратеник в Сан Стефано през пролетта на 1878 г. полковник Катарджи, че сърбите не е трябвало да го послушат), с ултиматум към султана и обявяване на мобилизация на руската армия за по-убедително.

  Руснаците , чрез своя върховен играч на Балканите Игнатиев,са назначили в съдебната комисия 4 броя български мекерета за Софийския процес, инструктирани да съдят Апостола за криминално престъпление, за да бъде обесен в угода на руската инструкция. Някои от тези мекерета се разкайват лекичко по-късно, но всички са били възнаградени от руския окупационен режим след 1878 г.
  Руснаците знаят как да запечатват усти със злато.

  Значи българите били виновни, че не били спасили Левски – еднакво на кантара с огромната Русия и нейното влияние върху Султана, наричан от Игнатиев “моя приятел”.

  Типично русоробска теза на онези, които едновременно смятат, че българите са имали силата да спасят Левски, но не и да се освободят сами без “освободителите”.

  Posted by Иво Инджев | март 13, 2019, 22:59
 16. Много ми е странно, че някой може да приема на сериозно празнодумец от типа на Румен Петков?! Той си е откровено руско мекере и никога не го крие. Освен това доказа колко и какво може в милицията, като кмет на Плевен и с всичките си “публични” “занимания” като “политик”…

  По-важно е защо империята на злото отказва вече толкова години да върне архива на България, който е откраднала?! И защо точно тази империя не разсекретява архивите си периодично през 20, 30 или 50 години, както това е практика в демократичните страни! Тогава биха могли (а дано, ама надали) дори невежите русолюбци като Румен Петков (и подобните нему) да прочетат какво са искали да правят руснаците на Балканите, за какво са се борили, борят се и пак ще се борят! По време и след всяка от войните, които са водили с Османската империя (не Турската, а Османската). И след разпрадането ѝ (на Османската империя) та до днешните поразии, които твори навсякъде по света, където се е намесила империята на злото!
  Отделен е въпросът дали самите влюбени в Путин и империята му искат да се образоват и да прочетат документи за да научат истината!!!

  Posted by Boreto | март 14, 2019, 00:19
 17. Не е по темата.
  Тука има, тука-нЕма.
  Преглед на британският печат по агенция Фокус за “текучката” по БРЕКЗИТ.
  Каквото сам си направиш, дали е точно така е друга опера, никой не може да ти го причини.

  http://focus-news.net/news/2019/03/14/2634238/othvarlyaneto-na-vazmozhnostta-za-brekzit-bez-sporazumenie-komentari-v-britanskiya-pechat.html

  Posted by Georgi Nikolov | март 14, 2019, 06:06
 18. Фактите са пред очите ни. Писаното от Раковски, Ботев и славейков не може да се скрие от никого. Нашия национален идеал е идеал на Георги сава Раковски- свободна и независима България. Това е идеал на Раковски, Левски, Ботев, Стамболов, Драган Цанков и още много други.
  Същността се крие още през 1820 година. Нужно е да отворим и препрочетем. защото е казано: “По делата им ще ги познаете!”
  Фактите не може да се крият, нито от невежи мотористи, нито от подобните им политици викащи на руски.
  Българската нация е призната едва с Хат и Шерифа. Признаването е извоювано от нас българите въпреки света. Факторите, които са били против са Цариградската патриаршия, Турската власт, Руската империя.
  Колосът на националната ни борба, човекът, който скърши оковите на духа е Георги Сава Раковски. Той задава основната посока и пътя за свобода и независимост на България.
  От 1820 до 1862 година руски емисари обезкървяват българската нация като карат българи да емигрират и получават земя из руската тайга. Умират хиляди хора, имотите им в България са погинали, добитъкът им е разпилян. Трагедията им е огромна.Този тежък удар е причинен от турци, гърци и руснаци. Това не може да се скрие дали ще е Иво Инджев, дали ще е Патаран вече не може да се крие.
  Факт е, че ние сме извоювали църковната си независимост със смелите действия на цариградските българи и самоотверженото поведение на целия народ. Страданието повиши духа на нацията, но пламъкът го дава Раковски. Той не доживява 1870 година, но нему се пада честта да бъде сочен за първенецът и духовният освободител на българския народ.
  Какво ще кажат онези, които въстават срещу Раковски, Левски, Ботев, Стамболов Драган Цанков, Петко Славейков! Не може да се задоволим с лъжите, с които държат главите ни наведени.
  Проследете времето от 1820 година и ще видите,че нацията ни има потенциал от близо 6 милиона души. Границите на българската Екзархия са населени от българи, които са в болшинство от всички народности. Тази нация се е размножила и представлява опасност, с която скоро султанът няма да може да се справи. Срешу нас се работи усърдно от Цариградската патриаршия, която издевателства с налози, които надвишават турските данъци. Цариградската патриаршия погърчва нацията против волята ни. Води се пропаганда, че за нищо не ставаме, че само ако бъдем гърци ще сме хора. Не ни се позволяват училища! Това е духовен геноцид, въпреки който нацията стъпва на крака с ясно самосъзнание. Днес руски копои ни карат да се отказваме от нацията си отново- отново Патриаршията и руската държава и църква са в съюз, отново от Турция се намират унищожители на народа ни. Затова е време отново да бием камбаната и да се изправяме на крака, но първо трябва да прогоним руските копои!

  Posted by гумата | март 14, 2019, 06:55
 19. Когато
  няма ток,
  вода и олио,
  a хладна самота
  от вашия хладилник
  вей,
  един е лозунгът – Мадуро – ДОЛУ!

  Съюз със Ю ЕС ЕЙ!

  Posted by Българин | март 14, 2019, 07:48
 20. Интересно и не много известно.
  Рухват един по един, до един коммитове и легенди.
  Истината, Цялата Истина и Само Истината ще ни направи свободни.

  https://www.faktor.bg/bg/articles/zam-obrazovatelen-ministar-balgariya-ne-e-sazdadena-prez-681-g-datata-e-reshenie-na-bkp

  Posted by Georgi Nikolov | март 14, 2019, 07:58
 21. В Добрич автора каза, че русофилството си е невежество, тъй че какво може да е чувството им за хумор на тия? Вчера писах за “умниците”, които ни налазват от рано сутрин по телевизиите, да ни обясняват колко сме тъпи. Че въпросният е пикал във фонтан не е най-голямото му “геройство”/с извинение за следващите редове/. От достоверен източник знам, че на една сбирка в Пампорово неадекватният тогава министър на ВР е полял в храстите жив човек. Не просто човек, а жена. Не просто жена, а изпълнителен директор на банка. Която в момента е повръщала някъде там, пределно пияна. След което бай-ганювски се пошегувал: извинявайте, не ви видях… За съжаление такива хора ни управляват. Едни се целуват извън протокола, други мочат.

  Posted by Вълчев | март 14, 2019, 08:34
 22. До Петър Хаджиев,
  Трябва да ме извините но с оглед на мнението което сте благоволи да споделите тук не се осмелявам нито да ви “господинствам”, нито “другарувам”. Но обещавам да бъда неутрално учтив. На ВИЕ.
  И така, надявам се, че не покривате определението на Симеон Радев, че русофилството е синоним на невежество, и сте чули поне, че в исторически план Д-р Васил Радославов, Премиер на Царство България през ПСВ е голям претендент за възлюбената от сите рублофили “титла” “РУСОФОБ”.
  Но вижте на какво попаднах което звучи меко казано в пълно противоречие с горната квалификация и чакам най-любезно тълкуването ВИ.

  Откъс от спомените на генерал Иван Фичев

  “Вечерта на 17.09.1914г. имах един продължителен разговор с г-н Васил Радославов, който по моето желание ме ориентира върху политическото положение на България. За сега, казваше той, България ще пази строг и лоялен неутралитет, като чака развитието на събитията да определи нашето бъдеще поведение, положението ни е деликатно, защото и двете групировки ни натискат да се намесим на тяхна страна, но ний ще стоим мирни. Намесата ни против Русия е почти невъзможна, защото целият български народ е русофилски, “пък и да ти кажа генерале, и аз съм русофил, ако ний застанем на страната на тройният съюз и против Русия, народът ще ни избие с камъни”.

  Posted by Georgi Nikolov | март 14, 2019, 08:57
 23. По повод че Българите не са се опитали да спасят Апостола е също една дълго налагана голяма лъжа която се култивира с цел унижаването ни като народ. Истината я има издирена по документи от Янко Гочев в книгата му за убийството на Левски-виновници. Там много подробно е изнесъл фактите .Ние тук заедно трябва да пресичаме такива “дребни” лъжи. Защото от дребните лъжи се изработват големите. И ставаме неволни съучастници в московската пропаганда.

  Posted by Веселин Станев | март 14, 2019, 09:24
 24. Г-н Инджев, добре е да се запитаме колко влиятелен е бил Игнатиев в Турция. От една страна Русия иска столицата на Султана и проливите, от друга Игнатиев бил едва ли не негов Везир. Предполагам, Вие сте по-наясно с тази дилема. Да попитам и къде е Английското и Европейското влияние, които успешно са противостояли на руския интерес. На тях пукаше ли им за Левски? Ако го бяха спасили, щяха да имат един голям съюзник сред Българите…
  Може би искате да ни убедите, че Русия действа в съюз с Турция, което е малко невероятно но тъй като сте много упорит, може и да успеете. Или може би ще кажете, че Игнатиев по лични мотиви е назначавал съдии в София и е работел за Султана а не за Русия?!
  Все пак е добре да прочетете и списъка с убитите във войната, която изтласка турската и башибозушка власт от България. Ако откриете там Джон, Уилям, Джордж и т.н. евала!! Колкото до българските опити да освободим Левски, да имало е едни горещи чирпански глави но само толкова. Едно е да се четат документи г-н Инджев, друго е да влезеш в сърцата и душите на хората от онова време. Във всяка държава и империя, във всяка религия има хора с добри и лоши сърца. Не може само лошото да търсим а после да чакаме добрини.

  Posted by Петър Хаджиев | март 14, 2019, 21:26
 25. Към Петър Ходжиев:

  Моля ви се,къде съм казал добра дума за лошите европейци, че да очакваме от тях да спасят Левски?

  Виж, Игнатиев, който се хвали с дружбата си лично със султана, е можел да го спаси, но гузно мълчи на 843 ст.. в своите “Записки”. Не споменава и една дума за Левски.

  Единствените двамина българи, които благоволява да маркира в записките си в спомените си, са Цанков и Балабанов във връзка с мисията им след Априлското въстание из Европа.

  Русия от близо 100 години е взела на концесия Източния въпрос за целите своите завоевателни имперски цели с акцент върху съдбата на българите, които обаче избягва да определя като българи.

  Никога Русия не се застъпва за тези “православни и славяни”. До 1876 г., когато Англия поема инициативата да се предприемат действия за даване права на българите след потреса от Априлското въстание, възбудил мощно английско протестно движение.

  Може да не е по вкуса на русофилите, но тъкмо Англия поставя еднолично ултиматум на османците след априлското въстание и в резултат на това зависимите от английската опека османлии отслабват веднага хватката си върху българското население – още преди Цариградската посланическа конференция от края на 1876 г. Четете Утин, там той описва възторга на българите от английската намеса, макар тези българи да не са “англофили”.

  Само за година отслабеният данъчен терор на османските власти над българското население води да истинско процъфтяване на икономиката на българските земи на север от Дунав. Това изумява руските военни ( от Достоевски, през Утин, Данченко, полковник Газенкампф и прочее руски свидетели).

  Разликата между Русия и Англия ,които не спасяват Левски, е в това, че Англия е била съюзник на Османската империя ( по стратегически свои съображения).

  Да, Англия е била на светлинни години от намесата в българските освободителни борби. За разлика от Русия, която е извършила гадости,за да ги потисне, за да не тръгнат българите да се освобождават сами.

  За Англия Левски е бил никой, но за Русия е бил опасен конкурент за влияние върху бъдещето на българите. Ето защо Русия е направила всичко, за да го ликвидира с ръцете на приятелите на Игнатиев.

  Ако Игнатиев беше написал поне едно съчувствено писъмце до Високата порта, вместо да насърчава османските власти да го обесят ( както наистина е постъпил, видно поне от едно негови писмо в този дух до княз Горчаков, в което се хвали, че Софийският процес върви в изгодна за Русия посока, т.е. турците ще бесят по наше руско указание Левски), щяхме не просто да знаем подобен факт, но и да го рецитираме като българчета на колене пред “освободителите” в проза като както знаем наизуст “Аз съм Българче” ( писано от Вазов, според мен, като реплика на руската антибългарска роля в средата на юни 1913 г. по време на покрусата от Междусъюзническата катастрофа на България) още от първо отделение в училище.

  Posted by Иво Инджев | март 14, 2019, 22:19
 26. “таваришт””братушка”, ПьоТР ХАДЖИЕВ, след като войната се води от руската империя не трябва да очакваШ някакви други имена! И, през ВСИЧКИТЕ войни, които водят твоите руски гасудари имената са такива! И през Кримската война имената са московски ,както и в предишните войни ,така и след това – през Първата световна война!
  През всичките руско-османски войни , от едната страна загиналите са с османски имена , а от другата страна са с московски имена!
  Когато са се водили войни между Англия и Османската империя,както през Първата световна война, от едната страна загиналите са англичани , а от другата са с османски имена.
  И след като руската империя се държи с нас ,като към задунайская губерния, няма как да очакваш от нея нещео добро, освен ако не си от платените РУБЛОфили!

  Posted by до ПЕТЪР ХАДЖИЕВ | март 14, 2019, 22:27
 27. @ Петър Хаджиев
  С грижа за доброто Ви настроение и удовлетворение, защото виждам, че много “се впрягате” на тема русофобия Ви препоръчвам да четете и коментирате само в rusofili.bg

  И един опит за обяснение (отвън) що е то “български русофил”, как изглежда и на какво кълве:

  https://www.mediapool.bg/balgarskite-rusofili-kakva-tsel-presledvat-news269978.html

  Posted by sms | март 14, 2019, 22:44
 28. Към петър хаджиев:

  „Във всяка държава и империя, във всяка религия има хора с добри и лоши сърца. Не може само лошото да търсим а после да чакаме добрини.“

  НИЕ ИСКАМЕ ДЪРЖАВАТА СИ ТАКАВА КАКВАТО Е БИЛА МЕЧТАТА НА ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ НИ, СВОБОДНА И НЕЗАВИСИМА, И НЕ ИСКАМЕ, И НЕ „ЧАКАМЕ „ДОБРИНИТЕ“ НА РУСИЯ., И ПРАВИМЕ ВСИЧКО ВЪМОЖНО ЧАС ПО-СКОРО ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ТОВА ЗЛО. НА РУСИЯ НИ ЖИЛОТО, НИ МЕДА. ТАКА КАЗВАШЕ БАЩА МИ, ТАКА КАЗЗВАШЕ ДЯДО МИ, ТАКА КАЗВАХА БЪЛГАРИТЕ ЗА РУСИЯ, СЛЕД КАТО НАГАЗИ СВЕЩЕННАТА ИМ ЗЕМЯ. ОТ ТЕХНИТЕ“ ДОБРИНИ“ (ОСВОБОЖДАВАНИЯ, ПОКРОВИТЕЛСТВА И ДОБРОЖЕЛАТЕЛСТВА) И ОТ ТЕХНИТЕ „ДОБРИ СЪРЦА“, ПЛЮЕЕМЕ САМО КРЪВ.

  „Едно е да се четат документи г-н Инджев, друго е да влезеш в сърцата и душите на хората от онова време“

  Благодарение на прочетеното за казаното,стореното и саможертвата на Раковски, Левски, Ботев, Захарий …Стамболов, Яворов….Георги Марков,…..проф. Пл. Цвтков, Янко Гочев, Иво Инджев,……Стамбо, ….., те влязоха в нашите души и сърца, а ние влязохме в техните. И всички те казваха ИСТИНАТА, че РУСИЯ Е НАЙ-ЖЕСТОКИЯ ВРАГ НА БЪЛГАРИТЕ. Затова ще ги четем и препрочитаме, защото истината те прави свободен
  Но има хора, които да приемат ИСТИНАТА, че РУСИЯ Е БИЛА И СИ ОСТАВА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ВРАГ ЗА БЪЛГАРИЯ това е невъзможно, по простата причина, че те не са БЪЛГАРИ, а русофили клеветящи, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка. С други думи ИДИОТИ И ИЗМЕННИЦИ. Тези хора са без доблест и чест, вярващи, че дори и под вола ще намерят теле, стига Русия да им го поиска. По заповед на Москва тези хора са готови без капка свян да омаловажат върволиците от жестокости и злини, които ни една друга държава освен Русия не е направила над България! Те нямат сърца, те нямат души, те имат русия. Вие нямате мнение за това кое е зло, и кое е добро, кое е истина и кое е лъжа, докато Русия не ви каже. Вие просто сте русофили, еничарите на русия у нас. Но въпреки изопачаването на безспорните исторически факти за ролята на русия в причинените от нея мъки и тегла на БЪЛГАРИЯ, въпреки озахаряването и с несъществуващи добродетели, въпреки трудностите, които ни създавате БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ИМАТ АЛТЕРНАТИВА и тя е ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. ХО!

  П.С. Признавам си, понякога от любопитство определям по казаното от русофила от кой вид е, дали е идиот или е изменник, но към вас любопитството ми е по-друго. Двоумя се, дали имате нещо твърде общо с иванчо хаджипенчович, и ако имате що за връзка е това. Духовна, физическа, или двете заедно? Не ми отговаряйте, ще се досетя. И още нещо: вслушайте се в съвета на SMS, който за вас е императивен.

  Posted by tervel | март 16, 2019, 13:16
 29. Тервел, Шапо!

  Posted by Georgi Nikolov | март 16, 2019, 13:49

Post a comment

Иво Инджев още във

Архив