Проф. доктор на историческите науки Милко Палангурски:”свободна България е рожба точно на разрешението и контрола на “лошата” Европа, за да не се превърнем в обикновена руска провинция и плацдарм за война срещу Цариград”

Продължават личните нападки на русофилското “светило” по всички въпроси на историята проф. Нина Дюлгерова, обсебена явно от моя милост ( и Александър Йорданов) като свой основен опонент, когото в същото време отрича по начин, недостоен за персона, претендираща за академично “превъзходство” .

Обявих, че ще съдя Дюлгерова за клеветата й от 7 март т.г. във в. “Труд”, че съм платен журналист, на когото трябва да бъде забранена “свободната журналистика. Но тя продължава да ме кълве. Този път тя пропуска да повтори точно тази клевета, осъзнавайки вероятно, че няма как да докаже в съда своята лъжа. Но вместо да се извини, продължава да ме кълне, давайки заден ход поне по въпроса, че “всеки може да говори на исторически теми” ( от нея да мине, след като оплю на 3 март в БНТ книгата ми “Измамата “Сан Стефано” без я е чела):

Пред в. “Дума” Дюлгерова занаятчийски се заяжда ( и продължава да не знае, че всъщност съм завършил история, но какво значение има това за “великите инквизитори”, за които земята е плоска и изобщо не се върти):

 

“…бих искала да знам дали преди русофобските изяви на Иво Инджев или на Александър Йорданов сте чели нещо от тях на исторически теми? Всеки може да говори на исторически теми. Проблемът е в това, че, за да станеш професионалист, трябва преди това да си се ровил в архивите и то дълго време. Добре е да си завършил история, тъй като това е занаят.  И тогава  да изминеш дългия път за преоткриването си, което е свързано с документите и с анализите им. А да се говори с извадени оттук оттам факти и цитати, без връзка най-малкото с историческия контекст на процесите, в които се осъществява дадено събитие, си е просто обслужване на една зададена политика. Някои така са свикнали. Всяка държава контролира процесите, и то обикновено  задкулисно. Освен това, този контрол е свързан със смяната не на системите, а на господарите.  https://duma.bg/prof-nina-dyulgerova-zapadat-vinagi-reshava-svoite-problemi-za-smetka-na-iztoka-n187198

Резултатът от тъпите обобщения на остриетата на русофилщината срещу моя скромност е комплиментарен. На среща между гимназисти с 50 учители по история, състояла се вчера в “Сан Стефано плаза” на ул. “Сан Стефано”  в София, на въпроса кои са най-големите “русофоби” в българската история една ученичка проверила в интернет и тържествено заявила: “Захари Стоянов и Иво Инджев”.

Не съм заслужил да се  меря с колоса, на когато дължим увековечаването на спомена за българските въстания. Но си заслужава да призная, че честта да бъда поставян редом с него дължа на усилията на Дюлгерова и подобията й. Споделям и отговора на Захари Стоянов: “аз не съм русофоб, аз съм тиранофоб”. 

За щастие в България има и автентично български историци. Някои от тях, като проф Пламен Цветков, починаха. Други, като Янко Гочев, биват държани далеч от медийните трибуни. Но ето още един пробив в плътната  кръгова отбрана на русофилщината, доминираща и днес в българската историческа наука, който ни поднася  Вени Марковски в своя блог ( без да е историк, каква “наглост” , според Дюлгерова и компания). Направил е интервю с проф. д.и.н. Милко Палангурски ( на снимката), с което е засрамил отсъстващия от този терен българските журналисти по темите, които са акцент в “Измамата “Сан Стефано” за ужас на “професионалистите” ( в поддържането на русофилския прочит на българската история).

 

 

 

 

 

Ето няколко акцента от интервюто с него:

…свободна България е рожба точно на разрешението и контрола на “лошата” Европа, за да не се превърнем в обикновена руска провинция и плацдарм за война срещу Цариград

…разделението на България още на Цариградската конференция е предложено от руските дипломати и никъде, никога по време на подготовката на войната не се отмятат, както не се отмятат от тази си позиция и на Берлинския договор. И така Игнатиев става “българският закрилник”, макар да обяснява на царя, че българите няма откъде да знаят, какво е обещавала руската империя и затова трябва да се подпише Санстефанския договор. Това е една гениална идея, относно руското влияние и действително е така, защото до ден днешен това е основният коз на проруските сили в България.

На Берлинския договор българският въпрос е практически решен предварително със споразумението в Лондон ( между англия и Русия – бел. ИИ). Австрийският вариант е по-добър за нас, те ни дават излаз на Бяло море, но Русия иска да укрепи Сърбия като противовес на бъдеща Австрийска инвазия по Вардар и затова се съгласява с английския вариант, който изисква изтласкване на България от южното море. 

Важното е, че България се появява не като руско-турска договореност, а като общоевропейски проект, както е на Цариградската конференция. Това ни гарантира поне териториите от Берлинския договор и това е един от мотивите за връщането на Южна Добруджа. “Не сме се събрали да обсъждаме щастието на Българите, а мирът” или нещо такова, беше казал Бисмарк. Ние сме страничен продукт, на руско-турския сблъсък за Цариград, но облагороден с европейска визия за да не се допусне доминация на нова империя над Проливите.

Българската войска е разглеждана ( от Русия – бел. ИИ) като ударна сила срещу Османската империя,под руско командване, за изпълнение на руските цели, а не като национален елемент и това води до конфликта ( с изтеглянето на руските офицери от състава на младата българска армия след Съединението от 1885 г. – бел. ИИ).

За благодарността ( към Русия – бел. ИИ), както казва Захари Стоянов, обикновено е изстудена със с тежки златни монети. Руските власти са запознати добре с българските нрави и затова когато питат император Александър III, как да действат в България, той лаконично казва: “Бих заложил на парите” ( императорът дава този отровен съвет на своя външен министър Гирс и това се превръща във фатална за проядената от руски подкупи нова България практика, довела до улесняване на съветската окупация през 1944 г.- бел. ИИ).”

Цялото интервю: https://blog.veni.com/?p=5494

19 мнения за “Проф. доктор на историческите науки Милко Палангурски:”свободна България е рожба точно на разрешението и контрола на “лошата” Европа, за да не се превърнем в обикновена руска провинция и плацдарм за война срещу Цариград””

 1. Браво първо на полуграмотната прафесарка нина дюлгеровна. Дава всичко от себе си за рекламирането на Иво. Това което прави тя сега има абсолютен контра продуктивен ефект на целеният.
  Истинско БРАВО на Професор Минко Палангурски и далият трибуна Вени Марковски. ИСТИНАТА настъпва неудържимо.

 2. Припомням!
  Сега или никога!
  След 7 дни-на 21 март от 14,30 часа в Софийският Районен Съд Наказателно отделение на бул “Скобелев” 23 е насрочено решаващото заседание по НЧХД № 6989/2018 г. с жалбар георги жеков – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова – очаквана зала № 28
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Стопанинът на БЛОГА НИ на място, с присъствие. Аз съм осигурил сестра ми.

 3. Е, то, ако питат Дюлгеровна, и проф. д-р на историческите науки Минко Палангурски не е достатъчно добър професионалист изучил занаята. Майстори са само русифицираните занаятчии.

 4. Признавам, че тази Нина – професор не ми се бе набила в очите до сега. Но вече за мен е в пантеона на изявените слуги на руската империя. Тя достойно зае място до червените зарази Баева, Марков, Пантев….

 5. Докато напълно неадекватният бъзльо Баце пледира “всички да работят за среща НАТО-Русия” Атлантическият съвет с факти и аргументи изобличава пълната несъстоятелност на неработещата, подшушната от КОЙто трябва идея на триждий премиеринът ни.
  https://www.faktor.bg/bg/articles/boyko-borisov-vsichki-tryabva-da-rabotim-za-sreshta-nato-rusiya

  https://www.faktor.bg/bg/articles/boyko-borisov-vsichki-tryabva-da-rabotim-za-sreshta-nato-rusiya

 6. Ранно предупреждение за нова вълна на кремълската информационна агресия срещу България

  Фалшивата новина за разполагането на ядрено оръжие в България – „сламеният човек“ на Кремълската хибридна пропаганда!

  http://atlantic-council.bg/%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%83%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0/

 7. относно Дудука / офнюз

  Дудука всеки път като го видя, се питам защо с клозетното си ниво на интелект и възпитание не се върне в естественото си обкръжение, откъдето изпълзя (чалготеката), а все се мъчи да надскача собствения си бой, излагайки се по света като кифладжия, без изобщо сам да го забелязва? В конкретния случай липсва само “Булгар! Булгар!”, за да е пълна аналогията с един печално известен литературен типаж. И се питам що за странна банда са тия европейски “консерватори”, които не изпитват срам да се снимат до такъв примат?

 8. @висок

  Напишете в някоя търсачка ‘шистов газ нина дюлгерова’ и няма да сколасате с материалите до края на деня. И по всички останали теми. Що е то? Удобен, мултифункционален, рубладжийски шаблон.

 9. Да отричаш очевидното, случилото се, истината е нещо като да удариш някого през лицето с камшик и да го заставяш да мълчи, да не му текат сълзи и да не се оплаква за несправедливостта. Това е безусловна престъпна дейност, изразена като закана за живота и здравето на пострадалия. отправена е публично и нанася неимуществени вреди. Това е и позор за изговарящия тези обидни думи. Има нещо, което е фраширащо у родните руски мекерета. Те искат да се мълчи за страданията на българите и ултимативно искат да има забрана за историческата истина. Това поведение заслужава осъдителното отношение на държавата и обществото, защото тези хора искат да се мълчи за онова, което българският народ трябва да знае помни и съобразява, когато се говори с него, за да има самочувствието на народ, който се е преборил за националното си чувство, за църковната си независимост и е осъзнал нуждата от политическата си независимост. Ние трябва да имаме самочувствието, защото възкръснахме от пепелта на робството на духа в най- тежки дни на претопяване и потъпкване. Нашият титан на свободата Георги Сава Раковски ни даде идеологията и пътя за свобода. Какво ще каже за обективната истина тази вуйна, която на дело е професор по руски национални интереси, щом предписва мълчание за Иво Инджев? Тя е против гласността и демокрацията, но всъщност прикрива чуждия позор. Позор, за който народът мълчи от човечност, а не от гняв. Бог гледа и съди. Но лъжата се прокарва отново и българи подведени бягат да строят чужди държави и обезлюдяват земите ни, отслабват държавата ни, идват беди, на които народът не може да се възпротиви. Подлеци накараха хората да бягат от домовете си и цял живот да плащат чужди къщи.
  Да потъпкваш истината за страданията на българския народ е грях пред Бог. Да държиш един народ в калта на мизерията и да го жертваш, за суетното си могъщество е грях. Да претопяваш човека в кал и да го убеждаваш да не бъде себе си, но да се погърчи, за да бъде одобрен от твоята алчна суета е грях.
  На кого служат тези, които отричат страданията на народа ни?
  Който е на страната на Раковски, Левски, Ботев, Неофит Бозвели, Иларион Макриополски, Петко Славейков, той трябва да е на страната и на Иво Инджев и хилядите като него, защото казва истината. България е на краката си, защото нацията ни е по- голяма с огромна култура и история. Ние сме строили държави и няма да се уморим, защото сме наследници на достойни скромни хора. Делата говорят вместо тези достойни трудови хора, имената им не струват пари. Уважавали са ги заради трудолюбието и уменията, а не заради парите. Това е наследство, което няма цена и няма да гине в архивите на мъртви империи. Няма място за прием на тези лъжи и заплахи в душите на патриотите! Който е патриот да чете Раковски и да научи как са се борили нашите предци за своята църковна независимост и как са постигнали победата! Защото победата на духа освободи нацията ни. Първом духа се събуди и народът стана готов за свободата си. Няма да го погубите отново като го излъжете да напуска земята, близките си, имотите си! През 1820-та, 1861-ва, 1862 и 1990 година стана, но повече никога българите няма да бъдат лъгани колко е хубаво да се строят чужди държави. Тук е България и тук ще се преборим за нея на пук на вас. Хората, които прочетат словата на Раковски и се задълбочат, ще узнаят цялата истина за тежките страдания на народа ни.
  Който е патриот да бъде смел в делата като Иларион Макриополски, Раковски , Ботев и Левски, защото славни дела чакат тази нация. Ние можем да бъдем полезни с добри дела на този свят и да даваме пример за мирен живот.
  Който е патриот да следва заветите на Раковски, Левски и Ботев, а не да слуша подли убийци на българската нация!

 10. Като чуя, че предполагаемия излаз на Бяло море е бил по-добрия вариант за България, тръпки ме побиват. Нима не е ясно, че т.н. Излаз щеше да се превърне в съветска/руска военноморска база в по-други времена. За Крим да споменавам ли? Като е базата в Сирия сега. Или да не споменаваме за неуспелия опит за преврат в Черна Гора, който имаше единствено това за цел. Добре, че НАТО отреагира бързо.

  Иначе всичко друго е вярно, без да съм “историк”.

 11. В секретна кореспонденция между руските консули в България от онова време и Петербург ясно е описана “схемата”, по която е трябвало да стане превръщането ни в Руско-Дунавска област. Гневът (и съпротивата) срещу Съединението е точно, защото обърква техния план. В тези (секретни) телеграми се коментира обединението на Княжеството и Източна Румелия под руска диктовка, която да е повод за окупация от Русия, под предлог, че се нарушава Берлинския договор. За целта се плаща на редица хора, с влияние в двореца, които да осигурят привличането на Батемберг към плана. Князът е трябвало в този план да признае върховенството на руския император, а България да стане Велико Руско княжество, по примера на Финландия (точно тя е спомената).

 12. Няма смисъл пак да обсъждам ТОТАЛно зависим РУБЛОфил ,като дюлгеровна, ….пак!
  Но и аз ще взема отношение по въпроса ,за възможният излаз на Бялото-Егейско море.
  Аз предлагам да не свързваме НИКОГА въпросът за този много , ама МНОГО хипотетичен излаз със Руската империя.
  Първо, защото и Руската империя, а след това СССР и сега путлериската ФЕЙКдерация се стремят преди всичко към Цариград, Босфора и Проливите! Ако имат контрол над тях , няма нужда от нашият МИЗЕРЕН , хипотетичен излаз на Бялото-Егейско море ,както е писал г-н Йордан Тасев. Такъв излаз е в полза единствено на България ,който би повишил многократно търговските връзки и международното и ЕВРОпейското влияние ВЪРХУ българският народ. Така че , един такъв излаз ще е против интересите на Руската империя да държи българите под своето империалистическо влияние, към което се стреми и “граф” игнатиев!
  По времето на СССР , ползата от такъв излаз също няма да е голяма , защото ЗАТВОРЕНОТО Средиземно море е натъпкано с натовски кораби, и няма как да се постигне превъзходство над флота на НАТО! Ако Сталин не беше се държал като началник спрямо Тито, то СССР можеше да има бази в югославските републики Хърватия ,Словения и Черна Гора, а също така и в Албания. Така че ако НРБ би имала някакъв малък излаз на Бялото-Егейското море ,то това нямаше да е нещо уникално, а щеше да е предимство единствено за икономиката на НРБ.
  Това се доказва и от това ,че СССР построи бази в Сирия, Египет и след това в Либия, а освен това повечето сефероафрикански държави бяха “братски” настроени към СССР – като Алжир!
  Освен всичко това Средиземноморският район не е ОСНОВНИЯТ в съветската военна доктрина. Основният театър на бъдещите военни действия беше Западна Европа и ФРГ, с настъпление към Ла Манша!
  Така че един вероятен и хипотетичен излаз на Бялото-Егейското море , не е вълнувал никога Россия и СССР.
  Даже без излаз България по-лесно би останала под тяхното влияние. Което се потвърждава.
  П.П. Освен това няма как Сърбия да се подсили ,след като Россия дава Босна на Австро-Унгария. Сърбите няма как да спрат Австро-Унгария, а освен това Сърбия е под австрийско влияние, както се видя и по времето на сръбско-българската ОТЕЧЕСТВЕНА война – 1885г., когато тъкмо аввтро-унгарските пратеници спряха настъплението на българската войска към Белград и така спасиха сърбите от ПЪЛНИЯТ разгром.
  Така че без една единна и СЪЕДИНЕНА и обединена България е нямало НИКАКВА възможност сърбите да спрат Австро-Унгария от настъпление в Македония.
  Още повече ,самите българи биха отбранявали Македония от Австро-Унгария, ако Руската империя не беше се месила в македонският проблем!
  Но! Накрая ,искам да насоча вниманието към основният проблем! А той е ,че руско-османската война е следствие от ОБЩОнародният ЦЪРКОВЕН РЕФЕРЕНДУМ , с който се ОЧЕРТАВАТ , черно на бяло , документирано и официално, границите на Българската Екзархия и българското землище!
  На Цариградската конференция “великите сили” все пак се стремят да се СЪОБРАЗЯТ и УВАЖАТ резултатите от този ВСЕнароден български РЕФЕРЕНДУМ!
  Но! НО! Но, по времето последвалата руско-османската война 1877-78г. , Руската империя не НИКОГА не се съобразява , и не уважава резултатите от тоци църковен РЕФЕРЕНДУМ, защото нейната ОСНОВНА и единствена цел са – Цариград и Проливите. Това се ДОКАЗВА от споразуменията с Австро-Унгария в Райхщад , и след това с Англия.
  С тези ТАЙНИ споразумения се ОТРИЧАТ резултатите от българският църковен РЕФЕРЕНДУМ , това се вижда и от предаването на Сърбия и Румъния на българските епархии на Българската Екзархия в Ниш, Пирот и в Северна Добруджа, след войната 1877-78г.!
  Това единственият и НЕопровержим извод от руско-османската “ОСВОБОДИТЕЛНА” война – арогантното потъпкване пт руският империализъм на българската воля и българският ИЗБОР изразени на референдума, с който се очертават етническите и църковни граници на Българската
  Екзархия!!!…………

 13. Това непреодолимо противоречие между БЪЛГАРЩИНАТА и продажбата на БЪЛГАРСКАТА ДУША на руския дявол, вричайки се в робска вярност към Русия, създава огромно напрежение, дори и да е несъзнателно, в тялото на русофила. То е създадено от БЪЛГАРСКИ ГЕН и е обречено на разруха лишено от животворните корени на БЪЛГАРСКАТА ДУША. Това напрежение се сваля временно с някои физически промени, но никога не изчезва, докато физическия носител все още не е напълно разграден и унищожен. Като най-податливи на това напрежение породено от опита за съчетаване на БЪЛГАРСКИ ГЕН с руска душа, най-бързо реагират очите. Те са безспорно свидетелство на това, че БЪЛГАРСКАТА ДУША е напуснала физическия си носител обричайки го на разруха.

 14. Тази таваришката чува ли се изобщо каквo говори? Ако има нещо, което прави тезите на г-н Инджев толкова убедителни, е именно контекстът, в който пасват като по мярка.

  Тези дни тук някой написа, че трябва да се откажем от понятията “русофил” и “русофоб”. Ще се съглася с това предложение, защото слагат дебата на емоционална основа, каквато не може да присъства в научен (в рамките на историческата наука) анализ. Разбирам пишман-историчката, че й е трудно да се отрече от мантрите, въху които е градила академичната си кариера, но дори такава като нея трябва да има минимум класа да признае грешката си, че е нарекла двама от най-известните български интелектуалци платени, безпросветни и че трябвало да се преустанови със свободната журналистика. Когато (меко казано) си пресолил манджата, трябва поне да се извиниш ако имаш грам възпитание.

  Но къде спят студентите й, че не се чуват възмутени гласове поне от техните среди? Не разбират ли, че днес таваришката оспорва свободата на Инджев, утре някоя друга червена мърла ще оспорва тяхната свобода като бъдещи учени, журналисти и граждани?

 15. ДА за написаното от Николай. Писмото от Азиатския департамент до руския консул в Русчук е от 20 май 1883 г.

 16. АВАНТЮРИТЕ НА РУСКИЯ ЦАРИЗЪМ В
  БЪЛГАРИЯ

  Предговор
  Публикуваните в този сборник документи от царските архиви разкриват истинското лице и действителните мотиви на така наричаната „освободителна мисия” на царска Русия по отношение на българския народ, получил национална полунезависимост в резултат на Руско-турската война от 1877-1878 г. Създаването на „независимо” българско княжество трябвало да послужи само като прикритие и етап от завладяването от Русия на подстъпите към Константинопол по западния бряг на Черно море. В продължение на десет години царското правителство влагало колосална енергия за укрепване на господството си в новообразуваната квазинезависима държава, като пускало в ход всички средства на азиатско-византийската дипломация — от масовата корупция и подкупи на политически гешефтари и армейски офицери до организирането на военни бунтове и държавни преврати, до вербуването на убийци и отстраняването на пречещи на плановете му държавни дейци на България. Ужасяваща, ненадмината по вулгарния си цинизъм картина разкриват секретните инструкции и донесения на царски министри и дипломати, извънредни емисари и чиновници. Пожълтялата хартия на тези документи пази забележки на монаршеския молив. Александър III е бил в течение на всички престъпни замисли, планове и подвизи на многобройната шайка дипломати и нелегални агенти. Той всичко знаел и всичко одобрявал. Той изпращал лично нему докладващи емисари. Съобщенията за терористични актове и убийства, носещи неприкрити следи от причастност към тях на правителствените агенти, не предизвиквали у него никакво възмущение. „Всемилостивото” му сърце трогвали само съобщенията за неуспехите и печалната участ на завербуваните от царските агенти българи, върху които се стоварвал юмрукът на страната, отстояваща своята независимост и свобода…
  Васил Коларов
  Москва 15. 11. 1935г.
  Книгата е създадена от изтъкнатите дейци на БКП и Коминтерна В. Коларов и Георги Димитров в Москва.

 17. П.П. Искам да направя едно малко допълнение към горният си коментар.
  Отнася се до сръбско-българската ОТЕЧСТВЕНА война.
  Уточнявам само ,че сръбско-българската война от 1885г. е ПЪРВАТА …. първаТА ОТЕЧЕСТВЕНА война на България!
  А, ВТОРАТА ….втораТА ОТЕЧЕСТВЕНА война е през Първата световна война , когато московските орди нахлуват , през Добруджа!
  Като и ДВЕТЕ войни – и ПЪРВАТА ОТЕЧЕСТВЕНА война, и ВТОРАТА ОТЕЧЕСТВЕНА война са срещу “освободителката” – Российската империя и нейните местни проксита!
  В първата ОТЕЧЕСТВЕНА война российският империализЪм използва сръбските си подлоги , за да нападне българската войска в гръб, с типичната си НЕизменна империалистическа подлост!
  През ВТОРАТА ОТЕЧЕСТВЕНА война , България воюва пак срещу сърбите и московците , а заедно с тях са и румънците, които също за както сърбите са използвани за втори път ,след Междусъюзническата война, срещу нас………
  Аз също така имам съмнения ,че и Междусъюзническата война също е била ОТЕЧЕСТВЕНА, и пак срещу руският империализъм?!?!?!
  Но благодарение на българските воини ,и в ТРИТЕ ОТЕЧЕСТВЕНИ войни СРЕЩУ руският ИМПЕРИАЛИЗЪМ България успява да отхвърли руската агресия и окупация, като последната – ТРЕТАТА ОТЕЧЕСТВЕНА война завършва с ПЪЛНО , ТОТАЛно поражение и УНИЩОЖЕНИЕ на российската ИМПЕРИЯ , в Брест-Литовск. А российската императорска династия – романови ,също е унищожена!
  Но ,когато съветските орди пак нахлуват в България през 1944г., българските власти решават този път да не водят ПОРЕДНАТА……. четвъртаТА ОТЕЧЕСТВЕНА война срещу “братушките”. И в резултат България е превърната в задунайска колонилана губерния, която все още и днес не е отхвърлила оковите на руското-болшевишкото колониално иго. И това се вижда от ВСИЧКИ последни места ,които заема НРБ във международните класации……
  Затова нека всеки истински българин , реши кога да започне НЕобявената ЧЕТВЪРТА ОТЕЧЕСТВЕНА война срещу путлеристката империя, която не беше обявена преди 75 години – през 1944г……
  Добро начало ще са следващите избори, и не трябва да допуснем пропутлеристките подлоги от КЛОНингите на БКП дори да достигнат до ЕВРОпарламента ,а след това и да си купят кметските места в НРБ.
  Нека гласуваме масово за ПРОбъларските демократични и европейски партии, като Демократична България и другите десни и демократични парии!
  ЧЕТВЪРТАТА ОТЕЧЕСТВЕНА война срещу руският колонизатор го НАЛАГА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.