Пробва като руски вълк, получи му се като на московско пале

 

 

 

 

Винаги съм протестирал срещу тъпоумието, според което нямало лоша реклама – сякаш да си просиш боя публично и да си го получиш е също печеливша рекламна стратегия, стига да се “прочуеш” по този начин като просител, макар да бъдеш потрошен и изпратен в някоя болница.

На Костадин Костадинов обаче, любимец на руското посолство, което му публикува на сайта си обидните обобщения срещу българските “олигофрени”, искам да благодаря – почти без ирония. С истеричното си “право на отговор” на моето участие в предаването “Лице в лице”на 12 март, в което го споменах бегло като подстрекател на публичния линч над моя милост в Добрич на 7 март, този екстремист, чиито писания редовна завършват с обещание за разправа с опонентите, наистина ми направи услуга. 

В очите на нормалните хора съм въздигнат като антипод на един човек, който нарича с националсоциалистичския термин “подчовеци” своите политически критици. И левите хора, които никак не ми симпатизират, би трябвало в резултат на това да ме припознаят “поне” като “антифашист”.

Впрочем тъкмо от публикациите на левия сайт “Поглед инфо” почерпих информация за Костадинов като организатор на “Луков марш”, който се присламчва към митингите на БСП, заклеймяваща с декларации всяка година въпросния марш. Костадинов отрече вчера пред БТВ да е ходил на “Луков марш”, което не означава, че не е участвал в организирането му.

 

 

 

 

За него главният редактор на сайта Румен Петков, възмутен от участието на Костадинов в митинг на БСП редом с Корнелия Нинова ( говорейки на микрофона след нея, а не просто участвайки в митинга), пише:

Костадинов е от фанатичните привърженици на провеждането на Луков марш, тоест спокойно с тази си позиция той се самопричислява към национал-фашистите, които често зад национализма се опитват да прикрият най-обикновена ксенофобия, тесногръдие и исторически ревизионизъм. http://pogled.info/avtorski/Rumen-Petkov/ninova-na-miting-s-poddrazhnik-na-lukov-marsh.93097

Да бъда руган от новия фаворит на московската пета колона за мен е наистина реклама. Сертификат за качество е.

Благодаря на “Копейкин”, както въпросният атаман на варненската партия “Възраждане” бива наричан на подбив от коментатори в интернет, “първа радост е за мен”.

Но има един проблем. “Копейкин” пледира да бъда съден, понеже отричам робството. В частност – турското. А робството е толкова любимо на русоробите в България, че е все едно да им отнемеш най-милото. Щяха ли да ги освобождават господарите им, ако не бяха роби? Май ще му се наложи да съди цяла плеяда историци.

Онова, което издава Костадинов чисто фактологически, че и той не е чел “Измамата “Сан Стефано” ( точно като неговите подобия Александър Симов и Нина Дюлгерова), е опитът му да представи книгата ми като отрицание на робството по време на османското владичество. Което не му пречи да определя книгата ми, чието съдържание демонстративно не познава, като “най-голямата обида за българския народ”.

 

Изваждането пред скоби на робството като акцент в книгата ми може да постави само човек, който не си е направил труда на я прочете. Тъкмо това крещяха най-злобно по мой адрес и в Добрич хулиганите. Налитаха ми с крясъци, че отричам робството. Какво “съвпадение” само с телевизионните оправдание на Костадинов, който се опитва да отрече връзка с военизираната акция по моето сплашване в центъра на един български град.  

Тази тема, отдавна е обяснена на желаещите да слушат и да научат нещо извън проруската пропаганда. Историческата наука прави разлика между публицистичния термин ( напълно легитимен ца целите на будителската публицистика за времето си) и институцията на робството по отношение на милиони хора ( които и да са те), разполагащи със собственост, свободата да пътуват, произвеждат и търгуват и т.н. Не помага за лечението на фанатизма на влюбените робското ( си ) минало и аргументът, че нито един от народите, покорени от османците, не определя миналото си като робство. 

Когато Иван Вазов иска да пробуди у българите гнева срещу руската агресия през 1916 г. в стихотворението си “На руските воини” той заявява на руските нашественици две неща: че първо трябва да освободят себе си ( от руското робство) и че “иго ни носят” ново. Но русофилските интерпретатори на историята ни не обичат да си спомнят, че авторът на “Под игото” говори за надвиснало над България руско иго.

Как да спори човек по същество с такова същество, което не чете, но кълне онова, което не е прочел. Съществото не случайно се опитва да замете под червеноплощадния килим главният въпрос в книгата ми. Това е съзнателната измама на българите чрез предварителния договор в “Сан Стефано”, чиято единствена и постигната цел не е никаква българска независимост и свобода, а внушението за “добрата Русия”, която дава на българите, а после “лошата Европа” им го взима. Този факт е толкова подборно доказан с цитати по руски и други източници в “Измамата “Сан Стефано”, че Костаднов и останалите беснеещи глашатаи на руското влияние в България предпочитат изобщо да не го коментират.

И последно, защото наистина не може да се спори по същество с подобно същество, Костадинов се опитва да отрече връзката си с престъплението в Добрич, за което в Наказателния кодекс се предвиждат до две години затвор.  Нормалните хора от Добрич, дошли на представянето на книгата “Измамата “Сан Стефано” на 7 март, буквално скандираха срещу узурпаторите с кожените якета в Градската библиотека “не гласувайте за партия “Възраждане”, на която Костадинов е варненски бос. Същият сега казва, че дори съжалявал, че не могъл да дойде и той. Но иначе не бил пращал “рокерите” от Варна.

Вълчият вой цели сплашване, но Костадинов, който си е сменил козината от партия в партия, не може да ме изплаши, независимо от опита да вие с вълците в гората ( както гласи една руска поговорка). Получава му се като на пале, което тича пред матушката си.

 

 

32 мнения за “Пробва като руски вълк, получи му се като на московско пале”

 1. Вековният исторически идеал на руските царе, съветските вождове и техните правоприемници винаги е бил завладяването на проливите. Цел, пряк излаз към топлите морета. Дори има съвременни руски историци които смятат, че през ВСВ главната цел на ссср1 е била да турят ръка на Босфора и Дарданелите. И както сполучливо репликира моят московски приятел-ерудит Юри:
  Жора, и да ме питаш, ние винаги сме имали ресурс само да изнасяме житото си. За по-пряко през проливите не си заслужава нито пролятата кръв, нито похарчените пари.”
  Със Сан стефанският предварителен договор между двете империи се създават единствено предпоставки за Задунайская губерния с всичките произтичащи от това последици.

 2. Припомням!
  Сега или никога!
  След 5 дни-на 21 март от 14,30 часа в Софийският Районен Съд Наказателно отделение на бул “Скобелев” 23 е насрочено решаващото заседание по НЧХД № 6989/2018 г. с жалбар георги жеков – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова – очаквана зала № 28
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Стопанинът на БЛОГА НИ на място, с присъствие. Аз съм осигурил сестра ми.

 3. Румен Петков, и той като Борисов, изведнъж стана заклет миротворец, основа набързо някакво Национално движение за мир и започна да призовава по медиите за недопускане на ядрено оръжие на българска територия. Едновременно с това призовава публично и за спешно започване на строежа на ядрена централа в Белене, за да сме останели на картата на “ядрените” държави?!
  На пръв поглед тези две негови родолюбиви искания са диаметрално противополжни и човек би се запитал кое е общото между тях?
  Общото е руският интерес!

  https://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/skacheni-sadove-ili-bratya-po-orazhie-sa-rumen-petkov-i-solomon-pasi

 4. Големият оксиморон със това дебилче от “Възраждане” е че хем е със комунягите,хем пък и организира Луков марш.Все пак тези русофилистични зомбита отдавна нямат нормален мозък в кратуните си ,това е единственото обяснение!

 5. “Оказывается СССР готовилось напасть снова на Финляндию, окупировать Румынию, Болгарию и взять Стамбул с проливами! ”
  цитата е от тук:
  http://zarubezhom.com/GitlerA.htm
  Много интересни са точки 3 и 4 от искането на Молотом към Хитлер, за пришиването на България към СССР.

 6. Давам думата на Генерал Къртис Скапароти. А дано, ама надали, банкянският император Баце и пРЕЗИДЕНТ Фърчилков ще чуят и най-паче вденат но надеждата умира последна.
  http://focus-news.net/news/2019/03/16/2635257/voennoe-obozrenie-rusiya-v-pentagona-schitat-che-ruskata-armiya-shte-bade-razgromena-v-sluchay-na-napadenie-v-baltika-ili-na-balkanite.html

 7. Честит ИМЕН ДЕН на съблогаря Тодор Тодоров. Пожелавам здраве и всичко най-най по сите азимути. И да пише тук по-често. Винаги е адекватен на дискусията, със собствено звучене макар и обикновено лаконичен.
  За финал. Дано следващият Тодоровден посрещнем без Баце и пут.ин.

 8. На втората снимка въпросният индивид е застанал до българското Мадуро – Ташко Ерменков. Краставите магарета…

 9. Макар, че съм наясно с “величието и могъществото” на раззия, статистиката малко ми стопли душата. Че те били много “велики”, бре? Да му се не види.

 10. Гледах предаването с Костадинов. Гадна история. Този човек силно се разминава с българското. И какво ще възражда? Крепостничеството?

 11. Поздравявам г-н Инджев че за пореден път натика в ъгъла мерзавци от сорта на Варненският герой,който с телевизионното си изказване скандализира предполагам голяма част от зрителите на предаването Лица в лице на БТВ.И да добавя,ако наименованието на това предаване е вярно,то появата на Костадинов в студиото трябваше да е в присъствието на г-н Инджев а не като човек с право на отговор.Проблема е на Цв.Ризова-въпрос на организация на предаването…

 12. Бивши складове за ядрени боеприпаси на територията на България. Управлявани като независими бойни единици от съветската армия у нас до ’90 години на миналия век на територията на Самоков, Калофер и Ямбол! С което се доказва присъствието на чужда армия у нас.
  А през ’80 се прокламираше “Балканите свободни от ядрено оръжие” от БКП .

  http://wikimapia.org/#lang=bg&lat=42.361335&lon=23.620434&z=13&show=/16834331/bg/%D0%91%D0%B8%D0%B2%D1%88-%D1%81%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B4-%D0%B7%D0%B0-%D1%8F%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D0%BE%D1%80%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D0%B5&search=samokov

  http://wikimapia.org/#lang=bg&lat=42.830188&lon=26.622684&z=16&m=w

  http://wikimapia.org/#lang=bg&lat=42.663204&lon=24.988682&z=16&m=w

 13. Болезнената амбиция е лайтмотива на ненормалното и дефакто антибългарско поведение на Костадинов.
  Знам го от ВМРО-вскиот период.
  Идвал ми е на гости в Охрид.

 14. Сиромахът Костадин Костадинов.Когато си неук и неподготвен по добре е да си замълчиш.Историята борави с факти
  а ти като ги нямаш какво да кажеш.Просто нищо.Какъв диспут,какви 5 лева или гроша.Като е толкова *българска история* Сан Стефано питам К.К. ,кои българи са присъствали там.Никои .Защото е измама на руснаците и тяхни отношения с Турция,подписан край на война.Няма български историк,който да не знае това Знае го даже и Пантев.Само К.К. още не го знае. Да се обучи.

 15. Апологетите русороби – много сполучлив термин за пореден път г-н Инджев! за робите на Русия по тези географски ширини – не могат да проумеят елементарно нещо! Робът няма собственост, няма имущество, няма право да се движи свободно из целия свят, не само в Османската империя. Самият роб е собственост на някой господар, например Путин. Но без да ползваш собствената глава за да мислиш, как да проумееш света и фактите, които са в изобилие???????

  Българите в Османската империя са имали собствено имущество, търгували са, имали са фабрики, собствена земя, къщи, църкви, участвали са като съдебни заседатели (4 руски мекерета, подобни на Костадинов са осъдили Левски на смърт), пътували са по света и в империята за разлика от руснаците, макар и вече “освободени” от царяТ им Освободител! Т.е. българите в османската империя НЕ СА БИЛИ РОБИ, а СВОБОДНИ ХОРА! Много по-свободни от българите под съветския ботуш между 1944г. и 1989г. когато комунизма се срина от несъстоятелността си.

 16. Разбираемо е, че всяка от великите сили има свои планове, намерения и интереси, които се опитва да реализира.
  Ако проливите Босфор и Дарданели се намираха на една ръка разстояние от някоя друга велика сила, вероятно тя също щеше да действа по подобен начин.
  Не трябва да се залъгваме с освободителната роля на Русия!
  На мен ми е интересно следното.
  Един Стефан Стамболов успя в голяма степен да се противопостави на имперските домогвания на Русия, а какво щеше да стане ако към 1878-1895 год. бяха живи Георги С. Раковски, Васил Левски, Христо Ботев, Георги Бенковски и още други техни сподвижници.
  Но това че не са били живи не оправдава останалите късогледци и днешните такива.

 17. Констатацията, че Луков марш е организиран от Костадинов, който се оказва пряко свързан с руснаците потвърждава моето подозрение, че използват провокатори, които да ни самоубият, а после руснаците и техните съюзници да ни ограбват и поробват.

 18. Луков марш и БСП – добра комбинация!
  Другарката Нинова нещо се е заблудила
  в мъглата – както се пее в песента:”Яница
  пътя сбъркала…”! Социалдемокрация и
  елементарен национализъм,тоест –
  политически тюрлюгювеч!Ако някой си
  въобразява,че това е вълшебната стръв,на която електоралните балъци ще
  кълват,то той е върховен наивник!Абсолютно несъвместима е класическата
  социалдемокрация с национализма.Смесването на двете понятия просто се дефинира като фашизъм! БСП-лидерите не осъзнават в
  какво блато затъват и колко хора ще
  отблъснат от организацията си.Партийни ръководители,залагащи на това
  исторически компрометирано “ноу-хау” със сигурност нямат връзка с реалността
  и неизбежно ще слязат от политическата
  сцена.

 19. Не съм съгласен с определението “същество”. Същество предполага нещо самостоятелно. Според мен трябва ва да ползваме думата “създание” … Като създанието “Ам’гъл”” или както би трябвало да се напише… Създание на ГРУ… На Мордор и Саурон… Да де на Путя и Сечиня…

 20. Към Георги Николов:

  Благодаря за благопожеланията за Конски Великден, но силно се надявам да останем без Баце и пут.ин много преди следващият Тодоровден! Жив и здрав!

 21. Г-н Инджев, отидете и го оборете на публичния дебат, където ви покани?
  Вие можете да защитите тезите си и да го направите смешен.

 22. Осносно “Луков марш”, мнението ми е, че нео-социалнационалистите опорочиха името на един достоен български генерал, който е бил един от най-уважаваните по онова време.

 23. До БОРЕТО:
  Само да допълня, че ние са ходели войници. Само това е достатъчно Каракачанов да мрази турското “робство”.

 24. @Иван Димитров

  Hа вас наистина ли ви се гледа “дебат” между г-н Инджев и тов. Копейкин, в който вторият ще писка в буквалния смисъл на думата без точка и запетая, за да се поздрави накрая, че е успял да надвика опонента си? Хайде, няма нужда. Нека като е успял да идентифицира 29 лъжи, произнесени от г-н Инджев, Копейкин да ги изложи и обори в писмен вид, за да видим лъжите или аргументите срещу тях са по-убедителни.

 25. Към Добрева:

  По този повод да вметна, че същият Копейкин снощи участваше в предизборна агитация, която му се полога по закан в БНТ. Важен, надут и все така лошо гледащ, но най-вече агресивен ( смогна да взриви един от участниците с обвинение в лъжа ). Не се търпи.
  Същият, по сведения на поснати, е ходил чак до Берлин да агитира за себе си пред българи. Събрал общо около 15 души.

  Дотук , добре. Лошото е, че такива руски вълци имат неутолима лакомия за изява да водят стадото и мнозинството гнусливи хора просто се махат от пътя им.Гасим телевизора, обаче този няма да се кротне докато не заеме мястото на Сидеров със спомоществователството на руската мрежа\решетка за влияние, заявка за което беше безпрецедентното му припознаване от руското посолство, което му публикува българомразкия текст за българите – олигофрени миналата Коледа.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.