Въпросник за русофили с подсказан отговор

 

 

 

 

 

 

Знаете ли, че :

-По вашите гузни огледални мерни единици най-големите “русофоби”  са нашите най-големи национални герои в периода на българското възраждане, борбите за независима екзархия и в националноосвободителното ни движение. Да ги изреждам ли или сте чували за Раковски, Левски, Стамболов…? 

-Ако имате антибългарската дързост да твърдите, че Захари Стоянов, най-меродавният хроникьор на Априлското въстание и последиците от него, е бил “овчарче”, за да принизите позицията му срещу “руския миризлив ботуш”, прокълнат от него, това важи ли и за Симеон Радев, ерудит от световна класа, на когото би трябвало да бъдат кръщавани улици, площади и какво ли още не, вместо на всякакви герои на руската имперска политика? 

-Симеон Радев ви е описал преди сто години със следната своя мисъл:

“За забелязване е, че когато се касае за руския престиж в България, нашите русофили са много по-непримирими, нежели самото руско правителство. Това се дължи , разбира се, главно на факта, че те са тук , в България паразити на руския престиж , с който тъй много злоупотребиха за свои користни цели, щото отвратиха самата Русия. Но често пъти тяхната цинична защита на руските интереси се дължи на невежество”. “Русия в началото на ХХ век”, изд. “Св.. Климент Охридски”, София, 2010 г. стр. 233, 234)

-Александър Невски ни е натрапен като руски светец на патриаршеския храм в София като подигравка спрямо българите, покръстили и просветили Русия, докато техният Саша Невский е бил обикновен слуга на ислямизираната монголска Златна орда, пред чиито ханове най-буквално е пълзял по корем  ( по протокол) докато им е поднасял събраните от московските поданици с много убийства и насилие над своето племе данъци, но пък е заслужил канонизирането си в Русия заради битките му с предците на днешните ни европейски съюзници. 

-По същата причина Кремъл и неговите васали у нас днес се опитват да канонизират като “пробългарски светец” яростния антисемит и антиевропеец Николай П. Игнатиев, борец срещу всяка проява на свободолюбие в самата Русия. Същият е злостен измамник, заблудил нарочно българите, че Русия дава земи, а Европа ги взима. Той стои в дъното на интригата, настройваща българите срещу Европа чрез замисления като съзнателна измама предварителен договор от Сан Стефано. Четете руски източници. Признават си го. 

-Що се отнася до символиката в българската столица не само катедралата “Александър Невски” е подигравка на символично ниво от страна на руските интриганти срещу българската независимост. Не по-малка гавра с българите е фактът, че Русия си построява отделна църква в столицата ни на един хвърлей от “Ал. Невски”. Популярна е като “руската църква”. Причината да бъде изградена е презрението към българите. Руснаците в България са задължавани да се черкуват само в тяхната си “руска църква”. И в наши дни български миряни са спирани от наети мутри да се черкуват в този сепаратистки храм на руския православен шовинизъм със златни кубета на бул. “Руски”, недалеч от ул. “Московска”, бул. “Дондуков”, ул. “Граф Игнатиев”, ул. “Аксаков”, “Паренсов”, “Гурко” и прочее руски топоними на нашето “освобождение”, от което не можем да се освободим без да си научим най-накрая истинската история. Както на Монумента на червената окупационна армия МОЧА, на руската църква никъде не пише, че тя е мерило за българското покорство. Чужденците обичат да се снимат с нея. Разнасят славата ни на покорено племе, белязано от дамгата на своите окупатори като покорен добитък, маркиран, за да не се загуби и да бъде откраднат от друг нейде по европейския си път. 

– Телешкият ви възторг от всичко руско съвсем не е реципрочен. Масово разпространеното мнение в Русия за българите е в най-добрия случай снизходително-подигравателен като към “братушки”, т.е. някакви презрени, умилкващи се бедни роднини. С едно свое стихотворение Иван Вазов преобръща смисъла на това подигравателно название и превръща “братушките” в умилително обръщение към онези, които ни смятат за по-низши, за тарикати и използвачи, възползващи се от Русия когато и както могат. Турците също са били “братушки” за руската армия през 1878 г. Пише го Н.П. Игнатиев в своите “Записки”. 

  Най-големите “русофоби” сред българските революционери, възрожденци и политици са всъщност осъзнали се български патриоти, които изоставят илюзиите си спрямо Русия. Сред тях е и опълченецът Димитър Петков, кмет на София, председател на парламента и министър – председател. Загубил е  не само ръката си на Шипка ( и е награден с руски орден за храброст), но и илюзиите си за “добрата Русия”. Застрелян е на улицата за радост на русофилите  от наемник през февруари 1907г . Както и Стамболов преди него, героят от Шипка е знаел, че ще бъде убит и е споделил с приятели това свое очакване.

Въпреки склонността на мнозина българи ( и днес) да гледат на новата ни история като на поредица от национални катастрофи и да ги приписват безрезервно на калпавите български политици, истината е, че България е  създала своята национална държава със собствени сили десетилетия преди поляци, финландци, балтийци и прочее народи, които успяват да се измъкнат от руската мечешка прегръдка едва след поражението на Русия в Първата световна война. По този показател България се нарежда сред най-успешните проекти във формирането на националните държави в Европа от края на 19 и началото на 20 век. Въпреки руската съпротива.

Този въпросник за русофили може да бъде продължен, но и в краткия си конспективен вид може да послужи за осъзнаване на русофилите, обаче при условие, че са българи, както споменатите в текста. 

30 мнения за “Въпросник за русофили с подсказан отговор”

 1. За мен най-важната прилика на Иво с Виктор Суворов е, че работят на принципа “с техните камъни, по техните глави”.
  ВС ползва официалните съвеЦки и руски източници, при ИИ ся налице пространни цитати както на различни официални така и ма “частни” авторитетни представители на матушката, на български социалисти и комунисти и на Българи вече влезли в Пантеона на безсмъртието.
  Както обичаха да обобщават другаретата, вкл. и тоцито “нЕма лабаво”.
  И най-същественото е, че “опонентите” им не могат да опровергаят нито един факт, нито едно обстоятелство, нито един аргумент. Донякъде съм съгласен с Иво който в “лични разговори” е споделял, преди време-“толкова си могат” и напоследък след бурно започналият март месец, “Те са ниски топки”. Според мен, налице е и открито безсилие- квалификации, заплахи за опровержение и … дотам. Няма и няма откъде и с какво да подкрепят голото си отрицание.

 2. Припомням!
  Сега или никога!
  След 4 дни- ЧЕТВЪРТЪК, на 21 март от 14,30 часа в Софийският Районен Съд Наказателно отделение на бул “Скобелев” 23 е насрочено решаващото заседание по НЧХД № 6989/2018 г. с жалбар георги жеков – 133 състав – съдия Цветелина Михайлова – очаквана зала № 28
  Който има желание и най-вече физическа възможност нека подкрепи Стопанинът на БЛОГА НИ на място, с присъствие. Аз съм осигурил сестра ми.

 3. Освен да са българи би трябвало и да са мислещи! Търсещи истината, а не папагали с полирани мозъци от пропагандата на руската мечка! Това е твърде голямо изискване за русоробите!

  Що се отнася до националната дуржава България – въпреки, че е изпреварила с десетилетия създаването си като национална държава от поляци, финландци, балтийци и останалите народи, които са направили това след разпадането на Руската империя след Първата Световна война, за съжаление далеч не сме се освободили от “освободителите”, окупирали България след 1944г., както направиха изброените народи. И поради това кретаме на опашката на ЕС като най-корумпираната територия, все още владяна от империята на злото с прокситата си по нашите земи – бандите на ГЕРБ, БКсП, ДПС, Атака, ВМРО…

 4. “русофобите” са измислица на руската дипломация покрай Съединението на България с цел разединяваването на българите.
  Много ми е интересно защо никога не съм чувал за:папуановагвинейофоби,вирджинскиостровофоби,гватемалофоби,никарагуафоби,бахамскиостровофоби,буркинафасовофоби,камбоджанофоби,конгофоби,азербайджанофоби,португалофоби,еквадорофоби,шведофоби,китайофоби,монголофоби,американофоби,японофоби,англофоби,чеченофоби,испанофоби,аржентинофоби,мексиканофоби,ЮАРофоби,полякофоби,новозеландофоби,канадофоби,зимбабвофоби, и др. фоби…

 5. “Осъзнаване на русофилите” ?Няма как да стане!Все едно да излекуваш зомби!А да се разчита че ,четейки ще научат нещо ,също ми се струва невероятно.Но естественият процес ,на тяхното измиране ще помогне.

 6. “.Но естественият процес ,на тяхното измиране ще помогне.”
  До USA, няма да помогне. След като 5 годишния ми внук ми обяснява как руският цар Освободител разсякъл турските окови и ни е освободил…. Докато Марков, Баева, Шаренкова, Пантев тровят главите на младите…. По-вероятно е да издигнем паметник на Путин, отколкото да махнем МОЧА!
  Когато видя билборд с надпис 140 г руско иго стигат! Когато на паметника пред НС напишат Цар Поробител, когато на табелата на Игнатиев видя надпис- Убиеца на Левски….. ще придобия надежда. Но едва ли ще го доживеем!

 7. Точно в десетката!
  Абсолютно брилянтно!
  Нашите най- големи национални герои, будителите на българската нация честно и точно са показали, че гледат трево на живота си и посочват своите душмани.

 8. Да се спори с Костадин Костадинов и неговите поддържници за исторически събития от претиода на руско-османските войни водени по българските земи и руското негативно влияние върху България след освобождението е аналогично да се води спор, като с македонски историци за “македонцки” език и Цар Самуил ! Следващата стъпка за отрезвяване на българската нация е промяната садържанието на учебниците по История, касаеща взимоотношенията ни с Русия.Което на практика ще е най-тежката битка за историческа справедливост !

 9. Няма как ,да не нарека глупак един коментиращ във ФБ под тази статия,че видите ли ,напада се Русия, щото не сме чели достатъчно?!

 10. Пак в този дух. Днес двама руснаци се състезаваха кой да води листата на БСП за да представляват България в европарламента! Направо да бяха сложили Путин, Лавров или Маша…
  А в листата на БСП ще има ли някой, който не е работил за КГБ?

 11. на пръв поглед изглежда,че трвбва да разчитаме само на природния закон за продължимостта на живота.Обаче,ако увеличим усилията си върху агитацията срещу комунистите и лъже царя/аз например винаги казвам в магазина дайте ми еди колкоси,трябва да ми стигне за 800 дена,нали така обеща Симеончо/и отдавна виждам положителна реакцияммисля,а бе по скоро ,ми се ще,че резултатът ще е по скоро.

 12. Не се надявам на осъзнаване на рубладжийте. Единственият начин е истинската българска история да започне да се преподава в училище. Тогава по любопитните родители биха могли да прочетат какво учат децата им и процесът на откъсване на България от руската хватка да стартира и в последствие да набере достатъчно сила за да стане необратим.
  За да се случи това, за което мечтая е нужно да имаме представители във високите етажи на управлението на държавата. Начина е един. Добри резултати за нормалните и почтените евроатлантици на всички предстоящи избори.

 13. Иво поздрави, минах днес през БТА и се сетих, трябва да обмислиш, говор и визия и формата подкастинг.
  Гарантирам ти, че ще ти се отрази по всякакъв начин добре и обновяващо!
  Бела Воче- имам усещането, че с помощта на новите технологии ще говориш с Владимир 🙂

  П.П За справка https://www.youtube.com/watch?v=gAnMYuQhocE

  П.П.П Може би е за друга тема но един въпрос, взе ли си архива на В десетката, като напусна БТВ и полага ли ти се?

 14. Всяка година градският съвет на БСП- София и Районната организация в Банкя организират тържествено честване на годишнина от рождението на Димитър Благоев – Дядото, в къщата-музей „Димитър Благоев“ в Банкя (ул. „Братя Миладинови“ №1).

  Ето една от известните мисли на Благоев, която едва ли е припомняна на тържествата:”Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите”.Благоев е написал това в книгата си “Принос към историята на социализма”, написана през 1906 г.

  Димитър Благоев е роден през 1856 г. в с. Загоричане, Костурско. Той е създател на Българската социалдемократическа партия през 1891 г. БСП се възприема като наследник именно на тази партия.

 15. Здравей Иво,
  Пише ти един Павел Михайлов от град Карлово.
  Отдавна чета публикациите ти и къде се радвам, къде не, като цяло ми става добре…повода да ти пиша е, че
  отдавна човъркаш раната ми /явно съм
  мазохист/, но май надделя желанието ми да споделя някои неща с теб, въпреки някои мои резерви…и..накратко..Не обичам русия, нито съветския съюз и бих се аргументирал за това..пиша ги с малки букви, защото те са нищожни нещица за мен..те не са допринесли
  нищо друго на човечеството, освен насилие и много мъка..и понеже вече съм на години, искам да споделя…искрено желая тяхното унищожение…не са полезни за човечеството…те не са хора, изроди.Съжалявам за думите си, но би била огромна радост за мен да го доживея.
  Бъди здрав Човеко!:)

 16. Този блог непрекъснато разширява аудиторията си, защото, и друг път съм го казвал, този блог е Университет. Университет по РОДОЛЮБИЕ, със преподаватели от световна класа закърмени с идеите на БЪЛГАРСКИТЕ ВЪЗРОЖДЕНЦИ. Затова и посещенията в него непрекъснато растат и надхвърлят вече 50 МИЛИОНА. Тук хората научават истинската история на БЪЛГАРИТЕ, основа на човешката цивилизация. Час след час все повече хора започват да разбират двуличието на Русия, научават за нейните жестокости, грабежи, опожарявания и бомбардировки на селищата ни, разоряванията и обезлюдяването на БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ. И във всички тези нейни действия дейно участие вземат, понякога надминаващи дори създателя си, отгледаните и отхранените от нея русофили. Все повече хора започват да разбират, че СЪЗДАДЕНОТО В ЛЪЖОВНА МОСКВА РУСОФИЛСТОТО Е ПРОСТИТУЦИЯ С БЪЛГАРСКАТА ДУША.

  Ето ви още една истина за БЪЛГАРИЯ и за предаността и любовта му към нея на един БЪЛГАРИН. ЗАПОМНЕТЕ ГО!
  Старозагорският митрополит Методий Кусев през 1914г. казва в книгата си „ПОГРОМА НА БЪЛГАРИЯ. ВИНОВНИКЪТ“: “Русофилството в България достигнало до идиотство.“ Да намирате паралел с книгата на един наш съвременник „ИЗМАМАТА САН СТЕФАНО“?
  Благодарение на него, благодарение на този велик БЪЛГАРИН Храм-паметника Шипка не е станал руска църква. Слушайте защо:

  Храм-паметникът Шипка е идея на н.игнатиев. Архитектът е руснак, а майсторите руснаци.По идеята на убиеца на ЛЕВСКИ, н.игнатиев, паметника е трябвало да бъде бъде независим от БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА, т.е руска църква на свещенната БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ, но КУСЕВ е знал, че според канона, ако руски архиерей освети храма, същият става независим от епархията му, т.е подчинен на руската църква. Русофилското правителството на България разрешава реализацията на идеята на игнатиев. Тук отново може да се направи паралел с днешното правителство. Но БЪЛГАРИНЪТ КУСЕВ не се отчайва и хленчи. Това също го запомнете. Той отговаря на решението на м.п. ст.данев твърдо, със спокойствие и достойнство:“ Аз ще изляза със свещенните одежди и кръста в ръка на вратата на храма и оттам ще произнеса проклятие над вас и ще се отегля. И целият народ ще тръгне след своя архипастир.“ И ПОБЕЖДАВА! На 15.09.1902г МЕТОДИ КУСЕВ извършва освещаването. ХРАМ-ПАМЕТНИКЪТ ШИПКА ОСТАВА ЗАВИНАГИ БЪЛГАРСКИ.
  НИЕ БЪЛГАРИТЕ искаме държавата си такава, каквато е била мечтата на ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ НИ, свободна и независима, и не искаме, и не чакаме „добрините на русия“, а правиме всичко възможно час по-скоро да се отървем от това зло русия. На Русия ни жилото, ни меда, така казваше баща ми, така казваше дядо ми, така казваха БЪЛГАРИТЕ, , защото знаеха, че когато русия нагази свещенната им земя от техните „добрини“ (освобождавания, покровителства и доброжелателства), и от техните „добри сърца“ плюеме само кръв. Така казвам и аз днес и така ще казват децата ми утре. Въпреки изопачаването на безспорните исторически факти за ролята на русия в причинените от нея мъки и теглила на БЪЛГАРИЯ, въпреки озахаряването и с несъществуващи добродетели, въпреки трудностите, въпреки русофилите и у нас, БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ ИМАТ АЛТЕРНАТИВА, НОСЕЩА ИМ СВОБОДА, НЕЗАВИСИМОСТ И БЛАГОДЕНСТВИЕ. И ТАЗИ АЛТЕРНАТИВА Е ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ. ХО!

 17. Не бива да разчитаме само на биофактора. Не искам да се Фаля, но дистанционно, с такт и упоритост, с неоценимата помощ на “Университетите” на БЛОГА НИ отказах няколко убедени русофили от пристрастията им към матушката и то говоря за хора в третата възраст. Бомбардирам ги с линкове на статии до които по принцип средностатистическият виртуал няма как да стигне по ред причини. Ако и щете и времето им е в дефицит. Действам по метода който и Иво практикува, на китайската капка. Не ги карам и тук съм следовник на Стопанинът на БЛОГА НИ да заменят убежденията си с проамерикански. Нещо повече, казвам им и съм откровен, ако съм изправен пред дилемата къде да прекарам остатъка от предоставеният ми живот, раззия или Америка посочвам … Северна Македония. Обяснявам им, че на моите години и с моят манталитет вече не ставам за препускащият американски начин на живот. А за Мордор, няма как и да смислям.
  И те, така.

 18. 5 години от бястисването на Крим от ихтамнет-ите.
  Да припомним митовете и легендите дали “основания” на кремълският гном да нареди на “вежливите зелени човечета” да отворят огромна кървяща рана на няколко стотин мили от България. Която наш Баце иска да “излекува”, с платноходки, летовници, гларуси и от тия и от ония и песньовки от рода на “Моряк удавник съм аз”.
  Ай, сиктир!

 19. Вижте какво изкопах. На съвеЦкий диалект е, длъжко е, но е квинтесенцията на повече от 100 години безпредел и пътища за никъде на матушката. Как ми ще, персони кат КОПЕЙКИН, ниначка дюлгеровна и КО да вземат отношение. Ех, мечти!

  Империя уже больше ста лет находится в состоянии катастрофы. Конструкция деформируется, плывет, перекрытия ломаются. И это происходит сначала медленно, потом все быстрее и быстрее. Большевизм – первый этап, закончившийся обустройством в новой квартире – “мир” советских народов. Шаткая конструкция, квази-эквилибриум. Сейчас процесс разрушения идет дальше, и, видимо, в равновесное состояние уже не придет. Как назвать этот этап? Видимо, больше подходит название “война” всех против всех. Поскольку “глубинный” народ чувствует себя очень некомфортно, и хочет назад в прежнюю задницу. В настоящей заднице он чувствует себя лишним. Закончится этот процесс полным разрушением русской империи на мельчайшие осколки. Сначала будут отпадать большие куски – российские регионы, которые будут дробиться на еще мелкие. Москва, более крепкая, будет держаться дольше. Но после того, как значительная часть элиты переселится на Запад, разрушится и она. Российское общество нежизнеспособно. Оно не может интегрироваться в современный постиндустриальный мир. Ценности знаний, уважения, человечности, правды не приняты, и никогда не будут приняты российским обществом. Попытки России обучить Запад российским ценностям – лжи, подлости, ненависти провалились. Проигравшие уходят, превращаясь в фарс, в собственную пародию. Мы наблюдаем мозаичную картину ужимок, гримас, истеричных прыжков, голых задниц, криков и всхлипов. Быков – здесь не исключение. Но это нам не закроет целостную картину катастрофы, падающего здания российской империи.

 20. Въпросник с понижена трудность до РУБЛОфилските “братушки” от задунайската колония-НБР, особено за тези ,които все още им е позволено от кремълските им гасудари да обитават черноморските си имоти, все още:
  https://defence-line.org/2019/03/operaciya-sarancha/
  Защото в Крим техният върховен гасудар-Путлер също е заселил 500 000 ватници ,за последните 5 години. В НРБ Путлер също има 500 00 имотни ватници, които са закупили имотите си по все още “балхарското” Черноморие, все още! А ако към всеки имотен ватник в НРБ , прибавим и ватнишкото му семейство , то броят на ватниците в НРБ е 2-3 пъти по-голям от техният брой в окупираният Крим.
  Нека и варненският “възрожденец”-к.костадинов започне още от сега да брои ,колко от съседите му са ватници?
  Защото техният брой вече може да е многократно по-голям от ръждивите копейки , които е получил до сега от своите кремълски (кур)атори ………

 21. Днес чествали 5-годишнината от присъединяването на Крим към матушката и превръщането му в руска военна база. Путин щял лично да бъде там, за да поздрави на място присъединеното население!
  Очаквана наглост!
  Новорусийск е една от големите руски черноморски военни бази и никак НЕ Е СЛУЧАЙНО, че руснаците (и при посещението на Медведев) така настойчво поставят искането си за построяване на ферибота Новорусийск- Бургас с цялата необходима инфраструктура за приемане на големи групи “туристи”! Само за два часа с този ферибот ще могат да прехвърлят в Бургас вежливите си зелени човечета, частните си армии в комплект с тежко въоръжение и транспорт.
  Интересно как глупакът Борисов, изживяващ се като миротворец от световна величина, ще ги спре с лодките и платноходките си ?

  И един линк към публикация с “алтернативна” гледна точка на някакъв жалък рубладжия, който(забележете!) пише и живее в Ню Йорк ! 🙂

  https://slivensega.wordpress.com/2014/09/04/%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1
  %83%D1%81/

  Валентин Хаджийски e доктор на философските науки, живее в Ню Йорк и се занимава с издателска работа. Бивш научен работник в БАН, бивш дипломат, специалист по правата на човека в МВнР и делегат в ООН.
  И БИВШ БЪЛГАРИН!

 22. Не точно по темата – но в синхрон със снимката – в нашия блок имаме споделена библиотека вътре в самия вход. Аз лично съм споделил моето копие на “Измамата Сан Стефано” там, за да могат (който желае) съседите също я прочетат. Просто споделям идеята като допълнителен вариант на разпространение на книгата.

 23. Към Georgi Nikolov:
  Думаш побратиме „не бива да разчитаме само на биофактора“. И все пак, не може от паче яйце да се излюпи фазан. НИЕ БЪЛГАРИТЕ се основаваме на този фактор, но никога не сме само седели на него, и никога не сме разчитали само на него. Ако погледнеш най-величествения период на БЪЛГАРИТЕ-ДЪРЖАВАТА НА КАНОВЕТЕ НИ, стигаш непременно до извода, че мисията на БЪЛГАРИТЕ е на държавност, духовно величие и синкретична култура. Поздравявам те за победите ти в битката с русофилството. Нека всички блудни синове се завърнат при Баща си. Не ти ли се струва, че Долната земя е място на тъгата. Ела горе, където енергията на ¥ и орендата на БЪЛГАРИТЕ те пречиства, обновява и възражда.
  Жив и здрав!

 24. В интерес на истината “руската църква” възниква защото всяка “поместна” православна църква има право да си прави храмове извън териториите ѝ за обслужване на клиентите, така де богомолците. Това е с разрешение на домакинстващият синод, ама както знаем нашите никога не казват “не” на Русия, била тя царска или съветска.
  По подобен почин има храмове на арменската и румънската православни църкви.

  Прочее да ви припомня, че “руска” църква има и до село Шипка. И тя също лъщи отдалеч.

  Проблемът не е в храмовете, а в паметниците, на които пише “признателна България”. По същата логика из цяла Европа трябва да има паметници на Наполеон.

 25. браво иво! точен си ! продължавай да вадиш историческата истина на показ!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.