Замразяването на “Фидес” от ЕНП: думам ти Викторе, сещай се Бойко

Замразиха намразения от семейството му в Брюксел Орбан, което той от години рекетираше като разглезен син. Плезеше се на родителите си и ги предизвиква да го зашлевят, ако им стига смелостта. 

(Не)очаквано за всички, които са запознати с неговата борба ( да не се бърка с „Mein Kampf“) срещу ЕС и евреина Сорос, унгарският любимец на Путин в стратегията на Крмъл да бъде торпилирано европейското единство беше на практика отстранен от Европейската народна партия. http://focus-news.net/news/2019/03/20/2636965/afp-partiya-fides-e-otstranena-ot-grupata-na-enp.html

Най-важният резултат на европейско и международно ниво от това решение е във факта, че ЕНП подобри образа си на всеядна партийна централа, която е готова да търпи всякакви търтеи на гърба си, стига да й носят личинки в мравуняка под формата на гласове в междупартийното противоборство на континентално ниво. За първи път ЕНП доказа, че е готова да рискува партийния си интерес и дори евентуално да загуби властта в името на принципи, заради което е създадена. 

Това е свежа глътка въздух за новодомците в т.н. европейски дом, които с тревога наблюдаваха как едни другари, претендиращи да са върли антикомунисти, връщат комунистическите нрави чрез нарушаване на демократичните правила, но биват толерирани по “прагматични” съображения. Точно това се хареса и на другарки у нас, като Нинова, която не криеше симпатиите си към своя брат по обезоръжаване на ЕС. 

Но да оставим Нинова. Нея ще си я разкъсат на същия гладиаторски терен патрициите, които за кеф на партийците я хвърлиха във фалшивата битка на тепиха на кеча с техния непобедим кечист Бойко.   

По интересно е, ако изобщо можем да очакваме от Бойко сълза на скръб по загубата на скъпия му Виктор, как в ГЕРБ ще преживеят загубата на такъв любим семеен приятел, като Орбан. Дреболия е да питаме конкретно как депутатът Георги Марков ще преодолее развода на ЕНП с неговия унгарски кумир. Кой го пита Марков – онзи ден беше с едни, вчера с тези, утре няма да има проблем да потанцува с дантелено самочувствие на политическия гроб и на Орбан, както направи, клатейки потъващите гемии на българските се началници от “синия период”, за да скочи в ноевия ковчег на Борисов. 

Ако се съди по официалното съобщение от Брюксел, ГЕРБ също са гласували за “прогонването от рая” на унгарския герой, на когото Борисов се опитваше да подражава “умерено”. Защото за поставянето на унгарската “Фидес” във фризера са се произнесли всички партии от ЕНП. И само 4 депутати са били против.

 

 

 

 

 

Историята с изключването на “Фидес” на Орбан от ЕНП обаче е приказка, която няма предизвестен край. Това й е най-хубавото. Защото е поучителна за неговите подобия по света и у нас.

20 мнения за “Замразяването на “Фидес” от ЕНП: думам ти Викторе, сещай се Бойко”

 1. Гледам снимката и се чудя – на какъв език споделят самодоволството си павианите …

 2. Имат всичко но без най-ценното, в постигането на което е смисъла на дадения им живот.
  Преди да го имаш не можеш да си водач а след като го постигнеш, трябва да се откажеш в сърцето си от всичко, за което си мечтал преди. Само тогава ще бъдеш достоен.

 3. Повтарям се малце, с освежаване.
  Вчера фидес на пудела на пут.ин-орбан, днес герб-а на Баце, каракачанката на кремълският гном. Повече за зависимостите на маджарският “особняк” виж по-долу.
  https://theins.ru/news/45369

 4. ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ!

  Успех на делото, г-н Инджев! Успех на делото ни, скъпи съмишленици! Бъдете силни! Вярвайте и нищо няма да бъде за нас невъзможно!

  Що ми е мило и драго,
  Че се е пролет пукнала,
  …………………………………….
  Босильок много мирише,
  Та всичко живо сабуди,
  …………………………………….
  -Я дай ни, Боже, я дай ни,
  тая година най-добра,
  на сички здраве и живот,
  на БЪЛГАРИТЕ СВОБОДА,
  СВОБОДА, БОЖЕ, БЕРЕКЕТ!

 5. Що за човек,при това унгарец,е този Орбан! Прокарва интересите на малкото човече,което заплашва Света с унищожение.

 6. ЕНП определено е по-адекватна от ПЕС, което личи не само по казуса “Орбан”. Къде обаче дреме ПЕС по отношение на к.рнелия и националсоциалистическата й банда?

 7. Борисов май няма куражa нa Орбан, да се скара на шефовете на ЕНП и ЕС , още по малко oткрито да им се подиграва. Така че, специално от тази страна, Борисов едва ли има от какво да се притеснява.

  Унгарското правителство дава 6 години майчинство, 33000 евро помощ и ниски лихви за младите семейства. У нас няма нужда да ce подкупва гражданското общество понеже тo дреме, по принцип. Aбстрактни приказки от рода на ЕНП ,европейски политики, политически течения, “фили” , “фоби”, и т.н., го приспиват още по-дълбоко.
  Тук гражданското общество ce cъбужда при мисълта за съвсем реални, луксозни апартаменти в скъпи софийски квартали, купени на двойно и тройно по ниска цена или направо безплатни.
  “Елита” на ГЕРБ, Горанов, Рашидов, Цачева ,Цветанов и заменките с “Артекс” потвърждават , че политиците също не обичат празни приказки, използват ги като параван и от немай-къде и предпочитат нотариални актове.
  Kакво съвпадение…

 8. Руският “Максим” изкара таксиметровите шофьори на протест

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/ruskiyat-maksim-izkara-taksimetrovite-shofyori-na-protest

  Във връзка с протестите на таксиметровите шофьори днес, които силно подкрепям,
  копирах тези три публикации (тъй като връзките към тях бяха “проблемни”) от които става ясно ЗАЩО такси UBER има проблеми в България ? UBER има проблеми, за да няма конкуренция руската офшорка taximaxim!

  В колко европейски столици UBER е забранен? Една – София
  (money.bg)

  Πpeз пocлeднитe гoдини Coфия ce oпитвa дa ce пoзициoниpa ĸaтo гpaд, ĸъдeтo инoвaциитe и нoвитe тexнoлoгии ca дoбpe дoшли. Eдин пpocт eĸcпepимeнт oбaчe пoĸaзвa, чe тyĸ oтнoвo cмe нaoпaĸи нa цялa Eвpoпa.
  Πpи вcичĸитe диcĸycии oĸoлo UВЕR в Eвpoпa, Coфия ocтaвa eдинcтвeнa cтoлицa в paмĸитe нa EC, ĸъдeтo в eдин мoмeнт e мoжeлo дa ce пoлзвa ycлyгaтa, a ceгa тoвa нe e възмoжнo.
  Toзи втopниĸ в пapлaмeнтa бeшe пpoвeдeнa диcĸycия зa cпoдeлeнaтa иĸoнoмиĸa. Heпocpeдcтвeнo cлeд диcĸycиятa, в paмĸитe нa 10 минyти мeждy 17.00 и 17.10 чaca, в Инcтитyтът зa пaзapнa иĸoнoмиĸa нaпpaви eĸcпepимeнт – изпoлзвaйĸи aплиĸaциятa нa UВЕR, пpeдcтaвитeлитe нa инcтитyтa извиĸвaт ĸoлa във вcяĸa eднa cтoлицa в paмĸитe нa EC.
  Peзyлтaтът e пoвeчe oт ĸpacнopeчив – eдинcтвeнo в Coфия ycлyгaтa нa UВЕR e пpeĸpaтeнa и излизa тeĸcт “UВЕRХ ІЅ ТЕМРОRАRІLY ЅUЅРЕNDЕD”.
  B цeли 22 eвpoпeйcĸи cтoлици ycлyгaтa paбoти и мoжexмe дa пoвиĸaмe ĸoлa – cpeд тяx ca Aтинa, Бepлин, Бpюĸceл, Бyĸypeщ, Koпeнxaгeн, Лoндoн, Maдpид, Πapиж, Πpaгa, Cтoĸxoлм и дp.

  Появиха се конкуренти на “Юбер” в България!
  (в.”Сега”)

  Нова платформа за поръчка на такси стъпи на българския пазар по-малко от година след идването на “Юбер” у нас, установи проверка на “Сега”. Става дума за taximaxim.com (руска фирма), която вече се рекламира в София и предлага превоз.

  По подобие на услугите на “Юбер” таксито може да се поръча онлайн с приложение, което да се изтегли на мобилния телефон. И “Такси Максим” набира шофьори, както е при “Юбер”. Службата за поръчка на таксита “Максим” обаче има и номер, на който клиентът може да заяви кола по телефона.
  Тарифата е като на такситата в София – 79 ст./км дневна и 90 ст. нощна. За междуградски превоз цената е 1 лев на километър, а престоят до 10 минути при едно пътуване е безплатен, обясни операторът на телефонния номер, обявен на сайта.
  “Такси Максим” ЕООД не е таксиметрова фирма, поръчките се предават на изпълнителите”, е посочено още на сайта. Проверка на “Сега” в регистрите на държавния регулатор – ДАИ към транспортното министерство, също установи, че дружеството НЯМА разрешително за таксиметрова дейност. За такава дейност се правят постъпки за лицензи и поредни номера и в съответните общини.
  Службата за поръчка на такси MAXIM е международна компания, която оказва информационни услуги в сферата на таксиметрови превози, става ясно още от сайта, който е пуснат преди броени дни. Тя оперира на територията на Русия, Украйна, Казахстан, Грузия и България. “Ние създаваме единна мрежа за бърза и удобна поръчка на такси във всички страни, където има наши офиси и контактни центрове, и сега открихме представителство и в България”, информира още компанията.
  От около месец фирмата набира и персонал за офиса, който е в Студентския град. На обявения там телефон обаче не успяхме да открием никой, който да даде подробности за услугата и условията, при които ще работят шофьорите.
  Според Дакси дружеството е регистрирано у нас през февруари с предмет на дейност предоставяне на информационни услуги и услуги по електронен път, дейности, свързани с компютърна техника и информационни технологии. Капиталът му е 25 хил. лв., управителят е руски гражданин, а собственик – ХАЙ ТЕХНОЛОДЖИ МЕНИДЖМЪНТ КОРПОРАЦИЯ ООД от Доминиканската република.

  И ВЕДНАГА САНКЦИИ ЗА “ЮБЕР” ??!
  В началото на юли КЗК обяви, че санкционира платформата “Юбер” заради нелоялна конкуренция на таксиметровия превоз с общо 200 хил. лева. От “Юбер България” веднага контрираха, че ще обжалват решението. Според КЗК “Юбер” заобикаляла закона, защото водачите си спестяват разходите за издаване на разрешителни за таксиметров превоз.

  Мнения за услугата на taximaxim
  на кандидати за работа и клиенти:
  (БГ “Работодател”)

  1. Описване на позиции нямат нищо общо с реалност . На първо интервю казват че се занимават с незаконни дейности . Нямат осигуровки . А и по вестници вече се пише че няма да изкарат много така в България. Бягайте по далече!
  2. Директно си казаха на интервюто,че се занимават с незаконни неща,работят с един час повече който не се заплаща, подигравателно отношение още от самото интервю, заплащането на части, работят и по празниците, такива фирмички трябва да прекратят дейноста си незабавно.
  3. Много са зле,казват едно, правят друго, плащат на части, осигуровките са минимални, сменят се хората постоянно,няма никаква организация, хаоса е пълен отвсякъде,зле ,ама много зле!Има и незаконни неща които правят.
  4. Не използвайте МАКСИМ ТАКСИ!Направих поръчка поредният ден, 10 минути преди часа ме индормираха, че няма кола. Беше стрес за мен. Слава богу, че успях да поръчам кола от друга форма.Цената беше равна на обявенята от МАКСИМ ТАКСИ. Не виждам причина да ги използавм и не ги препоръчвам.
  5. Три пъти се обърнах към такси Максим за таксиметрова услуга – и трите пъти беше свързана с необходимостта да транспортирам майка си след ортопедична операция. От трите поръчки изпълниха само една. За втората ме уведомиха в последния момент, че не могат да намерят шофьор и абдикираха от приетата поръчка. Третият път беше върхът! Първо ми продиктуваха номера на автомобила и марката му, който трябва да дойде за нас, половин час по-късно започнаха автоматични позвънявания със съобщения (3 или 4 на брой едно след друго), че няма назначен автомобил и покана да отменя поръчката?! И така и не ми изпратиха такси, едностранно абдикираха от поетия ангажимент. При това и трите пъти поръчката беше направена един ден предварително, не в последния момент!
  НЕ ги препоръчвам !!! По-добре си хванете първото такси от първата попаднала ви стоянка на таксита, отколкото да се обръщате към тях! Само ще си изгубите времето да се обяснявате с невъзпитаните им операторки, които не са обучени как се разговаря с клиент!
  6. Не ги препоръчвам много са бавни в изпълнението на поръчки и не са по-евтини използват подвеждащи реклами.Освен това операторите им говорят ужасно тези хора са с говорни дефекти едвам се разбираш с тях много неприятно.Оператора трябва да има правилна дикция а не ужасен акцент нищо не им се разбира.
  7. Не ги препоръчвам!
  След направена заявка предния ден, ми се обаждат 10 мин преди оговорения час : нямало кола, имало задръствания.
  Според мен, да поръчаш такси предния ден е да си сигурен, че ще има кола, но не и според фирмата.
  Отношението на служителите им по телефона е меко казано ужасно!
  Никога повече такси Максим!!!
  8. Нова руска фирма с управител много много младо самозабравило се младо момче. Имайте предвид, че все пак ако решите да работите за тях има огромен шанс, че няма да ви платят. Правих за фирмата няколко проекта, всеки път заплащане на предишния беше получавано след стотици молби и при излиза на следващия. Демек, ако имаме нужда от теб, ще ти платим. Смешно как управител се прави, че не бил чул телефона, не бил видял съобщенията. само 100% предплащане или няма да видите заплата

 9. Другаря Бойко, току що заплю всички наши възрожденци, включително Левски, на най-високията сцена на Европа в Брюксел със следното изказване:

  “Атанас Буров пръв прозира, че нашето място е в Европа, заяви премиерът Бойко Борисов в Европейския парламент в Брюксел. Там за първи път бе открито пространство, което ще носи името на български държавник – Атанас Буров. Бяха открити бронзов бюст и мраморна плоча на негово име.

  “Буров пръв прозира, че бъдещето на България е Европа. Той е личен приятел с посланика на СССР, защото знае, че нашето геостратегическо място е такова, че и с великата сила Русия не трябва да се караме, а да бъдем в добри прагматични отношения, но нашата пъпна връв трябва да бъде Европа – така, както е днес“, посочи премиерът.”

  Евала бойко! Ти си Първия министър председател на България, който не е чел нищо, освен Винету.

 10. Прокурорският свидетел Бисер Лазов участва пряко в атаката срещу „Дунарит“ /документи/

  …Докато някой трови оръжейният търговец Емилиян Гебрев през 2015 г., основният свидетел на прокуратурата по „Делото КТБ“ Бисер Лазов помага да откраднат „Дунарит“ чрез свързаната с депутата от ДПС Делян Пеевски офшорка „Виафот“, която се оказа на адвоката му Александър Ангелов.

  https://frognews.bg/novini/prokurorskiiat-svidetel-biser-lazov-uchastva-atakata-sreshtu-dunarit.html

 11. Всеядността на ЕНП не е тайна за никого,когато става дума за власт.Вярно,с действията срещу Орбан,като чели от ЕНП се опитаха да направят изключение…Отделен е въпросът че с посланията към БГ членовете на ЕНП ,Борисов бе поощрен да събере в Кандидат европейсският си отбор една ОЗ партия СДС (аз съм един от основателите на ниско ниво) с обещанието да даде 2 избираеми места,т т.официялно се поощрява клиетилизъма…На функционррите на ЕНП не може да не е известно,че останалата част на демократичната общност у нас,изпитва алергия към Борисов и Сие,Моделът на управление е изтъкан от скандални икономически практики,които са ежедневни.Та,ЕНП в действие в РБ…

 12. Много добро и логически обосновано становище на автора!
  Почти няма с какво да се допълни. Има много добра забележка за родните хоботи, които лъжат партньорите си. /от всички страни/.
  Много е точна думата “другари”. Тя показва, комунистическото минало на ВСИЧКИТЕ ТИЯ. Защото няма честен човек, който да е с тях и да управлява. ЕНП се държа като политически всеядна – Абсолютната истина. Тази абсолютна истина доведе до преяждане и организмът беше пред политическа смърт, ако няма прочистване. Всъщност, ГЕРБ отдавна не играе с ЕНП, а преяжда, за да угоява своите. Лесните пари по линия на ЕС и ЕНП се оказаха златен водопад за поизтънелите комунистически кесии. От проектите печелят само другарите на Източна Европа- останалите гледат състезанието с един кон. Може да се говори, че преходът завърши успешно за всичките комунистически партии от Източна Европа. Сега те са господстващи икономически и политически сили в обществото. Малко са сменили цветовете, но личният им състав е налице.

 13. Г-н Инджев, на сайта на ДСБ излезе информация от Ат. Атанасов, че ГЕРБ и СДС не са пратили партийни делегации на асамблеята на ЕНП. Не са гласували срещу ФИДЕС.

 14. С недоразумения, като баце и нему подобните се вижда как Западът, в лицето на Маргарет Тачър и Роналд Рейгън не си свършиха работата докрай през далечната 1989г. Горби им допълзя унизен от икономическия крах на империята на злото и му отпушиха свобода на паричните потоци за крадените от КГБ пари на Запад, даваха ни пари да не измрем от глад, НО…….не поискаха лустрация за всички мерзавци от секретните служби. А имаха прекрасна възможност за това. Бяхме изпостяли и гладни, като църковни мишки и Горби щеше да приеме такова условие, защото нямаше алтернатива. Сега смятам, че вече е късно, защото империята на злото е пуснала метастази по целия свят. Добра новина е замразяването на унгарския трол, но той не е единственият в ЕНП. Виждам с очите си как необолшевиките са пробили дори тук, където Франко успя да победи платените от Сталин убийци през гражданската война. И това става с пропаганда, платена от масква през Иран, през Венецуела. Нивото е паднало до унизително ниски нива и отвращава. А това от своя страна налива вода в мелницата на печелещите от клишето “всички са маскари”. С риск да прозвучи русифилистично, надеждата ми е в “братския” руски народ! Дано да се появи нова политическа сила там. Политическа сила, която не страда от шовинизма и имперски амбиции, като тази на Путин. И дано ни освободят от своите блядки в българската политика, икономика, и медии!
  Ха дано, но надали!

 15. Говоренето за хибридните руски атаки в България докараха ЦЦ до мишена на Пеевски, който му беше обещал преди години от трибуната на Народното събрание, че ще страда. ББ и Доган, заедно с проруското ДС подливат вода на ЦЦ. А той сам си е виновен, че им падна в капана чрез далаверите с имоти.

 16. @ Тинков на какъв език говорят?Н а руски,като господаря си.

 17. За маджарския павиан нямам информация, но на банкянското човекоподобие и руският му е като английския.

 18. Асансьор за ешафода – всичко напомня за това заглавие.

 19. Извън темата, шахматна новина: https://www.faktor.bg/bg/articles/yoncheva-1
  “С един ход на пешката може да бъде свален всеки цар” – заяви пешката йончева и анпасан… гътна… станишката.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.